Ziua Logo
  Nr. 4071 de sambata, 27 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2007-10-27
arsenic (...@lycos.com, IP: 89.123.179...)
2007-10-28 11:41
Revolutia anticomunista din decembrie 1989 vazuta, traita si facuta de Dumitru Dinca (3)

Ceea ce credem ca este important de stiut este faptul ca numele lui Ion Iliescu nu a fost trecut pe lista care compunea conducerea F.U.M. – deoarece nimeni nu auzise de el si nici nu facuse ceva asemanator celorlalti dizidenti, pentru a intra in memoria colectiva – eu cred ca acesta a fost motivul pentru care, atunci cand a venit pe data de 22 decembrie ’89 in cladirea CC al PCR, a infiintat Frontul Salvarii Nationale – iata o denumire asemanatoare, adica “frontul” dar exprimata mai elevat “al Salvarii Nationale’ – din aceasta rezulta ca Ion Iliescu cu buna stiinta a facut aceasta substitutie.

Pentru cei care nu cred cele spuse de mine, sa ceara TV Romane sa-i elibereze o copie a casetei in care Mircea Dinescu spune la televizor ca s-a infiintat “Frontul Unit Muncitoresc”; cu toate ca I. Iliescu “marele revolutionar” auzise de cele intamplate in Piata Universitatii, nu a venit acolo, ci a preferat sa astepte pana cand Ceausescu a abdicat (prin fuga acestuia) si cel putin formal a trecut de partea revolutiei; afirm cu certitudine ca acest individ care s-a autoimpus drept conducator in Romania postrevolutionara – este cel mai mare profitor al revolutiei cu toate ca a dat dovada de lasitate.

Cred, de asemenea, ca este demn de cunoastere faptul ca soldatii din barajele facute de armata au refuzat sa execute ordinul de a trage in manifestanti.

Cei care au deschis focul asupra manifestantilor din 21 dec. ’89 au fost tot militari, dar nu soldati in termen, ci cadre militare cu care au fost inlocuiti in jurul orei 18, aproape nici unul sub 30 de ani, care purtau haine militare fara insemne si fara grade; acei nemernici, acei ticalosi, cu toate ca au realizat ca multi dintre manifestanti erau copii, au deschis totusi foc, si i-au ucis fara mila.. cred ca cele mai convingatoare sunt tot versurile din poemul “Decembrie’89”, care in mod indubitabil refecta realitatea din noaptea de groaza 21/22 decembrie ’89, din care citez:

“Iar multi dintre acei copii,
Pieira-n miez de noapte,
Asasinati de-acei calai
Ce-si spun ca sunt armata”

Paradoxal este faptul ca multi dintre calaii de atunci au fost declarati revolutionari si luptatori cu merite deosebite; a cui este vina? Dupa parerea mea, vina apartine celui mai mare profitor al revolutiei, I. Iliescu, care a eleborat si promovat o adevarata fabrica de impostori ai revolutiei, si anume Legea nr. 42/1990; in acest fel, Iliescu a reusit sa-si creeze o grupare de “revolutionari” extrem de numeroasa, care la un congres la Blocului National al Revolutionarilor, tinut la “Casa Poporului”, strigau “Iliescu si poporul” ca pe vremea lui Ceausescu; va intrebati de ce miscarea revolutionara din Romania a murit inante de infaptuirea idealurilor revolutiei? Pentru ca foarte multi dintre revolutionari nu sunt revolutionari.. iar unii dintre cei ce l-au sustinut permanent pe Iliescu, care si-a demonstrat cu prisosinta aparteneneta la PCR si perestroika, au facut dovada clara ca in dec. ’89 au existat 2 categorii de revolutionari, si anume:
- o categorie aflata sub influenta lui I.Iliescu si a lui Dan Iosif, care au demonstrat ca in decembrie ’89 au dorit numai “jos Ceausescu”, “sus Iliescu” - fara idealuri, care l-au declarat pe Iliescu primul revolutionar al tarii, chiar daca din vina lui si a colaboratorilor sai au murit aproape o mie de cetateni romani printre care multi copi.
- o alta categirie, extrem de numeroasa (vezi numarul mare de manifestanti din piata CC al PCR din 22 decembrie ’89, care strigau “jos comunismul”, “fara comunisti”, “jos Ceausescu’. “jos dictatura”), care nu aveau alta dorinta decat aceea de desfiintare a sistemului comunist, de abolire a dictaturii, si de inlocuire la conducerea tarii a lui Ceausescu, dar nu printr-un asasinat, asa cum s-au petrecut lucrurile; cel putin eu, care ma aflam in cladirea CC al PCR in data de 25 decembrie ’89, am spus acolo unde ma aflam, in faimosul cabinet nr. 1 al lui Ceausescu, ca executia acestuia este un asasinat, si ca, daca acesta a fost facut in numele revolutiei si al revolutionarilor, noi cei care i-am condamnat faptele nu suntem cu nimic mai buni decat el; am spus eu atunci ca procesul a fost o mascarada si ca acesta, indiferent de circumstante, trebuia sa aiba parte de o judecata corecta; nimeni nu trebuie sa uite sloganul “Ceausescu judecat pantru sangele varsat”; ca mine, in acel moment, au gandit foarte multi, pentru ca si-au dat seama ca drumul pe care pronisem era gresit si ca aveam toate sansele sa nu scapam de comunism si dictatura; pe acesti revolutionari anticomunisti ii vom regasi mai tarziu in Piata Universitatii.

In dimineata zilei de 22 decembrie 1989, sute de mii de oameni au invadat centrul capitalei. Ceausescu inca nu cazuse, iar I. Iliescu inca nu-si facuse aparitia, cum ar fi fost normal pentru cineva care a pus mana pe putere.

La presiunea uriasa a multimii, Ceausescu abdica neoficial prin fuga acestuia cu elivopterul! Victoria revolutiei era infaptuita; militia, armata si securitataea erau neutralizate, acestea nu au facut nici o miscare, nici un gest care sa dovedeasca ca il apara pe Ceausescu si sistemul ale caror slugi erau; acolitii puterii postrevolutionare spun ca a fost doar un momnet de deruta; eu spun ca lipsa unei actiuni a acestor institutii s-a datorat presiunii extrem de mare a poporului care acum se eliberarse de teama din ziua precedenta; dupa opinia mea si nu numai, victoria revolutiei romane asupra comunismului si asupra lui Ceausescu a fost la ora pranzului, cand acesta a fugit; revolutia era infaptuita, pentru ca in acelasi timp si principalele mijloace de informare, adica radioul si televiziunea, erau cucerite de catre revolutionari.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Putin ameninta Romania (7611 afisari)
 Premise pentru dezmembrarea Romaniei (6878 afisari)
 Raportul Tismaneanu pus la zid de un analist CIA (3933 afisari)
 Presedintele Basescu a intrat din nou in incurcatura (2156 afisari)
 Singur cuc in gradina lu' Ion (2089 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00824 sec.