Ziua Logo
  Nr. 4069 de joi, 25 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-10-25

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Un Agricultor
2007-10-25 07:33:39

DE CE

se modifica legea referendumului pentru a i se da un continut antiBasescu? De ce la un referedum se consfinteste rezultatul pe baza a jumatate plus unul din voturi exprimate, iar de acum incolo se revine la jumatate plus unul voturi din numarul celor inscrisi pe liste? De ce nu se poate vota pentru referendum in aceeasi sectie de votare? CUI II E FRICA DE TRAIAN BASESCU?

Mos_Tautu
2007-10-25 11:06:31

Cum este privit referendumul in Moldova


Anunțul președintelui privind declanșarea procedurilor pentru organizarea unui referendum pe tema votului uninominal, la doar o zi după anunțul PNL privind asumarea răspunderii guvernamentale pe proiectul ProDemocrația, a stîrnit reacții contradictorii în rîndul politicienilor din zona Moldovei.

În vreme ce reprezentanții PNL și PD se situează pe poziții diametral opuse, PSD pare a accepta ambele variante.
Președintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă susține proiectul Guvernului privind votul uninominal, care este, de fapt, "și varianta agreată în comisiile parlamentare". Pe de altă parte, liderul social-democrat s-a exprimat și în favoarea organizării, de către președinte, referendumului pentru introducerea votului uninominal. "Sîntem de acord cu orice acțiune care va duce la introducerea votului uninominal", a declarat Gavril Mîrza, cu precizarea că "PSD nu va depune, în nici într-un caz, o moțiune de cenzură", în cazul asumării răspunderii guvernamentale. Nu la fel de concesiv este însă colegul de partid al liderului PSD Suceava, senatorul ieșean Ion Solcanu. Acesta apreciază că organizarea referendumului pentru votul uninominal în aceeași zi cu scrutinul pentru Parlamentul European reprezintă "un prilej de campanie electorală pentru Traian Băsescu" în susținerea candidaților PD la euroalegeri. Solcanu crede ca decizia președintelui Băsescu de a emite decretul prezidențial are două cauze: faptul că parlamentarii au tergiversat adoptarea votului uninominal și, pe de altă parte, dorința de implicare a șefului statului în sprijinirea formațiunii politice din care provine. În aceste condiții, Ion Solcanu apreciază că prezența la urne pe 25 noiembrie va fi scăzută, "sub 50 la sută". "Referendumul nu va fi validat, iar față de candidații pentru Parlamentul European există un dezinteres major. Oamenii de rînd nu vor ști ce votează. Nici politicienii nu știu", a declarat senatorul PSD.
Deputatul PNL de Iași Relu Fenechiu consideră că gestul lui Traian Băsescu de a semna decretul prezidențial privind consultarea populară era previzibil, întrucît șeful statului "face referendum doar de dragul de‑al face". "De asemenea, asistăm la ipocrizia PD, care a semnat că susține votul uninominal în forma propusă de ProDemocrația, iar acum nu mai recunoaște acest lucru. De data aceasta vom face campanie cot la cot cu Băsescu", a declarat deputatul Fenechiu.
Inoportunitatea referendumului prezidențial a fost reclamată și de către senatorul PC de Botoșani Gavrilă Vasilescu, amintind că în Parlament exista deja un proiect de act normativ, iar Guvernul a anunțat că își va asuma răspunderea pe această temă. "Este o soluție a la Băsescu. Să îmi spună mie cineva unde mai este oportunitatea acestui referendum. Cred că președintele vrea doar să își bată joc de europarlamentare, în loc să îi lase pe oameni să se dezmeticească ce e cu aceste alegeri organizate pentru prima dată la noi", a afirmat Vasilescu, considerînd că decizia președintelui este una "de orgoliu personal", care nu are nici o legătură cu interesele electoratului.
Singura formațiune care se declară total de partea președintelui este PD, care consideră că gestul lui Traian Băsescu de a convoca referendum arată că acesta "se ține de cuvînt". "Traian Băsescu a promis și s‑a ținut de cuvînt. În perioada cînd a fost suspendat, președintele a spus că va organiza referendum și pentru votul uninominal. Iată că o face", ne-a spus liderul Organizației Județene Botoșani a PD, deputatul Radu Drăguș. Democratul apreciază că referendumul nu intră în conflict cu alegerile europarlamentarele. Mai mult, Drăguș este convins că soluția președintelui va aduce o economie substanțială la buget, prin evitarea organizării unei astfel de acțiuni la o altă dată.

ion ion
2007-10-25 12:38:33

CINE PLATESTE SI REFERENDUMUL ?

SAL.IN PRIMUL RAND NU SUNT DE ACORD CU ORGANIZAREA REFERNDUMULUI IN ACEASI ZI CU EUROALEGERIILE.SE DUBLEAZA COSTURILE ADMINISTRATIV-LOGISTICE.ASTFEL SE AMESTECA UN SUBIECT DE POLITICA INTERNA CU CEL EUROPEAN.DAR ASTA ESTE SCOPUL DL.PRESEDINTE SI A PD-ULUI.ORICUM EI MIZEAZA PE ,,AMETEALA,, ELECTORATULUI NUMEROS NEINFORMAT.FACTURA S-AR PUTEA SA FIE MULT MAI GRASA, SI NU MA REFER NEAPARAT LA BANII.

gili
2007-10-25 16:39:09

DEOARECE ...


Una este Legea referendumului si alta este Legea alegerilor .
Legile sunt legi si sunt OBLIGATORII pentru toti cetatenii Romaniei , si nu pot fi modificate dupa pofta neispravitilor chiar daca acestia indeplinesc vremelnic cea mai inalta functie in stat , n'asa?
Cit despre raspunsul la intrebarea " Cui ii este frica de Traian Basescu ? " raspunsul corect este :

ORICARUI CETATEAN CU SCAUN LA CAP CARE DORESTE CA IN ROMANIA SA SE CONSOLIDEZE DEMOCRATIA .

TRAIAN BASESCU REPREZINTA ACUM CEL MAI MARE PERICOL LA ADRESA FIRAVEI DEMOCRATII ROMANESTI .

alwis46
2007-10-25 18:47:50

Re: CINE PLATESTE SI REFERENDUMUL ?

Cum cine ?
Turcu' bre !
Adica noi gugumanii......

La 2007-10-25 12:38:33, ion ion a scris:

> SAL.IN PRIMUL RAND NU SUNT DE ACORD CU ORGANIZAREA REFERNDUMULUI IN
> ACEASI ZI CU EUROALEGERIILE.SE DUBLEAZA COSTURILE
> ADMINISTRATIV-LOGISTICE.ASTFEL SE AMESTECA UN SUBIECT DE POLITICA
> INTERNA CU CEL EUROPEAN.DAR ASTA ESTE SCOPUL DL.PRESEDINTE SI A
> PD-ULUI.ORICUM EI MIZEAZA PE ,,AMETEALA,, ELECTORATULUI NUMEROS
> NEINFORMAT.FACTURA S-AR PUTEA SA FIE MULT MAI GRASA, SI NU MA REFER
> NEAPARAT LA BANII.
>

Aladin
2007-10-25 18:56:37

Pt. ca.

Timpul cetateanului e important. Pt. ca odata venit la vot va fi ispitit sa lipseasca a 2-a oara si...exact invers decat spui ,cheltuielile vor fi minime.
Si pentru ca nu mor vulturii ,cand vor cainii. Legea e buna doar daca se elimina votul cu sacosa. Ghici cine vrea sa perpetueze aceasta sinecura bolshevica ? Legea trebuia sa fie gata in luna Iunie ! S-a cautat sa se intre in criza de timp si sa nu mai poata fi discutat caracterul voit gresit ?
Doresc succes natiunii romane in actiunea de eliminarea listelor din sacosa.

Romica
2007-10-25 21:04:28

Mama mea - ce lege incalcita!

Lege romaneasca! 60 pagin!!! Mod incalcit de a determina cine este este castigatorul. Independentii sunt dezavantajati fata de membri de partid. Sa le fie de cap!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul selectionerului Gigi (3506 afisari)
 Un baptist orthodox (3314 afisari)
 Misterul mortii lui Edgar Allan Poe (2855 afisari)
 Constitutia, hartia igienica a presedintelui tarii (2787 afisari)
 Azi e Ziua Regelui (2581 afisari)
 George Bush avertizeaza: Romania, in raza rachetelor iraniene (648 afisari)
 Isteria Elodia: Inarmat, a intrat la un procuror sustinand ca are probe despre caz (465 afisari)
 Surprize, surprize: Basescu s-a dus la lansarea candidatilor PSD pentru euroalegeri (436 afisari)
 AC Milan - Sahtior 4-1 (315 afisari)
 Martirii nasaudeni din secolul al XVIII-lea vor fi canonizati (279 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16600 sec.