Ziua Logo
  Nr. 4068 de miercuri, 24 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-24

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Spargel
2007-10-24 01:26:56

Ei asta-i acum prea de tot!

Au prins niste imputiti in frac sau sutana ca au turnat la Securitate si sarisi imediat cu gura ca de ce n-au gasit DOAR d-aia de la Opozitie, nu?

cosor ion
2007-10-24 02:33:01

cine urmareste compromiterea ortodoxiei?

asta este intrebare care trebuie pusa.nu zic ca nu au fost si preoti turnatori,dar acestia nu au fost numai ortodocsi.cnsas,sa vada de parlamentarul-mafie,fost securist sau turnator.pe preoti sa-i judece sinodul.ramine problema preotilor turnatori care dupa 90 s-au aciuat prin America.in acest sens rugam sinodul,sa faca public numele acestora,ca noi cei de aici sa-i putem trimite acolo unde merita.nu avem nevoie sa stim pe cine au turnat ci numai ca au turnat si au colaborat cu secu

Ion Caramache
2007-10-24 05:59:37

Analfabetismul CNSAS?!?!

1. Termenul de "politie politica""este definit printr-o lege votata de Parlamentul Romaniei, deci nu este "termenul atit de drag CNSAS".
2. Alaturarea martirilor Bisericii care au fost masacrati de regimul comunist cu militienii cu si fara sapca din BOR este un sacrilegiu.
3. Marea problema a CNSAS nu este preotimea. Marea problema a preotimii este CNSAS deoarece este tare speriata si infricosata ca numele "unor ghertoi ai Intunericului" din rindurile ei sa fie facute publice.
4." Brusc, preotii si dosarele lor la Securitate au devenit chestiunea arzatoare a romanilor....Fals! Pe cei din CNSAS ii arde, ca din Gheena, si nu pe romanii credinciosi." Fals, pe cei din BOR ii arde, ca din Gheena dezvaluirea numelor iudelor din rindurile lor, iar pe romanii credinciosi ii intereseaza sa cunoasca numele celor care cu crucea pe piept au facut pactul cu diavolul.
5. Avind in vedere ca BOR a luptat din rasputeri sa fie recunoscuta drept biserica nationala, si se considera ca este singura biserica nationala, nu este normal ca slujitorii ei sa fie primii chemati la CNSAS? De ce nu este plauzibil ca dupa ce CNSAS va termina cu dosarele slujitorilor BOR va trece la dosarele slujitorilor celorlate culte. Problema este ca, in cauza betelor in roate puse de BOR si acolitii sai, deschiderea dosarelor lincezeste prea mult. De ce nu ar ajuta BOR la deschiderea dosarelor slujitorilor ei usurind astfel accelerarea deschideri dosarelor slujitorilor celorlalte culte din Romania?
6. Intrebarea nu este "Cum de nu razbate Patriarhul Daniel sa tina piept acestui tir incrucisat, precum odinioara, izbutea Teoctist?" - ci cum de nu poate Patriarhul Daniel sa tina piept pacatosilor care se opun dezvaluirii pacatului de a fi facut "politie politica" si care l-au avut de partea lor pe Teoctist?

georgems
2007-10-24 06:13:23

Re: cine urmareste compromiterea ortodoxiei?

La 2007-10-24 02:33:01, cosor ion a scris:

> asta este intrebare care trebuie pusa.nu zic ca nu au fost si preoti
> turnatori,dar acestia nu au fost numai ortodocsi.cnsas,sa vada de
> parlamentarul-mafie,fost securist sau turnator.pe preoti sa-i judece
> sinodul.ramine problema preotilor turnatori care dupa 90 s-au aciuat
> prin America.in acest sens rugam sinodul,sa faca public numele
> acestora,ca noi cei de aici sa-i putem trimite acolo unde merita.nu
> avem nevoie sa stim pe cine au turnat ci numai ca au turnat si au
> colaborat cu secu
>
Pai raspunsul il dai singur la intrebarea la cine compromite biserica;
-in primul rand popii ce au ciripit la secu ce le-au destanuit oamenii la spovedanie
-in al doilea rand cei ce-i acopera pe ciripitori acum

saccsiv
2007-10-24 08:32:24

Felicitari pentru articol

Patriarhia Romana are dreptate .
Dreptate are si Liviu Turcu cand spune ca are o parere proasta despre CNSAS .
Tot aflam de colaboratori , dar nimic de greii sistemului . Ca existau paraciosi , parati si cei ce analizau datele si luau masurile . Ultimii detineau in fapt puterea . Una uriasa si suficienta pentru a orchestra inlaturarea lui Ceausescu . Ei sunt papusarii care trag si acum sforile iar CNSAS este prea des folosita ca unealta .

Trist este ca se da apa la moara la tot felul de indivizi ce n-au nici o treaba cu biserica , atei care profita si dau cu pietre in crestini cu o bucurie nebuna .

Ghita Bizonu'
2007-10-24 08:38:22

Re: Neortodocsii cum cine

La 2007-10-24 02:33:01, cosor ion a scris:

> asta este intrebare care trebuie pusa.nu zic ca nu au fost si preoti
> turnatori,dar acestia nu au fost numai ortodocsi.cnsas,sa vada de
> parlamentarul-mafie,fost securist sau turnator.pe preoti sa-i judece
> sinodul.ramine problema preotilor turnatori care dupa 90 s-au aciuat
> prin America.in acest sens rugam sinodul,sa faca public numele
> acestora,ca noi cei de aici sa-i putem trimite acolo unde merita.nu
> avem nevoie sa stim pe cine au turnat ci numai ca au turnat si au
> colaborat cu secu
>

Ghita Bizonu'
2007-10-24 08:42:18

CN Stalinist AS continua lupta

cu biserica crestina.
Si poate nu intamplator cu cea ortodoxa.
Vorba lu Dinescu despre parjit berbecuti cu odajdii este graitoare. Nu prea il intereseaza vina , ci odajdiile.
Si partial se reuseste sa se impuna parrea ca BOR ar fi fost <coloana a 5a a securitatii>.

Ca unii au pacatuit este sigur dpv statistic. Dar se induce ideea ca toti. Si ca dupa fiecare spovedanie primita preotu dadea raportu ...

alwis46
2007-10-24 12:34:02

CNSAS intre analfabetism si asasinat moral.

Nimic surprinzator in actiunea de deculpabilizare a preotilor ortodocsi vinovati de colaborationism cu organele represive, actiune de altfel concertata la ea luand parte si avocati din oficiu in stransa colaborare cu Sfantul Sinod.
Unii reprezentanti ai societatii civile vorbesc de analfabetismul CNSAS institutia cu pricina fiind invinovatita de a nu fi capabila sa citeasca dincolo de dosarele de colaborationism in timp ce Sfantul Sinod trambiteaza din toate puterile ca deconspirarea preotilor informatori si colaboratori ai Secu' este un adevarat asasinat moral la adresa BOR.
Nimic mai neadevarat.
Noi cetatenii romani avem datoria sa cunoastem pe aceia care, prin delatiunile lor, au fost autorii trimiterii in puscarii sau la moarte a unor concetateni de-ai nostri, indiferent ca sunt preoti ai BOR, ca sunt clerici ai altor confesiuni sau culte religioase din Romania, ca sunt din partide, din Guvern, de la Presedintie sau din oricare alta sfera de activitate a societatii noastre cum de altfel toate organismele statului si Bisericile sunt obligate sa-si faca ordine si curatenie in ograzile lor si sa alunge din randurile lor mizeriile umane colaborationiste.
In toate tarile foste socialiste din Europa, dupa 1989-1990, au fost infiintate comisii pentru studierea arhivelor securitatii si deconspirarea denuntatorilor dar in nici una din aceste tari, exceptie facand doar Romania, nu s-au facut auzite atatea proteste la adresa acestor comisii.
In Polonia, comisia respectiva a fost imputernicita sa trimita chiar in instanta pe cei dovediti a fi fost colaboratori securisti inclusiv pe slujitorii Bisericii.
Numarul clericilor polonezi vinovati de acest gen de colaborarare a atins un procentaj de aproape 15% dintre cei aproximativ 24.000 de clerici de diferite culte sau confesiuni religioase.
In Cehia si Slovacia a fost inceputa o curatenie care a atins cate sute de clerici fara ca sa se faca prea mult tam-tam in apararea lor.
In Germania insasi Biserica protestanta a dat un ultimatum clericilor ei, intre 4 saptamani si 3 luni pentru ca acestia sa marturiseasca de buna voie vina de a fi colaborat cu STASI cat despre Comisia Gauck nu prea am auzit sa se fi pronuntat cineva ca este compusa din analfabeti sau ca se deda la asasinate morale.
In Ungaria, Primatul Catolic al acestei tari, care a luat parte si la alegerea noului Papa, a fost deconspirat ca fiin un vajnic securist fiind nevoit pana la urma sa-si abandoneze scaunul dupa ce in prealabil a prezentat scuze natiunii si si-a cerut public iertare. Pe aceiasi treapta cu el s-a situat alt sef de cult ungar, cel al Bisericii Lutherane. Proteste fata de actiunea de deconspirare a acestora ?
Nu prea au fost auzite.
Am lasat cazul URSS-Rusia la urma, aici fiind o situatie ceva mai speciala.
Patriarhul Alexei al II-lea a fost deconspirat ca fiind colonel plin KGB figurand in arhive sub numele de cod Drozdov.
Mai mult decat atat, doua treimi dintre preotii ortodocsi din vechea URSS erau ofiteri plini KGB.
Ei bine , peste toate aceste dezvaluiri, in mai putin de 3-4 saptamani, s-a asternut o tacere absoluta,
stapanii lucrand cu folos in salvarea si ocrotirea slugilor lor credincioase.
O situatie oarecum similara se regaseste acum in Romania si ea acopera atat BOR cat si institutiile statului. Se incearca aceleasi manevre care au fost folosite si in Rusia pentru a se asterne tacerea peste vinovatia colaboratorilor Securitatii.
Intr-un fel este si de inteles. Spre deosebire de celelalte tari socialiste europene, Romania a fost singura tara unde principiile bolsevic-staliniste au fost aplicate cu o fervoare chiar mai mare decat in tara de la care au fost preluate aceste principii, elevul chiar intrecandu-si maestrul.
De ce iese mai mult in evidenta BOR in acest caz ?
Simplu, BOR nu este o institutie a statului, Biserica fiind de-a lungul veacurilor un factor de coagulare a natiunii romane, un element principal al calauzirii spirituale si religioase a natiei, preotii nefiind obligati statului cu nimic care sa justifice abdicarea unora dintre ei de la menirea lor sacra si care s-au pus in slujba bratului inarmat al Partidului.
Daca la nivelul unei institutii sacre cum este BOR nu este inteleasa necesara misiune de asanare morala si primenirea ei nu trebuie sa ne miram ca in apararea vinovatilor apar din ce in ce mai multi si mai des acesti aparatori ai slujitorilor securitatii.
CNSAS nu este analfabet si nici autorul unui asasinat moral, aceste vini apartin avocatilor din oficiu, actiunile lor condamnand inca o data pe cei care in urma delatiunilor au aglomerat puscariile comuniste si gropile cu morti identificati sau neidentificati.
Pentru acesti aparatori, cei 300.000 de romani asasinati de comunisti nu sunt decat statistica, in mintea lor asasinatul insemnand doar deconspirarea informatorilor si colaboratorilor securisti.
Spre rusinea lor, datorita preotilor informatori, BOR si celelalte culte religioase au pe constiinta si romani dintre cei 300.000 chiar daca fie si un singur roman a fost omorat din cauza unei informari a unui anume cleric, ortodox sau nu.
Despre ce asasinat vorbim atunci ?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tortionara (3336 afisari)
 Elodia si Traian Basescu (2658 afisari)
 Hitler, la Curtea Suprema (2634 afisari)
 Referendum absurd (2213 afisari)
 Victor Piturca: "Hagi patat, Sandu vinovat!" (2099 afisari)
 Ne asteapta o iarna blanda, cu zapada si temperaturi ridicate (1375 afisari)
 Italia: Politia din Padova a arestat 29 de romani (460 afisari)
 Basescu ar putea primi 1.800 de hectare in baza testamentului unui logofat (403 afisari)
 Italienii vor sa-i convingem pe romi sa nu mai paraseasca Romania (400 afisari)
 Armata turca a intrat in nordul Irakului (340 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00620 sec.