Ziua Logo
  Nr. 4060 de luni, 15 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-10-15

Comentarii: 45, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

gili
2007-10-14 22:23:12

Romaniaca ma Victoras ...

Nu prea stiu io cit de mindra sa fie ca a produs un comisar pentru multilingvism , numa ca talica uiti cam repjor cum s-a dat de ceasul mortii si si-a pus poalele in cap si prin pietele publice din strainatate mascariciul cela de-l tot tii in brate ca sa putem pina la urma sa ne alegem cu un domeniu de doua parale in comisia ceea iuropeana , n'asa?

silviu_nichifor
2007-10-15 00:29:35

Pacat...

Pacat ca dintr-un un intelectual tanar asa de promitator, dl.Cioroianu a ajuns un ministru atat de penibil. Un caz asemanator cu al d-lui Boc. Unul dintre cei mai inteligenti si bataiosi politicieni din perioada Nastase s-a transformat - vorba lui Octavian Paler - intr-un "valet" al presedintelui Basescu.
Cred ca dl. Cioroianu nu ar trebui sa fie ocolit de viitoarea remaniere.

Christiaan
2007-10-15 00:30:58

Re: Romaniaca ma Victoras ...

La 2007-10-14 22:23:12, gili a scris:

> Nu prea stiu io cit de mindra sa fie ca a produs un comisar
> pentru multilingvism , numa ca talica uiti cam repjor cum s-a dat de
> ceasul mortii si si-a pus poalele in cap si prin pietele publice din
> strainatate mascariciul cela de-l tot tii in brate ca sa putem pina la
> urma sa ne alegem cu un domeniu de doua parale in comisia ceea
> iuropeana , n'asa?
>
>
Vergilica taica,
Daca taceai, filosof ramaneai!
Talica, mai ieri ii tineai in brate pe Nelu Muresan-palinca si pe Remes-caltabos!
Iar Leonardo nu-i decat fratiorul lui Ludovicus, manelistul dansator pe mese la petreceri roame!
Asa ca, mai draga, ne leshi?
Pa shi Pu......

Harkonen
2007-10-15 00:32:26

Gili, te referi la Sienescu, sau la papagalul lui Plesu, Cioroianu, sau la Tariceanu?

Ca astia il cam sustineau pe romanul nostru neaos, Orbanica?
Mi-aduc aminte ca, dupa afacerea respingerii lui Vosganian si numirii lui Orban s-a spus asa, in anumite cercuri: Sienescu a dat o lovitura uriasa. In 1996, pe cand se afla la Bruxelles, Leo era "corespondent" al lui Sienescu. El a dat, de exemplu, o info despre "jeep"-ul lui Nastase. Vosganian a fost doar un pion de sacrificiu, de unde si urmarea: a fost "consolat" cu un post mult mai gras. "A fost un joc operativ reusit", s-a spus. Reusit, reusit, dar pentru cine? Ca pentru Romanica, nu!

vida clara
2007-10-15 00:35:00

Romani,nu va(mai) aparatzi cu limba.

"Ortodoxia este atacata din toate directziile".Vantul asta n-are cum sa bata,sigur,dinspre est.Daca Ucraina e tot rusa,suntem la adapost si dinspre nord.Nu mai stiu cum sa inchina bulgarii,asa ca pericolele alea mari tot de la "imperialishtii capitalisti"ne vin.
De ce-as da eu "ortodoxia"pe "catolicism"?Uite-asa,ca sa nu mai fiu nevoit sa stau in genunchi.(Am glumit,ca nu ma duc in biserici,decat asa,ca la muzeu.Sunt frumoase,pt ca e multa munca,bagata in ele.Iar mie,tot ce e facut prin munca,i-mi impune respect)

Vasco da Gama
2007-10-15 01:05:33

Re: Romaniaca ma Victoras ...

" un domeniu de doua parale in comisia ceea iuropeana "

Vorbesti cu pacat nea gili, domeniul e okay daca ai minte in cap si stii ce sa faci cu el. Daca nu, stai ca fraierul si citesti din buletine ce se intampla si dincotro bate vantul. Toti se agata de termenul multilingvism, dar jobul e mai mult decat atat. E adevarat insa ca la superficialitatea si lipsa de profesionalism cronica onorabilii nostri se pot impiedica de oportunitati, ca oricum se ridica si merg mai departe. De unde nu e....


La 2007-10-14 22:23:12, gili a scris:

> Nu prea stiu io cit de mindra sa fie ca a produs un comisar
> pentru multilingvism , numa ca talica uiti cam repjor cum s-a dat de
> ceasul mortii si si-a pus poalele in cap si prin pietele publice din
> strainatate mascariciul cela de-l tot tii in brate ca sa putem pina la
> urma sa ne alegem cu un domeniu de doua parale in comisia ceea
> iuropeana , n'asa?
>
>

Gigi Duru
2007-10-15 01:34:47

EU = URSS?

Am scapat de Uniunea Sovietica dar vedem ca cei din UE, CE sau ce "organe" or mai fi sunt la fel de tembeli ca activistii de la Moscova...

Sa dea Domnul sa se trezeasca basarabenii si sa-l alunge pe prolitrucul voronin si pe toate cozile de topor ale rusofonilor...

FB
2007-10-15 01:53:39

Re: Romani,nu va(mai) aparatzi cu limba.

La 2007-10-15 00:35:00, vida clara a scris:

> "Ortodoxia este atacata din toate directziile".Vantul asta n-are cum
> sa bata,sigur,dinspre est.Daca Ucraina e tot rusa,suntem la adapost si
> dinspre nord.Nu mai stiu cum sa inchina bulgarii,asa ca pericolele
> alea mari tot de la "imperialishtii capitalisti"ne vin.
> De ce-as da eu "ortodoxia"pe "catolicism"?Uite-asa,ca sa nu mai fiu
> nevoit sa stau in genunchi.(Am glumit,ca nu ma duc in biserici,decat
> asa,ca la muzeu.Sunt frumoase,pt ca e multa munca,bagata in ele.Iar
> mie,tot ce e facut prin munca,i-mi impune respect)
>
Ma esti catastrofa.Se vede ca nu umbli la biserica. Da' la scoala zic, la scoala ,cat ai fost ?

FB
2007-10-15 01:57:32

Politica externa

a Romaniei este si treaba si raspunderea Presedintelui.Cioroianu nu este in functie decat de cateva luni.Pe cand Basescu este deja de trei ani.Care sunt rezultatele ? Cate vizite oficiale a facut ,cui i-a explicat (ma refer dintre europeni ) care e chestia cu limba moldoveneasca ?
Sau e prea ocupat cu caltabosii lui Remes .

vida clara
2007-10-15 02:54:10

Ma fb

Eu,n-am fost la scoala.Dar de ce ma-ntrebi,ca mi se pare ca n-am scris gresit?Poate doar parantezele alea nu le-am pus bine.Dar ce eu te-am pus sa te aperi?

Paul din Ohio
2007-10-15 04:50:34

Re: Politica externa

Nu numai atat, dar Basescu numeste ambasadorii. El isi impune oamenii (SIEisti) la MAE, care la randul lor pot sabota orice initiativa si pot compromite orice ministru care nu ii este lui pe plac. Asa cum imi apare mie situatia, Basescu este de fapt complicele lui Voronin. Lipsa profesionalismului lui, declaratiile nesabuite si provocatoare vin in intampinarea politicii lui Voronin, de parca ar fi o intelegere secreta intre cei doi securisti, impotriva interesului national.
La 2007-10-15 01:57:32, FB a scris:

> a Romaniei este si treaba si raspunderea Presedintelui.Cioroianu nu
> este in functie decat de cateva luni.Pe cand Basescu este deja de trei
> ani.Care sunt rezultatele ? Cate vizite oficiale a facut ,cui i-a
> explicat (ma refer dintre europeni ) care e chestia cu limba
> moldoveneasca ?
> Sau e prea ocupat cu caltabosii lui Remes .
>

laur
2007-10-15 05:23:32

si daca tot suntetzi totzi asa de desteptzi

De ce nu definitzi procedural ce actiuni ar fi trebuit sa faca conform autoritatzii data de regulamentul de functzionare urmatoriii :

Orban comisar peste multzilingvism adica cel ce le semneaza statele de plata a traducatorilor d ela UE

Cioroianau minsitriu de extrene anexa in a semna numirele d eambasdfori opersonali a lui basescu a se vedea Bakonsky & co apropo cand i-a raporat ultima data gasca civica de prin ambasade lui Cioroiabnu si cand lui Basescu .

CSAT problema ar fi trebuit discutata in CSAT fiind de importanat stategica pentru apararea natzionala deh poate ca as acun teritoriiul e invilobil si limba si religia si istoria ar pute si trebui sa fie ca poate ca suntem o tzara locuta care de definestre si prin spiritulitate nu doar prin teritoriu ocupat "vermelnic"

Severin & gasca de la PE al UE

Tariceanu ca sef al intregului guvern
Basescu ca sef al CSAT si reprezentat al politicii externe a Romaniei

Conform fisei potului de ce atributzii ar fi trebuit s ase prelevezii respectifvii pentruy a face ce .

Cam il putem impiedica pe Voronin odata ce i-am recunoscut legitimiatea sa fie sef si satpamn la el acasa ?
Cam il putem impidica pe Voronin sa isi maimutareasc limba asa cum ii trece lui prin cap sa o moldovinesca si transnitrenesca in baxza carei prevederi a carei legi (bunul simt z si adevarul stim cu taotzii ca snu se palica in politica)
Cum il putem impideica pe Voronion sa ne arate usa si sa ne blocheze intrarea la el in casa cand noi i-am recunoscut dreptul de stapan la el acasa

Cand guvernul e paralizat de un prsedinte inconbstient si piroman si de o casta de telecalecasti si luceferi ai pupincurismului lipsitzi de orice urma de patritism de ce va minunati ca in politica externa toata prezenta Romanie e de vasal servil si de semnatura rubber stamp pe oriund esunt einvitatzi si ni se arata vre-unb cur de lins .

De ce va minunatzi ca Romanai nu e asemeniui Ungariei capabil sa folosesc instrumentele drepturilor omului , UE si OSCE pentru promovarea romanismului .

Numizi va rog un singur "civic" "patriot" roman capabil sa lucreze Hemiciclui UE asemeni omologilor lor ungari . Singurul care ar putea e Severin si lui demmult i s-a pus botnitza de de catrre gasca Mungioaiocei .

Mungioaica care uite acu cand romana ofocilala e doua limbi se simte biene mersi si nu ii crapa obrazul de rusine ca ce nevoie avea ea de Severin in SAR .
De fapt ce rusine ? Care rusine ? Dac nu ii vine in plic de la centru asa ceva nici nu exista si de fapt Romanie e treba ei numai cand e vorba de un huo jos cu ei de plata pe sub mana a unei licitatzii pesches caltabos si de ingenuncherea ei nu cand e vorba de apararea ei .

Altminteri la parriu ca d ela ei de la "civicii" exponetzi ai patriei nu ne poate veni nici-un ajutor in aceasta chestiune ci doar un discrety asta nu e treaba nostra .

Si daca apararea natziuni si spiritualitatzii romanesti nu e treba ICR si fanztilor din siajul lui a cui sa fie acesta treba si de ce dracau le mai platim toate sinecurile de care beneficiaza ?

Deci de ce nu definitzi voi cei cu biblioteci de proceduri si responsabilitatzi la indemna procedural ce e de facut in Ro si ce a facut Ungaria cand ceangaii sau secuii au incercat a fie definitzi ca de limba ugro-finica si nu maghira .

Ca sa stim si noi pe cine tragem la raspundere pentru dormit in post si neindeplinirea obligatziilor de serviciu . Parerea mea ca dintr totzi cei numitzi mai susu doar Orban e cel cane nu are nici in clin si nici in manaca cu decizia de recunostere oficiala a limbii (austriece pardon germane sau kosovare pardon albaneza ) sholdovinesti ca diferita de romana culta si limba oficiala a statului oficial Moldova

Un Agricultor
2007-10-15 05:50:21

Re: Romaniaca ma Victoras ...

La 2007-10-15 00:30:58, Christiaan a scris:

> La 2007-10-14 22:23:12, gili a scris:
>
> > Nu prea stiu io cit de mindra sa fie ca a produs un comisar
> > pentru multilingvism , numa ca talica uiti cam repjor cum s-a dat de
> > ceasul mortii si si-a pus poalele in cap si prin pietele publice din
> > strainatate mascariciul cela de-l tot tii in brate ca sa putem pina la
> > urma sa ne alegem cu un domeniu de doua parale in comisia ceea
> > iuropeana , n'asa?
> >
> >
> Vergilica taica,
> Daca taceai, filosof ramaneai!
> Talica, mai ieri ii tineai in brate pe Nelu Muresan-palinca si pe
> Remes-caltabos!
> Iar Leonardo nu-i decat fratiorul lui Ludovicus, manelistul dansator
> pe mese la petreceri roame!
> Asa ca, mai draga, ne leshi?
> Pa shi Pu......
>
Mai draga gili bambigili, taliban scumputz

De cate ori te-am luminat spunand lucruri
adevarate despre Ludovic shi Leonard Orban?
O sa repet de cate ori va fi nevoie:
acesti romani sadea sunt fii lui Moise Orban,
de ofiter de securitate din multiculturalul Brasov
si nepotzi de ilegalist comunist.
Nu te fa ca ai minte scurta, patricoliberalii din Guvern
au batut cu pumnul in masa pentru
dreptul lor de a numi Comisar european.
Gilica tata, stai mai bland, sa nu te
imbolnavesti cumva de inima rea.

ionion
2007-10-15 07:21:22

De ce criticati EU pe tertze pietze (massmedia) ? Aveti deputati la Bruxelles ? Aveti !

Pentru ce sunt platiti cu 8500.-Euros/luna basca cheltuieli de reprezentare ?
Sa se plimbe cu barca la Bruge sau sa faca plimbari pe "muntele" celor trei natiuni, sau sa manince "gofre" sau fripturi la gratar flamande ?
Comunistii de peste Prut nu au deputati in EU dar prin stagiile pe care si le fac prin Belgia au intelesul pulsul EU si care'i jocul, iar romanii au ramas cu buza umflata. Stati ca asta este deabia inceputul, sa te tii cand cursele de avioane
Chisinau-Bruxelles vor fi mai dese decat Bucuresti-Bruxelles, sa te tii cand delegatii oficiale vor incepe sa soseasca la Chisinau si cand se va infiinta oficial la Bruxelles sectia translatori de limba moldoveneasca si nu numai atat.
Bucurestiul se limiteaza precum tzatza Frusina cu tzatzica Saftica pe la coltzuri sa le shuere printre dintzi shoshotelile , iar cand este vorba sa ia ranga de coada - ioc ! ca de! nu ne mai vin transhele de la Bruxelles. Deocamdata Bucurestiul sa faca bine si sa plateasca birul pe luna in curs si mucles !
Frusinoooo, Safticoooo, hai veniti sa mai stam la o cafea "Unica" de vorba !
Eu dau cafeaua si voi veniti cu zaharul de acasa.

ionion
2007-10-15 07:25:08

Transnistria a inceput convorbiri oficiale cu Bruxelul

cand se va deschide cursa de avioane Tiraspol-Bruxelles-Tiraspol cu plecare de pe aeroportul militar rusesc de langa Tiraspol.
La Tiraspol au terminat si cladirea vamii, dar belgienii nu vor fi controlati ...ie asha numai di frumusatzii.

georgems
2007-10-15 07:25:49

Re: Romani,nu va(mai) aparatzi cu limba.

La 2007-10-15 00:35:00, vida clara a scris:

> "Ortodoxia este atacata din toate directziile".Vantul asta n-are cum
> sa bata,sigur,dinspre est.Daca Ucraina e tot rusa,suntem la adapost si
> dinspre nord.Nu mai stiu cum sa inchina bulgarii,asa ca pericolele
> alea mari tot de la "imperialishtii capitalisti"ne vin.
> De ce-as da eu "ortodoxia"pe "catolicism"?Uite-asa,ca sa nu mai fiu
> nevoit sa stau in genunchi.(Am glumit,ca nu ma duc in biserici,decat
> asa,ca la muzeu.Sunt frumoase,pt ca e multa munca,bagata in ele.Iar
> mie,tot ce e facut prin munca,i-mi impune respect)
>
Ai dreptate de data asta ,romanii muncesc cel mai mult cu limba, se apara ,cauta avansari, pozitionari politice,etc., inca ceva ,campion e micul mare Boc ,cu limba lunga de-un cot.

ionion
2007-10-15 07:27:36

shi vra sa zici asheala de la Ziua ?

ca di la Bucuresti o sa primnim numai loghituri di osanda ?
Iaca noi di la Tiraspol o sa cusherim Evropa.

ionion
2007-10-15 07:29:56

Da si bine a subliniat tovarasul Voronin ca limba moldoveneasca este de origine

slava si sta la baza formarii limbii ucrainiene si a limbii bieloruse.
Daca nu ar fi fost limba moldoveneasca astazi nu ar fi existat nici limba ucrainiana si ca sazic asa nici limba rusa...
Aoleu, da ce-am zis parca ?

Polina
2007-10-15 08:34:06

DanBruma
2007-10-15 09:49:41

gili
2007-10-15 10:11:59

Re: Ma fb

La 2007-10-15 02:54:10, vida clara a scris:

> Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala. Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.Eu,n-am fost la scoala.

Se vede , nu mausai de la cum scrii , ci mai ales de la ce scrii , de la continut vreau pentru ca sa zic .
Acuma daca zici ca n-ai fost ... nu-i inca trecuta vremea , n'asa?
Sau ie ?

PS

Am primit antecepat multzamirili pentru multiplicarea mesajelor tale .
Nu ai pentru ce !...

Huhu extraterestrul
2007-10-15 10:37:54

Ghita Bizonu'
2007-10-15 11:21:36

Re: clareto

vedeate-as ca pe Petacci ia mai lasa-ma cu da de ce ai da tu ortodoxia pe catolicism? Si nu pe presbiterianism?! Sau luteranism?!
Doare, ai ?!


La 2007-10-15 00:35:00, vida clara a scris:

> "Ortodoxia este atacata din toate directziile".Vantul asta n-are cum
> sa bata,sigur,dinspre est.Daca Ucraina e tot rusa,suntem la adapost si
> dinspre nord.Nu mai stiu cum sa inchina bulgarii,asa ca pericolele
> alea mari tot de la "imperialishtii capitalisti"ne vin.
> De ce-as da eu "ortodoxia"pe "catolicism"?Uite-asa,ca sa nu mai fiu
> nevoit sa stau in genunchi.(Am glumit,ca nu ma duc in biserici,decat
> asa,ca la muzeu.Sunt frumoase,pt ca e multa munca,bagata in ele.Iar
> mie,tot ce e facut prin munca,i-mi impune respect)
>

Ghita Bizonu'
2007-10-15 12:16:24

Re: care elite draga Polonutzi?

alwis46
2007-10-15 14:00:06

Ghita Bizonu'
2007-10-15 14:27:33

Si murim de grija altora …..

Ca cica "China are o noua granita cu SUA, pe Marea Neagra".
Da’ nu vrem sa observam cum am ajuns la situatia aceasta.
Orticum bizara situatie ca sa punem semnatura pre o hartie care oficaializeaza existenta unei limbi moldovenesti – ar trebui sa facem demersurile la Moscova ca onorabililor sa li se inmaneze un premiu Stalin ! asa ca sa se stie ( ce credeti ca prin niste sertare nu s-au pastrat cateva medalii cu efigia lu Stalin ?! ).

Dar nu am ajuns aici peste noapte. De 17 ani ni se tot toaca ca cCeausescu personal ne-a tampit cu nationalismu’. Ca nu avem istorie. Ca comunismu ori nu ne-a invatat ori ne-a invatat prost.
De 17 ani societatea romaneasca a fost redusa la unica experienta a "comunismului" redus si acesta la practicile pupinceausiste si mizeria provocata a anilor 80. Orice a excedat acestei reductii a fost negat, uitat, denigrat.
Am crescut leaturi intregi in cultul duispretului fata de Romania si romani. Altletele s-au maturizat invatand ca a dispretui Romania si romanii este un semn de sanatate mintala, moralitate si face bine la caiera intelectuala.
Asa am ajuns ca sa avem ministri de externe precum Ungureanu si Cioroianu. Partea cea mai prosta este ca si urmatorii tot pe aici vor fi !
Si ce e mai rau va sa vie.
Fiindca asa cum acum am pus botu si am inghitit limba moldoveneasca putem pune botu si la altele.
Am avut cativa ani in urma un correspondent , originar din Banat , absolvent de facultate , emigrant in Austria , lucrand intr-un departament al unei facultati austriece care sustinea ca ar exista o limba banateaana ! Si caruia ii scapase pasarica ca se baza pe nu’sh ce prevederi UE ca sa vaza limba banateana folosita in ziarele din Timisoara, in scolilel banatene !! Bietu june scolit pe baza de mate-fizica si ata nu reusea sa intelaga ca banateana lui nu este decat un grai , nici macar dialect. Insa in urma unor convorbiri cu profesori de germana care lucrau in aceiasi universitate era fem convins ca comunistii (romani) au negat existenta limbilor regionale – caci profesorii respective ii dadusera exemplul germanei ! Si vorba ceea precum in Germania si-n ceruri, nu?
Si omu nost era perfect onest. Dar … onestitatea sa se baza pe mate-fizica si cam atat. A , da is pe superioritatea faptului ca era prima generatie din familie care absolvise mai mult de 7 clase (insa a fost extrem de mirat ca in multe privinte eu si tatl sau aveam exact aceleasi convingeri!).

Asa ca sa nu va mirati ca s-ar putea sa acceptam ca exista si limba trasnsintreana ….

Ghita Bizonu'
2007-10-15 14:34:09

Re: Alwisule ia

zi si cum se facea asta?
Sau cum a facut Emil sacrificii istorice?
Sau cum a promis presu tau iubit ca va imbunatati relatiile cu Moldova, alea stricate de Ilici?
Sau cum s4 face ca de 17 ani ne batem joc de tot ce-i romanesc? Au cumva radigrafia fecalei apartine lu icici? Lu tribunatecu?! Sau marii noastre inteleptualitati?!

mai alwiita ca esti om batran ... ti ti se pare ca sunt doar simple intamplari intamplatoare faptul ca poetu mazare se supara la temebliziunea romana ca emisiunea se termina cu desteaptat-te si in Moldova imnul este inlocuit?!
Ca brusc incep acuzatiile ca suntem xenofobi si mancam minoritari pe paine?
Ca Cioronin zice fascistii romani si altii ne zic genocid?!
Chiar ai imbatranit degeaba?!

Omul din Himalaya
2007-10-15 14:47:54

Re: Romani,nu va(mai) aparatzi cu limba. / Lasati-o, ca-i sectanta din toate punctele de vedere

S-a inscris si la "martorii lui Iehova" si la "martorii lui Basescu" si in niscaiva grupari globaliste, carora identitatea nationala, inclusiv importanta acordata limbii proprii, le stau in coaste precum sula lui Iliescu.

Omul din Himalaya
2007-10-15 14:49:26

Re: EU = URSS? / Tot comisari ne livreaza, ce te miri?

La anumite capitole sunt la fel de idioti. Stai sa vezi cand n-o mai avea nici haleala noastra niciun gust, ca a lor.

DanBruma
2007-10-15 14:54:04

Re: Si murim de grija altora …..da bine la CV

Acum putem pune la limbi straine vorbite si moldoveneasca :) Nivel: excelent.

La 2007-10-15 14:27:33, Ghita Bizonu' a scris:

> Ca cica "China are o noua granita cu SUA, pe Marea
> Neagra".
> Da’ nu vrem sa observam cum am ajuns la situatia aceasta.
> Orticum bizara situatie ca sa punem semnatura pre o hartie care
> oficaializeaza existenta unei limbi moldovenesti – ar trebui sa
> facem demersurile la Moscova ca onorabililor sa li se inmaneze un
> premiu Stalin ! asa ca sa se stie ( ce credeti ca prin niste sertare
> nu s-au pastrat cateva medalii cu efigia lu Stalin ?! ).
>
> Dar nu am ajuns aici peste noapte. De 17 ani ni se tot toaca ca
> cCeausescu personal ne-a tampit cu nationalismu’. Ca nu avem
> istorie. Ca comunismu ori nu ne-a invatat ori ne-a invatat prost.
> De 17 ani societatea romaneasca a fost redusa la unica experienta a
> "comunismului" redus si acesta la practicile
> pupinceausiste si mizeria provocata a anilor 80. Orice a excedat
> acestei reductii a fost negat, uitat, denigrat.
> Am crescut leaturi intregi in cultul duispretului fata de Romania si
> romani. Altletele s-au maturizat invatand ca a dispretui Romania si
> romanii este un semn de sanatate mintala, moralitate si face bine la
> caiera intelectuala.
> Asa am ajuns ca sa avem ministri de externe precum Ungureanu si
> Cioroianu. Partea cea mai prosta este ca si urmatorii tot pe aici vor
> fi !
> Si ce e mai rau va sa vie.
> Fiindca asa cum acum am pus botu si am inghitit limba moldoveneasca
> putem pune botu si la altele.
> Am avut cativa ani in urma un correspondent , originar din Banat ,
> absolvent de facultate , emigrant in Austria , lucrand intr-un
> departament al unei facultati austriece care sustinea ca ar exista o
> limba banateaana ! Si caruia ii scapase pasarica ca se baza pe
> nu’sh ce prevederi UE ca sa vaza limba banateana folosita in
> ziarele din Timisoara, in scolilel banatene !! Bietu june scolit pe
> baza de mate-fizica si ata nu reusea sa intelaga ca banateana lui nu
> este decat un grai , nici macar dialect. Insa in urma unor convorbiri
> cu profesori de germana care lucrau in aceiasi universitate era fem
> convins ca comunistii (romani) au negat existenta limbilor regionale
> – caci profesorii respective ii dadusera exemplul germanei ! Si
> vorba ceea precum in Germania si-n ceruri, nu?
> Si omu nost era perfect onest. Dar … onestitatea sa se baza pe
> mate-fizica si cam atat. A , da is pe superioritatea faptului ca era
> prima generatie din familie care absolvise mai mult de 7 clase (insa a
> fost extrem de mirat ca in multe privinte eu si tatl sau aveam exact
> aceleasi convingeri!).
>
> Asa ca sa nu va mirati ca s-ar putea sa acceptam ca exista si limba
> trasnsintreana ….
>
>

C.D.
2007-10-15 15:49:46

Retrage-ti b..tarzii din posturile UE alocate Romaniei...

... si inlocuiti-i cu ROAMANI care simt romaneste, vegheaza la verticalitatea romaneasca si APARA interesele romanilor si ale Roamaniei.

Nashu
2007-10-15 16:53:48

Re: Si murim de grija altora …..

La 2007-10-15 14:27:33, Ghita Bizonu' a scris:

> Ca cica "China are o noua granita cu SUA, pe Marea
> Neagra".
> Da’ nu vrem sa observam cum am ajuns la situatia aceasta.
> Orticum bizara situatie ca sa punem semnatura pre o hartie care
> oficaializeaza existenta unei limbi moldovenesti – ar trebui sa
> facem demersurile la Moscova ca onorabililor sa li se inmaneze un
> premiu Stalin ! asa ca sa se stie ( ce credeti ca prin niste sertare
> nu s-au pastrat cateva medalii cu efigia lu Stalin ?! ).
>
> Dar nu am ajuns aici peste noapte. De 17 ani ni se tot toaca ca
> cCeausescu personal ne-a tampit cu nationalismu’. Ca nu avem
> istorie. Ca comunismu ori nu ne-a invatat ori ne-a invatat prost.
> De 17 ani societatea romaneasca a fost redusa la unica experienta a
> "comunismului" redus si acesta la practicile
> pupinceausiste si mizeria provocata a anilor 80. Orice a excedat
> acestei reductii a fost negat, uitat, denigrat.
> Am crescut leaturi intregi in cultul duispretului fata de Romania si
> romani. Altletele s-au maturizat invatand ca a dispretui Romania si
> romanii este un semn de sanatate mintala, moralitate si face bine la
> caiera intelectuala.
> Asa am ajuns ca sa avem ministri de externe precum Ungureanu si
> Cioroianu. Partea cea mai prosta este ca si urmatorii tot pe aici vor
> fi !
> Si ce e mai rau va sa vie.
> Fiindca asa cum acum am pus botu si am inghitit limba moldoveneasca
> putem pune botu si la altele.
> Am avut cativa ani in urma un correspondent , originar din Banat ,
> absolvent de facultate , emigrant in Austria , lucrand intr-un
> departament al unei facultati austriece care sustinea ca ar exista o
> limba banateaana ! Si caruia ii scapase pasarica ca se baza pe
> nu’sh ce prevederi UE ca sa vaza limba banateana folosita in
> ziarele din Timisoara, in scolilel banatene !! Bietu june scolit pe
> baza de mate-fizica si ata nu reusea sa intelaga ca banateana lui nu
> este decat un grai , nici macar dialect. Insa in urma unor convorbiri
> cu profesori de germana care lucrau in aceiasi universitate era fem
> convins ca comunistii (romani) au negat existenta limbilor regionale
> – caci profesorii respective ii dadusera exemplul germanei ! Si
> vorba ceea precum in Germania si-n ceruri, nu?
> Si omu nost era perfect onest. Dar … onestitatea sa se baza pe
> mate-fizica si cam atat. A , da is pe superioritatea faptului ca era
> prima generatie din familie care absolvise mai mult de 7 clase (insa a
> fost extrem de mirat ca in multe privinte eu si tatl sau aveam exact
> aceleasi convingeri!).
>
> Asa ca sa nu va mirati ca s-ar putea sa acceptam ca exista si limba
> trasnsintreana ….
>
>
Bizoane,
Cateva kestii vis-a-vis de remacile matale.
1. Nu e nici o rusine sa fii primul din neamul tau care a trecut de 7 clase
2. Mate-fizica te invata sa gandesti si sa rezolvi probleme, partea aia intuitiva si analitica pe care unele specii purtatoare de coarne o ravnesc da' nu o poseda
3. Clasificarea pe teme de limbi/dialecte/graiuri e la fel de discutabila ca si apartenenta la FDUS.
In rest, multe salutari banatzanului adevarat din Osterreich, si tie... pace.

Tudor190
2007-10-15 17:01:08

Hai sa nu fim naivi!

Moldova:
stat artificial creat.
teritoriu neclar; Transnistria istoric nu ne-a apartinut (desi acolo traiesc multi romani) in schimb parti din Ucraina da.
dimensiuni mici din toate punctele de vedere.
pozitionare geografica destul de nefericita.

Rezultat:
independenta doar pe hirtie.
amestec brutal in treburile interne din partea Rusiei, SUA, Ucrainiei, UE, Turciei si Romaniei (ordinea ultimelor doua eventual inversata)...chiar si Ungaria-si baga coada; a se vedea consulatele UE tinute de ei (sau asa ceva)

Completare :
media romaneasca si atlantista arata corect influenta nefasta a Rusiei asupra Moldovei.
aceasi medie omite total influenta celorlalti interesati dar mai ales a americanilor. Conflictul armat dina din anii 90 a fost puternc sustinut de catre SUA. A fost in intesul nostru? Eu zic ca nu din moment ce noi revendicam cu totul si cu totul alte teritorii.

Concluiza:
nu inteleg de ce ne miram de ceea ce se intimpla.
a spune adevarul partial inseamna sofism in termeni literari si dezinformare pe intelesul tuturor.
d-le Roncea sinteti prea obtuz sau asa sint ordinele.

Ratacitul
2007-10-15 17:12:47

Oala comuna si bolshevismul

Romania este extrem de norocoasa. Orice tendinta centrifuga, orice incercare separationista e sortita esecului (cel putin pe termen scurt) datorita intrarii in NATO si UE. Dincolo de alte considerente, aici vad eu marea calitate a celor doua adeziuni.

De ce spun asta? Pentru ca la un asa guvern nevolnic si presedentie de scandal, o miscare separationista ar fi greu de contracarat fara umbrela NATO-UE. In fata esecului tot mai evident al noului CDR, pseudoalianta DA si a conducatorilor ei, cativa conforumisti tot introduc texte cu "bolshevici, comunisti" si alte subiecte din presa vremurilor tineretii. E drept ca atunci ele erau "pe invers" dar odata invatata metoda, poti jongla cu termenii de la stanga la dreapta si invers.

Ne aratam mirati de dezastrul in relatiile cu R Moldova?
Toate, dar absolut toate premisele existau de doi ani, ce era de inteles ca rezultatul nu poate fi decat acesta? Cum poti obtine succese diplomatice daca tu insuti il ridiculizezi pe cel care vrei sa-l faci partener intr-o anumita constructie? Cum poti sa crezi ca dupa ce l-ai facut pe Voronin cominist, vandut rusilor plus o suta de alte epitete deloc magulitoare, acesta va accepta propuneri unificatoare? Este doar un exemplu; oricum sunt convins ca pe baza lui voi primi o eticheta tovaraseasca ca la mama ei.

Lupta cu "bolshevismul" este o alta caracteristica a unor fartati conforumisti. El nu mai exista de cand era bunica fata; marea majoritate sau aproape toate actiunile conduc spre ideea unui capitalism salbatic in Romania, dar stimatii conforumisti lupta cu bolshevicii....Ca, deh, viata-i o lupta.

Mai nou vine lupta cu Securitatea, structura desfiintata acum 17 ani. Comoditatea intelectuala ne indica sa dam un nume tuturor relelor - asta-i de inteles, dar sa lupti cu "Securitatea" inexistenta inseamna sa renunti la lupta cu incompetenta, cu falsa promovare a valorilor, cu coruptia, cu marlania si grobianismul, sau sa "lupti" fara nici un rezultat.
Altfel nu-mi pot explica ropotele de aplauze dambovitene la "condamnarea comunismului", mare act de curaj - ce gluma buna - si lipsa totala de reactie sau chiar sustinerea rezultatelor "zero" pe linie obtinute de marii nostri luptatori (DNA y compris). Probabil ca asa-i modelul, luptam pe sticla ca nu ne doare gura si trai nineaca pe banii (publici) ai fraierilor. Rezultate? Dam zilnic circ pe sticla, ce alte rezultate mai vreti?

Ultima strigare in materie de lupta proletara are un curs nou: "toti sunt la fel". Proletarul luptator s-a straduit ani de zile sa demonstreze ca numai "bolshevicii, securistii, comunistii" sunt rai, ai nostri sunt cei buni si ca lucrurile nu merg bine tocmai pentru ca ai lor (cei rai) nu ii lasa pe ai nostri (cei buni) sa-si faca treaba. Evident ca "cei rai, cei buni" se metamorfozeaza instantaneu dintr-o categorie in alta in functie de "ai lor, ai nostri", dar nu are importanta in lupta proletarului justitiar.
Ce-i drept, in fata realitatii care loveste mai puternic cu cat constructia are picioare de lut, proletarul justitiar a inceput sa schimbe discursul: toti sunt la fel de rai, trebuie demolat tot si adus un demolator uitat de istorie.

Astfel, un guvern care a fost in stare sa finalizeze documentele de integrare UE, sa lase o data certa de aderare, un guvern cu ministri pe care actuala putere se straduie fara succes de trei ani sa-i gaseasca corupti (asta cica nu se numeste revansa politica, apropos de bolshevici), e pus la egalitate cu un guvern incapabil sa faca niste proiecte pentru folosirea fondurilor UE, un guvern care in loc sa primeasca cinci miliarde pe an de la UE, se straduie sa depaseasca planul la furnizarea de fonduri comunitare. Ca deh, romanii au de unde.

Un fost prim ministru care lua masa cu mai marii lumii de atunci, care a fost in stare sa promoveze interesele Romaniei in mai toate directiile, care a obtinut (chiar fara ca Romania sa fie membra UE) dreptul de libera circulatie pentru romani e la fel de rau/bun ca presedintele izolat diplomatic de Occident care isi rezerva marile realizari ale tensionarii relatiilor cu celalalt stat romanesc si cu oricine a venit in contact, un presedinte sub a carui glorioasa conducere a politicii externe e foarte aproape de performanta readucerii vizelor pentru romani, membri ai UE . De ce? Pentru ca asta i-a mai ramas proletarului justitiar cand ai lui sunt dovediti ca fiind incompetenti si rau intetionati, sa spuna ca si ceilalti erau la fel.

Si da-i si lupta.....Ratacitul
2007-10-15 17:22:47

Re: clareto

Problema lui e ca nu-l invita/accepta nimeni. Altfel, n-ar conta care sunt "fratii" (diversitatea lor nu are importanta daca-i un oscior de ros).

Altfel, e platit la numarul de postari, nu la lungime lor si gramatica. Daca stai bine si te gandesti, a facut un deal mai bun decat Mos Tautu Davidescu sau AFon Dumber.

Apropos, pe ultimul nu-l vazui de curand, dar ma ingrijoreaza articolul ala cu presedintele Germaniei. O fi vorba doar despre chirie sau o fi vrut sa puna si el mana pe o "elita".

La 2007-10-15 11:21:36, Ghita Bizonu' a scris:

> vedeate-as ca pe Petacci ia mai lasa-ma cu da de ce ai da tu ortodoxia
> pe catolicism? Si nu pe presbiterianism?! Sau luteranism?!
> Doare, ai ?!
>
>
> La 2007-10-15 00:35:00, vida clara a scris:
>
> > "Ortodoxia este atacata din toate directziile".Vantul asta n-are cum
> > sa bata,sigur,dinspre est.Daca Ucraina e tot rusa,suntem la adapost si
> > dinspre nord.Nu mai stiu cum sa inchina bulgarii,asa ca pericolele
> > alea mari tot de la "imperialishtii capitalisti"ne vin.
> > De ce-as da eu "ortodoxia"pe "catolicism"?Uite-asa,ca sa nu mai fiu
> > nevoit sa stau in genunchi.(Am glumit,ca nu ma duc in biserici,decat
> > asa,ca la muzeu.Sunt frumoase,pt ca e multa munca,bagata in ele.Iar
> > mie,tot ce e facut prin munca,i-mi impune respect)
> >
>
>

alwis46
2007-10-15 17:58:10

Re: Si murim de grija altora …..

Ghita,

M-ai luat la omor ca am pus in carca lui ILiescu si a pepinierei de partid, a activistilor utecisti, ajunsi acum in fotolii ministeriale, pacatele zazaniei romano-romane.
Vad insa ca domnia ta, spre deosebire de cele cateva randuri ale mele ai o postare de-a dreptul fluviu ba chiar le spui si pe nume acelor activisti utecisti.
Pai se poate ?
Adica pe mine de ce m-ai criticat ?
Am scris cumva un neadevar ?

P.S.
Am sa am ruigamintea sa te li9mitezi la a-mi folosi nick-ul asa cum este scris.
El reprezinta o mica divinitate nordica si e pacat sa-i pocesti numele ca sa nu mai vorbesc ca aceasta pocire este cumva si un afront adus mie personal, ceva mai mult decat o persiflare.
Ti-ar placea ca in loc de Ghita Bizonu' sa te alint cu Ghita Bou-bland ?
Nu cred, asa ca....

La 2007-10-15 14:27:33, Ghita Bizonu' a scris:

> Ca cica "China are o noua granita cu SUA, pe Marea
> Neagra".
> Da’ nu vrem sa observam cum am ajuns la situatia aceasta.
> Orticum bizara situatie ca sa punem semnatura pre o hartie care
> oficaializeaza existenta unei limbi moldovenesti – ar trebui sa
> facem demersurile la Moscova ca onorabililor sa li se inmaneze un
> premiu Stalin ! asa ca sa se stie ( ce credeti ca prin niste sertare
> nu s-au pastrat cateva medalii cu efigia lu Stalin ?! ).
>
> Dar nu am ajuns aici peste noapte. De 17 ani ni se tot toaca ca
> cCeausescu personal ne-a tampit cu nationalismu’. Ca nu avem
> istorie. Ca comunismu ori nu ne-a invatat ori ne-a invatat prost.
> De 17 ani societatea romaneasca a fost redusa la unica experienta a
> "comunismului" redus si acesta la practicile
> pupinceausiste si mizeria provocata a anilor 80. Orice a excedat
> acestei reductii a fost negat, uitat, denigrat.
> Am crescut leaturi intregi in cultul duispretului fata de Romania si
> romani. Altletele s-au maturizat invatand ca a dispretui Romania si
> romanii este un semn de sanatate mintala, moralitate si face bine la
> caiera intelectuala.
> Asa am ajuns ca sa avem ministri de externe precum Ungureanu si
> Cioroianu. Partea cea mai prosta este ca si urmatorii tot pe aici vor
> fi !
> Si ce e mai rau va sa vie.
> Fiindca asa cum acum am pus botu si am inghitit limba moldoveneasca
> putem pune botu si la altele.
> Am avut cativa ani in urma un correspondent , originar din Banat ,
> absolvent de facultate , emigrant in Austria , lucrand intr-un
> departament al unei facultati austriece care sustinea ca ar exista o
> limba banateaana ! Si caruia ii scapase pasarica ca se baza pe
> nu’sh ce prevederi UE ca sa vaza limba banateana folosita in
> ziarele din Timisoara, in scolilel banatene !! Bietu june scolit pe
> baza de mate-fizica si ata nu reusea sa intelaga ca banateana lui nu
> este decat un grai , nici macar dialect. Insa in urma unor convorbiri
> cu profesori de germana care lucrau in aceiasi universitate era fem
> convins ca comunistii (romani) au negat existenta limbilor regionale
> – caci profesorii respective ii dadusera exemplul germanei ! Si
> vorba ceea precum in Germania si-n ceruri, nu?
> Si omu nost era perfect onest. Dar … onestitatea sa se baza pe
> mate-fizica si cam atat. A , da is pe superioritatea faptului ca era
> prima generatie din familie care absolvise mai mult de 7 clase (insa a
> fost extrem de mirat ca in multe privinte eu si tatl sau aveam exact
> aceleasi convingeri!).
>
> Asa ca sa nu va mirati ca s-ar putea sa acceptam ca exista si limba
> trasnsintreana ….
>
>

Adrian v.D.
2007-10-15 18:18:50

Va rog sa nu-l mai insultati pe Voronin

Si poate va accepta ca si el e roman......Si mai va rog,uitati ca toata mizeria o datoram unui regim criminal si ilegal,ba pe deasupra era si nationalist(se pastreaza si azi ceva din el,c-o fi bun..v.Funar!)
Si mai uitati dragii mei ca tot comunistii-de data asta ai lui Iliescu-ne-au aratat ca drum spre unire cu Basarabia nu poate exista,daca interesele maicii Rusii sunt <afectate>.Uitati si ca majoritatea politicienilor de azi din Romania au profitat si de regimul criminal s.a.m.d....Nu va mai ganditi la <razbunari>,ca folositi-auzi!-metodele stalinistilor,daca va aratati calaii....
Nu-i un forum simpatic?
Adrian

Shadow
2007-10-15 18:29:21

Re: Romaniaca ma Victoras ...va felicit Christiaan si Agricultorul

>Iar Leonardo nu-i decat fratiorul lui Ludovicus, manelistul dansator pe mese la >petreceri roame!


> De cate ori te-am luminat spunand lucruri
> adevarate despre Ludovic shi Leonard Orban?
> O sa repet de cate ori va fi nevoie:
> acesti romani sadea sunt fii lui Moise Orban,
> de ofiter de securitate din multiculturalul Brasov
> si nepotzi de ilegalist comunist.

Pt modul "perfect" de "judecata" al unui om prin prisma parintilor si/sau a fratilor sai. "Originea sanatoasa" vad ca "bantuie" perfect Romania si momentan s-a vopsit in "populara basesciana" potocalie. Tot inainte dragi tovarasi. Nu puteti sa ne mai "lasati" ca sa-l parafrazez pe Christiaan?

Zaharia2
2007-10-15 18:51:17

Re: Hai sa nu fim tampiti!

Basarabia nu vrea sa fie romaneasca si noi fortam lucrurile. Transilvania nu vrea sa fie ungureasca si unii forteaza lucrurile. Tot spunand ca Basarabia este pamant romanesc dam dovada de iredentism!

Ratacitul
2007-10-15 18:55:27

Uf, ce usurare, bine ca te vazui, mi-era teama...

Uf, ce usurare, bine ca te vazui, mi-era teama...

Traiam intr-o continua neliniste de cand am citit articolul ala despre presedintele Germaniei. Vazandu-ti postarea, m-am usurat. Dupa toate alea, sa fi avut si probleme cu chiria, zau ar fi fost excesiv de nedrept. Altfel, ce mai faci?

E-litele E bine? Ce ZICE E-litele in problema limbii moldovenesti? Vecinu pune la tomberon ziaru ala tot cu intarziere de trei saptamani? Al dreaq, nu vrea sa contribuie la inteligenta E-litelor. Zice un ziar din jermanica ca pamantul e plat si sa te tii departe de margine sa nu cazi. O fi adevarat? io crez ca IE, ca doar nu minte la gazeta.

Te plimbasi prin Romanica? Sper ca aia-ti dadura diploma de E-lita si telectual; auzii ca-i plin de bolshevici si io n-am incredere in astia.

La 2007-10-15 18:18:50, Adrian v.D. a scris:

> Si poate va accepta ca si el e roman......Si mai va rog,uitati ca
> toata mizeria o datoram unui regim criminal si ilegal,ba pe deasupra
> era si nationalist(se pastreaza si azi ceva din el,c-o fi
> bun..v.Funar!)
> Si mai uitati dragii mei ca tot comunistii-de data asta ai lui
> Iliescu-ne-au aratat ca drum spre unire cu Basarabia nu poate
> exista,daca interesele maicii Rusii sunt <afectate>.Uitati si ca
> majoritatea politicienilor de azi din Romania au profitat si de
> regimul criminal s.a.m.d....Nu va mai ganditi la <razbunari>,ca
> folositi-auzi!-metodele stalinistilor,daca va aratati calaii....
> Nu-i un forum simpatic?
> Adrian
>

Christiaan
2007-10-15 19:03:46

Re: Romaniaca ma Victoras ...va felicit Christiaan si Agricultorul

La 2007-10-15 18:29:21, Shadow a scris:

> >Iar Leonardo nu-i decat fratiorul lui Ludovicus, manelistul dansator
> pe mese la >petreceri roame!
>
>
> > De cate ori te-am luminat spunand lucruri
> > adevarate despre Ludovic shi Leonard Orban?
> > O sa repet de cate ori va fi nevoie:
> > acesti romani sadea sunt fii lui Moise Orban,
> > de ofiter de securitate din multiculturalul Brasov
> > si nepotzi de ilegalist comunist.
>
> Pt modul "perfect" de "judecata" al unui om prin prisma parintilor
> si/sau a fratilor sai. "Originea sanatoasa" vad ca "bantuie" perfect
> Romania si momentan s-a vopsit in "populara basesciana" potocalie. Tot
> inainte dragi tovarasi. Nu puteti sa ne mai "lasati" ca sa-l
> parafrazez pe Christiaan?
>
>
Mai "draga" umbra!
Ii "judec" pe flacaii astia intai prin faptele lor! Apoi incerc sa-mi explic de ce au ajuns in situatia asta! Pai e simplu: Cei 7 ani de acasa! E cazul fratilor Orban, fiii securistului Moise Orban, e cazul lui Bogdan "Olteanu", nepotul Ghizellei Wass, cea adusa pe tancurile sovietice de Ana Pauker si de care spunea Bogdanel ca in copilarie a fost foarte apropiata!
Si astia reprezinta partidul Bratienilor!
Hai sa fim seriosi!

Rhodos
2007-10-15 20:20:41

Pai ei erau ocupati cu demiterea Presedintelui

pt a face pe placul celor indicati de catre dvs.

Nu a-ti vazut cit de OM DE STAT este domn Tariceanu ,se intilnea cu Voronin si il ataca pe Basescu ....ce sa mai vorbim domnule .

Stai sa vezi , se vede treaba ca ruleta ruseasca a pornit ...Fiti atenti la declaratiile ministrului sirb......la Iran adica ...pe acest fundal + ca Rusia se va retrage din acordul de limitare a armamentului conventional .....

Sunt destepti domnule ,dupa stabilizarea Trasnistriei ,au recistigat Basarabia
pas cu pas ...situatia poate deveni groasa si cu o unica iesire pt Romania....

Shadow
2007-10-15 20:30:58

Re: Romaniaca ma Victoras ...bravo Cristi

> Mai "draga" umbra!
> Ii "judec" pe flacaii astia intai prin faptele lor! Apoi incerc sa-mi
> explic de ce au ajuns in situatia asta! Pai e simplu: Cei 7 ani de
> acasa! E cazul fratilor Orban, fiii securistului Moise Orban, e cazul
> lui Bogdan "Olteanu", nepotul Ghizellei Wass, cea adusa pe tancurile
> sovietice de Ana Pauker si de care spunea Bogdanel ca in copilarie a
> fost foarte apropiata!
> Si astia reprezinta partidul Bratienilor!
> Hai sa fim seriosi!

Hai sa lasam ipocriziile. Nu cauti deloc sa "iti explici de ce au ajuns in situatia asta". Le pui direct "condamnarea"(altfel nu ai motiva cu asta). Cei 7 ani de acasa ai lui Orban de la comisia europeana nu ai avut cum sa ii masori dar ai aplicat "superior" dansatul de mese al lui fratesau si binenteles securismul parintesc. "Cei 7 ani de acasa" selectivi deh si eventual cu "dedicatie".
.
La fel si cu ailalti. Intamplator eu chiar am simtit pe proprie piele ce insemna sa fi de "origine nesanatoasa" in Romania ante '90. Asa ca a se slabi mai baieti. Sau daca preferi "mai rasfirati". Faptul ca folositi exact aceeasi "logica" ca si partidul comunist dau o masura perfecta a "mentalitatii" voastre. Si e pacat pt tine pt ca esti tanar iar pt agricultorul ca nu a invatat inca nimic intr-o tara democrata.

Bumerang
2007-10-15 21:13:59

io nu stiu de ce va tot minunati

Pavalut arunca o "bomba" , si voi va dati de ceasul mortii, cat de imorali, tradatori, impostori incapabili etc., etc., etc., sunt politicienii turmentati din Romania. Pai? Ce-i nou? Ca io nu pricep nicevo.

La ce politica externa a statului suveran, national unitar si indivizibil, visati voi, ma' baieti? De unde ata suveranitate si verticalitate? Din traditia de pana 1877?
Un stat tanar ca Romania, infintat in sec XIX de masoni scoliti in vest, si largit sub un Hohenzoller, poate supravietuii doar daca stie cu cine voteaza. Ori gavarim pa ruski, ori spicuim engleza sau shprechuim deutsch. Si ar fi bine sa se hotarasca odata, si sa nu tot dea cu stangu'-n dreptu'! Cine viseaza la vulturul din munti, s-ar pute sa scape si colibriul din mana.......

Scria careva p-aici de elitele din Romania. Da, o fi fost ele candva, da azi nu prea le vad. Romania ar trebuii sa scoata postul de Presedinte si Premier la concurs international, cum au facut-o si acu' vreo 150 de ani. Ca io nu vad un roman in fruntea tarii care sa faca ceva. "Nivelul" politicienilor romani este infiorator.......

Tudor190
2007-10-15 21:39:49

Re: Hai sa nu fim tampiti!

La 2007-10-15 18:51:17, Zaharia2 a scris:

> Basarabia nu vrea sa fie romaneasca si noi fortam lucrurile.
> Transilvania nu vrea sa fie ungureasca si unii forteaza lucrurile. Tot
> spunand ca Basarabia este pamant romanesc dam dovada de iredentism!

Unirea de la 1918 s-a facut cu arma-n mina si in Est si in Vest. Chestia cu vointa poporului suna bine la lectia de istorie insa marile realizari istorice se forteaza altfel nu obtii nimic de buna voie.
In legatura cu unirea Transislvaniei cu Romania lucrurile nu sint chiar asa de idilice in ceea ce-i priveste pe multi fruntasi "romani". Maniu ofiter in armata austro-ungara pe frontul din Italia in loc sa vina urgent acasa se opreste la Viena si incearca sa puna ordine in haosul creat. Ma rog fiecare cu interesele lui. Ajunge in final la Arad unde fruntasi socialisti in frunte cu Fluieras au adoptat deja continutul declaratiei ce urma sa fie citit la Alba-Iulia. In acest timp trupele romane faceau leagea si n-au astepat sa vada ce intentii au roamanii din austro-ungaria.
Cam asa se "scrie" istoria.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Gavarisi transnistreana, Orbane? (4312 afisari)
 DNA omoara dosarele lui Basescu (2932 afisari)
 Romania inghite "limba moldoveneasca" (2409 afisari)
 Ce castiga PNL din "scandalul Remes" (2299 afisari)
 Dragul mamii, sa stai departe de golani! (1958 afisari)
 Romania a semnat acordul, dar nu recunoaste "limba moldoveneasca" (313 afisari)
 Frattini va analiza incidentul dintre Republica Moldova si Romania (269 afisari)
 Pretul aurului negru a atins un nou maxim istoric (248 afisari)
 Tariceanu: PNL a decis sa nu faca nici o remaniere guvernamentala (232 afisari)
 Basescu: Daca nu primesc legea uninominalului pana la 22 octombrie, declansez referendum (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01847 sec.