Ziua Logo
  Nr. 4060 de luni, 15 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-15

Comentarii: 20, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Spargel
2007-10-14 23:26:28

OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare

Dar DVS ce treaba aveti cu afacerea asta?

Mos_Tautu
2007-10-14 23:37:55

Re: OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare

La 2007-10-14 23:26:28, Spargel a scris:

> Dar DVS ce treaba aveti cu afacerea asta?

Afirmatia dv.fata de dl.Balaceanu este o obraznicie,
daca ati sti ce a scris acest om,incepans dela Cibernetica medicala,la lucrari fundamentale de neurologie si gerontologie v-ati inghiti cuvintele.

Intelegineta dv.fara cultura nu va permite sa vedeti cauzele ramenrii in urma a Romaniei.

Si comunistii si nici cei de dupa 1989,indiferent de partide au neglijat sa dea cel putin 1% pentru cercetarea stiintifica.

Romanii care au luat Premiul Nobel au fost aceia care au emigrat(Palade).

la noi intelectualitatea este insultata,neglijata,luata in deradere,obraznicia dv.fiind un exemplu.

De obicei imi cer scuze cand utilizez cuvinte mai tari,in acest caz NU
>

gili
2007-10-14 23:47:03

Corect nea Vasile ...


Iote vezi cu asa un comentar te-ai dat pe brazda cum ar veni .
Brava ! Asa da !
Ce nu inteleg io la matale ie dragostea aia bolnavicioasa bre pentru mascariciul cela de la Cotroceni ... Altfel ...

Mos_Tautu
2007-10-14 23:58:03

Re: Spiritele inguste se intalnesc

La 2007-10-14 23:37:55, Mos_Tautu a scris:

> La 2007-10-14 23:26:28, Spargel a scris:
>
Ca si dumneta comunistul Mincu,fost ministru al sanatatii sub dl.Iliescu era contra ca Savantul si profesorului lui Paulescu(descoperitorul insulinei) sa ia premiul Nobel.
Iata cum scria el lui Ceausescu

"Tovare preedinte,
La data de 29.IV.1970, cu adresa nr. 2721/1970, am primit din partea U.S.S.M., Societatea de Medicin Intern, secie boli de nutriie, un formular semnat de prof. Pavel Ion i dr. Sdrobici Dan, cu programul Congresului Naional de Diabet, congres care urmeaz s aib loc ntre 23 - 24 septembrie 1970, la Bucureti.
n calitate de ef al Catedrei de boli de metabolism i nutriie, singura catedr de profil i for metodologic central pe ar, n calitate de membru al conducerii, nu sunt de acord cu maniera de lucru a actualului preedinte al seciei, pentru urmtoarele motive...
Tot la acest congres se propune reconsiderarea lui N. Paulian pe motiv c ar fi descoperit insulina. Consider c acestei intenii trebuie s i se acorde mai mult atenie. De fapt aici se gsete rspunsul pentru ntreaga activitate din ultimii 30 de ani a profesorului Pavel, care nu numai c nu a creat o coal romneasac de nutriie, dar a ncercat s distrug i s denigreze tot ce a fost capabil i progresist n acest domeniu.
n primul rnd, suntem obligai s reconsiderm problema Paulescu din punctul de vedere al descoperirii insulinei (urmeaz o enumerare tendenioas de fapte).
Lumea tiinific mondial nu-l recunoate i nu l-a recunoscut niciodat ca descoperitorul insulinei. A-i atribui astzi un fapt tiinific nedovedit i nerecunoscut la timpul respectiv este ridicol...
Spaiul nu ne permite s subliniem tezele sale reacionare din finalitate n biologie, materialism, suflet i Dumnezeu etc. De asemenea, faptul c neag darwinismul, materialismul, evoluia l situeaz poate pe cele mai reacionare poziii pe care s-a situat vreodat un om de tiin romn.
Oare acestea sunt meritele pentru care U.S.S.M., prin Pavel, vrea s reabiliteze memoria lui Paulescu...".

John.Valjean
2007-10-15 01:09:19

Re: OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare

Lasa-l pe Tautu in plata Domnului si a CNSAS ( http://www.cnsas.ro/ ) ca-l chinuie istoria recenta a familiei sale

La 2007-10-14 23:26:28, Spargel a scris:

> Dar DVS ce treaba aveti cu afacerea asta?
>

cosor ion
2007-10-15 01:22:35

ecologistii

o miscare cu cintec care s-a desvoltat in ultmii 50 ani,ei sustin ca planeta pamint,va sfirsi din cauza unor calamitati naturale si ca atare sunt necesare masuri in care sa aducem planeta la ceia ce a fost in urma cu 3-400 ani.asta inseamna eliminarea omului de mari suprafete de pamant.au aparut si legi pentru a proteja mediul inconjurator,dar multe cu efect negativ asupra omului.multe din dovezile stintifice ce stau la baza acestei doctrine s-au dovedit,neadevarate,dar au trecut sub tacere,iar legile impuse in baza acestor dovezi ,care de fapt nu exista a generat multe neajunsuri omului.cred ca miscarea ecologista, la acest inceput de secol,trebuie regindita si baza pe valori stiintifice corecte.Oprirea constructiilor de termocentrale,atomocentrale,hidrocentrale si multe altele,nu fac decit rau economiei si-n general omului.ecologismul de azi este o afacere de miliarde de euro si noi ii credem saraci sau chiar ii compatimim,dar ei si-au permis sa-si construiasca blocuri cu birouri spatioase si dotate cu cel mai luxos mobilier si mai ales in zonele centrale ale marelor orase si totul sub sloganul-salvati planeta- si inca ceva fondurile colectate sunt in mare masura cheltuite pentru intretinerea acestor,mega escrocherii,numite centre ecologice,iar pentru apararea naturii se cheltuiesc sume infime.asa ca se impune cit inca nu-i prea tirziu,revizuirea acestui concept ecologic si mai ales verificarea cheltuielilor pentru protejarea planetei

cosor ion
2007-10-15 01:24:43

Re: Corect nea Vasile ...

La 2007-10-14 23:47:03, gili a scris:

>
> Iote vezi cu asa un comentar te-ai dat pe brazda cum ar veni
> .
> Brava ! Asa da !
> Ce nu inteleg io la matale ie dragostea aia bolnavicioasa bre
> pentru mascariciul cela de la Cotroceni ... Altfel ...
>
gili ce ar fi sa te ei de mina cu botezatul lui Ilici?

indel
2007-10-15 01:47:39

Nobel

Ca se da premiul pentru stem cells research or pentru fizica (nanotechnologie ce a facut posibila ingramadirea de informatiune pe 160GBytes intr-un iPod) inteleg. Dar problema incalzirii cabaline (hai ca v-am mai spus - globale) este controversata. Istoria Pamintului a cunoscut raciri si incalziri. A fost o vreme cind Groenlanda avea clima mai blinda. Cartea lui Al Gore este cam plina de inexactitati.
Deci au ajuns sa foloseasca politichia si in premiul asta. Halal!

Ion Caramache
2007-10-15 03:18:42

Una calda - una rece

Una calda - una rece sau ori calda - ori rece.

Domnule academician, de ce nu comentati faptul ca acum se bate apa in piua pe tema incalzirii globale tot asa cum acum douazeci- treizeci de ani se batea apa in piua pe tema racirii globale. De fiecare data, aceeasi bagatori de seama au venit cu argumente "stiintifice" cu care si-au justificat teoriile.
Ma intreb daca este posibil ca o persoana de eruditia dvs. sa nu-si aminteasca aceste teorii care vinturau mapamondul, sau, diplomatic, le treceti sub tacere.
Oricum, si racire si incalzire - nu tzine! Din dilema asta ... nu se poate iesi!

PS
Cine stie, poate invataturile giuce pot explica unitatea si lupta contrariilor...

alamar
2007-10-15 06:50:25

Premiul Nobel...

Unul intelege daca i s-ar fi acordat celor ca Indira Gandi ,sau altii ca dlui care intr-adevar au ales o cale pasnica pt. a obtine independenta Indiei ,acest premiu simbolic pt. pace...Dar ce au de- a face excrocii si ipocritii asa zisi ecologisti cu...pacea mondiala ?....De ce premiul Nobel pt. medicina nu i s-a acordat atunci unui chimist de renume ?...Cat despre stem cells, acestea nu au produs NIMIC ,in ultimele decenii...Pe de alta parte , adult cells ,au contribuit la vindecarea sau reducerea a cca. 56 de boli umane...In america , stem cells research , este legala si se practica chiar in acest moment...Diferenta este ca egoistii de stanga din america doresc , ca aceste cercetari sa fie platite din taxele contribuabilului american , pt. ca investitorii privati , nu mai investesc in oceasta operatiune de distrugere a viitoarelor fiinte umane, pt ca nu s-au obtinut nici un rezultat ,pana acum...De fiecare data stem cell este extrasa dintr-un embrion ,acest embrion este distrus , iar o potentiala viata umana a fost anihilata pt. egoismul unora...Aceasta problema este o problema morala....Unii doresc ca in numele "stiintei" sa se creeze embrioane umane la scara industriala , cu singurul scop de a extrage stem cells...Care societate doreste asa ceva...Democratii americani ,nu au nici o problema cu acest scenariu...Precum avorturile nu sunt subventionate de stat , ci de privati ,asa si stem cells astazi sunt finantate de privati , nu de contribuabilul american , printre care milioane din ei mai au constiinta...Media de dezinformare in masa nu explica aceasta diferenta si consecintele morale care prezinta aceasta situatie pt. o societate civilizata...

Huhu extraterestrul
2007-10-15 07:17:07

Si io sper sefu' sa aiba efectele scontate, pa!

VOTATI PNL, NU PD, PD=PCR=FSN!

doctorul
2007-10-15 07:17:25

Pavel,Mincu si un episod

care merita mentionat.La moartea Profesorului Pavel,Mincu a venit fara rusine la inmormantare,dar a fost DAT AFARA de Dan Pavel,fiul fostului mare savant,venit din Statele Unite cu ocazia tristului eveniment.A nu se confunda cele doua nume,identice,Dan Pavel . . . . .

amy
2007-10-15 10:22:34

Re: OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare

La 2007-10-14 23:26:28, Spargel a scris:

> Dar DVS ce treaba aveti cu afacerea asta?
>
si eu care credeam ca i s-a acordat lui mr.al goore premiul nobel pt cinema :)

amy
2007-10-15 10:24:08

Re: OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare

La 2007-10-14 23:37:55, Mos_Tautu a scris:

> La 2007-10-14 23:26:28, Spargel a scris:
>
> > Dar DVS ce treaba aveti cu afacerea asta?
>
> Afirmatia dv.fata de dl.Balaceanu este o obraznicie,
> daca ati sti ce a scris acest om,incepans dela Cibernetica medicala,la
> lucrari fundamentale de neurologie si gerontologie v-ati inghiti
> cuvintele.
>
> Intelegineta dv.fara cultura nu va permite sa vedeti cauzele ramenrii
> in urma a Romaniei.
>
> Si comunistii si nici cei de dupa 1989,indiferent de partide au
> neglijat sa dea cel putin 1% pentru cercetarea stiintifica.
>
> Romanii care au luat Premiul Nobel au fost aceia care au
> emigrat(Palade).
>
> la noi intelectualitatea este insultata,neglijata,luata in
> deradere,obraznicia dv.fiind un exemplu.
>
> De obicei imi cer scuze cand utilizez cuvinte mai tari,in acest caz
> NU
> > stiu de un premiat nobel roman ,ely wiesel.
>
>

the
2007-10-15 12:01:06

Re: OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare

> La 2007-10-14 23:26:28, Spargel a scris:
> > Dar DVS ce treaba aveti cu afacerea asta?

> La 2007-10-14 23:37:55, Mos_Tautu a scris:
> Afirmatia dv.fata de dl.Balaceanu este o obraznicie,
> daca ati sti ce a scris acest om,incepans dela Cibernetica medicala,la
> lucrari fundamentale de neurologie si gerontologie v-ati inghiti
> cuvintele.
> Intelegineta dv.fara cultura nu va permite sa vedeti cauzele ramenrii
> in urma a Romaniei.
> Si comunistii si nici cei de dupa 1989,indiferent de partide au
> neglijat sa dea cel putin 1% pentru cercetarea stiintifica.
> Romanii care au luat Premiul Nobel au fost aceia care au
> emigrat(Palade).
> la noi intelectualitatea este insultata,neglijata,luata in
> deradere,obraznicia dv.fiind un exemplu...
>
***
Domnule Mos Tautu
Inteligenta dumneavoastra e probabil suficient de cultivata, ca sa poata deosebi o afirmatie de o intrebare, fie ea si obraznica (desi acest aspect tine de o apreciere unilaterala).
Daca n-am sti ce a scris acad.prof.dr. Balaceanu-Stolnici, n-ar fi grav deoarece, in mod sistematic ne aduce aminte chiar domnia-sa personal, citez :

"Ca unul care am cunoscut situatia din Coreea de Nord, unde in 1992 am condus o delegatie de geriatri..."
"Ca unul ce am infiintat geriatria ca specialitate si retea, in 1992..."
"Cand, acum o jumatate de veac, impreuna cu prof. Edm. Nicolau, ne-am apucat, in ciuda oprelistilor lui Stalin, sa facem cercetari in noul domeniu al ciberneticii..."
"Ca unul care a lucrat cateva decenii in timp de pace, de razboi si sub bombardamente in urgenta..."
(ma opresc aici ... mai recent, academicianul a facut si prozeliti ... pe diplomatul Mihaescu, care in lipsa de virtuti profesionale deosebite se prezinta "... ca unul care a stat paishpe ani in Elvetia ..." :)))

Cu toate acestea, nu-l voi invinui pe columnistul Balaceanu-Stolnici de lipsa de modestie, fin'ca stiu cum e facuta lumea :

daca nu te lauzi singur, nu te lauda nimeni
daca te lauzi repetitiv, la un moment dat ajungi in Who's Who

Nu stiu care sunt criteriile dumneavoastra de aprecierea inteligentei "inculte" a colegului dv. de forum, dl. Spargel, in afara de atitudinea sa acut rezervata, vizavi de dl. Balaceanu-Stolnici
In acest caz, va rog sa ma includeti si pe mine in categoria lipsitilor de cultura (la inteligenta, nu am pretentii ...) deoarece rezervele mele fata de dl. profesor columnist sunt si mai mari.
Nu-i neg valoarea probata anterior in domeniul profesional, chiar daca se pune (modest) inaintea lui Edmond Nicolau ...
dar nu-i accept sentintele atunci cnd sunt pripite, partinitoare si nejustificate.

In ce priveste intelectualitatea romna, mi-am permis sa ma mai pronunt,

datorita mass-mediei, nici nu se stie bine ce va sa zica intelectual si cine are dreptul sa faca parte in public, din categoria asta
asa ca oricine poate lua la trei pazeste un subliniator comun (ca sa nu zic ordinar) de texte clasice in sase culori, pretinzand ca acesta este un intelectual,
dupa cum la fel, poate umple de mzga un spirit deosebit - un poet, un inginer, un actor, un arhitect, un medic, fara sa recunoasca intelectualul din el.

N-am avut inainte de MRCD si nici n-o sa avem curnd premii Nobel dar, eheu, cti doctori honoris causa !

Nituc
2007-10-15 13:20:28

Nobel in fotbal, nashul Sandu

Nashul Sandumerge la preot:
- Printe, n rai se joac fotbal?
- Fiule, raiul e un loc de odihn.
Vzndu-l ns pe fotbalist cum se ntristeaz, adug:
- Uite, am s m interesez totusi la Domnul, vino mine.
A doua zi, fotbalistul:
- Ei, printe?
- Am o veste bun si una rea.
- Care-i cea bun?
- Vestea bun este c se joac fotbal.
- Si atunci care e vestea rea?
- Vestea rea este c joi ai meci...

Mos_Tautu
2007-10-15 13:37:43

Re: OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare

La 2007-10-15 12:01:06, the a scris:

>Dle The,
Spre deosebire de alti postatori eu am cunoscut personal pe dl.academician care a lucrat in spitalul Obregia multi ani iar eu fiind tanar atunci am avut multe de invatat de la el si din ceea ce a scris.

Deci nu pot fi de acord cu insultarea acestui intelectual.
M-a surprins descoperirea ca ar fi colaborat cu securitatea desi se vorbea din anii 70 ca in general ar da informatii despre fostii boieri din Spania.Nu am crezut,dar probabil a fost adevarat-

Fata de noi,in acea epoca,era un critic al comunismului si comunistilor atat pe plan local(spital) cat si general.

In 1992 cand s-a infiintat Asociatia Psihiatrilor Liberi(APLR) am obtinut de la el un mare sprijin si chiar a fost un fel de nas al infiintarii acestei organizatii profesionale anticomuniste.

Opera lui scrisa,desi nu o cunosc in totalitate,eu avand alta specializare este prodigioasa si de nivel de a fi recunoscuta pe plan mondial.

Considerentele dv.le consider pertinente dar va rog sa acceptati ca unul care am trait si vorbit cu dl.Balaceanu ,sa am o opinie ,ca fata de un dascal al tineretului,un anticomunist de pe urma caruia am profitat si eu si multi tineri la avea vreme.

El a reprezentat pentru noi un reper moral si al rezistentei intelectuale anticomuniste.

Shadow
2007-10-15 15:19:28

Re: OK frumos pentru ei, Nobel pt Pace l-au dat ca de-obicei ca Premiu de Consolare repere morale

> >Dle The,
> Spre deosebire de alti postatori eu am cunoscut personal pe
> dl.academician care a lucrat in spitalul Obregia multi ani iar eu
> fiind tanar atunci am avut multe de invatat de la el si din ceea ce a
> scris.
>
> Deci nu pot fi de acord cu insultarea acestui intelectual.
> M-a surprins descoperirea ca ar fi colaborat cu securitatea desi se
> vorbea din anii 70 ca in general ar da informatii despre fostii boieri
> din Spania.Nu am crezut,dar probabil a fost adevarat-
>
> Fata de noi,in acea epoca,era un critic al comunismului si
> comunistilor atat pe plan local(spital) cat si general.
>
> In 1992 cand s-a infiintat Asociatia Psihiatrilor Liberi(APLR) am
> obtinut de la el un mare sprijin si chiar a fost un fel de nas al
> infiintarii acestei organizatii profesionale anticomuniste.
>
> Opera lui scrisa,desi nu o cunosc in totalitate,eu avand alta
> specializare este prodigioasa si de nivel de a fi recunoscuta pe plan
> mondial.
>
> Considerentele dv.le consider pertinente dar va rog sa acceptati ca
> unul care am trait si vorbit cu dl.Balaceanu ,sa am o opinie ,ca fata
> de un dascal al tineretului,un anticomunist de pe urma caruia am
> profitat si eu si multi tineri la avea vreme.
>
> El a reprezentat pentru noi un reper moral si al rezistentei
> intelectuale anticomuniste.

Oare de ce m-ar mira? Repere morale cu un al doilea salariu platit la intreprinderea ochiul si timpanul. Dascal poate pe "specializare" sau "meserie" strict definita.

Reper moral si "gluma" cu "criticarea comunismului" este o alta "masura" a moralitatii cel putin ciudate de care dai dovada vasilica. Mai ales cand recunosti ca in "anii 70" "dadea informatii despre boierii din spania"(adica despre "dusmani" nu-i asa?).
Cate repere de astea "morale" cunosti pe la pld? Hai ca eu stiu vreo 3. Sigur matale cunosti mai multi.

the
2007-10-15 16:20:08

Re: OK frumos pentru ei, etc...

La 2007-10-15 13:37:43, Mos_Tautu a scris:

> >Dle The,
> Spre deosebire de alti postatori eu am cunoscut personal pe
> dl.academician care a lucrat in spitalul Obregia multi ani iar eu
> fiind tanar atunci am avut multe de invatat de la el si din ceea ce a
> scris...

***

Domnule Mos Tautu
bineinteles ca va respect opinia si inteleg si atasamentul fata de mentorul Dv. (care este in acelas timp si al ziarului Ziua, v. caseta redactiei ...)

Va rog sa remarcati :
DIntre "noi trei :) (Spargel, Dv si mine), n afara de Dv. n-a adus nimeni vorba despre ~ si n-a facut aluzii la "dosarul" din zodia varsatorului, al d-lui. Stolnici.
Il apreciez pe Sadoveanu fiindca a scris "Creanga de aur", mi-e indiferent ca - sau pot sa inteleg de ce - a scris si "Mitrea Cocor".

Accept ca Dl. Balaceanu-Stolnici sa poata fi comentat, in contextul acestui forum (ceeace implica si gradul diferit de politete al unora si altora), pentru ceeace publica zilnic.
I-am cerut, de exemplu, sa se scuze pentru jignirile ortodoxe pe care le-a expediat la adresa a cateva sute de mii de romani (printre care si Dv si eu), plecati inainte de 1989 din motive nedefinite, preferndu-i pe cei plecati dupa 1989 din motive pur ecumenice ... oops ... economice ...
Nu mi-a raspuns ...
Facand bilantul, d-sa imi e dator cu scuzele, eu nu-i sunt dator cu nimic, cu atat mai putin cu admiratia.

Robin
2007-10-15 18:01:41

it's always the polar bears... :-)))

Dintr-un transcript al unei dezbateri pe tema:
http://www.intelligencesquaredus.org/TranscriptContainer/_GlobalWarming-edited%20version%20031407.pdf

What I want to come to now is the 1970s... Because then a crisis was announced. And I want to quote from three newspapers. The Christian Science Monitor, "Warning, Earth's climate is changing faster than even experts expect." I really like that. Your own New York Times, "A major cooling of the climate is widely inevitable." And in Newsweek, back to consensus, "Meteorologists are almost unanimous that catastrophic famines will result from global cooling." That was the 1970s. And there are many headlines. And what I would like to stress is, it was a stress on consensus, it was faster than expected, the evidence came from the oceans, from polar bears, it's always polar bears, from the changing seasons and it's always disaster. Why do we believe them now? And what is important in this I think is to remember what that first Earth Day claimed. The first Earth Day in America claimed the following, that because of global cooling, the population of America would have collapsed to 22 million by the year 2000.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Gavarisi transnistreana, Orbane? (4312 afisari)
 DNA omoara dosarele lui Basescu (2932 afisari)
 Romania inghite "limba moldoveneasca" (2409 afisari)
 Ce castiga PNL din "scandalul Remes" (2299 afisari)
 Dragul mamii, sa stai departe de golani! (1958 afisari)
 Romania a semnat acordul, dar nu recunoaste "limba moldoveneasca" (313 afisari)
 Frattini va analiza incidentul dintre Republica Moldova si Romania (269 afisari)
 Pretul aurului negru a atins un nou maxim istoric (248 afisari)
 Tariceanu: PNL a decis sa nu faca nici o remaniere guvernamentala (232 afisari)
 Basescu: Daca nu primesc legea uninominalului pana la 22 octombrie, declansez referendum (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00712 sec.