Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-13
Iain din Romania (...@hotmail.com, IP: 194.131.126...)
2007-10-14 03:23
Dragule, vorbesti ca sa nu taci!!!

Sa faci comparatie intre Tara Cantoanelor si Romania este acelasi lucru cu a compara un Cal de curse cu o Rama de pamant! Pai nu te doare mintea nene sa te gandesti cam cum ii pui saua ramei?
Pai ce este Elvetia neica? Geografic, unde a lasat-o Dumnezeu? Ce impact istoric si conjuctural a lovit-o in ultimii sa spunem...1000 de ani?
Ce etnie predominanta are ea...saracuta? Iar cea conlocuitoare, ajunsa acolo de secole si jucand cartea financiara cu abilitatea-i cunoscuta si recunoscuta, cine sunt ei oare?
Apoi fa acelasi lucru, judecandu-ne pe noi...sau pe tie!
Gogorita asta pe care o aud invariabil de la romanii neumblati prin lume (caci daca te-ai invartit putintel intre Zurich si Bucuresti via Viena, Berlin, Paris si Berlin, nu-nseamna ca ai umblat prea mult prin lume - este chestia cu: pai romanu' nu poate, nu stie, nu vrea...ia uite la astia!!!!
Tine intr-adevar de mentalitate, dar mai tine si de sistem (il avem oare, vrem sa-l avem?), de management (unde-i ala bre in Romania, ca-l mananc - o sleahta de incompetenti patentati, peste tot), si de resurse (Iti spala musiu cineva geamurile in Elvetia doar ca are constiinta elevata, sau fiindca-l platesti?).
Cand Romanu' va-ntelege sau incepe sa-nteleaga simplitatea principiului occidental ce coordoneaza totul: ori faci lucrul asa cum trebuie facut ori nu-l mai faci de loc...- atunci in sfarsit vom spune ca am venit de-acasa!
Dar ca sa ajungem aici ne trebuie: voita schimbarii incet incet a mentalitati, dorinta unui management consecvent si consistent, si nu in ultimul rand banii si dorinta de a face bani! Nu din gainarii, nu din furt, nu din jaf la drumul mare ci din punerea in miscare a rotitelor creorelui, incet, cu abilitate, cu discernamant...Asta e solutia si nicidecum copierea pozelor din Elvetia, sau Germania, sau Anglia sau de unde vrei tu...!
Toate astea ti le spune unul care s-a invartit ceva prin lume (nu numai p-aci pe la poalele alpilor si nitelus pe la New-York sau LA!).

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-10-14 05:13


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.