Ziua Logo
  Nr. 4050 de miercuri, 3 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-03
ionescu (...@yahoo.com, IP: 97.89.183...)
2007-10-03 03:35
Pe unde scoate camasa....

Desigur ca PRESEDINTELE Basescu nu l-a avut in vedere pe prietenul sau Iliceanu cand s-a referit la plagiat si furtul intelectual, ci la cei din taberele adverse.

"Plagiatul practicat de profesori si de studenti- a spus d-sa- cumpararea diplomelor de licenta, mita pentru promovarea examenelor sunt practici care caracterizeaza, din nefericire, o parte din invatamantul universitar romanesc".

Plagiatul intelectual a bantuit in Romania inca de pe timpul regimului comunist si al Elenei Ceausescu, careia i s-a dat doctoratul de catre un Academician din Iasi, dupa care acesta a intrat in disgratie (vezi asasinarea lui John Kenedy).
De altfel Iasiul era cunoscut pentru faptul ca cei ce nu puteau lua Doctoratul la Bucurest se duceau la Iasi. A se vedea "banda rulanta" din universitatile din Iasi.

Cand am profesat intr-una din Facultatile romanesti, ni s-a trasat "sarcina" de a ajuta la absolvirea cadrelor muncitoresti, admise in universitate dupa ce-si luasera liceul in timp record, "dar in plus sa le dam si diploma." Unii dintre ei au ajuns chiar Ministri de resort.

Dar ce este si mai tragic, dupa 1989, diplomele s-au dat pe banda rulanta fara niciun temei, decat acela al coruptiei. Bineinteles ca nu ma refer la procentul imfim care si-a luat pe drept titlul.

In institutele de cercetare s-au reluat si se mai propun inca teme rezolvate de pe timpul ceausist.

In Romania, numarul doctorilor, doctorilor docenti per capita intrece pe cel din orice tara din lume. Rezultatele acestora insa nu se vad INCA. Poate o sa mai asteptam cativa multi ani.

Atmosfera in Universitati din aceasta privinta este la cel mai jos nivel. Nu a mai ramas niciun preparator sau asistent caree sa nu-si fi obtinut titlul de DOCTOR.

Daca Presedinele Basescu a dezvaluit secretul obtinerii titlurilor prin frauda si coruptie, ar fi bine sa mearga inainte si sa "propuna retragerea neintarziata a acestor titluri acelora care nu le-au luat pe merit, fara discriminare de orice fel."

Sper ca au mai ramas in viata multe cadre corecte in invatamant si de renume, care ne-au facut cunoscuti in toata lumea si care ar putea indeplini aceasta munca de selectare a mediocritatilor care si-au luat Doctoratul pe nedrept.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu l-a pus la zid pe Liiceanu (3613 afisari)
 Tiganii Europei (3236 afisari)
 Marea Tiganiada (2672 afisari)
 Marea epurare penala (1926 afisari)
 Videanu, prim-ministru (1897 afisari)
 Motiunea a cazut (736 afisari)
 Regina urma sa abdice, iar Lady Di trebuia eliminata (517 afisari)
 Parlamentarii decid astazi soarta Cabinetului Tariceanu (450 afisari)
 Kremlinul reabiliteaza stalinismul (269 afisari)
 Popularii europeni nu vor restrictii pentru imigrantii romani (239 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00652 sec.