Ziua Logo
  Nr. 4050 de miercuri, 3 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-03

Comentarii: 12, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

silviana
2007-10-03 01:02:01

plagiatorii si adevaratii intelectuali

la noi,exact primii trec in fata si apar ceea ce nu sint in adevaratul sens al cuvintului,iar realii intelectuali,citi si care sint,vor fi cunoscuti,ca de obicei,dupa ce vor fi plecat din aceasta lume superficiala,grabita,neatenta la propriile valori reale pe care le are.

Ratacitul
2007-10-03 02:36:49

Atentie la derapaje

Ca si smecheria cu drepturile de autor, in chestiunea plagiatului se poate derapa usor in extrema cealalta (cazul studentului din SUA, asa cum este sumar prezentat, fara sa stiu alte amanunte, pare un exemplu). Nu de alta, dar ar fi totusi prea mult sa scrii "Ana are mere" (referinta: abecedarul..., X-ulescu si Y-eanu, 2006, pag. ##).

Altfel, stati linistit domnule Spanu, lui Basescu nici nu i-a trecut prin gand sa se refere la Liiceanu, iar Liiceanu nu are soriciul destul de subtire ca sa se simtit vizat. C-asa-i la vie!

ionescu
2007-10-03 03:35:10

Pe unde scoate camasa....

Desigur ca PRESEDINTELE Basescu nu l-a avut in vedere pe prietenul sau Iliceanu cand s-a referit la plagiat si furtul intelectual, ci la cei din taberele adverse.

"Plagiatul practicat de profesori si de studenti- a spus d-sa- cumpararea diplomelor de licenta, mita pentru promovarea examenelor sunt practici care caracterizeaza, din nefericire, o parte din invatamantul universitar romanesc".

Plagiatul intelectual a bantuit in Romania inca de pe timpul regimului comunist si al Elenei Ceausescu, careia i s-a dat doctoratul de catre un Academician din Iasi, dupa care acesta a intrat in disgratie (vezi asasinarea lui John Kenedy).
De altfel Iasiul era cunoscut pentru faptul ca cei ce nu puteau lua Doctoratul la Bucurest se duceau la Iasi. A se vedea "banda rulanta" din universitatile din Iasi.

Cand am profesat intr-una din Facultatile romanesti, ni s-a trasat "sarcina" de a ajuta la absolvirea cadrelor muncitoresti, admise in universitate dupa ce-si luasera liceul in timp record, "dar in plus sa le dam si diploma." Unii dintre ei au ajuns chiar Ministri de resort.

Dar ce este si mai tragic, dupa 1989, diplomele s-au dat pe banda rulanta fara niciun temei, decat acela al coruptiei. Bineinteles ca nu ma refer la procentul imfim care si-a luat pe drept titlul.

In institutele de cercetare s-au reluat si se mai propun inca teme rezolvate de pe timpul ceausist.

In Romania, numarul doctorilor, doctorilor docenti per capita intrece pe cel din orice tara din lume. Rezultatele acestora insa nu se vad INCA. Poate o sa mai asteptam cativa multi ani.

Atmosfera in Universitati din aceasta privinta este la cel mai jos nivel. Nu a mai ramas niciun preparator sau asistent caree sa nu-si fi obtinut titlul de DOCTOR.

Daca Presedinele Basescu a dezvaluit secretul obtinerii titlurilor prin frauda si coruptie, ar fi bine sa mearga inainte si sa "propuna retragerea neintarziata a acestor titluri acelora care nu le-au luat pe merit, fara discriminare de orice fel."

Sper ca au mai ramas in viata multe cadre corecte in invatamant si de renume, care ne-au facut cunoscuti in toata lumea si care ar putea indeplini aceasta munca de selectare a mediocritatilor care si-au luat Doctoratul pe nedrept.

IonG
2007-10-03 05:20:14

Romania plagiata

Adevarata tragedie este ca toata Romania este un plagiat al Romaniei normale, cea de care ne departam si mai mult zi de zi, fara nici macar o sansa de a incetini acest proces ireversibil. Capul Gorgonei e o adevarata frumusete comparat cu chipul hidos al Romaniei de azi.

ionion
2007-10-03 07:38:59

Tovarase Traian Basescu,

desfiintati intelectualitatea, acuzati-i pe toti de plagiatura - astia sunt dushmanii clasei muncitoare, tovarase, nu respecta principiile fundamentale ale marxism-leninismului si in definitiv tovarase Basescu ce atat scoala ? Uite dumneata , bun tovaras, cu cateva clase primare si uite prishidinti te-ai facut - pai vezi tovarase, dati decrete de desfiintarea a colegiilor,universitatilor si toate alea, nu vedeti tovarase Traian Basescu cresteti sarpele la san. Si pe toti ar trebui sa ne imbracati la fel, cu haine dalea albastre incheiate pana la gat si femeile sa poarte si ele pantaloni pentruca au aceleasi drepturi ca barbatii. Corect tovarase Basescu ?
Corect !
Traiasca Revolutia culturala in scumpa noastra patrie !
Traiasca tovarasul Traian Basescu si
Traiasca steluta cea rosie calauzitoarea noastra de fiecare zi.

Atamild
2007-10-03 09:14:28

Citind titlul si fara sa plagiez raspunsul ppppparca-l aud pe Alfred Hitchcock zicand,

Sa lasati publicul mereu sa sufere cat mai mult posibil..
Matilda

Arefu
2007-10-03 10:48:22

simplu

carti din carti se scriu
biblia este o culegere de texte anterioare, mai vechi, redactate din nou, si fara mentionarea autorului, sau cu o atribuire vaga a eventualilor autori Deci e primul caz de plagiat major.
In fapt, utilizarea unor texte straine sau ideiexprimate verbal de altii, nu este doar permisa dar si necesara penrtru a creea un text nou
cu o conditie
una singura
de a face trimitere la autorul adevarat recte la sursa de unde provine citatul
a nu o face , este egal cu furtul de idei si asta se chiama plagiat.
totusi idei ca proverbe, basme de notorietete publica, dictoane romane, se pot mentiona fara a cita autorii care de multe ori fie sun t necunoscuti fie mult prea cunioscuti. Daca fac trimitere la pupaza din tei e inutil sa-l mentionez pa Creanga.
Nu acesta e cazul domnilor profrsori avizi de pliombaripe caii altora

Solitude
2007-10-03 12:48:39

Domnule Spanu

Nu ati demonstrat nici un fel de plagiat.. eventual ati reusit sa demonstrati unei tari intregi ori ca nu l-ati citit pe Liiceanu ori ca pur si simplu nu ati inteles ce ati citit!

Astept cu interes sa ma cenzurati (in buna traditie a ziarului Ziua si a antenelor) dovada ca ati citit acest mesaj si poate totusi ajungeti sa intelegeti ca nu mai pacaliti pe nimeni.

Adrian v.D.
2007-10-03 13:55:57

Doar un zambet

Articolul de fata dovedeste inca o data-daca mai era nevoie-fiind lipsit de orice argumentatie noua(<pai n-am dovedit "noi"dela Ziua?>)ca,inculpatul- profesorul,traducatorul,eseistul,scriitorul,filozoful-Gabriel Liiceanu se gaseste vinovat.Presupun ca domnul Spanu i-a citit cartile,eseurile domnului Liiceanu.
Sa spui ca pamantul e rotund si se invarte,intr-o carte despre Galileo Galilei,e problematic.Recunosc.De unde stim noi oare asa ceva?Dela Galileo?!Poate se intenteaza un proces si domnului Liiceanu,dar in acest caz eu sunt pentru tinerea lui in bazilica Santa Maria sopra Minerva,acolo unde a avut loc si procesul lui Galileo...

2-Nu pot sa trec cu privirea peste factorul umoristic al celor scrise de domnul Spanu.Si-mi pare atat de rau,dupa ce dansul a avut amabilitatea sa-mi raspunda la niste randuri,intr-o maniera eleganta,dar lipsita de echivoc,precum <stilul>domnului Synd de pe acest forum.

AdrianAtamild
2007-10-03 16:37:10

Nu mai plagiati, cercetati si reflectati :)..

Lectia in cercetare pune in aplicare ceea ce nimeni pana acum nu a stiut, in poezie se aplica ceea ce.. toata lumea stie,
Matilda

spanu
2007-10-03 19:31:10

Re: Ma dezamagiti!

Am fost avertizat ca sint unii platiti sa reactioneze la anumite texte si nu am crezut. Acest gen de comentariu ma pune pe ginduri. Personal, nu cred ca dvs., care ma banuiti ca nu l-as fi citit pe Liiceanu (ma pufneste risul, scuzati-ma!), puteti sa acceptati plagiatul, care este o hotie ca oricare alta. In ceea ce priveste expresia "Omul este to deinotaton", pe care Liiceanu si-o trece intre ideile care-i apartin (si-o trecea, caci, in ultima sa carte, recunoaste plagiatul!), am citit zeci, poate chiar sute de eseuri, publicate in toata lumea. Faptul ca Liiceanu se crede singurul cititor al lui Heidegger mi se pare o jignire la adresa dvs. Daca va place, asta e... Daca vreti, putem discuta pe larg acest subiect pe ion.spanu@ziua.ro. Dar, probabil ca veti spune ca si celalalt coleg de breasla ca nu va intereseaza.
Cu bine!

La 2007-10-03 12:48:39, Solitude a scris:

> Nu ati demonstrat nici un fel de plagiat.. eventual ati reusit sa
> demonstrati unei tari intregi ori ca nu l-ati citit pe Liiceanu ori
> ca pur si simplu nu ati inteles ce ati citit!
>
> Astept cu interes sa ma cenzurati (in buna traditie a ziarului Ziua si
> a antenelor) dovada ca ati citit acest mesaj si poate totusi ajungeti
> sa intelegeti ca nu mai pacaliti pe nimeni.
>
>

calator
2007-10-03 21:00:27

de n-ar fi titlul


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu l-a pus la zid pe Liiceanu (3613 afisari)
 Tiganii Europei (3236 afisari)
 Marea Tiganiada (2672 afisari)
 Marea epurare penala (1926 afisari)
 Videanu, prim-ministru (1897 afisari)
 Motiunea a cazut (736 afisari)
 Regina urma sa abdice, iar Lady Di trebuia eliminata (517 afisari)
 Parlamentarii decid astazi soarta Cabinetului Tariceanu (450 afisari)
 Kremlinul reabiliteaza stalinismul (269 afisari)
 Popularii europeni nu vor restrictii pentru imigrantii romani (239 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01538 sec.