Ziua Logo
  Nr. 4049 de marti, 2 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-02

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

neamtu tiganu
2007-10-01 23:04:45

Frumoasa Miruna

1. Ai explicat asa de frumos de progresul tehnic.
2. ne-ai dat un citat genial a unui mare om.

De ce nu ne spui insa ce s-a discutat la congres si ce concluzii s-au tras, sa raminem si noi impresionati? De ce nu puneti referatele pe net, asa cum se procedeaza la multe conferinte, sa vedem si noi mocofanii ce zice elita? sau o fi secret, sau va e teama ca voi astia care reflectati nu veti fi intelesi de pleba?

Dupa cite inteleg singura concluzie a dezbaterii a fost ca e bine sa dezbateti... nu?

francois pignon
2007-10-01 23:53:18

Globalizarea ca menopauza

" 'Globalizarea este un proces la fel de inevitabil pentru umanitate cum este maturizarea pentru individ' - a explicat, la Sinaia, marele neurolog Jean Askenasy. Nimeni nu poate obliga un om sa ramana toata viata adolescent. Omenirea se afla in pragul varstei ingrate. O varsta primejdioasa. Ca sa-i evitam capcanele, avem nevoie de mintile cele mai luminate si mai lucide. Si de putina detasare."

JMJ
2007-10-01 23:56:16

Ar fi cazul sa ne maturizam si sa avem o viziune ma clara asupra Noii Ere

Citind art. Oameni care au sfidat
legea gravitatiei, din Rom. Mare, m-a facut sa realizez niste lucruri importante pt civilizatia noastra. Zice ca " mpratul Napoleon al III-lea si sotia sa Eugenia erau att de pasionati de lumea spiritelor, nct, de multe ori, refuzau s asculte glasul ratiunii. D.D. Home a fost deosebit de pretuit la curtea imperial, unde a fcut numeroase demonstratii ale miestriei sale." Descriind apoi o intamplare din timpul unei sedinte de spiritism organizat de mprteasa Eugenia, la Biarritz, m-a facut sa gandesc la aparitia Sf. Fecioare de la Lourdes, caci se gaseste numai la vreo 100 km. distanta si s-a petrecut cam in aceeasi perioada. Cand imparatul Napoleon III daduse ordin sa fie oprit accesul ingradind izvorul ce incepuse sa curga in timpul aparitiilor, s-a intamplat ca insusi baiatul lui sa se imbolnaveasca, astfel ca imparateasa a trimis secretara sa incalce ordinul si sa plateasca amenda pt a aduce apa ca sa vindece copilul. Asa se face ca gardul a fost dat jos si lumea merge in pelerinaj si in ziua de astazi spre a-si gasi vindecarea, iar Franta realizeaza venituri importante din turism.
Deduc din asta, ca si din alte intamplari din alte locuri, ca cei ce au fost interesati de spiritism, combinat si cu practica religioasa, au facut sa atraga aparitii divine. Dumnezeu doreste de la noi sa fim interesati in spiritual, insa nu-I place sa cautam contactul cu "spirite joase", ci sa cautam Spiritul Sfant. Asa se explica si intamplarea ca dupa Faustul polonez de la Cracovia a aparut Iisus, tot in acea zona, unei tinere pe care a indrumat-o sa mearga la manastire, careia maica stareta i- a dat numele de Maria Faustina si careia Iisus i-a dictat indrumarile ce se gasesc in jurnalul ei si de la care ne-au ramas Mataniile Milosteniei Divine. Credinciosii catolici din intreaga lume le canta in biserici si transmit si la tv. pt. ca Dumnezeu sa aiba mila de noi la sfarsitul acestei ere si venirea Imparatiei lui Dumnezeu. Cum zic lecturile lui Edgar Cayce "Lasa-te sa fi inconjurat de Constiinta Christica, si directia sa fie prin acele activitati in corpul- forta insusi. Nu cauta influentele joase, ci Constiinta Christica."
Dupa cum deducem si din multe alte lecturi ale lui ca si din intamplarile petrecute in alte tari, Dumnezeu doreste de la noi dezvoltarea spirituala, ridicarea fortei kundalini caci asa au ajuns unii sa fie profeti, altii sa aiba viziuni, sa leviteze sau sa aiba harul vindecarii. "Oricand exista o deschidere, atunci, a centrului Leydig si fortelor kundalini dealungul pinealei, gasim ca se produc viziuni ale lucrurilor ce vor veni, a lucrurilor ce se intampla. Nu folosi asta pt gratificare, satisfactie, or chiar incurajarea entitatii sa foloseasca asta. Dar indrumeaza entitatea in folosirea scopului divin, dorinta divina." – scrie in lectura 4087 1/1944 . Edgar Cayce a obtinut haruri deosebite tot pornind de la studiul Bibliei pe care o citise de 12 ori pana la varsta de 14 ani si mergand la biserica, astfel ca i-a aparut Sf. Fecioara de la inzestrat cu capacitati supranaturale.
D.D. Home a fost invitat pe la multe curti imperiale si chiar la Vatican( fiind primit in randurile Bisericii catolice pt vreo noua ani), de a facut demonstratii de levitatie si alte haruri supranaturale si le facea toate la lumina zilei dovedind astfel ca nu erau sarlatanii.
El a fost primit si la curtea Tzarului Rusiei si a fost insurat cu o rusoaica de vitza nobila. Era ca si cum Dumnezeu le facea demonstratia puterilor supranaturale pt a vedea la ce trebuie sa ajunga si ei si sa indrume si supusii. Pe de alta parte, calugarul Rasputin era mereu chemat la curte pt a vindeca fiul tzarului intrucat doctorii nu aveau nici o putere. Se pare ca acesta a inviat chiar o tanara nobila, insa, nu numai ca nu au cercetat sa vada cum ajunsese Rasputin la aceste calitati supranturale, dar nobilimea nu privea cu ochi buni prezenta lui la curte in jurul tzarinei, astfel ca i-au facut de petrecanie crezandu-se superiori si ca se vor putea impune asa cum doresc ei. Uite ca Dumnezeu a demonstrat contrariul ca i-a maturat cu totul. Adica nu numai ca nu au vrut sa le urmeze exemplul in credinta, dar au mai omorat si profetii trimisi de Dumnezeu. Despre pedepsele ce se abat asupra celor ce fac asta gasim atatea avertismente in Biblie.
S-au demonstrat cele spuse de Fecioara Maria dupa ce ingerul a anuntat-o ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu: "Pentru cei cu frica de Cel Sfant, mila lui Dumnezeu nu va pieri. Al carui brat puternic ii pune jos pe increzuti, Si ridica pe cei smeriti. Dumnezeu ii umple pe cei infometati cu lucruri bune, Si ii da deoparte pe bogati; Promisiunea facuta lui Abraham este implinita la nesfarsit."
Ce-au ignorat insa rusii sa faca erau urmatoarele versete din Fiatul Mariei: "Atunci lasa toate natiunile sa-L laude pe Dumnezeul nostru, Tatal si Fiul, Spiritul binecuvantat, care traieste in noi, In timp ce erele curg la nesfarsit." Cele spuse de ea se regasesc dealtfel in scrierile profetilor inaintasi, semn ca studiase si ii cunostea bine. Tocmai de-aia a fost aleasa sa-L nasca pe Fiul lui Dumnezeu. Pt ca sa poti face ceva trebuie mai intai sa concepi asta cu mintea ta. Esenienii erau convinsi ca asa cum isi educau fetele si cum isi practicau credinta, una din ele va naste Mantuitorul Israelului. Dealtfel si francezii au crezut ca Napoleon Bonaparte era un fel de semizeu. Nu stiu exact care or fi fost imprejurarile conceperii sale, insa imi dau seama ca ar fi putut realiza multe daca ar fi sprijinit biserica, chiar daca avea nevoie de reforme. Motivul pentru care dintre atatea fecioare cate exista prin manastiri nu s-a gasit nici una sa mai nasca Fiu al lui Dumnezeu, este pt ca nu au conceput asta cu mintea lor. Asta pt ca Biserica nu incurajeaza credinciosii sa ajunga la perfectiunea spirituala a Fecioarei Maria si Fiului Iisus. Or El a spus ca aceleasi minuni le putem face si noi daca ne straduim in credinta, posturi si rugaciune, si inca mai mult pt ca ne va trimite Spiritul Sfant care sa ne invete pt ca si noi suntem dumnezei in devenire.
Tocmai din cauza ignorarii acestor lucruri ce nu convin unora, ne trezim acum cu razboaie, boli si calamitati de tot felul pentru ca nu ne-am facut lectia. Si nu ne-am construit Arca Spatiala in constiinta noastra pt a putea levita. Iar din cate intelegem din invaturile biblice, cine nu se va putea ridica sa-L intampine pe Iisus pe cer la a doua venire, va ramane sa sufere iadul pe pamant.
(asta imi aminteste de ce-a zis cumnatul meu dupa ce fusese in coma si si-a revenit putin inainte sa moara la 56 de ani. I-a zis sotiei ca reusise sa-si puna harnasamentul cu aripile dar nu reusea sa zboare. Deduc eu, pt ca desi ii daduse cineva pe strada o Biblie cand era bolnav, n-a citit nimic din ea. ca multi altii, citea orice dar numai Cartea sfanta nu.)

katty1
2007-10-02 00:21:02

Re: Frumoasa Miruna

La 2007-10-01 23:04:45, neamtu tiganu a scris:

> 1. Ai explicat asa de frumos de progresul tehnic.
> 2. ne-ai dat un citat genial a unui mare om.
>
> De ce nu ne spui insa ce s-a discutat la congres si ce concluzii s-au
> tras, sa raminem si noi impresionati? De ce nu puneti referatele pe
> net, asa cum se procedeaza la multe conferinte, sa vedem si noi
> mocofanii ce zice elita? sau o fi secret, sau va e teama ca voi astia
> care reflectati nu veti fi intelesi de pleba?
>
> Dupa cite inteleg singura concluzie a dezbaterii a fost ca e bine sa
> dezbateti... nu?
>
>


Tigane te simti atins nu? Nu "iereai" tu cel ce a scris primul de pierderea timpului.?? Acuma te intreb si eu la ce esti asa de interesat de concluziile colocviului ? Vrei sa ti se serveasca niste docomente si sa ai nevoie de o damigeana de vin ca sa ajungi sa le citesti pina la capat? Pai ai mneata idee ce limbaj academic folosesc domnii ceia cu papion si cravata si costume la 4 ace? Ai impresia ca te afli pe forumul Ziua unde lumea se cotonogeste, ii creste tensiunea, dar moare de ris.?? Acolo lumea isi vorbeste frumos inainte sa caste de somn caci cred e ca "ie" destul de multa unanimitate ca traim in multiculturalism aspect pe care noi ageamii fara colocvii, doar cu "esperenta" forumului, mai ales cind vine Oriana si ne parleste in iataliana, mai vine mosul grigore si ne pune cite un cearceaf in engleza iar tu si cu synd in in germana, o avem deja.

Asa ca... ce mai.

PS. Mi-a placut lectia de istorie ce i-ai tras-o sarmanului nelu. Era bine daca-l invitaisi la un pahar de vin sa mai uite de amar si de necazuri. ca pentru el istoria Romaniei incepe si se termina cu el saracul.

Noapte buna.

neamtu tiganu
2007-10-02 00:23:14

Draga Jimy

La 2007-10-01 23:56:16, JMJ a scris:

> Citind art. Oameni care au sfidat
> legea gravitatiei, din Rom. Mare, m-a facut sa realizez niste lucruri
> importante pt civilizatia noastra.
--------------------------
Alegeti si tu mai cu grije lecturile.. da ia zi Jimy fusesi si tu la Sinaia la conferinta?

katty1
2007-10-02 00:39:41

Re: Globalizarea ca menopauza

La 2007-10-01 23:53:18, francois pignon a scris:

> " 'Globalizarea este un proces la fel de inevitabil pentru umanitate
> cum este maturizarea pentru individ' - a explicat, la Sinaia, marele
> neurolog Jean Askenasy. Nimeni nu poate obliga un om sa ramana toata
> viata adolescent. Omenirea se afla in pragul varstei ingrate. O varsta
> primejdioasa. Ca sa-i evitam capcanele, avem nevoie de mintile cele
> mai luminate si mai lucide. Si de putina detasare."
>
>


Globalizarea este un concept fortat introdus de marea finanta dupa caderea comnismului. Cel putin in perioada actuala. Daca ar fi fost atit de inevitabil ar fi fost primit si acceptat de intreaga lume, ceea ce n se poate spune.

vida clara
2007-10-02 00:42:33

JMJ-ule,...

Cu toate ca noi,amandoi,am citit aceeasi carte(cel putzin dupa titlu),unul din noi a tzinut cartea invers.
Eu,am mai zis:daca decupezi,cu foarfeca,fiecare cuvant din Biblie,si pui cuvintele intr-o caciula,si mai apoi oferi caciula pe rand,celor 6 miliarde de traitori ai momentului,si le zici sa faca din cuvintele din caciula,Biblia,asa cum i-a intrat fiecaruia in tartacutza,ai sa vezi ca ies,nici mai mult nici mai putzin decat 6 miliarde de Biblii total diferite una de alta,iar multora o sa le ramana "piese"sa mai faca si biblii noi.
Staaatzi cu nasul in ceaslovul ala,degeaba,ca in mii de ani,n-atzi reusit sa intzelege-tzi nimic,danimic,din cea zis omul acela intzelept,care si-a ales "nik"ul de Isus.
Pai voi nu vedetzi ca azi,cand te potzi piti dupa niku asta,tot te cauta unii sa-tzi dea la gioale,d-apoi el,saracu,ca nu-i mergea "internetu' ".
Intrebare ar fi,ce-ar fi fost lumea azi,daca acel om,ar fi avut internet?

ionescu
2007-10-02 02:37:57

Globalizarea

Globalizarea se va face fie ca vrem sau nu, dar fiecare natiune isi va pastra identitatea.

FB
2007-10-02 05:10:45

Re: Frumoasa Miruna

La 2007-10-01 23:04:45, neamtu tiganu a scris:

> 1. Ai explicat asa de frumos de progresul tehnic.
> 2. ne-ai dat un citat genial a unui mare om.
>
> De ce nu ne spui insa ce s-a discutat la congres si ce concluzii s-au
> tras, sa raminem si noi impresionati? De ce nu puneti referatele pe
> net, asa cum se procedeaza la multe conferinte, sa vedem si noi
> mocofanii ce zice elita? sau o fi secret, sau va e teama ca voi astia
> care reflectati nu veti fi intelesi de pleba?
>
> Dupa cite inteleg singura concluzie a dezbaterii a fost ca e bine sa
> dezbateti... nu?
>
Las-o tigane ,crezi ca de-aia au chemat-o conferentiarii acolo sa-i impuie capul cu prostii ? Oameni e si academicienii.
Si ce vedem noi ,au vazut si ei.

JMJ
2007-10-02 05:42:58

Re: Draga Jimy

La 2007-10-02 00:23:14, neamtu tiganu a scris:

> La 2007-10-01 23:56:16, JMJ a scris:
>
> > Citind art. Oameni care au sfidat
> > legea gravitatiei, din Rom. Mare, m-a facut sa realizez niste lucruri
> > importante pt civilizatia noastra.
> --------------------------
> Alegeti si tu mai cu grije lecturile.. da ia zi Jimy fusesi si tu la
> Sinaia la conferinta?
>
Sa-ti zic drept n-avusei onoarea ca nu sunt academician. Cat despre lecturi, intamplarea a facut sa gasesc acel subiect interesant in Romania Mare, dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce zice acolo. Daca ar fi fost intr-un alt ziar sau revista l-as fi citit pe-ala. Lately, lumea se intereseaza mai mult de dispute politice decat de chestiuni arzatoare si care determina chiar si politicul. Popoarele care discuta mai mult aceste adevaruri si le deschid ochii si celorlalti sunt mai in frunte si nu la coada.
Si, daca-i vorba, D.D. Hume despre care se vorbeste acolo, era englez trait in America, si eu cred ca globalizarea se va face cu astfel de oameni ce cauta dezvoltarea unor capacitati supranaturale. Vor fi din ce in ce mai multi in Noua Era.

JMJ
2007-10-02 05:52:52

Re: JMJ-ule,...

La 2007-10-02 00:42:33, vida clara a scris:

> Cu toate ca noi,amandoi,am citit aceeasi carte(cel putzin dupa
> titlu),unul din noi a tzinut cartea invers.
> Eu,am mai zis:daca decupezi,cu foarfeca,fiecare cuvant din Biblie,si
> pui cuvintele intr-o caciula,si mai apoi oferi caciula pe rand,celor 6
> miliarde de traitori ai momentului,si le zici sa faca din cuvintele
> din caciula,Biblia,asa cum i-a intrat fiecaruia in tartacutza,ai sa
> vezi ca ies,nici mai mult nici mai putzin decat 6 miliarde de Biblii
> total diferite una de alta,iar multora o sa le ramana "piese"sa mai
> faca si biblii noi.
> Staaatzi cu nasul in ceaslovul ala,degeaba,ca in mii de ani,n-atzi
> reusit sa intzelege-tzi nimic,danimic,din cea zis omul acela
> intzelept,care si-a ales "nik"ul de Isus.
> Pai voi nu vedetzi ca azi,cand te potzi piti dupa niku asta,tot te
> cauta unii sa-tzi dea la gioale,d-apoi el,saracu,ca nu-i mergea
> "internetu' ".
> Intrebare ar fi,ce-ar fi fost lumea azi,daca acel om,ar fi avut
> internet?
>
Pai citim noi aceeasi carte dar depinde cum o mai completam si cu profetiile mai recente ale lui Iisus si Maicii Domnului.
Uite sa vedeti cum descrie Biblia evenimentele de la Sfarsitul Timpului si sa vedeti cat de bine se completeaza cu profetiile:
Matei 24: 27. Caci precum fulgerul iese de la rasarit si se arata pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului.
28. Caci unde va fi starvul, acolo se vor aduna vulturii.
29. Iar indata dupa stramtorarea acelor zile, soarele se va intuneca si luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cadea din cer si puterile cerurilor se vor zgudui.
30. Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa.

O profetie a Sorei Maria Faustina, o calugarita poloneza care a murit in timpul invaziei Poloniei in 1938, profetie scrisa pe 22 feb, 1931, zice urmatoarele:
· "Domnul mi S-a manifestat astazi, si El mi-a zis: ‘Inainte de a veni ca un Judecator drept, Eu voi veni ca Regele Iertarii (Milei). Inainte de a sosi Ziua Judecatii, va apare un semn in cer si pe pamant. Acest semn va fi Semnul Crucii, si din fiecare rana la mainile Mele si la picioarele Mele va iesi o lumina stralucitoare ce va ilumina intregul pamant pentru cateva minute. Acesta va fi sfarsitul timpului."
cu descrierea de pe situl Garabandal, se completeaza foarte bine:
"Mai intai, un Avertisment pentru Intreaga Lume, care se va petrece pe cer…precum ciocnirea a doua stele care nu vor cadea jos…va ingrozi toata umanitatea indifferent unde se va intampla sa fie la acel timp…va fi foarte scurt, desi pentru noi va parea foarte lung timp…nimeni nu poate sa previna sa nu se intample…Acesta va fi recunoscut ca venind de la Dumnezeu…se va asemana cu o pedeapsa…este menit sa fie o purificare…precum revelatia pacatelor noastre si ce vom simti in inimile noastre va fi mai rau decat tristete (mahnire). Aceasta nu ne va omori, daca vom muri va fi din cauza de ceea ce vom simti datorita emotiilor.."

Deci, Avertismentul este dat pentru a corecta constiinta lumii si a o prepara pentru Marele Miracol.
Dat fiind ca in cele peste 200 de aparitii ale sf. Fecioare la Garabandal s-au facut acele "zboruri" la mica distanta de pamant, cu opriri bruste – deci minuni ce infrang legile fizicii si gravitatiei, ca si chemarile interioare simtite de fete pentru a merge in locurile de aparitie, cred ca Miracolul va fi ceva asemanator, dar cu toti cei prezenti la acea data. Ar putea fi vorba de "Rupture"- de care vorbeste Biblia, adica A DOUA VENIRE A LUI ISUS, cand credinciosii vor fi ridicati la cer sa-L intampine. Iar Sf. Matei zice in verset 31. Si va trimite pe ingerii Sai, cu sunet mare de trambita, si vor aduna pe cei alesi ai Lui din cele patru vanturi, de la marginile cerurilor pana la celelalte margini.
Multi credinciosi din Australia, America si alte tari cauta sa fie la Garabandal in lunile martie, aprilie si mai, intre datele cand s-a anuntat ca va avea loc Miracolul, insa nu ni s-a specificat anul, acesta va fi anuntat de una din vizionare cu opt zile inainte. Eu cred ca cei chemati de Sf. Fecioara vor fi anuntati prin chemari interioare cum s-a facut si in timpul aparitiilor din 1961-65. Am inceput sa scriu despre asta dupa ce am primit un medalion de la Garabandal impreuna cu un pliant despre aparitii si am citit ca la 18 iunie 1965, Sf. Maria zicea: "Cum mesajul meu din 18 oct. nu a fost conformat si nu l-ati facut cunoscut lumii, Eu va avertizez ca acesta este ultimul. Inainte cupa se umplea. Acum da pe dinafara. Multi cardinali, multi episcopi si multi preoti sunt pe calea pierzaniei si iau multe suflete dupa ei. Din ce in ce mai putina importanta se da la Eucharist. Voi trebuie sa intoarceti mania lui Dumnezeu departe prin eforturile voastre. Daca cereti iertare cu inimile sincere, El va va ierta… Va iubesc foarte mult si nu vreau condamnarea voastra. Rugati-va cu sinceritate si va vom implini cererile. Trebuie sa faceti multe sacrificii. Ganditi-va la patimile lui Iisus."
Asa ca nu prea inteleg cum pot sa stea preotii, episcopii si cardinalii linistiti fara sa raspandeasca acest mesaj divin. Tocmai de-aia s-au abatut si persecutiile asupra lor.

Huhu extraterestrul
2007-10-02 09:08:11

Madam jurnalista Miruna aveti perfecta direptate in articolul aista al matalii, tre sa avem viziune

de ansamblu nu sa ne pierdem ca fraierii in detalii si dezbaterea ii foarte importanta si...

Frumos articolas, si adivarat!

Huhu extraterestrul
2007-10-02 09:21:57

Re: Draga Jimy / JMJ ai perfecta dreptate in ultima fraza!!!

La 2007-10-02 05:42:58, JMJ a scris:

> La 2007-10-02 00:23:14, neamtu tiganu a scris:
>
> > La 2007-10-01 23:56:16, JMJ a scris:
> >
> > > Citind art. Oameni care au sfidat
> > > legea gravitatiei, din Rom. Mare, m-a facut sa realizez niste lucruri
> > > importante pt civilizatia noastra.
> > --------------------------
> > Alegeti si tu mai cu grije lecturile.. da ia zi Jimy fusesi si tu la
> > Sinaia la conferinta?
> >
> Sa-ti zic drept n-avusei onoarea ca nu sunt academician. Cat despre
> lecturi, intamplarea a facut sa gasesc acel subiect interesant in
> Romania Mare, dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce zice
> acolo. Daca ar fi fost intr-un alt ziar sau revista l-as fi citit
> pe-ala. Lately, lumea se intereseaza mai mult de dispute politice
> decat de chestiuni arzatoare si care determina chiar si politicul.
> Popoarele care discuta mai mult aceste adevaruri si le deschid ochii
> si celorlalti sunt mai in frunte si nu la coada.
> Si, daca-i vorba, D.D. Hume despre care se vorbeste acolo, era englez
> trait in America, si eu cred ca globalizarea se va face cu astfel de
> oameni ce cauta dezvoltarea unor capacitati supranaturale. Vor fi din
> ce in ce mai multi in Noua Era.
>

moroianu
2007-10-02 09:29:50

Dar de ce nu ne spuneti si noua...


...care au fost , in afara de "marele neurolog Askenazy", acele "nume ilustre ale intelectualitatii contemporane" care au ilustrat prin prezenta lor colocviul de la Sinaia?

the
2007-10-02 12:24:55

Re: Frumoasa Miruna

La 2007-10-02 00:21:02, katty1 a scris:
> ...
> traim in multiculturalism aspect pe care noi ageamii fara colocvii,
> doar cu "esperenta" forumului, mai ales cind vine Oriana si ne
> parleste in iataliana, mai vine mosul grigore si ne pune cite un
> cearceaf in engleza iar tu si cu synd in in germana, o avem deja.
...

***
nu vad de ce te plangi ...
mai inveti si dumneata vorbe multiculturale, ca sa ne explici mondialismul pe intelesul tuturor ...
neamtul a intrebat si el, daca fuse simpozion, sau shushanea, dar
nu i s-a raspuns ...
nici mie :)
Auzi, matale, lista participantilor ... da' meniul, platoul de hors d'oeuvres si lista de la bar, n-o vrea ?

Daniel St.Paul
2007-10-02 13:23:55

colo, colo(cvii)

"Forumistii ziarului ZIUA si-au exprimat deja, intr-un uluitor consens, opinia ca orice colocviu academic este o mare pierdere de vreme. Indraznesc sa-i contrazic".

Cu voia moderatorului, o sa incerc sa ma desprind de conditia de om al consensului in care am fost cazat in devalmasie de autoarea articolului pentru ca am fost unul din mina de oameni (uluitorul consens...) care au afisat (au reusit sa afiseze) o reactie la Jurnalul d-lui ES de simbata trecuta si o sa-i traduc d-nei MM ceea ce spuneam pe sleau in opinia mea: anume, puneam sub semnul scepticismului starea de sanatate a Europei (panser l'Europe) daca nivelul dezbaterii de la asemenea colocvii e echivalent expresiei lapalissadice a d-lui profesor ES (e.g.: cu suflarea gituita de gravitatea meditatiei, dinsul relata ca academicii colocvisti se intreaba ce solutii s-ar putea gasi pentru a stopa hemorogia de creiere tinere spre locurile unde li se ofera acestora conditii mai bune de studiu/cercetare si recompense materiale mult mai substantiale) . Deci nu cultura dezbaterii o puneam la indoiala ci standardele ei, si, eventual, succesul . Chiar si-atunci cind scrie pentru pagina de simbata a Zilei, d-l profesor academician ar putea face minimul efort de a nu ne trimite in intimpinare expresie/continut in halat si pantoufles ( cu atit mai mult cu cit e de notorietate ca multe din scrierile d.sale pot fi consultate ori lecturate cu real folos si cu delectare).

Sint de-acord cu d-na MM ca nu stim ce e aia dezbatere. Insa, pentru a lansa si a intretine o reala dezbatere, INCEPEM aratind atentia cuvenita interlocutorului/interlocutorilor/eventualilor participanti.

DanBruma
2007-10-02 14:42:00

Ce s-o mai intoarcem pe toate fetele ...

Hai sa trecem la actiune si sa votam Basescu!

Bumerang
2007-10-02 16:27:09

Cultura..

Ce-i drept, asa cum Miruna Munteanu intuia, am vrut sa sar peste articol, vazand ca e vorba despre cultura... .
Recunosc ca am cautat, intre doua meetinguri, un pic de consum mediatic, ceva de vr'-un (ex)securist cu Jeep, descoperit recent ca a <tradus, pretenii>, sau macar ceva cu ungurii acolo :-). Sa pot sa mai cotonogesc si eu pe vre-unul de pe forum, sau macar pe securistul cu Jeep. Fiecare cu ce-l doare... .
N-a fost sa fie. SI totusi, am citit articolul. Ma gandeam eu ca cel putin un pic de <sare> baga Miruna in el. N-am fost dezamagit :-).
Cultura a fost si va ramane un privilegiu, de care numai cei <initiati> vor avea parte. Daca nu te-au dus parintii in copilarie macar la un teatru, sau la un concert mai usor de digerat, trezindu-ti astfel interesul pentru artele frumoase, nu ai cum sa te interesezi pentru cultura. La randul lor, ei ar fi trebuit sa fi fost ademeniti de catre parintii lor. Inainte incultura era echivalenta si indusa/mentinuta cu lipsa informatiei. Astazi abunda informatiile, si totusi incultura nu dispare, ba poate ia chiar amploare. Ambele metode, sunt forme de manipulare a individului. Intrebarea cheie este, doreste cineva, in afara de cativa fillantropi sau a catorva adevarate elite, dar fara functii, ca poporul sa fie cult? S-a vrut cumva in trecut ca poporul sa fie cult? Ma indoiesc..
Ma indoiesc ca daca un popor ar avea un nivel minim cultural cel putin egal, cu cel al unui profesor de liceu, oameni ca <Jiji> ar ajunge unde a ajuns el. Degeaba condamnam manelistii, daca nu le oferim alternative. Si asta de mici copii. Familia este celula societatii. Slogan comunist, dar adevarat. Pacat ca nici capitalistii si nici comunistii nu s-au tinut de el.

Bumerang
2007-10-02 16:55:04

Re: Globalizarea ca menopauza

La 2007-10-02 00:39:41, katty1 a scris:

> Globalizarea este un concept fortat introdus de marea finanta dupa
> caderea comnismului. Cel putin in perioada actuala. Daca ar fi fost
> atit de inevitabil ar fi fost primit si acceptat de intreaga lume,
> ceea ce n se poate spune.

Nu consider Globalizarea ca ar fi un pericol, dimpotriva. Sa nu facem greseala sa atribuim Globalizarii greselile unor sisteme sau cercuri de interese, care au existat si inaintea ei. Saracul din perioada anteglobalizare tot sarac a fost. Lui este indiferent cine-l jupoaie. ori baronul local ori capitalistu'cu papion, tot un drac.
Cred chiar ca baronul local, va avea probleme datorita globalizarii. Romania este un exemplu excelent in aceasta privinta. Lasand la o parte consecintele comunismului in ceeace priveste morala muncii, si morala in general, care au dus in multe cazuri la saracie, Se poate constata ca in ciuda acestui fapt, majoritatea o duce mai bine decat in 89, sau chiar in primmi ani dupa. sa nu uitam ca si capsunarii sunt un produs al globalizarii. Globalizarea duce in general la o concurenta mai mare, si astfel la bunastare la modul general. Ar fi insa foarte naiv sa credem ca ea rezolva toate probleme din trecut. Faptul ca unii profita de globalizare este iarasi adevarat. Tot asa au profitat altii, de o economie nationala inchisa, sau cel putin dirijata. Nu cred ca mai exista un Roman care prefera Dacia 1300, numai pentru ca asa ar fi salvat mii de locuri de munca.


Agentura
2007-10-02 17:33:02

Primul reflex era corect...

Articolul "Scene fierbinti cu Eva Longoria" are un numar dublu de afisari.

JMJ
2007-10-02 17:35:16

Re: Draga Jimy / JMJ ai perfecta dreptate in ultima fraza!!! Pt Huhu extraterestrul

La 2007-10-02 09:21:57, Huhu extraterestrul a scris:

> La 2007-10-02 05:42:58, JMJ a scris:
>
> > La 2007-10-02 00:23:14, neamtu tiganu a scris:
> >
> > > La 2007-10-01 23:56:16, JMJ a scris:
> > >
> > > > Citind art. Oameni care au sfidat
> > > > legea gravitatiei, din Rom. Mare, m-a facut sa realizez niste lucruri
> > > > importante pt civilizatia noastra.
> > > --------------------------
> > > Alegeti si tu mai cu grije lecturile.. da ia zi Jimy fusesi si tu la
> > > Sinaia la conferinta?
> > >
> > Sa-ti zic drept n-avusei onoarea ca nu sunt academician. Cat despre
> > lecturi, intamplarea a facut sa gasesc acel subiect interesant in
> > Romania Mare, dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce zice
> > acolo. Daca ar fi fost intr-un alt ziar sau revista l-as fi citit
> > pe-ala. Lately, lumea se intereseaza mai mult de dispute politice
> > decat de chestiuni arzatoare si care determina chiar si politicul.
> > Popoarele care discuta mai mult aceste adevaruri si le deschid ochii
> > si celorlalti sunt mai in frunte si nu la coada.
> > Si, daca-i vorba, D.D. Hume despre care se vorbeste acolo, era englez
> > trait in America, si eu cred ca globalizarea se va face cu astfel de
> > oameni ce cauta dezvoltarea unor capacitati supranaturale. Vor fi din
> > ce in ce mai multi in Noua Era.
> >
>
Va spuneam eu ca daca scriem despre legile lui Dumnezeu, El ne va face sa intelegem mai mult.
Aseara, mi-am aruncat privirea pe cateva remarci facute de Cayce pe cand calatorea in spirit la locuinta bolnavilor sau celor ce cereau lectura. Unele se refereau la aspectul locului respectiv, altele la mirosul din casa sau daca acesta era in pat sau pe scaun ori vorbea cu vecinul, etc. Dar la unul zice: A fourth dimentional mind! O minte patru dimensionala!
Stiu c-am citit in cartea There is a River, ca asta a spus despre un tipograf din Chicago, care, fiind foarte interesat de adevar in diversele filozifii si legile ce conduc aceasta lume, a cerut o serie de lecturi, de fapt i-a platit deplasarea lui Cayce cu familia si i-a acordat casa si masa pt un timp numai sa afle raspunsuri de la Cartea Vietii.
Cum ziceam inainte, globalizarea se va face cu astfel de oameni ce si-au dezvoltat capacitati paranomale. Asta pt ca Noua Era este de fapt intrarea in a 4 - a dimensiune, in care nu ne mai limitam la perceptia simturilor, ci putem sa vedem sau sa simtim prezenta lumii spirituale. Iar asta nu vom putea face decat cautand sa fim perfecti si sa cautam sa-i ajutam pe altii, nicidecum sa-i pacalim sa le luam bunurile sau sa mergem cu violenta peste ei.
Cum zicea un fizician la tv. cel ce traieste intr-o lume in doua dimensiuni este precum o fotografie intr-un tablou, care nu poate vedea ce-i in afara cadrului respectiv. Noi suntem acum intr-o lume tridimensionala, in sensul ca avem lungiem, inaltime si latime. Insa nu putem vedea dimensiunea patra, spatiala. Cum zice o rugaciune din jurnalul Sf. Faustina, "si atunci eu cred in marea Milei Tale, si simt prezenta Ta, Doamne, desi un voal ma separa de de Tine."
Cred ca trebuie sa fie precum voalurile de la aurora boreala.

Liviu2002j
2007-10-02 18:00:08

Re: Cultura..

La 2007-10-02 16:27:09, Bumerang a scris:

> Intrebarea cheie este,
> doreste cineva, in afara de cativa fillantropi sau a catorva adevarate
> elite, dar fara functii, ca poporul sa fie cult? S-a vrut cumva in
> trecut ca poporul sa fie cult? Ma indoiesc..

Eu nu ma indoiesc ca d-tra ci sunt absolut sigur (!) ca nu numai ca nu se doreste ca poporul sa fie cult ci chiar "se face totul" ca gradul de cultura sa fie cat mai scazut cu putinta ! Iar daca este sa comparam sistemul capitalist cu cel comunist din acest punct de vedere, avand in vedere si ceea ce se intampla in ziua de astazi in Romania, atunci inclin sa spun ca sistemul capitalist (cel putin cel din Romania de astazi) se straduieste mult mai tare decat a facut-o cel comunist in vederea "inculturii" ... Aceasta "stradanie" se manifesta in primul rand prin nepasare si apoi prin "aruncarea pe piata" a unor nonvalori evidente.

JMJ
2007-10-02 18:10:52

Re: Draga Jimy / JMJ ai perfecta dreptate in ultima fraza!!!

La 2007-10-02 09:21:57, Huhu extraterestrul a scris:

> La 2007-10-02 05:42:58, JMJ a scris:
>
> > La 2007-10-02 00:23:14, neamtu tiganu a scris:
> >
> > > La 2007-10-01 23:56:16, JMJ a scris:
> > >
> > > > Citind art. Oameni care au sfidat
> > > > legea gravitatiei, din Rom. Mare, m-a facut sa realizez niste lucruri
> > > > importante pt civilizatia noastra.
> > > --------------------------
> > > Alegeti si tu mai cu grije lecturile.. da ia zi Jimy fusesi si tu la
> > > Sinaia la conferinta?
> > >
> > Sa-ti zic drept n-avusei onoarea ca nu sunt academician. Cat despre
> > lecturi, intamplarea a facut sa gasesc acel subiect interesant in
> > Romania Mare, dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce zice
> > acolo. Daca ar fi fost intr-un alt ziar sau revista l-as fi citit
> > pe-ala. Lately, lumea se intereseaza mai mult de dispute politice
> > decat de chestiuni arzatoare si care determina chiar si politicul.
> > Popoarele care discuta mai mult aceste adevaruri si le deschid ochii
> > si celorlalti sunt mai in frunte si nu la coada.
> > Si, daca-i vorba, D.D. Hume despre care se vorbeste acolo, era englez
> > trait in America, si eu cred ca globalizarea se va face cu astfel de
> > oameni ce cauta dezvoltarea unor capacitati supranaturale. Vor fi din
> > ce in ce mai multi in Noua Era.
> >
>
Si sa va mai zic ceva fiind vorba de intrarea in dimensiunea 4 a, care nu se va putea face decat cu oameni ce cauta sa fie pasnici si altruisti. Am citit undeva pe internet despre fostul presedinte al USA, Jimmy Carter, ca pastoreste un grup destul de numeros in invataturile biblice. Asta in afara de voluntariatul in construirea de case pt oameni nevoiasi. Cu astfel de conducatori se poate face globailzarea si intrarea in urmatoarea dimensiune.
De-altfel s-a si vazut de atatea ori cand a fost folosit pt a face pace intre adversari politici. pacea nu o poate face decat cineva care invata si pe altii Cuvantul lui Dumnezeu si traieste dupa aceste legi.

neamtu tiganu
2007-10-02 20:03:58

Ca s-o impresionez pe frumoasa Miruna

Si ca s-o cuceresc cu cultura si finetea mea am googlait pa panse Europa... dincolo de chestia ca nu pricep de ce in Europa trebe sa pansam si nu ar fi mai bine eventual sa denken sau sa think sau sa gindim am gasit urmatoarele

Dbat : Le vin n&#8217;est pas un produit comme les autres. C&#8217;est un symbole de civilisation qui refl&egrave;te toute la diversit des territoires, des climats, des organisations sociales et des savoir-faire europens. Pour Notre Europe, le dossier du vin offre aux dcideurs europens une occasion unique de capitaliser les sympathies en affirmant un mod&egrave;le qui rconcilie culture et commerce, appartenance &agrave; une communaut supranationale et ancrages locaux.

-----------------
Traducere f. libera pt. amerloci... vinu nu e un product ca oricare.. este un simbol al civilizatiei care reflecta diversitatea teritoriilor, a climeleor... a stii sa faci

strict autentic din ... http://www.notre-europe.eu/fr/axes/visions-deurope/travaux/publication/le-vin-et-leurope-que-se-passe-t-il-dans-les-vignobles-europeensnbsp/

----
Drept urmare frumoasa Miruna, dezbaterea e mai simpla decit credem si totodata mai complicata.. un vin bun, o familie fericita si... nu mai avem nevoie de dezbateri

JMJ
2007-10-02 20:24:57

O mica mare corectura

Ziceam ceva mai sus: Deduc din asta, ca si din alte intamplari din alte locuri, ca cei ce au fost interesati de spiritism, combinat si cu practica religioasa, au facut sa atraga aparitii divine. Dumnezeu doreste de la noi sa fim interesati in spiritual, insa nu-I place sa cautam contactul cu "spirite joase", ci sa cautam Spiritul Sfant. Asa se explica si intamplarea ca dupa Faustul polonez de la Cracovia a aparut Iisus, tot in acea zona, unei tinere pe care a indrumat-o sa mearga la manastire, careia maica stareta i- a dat numele de Maria Faustina si careia Iisus i-a dictat indrumarile ce se gasesc in jurnalul ei si de la care ne-au ramas Mataniile Milosteniei Divine.
Si pt ca in mesajul urmator vorbeam de profetia tranmisa de Iisus Sorei Maria Faustina, o calugarita poloneza care a murit in timpul invaziei Poloniei in 1938, mi-a amintit de pataniile polonezilor, cum a fost impartita tara in WWII.
M-am intrebat de multe ori cu ce-or fi pacatuit de au trebuit sa sufere asta?
Cred ca li s-a tras de la Faustul polonez. Acelasi spiritism cu Faust le-a adus si suferintele nemtilor si impartirea tarii. De fapt, tragediile RMII au venit de la ei.
intr-adevar ca s-au manifestat dupa aia aparitiile divine, dar si Sf. Faustina a sufeit multe persecutii si boli ce i-au curmat viata la 33 de ani, dupa cum multi alti credinciosi si preoti au suferit prin inchisori.
Deci, atentie cu spectacolele cu Faust - cum zicea un titlu ca a venit Iadul in orasul respectiv. Chair si cartiel cu Harry Potter ar putea atrage neplaceri englezilor de unde in razboiul trecut au cam fost aparati.
Cred ca am foist inspirata foarte bine cand am locuit in Romania si faceam rugaciuni de dimineata pana seara si citeam Biblia pt ca aveam in fata casei un cimitir (deci spirite rele care circulau in zona) plus ca vecinii erau in majoritate rromi. Asa m-a ajutat Dumnezeu sa scap cu bine si i-am mai invatat si pe ei sa spuna Rozariul.
Si se mai vaita italienii de o mana de rromi ca traiesc printre ei si le fac probleme? Pai le fac probleme tocmai pt ca au uitat de Dumnezeu. Ce-ar face daca ar fi ei in minoritate cum am fost eu?!

cotrofelnitza
2007-10-02 20:48:23

...Adevarat e academice...


...Mai ales conceptu' " culturalizarea prin globalizare ".
E adevarat ca ieri am aflat - si-am vazut - si io ca broastili testoase
se naste cu doua capete si-un singur anus in proportie de una la un milion,
da moare daca nu le culegi din natura.
Imi pare bine pentru reptila cu pricina, c-a nimerit la " Vax & friends ",
unde v-as recomanda sa va globalizati in, dimineata.
Orisicit, globalizarea, in conceptul ei de azi a fost inventata in 1946 de un amarit de ziarist,
unu Joe Barnes, de la Herald-Tribune. I-a zis " One World ".
Vai da mama lui. L-a dat afara-n suturi si l-a numit " globaloney ".
O fi ca, pa vremea aia, chiejii nu era asa de ieftini, iar noi ne puteam manufactura mai bine.
Cel putin in chiloti, ace de gamalie, scobitori si cirlige de rufe.
Un alt cuvint academic folosit de Miruna, globalul " computer ",
in loc de globaloneyu' " calculator ".
Cind io-ti zice si la " tastatura " keyboard, atunci iesiti pe batatura mare...

Ps. Ce zice mai sus, n-am scris io.
A vorbit discutii un globaloney, unu' John Doe...

cosor ion
2007-10-02 21:41:20

Miruna

de fapt cui te-ai adresa?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cartea pierduta a lui Nostradamus (7325 afisari)
 Scene fierbinti cu Eva Longoria pe Internet (3391 afisari)
 Sub "Pax americana" se pregateste o tragedie (3086 afisari)
 Intoxicarea (2541 afisari)
 Scenariul Putin-Basescu (2463 afisari)
 Viziunea lui Basescu post-motiunea PSD (315 afisari)
 Pimen si Calinic ar putea primi verdicte de politie politica (277 afisari)
 Viktor Ianukovici, aproape castigator in alegerile din Ucraina (202 afisari)
 Emil Boc: PD va vota pentru motiunea de cenzura (184 afisari)
 30.000 de euro ca sa bata pe Arsenal (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.