Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-09-29

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ioan Munteanu
2007-09-29 00:20:10

AMIN 2

UN STROP DE ECONOMIE IN CEEA CE PRIVESTE MIJLOACELE DE EXPRESIE, CU ETICHETA SI CU REFERIRE DIRECTA LA CEREMONIALUL FESTIV, ESTE UN ATRIBUT AL ECLESIEI UNA.
...RAMANEA SA APARA UN IERARH CARE SA DECLARE AUDITORIULUI SAU PUBLICULUI: "HABEMUS PAPAM ! "Si vedeam UN FILM CU ANTHONY QUINN, dupa care ne culcam.
ASA, DOAR, NE ZGAIM LA CHESTIUNEA ZILEI PRELITURGICE CA LA O MOTIUNE EMOTIVA SI EMOTIONATA DE EMOTIONANTA GESTICA SI LOCVACITATEA ENCOMIASTICA.
PREA PUTIN ! SARJATI ! SARJATI ! -
IOAN MUNTEANU

Liviu2002j
2007-09-29 01:26:59

Bobocule, bunul simt se invata si din carti ...

Nu din cele pe care le enumeri tu (pe care vad ca le cunosti foarte bine deoarece mie mi-a luat ceva timp sa inteleg de ce faci referire la cartile unguresti !) si facand referire la persoana mea in lipsa ...

Revenind la subiect verbul "a introniza" este un arhaism (asa cum de exemplu bisericii ii place sa foloseasca pluralul "mormanturi" in loc de "morminte"), iar eSplicatia este clara si simpla ...

saccsiv
2007-09-29 06:29:08

O sa revenim sa ne rugam in catacombe ?

Alegerea lui Daniel m-a intristat , cu toate ca stiu ca s-a facut cu voia lui Dumnezeu . E posibil sa-si "revina" dar e posibil sa fie si calauza oarba , pastorindu-si oile spre prapastie . Au fost si patriarhi ai Constantinopolului eretici , Dumnezeu stie de ce ingaduie unele lucruri .
Crestin fiind , ii respect pe ierarhi , dar pe domnia sa imi rezerv dreptul de a-l privi cu suspiciune . Si iata cateva motive :
-CV-ul
-siguranta cu care masonul Frunzaverde il anticipa in functie
-parerile marilor duhovnici calugari mai degraba pro Anania
-parerea social-democratului Razvan Theodorescu ca va fi un bun manager
-zvonurile ca este un adept al ecumenismului
Eu unul nu am incredere in masonerie in schimb am in preoti precum Arsenie Papacioc sau Teofil Paraian , batrani , intelepti , nepatati , cautati de mai marii sau mai micii tarii pentru a sorbi din intelepciunea ortodoxa , adevarati stalpi contemporani ai crestinismului .
Pe Bartolomeu Anania il admir pentru unele declaratii mai recente si pentru traducerea Bibliei , cu explicatii , o lucrare excelenta cu care va intra in istoria ortodoxiei romane .
Biserica nu este o societate comerciala , cu manager si secretara . Rostul ei este indrumarea enoriasilor pe calea mantuirii .
Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne ajute !

JMJ
2007-09-29 18:31:45

Catedrala Neamului trebuie sa fie Catedrala Imaculatei Conceptii

Chiar am vazut ca mai e un spatiu larg intr-unul din cele patru cimitire din Pantelimon unde ar putea fi construita.
CATEDRALA IMACULATEI CONCEPTII DUPA CUM ARE FIECARE NATIE CRESTINA CIVILIZATA. ACEASTA VA INSEMNA MANTUIREA NEAMULUI !!! SA TRANSFORMAM CIMITIRUL INTR-UN LOC PENTRU VINDECAREA BOLNAVILOR!!!
Consacrarea de catre Papa a intregii lumi Inimii Imaculate, impreuan si cu episcopii ortodocsi va face sa se produca Marele Miracol profetit la Garabandal.

Ascultam deunazi o discutie pe site la Fatima despre secera si ciocanul - profetia ca anumite natii vor fi anihilate (proces deja inceput). Dupa cum a spus Sf. Fecioara in aceasta aparitie din 1917, pentru ca omenirea sa aiba pace, trebuia ca Papa impreuna cu toti episcopii din lume sa faca consacrarea Rusiei Inimii Ei Imaculate , pentru a nu se mai intinde erorile ateismului.
Ziceau ca prin 1940, Sf. Fecioara i-a spus Luciei ca si atunci daca s-ar face consacrarea s-ar pune capat razboiului. Numai ca ei n-au crezut si n-au facut-o decat in 1982 dupa atacul asupra Papei. Dar nici atunci si nici in 1994 nu s-a specificat numele Rusiei de teama sa nu-i supere pe ortodocsi. Eu cred ca s-ar impune ca DE URGENTA sa se faca aceasta CONSACRARE impreuna si CU EPISCOPII ORTODOCSI. Numai in acest fel FECIORIA ar fi din nou la mare cinste in toate tarile si s-ar pune capat conflictelor. Atat Maica Tereza, cat si conducerea Bisericii Catolice sustin ca razboaiele sunt rezultatul avorturilor. Or numai revenind la valorile morale crestine se va respecta fecioria si se va pune capat avorturilor, iar copiii vor fi ingrijiti cum se cuvine in familiile lor. Intreaga societate va avea de castigat.
Din pacate nici unii preoti nu mai vad aceasta realitate. Anul trecut am luat cu noi doi tineri rromi la slujba de duminica. Intrucat slujba catolica se terminase, am nimerit la greco catolicii care aveau permisiunea sa foloseasca biserica Sf. Cruce din Buc. Mi-a parut bine pt ca vazusem ca ei inmoaie painea in vin pt impartasanie, si mi-am zis ca e mai corect. Insa, spre surprinderea mea, cateva persoane au intervenit ca fata de 18 ani invitata de mine, sa nu stea in rand la impartasanie – de fapt nici anafura – pt ca nu fusese la spovedanie. Au vazut-o ca era de etnie rroma, dar nu stiau ca fiind fecioara si dupa cum stiam ca traieste in lipsuri, fiind familie numeroasa si muncesc din greu, era mult mai cinstita decat ei. Or Iisus a spus ca a venit pt cei bolnavi si pacatosi, iar cand veneau la El sa-I vindece (de fapt sa-I ierte de pacate pt a se vindeca) nu-I intreba nici ce pacate au savarsit, si nici alte conditii. Totul era sa creada in El si sa ceara insistent sa aiba MILA de ei.
In Jeremiah cap. 44:19, scrie ca si femeile din Judah ardeau tamaie si ofereau sacrificii Reginei Cerului – lucru pentru care profetul le apostrofa spunand ca Dumnezeu le va da pedeapsa, atat lor, cat si barbatilor lor pentru ca au acceptat. Probabil ca tocmai aceste sacrificii oferite a facut ca femeile sa fie pretuite la evrei si originea judaica sa fie socotita in functie de mama si nu de tata.
A fost tot la o data de 13 (precum aparitiile de la Fatima ce avertizau asupra razboiului mondial) cand un rege persan hotarase sa-i extermine pe evrei, dar au intervenit la Regina Esther care prin istetimea ei si datorita rugaciunilor si postului tuturor au reusit sa scape. Deci tot femeia mai inteleapta si impaciuitoare. Asta pentru ca barbatii cauta motive de certuri si razboaie.
Se poate observa ca tarile unde exista o mai mare devotiune pentru Regina Cerului (Paradisului) si a Pacii, femeile si copiii sunt mai protejati, cu totii sunt mai feriti de razboaie si exista armonie si prosperitate.
Lecturile lui Edgar Cayce au prevazut deasemeni si unde se vor da lupte pentru ca o noua ordine a lucrurilor sa fie instaurata, mai mare consideratie pentru individ, ca fiecare suflet sa fie pastratorul fratelui sau.
"…pentru ca schimbari vor veni, asta poate fi sigur – o evolutie or revolutie in ideile si gandirea religioasa. Baza acesteia pentru omenire va veni eventual din Rusia. Nu comunism, nu! Dar mai degraba ceea ce este baza gandirii lui Christos – felul Lui de comunism."
Imi dau seama ca daca Papa ar face consacrarea Rusiei Inimii Imaculate a Sfintei Fecioare, impreuna si cu episcopii ortodocsi (probabil ca de-aia a spus Maica Domnului la Garabandal, 1965, ca Papa se va afla in Rusia cand se va produce Marele Miracol), ar pune capat razboaielor, si prin asta ar fi salvat Israelul si multe alte milioane de oameni de la pieire. S-ar pune capat si si calamitatilor, dar ar fi instaturata si acea societate vazuta de Iisus, in care fiecare sa aiba grija si de cei din jurul sau.
Daca prin acele consacrari ale lumii, facuta de Papa impreuna cu multi episcopi, lucurile au evoluat ca s-a pus capat razboiului rece, sa fim siguri ca daca se va face consacrarea exact cum a fost ceruta de Dumnezeu se vor inceta discordiile si se vor face reparatiile necesare.


Ion Caramache
2007-09-30 06:11:41

Re: O sa revenim sa ne rugam in catacombe ?

alwis46
2007-09-30 12:15:42

Intronizare ?

Ptiu drace, parca inscaunare era mai aproape de normalul exprimarii si realului.
Bai fratele meu alb, pe tron stau monarhii nu popii.
Asta este un popa ceva mai mare si tot slujbas al statului este asa ca mai dati-l acolo unde ii este locul nu-l mai ridicati atat in slavi ca i se urca la caP.
A propos, i-a dat inapoi ce a furat de la cuvioasa calugarita Elena Iovu, pamanturile si constructiile manastaristi construite din banii cuvioasei si pe care popimea le-a luat cu japca sub obladuirea "Intronizatului" de azi ? ?

Ion Caramache
2007-09-30 16:36:44

Re: Intronizare ?

Juliuss
2007-09-30 21:50:30

Consultati DEX-ul domnior redactori

Cuvantul "intronizare" nu exista in DEX(dictionarul explicativ al limbii romane), singura forma acceptata este "intronare", in media si presa am fost intoxicati cu aceasta forma incorecta, aceasta este dovada faptului ca poporul roman este un popor care nu stie sa isi foloseasca propria limba corect...
Numai bine si "Traiasca Regele!".


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13718 sec.