Ziua Logo
  Nr. 4045 de joi, 27 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-09-27

Comentarii: 18, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

irismister
2007-09-27 00:53:48

Admirabila punere de punct la punct...

Multumim din suflet domnului Ciachir. Doamne ajuta !

Virgil1968
2007-09-27 01:05:08

Nu sunt de acord cu aceasta idee

Din cate stiu ceea ce au facut preotii legat de colaborarea cu securitatea nu este legat de misiune biserici ci are mai mult impact social. de aceea cei care sunt chemati vin in calitate de cetateni ai Romaniei nu de preoti. Chiar si asa lege se refera la cetateni romani si cei care traiesc pe teritoriul Romaniei. Daca preotii nu se conformeaza inivtatiei atunci sa fie judecati in lipsa

Arcturus
2007-09-27 01:23:43

act de deminitate?

Ca si actele de demnitate din perioada comunista ale fostului patriarh ... :)

Calugarul e mort din punct de vedere civic si civil? Dar poate fi adus in fata justitiei in calitate de simpli cetateni? Va contraziceti in acelasi aliniat ...

Intrebarea nu e de ce a ingaduit "Acesta" sa existe preoti colaboratori, ci este "DE CE INGADUIESTE BISERICA ACESTOR PREOTI SA RAMANA IN FUNCTIE"? O intrebare lumeasca la care biserica poate raspunde foarte clar si la obiect. Invocarea "cailor misterioase" nu face decat sa descalifice pozitia dumneavoastra, poate ca afinitatile pentru aceasta activitate de turnatorie isi face efectul in mod "misterios".

FB
2007-09-27 02:28:04

Hilara

postura ,Dinescu sa-l judece pe Bartolomeu Anania.
Editorul revistei plai cu boi ,mai ruleaza foaia asta ? sa-si dea cu presupusul asupra unui credincios ,fost detinut politic.
Un om al scandalului,contra unuia cu har.De la D,zeu.
Ca intotdeauna d,nul Ciachir cu articole de bun simt.

Virgil Ciuca
2007-09-27 04:32:15

Slujitorii diavolului

Colaboratorii securitatii si tortionarii cu potcap si sutana preoteasca sunt slujitorii diavolului si ale "cailor" lui "misterioase" invocate de sustinatorii unui cler criminal!

Cand aparati pe cineva sa fiti pregatiti sa aveti parte de aceasi pedeapsa care se cuvine tortionarilor si turnatorilor pus in slujba organelor de represiune politica dar si de constiinta!

Legile tarii sunt valabile pentru toti cei care traiesc si talharesc, si majoritatea popilor talharesc , pe pamnat romanesc.

Virgil Ciuca

Virgil Ciuca
2007-09-27 04:35:53

Pocaiti-va..

Pocaiti-va prea putin cucernicilor ca mai inainte de justitia divina pe care o invocati este justitia tarii in care manipulati credinta si naivitatea oamenilor!

Pocaiti-va ca justitia pamanteana poate fi neiertatoare in special pentru cei care talharesc su potcap si sutana.

Virgil Ciuca

Ghita Bizonu'
2007-09-27 09:17:12

Usor cu pianu pe scari !!!

Doar in problemele bisericesti <Stat. Un episcop, inclusiv patriarhul, nu se supune decat Sfantului Sinod, si nu poate fi chemat la ordine decat de Acesta.>
La fel un <calugarnu poate fi judecat decat potrivit canoanelor bisericesti, de catre Sfantul Sinod; tot asa cum preotul nu poate fi judecat decat de Consistori> doar in pricinile bisericesti (hm .. heterodoxie, erezie , ca s-a imbatat si a injurat de biserica ma-si pe arbitru care nu a dat 11 metri echipei favorite , samd).
Insa toti acestia sunt judecati de statul laic , asa cum sunt judecati toti cei aflati in jurisdictia lui suverana . Daca vreti in temeiul dati Cezarului ce-i al Cezarului.
Si nu e de la Cuza-Voda ci de la sf Constatin cel Mare , care era si "nitel" ponrifex maximus. Si pe urma toti bazileii au avut grija sa se faca bine intelesi de cler ...

Ghita Bizonu'
2007-09-27 09:18:19

Re: Mde dintai ar trebui nitel dovediti sau nu=i nevoie tovule ?

La 2007-09-27 04:32:15, Virgil Ciuca a scris:

> Colaboratorii securitatii si tortionarii cu potcap si sutana
> preoteasca sunt slujitorii diavolului si ale "cailor" lui
> "misterioase" invocate de sustinatorii unui cler criminal!
>
> Cand aparati pe cineva sa fiti pregatiti sa aveti parte de aceasi
> pedeapsa care se cuvine tortionarilor si turnatorilor pus in slujba
> organelor de represiune politica dar si de constiinta!
>
> Legile tarii sunt valabile pentru toti cei care traiesc si talharesc,
> si majoritatea popilor talharesc , pe pamnat romanesc.
>
> Virgil Ciuca
>

alwis46
2007-09-27 12:16:12

Foarte frumos spus domnule.....citez :

"Atunci cand Arhiepiscopul Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, a declarat ca nu are de gand sa onoreze invitatia CNSAS-ului - a facut un act de demnitate si totodata a procedat conform canoanelor. Pentru ca orice ierarh al Bisericii isi are hirotonirea - act sacramental - de la alti episcopi, implicit de la Sfantul Sinod. Nu de la... Stat. Un episcop, inclusiv patriarhul, nu se supune decat Sfantului Sinod, si nu poate fi chemat la ordine decat de Acesta. El este inainte de toate un calugar care datoreaza ascultare nu staretului, respectiv ierarhului locului, ci Sfantului Sobor. Tot asa cum preotul de mir sau egumenul datoreaza ascultare episcopilor lor."...dar....
......atunci popii aia care au turnat la securitate, au turnat la un organ al statului, n-asha ?
Ba mai mult decat turnatoria in sine ei s-au facut vinovati ca au "ciripit" si ce au aflat de la enoriasi la Sfanta Taina a Spovedaniei ?
In loc sa varsati lacrimi pentru aceste boaite popesti sau sa le luati apararea trebuia sa va ganditi ca aceste scursuri umane poate au bagat oameni in puscarii sau chiar au contribuit la condamnarea la moarte a altora din cauza turnatoriilor de care se fac vinovati.
Si daca ziceti ca ei nu se supun Statului, de ce stau cu mana intinsa si iau salariu de la Stat ?
Cum adica, atunci cand e vorba sa raspunda pentru nemernicia lor nu trebuie sa se supuna Statului iar cand e vorba de beneficii apeleaza la Stat ?
Sa inteleg ca un popa care poate violeaza o femeie nu poate fi supus rigirilor legii Statului ci numai Sinodului bisericesc ?
Haida de !
Banditul e bandit, indiferent ce uniforma poarta sau ce functie are si el trebuie judecat conform aceleiasi legi a Statului al carui cetatean este.
De unde pana unde si de cand sunt asezati deasupra legii raufacatorii ?
Aud ?
Vindecarea unui organism bolnav incepe cu aflarea raului care produce boala si apoi se trece la eradicarea acestui rau.
Biserica noastra este bolnava, este infestata cu virusi letali, acestia fiind nemernicii care au incalcat menirea si preceptele bisericesti.
Numai eliminand acesti virusi Biserica se poate insanatosi, vindecarea nu se face plangand de mila acestor nemernici asa cum faceti aici.

un hombre sincero
2007-09-27 14:06:31

daca...

Daca un episcop e ca si mort din punct de vedere civil,cum poate primi salariu de la stat?La o adica,dl.Ciachire are dreptate:Biserica adevarata ,nefacand parte din lumea aceasta,,nu raspunde in fata celor de afara.Insa BORcare se pronunta in probleme politice,"sfinteste"armele ucigase si ia fonduri uriase de la stat e cam departe de Eclesia fondata de Mintuitor.Slujbasii platiti de stat raspund in fata statului.

gili
2007-09-27 14:51:26

Intorsul din condei ...

Domnule Ciachir frumos le mai intorci din condei vericule .
Nu se poate sa nu te fi ajutat la deprinderea asta a intorsului de ziceam spovedaniile cele facute la sfinta monastire secu ...
Pai dragule zici ca venerabilul Valerica Anania ar fi mort tzivilmente avind calitatea de calugar , n'asa?
Bine , atuncea sa se prezinte la CNSAS in calitate de gheneral sau ce grad o mai fi avind sub cele sutane calugaresti , daca cetatean care ie musai sa respecte legile tarii in care traieste zici ca n-ar fi ... sau n-ar mai fi , fiind mort precum zici .
Care vas zica neispravitii care si-au batut joc de mantia calugareasca , care au scuipat pe chipul Lui Cristos vinzindu-si aproapele ciumetilor rosii ai securitatii sunt deasupra legii si au dreptul nu numai sa o dispretuiasca , dar sa o si calce , n'asa?
Acuma nu crezi talica ca mai corect ar fi sa-si puie cenusa in cap , sa ia calea monastirilor si a caintei ?
Nu de alta , da chestia de o prepui io mi se pare oarecum mai aproape de respectarea canoanelor de o tot invoci atunci cind instigi la nerespectarea legii , n'asa?

gili
2007-09-27 14:56:43

Alwisule ,


Mai ai ma oarece buline d'alea de inflamare care fac ciroza sau le-ai dat toate lui Ba'secu dupa cum te-am indemnat ?
Ma gindesc ca nu le-ar strica fro citeva astora de se inflameaza cind aud de respectul legilor , n'asa?

Rollo
2007-09-27 18:07:32

Interpretare eronata!

OPS Bartolomeu a refuzat invitatia CNSAS pentru simplu fapt ca si-a facut mea culpa si a recusnocut . Este evident ca audierea nu isi mai aea rostul.

Ca Biserica este o institutie divina , nu contesta nimeni dar tot oamenii sunt cei ce slujesc in altare si mai ales cai care vin in fata altarelor ca sa se roage au nevoie de adevar si incredere in Biserica .
Cine nu ar enimic de ascuns nu ar emotive sa nu mearga la CNSAS .
INtreb pe domniiile dvs cum priviti un fost securist sau pe cineva care a turnat la securitate? aveti incredere, nu-i asa ca e o umbra de indoiala CU atat mai mai mult cu cat nu prea stim cine e in Sinod cum a ajuns acolo.I se spune Sfantul Sinod dar s anu uitam ca sunt tot oameni cei cel compun.

Daca nici macar in Biserica nu se mai poate face curatenie si atunci putem deplange societatea romaneasca si se pare ca securitatea si-a atins scopul

Romeo2004
2007-09-27 18:38:43

PNTcd-itsul (greko ?) katolik gili, demn urmas al lui Adolf von Bukow !

> Pai dragule zici ca venerabilul Valerica Anania ar fi mort
> tzivilmente avind calitatea de calugar , n'asa?
> Bine , atuncea sa se prezinte la CNSAS in calitate de
> gheneral sau ce grad o mai fi avind sub cele sutane calugaresti , daca
> cetatean care ie musai sa respecte legile tarii in care traieste zici
> ca n-ar fi ... sau n-ar mai fi , fiind mort precum zici .

Valeriu Anania a facut parte din cei care au luptat impotriva regimului comunist.
A organizat si codus printre altele manifestatiile de la Cluj in 1948.
A fost haituit; a fost arestat a facut ani multi de temnita in timpul regimului comunist.

Acum IPS Bartolomeu, trebuie sa meaga la absolventul de Sfefan Gheorghiu, Mircea Dinescu pt a obtine certificet de "buna purtare".

Vina IPS Bartolomeu Anania este aceea ca apara valorile ortodoxe, ca si-a jertfit viata pentru a SLUJI POPORUL ROMAN.

Daca pe timpul lui Adilf Bukow, iudele greko-katolicii il conduceau pe acesta si pe solgatii sai, la Bisericile ortodoxe ascunse in munti - pentru a le da foc, astazi se foloseste calomnia si minciuna.

RUSINE PNTcd ca are asemenbea "sustinatori" !

Domnule gili, ati intrat si-n masonerie ?

Romeo2004
2007-09-27 18:43:46

Decretul din 1959 a fost dat tocmai pentru ca Biserica ajuta rezistenta anticomunista.

Din nefericire, tov PNCcd-ist gili, asemenea tov Volodea Tismetitzky, omite sa spuna despre ajutorul acordat de catre calugarii din manastiri, luptatorilor anticomunisti din munti.

Amploarea fenomenului, a ingrijorat autoritatile vremii, iar solutia pe care au gasit-o a fost aceea de a inchide o mare parte din ele, prin decretul din 1959.

George-Felix
2007-09-27 19:01:34

Re: Usor cu pianu pe scari !!!

La 2007-09-27 09:17:12, Ghita Bizonu' a scris:


> Si pe urma toti bazileii au avut grija sa
> se faca bine intelesi de cler ...

Ceea ce uneori a fost bine /la convocarea Sinoadelor Ecumenice) alteori prost.., (cum ar fi "excomunicarea" Sfantului Ioan Gura de Aur, pe motiv ca intrase in conflict cu imparateasa)

Felix


gili
2007-09-27 20:08:53

Mai Romica ,


Intimplator sunt ortodox .
Nu intimplator Valerica Anania are dosar de colaborator al securitatii .
Nu intimplator legile sunt facute pentru a fi respectate .
Nu intimplator la Sfinta Constitutiune scrie " NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE " .
Nu intimplator afirm ca toti cei care au colaborat cu securitatea si nu au facut declaratii publice in sensul asta pina la finele anului 1990 sunt niste neispraviti care nu au ce cauta sa conduca nici macar o grupa de fierari betonisti , dar sa conduca o mitropolie , n'asa?
Nu intimplator afirm ca toti cei care calca legea sau instiga la calcarea ei pe linga faptul ca mai sunt si neispraviti sunt si INFRACTORI sau CONTRAVENIENTI , dupa caz .
Nu intimplator Valerica al tau a fost trimis cu sarcina in cele Americi dupa iesirea din puscarie de catre baietii cu ochi albastri si nu intimplator si-a turnat ca ultimul neispravit enoriasii .
Locul dinsului poate sa fie cu mare indulgenta la manastire , simplu calugar ca sa nu vorbesc de alt loc ...

titi comanescu
2007-09-27 21:10:23

Parca asa era si la PCR, pina nu te dadeau afara , nu puteai sa fii judecat.

Clar ca s-au luat comunisti dupa biserica si nu viceversa.Pina la urma, vinovatia sau pacatul , exista sau nu si.pot fi evidentiate numai daca se vrea.Normal ca o instanta laica are alte criterii de stabilire a vinovatiei,insa cind se pune problema sa fii mai presus de lege nu te mai vad cu ochi buni,d-le ciachir. Cu o consideratiune din ce in ce mai mica ,t.c.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 La risc total (3823 afisari)
 Pornografie infantila in colectia lui Elton John (2711 afisari)
 Lege pentru fals (2544 afisari)
 Ciuvica a schimbat documentele (2064 afisari)
 Episcopi, preoti, CNSAS... (1871 afisari)
 Un roman a fost ucis si alti doi raniti intr-o confruntare in centrul Romei (577 afisari)
 Oficial UE: Afirmatiile lui Basescu privind cetatenia romana pentru moldoveni "nu sunt intelepte" (295 afisari)
 Motiunea de cenzura a fost prezentata in Parlament (235 afisari)
 Directorul CIA s-a intalnit cu Traian Basescu (217 afisari)
 Protestatarii, alungati cu focuri de arma (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.