Ziua Logo
  Nr. 4023 de sambata, 1 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-09-01

Comentarii: 18, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

fufu
2007-08-31 23:12:38

Pleonasme de la Academie

1) "...ii urmaream cu incantare cursurile ei...";
2) "...si-au asumat in chip deschis vocatia lor...".

Gigi Duru
2007-09-01 01:28:02

Minunata femeie

Dumnezeu sa o odihneasca pe Maica Benedicta.

Paul din Ohio
2007-09-01 06:54:51

Mai exista si alte pareri

doctorul
2007-09-01 07:35:08

Maica Benedicta

Articol foarte frumos,parca impanat un pic prea mult de religia omniprezenta,a zilelor pe care le traim.Doamna Busulenga,a ratat ocazia de a fi titulara unei catedre "EMINESCU",si dupa ce vom uita ca a asemanat epoca Ceausescu cu epoca lui Pericle,va putea patrunde,cu ajutorul lui Dumnezeu,cum parca ar vrea sa sugereze Profesorul Simion,in familia spirituala a lui Alice Voinescu,Vasile Voiculescu,Dinu Pillat,si-ar mai fi si altii,de care nu s-a facut vorbire George Calalb

fufu
2007-09-01 10:18:31

Zau?

Doctore, te rog eu nu mai pune virgula intre subiect si predicat, ok?
"Doamna Busulenga,a ratat ocazia..."

Cit despre comparatia cu Dinu Pillat, o fi ceva adevarat. Ca doar madam Busulenga l-a dat afara de la Institutul Calinescu, pe motive de anticomunism, incit de la asta i s-a tras moartea bietului Dinu. Mitologizam, mitologizam...

doctorul
2007-09-01 11:03:47

Pt.fufu

Ai dreptate.Dar te rog si eu ceva.Nu mai scrie{spune} O.K.

silviana
2007-09-01 12:22:50

maica?!scirbita de lume!a creata de d'zeu!?,vorbeste cu el?:

de ce adevarul nostru clasic nu mai poate tembeliza,asa ca inainte???de ce se desacralizeaza oamenii?odata cu introducerea valorilor crestin'europene,neoclasice?de ce,de ce,de ce?....uite de'aia,cred ca i'a raspuns Adevarul,care oricum nu avea cu cine sa vorbeasca,preferind sa ramina marea necunoscuta pina la trecerea in...?

toni
2007-09-01 15:38:02

Maica Benedicta


Pentru ca s-a calugarit , devine foarte grav faptul ca intr-o perioada politica grea a facut un compromis si a asemanat epoca lui Ceausescu cu Epoca lui Pericle .
Dar macar la sfarsitul vietii s-a calugarit si s-a rugat pentru pacatele ei si cred ca Dumnezeu a iertat-o , chiar daca unii oameni, din diverse interese, vor sa-i tina minte greselile .
Macar daca pe toti care au gresit sau au facut pacate de orice fel in timpul vietii i-ar prinde trecerea la cele vesnice fiind calugari intr-o manastire .

Ion Caramache
2007-09-01 16:54:46

Re: Zau?

La 2007-09-01 10:18:31, fufu a scris:

<<<< ....Cit despre comparatia cu Dinu Pillat, o fi ceva adevarat. Ca doar madam Busulenga l-a dat afara de la Institutul Calinescu, pe motive de anticomunism, incit de la asta i s-a tras moartea bietului Dinu. >>>>

Consider ca a o compara pe Bushi cu Dinu Pillat, Alice Voinescu, Nicolae Steinhardt, Vasile Voiculescu si Mircea Vulcanescu este un sacrilegiu caracteristic modus operandi al stralucitului savant de renume mondial Eungeniu I. Simion.
Bushi a fost o beneficiara a regimului comunist, pe cind toti ceilalti enumerati mai sus au fost niste victime inocente ale aceluias sistem ticalos si criminal.
Pentru serviciile aduse celei mai iubite famiglii, Bushi a primit sinecura de la Roma drept recompensa pentru nenumaratele eforturi soldate esecului pe care le-a facut incercind sa scoata o doamna dintr-o tzoapa academiciana.
Procedeul folosit de genialul spalator de caractere Eungeniu I. Simion este repetat in cazul luii Bushi asa cum a fost folosit in cazurile Mihai Cocor, Camil omul intre oameni, Petru cel tot pe drumuri fara pulbere, s.a.
Nimic nou. Pe de alta parte, este perfect adevarat ( si nu un mit ) faptul ca Dinu Pillat a fost dat afara de la Institutul Calinescu de catre consigliera de imagine ( ca sa folosim termenul actual ) a inventatoarei codoiului.
Si tot perfect adevarat este faptul ca, din aceasta cauza, Dinu Pillat a suferit un soc care, alaturat sechelelor traumelor suferite in inchisorile regimului comunist al carei beneficiara a fost Benedicta Bushi, a dus la sfirsitul sau prematur.
Personal cunosc aceste amanunte de la o persoana care a facut parte din " lotul dusmanilor poporului " impreuna cu Dinu Pillat, care a infundat puscaria alaturi de Dinu Pillat si ceilalti "dusmani " ai RPR, si care a iesit in 1964 datorita umanismului comuistilor de omenie stralucit demonstrat cu ocazia celei de a XX-a aniversare a " eliberarii patriei noastre de sub jugul fascist de catre glorioasa armata sovietica " .
Se pun citeva intrebari legitime: ce interes are Eungeniu I. Simion sa masluiasca adevarul ? Al cui este fesul corespondentului de la Sectia generala ? De ce maistrul Eungeniu I. Simion nu a avut curiozitatea sa se uite prin dosarele de cadre ale intreprinderii careia i-a fost ( si poate inca ii mai este ) menajer general, si sa citeasca negru pe alb cum a stat chestia cu Dinu Pillat ? Ce i-a oprit spiritul renascentist de lector dascal sorbonist sa scoata la lumina, in public, foile dosarului de cadre al lui Dinu Pillat ? Erau acolo prea multe delatiuni semnate de virfuri ale spiritualitatii romanesti literare si nu prea ? Sa nu fi cunoscut Eungeniu I. Simion adevarul despre cauzele sfirsitului tragic al lui Dinu Pillat ? Greu de crezut pentru un individ de talia academicianului autodecorat si uns cu toate alifiile. Mai ales ca, la vremea ei, toata povestea asta a fost ceva de notorietate in cercurile literare din Bucuresti.
P.S.
Cit despre pleonasmele locatarului asezat intr-un jiltz din podul Mogosoaiei, astea sunt niste nimicuri in comparatie cu plasturele pe care il pune doctorul Eungeniu I. Simion peste ranile singerinde inca ale trecutului apropiat si ale prezentului luminos. Cel mult dovedesc stiintia marelui umanist si savant de renume mondial.

Ion Caramache
2007-09-01 17:08:51

Re: Maica Benedicta

La 2007-09-01 15:38:02, toni a scris:

>
> Pentru ca s-a calugarit , devine foarte grav faptul ca intr-o
> perioada politica grea a facut un compromis si a asemanat epoca lui
> Ceausescu cu Epoca lui Pericle .
> Dar macar la sfarsitul vietii s-a calugarit si s-a rugat pentru
> pacatele ei si cred ca Dumnezeu a iertat-o , chiar daca unii oameni,
> din diverse interese, vor sa-i tina minte greselile .
> Macar daca pe toti care au gresit sau au facut pacate de orice fel in
> timpul vietii i-ar prinde trecerea la cele vesnice fiind calugari
> intr-o manastire .
In primul rind nu a fost Zoe Busulenga cea care a facut asemanarea. Cel mult putea sa-l asemene pe Pingelica cu ,,,, Pelticle.
In al doilea rind, cei care au calugarit-o stiau foarte bine ce hram poarta Zoia si ce pacate a comis. Cum si dinsii au fost niste pacatosi in vesminte negre, evident ca corb la coarba nu scoate ochii.
In al treilea rind, de ce Calugaritza Benedicta nu s-a rugat si oamenilor sa-i ierte pacatele? Te pomenesti ca stia dinsa bine de ce....
In al patrulea rind, de ce pacatosii delatori din BOR nu se retrag la minastire sa astepte sa-i prinda trecerea la cele vesnice fiind calugari, si se bat ca chiorii cine dintre ei sa ocupe jiltul de PF si alte scaunele mai mari sau mai mici de IPS, PS sau alte grade inferioare?

Ion Caramache
2007-09-01 17:27:53

Re: Pt.fufu

La 2007-09-01 11:03:47, doctorul a scris:

> Ai dreptate.Dar te rog si eu ceva.Nu mai scrie{spune} O.K.
>

Domnule doctor,
va pot lamuri cum sta cu etimologia lui O.K. .
Expresia vine de la initialele unui controlor de calitate ale carui initiale erau O si K , si care era binecunoscut pentru moldul amanuntit in care controla produsele fabricii respective. Un produs care purta stampila CTC-istului O.K. era aproape de perfectiune - de aici si sensul expresiei O.K.
Pe de alta parte, " O.K." respecta intrutotul regulile DOOM-ului elaborat sub inaltul patronaj academic al lui Eungeniu Simion.
Cum ar apare, de exemplu, banalul ES in loc de genialul E.S. ?
PS
Pentru distractia dvs., cautati etimologiile si sensurile americanismelor " Catch 22" si "SNAFU" si comparati-le cu romanescul "ICAS".
Stiti, SNAFU este urmat de un zimbet, ICAS era urmat de ceva ani la pension....
Vive la difference!

fufu
2007-09-01 18:45:04

Re:


> > Macar daca pe toti care au gresit sau au facut pacate de orice fel in
> timpul vietii i-ar prinde trecerea la cele vesnice fiind calugari
> intr-o manastire .
>

Ca mare dreptate ai, mai Toni. Uite, de exemplu Dan Haulica, responsabil cu imaginea externa prin revista "Secolul 20", pe vremea lui Ceausescu, iar apoi ambasador (unsuros) prin America de-al lui Iliescu. El cind se calugareste?

Sau altul, Pimen al Sucevei si Radautilor, chemat acum in audienta la CNSAS sa dea socoteala pentru turnatoriile la Securitate si (mai stii?) pentru angajamentul semnat. El cind se calugareste?

Sau, de ce nu, chiar Eugen Simion, care se plimba bine mersi pe la Paris in anii '70 (de-a scris si-un jurnal), iar venind inapoi impusca francul la Academie, haleste nenumarate salarii de la buget si ii persecuta imprejur pe toti cei de alta parere. Pe cei tineri (sau in prag de pensie) ii da afara de la Institutul Calinescu, altora le refuza avansarea in gradele universitare, altora le blocheaza recunoasterea titlurilor stiintifice de doctori. Te pomenesti ca aflam si despre el ceva noutati din directia CNSAS-ului. Chiar asa. El cind se calugareste?

De fapt, mai simplu pentru toti astia e sa se adune la parastase in jurul vechilor ceausisti calugariti, in ideea ca ar fi valabil si pentru ei. Dar nu e. Nu e.

Ion Caramache
2007-09-02 00:13:43

Re: Mai exista si alte pareri

Nene Paul, de data asta suntem de acord in unanimitate. Poate am gresit atunci cind am sustinut ca nu Zoe Benedicta a fost aia care a scornit-o cu Pericle Pingelica. Scuzele mele.
Trebuie sa adaug ca Alex. Stefanescu de la Romania literara este una si aceeasi persoana cu Alex. Stefanescu de la Scanteia tineretului, om de casa al magistrrului cenzorica Nikkey Manolunesco, ala care i-a dat cu foarfeca lui Paul Goma in vestitul "Adio domnule Goma!", descoperitorul omului cu o ... mare, si care se plimba bine merci pe Shamps elize ca sol etern navetist intre Iunescu din Lutetia si Uonesco de la Uniune de-acasa, de pe Dimbovita.

Tudor190
2007-09-02 05:47:29

Este plin de complexati p'aici

Daca racoreste de ce nu. Oricum din punct de vedere psihologic este bine sa ai pe cine sa dai vina pentru esec sau neimplinire...poate fi orice: persoana, regim etc. Cu ce regim ati fi vrut sa fi colaborat? Existau cumva mai multe regimuri in acelasi timp si in acelasi spatiu geografic? Unii incearca sa-si slujeasca cit mai bine tara indiferent de regim dar vad ca nu mai este bine.

George-Felix
2007-09-02 06:41:33

o fi.., darO fi adevarat ca doamna Busulenga a tinut cursuri stralucitoare, care aduceau (fie si indirect) aminte ca mai e si altceva pe lume decat academicianul Teodor Neculutza.

Iar din momentul in care s-a calugarit chiar ca iese de sub reperele omenesti.

Totusi alaturarea de Steinhardt, Pilat.., imi pare exagerata. Speram cu totii ca TOTI vom fi alaturi de acestia in Cer.
Dar aici pe Pamant nu am fost toti la fel. Uniii au facut puscarie politica, altii (ca mine) s-au scaldat in ape caldutze, fara sa faca nimic nici pro nici contra regimului, iar altii au profitat serios de pe urma comunistilor.

Nu se cade sa uitam diferentele. Nu se cade sa ii jignim inca odata pe cei care au suferit pentru noi.Felix
Ion Caramache
2007-09-02 16:02:11

Re: Este plin de complexati p'aici

La 2007-09-02 05:47:29, Tudor190 a scris:

> Daca racoreste de ce nu. Oricum din punct de vedere psihologic este
> bine sa ai pe cine sa dai vina pentru esec sau neimplinire...poate fi
> orice: persoana, regim etc. Cu ce regim ati fi vrut sa fi colaborat?
> Existau cumva mai multe regimuri in acelasi timp si in acelasi spatiu
> geografic? Unii incearca sa-si slujeasca cit mai bine tara indiferent
> de regim dar vad ca nu mai este bine.
>
Curat murdar egzact scris ca si maistrul Eungeniu i. Simion.

Ion Caramache
2007-09-02 16:06:24

Re: o fi.., dar

La 2007-09-02 06:41:33, George-Felix a scris:

>
>
> O fi adevarat ca doamna Busulenga a tinut cursuri stralucitoare, care
> aduceau (fie si indirect) aminte ca mai e si altceva pe lume decat
> academicianul Teodor Neculutza.
>
> Iar din momentul in care s-a calugarit chiar ca iese de sub reperele
> omenesti.
>
> Totusi alaturarea de Steinhardt, Pilat.., imi pare exagerata. Speram
> cu totii ca TOTI vom fi alaturi de acestia in Cer.
> Dar aici pe Pamant nu am fost toti la fel. Uniii au facut puscarie
> politica, altii (ca mine) s-au scaldat in ape caldutze, fara sa faca
> nimic nici pro nici contra regimului, iar altii au profitat serios de
> pe urma comunistilor.
>
> Nu se cade sa uitam diferentele. Nu se cade sa ii jignim inca odata pe
> cei care au suferit pentru noi.
>
>
>
> Felix
>
Multumim din inima academicianuli Eungeniu I. Simion pentru lectia de civism si noblete pe care ne-a dat-o. Marchizul de Chiojdeanca nu se dezminte: tot un roman verde si impartial la ciolan a ramas.l

Ion Caramache
2007-09-02 16:21:31

O prezenta remarcata

La recenta comemorare a martirilor exterminati de comunisti la inchisoarea de la Ramnicu Sarat a fost remarcata prezenta academicianului Eungeniu I. Simion care a lipsit cu desavirsire.
A facut un Ion Mihalache mai putin pentru tara decit a facut Zoe Benedicta ?
A fost dinsa mai crestina si mai ortodoxa decit Ion Mihalache ?
Sa intelegem ca augusta prezenta lipsa cu desavirsire a lectorului profesor autodecorat nu era necesara la aceasta comemorare deoarece domnia sa era foarte ocupat cu pregatirea multilateral dezvoltatei interventii academice pe care stimabilul a facut-o la colocviul de la Putna - interventie care sunt sigur ca ar fi dorit sa ridice asistenta in picioare, sa-l aplaude furtunos pe bagatul in vorba, si sa strige in delir, minute in sir, " Eungeniu reales, la viitorul congres ! " ?!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neokominternistii lui Tismaneanu, demascati de Victor Frunza (3082 afisari)
 Rusia-SUA, alianta incredibila (3054 afisari)
 Mincinosul de la Chisinau si natangii de la Bucuresti (2743 afisari)
 Cazul Israel Beer (2214 afisari)
 Unde a disparut Mubarak? (2200 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02263 sec.