Ziua Logo
  Nr. 4001 de marti, 7 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-08-07

Comentarii: 18, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Sobru
2007-08-06 22:30:05

balarii

Nu poate fi vreo legatura intre un plagiat si o operatie, decat in masura in care "competenta" plagiatorului se regaseste in esecurile pe care le-a avut de-a lungul timpului. Asa ca, si in cazul lui Sinescu sau al altora, ceea ce conteaza este statistica, cate reusite si cate esecuri a avut. Abia dupa asta poti sau nu sa faci vreo legatura si cu faptul ca respectivul medic ar fi si un plagiator. A face din plagiat cauza mortii unui pacient de 92 de ani, e o chestie scoasa din palarie.
Cat despre literatura sau filozofie, chiar daca plagiatul nu ucide, un lucru e sigur, il descalifica pe autor complet si definitiv, caci tine taman de meserie.

ionescu
2007-08-06 23:25:13

Plagiatul care ucide

"Nu totdeauna plagiatul ucide."

Nu as fi suparat daca Post-comunistii romani ar fi copiat in "fapte" pe democratii germani ai lui Adenauer (care au imprumutat bani americani pe care i-au inapoiat) si ar fi infaptuit o "minune" asemanatoare a redresarii economiei romanesti dupa 1989.

Dar se vede treaba ca "lemnul fiind rau" n-au putut copia decat pe "democratii" bulgari si au ajuns la situatia economica curenta slaba.

Christiaan
2007-08-07 00:02:01

Re: Plagiatul care ucide

La 2007-08-06 23:25:13, ionescu a scris:

> "Nu totdeauna plagiatul ucide."
>
> Nu as fi suparat daca Post-comunistii romani ar fi copiat in "fapte"
> pe democratii germani ai lui Adenauer (care au imprumutat bani
> americani pe care i-au inapoiat) si ar fi infaptuit o "minune"
> asemanatoare a redresarii economiei romanesti dupa 1989.
>
> Dar se vede treaba ca "lemnul fiind rau" n-au putut copia decat pe
> "democratii" bulgari si au ajuns la situatia economica curenta slaba.
>

Bine ar fi fost sa-i "copieze" chiar si pe bulgari!
Inca din anii '50 in sate odata cu curentul electric (ieftin si astazi!) s-a introdus si apa curenta si canalizare, s-au asfaltat drumurile, iar astazi agricultura si turismul le aduc bani buni!

Sper sa mai auzim si de bine!

Christian

Ion Caramache
2007-08-07 03:40:37

Domnule Spanu, inca astept raspunsul dvs.

Domnule Spanu,
inca astept raspunsul dvs. la intrebarile mele daca ati fost sau nu subofiter in cadrul MApN sau MAI si daca ati lucrat in campul muncii in meseria de sudor ( autorizat, sau nu ).
Va este asa de greu sa raspundeti la doua intrebari simple? Este activitatea dvs. in uniforma militara un secret de stat de importanta deosebita?

Mache
2007-08-07 05:24:02

Re: Domnule Spanu, inca astept raspunsul dvs.

La 2007-08-07 03:40:37, Ion Caramache a scris:

> Domnule Spanu,
> inca astept raspunsul dvs. la intrebarile mele daca ati fost sau nu
> subofiter in cadrul MApN sau MAI si daca ati lucrat in campul muncii
> in meseria de sudor ( autorizat, sau nu ).
> Va este asa de greu sa raspundeti la doua intrebari simple? Este
> activitatea dvs. in uniforma militara un secret de stat de importanta
> deosebita?
>
Nene Caramache, mi-ai trezit amintiri din vremuri de mult apuse...

Intr-o noapte plumburie de Februarie, pe cand serveam patria, ca ciorbagiu prin mila lui Domnului si vointa nationala, la al 60-lea regiment al fortelor aeriene romane, mi s-a intamplat sa gasesc un tablagiu din regimentul meu prabusit de pe bicicleta in noroiul de pe marginea drumului. Asemeni bunului samaritean, intr-un moment de suprem eroism si milostenie, in pofida celor 7-8 beri pe care le aveam la bord precum si in pofida faptului ca viteazul plotoner putea infernal a rachiu sfecla, l-am luat in carca si l-am tarat cam 100-150 de metri pana la poarta cazarmii. Apevistul de la permaneta ne-a zvarlit pe toti (eram cam 4-5 insi plus tablagiul) in temnita cu injuraturi scarbavnice.

Si azi imi mai rasuna in urechi regulamentul garzii (singura carte disponibila) cantat popeste in cor pe muzica de la "Vesnica Pomenire" in timp ce plotonerul nostru prabusit sub tambal declama printre ragaituri cu vocea lui Paunescu si aproape in versuri maretia, eroismul si nobletea misiei de tablagiu.

Atunci am aflat cu emotie ca Alexandru cel Mare, Iulius Cezar, Mihai Viteazul, Napoleon, Antonescu si Stalin au fost cu totii tablagii la vremea lor si ca nimic nu e mai decisiv in cursus honorum si-n coacerea unui geniu decat decat mandrele trese late de tinichea aurie de pe epoleti...

Nu stiu cu ce s-o fi ocupat dl. Spanu in tineretele sale, dar daca chiar a fost tablagiu la oaste, ti-ar fi raspuns cu mandrie ca e pe aceeasi craca cu ilustrii inaintasi enumerati mai sus si n-ar fi avut de ce sa se ascunda...

cosor ion
2007-08-07 06:16:46

de fapt,ce este plagiatul

a plagia inseamna a copia cuvint cu cuvint dintr-o carte,indiferent ce fel de carte.dar daca vi numai cu citeva rinduri dintr-o carte,credeti ca se poate numi plagiat?daca insa abuzezi de asemenea rinduri,fara macar sa le modifici ordinea in propozitie si la sfirsit,apare la bibliografie si numele si lucrarea celui care te-a inspirat,credeti ca mai este plagiat?de fapt cartile se scriu din carti,cind te referi la partea teoretica,dar cind emiti o concluzie,ea trebuie sa fie sustinuta si de unele lucrari personale,de unele experimente sau verificarea unor experiente,care au la baza statistica si coeficientii.nu cred ca cineva care se inspira din niste manuale,carti sau lucrari experimentale si datorita unor lucrari sau experimente asemnatoare pot fi considerate,plagiat.pentru ca eu vin cu contributia mea de a informa sau argumenta un experiment.cit despre acuzatia voalata de ucidere din culpa,mi-e greu sa cred ca un doctor oricit de scolit ar fi fost in era lumina,nu are intentia de a ucide.si apoi pe un doctor ca Sinescu il recomanda statistica sa.dar am spus si voi repeta pentru cei care nu vor sa auda.deasupra doctorului este D-zeu si retineti ,Patriarhului Teoctist i-a fost adusa la cunostiinta de un calugar grec de la Muntele Atos data cind va muri.era anul 2007

ionion
2007-08-07 06:23:21

Articol deosebit de corect dar in situatia exitusului P.F. Patriarh Teoctist dg peste care se

trece cu vederea a fost "politicus politicus" , iar medicii in cazul de fata nu mai au nici o vina.

georgems
2007-08-07 08:47:22

Re: balaUrii

La 2007-08-06 22:30:05, Sobru a scris:

> Nu poate fi vreo legatura intre un plagiat si o operatie, decat in
> masura in care "competenta" plagiatorului se regaseste in esecurile pe
> care le-a avut de-a lungul timpului. Asa ca, si in cazul lui Sinescu
> sau al altora, ceea ce conteaza este statistica, cate reusite si cate
> esecuri a avut. Abia dupa asta poti sau nu sa faci vreo legatura si cu
> faptul ca respectivul medic ar fi si un plagiator. A face din plagiat
> cauza mortii unui pacient de 92 de ani, e o chestie scoasa din
> palarie.
> Cat despre literatura sau filozofie, chiar daca plagiatul nu ucide,
> un lucru e sigur, il descalifica pe autor complet si definitiv, caci
> tine taman de meserie.
>
Bineinteles ca e o legatura directa intre operatie si plagiat si acea legatura e profilul psihologic al autorului insusi. Si as generaliza putin aici, desi nu e bine, dar totusi e tipul asta de roman mandru care ' le arata el celorlalti cine-i el', incepand cu cel ce da la lopata in Spania, da cand vine acasa ia cu toti banii o masina sclipicioasa 'sa vada vecinii, rudele ,prietenii 'cine-i el'.In cazul de fata doctorul respectiv la fel vrea sa epateze cu publicatiile sale savante,reusitele sale deosebite pe linie profesionala,uite l-a operat si pe Teoctist si ce mare doctor e el.In cazul citat a clacat , nu prin moartea Patriarhului ,ca e de inteles, ci prin graba,superficialitatea pregatirii, nerespectarea sistemului de lucru .

Ghita Bizonu'
2007-08-07 08:49:53

ce omite dl Spaniu

este zicala ca cartile se fac din carti.
Iar in domeniul stiiiintrific mai cu seama. Si sa-i si citeaza-i, copiaza-i , baga un pogon la bibliografie ( cat ai citit X 5,6 e proportia optima - e o gluma fratilor, nu-s date stiintifice!) care in 12,57 % se potriveste ca nuca-n perete . Asa ca atunci cand este vorba sa "imprumuti" un afurisit de grafic am putea spune ca e mai degraba economie de energie si recunoasterea absentei de simt artistic.
Iar daca-i reprimi , apai este echivalent cu ce facura comunistii in anii 50 ! Ii termini ! Pre toti. Ca macar fiecare a luat un grafic , o poza , un tabel. Macar unu.
Si apoi hai sa fim cinstiti : nu ne-am putea opri la doctori. Si ar fi cazul sa ne luam si de altii - ingineri (da-i ###### de comunistoizi, nu?) dar si de filozofi , juristi , economisti samd.
Ar fi o surprinzatoare revolutie culturala. Stil maoist.

Garamfoiu
2007-08-07 10:20:06

De ce va place sa va raportati numai la romanii ?Strainii sunt artistii in plagiat.

Va dau numai ca exsemlu Germnia, Franta, Suedia.
Din 3 carti citite pe acei-as tema de autori strainii una are teste cuvint de cuvint copiate. Uni au bunul simt s-a faca trimitere la autor altii mesteca in retorta vorbelor si scoate acel-as produs cu nimic schimbat de alti autori modificata find doara coperta si machetarea pozei. Profita si de faptul ca descoperirii din tarii mici s-au venite din alte sisteme cum sunt cele din Ost Europa cititorul lor din public nu le cunoaste limba vorbita.De ce nu ar face popularizarea stiintei si Romanii cu segventele fatetelor pe care strainii in lucrarile lor nu l-eau observat s-au nu l-eau tratat din diverse motive. Concret gindirea romaneasca pe aceasta tema ar trebui sa fie -reorientata- si solidara cu romiinii si din punct de vedere patriotic asa cum fac germanii. Asa cum suntem sa nu aruncam cu noroi pe noii si pe ai nostrii. Aruncativa pe strainii si aratatii cit sunt de murdari in culturile si practicile lor.

spanu
2007-08-07 11:31:13

Re: Domnule Spanu, inca astept raspunsul dvs.

Dle Caramache,
Ma scuzati ca nu am remarcat intrebarea dvs., dar va raspund fara probleme. Am fost, intr-adevar subofiter de intendenta la o unitate de marina pe uscat. Fiind militar, scriam in tevista Tomis, ma debutase Geo Dumitrescu in Luceafarul, iar intr-o actiune literara la Casa de cultura din Constanta, dedicata lui Eminescu, in fata unei sali pline de ofiteri si generali, am intrebat cine sint scriitorii Nicolae si Elena Ceausescu. Motiv pt. care am fost trimis aproape doi ani la Gherla, la reeducare. Nu v-as dori sa traiti viata mea de pina la Revolutie, cu nenumarate ridicari de acasa si dus la anchete stupide ca si cind as fi fost dusmanul poporului! Sudor nu am fost NICIODATA. Tatal meu a fost sudor si ii sint recunoscator ca, fiind contabil la ICSH Hunedoara, s-a calificat ca sudor pt. a-si putea credte copiii. Sint mindru de el! Nu-mi place sa vorbesc de viata mea pt. ca privatiunile pe care le-am suportat nu sint medalii. Dupa Revolutie, fara sa-mi etalez statul de dizident, am incercat sa muncesc ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic. Am fost redactor la Romania libera, Expres, Evenimentul zilei, Ziua, Europa libera, am fost director al revistelor Cartel si Top Secret, si al postului de televiziune 3TV.
De ce credeti ca as avea ceva de ascuns? Nu am avut o viata dezonoranta, ci DOAR chinuita. Dar este a mea. Sper ca sinteti multumit de raspuns. Ii rog pe ceilalti sa ma scuze daca am dat impresia ca fac parada cu suferintele din comunism. Desi as fi putut sa profit, ca atitia altii, din chinurile din acea vreme. Nici macar certificatul de revolutionar nu l-am luat, desi am stat cu arma in spate (ca prostul, poate) pina prin 9 ianuarie 1990. Eu am cistigat la Revolutie mult mai mult: dreptul la libertate!

La 2007-08-07 03:40:37, Ion Caramache a scris:

> Domnule Spanu,
> inca astept raspunsul dvs. la intrebarile mele daca ati fost sau nu
> subofiter in cadrul MApN sau MAI si daca ati lucrat in campul muncii
> in meseria de sudor ( autorizat, sau nu ).
> Va este asa de greu sa raspundeti la doua intrebari simple? Este
> activitatea dvs. in uniforma militara un secret de stat de importanta
> deosebita?
>

andreifodor
2007-08-07 11:49:19

modelul medicului roman, din pacate

Din pacate cele intamplate sunt unul din rezultatele modului in care este organizata activitatea medicala in Romania. Medicul este medic, profesor si manager. Pentru fiecare dintra aceste activitati ar avea nevoie de o viata dedicata.
In vest activitatile au fost separate. Managerii sunt manageri, putinii medici care aleg aceasta cale nu sunt cu nimic mai presus decat colegii lor economisti, desi fac un masterat economic de cel putin 2 ani. Si renunta la pacienti.
Profesorii sunt profesori. De cele mai multe ori se ocupa de partea teoretica, adica cerceteaza si publica. Aici ar fi de discutat si despre plagiat. Cand se scrie o lucrare evident ca trebuie sa se tina seama de ceea ce a aparut anterior. Volumul de cunostiinte in anatomie, de exemplu, se dubleaza la 25 de ani, asa ca toate cartile vor avea, pentru lungi perioade, exact aceeasi descriere a anatomiei. Oncologia, care are unul dintre perioadele cele mai scurte de dublare a volumului de cunostiinte, presupune punerea cap la cap a studiilor celor mai recente si interpretarea lor. Nici intr-un caz, nici in celalat, nu se poate reface totul de la 0 si obtine cu totul altceva...Dar traducerea cuvant cu cuvant a unor lucrari intregi , fara a mentiona autorii reali, este un furt intelectual. Pe care il incurajeaza modelul romanesc. Doctoru' nu e doctor daca nu e si primar si profesor si director...
Medicul poate fi numai medic si sa fie foarte priceput. In vest s-a renuntat si la primariat, faima o obtii prin activitate si prin publicatii, nu prin o mie de titluri academice si publicatii.
Domnul profesor Sinescu este probabil urologul cu cea mai buna mana din Romania. Conditionarea sistemului a dus din pacate la necesitatea aparitiei cartilor, pentru care nu exista timp, la necesitatea titlului de profesor, pentru care trebuiau carti si o activitate de cercetare pentru care nu existau baze si fonduri, la necesitatea functiei de director...
Cat despre posibilele greseli...la articolul alaturat.

Cornel - Oradea
2007-08-07 12:40:21

Plagiatul si practica

Eu cred ca nu este nici o legatura intre un plagiat si un esec profesional. Cred ca exista medici foarte buni practicieni, care reusesc operatii de exceptie, dar mai putzin inclinatzi spre cercetarea teoretica.

dorinP
2007-08-07 19:32:25

Re: Domnule Spanu, inca astept raspunsul dvs.

Dle Caramache,

Este rindul dumitale sa te declari multumit sau nu.
De curiozitate, care-i problema domniei voastre daca domnul Spanu si-a cistigat pinea cindva, undeva ca sudor? Ce vrei sa sugerezi cu intrebarea asta? Crezi ca ar fi fost mai laudabil sa fi lucrat ca turnator?

Numai bine
Dorin

La 2007-08-07 11:31:13, spanu a scris:

> Dle Caramache,
> Ma scuzati ca nu am remarcat intrebarea dvs., dar va raspund fara
> probleme. Am fost, intr-adevar subofiter de intendenta la o unitate de
> marina pe uscat. Fiind militar, scriam in tevista Tomis, ma debutase
> Geo Dumitrescu in Luceafarul, iar intr-o actiune literara la Casa de
> cultura din Constanta, dedicata lui Eminescu, in fata unei sali pline
> de ofiteri si generali, am intrebat cine sint scriitorii Nicolae si
> Elena Ceausescu. Motiv pt. care am fost trimis aproape doi ani la
> Gherla, la reeducare. Nu v-as dori sa traiti viata mea de pina la
> Revolutie, cu nenumarate ridicari de acasa si dus la anchete stupide
> ca si cind as fi fost dusmanul poporului! Sudor nu am fost
> NICIODATA. Tatal meu a fost sudor si ii sint recunoscator ca, fiind
> contabil la ICSH Hunedoara, s-a calificat ca sudor pt. a-si putea
> credte copiii. Sint mindru de el! Nu-mi place sa vorbesc de viata mea
> pt. ca privatiunile pe care le-am suportat nu sint medalii. Dupa
> Revolutie, fara sa-mi etalez statul de dizident, am incercat sa
> muncesc ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic. Am fost redactor la
> Romania libera, Expres, Evenimentul zilei, Ziua, Europa libera, am
> fost director al revistelor Cartel si Top Secret, si al postului de
> televiziune 3TV.
> De ce credeti ca as avea ceva de ascuns? Nu am avut o viata
> dezonoranta, ci DOAR chinuita. Dar este a mea. Sper ca sinteti
> multumit de raspuns. Ii rog pe ceilalti sa ma scuze daca am dat
> impresia ca fac parada cu suferintele din comunism. Desi as fi putut
> sa profit, ca atitia altii, din chinurile din acea vreme. Nici macar
> certificatul de revolutionar nu l-am luat, desi am stat cu arma in
> spate (ca prostul, poate) pina prin 9 ianuarie 1990. Eu am cistigat la
> Revolutie mult mai mult: dreptul la libertate!
>
>
>
>
>
> La 2007-08-07 03:40:37, Ion Caramache a scris:
>
> > Domnule Spanu,
> > inca astept raspunsul dvs. la intrebarile mele daca ati fost sau nu
> > subofiter in cadrul MApN sau MAI si daca ati lucrat in campul muncii
> > in meseria de sudor ( autorizat, sau nu ).
> > Va este asa de greu sa raspundeti la doua intrebari simple? Este
> > activitatea dvs. in uniforma militara un secret de stat de importanta
> > deosebita?
> >
>
>

heveneve
2007-08-07 19:43:51

Re: Domnule Spanu, inca astept raspunsul dvs.

ei, Caramake, te-ai saturat de alegatzii malitzioase? sau poate vrei acum sa ne postesti ceva din autobiografie? ar fi de apreciat!


La 2007-08-07 03:40:37, Ion Caramache a scris:

> Domnule Spanu,
> inca astept raspunsul dvs. la intrebarile mele daca ati fost sau nu
> subofiter in cadrul MApN sau MAI si daca ati lucrat in campul muncii
> in meseria de sudor ( autorizat, sau nu ).
> Va este asa de greu sa raspundeti la doua intrebari simple? Este
> activitatea dvs. in uniforma militara un secret de stat de importanta
> deosebita?
>

Arcturus
2007-08-07 20:25:19

o acuzatie grava ...

pentru care nu aveti nici o dovada. Ce sa zic ... o campanie de presa tipica pentru ziarul Ziua. Te poti astepta oricand la asa ceva.

De ce nu puteti sa fiti corecti si echidistanti? Oare aceste articole au fost comandate de cineva??? Ma intreb, cum va intrebati si dumneavoastra ...

Asteptati decizia colegiului medicilor si apoi comentati pe langa ce spun oamenii de specialitate, ceea ce nu veti fi niciodata.

Ratacitul
2007-08-07 21:06:34

Caramacheeeeee.....

Caramacheeeeee.....fa-te pierdut pentru vreo trei cincinale. Ai cazut pe locul 14. Intre Spanu si tine sunt 12 locuri libere.


Ia-l si pe Mache, Caramache!

costy
2007-08-07 22:02:06

Re: Caramacheeeeee.....

La 2007-08-07 21:06:34, Ratacitul a scris:

> Caramacheeeeee.....fa-te pierdut pentru vreo trei cincinale. Ai cazut
> pe locul 14. Intre Spanu si tine sunt 12 locuri libere.
>
>
> Ia-l si pe Mache, Caramache!
>


Ia spune-ne mata, nea ratacica, cate locuri ii despart pe fostul tablagiu
si unul din intelectualii de a carei facere se ocupa nea spanu?...ca
prea le stii pe toate...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cauzele mortii Patriarhului (9004 afisari)
 Masoneria, bau-baul suprem si ultim (7428 afisari)
 Plagiatul care ucide (3377 afisari)
 Sondaj fantoma cu PD in prabusire (2660 afisari)
 Pittis ingropat azi la Bellu (2540 afisari)
 Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni (819 afisari)
 Cod Galben in 23 de judete (177 afisari)
 Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist (159 afisari)
 Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau (140 afisari)
 Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00736 sec.