Ziua Logo
  Nr. 4001 de marti, 7 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-08-07
Echilibru (...@yahoo.com, IP: 89.165.133...)
2007-08-07 14:39
CLARIFICARI

Ca masoneria sustine globalizarea este un fapt ce nu mai poate fi contestat de nimeni. Se doreste astfel ca suprematia lumii sa fie in mana unui grup de initiati, deasupra unor interese partinice, nationale, de rasa etc. O fi bine, n-o fi bine, este o alta discutie.

Controversa dintre Biserica si masonerie nu se duce insa la nivel material ci spiritual. Faptul ca fiecare dintre noi avem suflet ne face sa ne gandim (nu suficient de mult sau de des) si la cealalta etapa a vietii ce va incepe dupa moartea fizica. Parasim asadar un univers material (pe cale sa fie controlat in intregime de masoni) si ajungem intr-un univers spiritual dual (unde este Raiul si iadul).

Conform credintei Ortodoxe, mantuirea sufletului (ajungerea lui in Rai dupa moarte), poate fi facuta doar prin intermediul Fiului lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos, care este Calea, Adevarul si Viata. Conform acestei credinte numai cei care cred in El se vor mantui.

Anatema Bisericii ortodoxe fata de masonerie rezulta din faptul ca aceasta din urma are si un pronuntat caracter ezoteric. Ritualurile desfasurate au valente spirituale dar nu sunt indreptate catre Domnul Iisus Hristos. Sunt aduse acuzatii f grave la adresa masoneriei (unele afirmand chiar ca se face liturghia neagra) multe dintre ele fiind adunate in referatul pregatit de Mitropolitul Ardealului ce a stat la baza deciziei sinodale de anatema din anul 1937.

Confuzia este oricum destul de mare chiar si in randul masonilor. La un convent de la Londra al Ritului Scotian Antic si Acceptat, Mihail Sadoveanu, Mare Maestru de rang 33 pe atunci, ce reprezenta MLNR la convent, a propus inlocuirea unor ritualuri masonice cu Sfanta Liturghie ortodoxa. In naivitatea lui spunea ca oricum sunt atatea fete bisericesti in masonerie incat mai bine s-ar face Liturghia. Propunerea a intampinat o opozitiei vehementa si a dus la indepartarea lui rapida din fruntea masoneriei. Moartea a survenit la scurt timp si s-au ridicat suspiciuni de otravire.

Disputa din Biserica ortodoxa si Masonerie este asadar pe taram spiritual iar o clarificare a pozitiei bisericii in spiritul in care sugereaza si autorul articolului ar fi mai mult decat binevenita.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cauzele mortii Patriarhului (9004 afisari)
 Masoneria, bau-baul suprem si ultim (7428 afisari)
 Plagiatul care ucide (3377 afisari)
 Sondaj fantoma cu PD in prabusire (2660 afisari)
 Pittis ingropat azi la Bellu (2540 afisari)
 Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni (819 afisari)
 Cod Galben in 23 de judete (177 afisari)
 Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist (159 afisari)
 Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau (140 afisari)
 Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00756 sec.