Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-07-27

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

cosor ion
2007-07-27 04:04:42

daca vor fi prosti

asta le va fi soarta.dar daca il vor ataca la moralitatea din anul 89,pentru care Episcopia reformata l-a mutat disciplinar,Marko ar putea cistiga.scoate-ti minusile Mr.Marko.altfel ajungi in coada si imoralul iti va lua locul

briel
2007-07-27 04:37:58

O veste proasta de tot !

Tipul este darz, are una idee fixa si va crea probleme in Ardeal.
Oare chiar si unul asa ca el nu poate fi corupt? In viitor. Ma gandesc
la situatia de a sta intr-un fotoliu de parlamentar si a se inalbastri
la fiecare sedinta cu multimea de romani: ori face hertz atac,
ori se da pe brazda.

Mache
2007-07-27 05:44:16

O veste buna - au cazut la pace!

Hai sa nu ne imbatam cu apa rece. Tipul nu e nici pe departe un luptator "darz" si eficient. E doar o minte infierbantata, cam de acelasi calibru cu a lui Vadim sau a lui Funar, in jurul careia s-au adunat diverse grupuscule maghiare nemultumite de faptul ca au fost lasate deoparte de UDMR la impartirea cascavalului.

Intre UDMR si moflujii grupati in jurul lui Tokes s-a ajuns in mod previzibil la o intelegere. Chiar daca aparent UDMR a capitulat, in realitate Tokes a repurtat o victorie a la Pirrus. Oamenii sai vor da rapid de de gustul puterii si se vor topi fara urma in mlastina UDMR-ista. Daca Tokes voia o victorie adevarata nu ajungea la nici o intelegere cu UDMR ci ar fi luptat pentru disolutia UDMR cu riscul de a pierde alegerile pentru PE dar a avea pe viitor control total asupra maghiarilor din Romania. Asa cum au decurs lucrurile, UDMR a repurtat de fapt o mare victorie. A ramas in viata cu pretul marunt al unor sinecuri oferite leader-ilor maghiari nemultumiti. UDMR va intra in viitorul parlament roman si isi va pastra in mare locurile in administratia locala, iar nervosul Tokes va fi departe, tare departe..

Tokes ca atare va fi o aparitie penibila in parlamentul european si chiar daca prestigiul sau in randul comunitarii maghiare va creste - comunitatea maghiara va ajunge sa fie reprezentata in PE de un bufon fara credibilitate. El va fi in postura penibila de a-i urma unui politician rasat si versat ca Gyorgy Frunda. Se va plasa in mod voit sau nu pe aceeasi craca cu grupul parlamentar Le Pen/ Vadim. Pe de alta parte, spre marea bucurie a responsabililor UDMR, Tokes va fi indepartat de locul unde se fac cu adevarat jocurile.

Daca un om cu inteligenta si elocinta lui Frunda nu a putut face nimic pentru ungurimea din Romania la PE, cu toate ca a avut cateva initiative abile si remarcabile, e practic imposibil sa reuseasca grobianul Tokes. Motivul nu e legat de calitatea oamenilor pe care ii au ungurii acolo, ci de faptul ca povestea cu "marile suferinte maghiare", plictiseste deja pe toata lumea. Se stie in mod aproape axiomatic ca ungurii mint. O fac de o maniera convingatoare dar, totusi mint. Si mai important decat orice altceva, nimeni nu intrevede nici un anvantaj din modificarea staus quo-ului in estul Europei.

Comunitatea maghiara va fi pentru o vreme foarte multumita de ecourile aberatiilor pe care le va debita piosul episcop in PE. Romania va demonstra inca odata ca are un sistem cu adevarat democratic. UDMR va ramane ca partid unic (deus ex machina) in fruntea comunitatii maghiare din Romania si va continau sa-si rontaie fericita dividendele. E drept ca s-au inmultit cei ce vor sa rontaie, dar asta nu e sfarsitul lumii...

Singurii care vor pierde cu adevarat vor fi maghiarii din Romania care vor mai ramane pentru ceva vreme, in mod voluntar, sub jugul partidului unic. La aproape 20 de ani de la prabusirea comunismului...

Eljen!

briel
2007-07-27 19:01:03

Re: O veste buna - au cazut la pace! Domnule ce de rabdare ai

sa scrii asa o analiza. A fost interesant de citit si am apreciat-o.
No, servus.

Rhodos
2007-07-27 19:30:46

Revenirea !Atentie !cind revine si de ce !

Un executant al ordinelor primite din Budapesta acum a fost trims la inaintare pt a radicaliza maghiarimea .

De fapt face parte din jocul " Vizele din Basarabia "cresterea ONG urilor in Trasnistraia (maghiare ),nebunia lui Voronin si un regizor Moscovit.
.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01108 sec.