Ziua Logo
  Nr. 3987 de sambata, 21 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-07-21

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

George de Ro
2007-07-21 07:34:30

Buchetul de flori

Citind cele scrise, gandurile noastre se alatura lui Eugen Simion incercand a intregi buchetul de flori inmanat doamnei Matilda Caragiu care a cizelat cu delicatete cuvinte aromanesti potrivindu-le pentru noi in nestemate.

Isidor Livia
2007-07-21 12:39:46

JMJ
2007-07-21 19:09:19

Limbajul iubirii reuneste oamenii si vindeca

O mica diferenta in limbaj n-ar trebui sa constituie nici un impediment spre a ne considera frati. Din pacate, unii oameni gasesc tot felul de diferentieri si cusururi spre a dezbina, fara sa stie ca asta aduce boala in organism, atat pentru ei cat si pentru altii care se pun sa discute in contradictoriu.
Tocmai rasfoiam o revista SUN, din 6 iunie 2000, recitind niste profetii pentru a vedea daca s-au implinit, si dau de un titlu, DELFINUL M-A INVATAT SA VORBESC.
Scrie ca un pescar surdo-mut, pe care linistea il izolase de copil, a fost vindecat inotand cu un delfin. "Multumita relatiei de iubire cu creatura marina, pescarul, un Beduin Arab numit Abid'allah, a fost capabil sa vorbeasca din nou pt prima data in 14 ani."
Asta se intampla intr-un mic sat la Marea Rosie. Interesant si numele jurnalistului si directorului de documentar, Pascale Noa Bercovich, care povesteste formidabila istorie intr-o noua carte, Baiatul Delfinului.
Probabil ca am citit cu suspiciune aceasta poveste acum sapte ani, acum insa stiu din lectiile lui Cayce, cuprinse in Search For God, ca iubirea vindeca.
De-aia cred si isorisirea unora din California ce au organizat centre de reeducarea tinerilor delicventi prin ingijirea de animale. Acestia se ataseaza de animale inturcat ele nu judeca sau fac diferentieri, si privindu-i cu iubire le-a inmuiat inima, adica au raspuns si ei cu aceeasi iubire. au simtit poate pentru prima data o caldura sufleteasca pe care n-o mai simtisera inainte.
De-aia cred ca si cainii si pisicile de pe langa casa pot face mult bine stapanilor, mai ales cainii care sunt atat de atasati si iubesc pe oricine le da mancare.
scuze ca poate n-o avea mare legatura cu subiectul, dar socotesc ca ne trebuie mai multa iubire si intelegere.

JMJ
2007-07-21 19:20:36

Asemanarile se atrag

Si stiu si dece am dat astazi peste istoria cu delfinul. Pentru ca am scris ieri despre Ioana D'Arc cum Dumnezeu a trmis-o sa-l puna pe regele Delfinul pe tronul Frantei si sa elibereze tara.
Sunt de fapt mai multe cuvinte asemanatoare ce se atrag din cele doua istorisiri. Insailatul cuvintelor merge cumva ca si la croseta sau anderele.; se merge din una in alta plecad de la aceeasi baza.

JMJ
2007-07-21 20:47:08

Totul porneste de la INIMA

Dar nu e un insailat oricum ci totul porneste de la INIMA, atat in povestea Ioanei D’Arc, cat si in povestea vindecarii surdo-mutului de catre delfin. Asa se face ca inima si intestinele Fecioarei de Orleans nu au putut fi arse. Ea a facut totul din inima, fara nici un fel de egoism, neprecupetindu-si eforturile pentru a-L asculta pe Dumnezeu, a-l pune pe Delfinul pe tron si a-si elibera tara.
Numai Spiritul putea sa ma conduca la cele doua istorisiri, si asta se cheama intuituitie, iar dupa cum scrie in lectia SPIRIT (din Search for God), "Spiritul lui Christos nu poate salaslui intr-o inima egoista. Noi il dam afara pe Christos din casele noastre, din biserici, din statele noastre, da, din constiinta noastra cand cautam gloria proprie.
Aceasta a fost cauza primei indepartari de Dumnezeu. A fost primul pacat."
Vedem deci cat e de usor ca si un om al bisericii sa se departeze de Dumnezeu atunci cand cauta sa ajunga intr-o anumita functie, considerand ca e mai bun decat altii. Nu mai vorbim de politicieni. Noi trebuie sa cautam numai sa-L servim pe Dumnezeu cat mai bine, si sa-I lasam pe altii sa ne laude sau sa ne aleaga in functii, daca asa vor fi inspirati de Dumnezeu. Dar odata ce cautam propria glorie vom fi parasiti de Spiritul lui Christos.
Ioana D’Arc a fost condusa de Arhanghelul Mihail, Sf. Caterina si Sf. Margareta, pentru ca ea nu cauta propria glorie sa se puna in fruntea armatei s-o conduca la eliberare si apoi sa fie ea la conducerea Frantei, ci l-a pus pe Delfin, care de recunoscator ce-a fost a lasat-o pe mana inamicului. Asa se face ca pana si in istoria comunista am invatat de Ioana D’Arc, deci si-a castigat gloria, in timp ce de Delfinul sau cum l-o mai chema nu stiu decat istoricii.
Credeam ca intamplator am citit lectia asta dimineata, dar vad ca special am fost inspirata pt a intelege mai bine si povestea cu Delfinul ce l-a vindecat pe surdo-mut, si legatura cu cealalta poveste.
Este o poveste de joaca, manifestarea iubirii si redarea bucuriei de viata, hohote de ris, ce au dus la vindecare. Poate nu intamplator Bethoven a compus Oda Bucuriei, intuind ca bucuria l-ar fi putut vindeca si pe el de surzenie. Asta-mi aminteste si de bunicul meu ca a fost surd mai spre batranete din cauza unor raceli la urechi, dar asta trebuie ca avea legatura cu faptul ca –i cam disparuse bucuria de viata, devenise cam ursuz, injura si se enerva repede. Aviz amatorilor!
Felul cum se juca Abid‘allah cu delfinii sub apa, si cum din asta a inceput sa soata anumite sunete de O si I,si ca dupa aia a inceput sa vorbeasca, este apropiat si de joaca bebelusilor, cum incep mai intai sa scoata anumite sunete, apoi sa pronunte litere, silabe si in final sa invete cuvinte. Vad la nepotelul meu cum totul iese din joaca si razand. De-aia copii neglijati si maltratati vor vorbi mai tarziu si cu dificultati. IUBIREA FACE MINUNI PENTRU CA DUMNEZEU ESTE IUBIRE. DAR NUMAI PENTRU CEI CE-L IUBESC.
Sigur ca povestea asta a vindecarii pescarului arab de catre un delfin o putem lega si de Epoca Pestilor in care ne gasim, si de faptul ca Iisus si-a ales apostolii dintre pescari. Poate asta sa fi fost si motivul pentru care Dumnezeu l- ales pe Delfinul sa vina la tron? Ar trebui cercetat de ce si cine i-a dat acest nume. Stiu ca daca mi-am pus intrebarea voi gasi raspunsul, multumita lui Dumnezeu.

Liviu2002j
2007-07-22 20:33:15

Despre modele ...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Securitatea si romanii din "exil, emigratie si diaspora" (3219 afisari)
 Bombardierele rusesti fac manevre langa Scotia (3043 afisari)
 Basescu s-a tradat? (3038 afisari)
 Americani, vi se pregateste ceva! (2654 afisari)
 Efectul Coldea (2362 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02129 sec.