Ziua Logo
  Nr. 3961 de joi, 21 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-21
Dan Ottiger Dumitrescu din Fribourg (Elvetia) (...@hotmail.com, IP: 89.217.36...)
2007-06-21 18:23
Cernit Omagiu Domnului Gheorghe Arvunescu

In calitate de redactor (1995-2000) la publicatia trimestriala din Geneva "CAMINUL romanesc" (red. resp.: St. Racovitza), am avut mai intai privilegiul sa intretin o bogata corespondenta cu Dl Arvunescu, director executiv al Fundatiei Academia Civica (FAC). Apoi, cu ocazia participarii mele la editiile din 1999 si 2000 ale Simpozionului de la Sighetu Marmatiei, l-am cunoscut personal purtand, la Bucuresti si Sighet, discutii extrem de instructive, axate in special pe o tema majora: tragedia Romaniei in timpul dictaturii comuniste dar si in perioada "democratiei" de tip iliescian.
Cu regularitate imi expedia in Elvetia documente (ex.: "Agenda Aliantei Civice" / Biroul de presa al AC) si carti editate de FAC. In remarcabilul sau articol omagial, Dl Gabriel Andreescu aminteste de scrisorile redactate de Gheorghe Arvunescu ce se "adresau sublim si inutil" diversilor factori de decizie din Romania sau din strainatate. Intre altele, am primit un "APEL DESCHIS catre I.- CLASA POLITICA (cei care conduc Tara din Nov. 96) (...); II,- SOCIETATEA CIVILA, BISERICA, ARMATA, SINDICATE, MASS-MEDIA SI EXIL; III.- POPORUL ROMAN (...) ExiluI romanesc, oriunde s-ar afla in lume, pentru a nu uita ca mosii si stramosii lor odihnesc in pamantul Romaniei, pentru a contribui - prin munca si comportamentul lor - la imbunatatirea imaginii Romaniei in lume, la opera de salvare a Romaniei, la intrarea ei in NATO si UE, in civilizatia europeana! (...) Bucuresti, 15 Dec. 1998." Semnat: Ing. Gheorghe Arvunescu.
De fiecare data cand il contactam relefonic din Elvetia, Dl Arvunescu isi incheia convorbirea cu indemnul: "Sa nu uitati niciodata Romania, domnule Ottiger Dumitrescu! Sa spuneti si celor de pe acolo enormele dificultati pe care le avem pentru crearea unui climat cu adevarat democratic." Aveam mereu impresia ca isi etala ideile cu o oarecare repeziciune, temandu-se parca de timpul limitat ce-l (mai) avea la dispozitie...
Om de o discretie exemplara, luptator curajos pentru implantarea unei democratii autentice in Patria sa, Gheorghe Arvunescu a parasit o lume prea adesea ostila sentimentelor de demnitate, corectitudine si sacrificiu.


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii au scapat! (3884 afisari)
 Maturatorul genial (3351 afisari)
 A treia porcarie (2848 afisari)
 Romani umiliti pentru cetatenia romana (1874 afisari)
 Pacatul de a fi bine platit (1813 afisari)
 Nicolae Cochinescu si Petre Ninosu, implicati in Mineriada din '90 (444 afisari)
 UE cauta solutii pentru Tratatul Constitutional (346 afisari)
 "Cetateanul Kane", cel mai bun film al tuturor timpurilor (221 afisari)
 Gwoemul/ The Host (Monstrul) (142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00685 sec.