Ziua Logo
  Nr. 3960 de miercuri, 20 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-20

Comentarii: 22, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

DonS
2007-06-19 23:21:46

D-le ziarist

Scrieti:"Atractia insa pe care o are asupra mintilor luminate este ciudata" . Gresit ! Acesti oameni nu sunt oameni cu minte luminata, ci niste scriitori, cu talent, este adevarat. Si cu multe umori, frustrari, etc. Mintile luminate cautati-le in alta parte, eventual la Institutul de fizica atomica !

johnson
2007-06-20 00:55:15

Un Editorial Balsam pentru mine

Batausul clasei mele ii punea pe unii dintre premiantii cu multe dioptrii sa le faca si lectia pentru a doua zi.Desi pana la un moment dat nu le pasa defel de acest " supliciu " impus de catre profesor.Satisfactia lui nu consta in faptul ca se elibera astfel de presiunea sub care statea avand,iata,temele facute,nici nu le pasa de scoala,de note de profesori...Placerea lor era aceea ca-i domina in acest fel pe cei invatati,se ridica asupra lor tocmai prin faptul ca acestia se lasau cu placere umiliti,li se acorda in sfarsit atentie din zona de dincolo de cercul lor restrans de tocilari.In sfarsit puteau fi in slujba unui derbedeu si altfel decat sa fie subiectul lui preferat de distractie si implicit al celorlalti.Spre deosebire de Intelectualii amintiti acei copii din clasa mea au crescut,s-au maturizat si n-ar mai repeta,ma gandesc, ceea ce au facut odata.Intelectualii in Transa SRL ai domnului Liiceanu nu mai au timp sa-si revina,gestul i-a compromis deja pe termen lung asta insemnand ca nici cale de intoarcere nu mai incearca macar sa gaseasca,caci intelectualul daca nu este el consecvent si nu cauta "raul cel mai mic" parca nu-i suficient de Telectual.

Domnule Rares,imi regasesc multe aprecieri printre cele ale dvs la adresa Matrozului Smardoi de Ferentari,ca atare nu pot decat sa va felicit pentru editorial,am sa continui sa va citesc.

vida clara
2007-06-20 01:37:27

Intelectualul

Pt unii,intelectuali precum vanghelie,iliescu,sau lis(i-si mai aduce cineva aminte de lis?e unul din cei 15000 de specialisti ai lui constantinescu(i-si mai aduce cineva aminte de constantinescu?),sunt icoane la care se inchina,si asta pt ca vorbesc o limba comuna(shpangleza).

bbbb
2007-06-20 06:45:02

si ei ca tot poporul

sau, ma rog, ca 75% din .... ca oameni fiind si ganditorii nostri, firesc sa le permitem si lor exercitii de admiratie, momente de ratacire pasionala ...
ca doar n-o sa ne gandim c-au ajuns la concluzia ca ceea ce ne lipseste, capitolul la care natia inregistreaza carente, ar fi mitocania iar domniile lor au gasit in personajul acesta solutia pentru a (ne) umple golul.

In fine, pana cand nu vom vedea un prezidentiabil cu sanse reale aruncat in lupta cu Basescu, dar de o alta factura, cred ca vom tot sta si ne vom minuna.
Dar mi se pare ca nu se-nghesuie nimeni ...

traian lazar
2007-06-20 07:38:29

Foarte corect DonS

Acesta este raspunsul corect. Aceiasi intrebare mi-am pus-o in special, dupa renumitul apel, dar am ezitat sa dau raspunsul crezand ca am eu o viziune deformata asupra a ,ceea ce, iesea in evidenta.

Joliqu
2007-06-20 07:53:11

sunteti intradevar de o nesimtire incredibila

vai draga, bietii jurnalisti. au fost injurati de domnu' presedinte. ei care sunt fruncea tarii, ei care se chinuie zilnic, doar doar de or prinde o stire trasnet.
ei care vor sa spuna lucrurilor pe fata. ei care fac ca economia sa mearga...
cred intradevar ca este nevoie de o presa libera care trebuie facuta cu profesionalism. dar nu sunt de acord cu metodele voastre. e adevarat la cat costa azi un reportofon le impartiti en-gros la studenti si la oameni care nu au nimic dea face cu jurnalistica si ii platiti la stire. nu pierdeti nimic, castigati doar 30 % din populatie care sta cu ochii ( aparatele foto ) si urechile ( reportofoanele) asmutite catre ceilalti.
nu cred ca este corect domnilor si eu as fi agasat de cineva care sa vrea sa-mi puna niste intrebari ca sa apara la jurnal....

Romanul Antimason
2007-06-20 09:21:14

Re: Domnilor aserviti Moscovei ca si autorul articolului


Nu, la Institutul de Fizica Atomica pe care ilcunsoc f bine nu sunt minti luminate
sunt foarte multi fosti securisti care acum se ingrasa din banii pe proiecte de cercetare.
Care inca au legaturi cu Mama Rusie.
Astea sunt mintile luminate de la Fizica.
Conducerea este lustrabila fiind aceia care inainte de /89 aplicau politica partidului comunist de indobitocire a populatiei.
Actualul director general al IFIN -HH, N.V. Zamfir este un fost mare mahar Secretar al CC al UTC inainte de 89 pus Director General de Marele Nastase in 2004. O persoana lustrabila care ar trebui sa nu aiba functii de conducere in Romania pentru ca a slujit un regim criminal.
Iar toti sefii de departamente nupot fi decat oameni cu "stele"
Astia sunt capetele luminate din fizica si cercetarea romaneasca care e inca la pamant.
Cat despre Presa actuala din Romania ca si Parl;amentul Romaniei sunt organisme putrede ale societatii romanesti care trebuie schimbate din temelie.
Autorul textului e pe langa. Nu l-a vazut el pe CTP marele comunist in direct la Tv cu Basescu? Se face ca uita.


La 2007-06-19 23:21:46, DonS a scris:

> Scrieti:"Atractia insa pe care o are asupra mintilor luminate este
> ciudata" . Gresit ! Acesti oameni nu sunt oameni cu minte luminata, ci
> niste scriitori, cu talent, este adevarat. Si cu multe umori,
> frustrari, etc. Mintile luminate cautati-le in alta parte, eventual la
> Institutul de fizica atomica !
>

catalin_mattei
2007-06-20 10:21:22

Re: sunteti intradevar de o nesimtire incredibila

pai problema este ca dumneavoastra, care va ascundeti sub un nick ciudat si locuiti intr-un oras inexistent, nu sunteti persoana publica ca sa fiti "stresat" de jurnalisti... un politician nu este domnul sau doamna X de pe strada ci este un om care isi asuma statutul de persoana publica cu toate dezavantajele sale .. caci dupa cite se vede avantajele sunt mult mai multe.... se vede ca faceti mult mai multa galagie pentru acest biet infractoras ajuns vremelnic prin minciuna si manipulare presedinte decit pentru cazuri celebre precum moartea Printesei Diana... in Europa politicienii sunt fotografiati si filmati in ipostaze mult mai suparatoare dar nu se supara caci cunosc nevoia de informare.. ba ei isi permit sa-si ceara scuze.. in balcanismul nostru in care avem aere de europa, un presedinte poate crede ca face gaozar pe oricine vrea, ca tiganca imputita este un alint si sa ia telefonul probabil ca sa nu-i faca domnisoarei pana probleme de sanatate.. si ziaristii sunt nesimtiti de ce?... pentru ca nu fac exact cum vrea el?.. e rusinos

the
2007-06-20 10:40:34

Formatorii de opinii cu personalitate

alwis46
2007-06-20 12:34:22

Intre mitocanie si necrofilie.

Vajnica presa romaneasca se simte din nou agresata de mitocania marinarului.
Ca s-o spun p-a dreapta, prefer mitocania de matelot unei necrofilii de genul celei la care s-a dedat aproape intreaga mass-media romaneasca pe marginea cazului elevului care-sa sinucis din dragoste pentru o profesoara.
Doua vorbe aruncate in vant de un fost capitan de cursa lunga au zguduit intreaga breasla gazetareasca si facut-o sa scheaune de durere, in schimb noi cetatenii agresati de cateva ori pe zi timp de mai bine de doua saptamani pe marginea acelei sinucideri, mergandu-se pana si in amanunte cu caracter intim, a trebuit sa suportam stoici aceasta revarsare de necrofilie.
Pai bine mai doamenlor si domnilor gazetari, poate ar fi cazul ca sa stati de planton pe la portile cimitirelor, slava Domnului, la fiecare inmormantare se gasesc in alaiul mortuar suflete dornice sa devoaleze niscai secrete sau amanunte picante din viata celui trecut in nefiinta.
Nu va place ca va jigneste marinarul cand va tineti de coada lui toata ziulica ?
Schimbati-va meseria atunci, faceti-va predicatori penticostali sau adventisti, desi dupa cum se comporta romanii, nu cred ca v-ar fi moale nici in ocupatia asta, unii cetateni au obiceiul sa devina brusc nervosi cand sunt abordati de asemenea predicatori.
Cred ca astronomia ar fi cea mai nimerita, noapte, stele, telescopul, cupola observatorului, liniste, ici-colo un meteorit...ocupatie fara pic de risc.

Dan Ottiger Dumitrescu
2007-06-20 12:50:01

Chiar si in ziaristica se impune o decenta elementara, Domnule Rares

Sunt ferm convins ca avalansa de deprecieri bulevardistice formulate la adresa presedintelui Romaniei nu va reprezenta o pagina de neuitat pentru (tanara) jurnalistica romaneasca: "Mitocanul de pe malul marii"(sic), "mitocania prezidentiala", "individ de un grobianism, ipocrizie si nesimtire autentica" (autentice?), "rebut", "personaj sinistru al Romaniei post-comuniste", "golanul clasei"/"batausul scolii", etc. Uns cu slinoasa alifie a pretinsilor "formatori de opinie", mai scrieti ca (dl Basescu) "fara presa ar fi pierdut", reducand astfel majoritatea Romanilor la deloc invidiatul rang de bipezi conditionati, precum celebra potaie a lui I.P.Pavlov.
Pe de alta parte, va dovediti a fi peste poate de milostiv fata de "bietii/simpli jurnalisti" sau de "bietii redactori". Exista, banuiesc, un Cod al eticii destinat (si) jurnalistilor romani. O lectura atenta pare a fi necesara.
Atentie: conform DEX, "logic" si "rational" sunt sinonime, iar "rumy" se scrie, corect, "rummy".

danie1
2007-06-20 13:05:20

LIMITA BUNULUI SIMT

Dle Bogdan RARES stiti dece nu au intrat in conflict cu CTP ,Cristoiu si ceilalti citati de Dv? Pt ca spre deosebire de Dv acestia cunosc limita bunului simt,cea care va lipseste si Dv. si celorlalti ziaristi incepatori.

VALIN
2007-06-20 13:23:23

Re: Un Editorial Balsam pentru mine

La 2007-06-20 00:55:15, johnson a scris:

> Batausul clasei mele ii punea pe unii dintre premiantii cu multe
> dioptrii sa le faca si lectia pentru a doua zi.Desi pana la un moment
> dat nu le pasa defel de acest " supliciu " impus de catre
> profesor.Satisfactia lui nu consta in faptul ca se elibera astfel de
> presiunea sub care statea avand,iata,temele facute,nici nu le pasa de
> scoala,de note de profesori...Placerea lor era aceea ca-i domina in
> acest fel pe cei invatati,se ridica asupra lor tocmai prin faptul ca
> acestia se lasau cu placere umiliti,li se acorda in sfarsit atentie
> din zona de dincolo de cercul lor restrans de tocilari.In sfarsit
> puteau fi in slujba unui derbedeu si altfel decat sa fie subiectul lui
> preferat de distractie si implicit al celorlalti.Spre deosebire de
> Intelectualii amintiti acei copii din clasa mea au crescut,s-au
> maturizat si n-ar mai repeta,ma gandesc, ceea ce au facut
> odata.Intelectualii in Transa SRL ai domnului Liiceanu nu mai au timp
> sa-si revina,gestul i-a compromis deja pe termen lung asta insemnand
> ca nici cale de intoarcere nu mai incearca macar sa gaseasca,caci
> intelectualul daca nu este el consecvent si nu cauta "raul cel mai
> mic" parca nu-i suficient de Telectual.
>
> Domnule Rares,imi regasesc multe aprecieri printre cele ale dvs la
> adresa Matrozului Smardoi de Ferentari,ca atare nu pot decat sa va
> felicit pentru editorial,am sa continui sa va citesc.
>
DE unde pana unde IT Morar Mare intelectual ????!! Trei plachete de versuri ,toate calchiate dupa diversi optezecisti , aparute la editura LITERA inainte de "90, ceva articole prin Viata Studenteasca patronata de NICUSOR, activist cultural pe la Casa Studentilor si ceva activitate la DIVERTIS si pupnicurism pe la TVR , dupa "90!!!!!

VALIN
2007-06-20 13:30:06

Intelectuali ???!!!!

Am dubii serioase ca cei numiti mai sus ar fi intelectuali !! Faptul ca se fataie pe le la toate posturile de TV credeti ca face sa li se puna aceasta "DENUMIRE""!!!! Credeti ce IT Morar este mai intelectual decat Andreea Marin sau Andreea BALAN ????!!!!

Razvratitul
2007-06-20 13:55:51

Ce-aveti bre cu omu' ? ....O fi om,n-o fi om?

Toti va repeziti in el de parca nu mai incapeti pe lumea asta! Si ce daca mai scapa cate o vorba groasa? Atata poate,atata il lasa caracterul,educatia si cine stie,poate chiar temperamentul,asta-i gena,ce vreti! Problema este cu ilustrii nostri intelectuali.Nu mai cautati seturi de motive deci motivatii sofisticate. Ele sunt banale si mai ales meschine : un avantaj material,un pic de atentie,un pic de magulire si gata,intelectualul subtire si-a udat nadragii de emotie la gandul ca Marele si Iubitul Conducator i-a acordat atentie.Spera si ei sa ajunga "cu mainile in cozonac pentru a cauta stafide" ( vezi:Stefan Zveig - Fouche`). Si ma intorc la Marele si Iubitul Conducator : La urma urmei noi l-am vrut si nu numai odata ci de doua ori!Si daca trebuie sa aleg intre el si Beeee , Nebunica sau Nustiucatecase ma duc plangand la vot si tot pe el il stampilez. Si vina este numai a noastra : unora ne este lene sa ne informam,sa intram in partide pentru a le obliga sa puna la varf ce trebuie iar altora pur si simplu sa iasa din casa la vot.Iar cei informati nu-i lamuresac si pe ceilalti cum stau lucrurile.

arthur
2007-06-20 16:22:17

Re: Intelectuali ???!!!!

Cum caracterul se gaseste in cantitati neglijabile in Romania este greu ca sa pretinzi ca el sa se localizeze preferential la intelectualii romani. Intamplator sau nu majoritatea din cei "basecienizati" au facut parte din grupul celor care ,fascinati de independenta lui Ceasca in '68 s-au facut comunisti! Si porma daca tot erau de ce sa nu profite de niste burse in strainatate,de ce sa nu dea niste informatii despre dusnmanii poporului etc. Si asa l-au descoperit pe Mesia Basescu noul datator de beneficii la dezinteresati. Si bietul constantinescu se intreba unde au disparut specialistii cand le-a cerut sa se sacrifice pentru binele societatii!
La 2007-06-20 13:30:06, VALIN a scris:

> Am dubii serioase ca cei numiti mai sus ar fi intelectuali !! Faptul
> ca se fataie pe le la toate posturile de TV credeti ca face sa li se
> puna aceasta "DENUMIRE""!!!! Credeti ce IT Morar este mai intelectual
> decat Andreea Marin sau Andreea BALAN ????!!!!
>

George de Ro
2007-06-20 18:11:20

Pentru Vida Clara

Ciudateniile lui Basescu nu pot fi scuzate nicidecum pomenind numele unora de pe scena politica.

Nu, nu are nici o scuza comportamentul suburban a primului om din stat.

Nu -si cunoaste nici "valoarea", nici pretentiile normale pentru un asemenea post.

Plesu, Liiceanu, H-R Patapievici, T. Ungureanu, M. Mihaies, I.T. Morar il studiaza indeaproape pe presedintele exotic. E un caz (patologic?) bun pentru a-l introduce intr-o piesa.


Sa fim intelesi, dl Basescu, e foarte simpatic. E potrivit pentru o comedie. Poate fi si drama! Si eu l-as "cultiva", dar nu-l agreez in aceasta functie. Daca s-ar stradui sa fie pe faza, sa lupte pentru binele general, nu pentru orgoliul sau vesnic insetat.

Dar nu e potrivit rolului pe care-l joaca acum. E deplorabil!
Cu simpatie,
George

JohnGreen1
2007-06-20 18:44:30

A-m spus-o si ieri, adaug azi...

Presedinten "nesimtit" pentru un neam "nesimtit"???
Acum este si "Mitocan"...
Asta sintem si cu asta defilam... Ne facem de rusine la tot pasul, dar sintem mindri in nesimtirea noastra! Romanul mai are mult de invatat, dar Balcanismul (Miticism) nu va fi eradicat niciodata!!! Asa ca domnilor (jurnalisti si presedinti) incetati sa va faceti nesimtiti unul pe altul... stim...!

I-mi plinge inima pentru bietii jurnalisti alergatori dupa senzatii tari, care se baga in viata oamenilor si invoca "free speech"-ul... De-ti moare copilul intr-un accident sau ceva "senzational" se iveste, intra dumnealor jurnalisti cu nesimtire (sic) sub piele, neavind nici un pic de discernamint si bu simt... Vai bietii de ei... (valabil peste tot in lume!)

Na, sint curios daca "administratorul" are curaj sa posteze ...
P.S. SInt si eu un "Nesimtit-Mitocan"... nevoie mare...

ionion
2007-06-20 19:16:23

Mitocan nu este Basescu dar sistemul republican statal ilegal romanesc !

peste tot pute a mitocanie si mizerie.

MardukTiamat
2007-06-20 19:53:38

Re: Formatorii de opinii cu personalitate

Cum (ni) se formeaza opiniile: turnatorii ne toarna-n forme dinainte stabilite ;-)


La 2007-06-20 10:40:34, the a scris:
> pfiuu. Astia toti formeaza opinie ?
> In fine cineva care ne spune adevarul.
> Nu noi, amaratii care citim, NE formam opinia.
> NI SE FORMEAZA opinia, de catre niste specialisti diplomati in materie
> cenusie....

cosor ion
2007-06-20 22:03:59

Re: D-le ziarist

La 2007-06-19 23:21:46, DonS a scris:

> Scrieti:"Atractia insa pe care o are asupra mintilor luminate este
> ciudata" . Gresit ! Acesti oameni nu sunt oameni cu minte luminata, ci
> niste scriitori, cu talent, este adevarat. Si cu multe umori,
> frustrari, etc. Mintile luminate cautati-le in alta parte, eventual la
> Institutul de fizica atomica !
>
DonS,are vederi originale,chiar de la inceputul,inceputurilor,din epoca de piatra

cosor ion
2007-06-20 22:07:22

Re: sunteti intradevar de o nesimtire incredibila

La 2007-06-20 07:53:11, Joliqu a scris:

> vai draga, bietii jurnalisti. au fost injurati de domnu' presedinte.
> ei care sunt fruncea tarii, ei care se chinuie zilnic, doar doar de or
> prinde o stire trasnet.
> ei care vor sa spuna lucrurilor pe fata. ei care fac ca economia sa
> mearga...
> cred intradevar ca este nevoie de o presa libera care trebuie facuta
> cu profesionalism. dar nu sunt de acord cu metodele voastre. e
> adevarat la cat costa azi un reportofon le impartiti en-gros la
> studenti si la oameni care nu au nimic dea face cu jurnalistica si ii
> platiti la stire. nu pierdeti nimic, castigati doar 30 % din populatie
> care sta cu ochii ( aparatele foto ) si urechile ( reportofoanele)
> asmutite catre ceilalti.
> nu cred ca este corect domnilor si eu as fi agasat de cineva care sa
> vrea sa-mi puna niste intrebari ca sa apara la jurnal....
>
ati contabilizat injuraturile?asta este democratia noastra mioritica.nu esti cu noi esti dusmanul nostru.greu ne desprindem de limba de lemn


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu nu poate. Si da vina pe Moscova (3171 afisari)
 Rasputin ucis de britanici (2817 afisari)
 Mitocanul de la malul marii (2238 afisari)
 Pasajul ingropat (2219 afisari)
 Tur virtual al buncarului lui Hitler (2155 afisari)
 Iliescu a scapat (379 afisari)
 Demisionar de la Cotroceni pentru o restanta (245 afisari)
 Sarko a baut numai ceai la intalnirea cu Putin (129 afisari)
 Avantaj PNL: PSD ar fi promis sa nu introduca motiune de cenzura (73 afisari)
 Partidele l-au lasat pe premier sa stabileasca data euroalegerilor (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00794 sec.