Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-28

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

ionescu
2007-05-27 23:28:57

Axa germano-franceza

Ninic nu este nou in omenire.

Axa germano- franceza infiintata de De Gaulle si Adenauer a dat rezultate remarcabile dela infiintare pana acum. Realizarea Europei Unite este asigurata.

Franta se alatura Germaniei, "motorul Europei", la fel ca si toate celelate state care au aderat recent la EU. Nu exista o alta cale.

Fancezii de curand au votatat pentru actiunea "on board" si bine au facut pentru ei si pentru Europa.

Este un vechi proverb care circula si circula inca in Romania (si pe care Ceausescu l-a aplicat stramb, vanzand germani):
"Daca nu ai germani, trebue sa-i cumperi (vezi Von Braun si altii)!

the
2007-05-28 00:30:47

Bine-bine ...

... Sarkozy priveste inspre nord,
adica la Belgia si Tara Galilor ...
N-am inteles in ce directie priveste Melvy(n) Krauss fin'ca in articol nu se precizeaza pozitia privirii poncise fata de busola.
Ca se uita chioras la francezi, in timp ce le plange de mila a ce li s-ar putea intampla, cu modelul lor falimentar, ba chiar muribund, de a avea grija de toti neispravitii ... nici asta nu e clar.
N-am auzit pe cineva sa laude Franta pentru sistemul ei social ...
De zeci de ani de zile, tot mapamondul analistilor o acopera de ridicol, fin'ca in gaura de la bugetul Securitatii Sociale intra toate alocatiile familiilor numeroase (nu spui care, ca e pericol de cenzura) si toate diabetele maturatorilor, zidarilor, in fine a meseriilor pe care la un moment dat francezii le abhorrau :)))
Iar cand e nevoie, la ridicolul social se adauga, doar asa ca frisca pe profiterol, si ridicolul militar (in cel mai bun caz, de la Napoleon incoace, in majoritatea cazurilor de la Crecy si Azincourt ...), si ridicolul social, al grevelor de reveion, Pasti, bacaloriat, inceperea scolilor, Craciun, reveion ...
De vreo cativa ani incoace, mi-a ramas ideea fixa, sa ma tot intreb ...
daca Franta asta unde restaurantele sunt scumpe si lumea face pipi pe pereti, nu s-ar fi trezit "Terre d'Accueil" adica "pamant ospitalier"
si toate milioanele de imigranti
(care, dupa parerea unora "bine informati" strica sangele si mananca mancarea si sudoarea poporului francez)
s-ar fi dus IN ALTA PARTE
este, ca singurul subiect de facut mishto de Franta, ar fi ramas branza care pute ? nu, nici eu nu cred, ca va vaz inventivi.
Nea Melvy(n) Krauss iese din categoria asta, el a ramas la ideea cu nemtii inventivi si eficaci ... corect, acum vreo cativa ani s-au scuturat frumusel de niste excedente de turci ... i-au trimis in Franta :)))
care aveti de gand sa ma conbateti sic, cititi intai Buletinul Oficial de prin anii 2001-2003 ...

avarfreson
2007-05-28 09:23:16

S
2007-05-28 10:52:06

Le modèle allemand

Nemtii sunt buni la construit masini si o sustin chiar daca acum catva timp mi-am luat o cafetiera Krups care s-a defectat dupa patru zile.
Chestia cu modelu' lu' Peste nu mai tine in Uniunea europeana. E chestie de cultura...o sa mearga francezu' incolonat la uzina cand s-o duce neamtu' la pescuit martea dupa-amiaza.
Nu mai inventeaza nimeni roata, astazi se vorbeste de "bune practici" care testate pe un anumit teritoriu se ADAPTEAZA si se aplica mai peste tot in Europa. Si cu finantare tot de-acolo.
Sistemul social francez e cel mai bun din lume. Daca s-ar reusi prevenirea abuzurilor ar fi si cel mai eficient. Calitatea vietii are un cost pe care francezii sunt dispusi sa-l suporte in masa pe cand altii il pastreaza doar pentru "alesi". Impozitele sunt importante in Franta tocmai pentru a prezerva aceasta calitate a vietii pentru toata lumea. Problema vine doar din faptul ca o persoana in ajutor social are castiguri nete mai importante decat o persoana care castiga minimul pe economie. De unde si abuzurile. Unii au efectiv nevoie de aceste ajutoare, altii se complac si profita. Ultimii trebuie sa dispara.
Franta n-are nevoie de modele ci de bune practici si acestea vor fi preluate si din Germania si din America si din Romania (o sa radeti, dar sunt proiecte de introducere a sistemului romanesc de grajduri in lemn cu fan in pod pentru cresterea animalelor in departamentul Nievre).
Cine vrea sa faca bani in Franta poate sa faca. Conditia e sa renunte la ceva vacante. Si putini sunt cei ce aleg aceasta cale. La urma urmei, muncim ca sa traim sau traim ca sa muncim ?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00692 sec.