Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-28
charles darwin din US of fucking A (...@gmail.com, IP: 66.27.116...)
2007-05-28 02:42
ce insulta!

Stimate Domnule Chiachir,

Articolul dumneavoastra este o insulta adresata nu numai femeilor din intreaga lume, ci si barbatilor inteligenti si educati. Semnand acest articol v-ati retras ireversibil din cel de al doilea grup. Din start, faceti niste presupuneri pe cat de adanc inradacinate in societate, pe atat de gresite.

De unde stim cu certitudine ca rolul femei harazit de Dumnezeu este a fi secundar barbatului? La urma urmei Sfintele Scripturi au fost scrise de sfintii parinti - apartinand exclusiv sexului masculin. Chiar daca ar exista Dumnezeu, cuvantul Lui/Ei a fost "transcris" tot de preoti, care dupa mii de ani continua sa predice o discriminare intre femei si barbati, cat si intre heterosexuali si homosexuali. Uitati ca de multe ori realitatile politice, si nu cuvantul lui Dumnezeu, dicteaza dogmele ( e.g., preotilor catolici le este interzisa casatoria din motive pecuniare - eventualii mostenitori ar risipi averea bisericii).

Ideile miscarii feministe nu exclud feminitatea, nici smerenia si nici cuviinta, nici in cazul barbatilor, nici al femeilor. V-as recomanda sa cititi macar un manifest al miscarii feministe, inainte de a o condamna. Nimeni nu vrea sa emasculeze pe nimeni. Dar societatea este datoare sa trateze femeile si barbatii in mod echitabil.

Si cat de cinic comentariul ca femeile au stat atatea mii de ani fara miscarea feminista! In pofida perpetuatorilor de idei invechite - sexiste, homofobe si xenofobe - societatea continua sa evolueze. Cum scria Erich Fromm in eseul sau "On Disobedience", istoria umana a inceput cu un act de razvratire, iar noi am continuat sa evoluam opunandu-ne ideilor asupritoare si autoritatilor care declarau orice schimbare absurda. Precum coloniile ce si-au castigat independenta, asa si femeile si homosexualii isi vor recastiga treptat dreptul la un tratament si sanse echitabile, o tendinta deja vizibila in tari civilizate.

Doamne ajuta, noroc cu evolutia, caci asa vom scapa si noi de dinozaurii semidocti care polueaza presa romaneasca!

Charles Darwin

John (...@yahoo.com, IP: 72.54.202...)
2007-05-28 05:28
Re: ce insulta!

Mr or Mrs Charles Darwin,

Cred ca grestiti amarnic. Mi se intampla foarte rar sa fiu de acord cu dl. Ciachir, dar la acest articol nu am comentarii.

Faptul ca dvs sunteti ceea ce sunteti (mie mi-ar fi jena, sincer) nu schimba ordinea fireasca a lucrurilor. Nu inverseaza polii pamantului si nu muta Rasaritul si Apusul.

Daca locuiti in tara celor liberi, ca si mine dealtfel, ar fi bine sa nu ii atribuiti si cuvantul obscen. America este America: love it or leave it. Avem o tara cum nu mai este alta pe pamant, care ne-a primit cu bratele deschise si ne-a tratat decent. Ea are un singur defect: e prea toleranta.

Sper ca sarbatoriti cum se cuvine Memorial Day. Macar pe cei ce au murit pentru libertatea noastra sa va abtineti a-i insulta.

california din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com, IP: 68.110.67...)
2007-05-28 07:08
Insulta si de-o parte si de cealalta.

I-as da dreptate lui Ciachir, dar nu din motivele enumerate de el. Motivele lui sunt foarte "politizate", ca sa zic asa, si el scrie cateodata ca un misogin convins.
Insa, daca Darwin asta e femeie, atunci nu face decat sa demonstreze ca Ciachir has a valid point.

Overall, tagma feminina are lipsuri mari, iar miscarea feminista n-a facut decat sa le accentueze.


La 2007-05-28 05:28:46, John a scris:

sovrenemy (...@gmail.com, IP: 86.125.115...)
2007-05-28 07:59
Dear John,

Dear John

Buna ideea de a lauda sprijinul acordat sotului, astept articole la fel de pline de 'spiritualitate' vis-a-vis de sotii care-si sprijina sotiile in cariera si 'afacerile domestice' (a small hint for you John: astea doua s-ar putea sa fie un pic diferite ;)

Iar a-i pomenii pe cei care lupta pentru libertate intr-un comentariu care contine o formula de genul "realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor" ... este cel putin ciudat. (Esti liber sa-ti ocupi locul stabilit de 'intaleptii' societatii in care traiesti??)

Eventual, mergeti in cele cateve tari pline ochi de oameni aflati intr-o continua misiune de la Dumnezeu. Au alt nume pentru el, dar cred ca-i cam acelasi cu al vostru si puteti trece peste aceste mici detalii. Si in plus, femeile de acolo, in mare lor majoritate, stiu care le e locul.

Nu, probabil ca nu o sa ajungi acolo, dar ai putea sa argumentezi in State in favoarea acestui articol. Explica cum e cu locul harazit femeilor. De preferinta cu cineva care a fost acolo si a luptat. De preferinta cineva din USMC, de preferinta sergent, si de preferinta tipa. (si sper sa-si poarte bocancii la momentul respectiv!)La 2007-05-28 05:28:46, John a scris:

> Mr or Mrs Charles Darwin,
>
> Cred ca grestiti amarnic. Mi se intampla foarte rar sa fiu de acord cu
> dl. Ciachir, dar la acest articol nu am comentarii.
>
> Faptul ca dvs sunteti ceea ce sunteti (mie mi-ar fi jena, sincer) nu
> schimba ordinea fireasca a lucrurilor. Nu inverseaza polii pamantului
> si nu muta Rasaritul si Apusul.
>
> Daca locuiti in tara celor liberi, ca si mine dealtfel, ar fi bine sa
> nu ii atribuiti si cuvantul obscen. America este America: love it or
> leave it. Avem o tara cum nu mai este alta pe pamant, care ne-a primit
> cu bratele deschise si ne-a tratat decent. Ea are un singur defect: e
> prea toleranta.
>
> Sper ca sarbatoriti cum se cuvine Memorial Day. Macar pe cei ce au
> murit pentru libertatea noastra sa va abtineti a-i insulta.
>

Anghel din Marburg / Germania (...@yahoo.com, IP: 84.174.61...)
2007-05-28 14:16
cred ca nu ati inteles...

... ceea ce inseamna de fapt "realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor". Cine spune ca acest realism inseamna intoarcerea la o ordine veche? Ceea ce lipseste comentatorilor e buna vointa. Pentru ca vor neaparat sa il inteleaga pe autor gresit si sa condamne viziunea ortodoxa. Da, ritul ortodox e partial invechit si putred, da, structurile bisericii si obiceiurile populare nu mai corespund de mult secolului in care se afla. Dar daca Bush spune Dreptate, Popor, Viata si apoi isi trimite armata pe partea cealalta a globului acceptand cu cinism victimele intentionate si cele colaterale, asta nu ar trebui sa descalifice Dreptatea, Viata sau Oamenii. Cu alte cuvinte: "tu sa faci ce zice popa, nu ce face".

"How can I say I love you when they say 'I love Coca-Cola' ?" Preabine. Exact rolul harazit pe lume femeii ar trebui acestea sa il caute. Dar nu in vorbe, nu in obiceiuri, nu in prostia generatiilor trecute ci in prezent, in sinea lor, in iubire, in viata!

Si cine va reciti articolul in aceasta perspectiva, si cu bunavointa lasand la o parte greseli pe care le poate face oricine, articolul nu o sa mai para atat de gresit.

california din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com, IP: 68.110.67...)
2007-05-28 18:01
Intortochiate sunt caile logicii

La 2007-05-28 14:16:39, Anghel a scris:

> Dar daca Bush spune Dreptate, Popor, Viata si apoi isi trimite armata pe >partea cealalta a globului acceptand cu cinism victimele intentionate si cele
> colaterale, asta nu ar trebui sa descalifice Dreptatea, Viata sau
> Oamenii. Cu alte cuvinte: "tu sa faci ce zice popa, nu ce face".
>
> "How can I say I love you when they say 'I love Coca-Cola' ?"
> Preabine. Exact rolul harazit pe lume femeii ar trebui acestea sa il
> caute. Dar nu in vorbe, nu in obiceiuri, nu in prostia generatiilor
> trecute ci in prezent, in sinea lor, in iubire, in viata!
>

Tu trebuie ca esti femeie, desi te semnezi Anghel.
Altfel nu vad cum poti sa ajungi la un astfel de ghiveci : ortodoxie, Bush si Coca-Cola.

John (...@yahoo.com, IP: 72.54.202...)
2007-05-28 19:06
pentru sovrenemy


Draga sovremeny,

Motivele pentru care am intervenit - pentru prima data! - in favoarea d-lui Ciachir sunt altele. Hai sa-l consideram putin depasit, putin prafuit. Totusi, ceea ce scrie mi se pare de bun simt. Eu cunoasc lumea satului romanesc si dl. Ciachir are dreptate cand spune ca preoteasa este o figura importanta. In plus, da exemple. Nu ii adopt agenda domniei sale, am alte convingeri in 90 la suta din subiectele pe acre le trateaza.

DAR, ce m-a deranjat a fost reactia violenta a lui Darwin. El vrea cu totul si cu totul altceva. Citeste bine ce vrea el si cum "argumenteaza"

I-am reprosat faptul ca se identifica a fi din US of f... America. Si am facut referire la Memorial Day, pentru ca astazi este Memorial Day. Ca dl Darwin sa traiasca linistit in America si sa o injure la fel de linistit, au murit si continua sa moara niste oameni. Stiu ca asta nu are de-a face cu tema articolului.

In rest, numai bine, nu sunt misogin, imi plac femeile, chiar foarte mult. Odata am "imblanzit" o feminista. Iar daca o femeie este ce astept eu, ma poate "imblanzi" ea pe mine. Nu ader la modelul traditional, dar nici nu am scapat in partea cealalta.

Sa ai o zi frumoasa!

John


La 2007-05-28 07:59:42, sovrenemy a scris:

> Dear John
>
> Buna ideea de a lauda sprijinul acordat sotului, astept articole la
> fel de pline de 'spiritualitate' vis-a-vis de sotii care-si sprijina
> sotiile in cariera si 'afacerile domestice' (a small hint for you
> John: astea doua s-ar putea sa fie un pic diferite ;)
>
> Iar a-i pomenii pe cei care lupta pentru libertate intr-un comentariu
> care contine o formula de genul "realism in raport cu locul si rolul
> pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor" ... este cel putin
> ciudat. (Esti liber sa-ti ocupi locul stabilit de 'intaleptii'
> societatii in care traiesti??)
>
> Eventual, mergeti in cele cateve tari pline ochi de oameni aflati
> intr-o continua misiune de la Dumnezeu. Au alt nume pentru el, dar
> cred ca-i cam acelasi cu al vostru si puteti trece peste aceste mici
> detalii. Si in plus, femeile de acolo, in mare lor majoritate, stiu
> care le e locul.
>
> Nu, probabil ca nu o sa ajungi acolo, dar ai putea sa argumentezi in
> State in favoarea acestui articol. Explica cum e cu locul harazit
> femeilor. De preferinta cu cineva care a fost acolo si a luptat. De
> preferinta cineva din USMC, de preferinta sergent, si de preferinta
> tipa. (si sper sa-si poarte bocancii la momentul respectiv!)
>
>
>
> La 2007-05-28 05:28:46, John a scris:
>
> > Mr or Mrs Charles Darwin,
> >
> > Cred ca grestiti amarnic. Mi se intampla foarte rar sa fiu de acord cu
> > dl. Ciachir, dar la acest articol nu am comentarii.
> >
> > Faptul ca dvs sunteti ceea ce sunteti (mie mi-ar fi jena, sincer) nu
> > schimba ordinea fireasca a lucrurilor. Nu inverseaza polii pamantului
> > si nu muta Rasaritul si Apusul.
> >
> > Daca locuiti in tara celor liberi, ca si mine dealtfel, ar fi bine sa
> > nu ii atribuiti si cuvantul obscen. America este America: love it or
> > leave it. Avem o tara cum nu mai este alta pe pamant, care ne-a primit
> > cu bratele deschise si ne-a tratat decent. Ea are un singur defect: e
> > prea toleranta.
> >
> > Sper ca sarbatoriti cum se cuvine Memorial Day. Macar pe cei ce au
> > murit pentru libertatea noastra sa va abtineti a-i insulta.
> >
>
>

charles darwin din US of fucking A (...@gmail.com, IP: 66.27.116...)
2007-05-28 20:46
Re: ce insulta!

draga domnule John,

raspunsul dvs este foarte vag. nu inteleg pentru ce va este jena. as prefera idei si argumente decat divagatii halucinante. din mesajele ulterioare imi dau seama ca sunteti destul de confuzionat despre ideile feministe care vi se par chiar extremiste. poate si dvs ca si Ali G nici nu stiti ce e aia o feminista . poate nici nu stiti ce ati imblanzit cu machismul dvs feroce.

spuneti ca Statele Unite sunt prea tolerante. poate ar terbui sa va urmati sugestia si sa va mutati in Iran sau Coreea de Nord unde toleranta este la un nivel acceptabil dvs.

sper ca si dvs ati onorat eroii nostrii participand in activitati consumeriste orgiastice la mall-ul local cu ocazia Memorial Day Sale!

ol za best

charles

ps Ziua ar trebui sa blocheze nu numai comentarii xenofobe dar si misogine. am fi scutiti de spammeri tip california care nu aduc nimic interesant in discutie .

Anghel din Marburg / Germania (...@yahoo.com, IP: 84.174.61...)
2007-05-28 20:52
caile logicii sunt drepte...

Multumesc pentru critica ta california. Ce-i drept am scris intortochiat. Hai sa mai incerc inca o data, poate mai limpede. Daca e sa ne balacim in stereotipuri de genul musai ca sunt femeie, hai un etaj mai sus: musai ca imi folosesc creativitatea uneori mai mult decat logica. Dar pentru cei pe care i-am neindreptatit astfel, da capo:

1. Autorul scrie: "realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor" .
2. Ceea ce am remarcat eu este ca toata lumea sare sa spuna ca Dumnezeu le-a harazit femeilor sa se ocupe de casa si copii in tacere.
3. E interesant de aici sa vezi cum atat crestinii ortodocsi, cat si ateii (sau liber-cugetatorii daca vreti) ajung la aceeasi concluzie.
4. Din cate stiu eu, realismul are de-a face cu prezentul. Cu o privire limpede asupra prezentului, "the hard facts".
5. Din cate femei cunosc, realitatea spune altceva decat ceea ce credeau bunicii nostri la sat. Astfel, indemnul de a fi realist mi se pare de bun simt.
6. Cred ca majoritatea reactiilor vehemente se datoreaza lipsei de bunavointa fata de o eventuala parere care nu este a Forumistilor.
7. Si ceea ce stiu este ca din cea mai contrara idee, fata de ceea ce gandesti, tot poti sa mai inveti multe. Cu conditia de a nu-i sari la beregata omului si de a-l asculta pe cat de critic, pe atat de atent .

Cu stima si fara a avea nevoie sa ma ascund in spatele vreunui gen anume,
Anghel


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01939 sec.