Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-28

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

charles darwin
2007-05-28 02:42:04

ce insulta!

Stimate Domnule Chiachir,

Articolul dumneavoastra este o insulta adresata nu numai femeilor din intreaga lume, ci si barbatilor inteligenti si educati. Semnand acest articol v-ati retras ireversibil din cel de al doilea grup. Din start, faceti niste presupuneri pe cat de adanc inradacinate in societate, pe atat de gresite.

De unde stim cu certitudine ca rolul femei harazit de Dumnezeu este a fi secundar barbatului? La urma urmei Sfintele Scripturi au fost scrise de sfintii parinti - apartinand exclusiv sexului masculin. Chiar daca ar exista Dumnezeu, cuvantul Lui/Ei a fost "transcris" tot de preoti, care dupa mii de ani continua sa predice o discriminare intre femei si barbati, cat si intre heterosexuali si homosexuali. Uitati ca de multe ori realitatile politice, si nu cuvantul lui Dumnezeu, dicteaza dogmele ( e.g., preotilor catolici le este interzisa casatoria din motive pecuniare - eventualii mostenitori ar risipi averea bisericii).

Ideile miscarii feministe nu exclud feminitatea, nici smerenia si nici cuviinta, nici in cazul barbatilor, nici al femeilor. V-as recomanda sa cititi macar un manifest al miscarii feministe, inainte de a o condamna. Nimeni nu vrea sa emasculeze pe nimeni. Dar societatea este datoare sa trateze femeile si barbatii in mod echitabil.

Si cat de cinic comentariul ca femeile au stat atatea mii de ani fara miscarea feminista! In pofida perpetuatorilor de idei invechite - sexiste, homofobe si xenofobe - societatea continua sa evolueze. Cum scria Erich Fromm in eseul sau "On Disobedience", istoria umana a inceput cu un act de razvratire, iar noi am continuat sa evoluam opunandu-ne ideilor asupritoare si autoritatilor care declarau orice schimbare absurda. Precum coloniile ce si-au castigat independenta, asa si femeile si homosexualii isi vor recastiga treptat dreptul la un tratament si sanse echitabile, o tendinta deja vizibila in tari civilizate.

Doamne ajuta, noroc cu evolutia, caci asa vom scapa si noi de dinozaurii semidocti care polueaza presa romaneasca!

Charles Darwin

John
2007-05-28 05:28:46

Re: ce insulta!

Mr or Mrs Charles Darwin,

Cred ca grestiti amarnic. Mi se intampla foarte rar sa fiu de acord cu dl. Ciachir, dar la acest articol nu am comentarii.

Faptul ca dvs sunteti ceea ce sunteti (mie mi-ar fi jena, sincer) nu schimba ordinea fireasca a lucrurilor. Nu inverseaza polii pamantului si nu muta Rasaritul si Apusul.

Daca locuiti in tara celor liberi, ca si mine dealtfel, ar fi bine sa nu ii atribuiti si cuvantul obscen. America este America: love it or leave it. Avem o tara cum nu mai este alta pe pamant, care ne-a primit cu bratele deschise si ne-a tratat decent. Ea are un singur defect: e prea toleranta.

Sper ca sarbatoriti cum se cuvine Memorial Day. Macar pe cei ce au murit pentru libertatea noastra sa va abtineti a-i insulta.

california
2007-05-28 07:08:39

Insulta si de-o parte si de cealalta.

I-as da dreptate lui Ciachir, dar nu din motivele enumerate de el. Motivele lui sunt foarte "politizate", ca sa zic asa, si el scrie cateodata ca un misogin convins.
Insa, daca Darwin asta e femeie, atunci nu face decat sa demonstreze ca Ciachir has a valid point.

Overall, tagma feminina are lipsuri mari, iar miscarea feminista n-a facut decat sa le accentueze.


La 2007-05-28 05:28:46, John a scris:

Raquel
2007-05-28 07:47:57

Ce gluma buna cu "un preot nu se poate recasatori" ! Numai eu cunosc vreo 10 divortati

care s-au recasatorit si alti vreo 7 divortati care traiesc in adulter cu alte femei !
Unul dintre preotii adulterini are chiar pagina pe internet si este considerat "cu har" si are un succes nebun concretizat in bani fara numar, caci oamenii care stau la coada zile intregi la usa lui pleaca de acolo si cu diangosticele unor boli nestiute, preotul fiind si mediu ! Cineva imi spunea ca pleaca de la "birou" cu banii in saci, neputand sa-i mai numere, dar cotizeaza bine si la vladica de la Iasi, altfel de mult ar fi fost zburatacit !
Intr-o dimineata a avenit femeia de serviciu prin birouri sa faca o cheta pentru cine voia sa trimita prin ea pomelnice la acest preot si am crezut ca explodez de indignare vazand cum a reusit acest preot sa indobitoceasca niste oameni simpli si sa profite de naivitatea lor. Cand i-am spus parerea mea despre preot i-au dat lacrimile si zau ca mi-a parut rau ca i-am spulberat sau macar clatinat o iluzie !

sovrenemy
2007-05-28 07:59:42

Dear John,

Dear John

Buna ideea de a lauda sprijinul acordat sotului, astept articole la fel de pline de 'spiritualitate' vis-a-vis de sotii care-si sprijina sotiile in cariera si 'afacerile domestice' (a small hint for you John: astea doua s-ar putea sa fie un pic diferite ;)

Iar a-i pomenii pe cei care lupta pentru libertate intr-un comentariu care contine o formula de genul "realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor" ... este cel putin ciudat. (Esti liber sa-ti ocupi locul stabilit de 'intaleptii' societatii in care traiesti??)

Eventual, mergeti in cele cateve tari pline ochi de oameni aflati intr-o continua misiune de la Dumnezeu. Au alt nume pentru el, dar cred ca-i cam acelasi cu al vostru si puteti trece peste aceste mici detalii. Si in plus, femeile de acolo, in mare lor majoritate, stiu care le e locul.

Nu, probabil ca nu o sa ajungi acolo, dar ai putea sa argumentezi in State in favoarea acestui articol. Explica cum e cu locul harazit femeilor. De preferinta cu cineva care a fost acolo si a luptat. De preferinta cineva din USMC, de preferinta sergent, si de preferinta tipa. (si sper sa-si poarte bocancii la momentul respectiv!)La 2007-05-28 05:28:46, John a scris:

> Mr or Mrs Charles Darwin,
>
> Cred ca grestiti amarnic. Mi se intampla foarte rar sa fiu de acord cu
> dl. Ciachir, dar la acest articol nu am comentarii.
>
> Faptul ca dvs sunteti ceea ce sunteti (mie mi-ar fi jena, sincer) nu
> schimba ordinea fireasca a lucrurilor. Nu inverseaza polii pamantului
> si nu muta Rasaritul si Apusul.
>
> Daca locuiti in tara celor liberi, ca si mine dealtfel, ar fi bine sa
> nu ii atribuiti si cuvantul obscen. America este America: love it or
> leave it. Avem o tara cum nu mai este alta pe pamant, care ne-a primit
> cu bratele deschise si ne-a tratat decent. Ea are un singur defect: e
> prea toleranta.
>
> Sper ca sarbatoriti cum se cuvine Memorial Day. Macar pe cei ce au
> murit pentru libertatea noastra sa va abtineti a-i insulta.
>

Anghel
2007-05-28 14:16:39

cred ca nu ati inteles...

... ceea ce inseamna de fapt "realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor". Cine spune ca acest realism inseamna intoarcerea la o ordine veche? Ceea ce lipseste comentatorilor e buna vointa. Pentru ca vor neaparat sa il inteleaga pe autor gresit si sa condamne viziunea ortodoxa. Da, ritul ortodox e partial invechit si putred, da, structurile bisericii si obiceiurile populare nu mai corespund de mult secolului in care se afla. Dar daca Bush spune Dreptate, Popor, Viata si apoi isi trimite armata pe partea cealalta a globului acceptand cu cinism victimele intentionate si cele colaterale, asta nu ar trebui sa descalifice Dreptatea, Viata sau Oamenii. Cu alte cuvinte: "tu sa faci ce zice popa, nu ce face".

"How can I say I love you when they say 'I love Coca-Cola' ?" Preabine. Exact rolul harazit pe lume femeii ar trebui acestea sa il caute. Dar nu in vorbe, nu in obiceiuri, nu in prostia generatiilor trecute ci in prezent, in sinea lor, in iubire, in viata!

Si cine va reciti articolul in aceasta perspectiva, si cu bunavointa lasand la o parte greseli pe care le poate face oricine, articolul nu o sa mai para atat de gresit.

andrii popa
2007-05-28 17:41:16

antidot

Antidotul este o substanta care contracareaza o otrava. Cu alte cuvinte feminismul este o otrava. Sint impotriva exagerarilor feminismului, dar ii vad foarte bine necesitatea: in SUA, in anumite locuri / domenii, salariile barbatilor si femeilor nu sint egale pentru aceeasi munca prestata. Atit timp cit vor exista inegalitati de tratament pe baza de apartenenta sexuala, vor exista miscari care sa le combata, ca se numesc feminism sau nu. Poate ca unii barbati regreta secolul XIX, epoca in care multe femei inca stateau acasa, cresteau copiii si nu aveau parte de cine stie ce educatie. Sau faceau munci subalterne prost platite. Daca o femeie vrea sa aiba o cariera, o familie in care sarcinile domestice si educatia copiilor sint impartite intre soti, asta nu inseamna ca acea femeie / mama/ sotie este o feminista nerusinata, necredincioasa etc. Iubirea conjugala nu este garantata de "imbisericirea" sotilor. Exista iubire, capacitate de a se sacrifica pentru familie in cupluri "neimbisericite" - si exista de asemenea respect reciproc si intelegere.

Ion Caramache
2007-05-28 17:48:11

Iubitorul de excese

Dan Ciachir a scris :

<<< Iar feminitatea presupune si smerenie, cuviinta, realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor. In lipsa lor apar excesul, "miscarea" feminista, dupa ce milenii intregi femeile au trait fara ea.

Pe data de 26 mai 2007 A.D., Dan Ciachir a scris <<< de vedetele si de corpul de balet de la Teatrul Carabus, atat de populare noua in epoca.... >>>

Cel mai interesant este faptul ca teologului Dan Ciachir ii placea corpul de balet de la Teatrul Carabus inca inainte ca profesorul universitar Dan Ciachir sa se fi nascut.

california
2007-05-28 18:01:20

Intortochiate sunt caile logicii

La 2007-05-28 14:16:39, Anghel a scris:

> Dar daca Bush spune Dreptate, Popor, Viata si apoi isi trimite armata pe >partea cealalta a globului acceptand cu cinism victimele intentionate si cele
> colaterale, asta nu ar trebui sa descalifice Dreptatea, Viata sau
> Oamenii. Cu alte cuvinte: "tu sa faci ce zice popa, nu ce face".
>
> "How can I say I love you when they say 'I love Coca-Cola' ?"
> Preabine. Exact rolul harazit pe lume femeii ar trebui acestea sa il
> caute. Dar nu in vorbe, nu in obiceiuri, nu in prostia generatiilor
> trecute ci in prezent, in sinea lor, in iubire, in viata!
>

Tu trebuie ca esti femeie, desi te semnezi Anghel.
Altfel nu vad cum poti sa ajungi la un astfel de ghiveci : ortodoxie, Bush si Coca-Cola.

John
2007-05-28 19:06:35

pentru sovrenemy


Draga sovremeny,

Motivele pentru care am intervenit - pentru prima data! - in favoarea d-lui Ciachir sunt altele. Hai sa-l consideram putin depasit, putin prafuit. Totusi, ceea ce scrie mi se pare de bun simt. Eu cunoasc lumea satului romanesc si dl. Ciachir are dreptate cand spune ca preoteasa este o figura importanta. In plus, da exemple. Nu ii adopt agenda domniei sale, am alte convingeri in 90 la suta din subiectele pe acre le trateaza.

DAR, ce m-a deranjat a fost reactia violenta a lui Darwin. El vrea cu totul si cu totul altceva. Citeste bine ce vrea el si cum "argumenteaza"

I-am reprosat faptul ca se identifica a fi din US of f... America. Si am facut referire la Memorial Day, pentru ca astazi este Memorial Day. Ca dl Darwin sa traiasca linistit in America si sa o injure la fel de linistit, au murit si continua sa moara niste oameni. Stiu ca asta nu are de-a face cu tema articolului.

In rest, numai bine, nu sunt misogin, imi plac femeile, chiar foarte mult. Odata am "imblanzit" o feminista. Iar daca o femeie este ce astept eu, ma poate "imblanzi" ea pe mine. Nu ader la modelul traditional, dar nici nu am scapat in partea cealalta.

Sa ai o zi frumoasa!

John


La 2007-05-28 07:59:42, sovrenemy a scris:

> Dear John
>
> Buna ideea de a lauda sprijinul acordat sotului, astept articole la
> fel de pline de 'spiritualitate' vis-a-vis de sotii care-si sprijina
> sotiile in cariera si 'afacerile domestice' (a small hint for you
> John: astea doua s-ar putea sa fie un pic diferite ;)
>
> Iar a-i pomenii pe cei care lupta pentru libertate intr-un comentariu
> care contine o formula de genul "realism in raport cu locul si rolul
> pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor" ... este cel putin
> ciudat. (Esti liber sa-ti ocupi locul stabilit de 'intaleptii'
> societatii in care traiesti??)
>
> Eventual, mergeti in cele cateve tari pline ochi de oameni aflati
> intr-o continua misiune de la Dumnezeu. Au alt nume pentru el, dar
> cred ca-i cam acelasi cu al vostru si puteti trece peste aceste mici
> detalii. Si in plus, femeile de acolo, in mare lor majoritate, stiu
> care le e locul.
>
> Nu, probabil ca nu o sa ajungi acolo, dar ai putea sa argumentezi in
> State in favoarea acestui articol. Explica cum e cu locul harazit
> femeilor. De preferinta cu cineva care a fost acolo si a luptat. De
> preferinta cineva din USMC, de preferinta sergent, si de preferinta
> tipa. (si sper sa-si poarte bocancii la momentul respectiv!)
>
>
>
> La 2007-05-28 05:28:46, John a scris:
>
> > Mr or Mrs Charles Darwin,
> >
> > Cred ca grestiti amarnic. Mi se intampla foarte rar sa fiu de acord cu
> > dl. Ciachir, dar la acest articol nu am comentarii.
> >
> > Faptul ca dvs sunteti ceea ce sunteti (mie mi-ar fi jena, sincer) nu
> > schimba ordinea fireasca a lucrurilor. Nu inverseaza polii pamantului
> > si nu muta Rasaritul si Apusul.
> >
> > Daca locuiti in tara celor liberi, ca si mine dealtfel, ar fi bine sa
> > nu ii atribuiti si cuvantul obscen. America este America: love it or
> > leave it. Avem o tara cum nu mai este alta pe pamant, care ne-a primit
> > cu bratele deschise si ne-a tratat decent. Ea are un singur defect: e
> > prea toleranta.
> >
> > Sper ca sarbatoriti cum se cuvine Memorial Day. Macar pe cei ce au
> > murit pentru libertatea noastra sa va abtineti a-i insulta.
> >
>
>

John
2007-05-28 19:10:23

pentru Raquel


Raquel, tu stii suspect de multe... dar ai dreptate tu aici si nu dl. Ciachir care vb din sec al XIX -lea. Dar are farmec in naivitatea lui, nu crezi?La 2007-05-28 07:47:57, Raquel a scris:

> care s-au recasatorit si alti vreo 7 divortati care traiesc in adulter
> cu alte femei !
> Unul dintre preotii adulterini are chiar pagina pe internet si este
> considerat "cu har" si are un succes nebun concretizat in bani fara
> numar, caci oamenii care stau la coada zile intregi la usa lui pleaca
> de acolo si cu diangosticele unor boli nestiute, preotul fiind si
> mediu ! Cineva imi spunea ca pleaca de la "birou" cu banii in saci,
> neputand sa-i mai numere, dar cotizeaza bine si la vladica de la Iasi,
> altfel de mult ar fi fost zburatacit !
> Intr-o dimineata a avenit femeia de serviciu prin birouri sa faca o
> cheta pentru cine voia sa trimita prin ea pomelnice la acest preot si
> am crezut ca explodez de indignare vazand cum a reusit acest preot sa
> indobitoceasca niste oameni simpli si sa profite de naivitatea lor.
> Cand i-am spus parerea mea despre preot i-au dat lacrimile si zau ca
> mi-a parut rau ca i-am spulberat sau macar clatinat o iluzie !
>

iosif din arimateea
2007-05-28 20:09:51

Staniloaie si Galeriu

E foarte posibil ca articolul sa aiba si destule scaderi.

Insa e lucru cunoscut ca preotilor li se pretinde sa aiba o singura sotie. Nu se admite divortul. De fapt tuturor credinciosilor autentici li se cere aceasta. Ca regula biblica, insa este incalcata adeseori, de aceea unii cred ca e o mare exagerare, dar nu e.

Greutatea mesajului sta tocmai in pomenirea celor doi mari oameni: Dumitru STANILOAIE si Constantin GALERIU. Doua vieti exemplare.

Ca si in multe familii, sotiile acestora au fost de exceptie, innobiland si mai mult viata si activitatea distinsilor profesori de teologie. CINSTE LOR!

Arcturus
2007-05-28 20:35:51

hilar, d-le Ciachir

"Feminitatea presupune si smerenie, cuviinta, realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor. In lipsa lor apar excesul, "miscarea" feminista, dupa ce milenii intregi femeile au trait fara ea."

Dupa rationamentul asta, sclavia ar trebui sa fie inca tolerata. Este tolerata in biblie, am trait milenii intregi cu ea deci totul e perfect. Milenii intregi in care omenirea a trait fara "miscarea" drepturilor omului. Ati face bine sa va uitati si ce spun talibanii si musulmanii despre rolul harazit femeilor. Aveti sustinatori de nadejde in randul lor, "oameni adevarati" care asculta cuvantul lui Dumnezeu.

Nu inteleg totusi cum de Ziua publica un asemenea text discriminatoriu, si in acelasi timp editorialistii critica cu vehementa iesirea lui Basescu intr-un moment de enervare/iritare. Oare se sesizeaza CNCD-ul?

charles darwin
2007-05-28 20:46:01

Re: ce insulta!

draga domnule John,

raspunsul dvs este foarte vag. nu inteleg pentru ce va este jena. as prefera idei si argumente decat divagatii halucinante. din mesajele ulterioare imi dau seama ca sunteti destul de confuzionat despre ideile feministe care vi se par chiar extremiste. poate si dvs ca si Ali G nici nu stiti ce e aia o feminista . poate nici nu stiti ce ati imblanzit cu machismul dvs feroce.

spuneti ca Statele Unite sunt prea tolerante. poate ar terbui sa va urmati sugestia si sa va mutati in Iran sau Coreea de Nord unde toleranta este la un nivel acceptabil dvs.

sper ca si dvs ati onorat eroii nostrii participand in activitati consumeriste orgiastice la mall-ul local cu ocazia Memorial Day Sale!

ol za best

charles

ps Ziua ar trebui sa blocheze nu numai comentarii xenofobe dar si misogine. am fi scutiti de spammeri tip california care nu aduc nimic interesant in discutie .

Anghel
2007-05-28 20:52:55

caile logicii sunt drepte...

Multumesc pentru critica ta california. Ce-i drept am scris intortochiat. Hai sa mai incerc inca o data, poate mai limpede. Daca e sa ne balacim in stereotipuri de genul musai ca sunt femeie, hai un etaj mai sus: musai ca imi folosesc creativitatea uneori mai mult decat logica. Dar pentru cei pe care i-am neindreptatit astfel, da capo:

1. Autorul scrie: "realism in raport cu locul si rolul pe care le-a harazit pe Pamant Dumnezeu femeilor" .
2. Ceea ce am remarcat eu este ca toata lumea sare sa spuna ca Dumnezeu le-a harazit femeilor sa se ocupe de casa si copii in tacere.
3. E interesant de aici sa vezi cum atat crestinii ortodocsi, cat si ateii (sau liber-cugetatorii daca vreti) ajung la aceeasi concluzie.
4. Din cate stiu eu, realismul are de-a face cu prezentul. Cu o privire limpede asupra prezentului, "the hard facts".
5. Din cate femei cunosc, realitatea spune altceva decat ceea ce credeau bunicii nostri la sat. Astfel, indemnul de a fi realist mi se pare de bun simt.
6. Cred ca majoritatea reactiilor vehemente se datoreaza lipsei de bunavointa fata de o eventuala parere care nu este a Forumistilor.
7. Si ceea ce stiu este ca din cea mai contrara idee, fata de ceea ce gandesti, tot poti sa mai inveti multe. Cu conditia de a nu-i sari la beregata omului si de a-l asculta pe cat de critic, pe atat de atent .

Cu stima si fara a avea nevoie sa ma ascund in spatele vreunui gen anume,
Anghel

Raquel
2007-05-28 21:28:37

John, pentru binele bisrericii as fi preferat sa nu am dreptate,

sa fie toti preotii niste sfinti, dar iata ca nu-i asa ! Multi dintre ei aduna averi pe pamant, si nu in ceruri, apoi mai au saracii de ei, fete de maritat si preotese de imbracat si plimbat, asa ca au mai putina grija de amarati.
Este totusi un preot care spala rusinea tuturor - Parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului, cel care a crescut si educat sute de orfani. Si face asta in continuare, inspirat de Duhul Sfant.
« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00814 sec.