Ziua Logo
  Nr. 3916 de sambata, 28 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-04-28

Comentarii: 11, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

neamtu tiganu
2007-04-27 23:03:52

Statuia

da domn Grosan, ai pus pct pa a, Romania are nevoie de statui, multe, f multe statui, mai ales porumbeii voiajori vor saluta aceasta masura... io as face la fiecare colt de strada cite-o statuie, bagate in sistemu de navigatie Navigon ne-ar ajuta sa ne orientam la fix... statui pa cal, la timona, cu mingea la picior, cu oile, cu beletu.. ca cum spune un mare savant o strada fara statui n-are domne ... statui dazbracate, parfumate, muzicale, cu clopotei, colorate,

Ce bine ar fi pt. indragostiti, ne-ntilnim la 5 la papa Pius, iubitule...mai bine la papa Paul... ca papa nu-i acasa..

Tarii cit mai multe statui! si tichii de margaritar!

JMJ
2007-04-27 23:05:53

Nu-i o idee rea...dar sa nu uitam TOTUS TUUS MARIA

El a devenit mare, dupa exemplul altor mari sfinti, avand mare devotiune pentru Fecioara Maria. Cine poate sa-si educe copiii cu blandete mai bien decat mama?
Am propus si eu o statuie pentru Imaculata Conceptie insa vad ca nu s-a miscat nimic. Putem modela tara dupa ideile noastre.
GANDURIEL CREAZA LUMEA – se intitleaza capitolul 16 din cartea lui Swami Shivananda, Misterele si Controlul Mintii prin Yoga.
"Tot ceea ce exista in universul material si-a avut originea in gand, de la care, mai apoi, a prins forma. Orice castel, statuie, orice pictura, fiecare piesa a unui mecanism – pe scurt, totul – si-a avut ideea, originea, in mintea cuiva care a conceput initial acel ceva, inainte de materializarea efectiva a conceptului.
In esenta, lumea este doar o idee sau un gand. Exact ca o samanta ce incepe sa germineze la timpul si locul potrivit, tot astfel si ceea ce se vede (si se cunoaste) apare ca vizibil prin sankalpa mintii (vizibil nefiind altceva decat vizionarul)." – scrie autorul mai departe.
Ideea cu samanta mica de mustar care se dezvolta intr-o planta mareata a dezvoltat-o si Domnul Iisus intr-o parabola, precum si cele cu semanatorul, semna ca ideile budiste nu-I erau straine intrucat toate vin de la aceeasi origine, care este Dumnezeu. Swami Shivananda mi se pare foarte aproape de adevar in explicatiile sale asupra mintii, tocami pentru a recunoaste acest Dumnezeu, atunci cand scrie: "In mod similar, universul in miscare este vivace imagine mentala a Mintii Cosmice, care este mintea lui Ishvara (Dumnezeu). Pentru El, nu exista nici trecut, nici viitor, nici "aproape", nici "departe". Orice loc se afla "aici" si "acum". Evenimentele apar in succesiunea lor pe scena lungii drame lumesti pe masura ce Timpul trece. atomii se rotesc continuu. Ceea ce este vechi devine nou si ceea ce este nou devien vechi, In realitate, nu exista nici un lucru care sa se poata numi "vechi"; mai mult, nu exista nici un lucru de sine statator."
Asta ne spune si Ecleziastul in Biblie, dar cu alte cuvinte. Toate-s vechi si noua toate – spune si poetul, in sensul ca istoria se repeta, evenimentele vin din nou in atentia noastra pentru ca nu le-am rezolvat cum ar fi dorit Dumnezeu, si ni le aduce la cunostiinta pana vom face ca sa fie "precum in cer, asa si pe pamant".
"Jiva-surile (sufletele individuale), impreuna cu mintile individuale sunt martori ai evenimentelor in succesiune. Insa Ishvara (Dumnezeu) cunoaste toate evenimentele dintr-o data. El este atoatestiutor) si, in acelasi timp, sarvavit (atotintelegator). El cunoaste orice detaliu al creatiei Sale. Mintea cosmica este cea care creaza maya (iluzia), iar mintile individuale primesc lucrurile sub imperiul acestei iluzii.
Acest univers nu este altceva decat un mod de manifestare al mintii, elaborat de Brahman (Realitatea Absoluta), cauza universului. Toate universurile care apar ca actiune a lui manas (mintea) nu reprezinta altceva decat modurile ei de manifestare."
De-aia zicea si Fecioara Maria, "Sufletul meu preamareste pe Domnul", in sensul ca de modul cum intelegem sa-L slavim pe El, vor depinde rezultatele creatiei noastre in transformarea lumii si marirea universului. Sf. Maria a inteles sa respecte legile divine intocmai si sa-si practice religia in asa fel ca a devenit "plina de gratie" de a ales-o Dumnezeu pentru a-I naste Fiul. Grupul de esenieni din care ea facea parte, se rugau ca Dumnezeu sa le trimita pe Salvatorul Israelului fata de opresiunea romana.
Deci fiecare tara arata diferit pentru ca si gandurile si actiunile locuitorilor respectivi au fost diferite. Oamenii isi trag seva si puterea de creatie (inspiratie) de la Dumnezeu, atunci cand cauta legatura cu El, prin citirea invaturilor Sale, rugaciuni sau meditatie.
De-alungul istoriei s-a putut constata ca tarile in care locuitorii au fost cu mintea deschisa spre a culege invataturi de oriunde au venit, au putut crea mai mult si transforma chair intreaga lume. Spre deosebire de cei care s-au inchistat in dogmele lor de teama sa nu greseasca fata de Dumnezeu.
Am constatat ca anumiti crestini care au studiat si budismul sau alte religii, si au aplicat in viata si transmis prin scrierile sau creatiile lor aceste idei pacifiste au ajuns la mare succes pe plan international si au dus la transformari. Intreaga lume cunoaste grupul Beatles si felul cum ei au influentat lumea ajungand chiar in tarile de dupa Cortina de fier. Dar ei s-au format intr-o tara crestina ce a suferit influente budiste. Cuceritoarea Mare Britanie a adoptat ideile indienilor cuceriti, si asta le-a adus victorii. Madame Blavatska, venita din Rusia dupa ce calatorise in India, a infiintat in Anglia Societatea Teozofica, astfel ca multa lume si-a insusit aceste idei. Multe exemple se gasesc si in alte tari.
Tot asa si compatriotul nostru, Mircea Eliade, poate ca a fost socotit eretic de catre Biserica din cauza adoptarii unor idei budiste dupa calatoria din India, dar astea, unite cu crestinismul invatat in Romania si in lume, l-au facut sa devina marele profesor de Istoria Religiilor, in SUA, si sa publice atatea carti. Oamenii nu devin mari pentru ca se nasc cu un creier de multe kilograme, ci depinde de ce idei aleg sa puna in creier. Si cand acestea sunt legate de Dumnezeu si misterele universului, El iti va conduce pasii, si iti va da inspiratia sa devii mare.
Unde vroiam sa ajung, este ca Romania ar avea acum o oportunitate prin transformarea grupului MISA, sa trezeasca locuitorii tarii la valoarea lor data de Dumnezeu, si prin asta sa transforme tara si chair sa aiba o mare influenta in lume. Totul e sa venim in intampinarea lui Dumnezeu si sa realizam ceea ce el doreste de la noi, aidca sa aducem Imparatia Lui pe pamant, "precum in cer, asa si pe pamant".
Dar pentru asta, yoghinii trebuie sa lase deoparte anumite practici de tantra yoga, adoptand in schimba ideile bune din budism precum cele expuse in cartea lui Swami Shivananda – care vine parca sa explice mai pe larg crestinismul – la fel ca si Mahatma Gandhi – care tinea posturi drastice renuntand si la sex pentru a-si elibera poporul - si sa uneasca asta cu ideile si rugaciunile crestine.
Lui Abraham I-a promis Dumnezeu ca va fi tatal a multe natiuni, si el a crezut asta desi imbatranise si nu avea inca mostenitori. A incercat el de a facut copil cu slujnica, dar numai dupa ce a facut acel bine, primindu-I pe straini si omenindu-I in casa lui, Sara lui a nascut un mostenitor desi ajunsese la 90 de ani. Bine faci, bine primesti. Si invers.
Asa si Romania, ar putea deveni o tara plina cu trandafiri, mama a multe natiuni. Dar numai cu conditia recitarii Rozariului si raspandirii devotiunii pentru scumpa Noastra Mama – Fecioara Maria. Ea a facut sa infloreasca civilizatia in tarile catolice (sa invatam din experienta lor), dar pentru ca multi din ei au cam uitat-o ar trebui sa le-o amintim noi dovedind ce poate face pentru copiii ei care-o iubesc. Dumnezeu este parte masculina si parte feminina; Iisus si Sf. Maria sunt UNA si UNA CU CREATIA.

neamtu tiganu
2007-04-28 00:07:54

Bravo Jimi

La 2007-04-27 23:05:53, JMJ a scris:

> Am propus si eu o statuie pentru Imaculata Conceptie insa vad ca nu
> s-a miscat nimic.
-----------------------
gasesc ideea ta f. buna.. fa si tu un petitiononline sunt sigur ca o multime de oameni de bine vor semna.. cred ca Imaculata ar trebui imbracata in alb... nu? sau mai bine fara?

Phil
2007-04-28 00:45:11

io zic ca

o statuie a lu ciuruitu ar fi mai buna. nu mai vedeai asa balamuceala ca acu, ca tonti era cuminti amu. ce vezi acu, o gusa care vede minieri la tot coltu, un presh betiv (vodcarica) si saracie, saracie lucie. da noi costruim (adica voi), construim, vile viloaie si sotzialismul in parlamentul 322. ah, am uitat de averi!

ionescu
2007-04-28 01:30:54

Propunere pentru o statuie

Cred ca au o parere buna.

JMJ
2007-04-28 19:38:46

Re: Bravo Jimi

La 2007-04-28 00:07:54, neamtu tiganu a scris:

> La 2007-04-27 23:05:53, JMJ a scris:
>
> > Am propus si eu o statuie pentru Imaculata Conceptie insa vad ca nu
> > s-a miscat nimic.
> -----------------------
> gasesc ideea ta f. buna.. fa si tu un petitiononline sunt sigur ca o
> multime de oameni de bine vor semna.. cred ca Imaculata ar trebui
> imbracata in alb... nu? sau mai bine fara?
>
>
Bravo neamtule! se vede ca n-ai prea mult respect fata de Fecioara Maria.
De fapt, cred ca in general, noi romanii ne manifestam cam timid dragostea fata de Dumnezeu si Maica Domnului si a noastra.
S-ar putea si imbracata in alb – dupa cum exista mii de statui ale Ei in multe tari, dar a aparut si imbracata in alte culori – fiecare avand o anumita semnificatie. In aparitia din Franta, in 1871, Notre Dame d’Esperance de Pontmain era imbracata in albastru (parca spre violet) cu stelute aurii, pantofi la fel, iar pe cap purta o coroana aurie cu un fir rosu imprejur. Cred ca a fost numita Doamna Noastra a Sperantei pentru ca I-a eliberat de atacul prusacilor. Dar Ea nu a aparut intamplator la Pontmain, ci a fost atrasa de credinta preotului si locuitorilor satului, fiecare familie avand cate o statuie a Ei. Dupa cum Dumnezeu nu a ales-o intamplator pe Fecioara Maria, tot asa nici Ea nu apare intamplator anumitor copii or persoane adulte cu o deosebita credinta si puritate a inimii.
Am propus la Senat ridicarea unei statui a Imaculatei Conceptii – neaparat imbracata in alb si precum scrie in Apocalipsa, purtand pe cap coroana cu 12 stele, iar luna la picioare - ceva maret precum Statuia Libertatii, dar se vede ca n-am nimerit persoana. Vedeam un loc pe marginea lacului la intrarea in com. Pantelimon, unde se asemana foarte bine cu amplasarea Statuii Libertatii. Exista spatiu acolo si pentru amplasarea unei zone de agrement ca oamenii sa mearga sa viziteze, dar sa si petreaca o zi placuta in aer liber, cu vaporase si barci pe apa. In definitiv si Parcul Herastrau zice ca era ianinte o zona mlastinoasa pana a venit Carol al Ii-lea cu ideea. Dar acum am putea face ceva mult mai maret si important pentru credinta si salvarea neamului.
S-ar putea amplasa si un Rozariu cu lanturi legate de stanci in loc de margele. La inceputul acestui lant va fi o Cruce si dedesubt scris Crezul, apoi pe stanci vor fi scrise Tatal Nostru, Bucura-te Marie si Slava Tatalui si Fiului… adica exact in ordinea in care se spun. Asa am vazut intr-o localitate americana de langa noi, numita Holiston (Piatra sfanta), si scrie in multe limbi. Daca pe americani nu I-au cucerit catolicii italieni, francezi sau de alte neamuri, nici pe noi n-o sa ne cucereasca nimeni. Cred ca n-ar fi deloc o investitie rea. Investim in credinta pentru venirea Imparatiei, dar si pentru transformarea ambientului spre comfortul oamenilor. Cred ca Sfanta Maria, Iisus si sfintii, se manifesta in acele locuri prin statuile inchinate lor. Egiptenii credeau ca statuile prind viata cand nu sunt vazute.
Golemul adus la viata de evrei era o fiinta salbatica fara constiinta; I se dadea viata scriind pe frunte anumite cuvinte, si I se lua viata in acelasi mod. Ridicand statui Sfintei Maria ii dam un nume – dupa cum au facut si catolicii din intreaga lume – si stim cine se va manifesta prin ea, si ne va influenta numai in bine.
Ma gandeam ca pe dealul de la Ciurel, la inceputul strazii Virtutii, I-ar sta bine unei statui a Notre Dame d’Esperance. In Occident sunt persoane particulare care ridica astfel de statui, unii prin colecta, altii pun toti banii pentru a se insanatosi sau obtine anumite favoruri divine. Si totdeauna le-au obtinut pentru ca acesta este un mod de a raspandi credinta, este un sacrificiu oferit lui Dumnezeu.
Acum ma gandesc ca statuile ridicate de satenii din Pontmain, la indicatia preotului, au actionat ca o armata in calea prusacilor, atragand "Madonna invizibila" care le-a blocat drumul – dupa cum zice general Schmidt. Trupele prusace s-au oprit la 17:30, cam la acelasi timp cand a aparut Madonna deasupra grajdului unei familii din Pontmain, ca si cum zicea: "pe-aici nu se trece, acestia sunt copiii mei". Exact precum o closca ce-si apara puii.
On the evening of the ever-memorable January 17, 1871, the commander of the Prussian forces, having taken up his quarters at the archepiscopal palace of Le Mans, said to Mgr. Fillion, bishop of that diocese: "By this time my troops are at Laval."
On the same evening, however, the Prussian troops in sight of Laval stopped at half-past five o’clock, about the time when the apparition first appeared above Pontmain, a few miles off. General Schmidt is reported to have said on the morning of the 18th: "We can not go farther. Yonder, in the direction of Brittany, there is an invisible Madonna barring the way."

JMJ
2007-04-28 20:24:43

Statuia Libertatii din New York a fost facuta cadou de Franta


Facand legatura si cu statuile din Pontmain si altele pe intreg teritoriul Frantei, realizez ca ei cunosteau foarte bine importanta acestora, de-aia au si atras atatea aparitii din partea Notre Dame. Totdeauna Libertatea este reprezentata printr-o femeie. Cand femeia ajunge sa fie respectata intr-o societate si are drepturi egale cu barbatii, acea societate devine libera, caci liberatea vine numai de la Dumnezeu.
S-a vazut cum la cealalta extrema, Irakul era impanzit cu statui imense ale lui Sadam Hussein. Isi ridicase statui inca din viata.

Atamild
2007-04-28 20:33:16

Re: Bravo Jimi

La 2007-04-28 00:07:54, neamtu tiganu a scris:

> La 2007-04-27 23:05:53, JMJ a scris:
>
> > Am propus si eu o statuie pentru Imaculata Conceptie insa vad ca nu
> > s-a miscat nimic.
> -----------------------
> gasesc ideea ta f. buna.. fa si tu un petitiononline sunt sigur ca o
> multime de oameni de bine vor semna.. cred ca Imaculata ar trebui
> imbracata in alb... nu? sau mai bine fara?
>
>
>
A vrut sa spuie:-) dalba conceptie! si a iesit imaculata:) pot sa zambesc?, nu o luati ca lipsa de respect, in loc de catedrala e buna si aceasta propunere.
Da fonduri destule sunt?
Matilda

alex123
2007-04-29 02:01:14

Eu zic ca...

Ionele, da-i mai incet cu anti-comunistii ca s-ar putea sa devii cazul Ion Grosan si sa fi obligat sa cauti alt ziar pentru a te manifesta. Stiu eu un jurnalist care vede in glob (cica a invatat asta de la mama - lui! - Omida) si care mi-a soptit asta. E serios tipul; ne-a prezis ziua in care parlamentul va vota suspendarea lui Base, planul prin care Base va fi eliminat din joc.
Pe bune, ai grija!

alwis46
2007-04-29 14:46:05

Re: Eu zic ca...

Sa intelegem mesajul asta ca pe o subtila forma de amenintare sau este o amenintare directa si cu aplicabilitate in viitorul imediat in buna traditie a metodelor celor care decretau ca cine nu e cu ei e impotriva lor ?
Este ceva in genul : Ciocu' mic ca altfel va facem la dantura ?


La 2007-04-29 02:01:14, alex123 a scris:

> Ionele, da-i mai incet cu anti-comunistii ca s-ar putea sa devii cazul
> Ion Grosan si sa fi obligat sa cauti alt ziar pentru a te manifesta.
> Stiu eu un jurnalist care vede in glob (cica a invatat asta de la mama
> - lui! - Omida) si care mi-a soptit asta. E serios tipul; ne-a prezis
> ziua in care parlamentul va vota suspendarea lui Base, planul prin
> care Base va fi eliminat din joc.
> Pe bune, ai grija!
>

Katty
2007-04-29 19:20:27

Re: Statuia

La 2007-04-27 23:03:52, neamtu tiganu a scris:

> da domn Grosan, ai pus pct pa a, Romania are nevoie de statui, multe,
> f multe statui, mai ales porumbeii voiajori vor saluta aceasta
> masura... io as face la fiecare colt de strada cite-o statuie, bagate
> in sistemu de navigatie Navigon ne-ar ajuta sa ne orientam la fix...
> statui pa cal, la timona, cu mingea la picior, cu oile, cu beletu.. ca
> cum spune un mare savant o strada fara statui n-are domne ... statui
> dazbracate, parfumate, muzicale, cu clopotei, colorate,
>
> Ce bine ar fi pt. indragostiti, ne-ntilnim la 5 la papa Pius,
> iubitule...mai bine la papa Paul... ca papa nu-i acasa..
>
> Tarii cit mai multe statui! si tichii de margaritar!
>

.-))

Chiar asa tigane, cit mai multe statui. Vezi ca vor sa te desfiinteze baietii de la dictionarul de limba, ca zic ei , adica baietii literati, ca vrem sa te discriminam.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Comandantul jucator (4369 afisari)
 Iubeste un barbat mai tanar cu 50 de ani (3216 afisari)
 Tara unde traditia iti cere sa mori (2912 afisari)
 "Ma autosuspend temporar" (2792 afisari)
 Ofensiva anti-Basescu (2218 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01926 sec.