Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-04-18

Comentarii: 46, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

lusica
2007-04-17 22:33:19

D lui Rosca cu drag

Sper din suflet cand o incepe campania electorala sa va mentineti pe aceeasi pozitie.Imi place f. mult atitudinea dv..Asa este ne-am saturat de atata circ de 2 ani incoace.Ar fi o victorie mare pt. poporul roman daca nu ar iesi Basescu sau Becali sau Vadim.Adevarul e ca avem o criza de oameni politici adevarati la care are un aport deosebit dl.Basescu ca atata a tras pe politicieni ca i-a discreditat complet.O vrea SA FIE CA CEAUSESCU sA NU MAI FIE NICI PARLAMENT,NICI MINISTRI SE PRICEPE LA TOATE .SPER SA NE FEREASCA D-ZEU SA MAI IASA IAR PRESEDINTE.

Licaret
2007-04-17 23:27:47

IN PRINCIPIU

ESTE O NENOROCIRE DACA MARINELUL NU PICA ?? NU ARE PUTEREA DE A DIZOLVA NICI PARLAMENTUL SI NICI GUVERNUL .O SA RAMANA SI O SA URLE SINGUR SI LA COTROCENI SI PE LA PARASTASE, OSA TINA CATE OCUVANTARE LA NUNTI SI LA BOTEZURI SI ATAT .PARLAMENTUL POATE SCHIMBA CONSTITUTIA SI-I MAI IA DIN ATRIBUTII, IN SPECIAL LA NUMIRILE IN FUNCTII .PD VA LATRA LA STELE SI-SI VA PIERDE ASFALTARILE, SIDECI SI SURSA DE BANI PENTRU ALEGERI. DAR DE CE IN ROMANIA NU AR PUTEA EXISTA O """MARE COALITIE """ INTRE DREAPTA LIBERALA SI SOCIALISTII PSD .????. EVIDENT FARA SOCIALISTII DIN PD SI PLD . P R O F U L

mediator
2007-04-17 23:57:27

Asta-i poporul...

...asta-i conducatorul...!!!!

Mucenic
2007-04-18 03:04:03

Dece il plac intelectualii?

Portretul Dvs de Presedinte model, frumos, nimic de spus, nu este insa pentru Romania! Pana cand apele din tara noastra nu revin in matca lor, probabil un presedinte cu caliatile Dl Basescu este mai folositor decat unul ca Dl Constantinescu.

Polina
2007-04-18 07:39:48

Re: IN PRINCIPIU

Polina
2007-04-18 07:46:20

Re: Dece il plac intelectualii?

Raquel
2007-04-18 08:12:37

Ca care calitati, domnule ?! cred ca visati, caci omul asta are numai "daruri", nu si calitati,

pe care le cunoaste o tara intreaga si nu numai, ajungand un fel de mascarici al Europei ! Apoi mai exista un mare paradox :
NU EXISTA MACAR O SINGURA FAPTA PENALA DE CARE ISI ACUZA ADVERSARII POLITICI PE CARE SA N-O FI COMIS SI EL !
Daca faci parte din fan clubul lui, nu trebuie sa-i inventezi "calitati" pe care nu le are si sa transformi mitocania si mitomania in virtuti !

ionion
2007-04-18 08:23:45

Eu va propun sa lasati fotografia fara cap- ca la rivoolutie cum era drapelul si apoi isi

baga capul fiecare si se pozeaza ca la balci si pe fotografie scrieti
"prishidintili " - amintire de la mare !

Tzepelica
2007-04-18 08:36:14

Radacinile raului, in Romania

Crizele au fost/sunt provocate de probleme nerezolvate :
a. dosarele revolutiei si ale mineriadelor;
b. nefunctionarea CNSAS, ca urmare a "ajustarii" (in Parlament, cf. intereselor demnitarilor) a legii propuse de Ticu Dumitrescu, ajustare care a introdus sintagma "a colaborat cu Secu, ca politie politica" si a impus politizarea CNSAS;
c. dosarele marilor corupti, care si-au construit averi fabuloase in doar cativa ani, prin fraudarea Statului (vezi si problemele din energie);
d. lipsa unei legi a lustratiei, blocata chiar de parlamentari, care se tem de ea.
e. lipsa controlului averilor demnitarilor (legea ANI);
f. lipsa unei reforme profunde in Justitie/Politie, institutii populate de "fostii" regimului comunist;
g. votul pe liste, vot prin care ajung in Parlament doar marionete, oameni lipsiti de orice alte calitati.
Marinelu` a incercat sa faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma din partea mafiei, de care Romania nu va scapa usor.
Probabil ca "a intinat nobilele idealuri ale comunismului", ca sa citez dintr-un clasic in viata...

ionescu
2007-04-18 08:47:10

Un Presedinte

Cred ca putini din politicienii post comunisti indeplinesc "conditiili" puse de Rosca.

Franklin
2007-04-18 08:49:06

De ce va demisiona Traian Basescu in maxim 5 minute

Nu trebuie sa fi analist politic pentru ca sa-ti dai seama ca motivul real al anuntatei demisii in maxim (sic!) cinci minute de la suspendare este acela ca, in situatia unui referendum, presedintele ar iesi sifonat rau de tot. Mai intai ca in rastimpul disponibil de campanie electorala presedintele va fi mereu in centrul atentiei. Adversarii ii vor descoperi o multime de defecte deocamdata, ascunse cu grija. La randul lor, sustinatorii vor obosi, in definitiv, te plictisesti de o icoana, darmite de o figura atat de sordida. Apoi, participarea la referendum va fi undeva la nivelul a 30% din electorat ceea ce ar diminua aproape total triumfum unei eventuale reintoarceri pe cai mari (aftfel spus, Traian Basescu se intoarce la popor dar poporul ar avea altae treburi, mai importante). Dar va fi oare un trimf? Nicidecum. Nu se vede absolut deloc pentru care motiv, unii dintre cei care au votat impotriva lui Basescu in 2004 o vor face acum. In schimb, se vede foarte limpede ca electoratul PNL (oricum cca 10% din voturile exprimate) se va mobiliza in corpore impotriva presedintelui. Cat despre alianta cu Gigi Becali, ideea este cat se poate de nefericita pentru ca discursul mobilizator al acestui personaj atat de grobian va limita decisiv optiunea romanilor undeva la 30%, cel mai probabil. Cred ca epoca presedintelui populist a trecut, poporul s-a maturizat, asteapta fapte si nu palavre interminabile despre sistemul ticalosit. Romanii circula prin Europa, se intorc acasa si povestesc familiilor despre cum arata civilizatia pe meleaguri europene. Unul singur, Traian Basescu, nu circula prin Europa pentru ca e presedintele jucator al Romaniei. Eu cred ca in scurt timp va avea ocazia s-o faca!

mikele durul
2007-04-18 08:54:53

Daca ne invartim la nesfarsit in jurul functiei de Presedinte si a portretului ideal al acestuia nu

Totdeauna vor exista veleitari , mai mult sau mai putin apropiati de portretul ideal de presedinte. Trebuie instituita Republica Parlamentara care ca si in intreaga Europa va rezolva problema de la sine. Ganditi-va in acest fel vor disparea toti potentialii "candidati " de tip Becali ,Gioana, Vadim , Basescu !

popescu aurel
2007-04-18 08:57:03

Caietul de curat

17 aprilie. Dupa-amiaza in Bucuresti. Cer senin, lumina placuta de primavara, aer usor racoros. Plus ploaie de mesaje si zvonuri pe aceeasi tema: despre suspendare. Multe zvonuri, asadar: unii pesedisti spun ca Traian Basescu va fi suspendat, altii susotesc pe la colturi despre un blat parlamentar, "ca sa se incheie odata povestea asta care a ajuns sa plictiseasca multa lume"; se aude ca liberalii, pe de alta parte, vor vota pentru suspendare, alegind sa joace o carte radicala (ori mor, ori renasc - dupa un asemenea gest); peremistii, se zice, se vor mobiliza si ei si vor vota cuminti impotriva lui Traian Basescu; cit despre conservatori, va fi o onoare pentru ei (pentru cei care au mai ramas dupa ce dom’ profesor a executat o scurta misiune de deratizare in partid) sa ajute la debarcarea celui care le-a lipit eticheta de care nu vor scapa in veci, de "solutie imorala". Bonus: PSD se intareste, indiferent cum va sfirsi aceasta aventura - spun unii; PD se intareste, caci va fi nevoit sa "tina aproape", sa redevina o echipa - spun altii. In zona "arbitrilor": Curtea Constitutionala se spala elegant pe miini (merita apreciat macar efortul retoric depus pentru asta) si, in buna traditie a ultimelor luari de pozitie, scrie un mic poem cu discrete trimiteri metafizice, privitor la atitudinea anticonstitutionala a sefului statului. "Nici veghea, nici functia de garantie nu se realizeaza pasiv, prin contemplare, ci prin activitate vie, concreta"- in termenii acestia pun cei de la CC concluzia la motivatia avizului negativ pe care l-au trimis unui Parlament condamnat sa ia o decizie.

Pe piata, asadar, sint calcule, pariuri, eschive; nu de ieri de azi. E, evident, o situatie complicata! Se poate si mai simplu? Se poate! Cu o conditie: sa nu consideram ca jocul PSD e mai mult decit o forma de circ politic (ca sa relativizeze sau chiar sa anuleze o asemenea perceptie, pesedistii si aliatii lor liberali ar fi putut acorda o atentie semnificativa legii ANI - cu adevarat esentiala pentru democratia romaneasca, inca fragila; nu a fost insa cazul). Sa raminem, asadar, la circ, si sa ignoram injectiile cu optimism pe care si le fac pesedistii ca ar fi altceva ceea ce propun publicului de trei luni incoace. Sa raminem la circ si sa punem in fata principalilor actori implicati in acest moment oglinda consecventei; ne va ajuta foarte mult.

Lipsa de consecventa, vocatia de a rata sint boli vechi ale elitelor romanesti, deci, si ale elitelor politice. In cazul de fata, de trei luni ni se tot spune ca Traian Basescu e un: tiran, dobitoc, impotent politic, nemernic, presedinte-jucator-bautor care dispretuieste Constitutia s.a.m.d. Joi - dupa toate datele care sint acum pe piata -, in Parlament se va vota suspendarea sa din functia suprema. Joi vom vedea daca alianta ad-hoc anti-Basescu va finaliza sau nu. In cazul in care Traian Basescu va fi suspendat, cei care au propus aceasta solutie radicala vor da macar dovada de consecventa, daca de coerenta si consistenta nu sint in stare. Tot ar fi ceva! Plus ca un eventual vot de suspendare il va pune pe seful statului in situatia de a-si proba el insusi consecventa dupa ce, in interviul dat "Cotidianului", a promis ca ia in calcul demisia daca votul din Parlament ii va fi nefavorabil.

Desi pare o joaca, testul consecventei e unul serios; e un fel de test al adevarului, daca vreti. El va mai desparti, inca o data, apele si va mai sublinia, o data in plus, taberele care se lupta. Nu e un test suficient, dar e necesar.

In alta ordine de idei, indiferent de care va fi rezultatul votului, marile probleme care mineaza scena politica autohtona vor ramine, cel putin in prima instanta, nesolutionate. Asta, in conditiile in care sistemul are nevoie vitala de un refresh.

Tzepelica
2007-04-18 09:06:57

Re: "De ce il plac intelectualii?" Pt. ca ei inteleg ce se intampla...se informeaza...

La 2007-04-18 03:04:03, Mucenic a scris:

> Portretul Dvs de Presedinte model, frumos, nimic de spus, nu este insa
> pentru Romania! Pana cand apele din tara noastra nu revin in matca
> lor, probabil un presedinte cu caliatile Dl Basescu este mai folositor
> decat unul ca Dl Constantinescu.
>

VALIN
2007-04-18 09:24:50

nu se poate !!!

Constantinescu a fost "infrant" de servicii !! Basescu mizeaza totul pe ele si mirare sa nu-l aranjeze si pe el !!! Serviciile au facut, fac si vor face POLITICA in Romania mult timp !!!! Restul sunt jocuri de glezne a unor imberbi, gen Orban, Antonescu, Vosganian, Boc, Blaga, Udrea, Gusa, Sandru, Becali, Vadim, Geoana, Corlateanu, si cu voia d-voastra ultimul pe lista ILIESCU !!!

floricel
2007-04-18 09:58:42

Si totusi...


Daca stam stramb si cugetam drept,singurul politician care se lupta cu MAFIOTII din parlament este Basescu...
Mai mult nu poate face si tovarasii care dorm in Camerele parlamentului sunt impotriva lui ,nu ca persoana sau presedinte,doar a lui ca voce a dreptatii,cred.Nu conteaza acum ce a facut el,cata vreme vedem ca el este cel dorit debarcat si ,desi vad ca nu au sanse sa il dea jos,tot persista in greseala.
Nu cred ca va fi invins,deoarece vad ca este primul care incearca sa faca putina curatenie in politica de la noi,doar simplul vot uninominal este un mare pas in aceasta directie.

Si luind in calcul simplul fapt ca toti stim CINE a ajuns in parlament si cum,numai faptul ca se lupta cu ei cred ca il arata ca fiind un presedinte al romanilor,care incearca intr-adevar sa faca ceva bun.Oricum altul mai bun nu avem si tot circul asta e intretinut,de fapt,de presa,care s-a invatat sa faca din tantar-armasar.Daca gresesc,timpul imi va arata,sper ca nu....

ionion
2007-04-18 10:16:49

Iata ca tovarashul Valin a descoperit marea cu degetul ! Da tovarashe Vaslin asa este - noi conducemsi vom conduce si in continuare ca voi sa "traiti mai bine".
Noi lucram 25 din 24 de ore pe zi ....si pe noapte pe bunastarea voastra...si a noastra !
Noi suntem eroii si ...pe urma voi !

La 2007-04-18 09:24:50, VALIN a scris:

> Constantinescu a fost "infrant" de servicii !! Basescu mizeaza totul
> pe ele si mirare sa nu-l aranjeze si pe el !!! Serviciile au facut,
> fac si vor face POLITICA in Romania mult timp !!!! Restul sunt jocuri
> de glezne a unor imberbi, gen Orban, Antonescu, Vosganian, Boc, Blaga,
> Udrea, Gusa, Sandru, Becali, Vadim, Geoana, Corlateanu, si cu voia
> d-voastra ultimul pe lista ILIESCU !!!
>

Ghita Bizonu'
2007-04-18 10:25:30

Re: Dece il plac intelectualii?

fiindca au filon pupincuristic.

Ghita Bizonu'
2007-04-18 10:30:57

Re: te-nseli, epoca Conducatorului populist

de abia incepe!
Vezi si matale cestiile cu oligarhii care sug sangele poporului precum bampirii, moguliii ce ne tin in intunericeala, si ca El vrea sa ne modernizeze si sa dea capitalism la tot poporu' (exact cum Alina Mungiu zicea in 1996 ca CDR va restaura adevartul capitalism compromis de ilici!).
Vezi ascensiunea lu Jiji (becali in picioare pe maibach precum Lenin pe autoblindata) .
Si lasa bancu cu poporu. Tocmai acu ies la rampa generatiile decreteilor, aia care au fost crscuti cu ideea ca li se cuvine, ca tatucu are grija de ei samd. Poporu era matur in 1990. Azi sunt pe "teava" decreteii , imaturi prin definitieLa 2007-04-18 08:49:06, Franklin a scris:

> Nu trebuie sa fi analist politic pentru ca sa-ti dai seama ca motivul
> real al anuntatei demisii in maxim (sic!) cinci minute de la
> suspendare este acela ca, in situatia unui referendum, presedintele ar
> iesi sifonat rau de tot. Mai intai ca in rastimpul disponibil de
> campanie electorala presedintele va fi mereu in centrul atentiei.
> Adversarii ii vor descoperi o multime de defecte deocamdata, ascunse
> cu grija. La randul lor, sustinatorii vor obosi, in definitiv, te
> plictisesti de o icoana, darmite de o figura atat de sordida. Apoi,
> participarea la referendum va fi undeva la nivelul a 30% din electorat
> ceea ce ar diminua aproape total triumfum unei eventuale reintoarceri
> pe cai mari (aftfel spus, Traian Basescu se intoarce la popor dar
> poporul ar avea altae treburi, mai importante). Dar va fi oare un
> trimf? Nicidecum. Nu se vede absolut deloc pentru care motiv, unii
> dintre cei care au votat impotriva lui Basescu in 2004 o vor face
> acum. In schimb, se vede foarte limpede ca electoratul PNL (oricum cca
> 10% din voturile exprimate) se va mobiliza in corpore impotriva
> presedintelui. Cat despre alianta cu Gigi Becali, ideea este cat se
> poate de nefericita pentru ca discursul mobilizator al acestui
> personaj atat de grobian va limita decisiv optiunea romanilor undeva
> la 30%, cel mai probabil. Cred ca epoca presedintelui populist a
> trecut, poporul s-a maturizat, asteapta fapte si nu palavre
> interminabile despre sistemul ticalosit. Romanii circula prin Europa,
> se intorc acasa si povestesc familiilor despre cum arata civilizatia
> pe meleaguri europene. Unul singur, Traian Basescu, nu circula prin
> Europa pentru ca e presedintele jucator al Romaniei. Eu cred ca in
> scurt timp va avea ocazia s-o faca!
>

ionion
2007-04-18 12:00:46

Mai il gasim pe Aschiutza la Arhive ? Ca-i mai mic si-i mai ushor de manuit !

decat o papusha de 90 de km mai simplu este una de 1,5 kg ...de manuit.

Ghita Bizonu'
2007-04-18 12:01:12

Re: Radacinile raului, in Romania Eu vaz nitel altfel.

Pai in Iul rand e faptu' ca-n 1990 f putini si-au pus problema ce sa faca. in gnl s-a zis "capitalism" si s-a crezut ca asta rezolva totu'. Si ca "sa nu ne fie frica ca unii se vor imbogati, caci cu totii vom fi mai bogati" si altele asemena. Invers decat zice baselu marile jafuri s-au facut nu in liniste ci in tumultu strazii - jaful numindu-se "privatizare" iar jefuitorul era privit ca un haiduc care se razbuna pre stat... (asta nu inseamna ca as fi contra privatizarilor, dar ezit sa numesc privatizare operatiunile de jefuire). Acu geaba pui pct c. , caci ar trebui sa faci dovada coruptiei (dificila treaba , daca nu doresti sa aplici mijloacele staliniste).

Nu ma mai intind. Dar sa zici cica ca <Marinelu` a incercat sa faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma din partea mafiei,> e zau ori o exagerare datorata naivitatii - si har domnului ca avem prea multi naivi printre cei zisi intelectuali - fie apartenentei la PD . Oricum necazurile idolului tau isi au radacina nu in lupta contra sistemului ticalosit cat in naravul de mahala de a se lega de viata altora in mod inutil , promovarea intereselor propriului grup de afaceri si obsesiei ceausistoide pentru infailibilitate personala si autolatrie. Ah, mai tii minte cand a zis ca-i perfect? E chiar mai rau ca Ceasca!

La 2007-04-18 08:36:14, Tzepelica a scris:

> Crizele au fost/sunt provocate de probleme nerezolvate :
> a. dosarele revolutiei si ale mineriadelor;
> b. nefunctionarea CNSAS, ca urmare a "ajustarii" (in Parlament, cf.
> intereselor demnitarilor) a legii propuse de Ticu Dumitrescu, ajustare
> care a introdus sintagma "a colaborat cu Secu, ca politie politica" si
> a impus politizarea CNSAS;
> c. dosarele marilor corupti, care si-au construit averi fabuloase in
> doar cativa ani, prin fraudarea Statului (vezi si problemele din
> energie);
> d. lipsa unei legi a lustratiei, blocata chiar de parlamentari, care
> se tem de ea.
> e. lipsa controlului averilor demnitarilor (legea ANI);
> f. lipsa unei reforme profunde in Justitie/Politie, institutii
> populate de "fostii" regimului comunist;
> g. votul pe liste, vot prin care ajung in Parlament doar marionete,
> oameni lipsiti de orice alte calitati.
> Marinelu` a incercat sa faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma
> din partea mafiei, de care Romania nu va scapa usor.
> Probabil ca "a intinat nobilele idealuri ale comunismului", ca sa
> citez dintr-un clasic in viata...
>
>

ionion
2007-04-18 12:03:08

Ce "totusi" tovarashe ? Ce sunt cu ideile astea reactionare !!!!!! Da se poate ! Adica esti


impotriva Frontului Securitatii Romaniei ?
Daca nu intelegi sa stii ca avem rabdare si mijloace foarte efective sa intelegi adevarul nostru.

La 2007-04-18 09:58:42, floricel a scris:

>
> Daca stam stramb si cugetam drept,singurul politician care se lupta cu
> MAFIOTII din parlament este Basescu...
> Mai mult nu poate face si tovarasii care dorm in Camerele
> parlamentului sunt impotriva lui ,nu ca persoana sau presedinte,doar a
> lui ca voce a dreptatii,cred.Nu conteaza acum ce a facut el,cata vreme
> vedem ca el este cel dorit debarcat si ,desi vad ca nu au sanse sa il
> dea jos,tot persista in greseala.
> Nu cred ca va fi invins,deoarece vad ca este primul care incearca sa
> faca putina curatenie in politica de la noi,doar simplul vot
> uninominal este un mare pas in aceasta directie.
>
> Si luind in calcul simplul fapt ca toti stim CINE a ajuns in parlament
> si cum,numai faptul ca se lupta cu ei cred ca il arata ca fiind un
> presedinte al romanilor,care incearca intr-adevar sa faca ceva
> bun.Oricum altul mai bun nu avem si tot circul asta e intretinut,de
> fapt,de presa,care s-a invatat sa faca din tantar-armasar.Daca
> gresesc,timpul imi va arata,sper ca nu....
>

Mihaita
2007-04-18 12:11:17

Viitorul presedinte va fi Patriciu?

Sau SRS se refera la alta persoana?

simiondan
2007-04-18 12:15:23

daca

cei care vor reusi sa-l suspende pe base , doar asta si-au propus fara a avea un candidat surpiza credibil , atunci mai bine stateau acasa. daca nu vor reusi sa scoata in fata un candidat cu sanse reale, base va deveni mai puternic si mai fitos! profilul candidatului nu-l discut , dar cred ca srs are dreptate. electoratul poate fi surprins si redirijat inspre un alt gen de personalitate.
mult mai echilibrata si cu o prezenta "scenica " inteligenta. cred totusi ca mediatorul nu este ceva care nu face parte din joc. joaca, dar o face cu mult tact. pare ciudat ce spun, dar cred ca omul potrivit pentru asa ceva este tariceanu. motivul e simplu. dupa basescu, a avut cea mai mare prezenta pe ecranele tv si in presa. a dovedit multa incapatanare si hotarare , nu a intrat niciodata in show-uri ieftine , atitudinea si comportamentul degaja seriozitate.
a crescut mult in ultimul timp, politic .
singura problema , relatia cu patriciu. daca va reusi sa convinga electoratul ca nu este omul de casa a lui patriciu ( asa cum o buna parte a presei o sustine)
cred sincer ca actualul prim ministru este, cel putin pana acum, candidatul cu cele mai mari sanse. este chiar opusul lui base , din toate punctele de vedere.
inchei spunand ca acest comentariu n-are nici un fel de tenta .

Tzepelica
2007-04-18 12:25:14

Re: Radacinile raului, in Romania Eu vaz nitel altfel.

Ia du-te si vezi sub patronajul cui s-au facut marile privatizari "de succes".
Cred ca ti-l mai amintesti pe tov. Ov. Musetescu, ofiter acoperit inainte de `89.
Si daca tot vorbim de anii `90, demna de aducere aminte e si echipa Petre Roman-Severin-Mircea Cosea-Misu Negritoiu, care a pus celebra eticheta ("o gramada de fiare vechi") pe economia romaneasca.
Atunci s-a dat startul marilor jafuri.
Parca erau de la FSN/PDSR, nu ?
La 2007-04-18 12:01:12, Ghita Bizonu' a scris:

> Pai in Iul rand e faptu' ca-n 1990 f putini si-au pus problema ce sa
> faca. in gnl s-a zis "capitalism" si s-a crezut ca asta rezolva totu'.
> Si ca "sa nu ne fie frica ca unii se vor imbogati, caci cu totii vom
> fi mai bogati" si altele asemena. Invers decat zice baselu marile
> jafuri s-au facut nu in liniste ci in tumultu strazii - jaful
> numindu-se "privatizare" iar jefuitorul era privit ca un haiduc care
> se razbuna pre stat... (asta nu inseamna ca as fi contra
> privatizarilor, dar ezit sa numesc privatizare operatiunile de
> jefuire). Acu geaba pui pct c. , caci ar trebui sa faci dovada
> coruptiei (dificila treaba , daca nu doresti sa aplici mijloacele
> staliniste).
>
> Nu ma mai intind. Dar sa zici cica ca <Marinelu` a incercat sa
> faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma din partea mafiei,> e zau
> ori o exagerare datorata naivitatii - si har domnului ca avem prea
> multi naivi printre cei zisi intelectuali - fie apartenentei la PD .
> Oricum necazurile idolului tau isi au radacina nu in lupta contra
> sistemului ticalosit cat in naravul de mahala de a se lega de viata
> altora in mod inutil , promovarea intereselor propriului grup de
> afaceri si obsesiei ceausistoide pentru infailibilitate personala si
> autolatrie. Ah, mai tii minte cand a zis ca-i perfect? E chiar mai rau
> ca Ceasca!
>
> La 2007-04-18 08:36:14, Tzepelica a scris:
>
> > Crizele au fost/sunt provocate de probleme nerezolvate :
> > a. dosarele revolutiei si ale mineriadelor;
> > b. nefunctionarea CNSAS, ca urmare a "ajustarii" (in Parlament, cf.
> > intereselor demnitarilor) a legii propuse de Ticu Dumitrescu, ajustare
> > care a introdus sintagma "a colaborat cu Secu, ca politie politica" si
> > a impus politizarea CNSAS;
> > c. dosarele marilor corupti, care si-au construit averi fabuloase in
> > doar cativa ani, prin fraudarea Statului (vezi si problemele din
> > energie);
> > d. lipsa unei legi a lustratiei, blocata chiar de parlamentari, care
> > se tem de ea.
> > e. lipsa controlului averilor demnitarilor (legea ANI);
> > f. lipsa unei reforme profunde in Justitie/Politie, institutii
> > populate de "fostii" regimului comunist;
> > g. votul pe liste, vot prin care ajung in Parlament doar marionete,
> > oameni lipsiti de orice alte calitati.
> > Marinelu` a incercat sa faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma
> > din partea mafiei, de care Romania nu va scapa usor.
> > Probabil ca "a intinat nobilele idealuri ale comunismului", ca sa
> > citez dintr-un clasic in viata...
> >
> >
>
>

ionion
2007-04-18 12:32:23

Tovarashe Mihaita ,


inca nu am luat nici o hotarare noi, Frontul Securitatii Romaniei.
In momentul cand vom lua o decizie o s-o comunicam si poporului
si in felul acesta veti fi de acord.
Noi gandim sa stiti numai si numai in interesul poporului, foarte rar
se intampla sa gandim in interesul Frontului. Principalul este cauza
pentru care luptam.

Ghita Bizonu'
2007-04-18 12:50:39

Re: Tzepelica

io n-am zis ca ar fi fost din alta parte!(desi prin partea asta era si Traienuta al tau!).
Da zic ca "bietii" de ei erau presati cu cereri imperative ! Ceva in genul in car4e curcanii ar cere an nou cu anticipatie ... Asa ca , "bietii" de ei s-au executat - ba mai rau erau acuzati ca tergiverseaza! Acu se pare ca esti nenultumit de ce ai cerut.
Pricepi ce voi a zice? Atentie ce ceri, ca s-ar putea sa se implineasca. Si verifica daca calu nu-i iapa!


La 2007-04-18 12:25:14, Tzepelica a scris:

> Ia du-te si vezi sub patronajul cui s-au facut marile privatizari "de
> succes".
> Cred ca ti-l mai amintesti pe tov. Ov. Musetescu, ofiter acoperit
> inainte de `89.
> Si daca tot vorbim de anii `90, demna de aducere aminte e si echipa
> Petre Roman-Severin-Mircea Cosea-Misu Negritoiu, care a pus celebra
> eticheta ("o gramada de fiare vechi") pe economia romaneasca.
> Atunci s-a dat startul marilor jafuri.
> Parca erau de la FSN/PDSR, nu ?
> La 2007-04-18 12:01:12, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > Pai in Iul rand e faptu' ca-n 1990 f putini si-au pus problema ce sa
> > faca. in gnl s-a zis "capitalism" si s-a crezut ca asta rezolva totu'.
> > Si ca "sa nu ne fie frica ca unii se vor imbogati, caci cu totii vom
> > fi mai bogati" si altele asemena. Invers decat zice baselu marile
> > jafuri s-au facut nu in liniste ci in tumultu strazii - jaful
> > numindu-se "privatizare" iar jefuitorul era privit ca un haiduc care
> > se razbuna pre stat... (asta nu inseamna ca as fi contra
> > privatizarilor, dar ezit sa numesc privatizare operatiunile de
> > jefuire). Acu geaba pui pct c. , caci ar trebui sa faci dovada
> > coruptiei (dificila treaba , daca nu doresti sa aplici mijloacele
> > staliniste).
> >
> > Nu ma mai intind. Dar sa zici cica ca <Marinelu` a incercat sa
> > faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma din partea mafiei,> e zau
> > ori o exagerare datorata naivitatii - si har domnului ca avem prea
> > multi naivi printre cei zisi intelectuali - fie apartenentei la PD .
> > Oricum necazurile idolului tau isi au radacina nu in lupta contra
> > sistemului ticalosit cat in naravul de mahala de a se lega de viata
> > altora in mod inutil , promovarea intereselor propriului grup de
> > afaceri si obsesiei ceausistoide pentru infailibilitate personala si
> > autolatrie. Ah, mai tii minte cand a zis ca-i perfect? E chiar mai rau
> > ca Ceasca!
> >
> > La 2007-04-18 08:36:14, Tzepelica a scris:
> >
> > > Crizele au fost/sunt provocate de probleme nerezolvate :
> > > a. dosarele revolutiei si ale mineriadelor;
> > > b. nefunctionarea CNSAS, ca urmare a "ajustarii" (in Parlament, cf.
> > > intereselor demnitarilor) a legii propuse de Ticu Dumitrescu, ajustare
> > > care a introdus sintagma "a colaborat cu Secu, ca politie politica" si
> > > a impus politizarea CNSAS;
> > > c. dosarele marilor corupti, care si-au construit averi fabuloase in
> > > doar cativa ani, prin fraudarea Statului (vezi si problemele din
> > > energie);
> > > d. lipsa unei legi a lustratiei, blocata chiar de parlamentari, care
> > > se tem de ea.
> > > e. lipsa controlului averilor demnitarilor (legea ANI);
> > > f. lipsa unei reforme profunde in Justitie/Politie, institutii
> > > populate de "fostii" regimului comunist;
> > > g. votul pe liste, vot prin care ajung in Parlament doar marionete,
> > > oameni lipsiti de orice alte calitati.
> > > Marinelu` a incercat sa faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma
> > > din partea mafiei, de care Romania nu va scapa usor.
> > > Probabil ca "a intinat nobilele idealuri ale comunismului", ca sa
> > > citez dintr-un clasic in viata...
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Tzepelica
2007-04-18 13:09:54

Re: Bizoane,...

Nimeni nu contesta principiul privatizarii, actiune necesara.
Doar ca singura motivatie justa a privatizarii unei intreprinderi e faptul ca nu e rentabila si necesita investitii pe care statul nu le poate face.
"Baietii" in cauza (toti cu multe stele) au privatizat, insa, doar ce era eficient, adica aducea profit (vezi distributiile de gaz si electricitate, aluminiul, petrolul si gazele s.a.).
Sau au avut grija sa aduca (prin capusare) o intreprindere profitabila in stadiul de faliment, ca sa o vanda pe nimic.
Prin metoda asta, profitul care trebuia sa mearga la stat a intrat in buzunarul unor smecheri.
Adauga la asta afacerile cu energie ieftina, care ajunge de la producatorul de stat tot la stat, printr-un intermediar (Felix-Grivco, de ex.) care isi umfla buzunarele.
In vreme ce producatorii nu au bani pt. retehnologizari...
La 2007-04-18 12:50:39, Ghita Bizonu' a scris:

> io n-am zis ca ar fi fost din alta parte!(desi prin partea asta era si
> Traienuta al tau!).
> Da zic ca "bietii" de ei erau presati cu cereri imperative ! Ceva in
> genul in car4e curcanii ar cere an nou cu anticipatie ... Asa ca ,
> "bietii" de ei s-au executat - ba mai rau erau acuzati ca
> tergiverseaza! Acu se pare ca esti nenultumit de ce ai cerut.
> Pricepi ce voi a zice? Atentie ce ceri, ca s-ar putea sa se
> implineasca. Si verifica daca calu nu-i iapa!
>
>
> La 2007-04-18 12:25:14, Tzepelica a scris:
>
> > Ia du-te si vezi sub patronajul cui s-au facut marile privatizari "de
> > succes".
> > Cred ca ti-l mai amintesti pe tov. Ov. Musetescu, ofiter acoperit
> > inainte de `89.
> > Si daca tot vorbim de anii `90, demna de aducere aminte e si echipa
> > Petre Roman-Severin-Mircea Cosea-Misu Negritoiu, care a pus celebra
> > eticheta ("o gramada de fiare vechi") pe economia romaneasca.
> > Atunci s-a dat startul marilor jafuri.
> > Parca erau de la FSN/PDSR, nu ?
> > La 2007-04-18 12:01:12, Ghita Bizonu' a scris:
> >
> > > Pai in Iul rand e faptu' ca-n 1990 f putini si-au pus problema ce sa
> > > faca. in gnl s-a zis "capitalism" si s-a crezut ca asta rezolva totu'.
> > > Si ca "sa nu ne fie frica ca unii se vor imbogati, caci cu totii vom
> > > fi mai bogati" si altele asemena. Invers decat zice baselu marile
> > > jafuri s-au facut nu in liniste ci in tumultu strazii - jaful
> > > numindu-se "privatizare" iar jefuitorul era privit ca un haiduc care
> > > se razbuna pre stat... (asta nu inseamna ca as fi contra
> > > privatizarilor, dar ezit sa numesc privatizare operatiunile de
> > > jefuire). Acu geaba pui pct c. , caci ar trebui sa faci dovada
> > > coruptiei (dificila treaba , daca nu doresti sa aplici mijloacele
> > > staliniste).
> > >
> > > Nu ma mai intind. Dar sa zici cica ca <Marinelu` a incercat sa
> > > faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma din partea mafiei,> e zau
> > > ori o exagerare datorata naivitatii - si har domnului ca avem prea
> > > multi naivi printre cei zisi intelectuali - fie apartenentei la PD .
> > > Oricum necazurile idolului tau isi au radacina nu in lupta contra
> > > sistemului ticalosit cat in naravul de mahala de a se lega de viata
> > > altora in mod inutil , promovarea intereselor propriului grup de
> > > afaceri si obsesiei ceausistoide pentru infailibilitate personala si
> > > autolatrie. Ah, mai tii minte cand a zis ca-i perfect? E chiar mai rau
> > > ca Ceasca!
> > >
> > > La 2007-04-18 08:36:14, Tzepelica a scris:
> > >
> > > > Crizele au fost/sunt provocate de probleme nerezolvate :
> > > > a. dosarele revolutiei si ale mineriadelor;
> > > > b. nefunctionarea CNSAS, ca urmare a "ajustarii" (in Parlament, cf.
> > > > intereselor demnitarilor) a legii propuse de Ticu Dumitrescu, ajustare
> > > > care a introdus sintagma "a colaborat cu Secu, ca politie politica" si
> > > > a impus politizarea CNSAS;
> > > > c. dosarele marilor corupti, care si-au construit averi fabuloase in
> > > > doar cativa ani, prin fraudarea Statului (vezi si problemele din
> > > > energie);
> > > > d. lipsa unei legi a lustratiei, blocata chiar de parlamentari, care
> > > > se tem de ea.
> > > > e. lipsa controlului averilor demnitarilor (legea ANI);
> > > > f. lipsa unei reforme profunde in Justitie/Politie, institutii
> > > > populate de "fostii" regimului comunist;
> > > > g. votul pe liste, vot prin care ajung in Parlament doar marionete,
> > > > oameni lipsiti de orice alte calitati.
> > > > Marinelu` a incercat sa faca ceva dar a intampinat o opozitie ferma
> > > > din partea mafiei, de care Romania nu va scapa usor.
> > > > Probabil ca "a intinat nobilele idealuri ale comunismului", ca sa
> > > > citez dintr-un clasic in viata...
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

DanBruma
2007-04-18 13:15:35

Premii pentru seciunea editorial!

Miruna a scapat premiul! Deci a fost pe bune!

DanBruma
2007-04-18 13:24:35

Re: Bizoane,...privatizarea inseamna vanzare!

Dar cand vinzi incerci sa castigi, nu? Intrebarea este cine a castigat mai mult? Cetateanul, in numele caruia se facea vanzarea, sau intermediarul? Asta ne-o va spune Justitia, bineinteles in momentul in care va incepe sa functioneze!

La 2007-04-18 13:09:54, Tzepelica a scris:

> Nimeni nu contesta principiul privatizarii, actiune necesara.

W.Canaris
2007-04-18 13:27:48

Pt. dl. Rosca Stanescu

Un articol slab al dvs., extrem de subiectiv, lipsit de argumente rationale. Ori vreti sa pozati intr-un Marcus Tulius Cicero, ori cine stie ce va mana intr-o critica atat de acerba dar sustinuta numai pe figuri de stil, a lui Basescu.
De acord, omul clar nu este perfctiunea intruchipata si nici vioara intai in vreo clasa inalta a intelectualilor romani. A fost ofiter de marina, nu-i poti cere o abordare gingasa a prezentei situatii. Bine, bine, admit ca are si un mic instinct dictatorial in interior, nu zic nu, insa vedeti dvs., deocamdata interesele dlui si interesele tarii, fie ca va place, fie ca nu, cam coincid. Va inselati amarnic cand considerati Romania o democratie europeana, nu este inca, aduce mai mult cu un copil intr-un incubator, fragil la exterior. Trebuie sa mai treaca 2-3 generatii ca sa vb. de o democratie europeana, trebuie ca vechile mentalitati si vechii oameni sa dispara. Ca sa nu vb. in dodii, Basescu vrea vot uninominal( ca motiv personal, pe langa motivul "de ajutat tara", in care dvs. nu credeti dar in care eu spre ex. cred ) pt. ca sa diminueze puterea partidelor pt. a se scapa de aceste atacuri si pt. a reporta o noua victorie politica, noi vrem vot uninominal pt. ca sa se corijeze o data clasa politica romaneasca, aceasta clasa pe care dvs. o tot laudati. Trebuie sa admiteti ca peste jumatate e apa de ploaie, daca insi ca Vadim sau Becali ajung sa suscite interesul populatiei. Intr-atat de slaba, incat nici macar nu este in stare sa traga de ciolan.
Comentariile prinvind inferioaritatea lui Basescu fata de Constantinescu, sau Iliescu sunt penibile. Cele cu Constantinescu sunt rizibile chiar, sa fim seriosi, acesta din urma nu a stiut nici sa tina de ciolan, nici sa-si faca meseria. Sa fim seriosi, ziceti ca a respectat constitutia. Pai normal, i s-au pasat task-uri si le-a infaptuit.
Un presedinte fara initiativa, d-le Stanescu, este mort, si d.p.d.v politic, si moral, si profesional. Politic pt ca neavand initiativa( nefiind "jucator" ) nu va mai fi ales la viitorul mandat. Profesional, fiindca oricat ati zice dvs, un presedinte trebuie sa supervizeze parlamentul sau guvernul, sa fie piesa de mediere in eventuale conflicte( iar pt. a fi bagat in seama de beligeranti trebuie sa-si arate muschii ). Moral, iar nu se cade, fiindca societatea noastra nu este inca democratica. Lumea inca il priveste pe presedinte ca pe un voievod. Ca asteapta la medic prea mult, ca nu are ce pune pe masa, ca nu vine tramvaiul, romanul de rand inspre presedinte arata cu degetul, ca pe vremea lui Ceausescu. Deocamdata Romania are nevoie de o mana forte gen antonesciana care sa puna lucrurile in ordine, pana cand democratia adevarata se va instala, nu ce este astazi. Faptul ca dvs. si ca eu putem vb. liberi nu este democratie adevarata, democratie adevarata va fi atunci cand la parlament si guvern se vor gasi oameni intr-adevar "pe problema" ( nu Irina Loghin, Becali, daca ajunge, pamfletarul de Vadim sau poetul Marko ) care nu vor citit ziarul in sala de sedinte.

Asa gandim noi, generatia tanara, d-le Stanescu. ma gandesc cu groaza dupa cei 10 ani de mandat pe cine dracu' voi vota ca presedinte, caci din cei de acuma, trebuie sa recunoasteti ca nu prea se poate alege. Vorbiti de alegeri, bine, sunteti un filozof reusit. Din pacate lumea nu este doar filozofica. Intreba-ti-l pe colegul de breasla CTP, care a facut Automatica, sa va spuna dlui ce si cum. Chemati lumea la vot in momentul in care puteti si indica omul care sa vina sa substituie. Astfel de fraze idilice :

"Un partid puternic sau o coalitie de partide trebuie sa nominalizeze nu un Basescu 2, ci chiar opusul sau. Si asta chiar incepand de maine, cand putem asista la suspendare si demisie.",

incheieri demne de doctor Goebbels mai degraba, decat de un jurnalist apreciat( si redactor ), nu fac decat sa ma faca sa nu

andreifodor
2007-04-18 13:36:17

deci ar fi perfect un nou Constantinescu?

c-asa reiese. Pana la urma serviciile s-au pus de acord?

sandutza
2007-04-18 13:58:44

Poker american pe Constitutie, sau ruleta ruseasca cu soarta Romaniei?

Cred ca subiectele privitoare la profilul prezidentiabilului roman, la forma de guvernamant, la atitudinea echivoca a unei Curti Constitutionale vulnerabila santajului politic, la soarta unui presedinte egolatru ce se hraneste cu nesat din indolenta noastra fata de valorile democratice, vor fi prezente pana la epuizare in dezbaterea publica. De aceea, pentru mine aceste teme au devenit agasante si descurajatoare prin lipsa lor de perspectiva. Mult mai utile mi se par discutiile legate de integrare, pentru ca, in fond, principala tinta este sa depasim cat mai rapid handicapul ce ne desparte de lumea occidentala. Dar Romania parca se supune unei fatalitati, aceea de a pierde mereu startul in istorie. Dupa &#8217;89 s-a impotmilit in mineriade, iar acum, dupa aderare, se impotmoleste in crize politice artificial (deci special) create, dar cu efecte preconizate similare mineriadelor. Oare de ce ni se intampla aceste lucruri? Are cineva interes sa tempereze avantul romanilor spre prosperitate? Daca da, suspectii sunt printre cei ce provoaca aceste crize sau refuza sa contribuie la aplanarea lor. Iar mesajele sforaitor-patriotarde despre binele public, despre reformare, modernizare si progres, sunt simple arme electorale, populiste si demagogice, lansate cu tonul si dictia indelung studiate si bine aplicate. Nu cred ca linistea politica si sociala este contraproductiva. Dimpotriva, ea este necesara pentru canalizarea eforturilor si obtinerea performantelor. Scandalurile sunt detalii care ne impiedica sa vedem esentialul si anume scopul pentru care am aderat si ar trebui sa ne integram in Europa. Iar Basescu ne promite din ce in ce mai multe astfel de scandaluri. Domnia sa nu joaca poker american pe Constitutie, ci ruleta ruseasca cu soarta Romaniei.

Ghita Bizonu'
2007-04-18 14:21:21

Re: Uf oameni buni .... DanBruma & Tzepelica

masulia este ca oamenilor li s-a dat cuvantul ca sa-si ascunda gandul. Si ca de multe ori folosind acelasi cuvant intelege altaceva (de ex cand un mucea zice criminal intelege altceav decat ma-sa mare) sau au idei bizare despre sensul cuvantullui folosit - de ex schimbare inseamna numa in bine, nu?

Pai privatizarea se poa face ptr tz motive. Unu n-ai bani si-ti crapa buza .
Doi : ar fi ca nu-i rentabila (de ce ? s-a analizat) si poate ar trebui investitii.
Trei : doresti sa obtii o noua tehnologie
Patru doresti sa te extinzi pe o noua piata .
Cinci din motive ideologice (cum fura si caile ferate britonice ca au reusit sa concureze cu India la nr de accidente!).
La noi privatizarile s-au facut mai ales ideologic, ptr ca "jos comunismu". Atunci cand au fost privatizari, ca scuze nu nu as zice ca ROmtelecom s-a privatizat ci ca s-a dezromanizat (si altele). Ca e cel putin dubios ca sa "provatizez" in bebneficiul unui stat strain! proprietatea statului roman!
Si adaug ca privatizarile intotdeauna nasc pofte banesti. Este in firea umana.
Si trebuia sa fim atenti. N-am fost din motive ideologice (jos comunismu! proprietatea de sta e comunism,deci sa scapam de ea in orice conditii!!).
Sa nu zic ca au fost unele facute la presiune externa.
Asa ca normal ca beneficiile s-au scurs in buzunarele care trebuiau.
cand zic normal ma refer lacestia ca tot ce se vede este posibil, chiar daca e nerecomandabil sau penal.
Acu cam geaba urlam , ca trebuia sa fim atenti inainte, cand s-0a propus, Ca am zis asta inainte cica io comunist si altii destepti,. Azi destepotii ar dori o justitie tip Stalin .... ca d'aia e destepti!
Cand o sa mai crsteti , o sa intelegeti.
Oricum, daca vreti exemplu de privatizare reusita - na Dacia. A adus influx de capital, tehnologie si piete.
Nereusita - telefoane, apa, canal, distributia de gaze, electrica samd Am dat surse de castig,pe bani putini, n-am obtinut nica bun si uneori ke-am facut in beneficul unor state straine!!!

Joseph Fouche
2007-04-18 16:07:07

Greu de gasit asa ceva.

Un om care sa intruneasca toate calitatile enumerate de domnul director mai greu de gasit. Este insa si mai greu de inteles ce a vrut sa spuna domnul director prin cuvintele : "comportamentul acceptabil al lui Ion Iliescu."
Pana si bunul meu amic Talleyrand a ramas nedumerit, neintelegand metodele de gradinarit ale acestuia cu tarnacoapele, topoarele si ciomegele si nici de unde pana unde gradinarii aia erau toti negri de carbune pe fata si haine si aveau niste lampase dupa ei.
Florile se planteaza la lumina zilei si nu pe intuneric la lumina lampilor, nu-i asa ?
Fie ca viitorul sa va aduca ceea ce va doriti si nu ceea ce vor altii sa va bage cu sila pe gat .
Joseph Fouche

simiondan
2007-04-18 16:27:00

declaratie micea geoana

"judecatorii au fost santajati de serviciile de informatii, la solicitarea presedintelui". mircea geoana cand nu spune nimic, arata cool. tinerel totusi,
familist, subtirel, putin grizonat si ceva cearcane de la marile raspunderi . cand vorbeste e dezastru!

floricel
2007-04-18 17:20:17

Re: Pt. dl. Rosca Stanescu

La 2007-04-18 13:27:48, W.Canaris a scris:

> Un articol slab al dvs., extrem de subiectiv, lipsit de argumente
> rationale. Ori vreti sa pozati intr-un Marcus Tulius Cicero, ori cine
> stie ce va mana intr-o critica atat de acerba dar sustinuta numai pe
> figuri de stil, a lui Basescu.
> De acord, omul clar nu este perfctiunea intruchipata si nici vioara
> intai in vreo clasa inalta a intelectualilor romani. A fost ofiter de
> marina, nu-i poti cere o abordare gingasa a prezentei situatii. Bine,
> bine, admit ca are si un mic instinct dictatorial in interior, nu zic
> nu, insa vedeti dvs., deocamdata interesele dlui si interesele tarii,
> fie ca va place, fie ca nu, cam coincid. Va inselati amarnic cand
> considerati Romania o democratie europeana, nu este inca, aduce mai
> mult cu un copil intr-un incubator, fragil la exterior. Trebuie sa mai
> treaca 2-3 generatii ca sa vb. de o democratie europeana, trebuie ca
> vechile mentalitati si vechii oameni sa dispara. Ca sa nu vb. in
> dodii, Basescu vrea vot uninominal( ca motiv personal, pe langa
> motivul "de ajutat tara", in care dvs. nu credeti dar in care eu spre
> ex. cred ) pt. ca sa diminueze puterea partidelor pt. a se scapa de
> aceste atacuri si pt. a reporta o noua victorie politica, noi vrem vot
> uninominal pt. ca sa se corijeze o data clasa politica romaneasca,
> aceasta clasa pe care dvs. o tot laudati. Trebuie sa admiteti ca peste
> jumatate e apa de ploaie, daca insi ca Vadim sau Becali ajung sa
> suscite interesul populatiei. Intr-atat de slaba, incat nici macar nu
> este in stare sa traga de ciolan.
> Comentariile prinvind inferioaritatea lui Basescu fata de
> Constantinescu, sau Iliescu sunt penibile. Cele cu Constantinescu sunt
> rizibile chiar, sa fim seriosi, acesta din urma nu a stiut nici sa
> tina de ciolan, nici sa-si faca meseria. Sa fim seriosi, ziceti ca a
> respectat constitutia. Pai normal, i s-au pasat task-uri si le-a
> infaptuit.
> Un presedinte fara initiativa, d-le Stanescu, este mort, si d.p.d.v
> politic, si moral, si profesional. Politic pt ca neavand initiativa(
> nefiind "jucator" ) nu va mai fi ales la viitorul mandat. Profesional,
> fiindca oricat ati zice dvs, un presedinte trebuie sa supervizeze
> parlamentul sau guvernul, sa fie piesa de mediere in eventuale
> conflicte( iar pt. a fi bagat in seama de beligeranti trebuie sa-si
> arate muschii ). Moral, iar nu se cade, fiindca societatea noastra nu
> este inca democratica. Lumea inca il priveste pe presedinte ca pe un
> voievod. Ca asteapta la medic prea mult, ca nu are ce pune pe masa, ca
> nu vine tramvaiul, romanul de rand inspre presedinte arata cu degetul,
> ca pe vremea lui Ceausescu. Deocamdata Romania are nevoie de o mana
> forte gen antonesciana care sa puna lucrurile in ordine, pana cand
> democratia adevarata se va instala, nu ce este astazi. Faptul ca dvs.
> si ca eu putem vb. liberi nu este democratie adevarata, democratie
> adevarata va fi atunci cand la parlament si guvern se vor gasi oameni
> intr-adevar "pe problema" ( nu Irina Loghin, Becali, daca ajunge,
> pamfletarul de Vadim sau poetul Marko ) care nu vor citit ziarul in
> sala de sedinte.
>
> Asa gandim noi, generatia tanara, d-le Stanescu. ma gandesc cu groaza
> dupa cei 10 ani de mandat pe cine dracu' voi vota ca presedinte, caci
> din cei de acuma, trebuie sa recunoasteti ca nu prea se poate alege.
> Vorbiti de alegeri, bine, sunteti un filozof reusit. Din pacate lumea
> nu este doar filozofica. Intreba-ti-l pe colegul de breasla CTP, care
> a facut Automatica, sa va spuna dlui ce si cum. Chemati lumea la vot
> in momentul in care puteti si indica omul care sa vina sa substituie.
> Astfel de fraze idilice :
>
> "Un partid puternic sau o coalitie de partide trebuie sa nominalizeze
> nu un Basescu 2, ci chiar opusul sau. Si asta chiar incepand de maine,
> cand putem asista la suspendare si demisie.",
>
> incheieri demne de doctor Goebbels mai degraba, decat de un jurnalist
> apreciat( si redactor ), nu fac decat sa ma faca sa nu
>


Bravo ,ma baiatule, dar va pricepe ceva Stanescu asta?Nu cred sub nici o forma ca da.....

Felicitari!!

elinescu constantin
2007-04-18 17:32:48

presedinte jucator

Domnulle Stanescu,sustineti ca dl.Iliescu a fost un presedinte nejucator si ca defectele sale principale constau din stangacia exprimarii in engleza si franceza?Omiteti insa sa pomeniti ca acest "presedinte nejucator"a provocat actul de vandalism invitand minerii sa vina sa faca ordine in capitala si sa administreze o lectie de neuitat intelectualitatii si sefilor partidelor cu adevarat democrate.Oare pana unde va merge lipsa dumneavoastra de obiectivitate?Poate ca domnului Basescu ii lipseste o anumita conduita civilizata:dar cu cine vreti sa fie civilizat?Cu oameni de tipul lui V.C.Tudor care au declansat in parlamentul tarii cu ocazia condamnarii comunismului o manifestare huliganica de neuitat?Incercati domnule Stanescu sa nu va focusati atacurile asupra unei singure persoane,felul acesta de a privi intamplarile din lumea politica are izul de idee obsesiva,nedemna de un ziarist cu reputatie.

Raquel
2007-04-18 19:25:19

DACA NU-SI DA DEMISIA, PREAIUBITUL VA INFUNDA PUSCARIA ! AM AVUT DREPTATE !

Eu v-am spus tot timpul ca pana la urma va fi dovedit ca preaiubitul este cel mai nedemn locuitor al Romaniei care sa ocupe functia de presedinte.
URA, AM INVINS !

Raquel
2007-04-18 20:02:31

Si-a ratat ultima sansa sa plece cu un dram de demnitate ! Acum e terminat definitiv !

Toata cuvantarea sa a aratat ca este plecat definitiv la vale ! e speriat si realizeaza abia acum ca este sosia lui nea Nicu inainte de cadere.
Jalnic, patetic si terminat definitiv.

Ratacitul
2007-04-18 20:13:29

Watergate romanesc

"Florin Coldea: Dovezile lui Geoana sunt ''notite de birou neclasificate''"

http://www.hotnews.ro/articol_70155-Florin-Coldea-Dovezile-lui-Geoana-sunt-%27%27notite-de-birou-neclasificate%27%27.htm

Individul care spune asta e seful adjunct al SRI.

Hai sa recapitulam:

a-Apare un biletzel OLOGRAF in care sunt listati trei membri ai Curtii Constitutionale, cu pacatele sau pseudopacatele lor.
b-Biletzelul e scris de adjunctul SRI.
c-SRI-ul si Presedintele declara ca membrii CCR nu fac obiectul anchetelor SRI.

Hopa, nu-i asa ca "a" si "b" contrazic "c"?

Pe cine sa credem? Pe vasnicul presedinte ar spune unii, declaram ca atat biletzelul cat si seful adjunct al SRI nu exista.

Chiar nu vedeti cat de grava e treaba sau va prefaceti?

ionion
2007-04-18 20:25:50

Sa stii ca la Targoviste am pavat curtea , am curatat-o si sunt si floricele ! Mai mare dragul de un


"proces".
L-am invitat pe Voican Voiculescu in inspectie ca sa vada si el
imbunatatirile aduse. Eh, daca nu am fi noi, ce s-ar face poporul
fara Frontul Securitatii Romaniei ?
La 2007-04-18 19:25:19, Raquel a scris:

> Eu v-am spus tot timpul ca pana la urma va fi dovedit ca preaiubitul
> este cel mai nedemn locuitor al Romaniei care sa ocupe functia de
> presedinte.
> URA, AM INVINS !
>
>

alex123
2007-04-18 20:43:58

poate Tariceanu, ce zici ? ti-ar place, nebunule ! ;)

daca faci ochi dulci, poate il votez pe Tariceanu, daca le da un sut in fund la PSD-isti, la PC, la PRM, la PIN, la UDMR et Co

Raquel
2007-04-18 21:03:31

Re: Watergate romanesc

Mai vezi pe vreun fan "piscuind" ?! pana si cei mai fideli i-au spus adio, scarbiti !

Roxana
2007-04-18 21:09:08

Huhu extraterestrul
2007-04-18 21:21:56

Re: Poker american pe Constitutie, sau ruleta ruseasca cu soarta Romaniei? / FOARTE ADEVARAT!

La 2007-04-18 13:58:44, sandutza a scris:

> Cred ca subiectele privitoare la profilul prezidentiabilului roman, la
> forma de guvernamant, la atitudinea echivoca a unei Curti
> Constitutionale vulnerabila santajului politic, la soarta unui
> presedinte egolatru ce se hraneste cu nesat din indolenta noastra fata
> de valorile democratice, vor fi prezente pana la epuizare in
> dezbaterea publica. De aceea, pentru mine aceste teme au devenit
> agasante si descurajatoare prin lipsa lor de perspectiva. Mult mai
> utile mi se par discutiile legate de integrare, pentru ca, in fond,
> principala tinta este sa depasim cat mai rapid handicapul ce ne
> desparte de lumea occidentala. Dar Romania parca se supune unei
> fatalitati, aceea de a pierde mereu startul in istorie. Dupa &#8217;89
> s-a impotmilit in mineriade, iar acum, dupa aderare, se impotmoleste
> in crize politice artificial (deci special) create, dar cu efecte
> preconizate similare mineriadelor. Oare de ce ni se intampla aceste
> lucruri? Are cineva interes sa tempereze avantul romanilor spre
> prosperitate? Daca da, suspectii sunt printre cei ce provoaca aceste
> crize sau refuza sa contribuie la aplanarea lor. Iar mesajele
> sforaitor-patriotarde despre binele public, despre reformare,
> modernizare si progres, sunt simple arme electorale, populiste si
> demagogice, lansate cu tonul si dictia indelung studiate si bine
> aplicate. Nu cred ca linistea politica si sociala este
> contraproductiva. Dimpotriva, ea este necesara pentru canalizarea
> eforturilor si obtinerea performantelor. Scandalurile sunt detalii
> care ne impiedica sa vedem esentialul si anume scopul pentru care am
> aderat si ar trebui sa ne integram in Europa. Iar Basescu ne promite
> din ce in ce mai multe astfel de scandaluri. Domnia sa nu joaca poker
> american pe Constitutie, ci ruleta ruseasca cu soarta Romaniei.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01064 sec.