Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-04-18

Comentarii: 42, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

neamtu tiganu
2007-04-17 22:21:36

Un adevarat OM

http://www.esm.vt.edu/php/person.php?id=10023

neamtu tiganu
2007-04-17 22:24:35

Pt. Domnul Librescu

cercetas
2007-04-17 22:53:29

Re: Pt. Domnul Librescu

Avi
2007-04-17 23:37:44

Re: Pt. Domnul Librescu

morkov
2007-04-18 00:12:57

Chiar si in mijlocul iadului exista ingeri

Am ramas fara cuvinte cand am citit ieri pe RSS-ul de la BBC ceea ce s-a intamplat in Virginia. Culmea, comentariul provenea de la un coleg de facultate si deci dintr-o sursa sigura. Tot fara cuvinte am ramas cand am citit cum si-a salvat studentii profesorul Librescu. Condoleante familiei sale. Mare om.

alwis46
2007-04-18 00:23:16

Re: Pt. Domnul Librescu

Giuseppe Cocos
2007-04-18 01:40:49

Jos palaria !

Domnule Librescu !

Giuseppe Cocos
2007-04-18 01:50:05

In timp ce Librescu

in virsta de 77 de ani se lupa sa tina usa blocata la assasinul sa nu intre in clasa, tnici unul din studentii americani nu l-au ajutat sa tina usa inchisa ....halal tineret mai are america ...


www.nydailynews.com/news/crime_file/2007/04/17/2007-04-17_courageous_final_act_of_professor.html

Fulga
2007-04-18 03:02:53

Sincere condoleante familiei!

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Pacat, mare pacat sa fii ucis de un dement! Poate americanii de origine israeliana, vor vota interzicerea armelor de foc!

cercetas
2007-04-18 03:10:21

Doliu si la Politehnica in Bucuresti

cercetas
2007-04-18 03:24:31

Re: Un adevarat OM

La 2007-04-17 22:21:36, neamtu tiganu a scris:

> http://www.esm.vt.edu/php/person.php?id=10023
>
Neamtule, sa stiu eu ca am sa fiu zdravan si sclipitor si cu mintea si cu madularele la 77 de ani ca omul acesta, as promite solemn ca tin usa de nu se mai deschide fie ce-o fi.
Dar daca eram eu acolo, cu un pic de noroc il puneam jos cu toate pistoalele lui, cu mult inainte sa ajunga la 33 de morti. Pacat ca toti au avut reflexul sa fuga in loc sa atace organizat cu ce le cadea in mana la un loc stramt, mare pacat.
Iti dai tu seama la alta chestie...parintii, care vin de la servici si le cade pleasca "a fost un accident si copilul dvs. e mort", mama ei de viata ca face si monstri!

Mos Grigore
2007-04-18 03:32:58

Re: Doliu si la Politehnica in Bucuresti

JMJ
2007-04-18 04:28:51

Numarul mortilor egal cu varsta de 33 de ani cand a fost rastignit Iisus

Tragedia a venit a doua zi dupa Divine Mercy Sunday.
Vedem ca ieri s-a intamplat cel mai mare shooting in SUA, cand au fost omorati 32 de studenti dintr-un campus univeritar, plus studentul atacator ce s-a sinucis, sunt 33 – adica varsta lui Iisus cand a fost crucificat. In ce localitate? Blacksburg , din statul Virginia– in traducere insemnand orasul negru. Este sigur ca asta nu s-ar fi intamplat daca ar fi avut cu totii devotiune pentru Fecioara Maria si Fiul ei Iisus Christos.
Astfel de tragedii sunt rezultatul educatiei date de societate caci totul se desfasoara dupa principiul CEVA NASTE CEVA ASEMANATOR. Shootingurile sunt rezultatul jocurilor electronice si filmelor violente americane raspandite in lume. Ar trebui interzise imediat pentru ca macar sa fie diminuat fenomenul, caci de incetat va fi mai greu. Chiar ieri am ascultat la Tv. putin din interviul cu un fost Body builder (un nume italian), campion al Statelor Unite, care amintea cum s-a intalnit si cu Arnold Shwartzeneger in concursuri, erau fotografiati impreuna si au facut filme. Acesta insa, dupa ce a avut ceva necazuri si cu justitia, a luat-o pe panta religiei si dupa propria sa expresie, Arnold a devenit Terminator, iar el a devenit Serminator – adica unul ce predica Cuvantul lui Dumnezeu (sermon = predica).
Din pacate una lume crede ca putem trai oricum si nu exista consecinte. Zilele trecute, citind despre aparitia Sfintei Fecioare la Pontmain, Franta, la 17 ianuarie 1871, care a facut sa inceteze imediat inaintarea armatelor Prusiei, si dupa 11 zile a dus la incheierea tratatului de pace, am priceput ca atacul asupra Frantei a fost rezultatul revolutiei in care au fost distruse biserici si persecutati preoti. A fost nevoie de credinta puternica a unui preot, sacrificii si activitate sustinuta pentru a reface biserica din catunul Pontmain si invata oamenii sa-L serveasca pe Dumnezeu cu credinta pentru ca fiii unei femei, numita Victoria, sa poata vedea aparitia Notre Dame d’Esperance de Pontmain. Victoria s-a dus repede si a chemat si alte persoane impreuna cu preotul, s-au pus cu totii in genunchi pe zapada timp de trei ore la rugaciune, si astfel Franta a iesit victorioasa. Deci nu armele Imparatului Napoleon III au ajutat (zice ca soldatii dezertau pe capete), ci practicarea credintei oamenilor. Cumva cam la fel cu Moise, care si-a eliberat poporul facand minuni cu toiagul, dupa cum l-a invatat Dumnezeu.
Dumnezeu are un plan cu omenirea, plan pe care il pricep anumiti credinciosi si cauta sa le transmita si celorlalti, dar de multe ori sunt luati in deradere sau chiar omorati. Cam asa s-a intamplat si in Rusia inainte de Primul razboi Mondial si pentru ca n-au stiut sa vina in intampinarea lui Dumnezeu si al Fecioarei Maria – sprijinul credinciosilor – a venit peste ei Revolutia Bolshevica de la 1917, cu atatea distrugeri. Cred ca avusesera si ei aparitia Doamnei Noastre de Kazan, care le facuse anumite recomandari, dar se vede ca n-au stiut s-o faca cunoscuta indeajuns pentru ca lumea sa se schimbe de la calea lor materialista si de ignorarea celor saraci, bolnavi sau orfani.
Cu totul alta a fost situatia in Belgia, unde a aparut la Baneaux (un fel de Flamanzi), prin 1914, intrucat locuitorii de frica razboiului schimbasera numele localitatii in Notre Dame si recitau Rozariul pentru a-I scapa fara daune. Deasemeni, Portugalia, unde Sfanta Fecioara a aparut la Fatima, in 1917, tot pentru ca trei copii intre 7 si 9 ani, recitau rozariul in timp ce pasteau oile, dupa cum ii invatasera parintii. Vreo 70.000 de oameni s-au adunat sa vada Miracolul cu Soarele, la 13 oct. 1917, dintre care multi s-au vindecat. Tot aici a fost anuntat ca daca lumea nu se pocaieste va veni un razboi si mai mare, profetind si care va fi semnalul de incepere.
Intre timp, Iisus a preparat-o pe sora Faustina Kowalska, in manastirile de la Vilnius si Cracovia, inspiradu-i ideile ce au fost scrise in jurnalul ei pentru a transmite omenirii Mataniile Milosteniei Divine ca sa se roage pentru pace. Sf. Faustina a suferit mult si era luata in deradere si pusa la munci grele chiar de catre surorile ei din manastire. Ea a considerat ca era necesar sa infiinteze un Institut al Milei Divine, dar n-a gasit sprijinul autoritatilor. Intr-un nou film pe care l-am vazut astazi despre viata si mesajul ei, am aflat ca la 11 luni dupa moartea ei (5 nov. 1938), a avut loc atacul german asupra Poloniei. Bateau nemtii amenintator si la portile manastirii (dupa cum ea a profetit), iar maicutele care altadata n-o tratasera cum trebuie se duceau la mormantul ei sa se roage, si astfel au scapat. Raspandirea acestor Matanii si icoana pictata dupa cum Iisus a cerut, incepuse deja in Polonia, iar un preot a luat trenul si trecut prin Rusia si Siberia pentru a se refugia in America, promitand lui Dumnezeu ca daca il va scapa de razboi isi va inchina viata transmitandu-le mai departe. Asa s-a creat o comunitate importanta peste ocean care canta zilnic Mataniile Iertarii divine transmitandu-le si al televizor.
Deci, e ceva cu cifra asta de 11: cand francezii din Pontmain au fost credinciosi – avand fiecare cate o statueta a Sfintei Fecioare, pusesera multe cruci pe marginea drumului, recitand rozariul, statiile Crucii, Magnificat, Salve Regina, s.a., armata prusaca a fost oprita de o "Madonna invizibila" – cum s-a exprimat un general prusac, iar 11 zile mai tarziu s-a incheiat pacea. Interesant ca Cesar, barbatul Victoriei – parintii copiilor vizionari – a murit la cateva luni dupa aparitie, si m-am intrebat de ce? Asta trebuie sa aiba legatura cu faptul ca dupa ce baietii (10 si 12 ani) I-au spus ca vedeau acea femeie frumoasa deasupra casei lor, el nevazand nimic, le-a spus sa treaca mai departe al treaba si sa hraneasca animalele. Abia dupa ce au mancat si ei, s-a gandit ca trebuie sa fie ceva si le-a spus sa mearga sa vada daca mai e acolo. Adica daca-I o aparitie sfanta poate sa astepte, dar daca ar fi fost imparatul s-ar fi dat de ceasul mortii sa stea pe langa el.
De ce e importanta ridicarea Crucifixului ne spune Sf. Ioan cap.3
14. Si dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa se inalte Fiul Omului,
15. Ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
Ce asteapta Dumnezeu de la omenire este realizarea acelei societati care se crease la inceputurile crestinismului, dupa cum aflam din Faptele Apostolilor, cap. 4-5 :
32. Iar inima si sufletul multimii celor ce au crezut erau una si nici unul nu zicea ca este al sau ceva din averea sa, ci toate le erau de obste.
33. Si cu mare putere apostolii marturiseau despre invierea Domnului Iisus Hristos si mare har era peste ei toti.
34. Si nimeni nu era intre ei lipsit, fiindca toti cati aveau tarini sau case le vindeau si aduceau pretul celor vandute,
35. Si-l puneau la picioarele apostolilor. Si se impartea fiecaruia dupa cum avea cineva trebuinta.
36. Iar Iosif, cel numit de apostoli Barnaba (care se talcuieste fiul mangaierii), un levit, nascut in Cipru,
37. Avand tarina si vanzand-o, a adus banii si i-a pus la picioarele apostolilor.
Numai ca diavolul si-a varat coada si au fost tentati din nou, astfel ca au inceput din nou sa-si gaseasca moartea, dupa cum scrie profetul mai departe.

fericire
2007-04-18 05:57:22

Re: Numarul mortilor egal cu varsta de 33 de ani cand a fost rastignit Iisus

La 2007-04-18 04:28:51, JMJ a scris:

> Tragedia a venit a doua zi dupa Divine Mercy Sunday.
> Vedem ca ieri s-a intamplat cel mai mare shooting in SUA, cand au fost
> omorati 32 de studenti dintr-un campus univeritar, plus studentul
> atacator ce s-a sinucis, sunt 33 – adica varsta lui Iisus cand a
> fost crucificat. In ce localitate? Blacksburg , din statul
> Virginia– in traducere insemnand orasul negru. Este sigur ca
> asta nu s-ar fi intamplat daca ar fi avut cu totii devotiune pentru
> Fecioara Maria si Fiul ei Iisus Christos.
> Astfel de tragedii sunt rezultatul educatiei date de societate caci
> totul se desfasoara dupa principiul CEVA NASTE CEVA ASEMANATOR.
> Shootingurile sunt rezultatul jocurilor electronice si filmelor
> violente americane raspandite in lume. Ar trebui interzise imediat
> pentru ca macar sa fie diminuat fenomenul, caci de incetat va fi mai
> greu. Chiar ieri am ascultat la Tv. putin din interviul cu un fost
> Body builder (un nume italian), campion al Statelor Unite, care
> amintea cum s-a intalnit si cu Arnold Shwartzeneger in concursuri,
> erau fotografiati impreuna si au facut filme. Acesta insa, dupa ce a
> avut ceva necazuri si cu justitia, a luat-o pe panta religiei si dupa
> propria sa expresie, Arnold a devenit Terminator, iar el a devenit
> Serminator – adica unul ce predica Cuvantul lui Dumnezeu (sermon
> = predica).
> Din pacate una lume crede ca putem trai oricum si nu exista
> consecinte. Zilele trecute, citind despre aparitia Sfintei Fecioare la
> Pontmain, Franta, la 17 ianuarie 1871, care a facut sa inceteze
> imediat inaintarea armatelor Prusiei, si dupa 11 zile a dus la
> incheierea tratatului de pace, am priceput ca atacul asupra Frantei a
> fost rezultatul revolutiei in care au fost distruse biserici si
> persecutati preoti. A fost nevoie de credinta puternica a unui preot,
> sacrificii si activitate sustinuta pentru a reface biserica din
> catunul Pontmain si invata oamenii sa-L serveasca pe Dumnezeu cu
> credinta pentru ca fiii unei femei, numita Victoria, sa poata vedea
> aparitia Notre Dame d’Esperance de Pontmain. Victoria s-a dus
> repede si a chemat si alte persoane impreuna cu preotul, s-au pus cu
> totii in genunchi pe zapada timp de trei ore la rugaciune, si astfel
> Franta a iesit victorioasa. Deci nu armele Imparatului Napoleon III au
> ajutat (zice ca soldatii dezertau pe capete), ci practicarea credintei
> oamenilor. Cumva cam la fel cu Moise, care si-a eliberat poporul
> facand minuni cu toiagul, dupa cum l-a invatat Dumnezeu.
> Dumnezeu are un plan cu omenirea, plan pe care il pricep anumiti
> credinciosi si cauta sa le transmita si celorlalti, dar de multe ori
> sunt luati in deradere sau chiar omorati. Cam asa s-a intamplat si in
> Rusia inainte de Primul razboi Mondial si pentru ca n-au stiut sa vina
> in intampinarea lui Dumnezeu si al Fecioarei Maria – sprijinul
> credinciosilor – a venit peste ei Revolutia Bolshevica de la
> 1917, cu atatea distrugeri. Cred ca avusesera si ei aparitia Doamnei
> Noastre de Kazan, care le facuse anumite recomandari, dar se vede ca
> n-au stiut s-o faca cunoscuta indeajuns pentru ca lumea sa se schimbe
> de la calea lor materialista si de ignorarea celor saraci, bolnavi sau
> orfani.
> Cu totul alta a fost situatia in Belgia, unde a aparut la Baneaux (un
> fel de Flamanzi), prin 1914, intrucat locuitorii de frica razboiului
> schimbasera numele localitatii in Notre Dame si recitau Rozariul
> pentru a-I scapa fara daune. Deasemeni, Portugalia, unde Sfanta
> Fecioara a aparut la Fatima, in 1917, tot pentru ca trei copii intre 7
> si 9 ani, recitau rozariul in timp ce pasteau oile, dupa cum ii
> invatasera parintii. Vreo 70.000 de oameni s-au adunat sa vada
> Miracolul cu Soarele, la 13 oct. 1917, dintre care multi s-au
> vindecat. Tot aici a fost anuntat ca daca lumea nu se pocaieste va
> veni un razboi si mai mare, profetind si care va fi semnalul de
> incepere.
> Intre timp, Iisus a preparat-o pe sora Faustina Kowalska, in
> manastirile de la Vilnius si Cracovia, inspiradu-i ideile ce au fost
> scrise in jurnalul ei pentru a transmite omenirii Mataniile
> Milosteniei Divine ca sa se roage pentru pace. Sf. Faustina a suferit
> mult si era luata in deradere si pusa la munci grele chiar de catre
> surorile ei din manastire. Ea a considerat ca era necesar sa
> infiinteze un Institut al Milei Divine, dar n-a gasit sprijinul
> autoritatilor. Intr-un nou film pe care l-am vazut astazi despre viata
> si mesajul ei, am aflat ca la 11 luni dupa moartea ei (5 nov. 1938), a
> avut loc atacul german asupra Poloniei. Bateau nemtii amenintator si
> la portile manastirii (dupa cum ea a profetit), iar maicutele care
> altadata n-o tratasera cum trebuie se duceau la mormantul ei sa se
> roage, si astfel au scapat. Raspandirea acestor Matanii si icoana
> pictata dupa cum Iisus a cerut, incepuse deja in Polonia, iar un preot
> a luat trenul si trecut prin Rusia si Siberia pentru a se refugia in
> America, promitand lui Dumnezeu ca daca il va scapa de razboi isi va
> inchina viata transmitandu-le mai departe. Asa s-a creat o comunitate
> importanta peste ocean care canta zilnic Mataniile Iertarii divine
> transmitandu-le si al televizor.
> Deci, e ceva cu cifra asta de 11: cand francezii din Pontmain au fost
> credinciosi – avand fiecare cate o statueta a Sfintei Fecioare,
> pusesera multe cruci pe marginea drumului, recitand rozariul, statiile
> Crucii, Magnificat, Salve Regina, s.a., armata prusaca a fost oprita
> de o "Madonna invizibila" – cum s-a exprimat un
> general prusac, iar 11 zile mai tarziu s-a incheiat pacea. Interesant
> ca Cesar, barbatul Victoriei – parintii copiilor vizionari
> – a murit la cateva luni dupa aparitie, si m-am intrebat de ce?
> Asta trebuie sa aiba legatura cu faptul ca dupa ce baietii (10 si 12
> ani) I-au spus ca vedeau acea femeie frumoasa deasupra casei lor, el
> nevazand nimic, le-a spus sa treaca mai departe al treaba si sa
> hraneasca animalele. Abia dupa ce au mancat si ei, s-a gandit ca
> trebuie sa fie ceva si le-a spus sa mearga sa vada daca mai e acolo.
> Adica daca-I o aparitie sfanta poate sa astepte, dar daca ar fi fost
> imparatul s-ar fi dat de ceasul mortii sa stea pe langa el.
> De ce e importanta ridicarea Crucifixului ne spune Sf. Ioan cap.3
> 14. Si dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa se
> inalte Fiul Omului,
> 15. Ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
> Ce asteapta Dumnezeu de la omenire este realizarea acelei societati
> care se crease la inceputurile crestinismului, dupa cum aflam din
> Faptele Apostolilor, cap. 4-5 :
> 32. Iar inima si sufletul multimii celor ce au crezut erau una si nici
> unul nu zicea ca este al sau ceva din averea sa, ci toate le erau de
> obste.
> 33. Si cu mare putere apostolii marturiseau despre invierea Domnului
> Iisus Hristos si mare har era peste ei toti.
> 34. Si nimeni nu era intre ei lipsit, fiindca toti cati aveau tarini
> sau case le vindeau si aduceau pretul celor vandute,
> 35. Si-l puneau la picioarele apostolilor. Si se impartea fiecaruia
> dupa cum avea cineva trebuinta.
> 36. Iar Iosif, cel numit de apostoli Barnaba (care se talcuieste fiul
> mangaierii), un levit, nascut in Cipru,
> 37. Avand tarina si vanzand-o, a adus banii si i-a pus la picioarele
> apostolilor.
> Numai ca diavolul si-a varat coada si au fost tentati din nou, astfel
> ca au inceput din nou sa-si gaseasca moartea, dupa cum scrie profetul
> mai departe.
>
vai de capul forumului cu asa tampenii biblice. Trivializezi asa o tragedie cu interpretari aiurea. Mai bine ai mentionea ca atat Isus cat si acest profesor care s-a sacrificat ca sa-si salveze semenii, erau evrei. Acum cateva zile, am jucat un terminal cu numarul 33 si am castigat cativa dollari. Poci da si o interpretare? pe romaneste shootinguri inseamna impuscaturi.

heroes3
2007-04-18 07:14:26

Re: In timp ce Librescu

in primul rand generalizezi, acei tineri nu sunt toti tinerii din America, apoi erau si studenti din toata lumea, nu doar americani, apoi
nu poti judeca oamenii intr-o astfel de situatie critica, apoi
nu stii exact ce s-a intamplat, apoi
nu mai fa pe grozavul, poate ca ai fi fost primul pe fuga

alias
2007-04-18 08:39:02

Re: Pt. Domnul Librescu

Ghita Bizonu'
2007-04-18 12:06:56

Re: Mos Grigore ot Chicago

Bre ce-a folosit zbanghiul ala ca a "reusit" atatia morti?

richardsdma
2007-04-18 12:30:32

seriozitate!

sunt foarte trist pt cele intamplate in us. aceste lucruri se vor mai intmpla cu siguranta si in viitor dar se pare ca ei isi asuma riscul pentru astfel de intamplari. acolo exista o alta psihologie, ideea ca tu ca individ ai putere si ca poti duce lucrurile la bun sfarsit. din pacate la noi in romania nu prea suntem in stare sa ne ducem la capat ideile(bune sau rele). tipul a facut chestia asta ca o forma de protest extrem(asa cred). forta de reactie a societatii americane e foarte puternica si din pacate ia si astfel de forme. spun asta pt ca ei au o lunga traditie in astfel de asasinate. totusi, datorita faptului ca nu stau cu mainile in san si asteapta sa le rezolve cineva de la centru problenele(ma refer la cetateni) sunt nr 1 in lume! GOD BLESS AMERICA!

cercetas
2007-04-18 14:09:20

PSIHOZZZZAAAAAAA

Uite prima pagina din CNN world. Cate referinte la crima, violenta, interventie armata sunt? Este intamplator?

PARIS, FRANCE: French candidates court swing vote
MOSCOW, RUSSIA: Berezovsky: Putin to fall in 2007
BERLIN, GERMANY: German army race row: Trainer axed
TOKYO, JAPAN: Murdered mayor sparks Japanese fears
BEIJING, CHINA: China steel plant accident kills 32
SEOUL, SOUTH KOREA: S. Korea shocked by U.S. shooting link
MOGADISHU, SOMALIA: Somali parliament fires 30 lawmakers
N'DJAMENA, CHAD: U.S. to Sudan: Accept more U.N. troops
KANO, NIGERIA: Attackers kill 13 at Nigerian police stationNews
TEHRAN, IRAN: Iranian TV: Diplomat tortured by U.S. troops
BAGHDAD, IRAQ: Pentagon considers longer tours in Iraq
WASHINGTON: U.S. to send millions to Palestinians' Abbas
RIO DE JANEIRO, BRAZIL: 20 die in Rio as drug gangs battle police
MONTREAL, CANADA: Montreal's lesson: Police act fast
CARACAS, VENEZUELA: Chavez: Castro 'almost totally recovered'
BLACKSBURG, VIRGINIA: Survivors detail day of hell
ATLANTA, GEORGIA: Ex-con indicted in fatal CNN Center shooting
STAMFORD, CONNECTICUT: RFK Jr.: Cousin is innocent of murder

Mos Grigore
2007-04-18 15:03:14

Re: Mos Grigore ot Chicago

La 2007-04-18 12:06:56, Ghita Bizonu' a scris:

> Bre ce-a folosit zbanghiul ala ca a "reusit" atatia morti?
=====================================================

Un Glock de 9 mm si un calibru .22 + multe clipuri deja pregatite.
>

Oriana
2007-04-18 15:08:29

Te-am prins !

E Nagasaki, ucis in strada de un mafiot, primarul era un pacifist, nu vroia inarmare, ciuperci uscate de-ale pacifistilor.

Ai vazut ce-au facut in Turcia, linga Ankara ? Acum am vazut la telejurnale: au atacat o casa de editii de carti crestine, ucisi 3 inocenti. Ia zi-mi (da', la ureche), ce motiv aveau turcii astia ? Tu zici ca e "intamplator" ?

Sudkoreanul era un scrintit, il rodea invidia pe alti studenti bogati - de parca a fi bogat e o vina ! - si nu e clar ce cauta logo acela scris cu rosu pe o arma Ismail-AX. Blogurile numai despre asta scriu, peste tot, din Germania la Hong Kong.

N-avea nici un drept sa asasineze atatia inocenti: sa arda in iad, la dracu' !

La 2007-04-18 14:09:20, cercetas a scris:

> Uite prima pagina din CNN world. Cate referinte la crima, violenta, interventie armata sunt? Este intamplator?

> TOKYO, JAPAN: Murdered mayor sparks Japanese fears

John.Valjean
2007-04-18 15:11:33

Dumnezeu sa-l ierte!

Dumnezeu sa-l ierte! O fost un om curajos. Sa-i fie tzarana ushoara!

Giuseppe Cocos
2007-04-18 15:16:43

Re: In timp ce Librescu


>" nu mai fa pe grozavul,"

Cine-o face bah, pe grozavu ? Tu cind ai vazut un doctor de minte ultima data ?

Giuseppe Cocos
2007-04-18 15:18:53

Re: Bizonu

Raspuns: ciorapii lui Mos Grigore !

La 2007-04-18 12:06:56, Ghita Bizonu' a scris:

> Bre ce-a folosit zbanghiul ala ca a "reusit" atatia morti?
>
>

Sobru
2007-04-18 15:22:15

Re: In timp ce Librescu

Inteleg ca ati si crezut abureala asta.

toni
2007-04-18 15:28:52

Re: Doliu si la Politehnica in Bucuresti

La 2007-04-18 03:32:58, Mos Grigore a scris:

> FII MINDRU BA, ca asta e exact RO!


N-am inteles de ce trebuie sa-l planga romanii , daca nu era roman ? Doar pentru ca asta ceva ani pe aici ? Omul era plecat din Romania de cateva decenii , nici nu era de-al casei , ca sa zic asa ....

CALUGARUL
2007-04-18 15:48:54

Jertfa. Mielul.

Zen
2007-04-18 16:58:54

Re: seriozitate!

Da'...tu ai fost vreodata in America? Sau vorbesti din auzite?...


La 2007-04-18 12:30:32, richardsdma a scris:

> sunt foarte trist pt cele intamplate in us. aceste lucruri se vor mai
> intmpla cu siguranta si in viitor dar se pare ca ei isi asuma riscul
> pentru astfel de intamplari. acolo exista o alta psihologie, ideea ca
> tu ca individ ai putere si ca poti duce lucrurile la bun sfarsit. din
> pacate la noi in romania nu prea suntem in stare sa ne ducem la capat
> ideile(bune sau rele). tipul a facut chestia asta ca o forma de
> protest extrem(asa cred). forta de reactie a societatii americane e
> foarte puternica si din pacate ia si astfel de forme. spun asta pt ca
> ei au o lunga traditie in astfel de asasinate. totusi, datorita
> faptului ca nu stau cu mainile in san si asteapta sa le rezolve cineva
> de la centru problenele(ma refer la cetateni) sunt nr 1 in lume! GOD
> BLESS AMERICA!
>

alwis46
2007-04-18 18:41:58

Re: PSIHOZZZZAAAAAAA

Cercetas,

Hai sa-ti mai dau si eu niste exemple care, culmea !, nu sunt din America.

-1938-Japonia, 29 victime ucise cu o katana si o flinta. Cam veche dar merita mentionata din cauza armelor folosite.
-1982-Coreea de Sud, 57 de oameni ucisi de un politist care a a luat-o temeinic si metodic din casa in casa.
-Nepal-Printul mostenitor isi omoara 11 membri ai familiei folosind doua pistoale mitraliera.
-Romania-cazul Ramaru, 7 sau 8 femei omorate, se banuie ca numarul victimelor este totusi mai mare.
-Romania-anii astia de acum, un soldat din garda isi ia automatul si-si omoara 4 colegi din garda.
-1989-Politehnica din Montreal, 14 oameni ucisi in plina zi.
-Consiliul local din Nanterre-Franta, 8 consilieri omorati cu focuri de arma.
-1994-Suedia, un anume Mathias Flink trimite pe lumea cealalta 7 oameni.
-Marea Britanie-1996, 16 elevi si o invatoare ucisi intr-o scoala. -
-Elvetia-2001,Parlamentul cantonului Zug, 14 oameni omorati de un dilimache care a folosit o arma automata.
-Erfurt-Germania, 2002, 16 oameni omorati pe strada de alt zgubilitic.

Tine cont ca acestea se intampla in tari unde regimul armelor este extrem de restrictiv.
Ceea ce este insa demn de semnalat acum se refera la amploarea pe care a dat-o mass-media, inclusiv cea romaneasca, acestei tragedii in conditiile in care, exceptand cazurile romanesti, nu mi-aduc aminte de vreo mediatizare excesiva a celorlalte asa cum s-a facut cu cea de ieri.
Trebuie demonizata America, nu ?
Ei bine, la vremea respectiva agentiile de presa cam taceau in privinta atentatelor din Franta, Suedia, Elvetia, Germania, dar omorarea in 1999 a 13 persoane la liceul american Columbine era pe toate posturile TV posibile pentru a se demonstra putrefactia americana.
Zgubilitici sunt peste tot dar aratarea cu degetul intr-o singura directie este deja manipulare.
Parerea mea !

P.S.
Despre aia care se arunca in aer cu burnuzuri confectionate din Semtex si maieuri din C-4 si omoara cu zecile doar dintr-o lovitura nu mai vorbim.

La 2007-04-18 14:09:20, cercetas a scris:

> Uite prima pagina din CNN world. Cate referinte la crima, violenta,
> interventie armata sunt? Este intamplator?
>
> PARIS, FRANCE: French candidates court swing vote
> MOSCOW, RUSSIA: Berezovsky: Putin to fall in 2007
> BERLIN, GERMANY: German army race row: Trainer axed
> TOKYO, JAPAN: Murdered mayor sparks Japanese fears
> BEIJING, CHINA: China steel plant accident kills 32
> SEOUL, SOUTH KOREA: S. Korea shocked by U.S. shooting link
> MOGADISHU, SOMALIA: Somali parliament fires 30 lawmakers
> N'DJAMENA, CHAD: U.S. to Sudan: Accept more U.N. troops
> KANO, NIGERIA: Attackers kill 13 at Nigerian police stationNews
> TEHRAN, IRAN: Iranian TV: Diplomat tortured by U.S. troops
> BAGHDAD, IRAQ: Pentagon considers longer tours in Iraq
> WASHINGTON: U.S. to send millions to Palestinians' Abbas
> RIO DE JANEIRO, BRAZIL: 20 die in Rio as drug gangs battle police
> MONTREAL, CANADA: Montreal's lesson: Police act fast
> CARACAS, VENEZUELA: Chavez: Castro 'almost totally recovered'
> BLACKSBURG, VIRGINIA: Survivors detail day of hell
> ATLANTA, GEORGIA: Ex-con indicted in fatal CNN Center shooting
> STAMFORD, CONNECTICUT: RFK Jr.: Cousin is innocent of murder
>
>La 2007-04-18 14:09:20, cercetas a scris:

> Uite prima pagina din CNN world. Cate referinte la crima, violenta,
> interventie armata sunt? Este intamplator?
>
> PARIS, FRANCE: French candidates court swing vote
> MOSCOW, RUSSIA: Berezovsky: Putin to fall in 2007
> BERLIN, GERMANY: German army race row: Trainer axed
> TOKYO, JAPAN: Murdered mayor sparks Japanese fears
> BEIJING, CHINA: China steel plant accident kills 32
> SEOUL, SOUTH KOREA: S. Korea shocked by U.S. shooting link
> MOGADISHU, SOMALIA: Somali parliament fires 30 lawmakers
> N'DJAMENA, CHAD: U.S. to Sudan: Accept more U.N. troops
> KANO, NIGERIA: Attackers kill 13 at Nigerian police stationNews
> TEHRAN, IRAN: Iranian TV: Diplomat tortured by U.S. troops
> BAGHDAD, IRAQ: Pentagon considers longer tours in Iraq
> WASHINGTON: U.S. to send millions to Palestinians' Abbas
> RIO DE JANEIRO, BRAZIL: 20 die in Rio as drug gangs battle police
> MONTREAL, CANADA: Montreal's lesson: Police act fast
> CARACAS, VENEZUELA: Chavez: Castro 'almost totally recovered'
> BLACKSBURG, VIRGINIA: Survivors detail day of hell
> ATLANTA, GEORGIA: Ex-con indicted in fatal CNN Center shooting
> STAMFORD, CONNECTICUT: RFK Jr.: Cousin is innocent of murder
>
>

briel
2007-04-18 18:59:30

Alias

Te asteptam.
Ai venit pregatit ... frumos.
Hristos a Inviat!

Zen
2007-04-18 19:20:56

Re: Doliu si la Politehnica in Bucuresti

"BA" da' de cand esti tu asa mandru ca esti roman?...Te-ai schimbat asa...deodata!? Mai sa fie!
La 2007-04-18 03:32:58, Mos Grigore a scris:

"FII MINDRU BA, ca asta e exact RO! "

alwis46
2007-04-18 19:43:19

Re: PSIHOZZZZAAAAAAA....Completare.....

Ziceam in prima postare sa nu vorbim de aia care au pe ei imbracaminte din Semtex si C-4 si in loc de nastiru pun fitile sau detonatoare cu ceas.
Astazi in Bagdad, niste cretini d-astia, in explozii care au zguduit cateva cartiere, au omorat 175 oameni si au ranit mai multe sute.
Mamaaaa, daca omorau americanosii numai doi irakieni sa vezi ce duduia forumul, stiu eu vreo trei-patru care abia asteapta sa-si zangane tastatura si indignarea, acum insa nu le cade bine la lingurica, deh, aia cu bombele sunt irakieni.

Cum zici ca e cu armele alea prin America ?
Sa nu-mi spui ca americanii din Irak sunt de vina pentru mortii de azi....

>
> La 2007-04-18 14:09:20, cercetas a scris:
>
> > Uite prima pagina din CNN world. Cate referinte la crima, violenta,
> > interventie armata sunt? Este intamplator?
> >
> > PARIS, FRANCE: French candidates court swing vote
> > MOSCOW, RUSSIA: Berezovsky: Putin to fall in 2007
> > BERLIN, GERMANY: German army race row: Trainer axed
> > TOKYO, JAPAN: Murdered mayor sparks Japanese fears
> > BEIJING, CHINA: China steel plant accident kills 32
> > SEOUL, SOUTH KOREA: S. Korea shocked by U.S. shooting link
> > MOGADISHU, SOMALIA: Somali parliament fires 30 lawmakers
> > N'DJAMENA, CHAD: U.S. to Sudan: Accept more U.N. troops
> > KANO, NIGERIA: Attackers kill 13 at Nigerian police stationNews
> > TEHRAN, IRAN: Iranian TV: Diplomat tortured by U.S. troops
> > BAGHDAD, IRAQ: Pentagon considers longer tours in Iraq
> > WASHINGTON: U.S. to send millions to Palestinians' Abbas
> > RIO DE JANEIRO, BRAZIL: 20 die in Rio as drug gangs battle police
> > MONTREAL, CANADA: Montreal's lesson: Police act fast
> > CARACAS, VENEZUELA: Chavez: Castro 'almost totally recovered'
> > BLACKSBURG, VIRGINIA: Survivors detail day of hell
> > ATLANTA, GEORGIA: Ex-con indicted in fatal CNN Center shooting
> > STAMFORD, CONNECTICUT: RFK Jr.: Cousin is innocent of murder
> >
> >
>
>
>
> La 2007-04-18 14:09:20, cercetas a scris:
>
> > Uite prima pagina din CNN world. Cate referinte la crima, violenta,
> > interventie armata sunt? Este intamplator?
> >
> > PARIS, FRANCE: French candidates court swing vote
> > MOSCOW, RUSSIA: Berezovsky: Putin to fall in 2007
> > BERLIN, GERMANY: German army race row: Trainer axed
> > TOKYO, JAPAN: Murdered mayor sparks Japanese fears
> > BEIJING, CHINA: China steel plant accident kills 32
> > SEOUL, SOUTH KOREA: S. Korea shocked by U.S. shooting link
> > MOGADISHU, SOMALIA: Somali parliament fires 30 lawmakers
> > N'DJAMENA, CHAD: U.S. to Sudan: Accept more U.N. troops
> > KANO, NIGERIA: Attackers kill 13 at Nigerian police stationNews
> > TEHRAN, IRAN: Iranian TV: Diplomat tortured by U.S. troops
> > BAGHDAD, IRAQ: Pentagon considers longer tours in Iraq
> > WASHINGTON: U.S. to send millions to Palestinians' Abbas
> > RIO DE JANEIRO, BRAZIL: 20 die in Rio as drug gangs battle police
> > MONTREAL, CANADA: Montreal's lesson: Police act fast
> > CARACAS, VENEZUELA: Chavez: Castro 'almost totally recovered'
> > BLACKSBURG, VIRGINIA: Survivors detail day of hell
> > ATLANTA, GEORGIA: Ex-con indicted in fatal CNN Center shooting
> > STAMFORD, CONNECTICUT: RFK Jr.: Cousin is innocent of murder
> >
> >
>
>

calator
2007-04-18 19:43:29

Re: Pt. Domnul Librescu

Seherezada
2007-04-18 19:49:59

Re: Jertfa. Mielul.

calator
2007-04-18 19:53:11

Zen
2007-04-18 19:57:16

Re: Mos Grigore ot Chicago

Oare cat de interesanta devine toata afacerea, daca armele folosite sant aceleasi cu cele ale FBI - ului?

La 2007-04-18 15:03:14, Mos Grigore a scris:

"Un Glock de 9 mm si un calibru .22 + multe clipuri deja pregatite. "

Katty
2007-04-18 20:06:11

georgems
2007-04-18 20:34:38

In timp ce Librescu a murit ca un erou intradevar,ce si-a zis popeye,sa profitam

de moment si sa-i dam un ordin , ca sa vada boborul ce bun ie marinerul.De-a dreptul macabru,sa profiti de morti pentru a-ti creste scorul electoral.Si in plus omul asta Librescu, a rupt total legatura cu tara ce l-a format si educat, s-a dus unde l-a tras inima,Israel si USA, ceea ce nu-i deloc de blamat ,ci libidinosii nostri care se autoamagesc, cu ideea'ala a fost sau este roman",uitand ca de fapt mare parte din aceste valori s-au realizat afara, fugind de Romanica.

JMJ
2007-04-18 20:43:37

Re: Numarul mortilor egal cu varsta de 33 de ani cand a fost rastignit Iisus

La 2007-04-18 05:57:22, fericire a scris:

> La 2007-04-18 04:28:51, JMJ a scris:
>
> > Tragedia a venit a doua zi dupa Divine Mercy Sunday.
> > Vedem ca ieri s-a intamplat cel mai mare shooting in SUA, cand au fost
> > omorati 32 de studenti dintr-un campus univeritar, plus studentul
> > atacator ce s-a sinucis, sunt 33 – adica varsta lui Iisus cand a
> > fost crucificat. In ce localitate? Blacksburg , din statul
> > Virginia– in traducere insemnand orasul negru. Este sigur ca
> > asta nu s-ar fi intamplat daca ar fi avut cu totii devotiune pentru
> > Fecioara Maria si Fiul ei Iisus Christos.
> > Astfel de tragedii sunt rezultatul educatiei date de societate caci
> > totul se desfasoara dupa principiul CEVA NASTE CEVA ASEMANATOR.
> > Shootingurile sunt rezultatul jocurilor electronice si filmelor
> > violente americane raspandite in lume. Ar trebui interzise imediat
> > pentru ca macar sa fie diminuat fenomenul, caci de incetat va fi mai
> > greu. Chiar ieri am ascultat la Tv. putin din interviul cu un fost
> > Body builder (un nume italian), campion al Statelor Unite, care
> > amintea cum s-a intalnit si cu Arnold Shwartzeneger in concursuri,
> > erau fotografiati impreuna si au facut filme. Acesta insa, dupa ce a
> > avut ceva necazuri si cu justitia, a luat-o pe panta religiei si dupa
> > propria sa expresie, Arnold a devenit Terminator, iar el a devenit
> > Serminator – adica unul ce predica Cuvantul lui Dumnezeu (sermon
> > = predica).
> > Cu totul alta a fost situatia in Belgia, unde a aparut la Baneaux (un
> > fel de Flamanzi), prin 1914, intrucat locuitorii de frica razboiului
> > schimbasera numele localitatii in Notre Dame si recitau Rozariul
> > pentru a-I scapa fara daune. Deasemeni, Portugalia, unde Sfanta
> > Fecioara a aparut la Fatima, in 1917, tot pentru ca trei copii intre 7
> > si 9 ani, recitau rozariul in timp ce pasteau oile, dupa cum ii
> > invatasera parintii. Vreo 70.000 de oameni s-au adunat sa vada
> > Miracolul cu Soarele, la 13 oct. 1917, dintre care multi s-au
> > vindecat. Tot aici a fost anuntat ca daca lumea nu se pocaieste va
> > veni un razboi si mai mare, profetind si care va fi semnalul de
> > incepere.
> > Intre timp, Iisus a preparat-o pe sora Faustina Kowalska, in
> > manastirile de la Vilnius si Cracovia, inspiradu-i ideile ce au fost
> > scrise in jurnalul ei pentru a transmite omenirii Mataniile
> > Milosteniei Divine ca sa se roage pentru pace. Sf. Faustina a suferit
> > mult si era luata in deradere si pusa la munci grele chiar de catre
> > surorile ei din manastire. Ea a considerat ca era necesar sa
> > infiinteze un Institut al Milei Divine, dar n-a gasit sprijinul
> > autoritatilor. Intr-un nou film pe care l-am vazut astazi despre viata
> > si mesajul ei, am aflat ca la 11 luni dupa moartea ei (5 nov. 1938), a
> > avut loc atacul german asupra Poloniei. Bateau nemtii amenintator si
> > la portile manastirii (dupa cum ea a profetit), iar maicutele care
> > altadata n-o tratasera cum trebuie se duceau la mormantul ei sa se
> > roage, si astfel au scapat. Raspandirea acestor Matanii si icoana
> > pictata dupa cum Iisus a cerut, incepuse deja in Polonia, iar un preot
> > a luat trenul si trecut prin Rusia si Siberia pentru a se refugia in
> > America, promitand lui Dumnezeu ca daca il va scapa de razboi isi va
> > inchina viata transmitandu-le mai departe. Asa s-a creat o comunitate
> > importanta peste ocean care canta zilnic Mataniile Iertarii divine
> > transmitandu-le si al televizor.
> > Deci, e ceva cu cifra asta de 11: cand francezii din Pontmain au fost
> > credinciosi – avand fiecare cate o statueta a Sfintei Fecioare,
> > pusesera multe cruci pe marginea drumului, recitand rozariul, statiile
> > Crucii, Magnificat, Salve Regina, s.a., armata prusaca a fost oprita
> > de o "Madonna invizibila" – cum s-a exprimat un
> > general prusac, iar 11 zile mai tarziu s-a incheiat pacea. Interesant
> > ca Cesar, barbatul Victoriei – parintii copiilor vizionari
> > – a murit la cateva luni dupa aparitie, si m-am intrebat de ce?
> > Asta trebuie sa aiba legatura cu faptul ca dupa ce baietii (10 si 12
> > ani) I-au spus ca vedeau acea femeie frumoasa deasupra casei lor, el
> > nevazand nimic, le-a spus sa treaca mai departe al treaba si sa
> > hraneasca animalele. Abia dupa ce au mancat si ei, s-a gandit ca
> > trebuie sa fie ceva si le-a spus sa mearga sa vada daca mai e acolo.
> > Adica daca-I o aparitie sfanta poate sa astepte, dar daca ar fi fost
> > imparatul s-ar fi dat de ceasul mortii sa stea pe langa el.
> > De ce e importanta ridicarea Crucifixului ne spune Sf. Ioan cap.3
> > 14. Si dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa se
> > inalte Fiul Omului,
> > 15. Ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
> > Ce asteapta Dumnezeu de la omenire este realizarea acelei societati
> > care se crease la inceputurile crestinismului, dupa cum aflam din
> > Faptele Apostolilor, cap. 4-5 :
> > 32. Iar inima si sufletul multimii celor ce au crezut erau una si nici
> > unul nu zicea ca este al sau ceva din averea sa, ci toate le erau de
> > obste.
> > 33. Si cu mare putere apostolii marturiseau despre invierea Domnului
> > Iisus Hristos si mare har era peste ei toti.
> > 34. Si nimeni nu era intre ei lipsit, fiindca toti cati aveau tarini
> > sau case le vindeau si aduceau pretul celor vandute,
> > 35. Si-l puneau la picioarele apostolilor. Si se impartea fiecaruia
> > dupa cum avea cineva trebuinta.
> > 36. Iar Iosif, cel numit de apostoli Barnaba (care se talcuieste fiul
> > mangaierii), un levit, nascut in Cipru,
> > 37. Avand tarina si vanzand-o, a adus banii si i-a pus la picioarele
> > apostolilor.
> > Numai ca diavolul si-a varat coada si au fost tentati din nou, astfel
> > ca au inceput din nou sa-si gaseasca moartea, dupa cum scrie profetul
> > mai departe.
> >
> vai de capul forumului cu asa tampenii biblice. Trivializezi asa o
> tragedie cu interpretari aiurea. Mai bine ai mentionea ca atat Isus
> cat si acest profesor care s-a sacrificat ca sa-si salveze semenii,
> erau evrei. Acum cateva zile, am jucat un terminal cu numarul 33 si am
> castigat cativa dollari. Poci da si o interpretare? pe romaneste
> shootinguri inseamna impuscaturi.
>
Fara indoiala ca prof Liviu Librescu a fost un erou, insa gestul lui a salvat un numar relativ redus de persoane. Ideile exprimate de mine pot salva un numar infinit de mare. trebuie sa judecam lucrurile nu dupa aparentele imediate, ci sa judecam in profunzime, sa analizam si sa inlaturam cauzele care duc la astfel de atacuri. Sunt destui de multi tineri care se sinucid pentru ca prietena/prietenul i-a inselat. De multe ori acestia aleg persoane mai instarite - deci nu pentru calitati deosebite. De aici rezulta doua cauze: imoralitatea si inegalitatile sociale. Ambele contravin credintelor religioase, fie ele crestine, iudaice, islamice sau budiste.
Pare ca multi oameni sunt in razboi cu Dumnezeu. Ghici cine are de pierdut?

Sobru
2007-04-18 22:12:22

Re: In timp ce Librescu a murit ca un erou intradevar,ce si-a zis popeye,sa profitam

Ca de obicei SUA face show din orice eveniment. Asa aparu si acest asa zis erou, in realitate o simpla victima. Trebuia si Bush sa aiba un motiv de laudat "eroii" Americii, dincolo de lacrimile de crocodil.

alias
2007-04-18 23:06:42

Re: Briel !

La 2007-04-18 18:59:30, briel a scris:

> Te asteptam.
> Ai venit pregatit ... frumos.
> Hristos a Inviat!

>
>
Adevarat ! A Inviat !

----------------------------------
Intr-un fel e absurd ce se-ntampla
Si se-ntampla in fiece zi
Noi ne nastem in viata aceasta
Ca sa stim cum se poate muri.

alias
2007-04-18 23:16:28

Re: Jertfa. Mielul.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02000 sec.