Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul comunismului

2007-03-28
Constantin Rauta din Maryland (...@aol.com, IP: 72.83.5...)
2007-04-11 01:22
Partea a doua

Continuare; Va fii dificil de trecut o lege a Lustratiei acum, dar nu imposibil. Fostii comunsti si securisti, sau urmasii lor, asociati cu elemente criminale sau “baieti destepti” , care au furat tot ce lea cazut in mina in ultimi 17 ani, detin acum puterea economica in Romania, au oamenii lor in Guvern si Parlament, si contaoleaza o multime de mijloace de publicitate, cu care vor incerca sa inabuse orice incercare de trecere a legii Lustratiei. Sperante sunt cu cerintele UE care vor reformarea Justitiei si Agentia Nationala pentru investigarea averilor demnitarilor, si sunt gata sa activeze caluza de salvgardare, daca reforma nu se face. Sperante sunt si in schimbarea la votul uninominal cerut de Paresedintele Basescu, Ca reprezenatnii alesi de cetateni s araspunde in fatal or de ce fac in Parlament, ca sa schimbe componeta Parlamentului actual si sa permita adaptarea unei legi a Lustratiei, sla schimbarea Justitiei in Romania, care sa nu mai ocrotesca pe cei care fura cu milioanele sau fac abuzz in serviciu.
Trecerea la o Monarhie este puitn probabila, deoarece Romanii au cistigat in Decembrei 1989 dreptul de a vorbii liber, calatorii liber si vota , si nu vor renunta la ele in favoare unei dictaturi Monarhice. In Anglia Monarhia functioneaza deoarece sub haina simbolica a Monarhie, inca de a Magna Carta, se ascunde o democratie vibranta. In Romania, tocmai acest element importante al monarhiei simbolice, democartiea lipseste.
Invit cititorii la comantarii in opinile exprimete, daca se poate constructive, critice daca trebuie dar nu o s araspund la ironie si bascalie, deoarece nu serveste la nimic. Constantin Rauta, College Park, Maryland


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.19400 sec.