Ziua Logo
  Nr. 3887 de vineri, 23 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2007-03-23

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

alwis46
2007-03-23 00:16:14

Smecherie mare, mai bine zis hotie la drumul mare.

In prezent aceste repartitoare se monteaza in prima treime pe lungime si in prima jumatate pe inaltime, adica exact partea de calorifer care este cea mai bine incalzita, daca privim in front calorifer pe directia de intrare.
Indiferent de montarea tevilor de intrare si iesire in/din calorifer, in contracurent sau echicurent, un sfert de calorifer, dreapta jos este mult mai rece decat sfertul dreapta sus pe directia de intrare agent termic.
Dupa parerea mea este o smecherie aceasta pozitionare pentru ca ea nu contorizeaza caldura radiata de ansamblul elementelor caloriferului ci doar de o parte a lui, partea cea mai calda .

(I)rationalul
2007-03-23 04:09:16

intrebari si probleme

stiti de fapt ce sunt aceste repartitoare? mijlocul prin care suntem fortati sa revenim la dictonul ceausist de a mai pune o haina pe noi. problema mare nu e sa masor ce consum (aceste repartiotoare nici macar nu masoara ce se consuma! - e o minciuna sfruntata acelor care habar nu au de tehnica acceasta) ci sa se reduca opierderile de caldura ale spatiilor de incalzit si sa se reduca pretul energiei termice livrate la intrarea in blocurile de locuit! neputinta RADET si TERMOELECTRICA este transferata pe spinarea clientilor.
d-l Murgeanu sta la bloc? si-a instalat repartitoare? cati din cei care au facut si promovat aceasta lege locuiesc la boc sau in vile luxoase cu centrale proprii?
cu ce bani vor instala repartitoare proprietarii care nu isi pot plati chesltuielile de intretineri lunari si nu isi pot cumpara medicamente?
este normal ca RADET sa se implice ? ne este conflict de interese? citirea repartitoarelor s o faca locatarii si nu firmele, acestea urmand sa faca numai calculele!

cosor ion
2007-03-23 04:23:05

Re: Smecherie mare, mai bine zis hotie la drumul mare.

La 2007-03-23 00:16:14, alwis46 a scris:

> In prezent aceste repartitoare se monteaza in prima treime pe lungime
> si in prima jumatate pe inaltime, adica exact partea de calorifer care
> este cea mai bine incalzita, daca privim in front calorifer pe
> directia de intrare.
> Indiferent de montarea tevilor de intrare si iesire in/din calorifer,
> in contracurent sau echicurent, un sfert de calorifer, dreapta jos
> este mult mai rece decat sfertul dreapta sus pe directia de intrare
> agent termic.
> Dupa parerea mea este o smecherie aceasta pozitionare pentru ca ea nu
> contorizeaza caldura radiata de ansamblul elementelor caloriferului ci
> doar de o parte a lui, partea cea mai calda .
>
> D-le alwis,de fapt unde se monteaza acest repartitor si unde se afla contoarul,in apartament sau in afara apartamentului si nu exista un loc obligatoriu de montarea repartitorului.eu locuiesc in SUA si in tara am apartament la care probabil va trebui sa-mi montez acest repartitor,si nustiu daca se pun repartitoare la toate caloriferele din apartament
>

mamaie
2007-03-23 09:41:17

MEGAEXCROCHERIE

Cine vrea sa se mai faca cu bani? Desigur ca omul de rand impunandu-i-se o amenda o sa-si puna si aparatele alea care nu sunt concludente. Dar nu mi se pare normal ca Radet sa faca ce doreste. Se doreste a incasa bani cu acte in regula, adica a fura cu acceptul celui care da. Bravo nesatuilor poate va satura dracu pana de Paste.

Ghita Bizonu'
2007-03-23 10:54:07

Re: cosoare

pai cel mai bine devransezi apartamentul.
Daca nu, pui repartitoare (e musai) si le tii pe minim. Dar lasi cuiva cheia s se poata intra sa se citeaca repartitoru'.
Io am iesit cu 37 de lei la caldura pe ian, tot ata pe februarie, am facut frig ceausist si am reusit sa ma paradesc...

La 2007-03-23 04:23:05, cosor ion a scris:

> La 2007-03-23 00:16:14, alwis46 a scris:
>
> > In prezent aceste repartitoare se monteaza in prima treime pe lungime
> > si in prima jumatate pe inaltime, adica exact partea de calorifer care
> > este cea mai bine incalzita, daca privim in front calorifer pe
> > directia de intrare.
> > Indiferent de montarea tevilor de intrare si iesire in/din calorifer,
> > in contracurent sau echicurent, un sfert de calorifer, dreapta jos
> > este mult mai rece decat sfertul dreapta sus pe directia de intrare
> > agent termic.
> > Dupa parerea mea este o smecherie aceasta pozitionare pentru ca ea nu
> > contorizeaza caldura radiata de ansamblul elementelor caloriferului ci
> > doar de o parte a lui, partea cea mai calda .
> >
> > D-le alwis,de fapt unde se monteaza acest repartitor si unde se afla contoarul,in apartament sau in afara apartamentului si nu exista un loc obligatoriu de montarea repartitorului.eu locuiesc in SUA si in tara am apartament la care probabil va trebui sa-mi montez acest repartitor,si nustiu daca se pun repartitoare la toate caloriferele din apartament
> >
>
>

the
2007-03-23 13:03:36

Monopolurile de stat

s-au transformat in Regii autonome ... In lipsa concurentei, buzunarul se goleste contorizat ...
Ah, da, concurenta exista in Ro ... la telefoane mobile, internet, ceapa, crenvursti ... mai era ceva si am uitat ?

alwis46
2007-03-23 14:45:09

Pentru Cosr Ion si nu numai.....

Domnule,

Echiparea apartamentelor din blocurile racordate la sistemul de termoficare s-a facut in urma unor calcule de pierdere de caldura catre exterior coroborate cu energia termica disipata de elementele statice de incalzire.
In general, in apartamente s-au montat calorifere cu elementi a caror suprafata desfasurata este de 0,24 m2.
Puterea termica a unui astfel de radiator, cea care se ia de altfel in calcul pentru echiparea unei case, conform STAS-ului este de circa 102 kcal/element/h la o diferenta de temperatura de 20 grd. Celsius pentru temperatura de intrare a agentului termic la 80 grd. C si temperatura de iesire la 60 grd. C.
Aceste valori de temperatura nu au mai fost atinse de zeci de ani iar daca iti intra apa cu 50 grd. C in calorifer erai un om fericit. Trebuie sa tinem seama si de fenomenul de colmatare si ai sa ai tabloul complet al frigului existent in casele romanilor inainte de 1989 si chiar dupa acest an.
Calculul consumului termic se facea foarte simplu. Se inmultea debitul (m3/h) cu diferenta de temperatura (20 grd. C) si gata gigacaloria.
Ei bine aici s-a facut furtul cel mai mare zeci de ani, pentru ca un element de calorifer in care apa intra doar cu 70 de grade si iese cu 50 nu mai da 102 kcal/element/h ci doar 84 kcal/element/h, noi platind de fapt frig la pret de caldura.
Pentru montarea repartitoarelor astea mai intai ar trebui lucrari ample de remediere a cladirilor pentru eliminarea pierderilor de caldura in atmosfera, ar mai trebui o retehnologizare si reconditionare complete ale instalatiilor de distributie si transport energie termica pentru eliminarea pierderilor de agent termic, o decolmatare completa a sistemului de transport energie termica si abia apoi putem vorbi de montarea unor repartitoare si de contorul general de intrare agent termic de pe scara blocului.
Montajul insa, asa cum am scris si in prima postare, se face in mod hotesc in cadranul cel mai favorizat daca este sa impart caloriferul in patru cadrane ca cercul trigonometric.
Evident ca primul cadran, cel de langa intrare calorifer va avea cea mai mare temperatuta fata de cadranul cel mai departat, cel prin care se face iesirea in cazul circulatiei in echicurent asa cum ar fi normal.
In loc sa se faca o medie, eu sunt sigur ca se ia in calcul valoarea cea mai convenabila RADET ca doar nu s-a prostit institutia asta intre timp.
Sunt ferm hotarat sa nu-mi montez asa ceva atata timp cat, parerea mea, trebuie sa platesc din buzunar ca sa fiu furat !
Ca sa-mi intaresc punctul de vedere iata o intamplare din 1978.
Lucram atunci la Directia Electrocentrale Bucuresti la Biroul Pregatirea si Urmarirea Productiei. Printre amicii mei se numara si un inginer care lucra la G.I.G.C. actualul RADET.
Ei bine, i-am spus amicului meu ca sunt hotarat sa cumpar un debitmetru si unn termometru inregistratoare cu penita si diagrama si sa le montez in subsolul blocului pe turul si returul general.
Cum amicul meu lucra la biroul PRAM, Protectii, Relee si Automatizari, mi-a taiat imediat macaroana si mi-a spus ca nu voi obtine niciodata aprobarea pentru asemenea actiune deoarece daca toate blocurile si-ar monta astfel de aparate de masura in cel mult o luna de zile GIGC da faliment.
Tine cont, vorbesc de 1978 deci de o perioda de acum 30 de ani.
Concluzia ?
Una singura.
Am fost, suntem si vom fi furati in continuare fara rusine si fara remuscari de GIGC, RADET, Apa Nova, Distrigaz, RENEL, Romtelecom sau oricare alta combinatie d-asta de litere care ascunde o anume institutie care, cica, presteaza servicii.
S-auzim numai de bine.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Armata invizibila (6624 afisari)
 Un milion de dolari pentru daramarea lui Basescu (5302 afisari)
 Demisia presedintelui (3947 afisari)
 Arhive oficiale despre OZN-uri pe Internet (2432 afisari)
 Precedentul Nastase (2371 afisari)
 Unul dintre avocatii lui Hayssam ofera indicii despre implicarea serviciilor secrete romanesti (655 afisari)
 Pacura pe Dambovita (212 afisari)
 Liberalii contraataca (100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00726 sec.