Ziua Logo
  Nr. 3871 de luni, 5 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-03-05

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

internautul
2007-03-05 00:27:49

Va felicit pentru preocupari!

Ma bucur ca exista si scriitori care merg in vizita la romanii de peste granite. Sa va dea Dumnezeu putere si sanatate sa va continuati cu bine si folos drumurile!

mcollan
2007-03-05 03:53:31

Comentariul meu spune tot

Sunt in America de 33 de ani. Aici am intalnit multi Romani din Voivodina. Nu numai ca sunt Romani, sunt chiar foarte buni Romani , harnici si corecti. Scriu Romani cu R mare fiindca m-am obisnuit sa scriu American cu A mare. Care este diferenta intre un Roman si un American? Probabil gramatica l. Romane.
Ca Romani de dincolo, si noi, am invatat sa ne ducem grija singuri, nestingheriti de guvernanti care nu au invatat inca sa guverneze. Pacat de o tara asa de frumoasa si de un popor atat de rabdator, ca sa il citez pe Blaga.

ionescu
2007-03-05 04:00:23

Romanii nostri de dincolo

Articolul este binevenit DAR ESTE PRINTRE PUTINELE care se ocupa de romanii din strainatate, care au contribuit in dorinta de schimbare la aducerea conducerii DA la putere, desi s-a dovedit acum ca a inscaunat la putere NU.

Pe cand un MiNISTER AL DISPOREI care sa ajute confratii romani de pretutindeni, nu numai sa astepte ca acestia sa ajute Romania?

Christiaan
2007-03-05 08:07:39

Situatia actuala diferita de cea din perioada CDR!

Prea putin ii intereseaza pe guvernanti de soarta Romanilor din jurul Romaniei.

Aparut in timpul guvernarii CDR, la initiativa PNTCD si a fostului presedinte Emil Constantinescu, Departamentul pentru Relatia cu Romanii de peste Hotare (DRRH) a avut o activitate fructuoasa sub conducerea d-lui Viorel Badea si a echipei sale. Au fost sprijinite in aceasta perioada comunitatile romanesti din Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Albania si s-au stabilit contacte si cu istroromanii din Croatia.

Ministrul taranist al Culturii, dl Ion Caramitru a participat la al III-lea Festival International de Cantece si dansuri Populare Romanesti de la Vidin in 2000, iar cuvantare Domniei Sale a starnit ropote de aplauze din partea asistentei! De asemenea se tine legatura cu dl Iurie Rosca, presedintele PPCD din Rep. Moldova.

Din pacate, odata cu venirea PSD-ului la guvernare, DRRH a fost desfiintat, in locul sau fiind infiintat un Departament al Romanilor de Pretutindeni, care a fost trecut din subordinea Primului Ministru la Ministerul Informatiilor Publice, iar prima masura a noului secretar de stat Doru Vasile Ionescu a fost indepartarea expertilor ce se ocupasera de Romanii din Ucraina, Ungaria, Macedonia, Albania si Bulgaria, nu pentru incompetenta, ci din contra, pentru a nu se pune in practica proiectele care prevedeau sprijin pentru biserica si scoli in randul comunitatilor respective si deschiderea de consulate romanesti si centre culturale in zonele respective!

Dupa doi ani acesta a fost demis de fostul premier Nastase, a adus DRP in cadrul Cancelariei Primului Ministri si l-a numit pe tanarul Titus Corlatean ca secretar de stat. Acesta la inceput a incercat sa reia proiectele pentru romanii din jurul Romaniei dar, fiind numit si purtator de cuvant al PSD, a transformat, cu timpul, DRP intr-o anexa a functiei politice a sefului, precum si o "pusculita" a pentru campania electorala.

Venirea Aliantei la guvernare a adus mari sperante.
Din pacate, noul secretar de stat, Mihai Gheorghiu (protejat al lui Emil Constantinescu, care l-a facut deputat PNTCD si prieten al Premierului Tariceanu, care l-a numit initial Director al Centrului Eudoxiu Hurmuzachi, unde a demis pe toata lumea!) a sistat ancheta privind "presupusele" deturnari de fonduri ale lui Titus Corlatean si a indepartat personalul care le adusese la cunostinta opiniei publice !
In continuare, de comun acord cu Aleodor Francu (fostul sef al Cancelariei Primului Ministru, dovedit turnator al securitatii, cu acte!) muta pe "sest" Departamentul la M.A.E. De atunci, activitatea DRP e "confidentiala". Se preocupa mai mult de romanii din diaspora (diurna e mai mare!), pe cei din jurul Romaniei, practic ii ignora!
E de notorietate cum si-au batut joc de Romanii din Timocul sarbesc anul trecut, cand le-a promis in scris bani pentru proiecte, acestia s-au imprumutat, au demarat proiectele, au depus la DRP toata documentatia ceruta si la sfarsitul anului au fost informati de o directoare din departament ca nu mai primesc banii promisi!

Asa ca, singura lor speranta a ramas moral, presedintele Basescu, care mai mult ca oricare alt presedinte i-a vizitat, i-a primit la Cotroceni si a discutat cu oficialii din tarile in care traiesc despre soarta lor si Gigi Becali, din punct de vedere material!

Despre consilierii lui Tariceanu - ce sa mai spun. La vizita Domniei Sale in Grecia, la Atena s-a intalnit cu o delegatie a aromanilor (care nici macar nu sunt recunoscuti de catre greci) si i-a confundat cu refugiatii comunisti greci din anii '50 si care s-au repatriat!

pentru mai multe stiri privind Romanii de la Sud de Dunare, vizitati blogul

www.celedouatribalii.blogspot.com

Sper sa mai auzim si de bine!
Christian

ionion
2007-03-05 09:23:46

Da da, ajutorul trebuie dat , dar inca nu s-a primit acordul de la Moscova - bashca Chiev !


si apoi vom vedea !
Trebuie sa asteptam la cuvantul "sfant" al tovarasului maior,
pai adice ce credetzi ... ia uita-te dom'le....da se poate !

Theodor Constantinescu
2007-03-05 10:19:48

NICI O SCAPARE, NU SE PUTEA CA SHOBOLANII DE MINISTER SA RATEZE UN ASEMENEA DOMENIU ...

NICI O SCAPARE, NU SE PUTEA CA SHOBOLANII DE MINISTER SA RATEZE UN ASEMENEA DOMENIU ......
Cum adica, sa se tzina Romanii unii de altii, de neamuri si sa se intareasca ?
Nu, asa ceva trebuie impiedicat cu ORICE pretz ...
Si, reteta este clasica, aplicata CONTINUU de 150 de ani.
Din nesfarsita rezerva de NeIspraviti, crescutzi cu grija ("VEZI CE PROST ESTE ALA, TU ESTI MAI PROST DECAT EL, DE CE SA NU AI SI TU BANII LUI ...") se selecteaza cei mai NeIspravitzi si se pun sefi, mari sau mici, UNDE este nevoie, sa sufoce tot si sa blocheze pe cei PUTZINI si CAPABILI, pastrati numai si numai pentru Munca si Sacrificiu, la caz de punct critic.
Se medaliaza POST-MORTEM si ALTI NeIspraviti din Rezerva de Cadre InDiavolita le iau locul ...
Si uite asa batem sarba-n carutza de 150 de ani ...

Theodor Constantinescu
2007-03-05 10:22:17

Re: Comentariul meu spune tot

La 2007-03-05 03:53:31, mcollan a scris:

> Sunt in America de 33 de ani. Aici am intalnit multi Romani din
> Voivodina. Nu numai ca sunt Romani, sunt chiar foarte buni Romani ,
> harnici si corecti. Scriu Romani cu R mare fiindca m-am obisnuit sa
> scriu American cu A mare. Care este diferenta intre un Roman si un
> American? Probabil gramatica l. Romane.
> Ca Romani de dincolo, si noi, am invatat sa ne ducem grija singuri,
> nestingheriti de guvernanti care nu au invatat inca sa guverneze.
> Pacat de o tara asa de frumoasa si de un popor atat de rabdator, ca sa
> il citez pe Blaga.
>
DEGEABA ESTI IN AMERICA DACA GANDESTI IN HALUL ASTA ...
NU AI INTELES NIMIC DESPRE CAUZA RAULUI ROMANESC.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cartita lui Basescu (6213 afisari)
 Escrocheria "Iisus din Talpiot" (3377 afisari)
 Adevaratul Forrest Gump (2958 afisari)
 Miracolul din Nuevo Laredo (2298 afisari)
 Malpraxis ramas nepedepsit (2247 afisari)
 Efectul Dominoului la Bursa (232 afisari)
 Cresterea economica a Chinei este de neoprit (98 afisari)
 Comisii si comitete (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01405 sec.