Ziua Logo
  Nr. 3868 de joi, 1 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2007-03-01

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

enzo
2007-02-28 23:57:47

aveti dreptate, dle Andreescu !!!

La intrebarea dvs cu privire la cadrul de exprimare care ar fi de preferat, va sugerez sa va reamintiti argumentele utilizate cand ati introdus in Romania sintagma de "huliganism prin presa", intr-un articol pe care l-ati publicat in revista 22 acum cativa ani. Mecanismul a ramas acelasi si taberele la fel. Chiar daca unii au schimbat culoarea si dimensiunile umbrelei. Vorba lui Emineacu: "Toate-s vechi si toate noua". Du bine !!!!!!!

Fox-NewZ
2007-03-01 03:12:49

Gestul de onoare de a lua distanta

"De ce lungul text intitulat "Liicheanu" ... ma obliga, fiind colaborator al ZIUA, la gestul de onoare de a lua distanta?"

Uite de aia:
"""Sorin Rosca Stanescu
A debutat ca ziarist în 70 la revista Amfiteatru fiind student în anul I al Facultatii de Drept. Am început sa lucrez ca ziarist pentru ca muream de foame. Am lucrat numai pe investigatii înca de la început. În timpul comunismului, investigatiile jurnalistice nu puteau trata subiecte prea delicate. Rosca ne da un exemplu de ce se putea ancheta: am facut o ancheta în lumea prostituatelor, despre ceea ce cred acestea despre arta . În 72 lucra deja la Viata Studenteasca . A lucrat apoi la Informatia Bucurestiului . În 87 s-a decis sa predea carnetul de partid, dar dupa o serie de presiuni si-a reconsiderat gestul si a ajuns sa lucreze împreuna cu Horia Tabacu la departamentul Social.
Rosca Stanescu a recunoscut public faptul ca a colaborat cu fosta Securitate, cel putin în ceea ce îi privea pe studentii straini din Bucuresti.
Dupa `90 scoate Libertatea pe scheletul fostului ziar comunist Informatia Bucurestiului. Participa la munca în redactie a ziarului România Libera , primul ziar proaspat privatizat, si pune bazele unei sectii de investigatie. Are mâna libera la angajari si de aceea primeste pentru prima oara porecla Nasul . Coordoneaza în `93 si o alta tentativa de aparitie editoriala, Ultimul Cuvânt, care se stinge la fel de repede precum a început. Participa la pornirea EVZ sub coordonarea lui Cristoiu, pentru care face angajari în parcarea din fata Casei Scânteii (erau cozi de sute de oameni care vroiau sa devina ziaristi) si îsi consolideaza porecla de Nasul. Mihai Bacanu de la România Libera îi propune sa scoata împreuna ziarul Ziua, dar din cauza unor probleme financiare ziarul Ziua este lansat pe piata cu urmatorul actionariat: 50% pentru omul de afaceri Dinu Patriciu, 48% pentru România Libera si 2% pentru Nasul. În scurt timp România Libera îsi vinde actiunile catre Patriciu. Rosca si-a vândut în cele din urma si el actiunile, iar ziarul Ziua a fost vândut grupului Petrom Service. Rosca conduce mai multe ziare în momentul de fata: Ziua, Gardianul, Averea si gestioneaza mai multe proiecte editoriale.
Am pornit pe nimic si în 10 ani mi-am vândut actiunile pentru 3 milioane de Euro. Într-adevar, Rosca a pornit de la statutul de reporter la România Libera, în 1990. El descrie în câteva cuvinte cum a început sa faca presa în anii 90: veneau multe delatiuni, verificarea lor dura mult si era foarte greu sa publici informatii foarte bine verificate.

Acum este un prosper om de afaceri, care gestioneaza si o parte a imperiului mediatic ce s-a format la umbra sindicatului Petrom si a lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Rosca este actionar sau administrator la 15 firme în România. 7 dintre ele au legatura cu presa. Este vorba de Ziua Srl, unde si-a vândut actiunile catre Petrom Service si Comac Ltd din Cipru, dar a ramas administrator prin intermediul firmei Media Protection (activitati de consultare pentru afaceri si management) pe care o detine integral. Tot prin intermediul Media Protection detine 10 procente din Best Media Press, societate care editeaza ziarul Gardianul, unde Nasul a devenit si administrator.
Detine actiuni la societatea Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa unde este si presedintele CA. Societatea aceasta opereaza reteaua de vânzare a presei scrise Acces Press iar în CA se gasesc nume sonore ale media din România. Mai detine procente în agentia de stiri Rusia la zi , la Ziua de Constanta si în tipografia ESOP Omega . Urmeaza 8 firme cu diverse obiecte de activitate, fara legatura cu presa: productie de alcool (Agricola Alcohol Product SA), productia de scaune (Agrochim Impex), agricultura (Agricola SA), restaurante (BO NA Co 95), comert cu amanuntul si cu ridicata (Ethos Med si Elada Tours), turism (Marina Club) si activitati recreative (Captain Port Service)."""

Ion Caramache
2007-03-01 04:57:01

Pretul paturii

Eu cred ca problema trebuie privita si din punctul de vedere celor care considera ca patura este roasa, mincata de molii, peticita si, cel mai important, complet lipsita de credibilitate.
Evident se poate concluziona ca patura nu a tinut de cald majoritatii cetatenilor Romaniei nici inainte si nici dupa 89. Lumea a crezut ca patura este gata sa devina avangarda sperantelor unui intreg popor care, prostit, a crezut ca patura are ceva valoare si are stofa de conducator. Cind colo, s-a dovedit ca singura gena a genialei paturi este gena de lingusitor combinata cu arta hartzei si cultul chiulturii pe banii celor prosti, prostiti si multi.
Patura nu a dezvelit nici-un Havel, a latrat la unison la un Goma, a descoperit un om cu o ....mare, a dovedit ca sertarele ii erau goale precum hainele imparatului, si nu a dat de pamint cu geniile ot Barca si Butimanu. De aceea, in ochii unei mari majoritati, dreptunghiul ros si peticit nu are decit valoare de talcioc, sau, asa ca pe limba surorii mai mari cu domitziliul pe Sena, locul de pretuire al paturii este, ad literam, le marchee au pouces.


Ion Caramache
2007-03-01 05:22:43

PS

Oamenii, inca sperind sa iasa la lumina intelectualii, ataca la baioneta intelectualistii.

cosor ion
2007-03-01 06:09:28

Fox

deci am ajuns cu SRS unde este,dar nu ati spus cum a inceput,cu ce bani si mai ales de ce este asa de pornit pe Basescu?i-a luat acesta cumva vreo firma?ca prea are multe si ma gindesc cit alearga ca sa creasca cei 3 mil de euroi si probabil ca Base il forteaza sa faca afaceri legale,mai sti..

Iovescu
2007-03-01 08:34:45

anti si nu prea

cand ataci esti atacat.
nu de apelul catre lichele e vorba.
ci de unele mai recente.
sameni vant culegi furtuna.
iar daca ai devenit flasneta altora
pentru ca n-ai minte si te socoti nu-s ce mesie,
tre' sa explici ca n-ai plagiat traducand.
pe de alta parte cand fibra de fond iti este cea de comersant
si nu de on al cartii si laboratorului,
scandalurile cresc cifra la vanzari

doctorul
2007-03-01 10:02:07

Un atac antiitelectualist

n-am ce face.Ii dau dreptate Domnului Andreescu George Calalb

DanBruma
2007-03-01 10:14:01

Cine e nene Sojust?

ca pe situl lor nu se prezinta, nepoliticosi, nu?

ionion
2007-03-01 16:09:36

Numai o "revolutzie culturala" i-ar scoate

pe intelectualii romani din gainare !

cicero
2007-03-01 16:34:40

De ce

autointitulații "intelectuali" nu ies să demonstreze, de exemplu, pentru pensionarii intelectuali ?
Cred că Băsescu sau Macovei se pot apăra și singuri.
JALNIC!

istros
2007-03-01 17:01:02

Zice Andreescu

"Este o comunitate cu multi tineri inimosi care merita tot respectul pentru a fi contribuit, in felul ei, la europenizarea Romaniei."

Citindu-i articolele, pentru Andreescu europenizarea Romaniei se masoara in numar de homosexuali la mia de locuitori. Nu prea cred ca astea sunt preocupari de intelectual.

istros
2007-03-01 17:06:01

Re: PS

La 2007-03-01 05:22:43, Ion Caramache a scris:

> Oamenii, inca sperind sa iasa la lumina intelectualii, ataca la
> baioneta intelectualistii.
>

:). Intradevar, intre intelectuali si intelectualistii lui Andreescu e o diferenta.

Nu cred ca intelectualistul Andreescu si-a dat seama.

MardukTiamat
2007-03-01 20:42:21

Re: Zice Andreescu

Oare chiar asa sa fie?

La 2007-03-01 17:01:02, istros a scris:

> "Este o comunitate cu multi tineri inimosi care merita tot respectul
> pentru a fi contribuit, in felul ei, la europenizarea Romaniei."
>
> Citindu-i articolele, pentru Andreescu europenizarea Romaniei se
> masoara in numar de homosexuali la mia de locuitori. Nu prea cred ca
> astea sunt preocupari de intelectual.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profitorul tuturor regimurilor (6049 afisari)
 Bebelusul inviat din morti (5615 afisari)
 Ceausescu, judecat de un tribunal ilegal (5241 afisari)
 O alta gafa a domnului Traian Basescu (2752 afisari)
 Un atac antiintelectualist (2727 afisari)
 "Mandrie si prejudecata", cea mai populara carte in Marea Britanie (1022 afisari)
 "Stop Murder. Brasov = Auschwitz" (346 afisari)
 Fantana (The Fountain) (220 afisari)
 min 94 Faza de exceptie a lui Bostina pe dreapta incheiata cu un sut retinut excelent de Vatca (119 afisari)
 Parlamentarii nu vor vot uninominal (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.40910 sec.