Ziua Logo
  Nr. 3860 de marti, 20 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-02-20

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Sarmatic
2007-02-19 23:33:08

Votul popular

Votul nu stabileste adevaruri si nici nu da solutii. Arata doar vointa majoritatii. Care poate fi uneori nociva chiar pentru majoritate, asa cu ne arata istoria...

Christiaan
2007-02-20 02:16:51

Articolul asta e la ...

.....promotie?

Radu Dragan
2007-02-20 03:58:53

Democratia dupa Severin

Democratia dupa Severin, e de fapt un razboi permanent si nejustificat impotriva Domnului Presedinte Basescu. Cu gelozie, frustrare si ura permanenta, domnului Severin se evidentiaza cu intensitati diferite in orice articol semnat de domnia sa pe acest site.
Iar aceasta nu face decat sa ne arate in fapt cine e Adrian Severin.Marius Adrian Porojnicu
2007-02-20 08:32:04

Severine,taica !

Cum se face,taica, ca nu observasi aci, ca,bietu' popor n'are 'ncredere'nParlament :ca-de fat,d'aci din parlamentu' asta a rasarit criza si ca n'ai cum pune cap crizei atata timp cat puscariabilii ocupa fotoliile parlamentare;atat timp cat va dura criza parlamentara,poporul va sustine un plus de autoritate a preshedintelui !

plongeur.alpin
2007-02-20 13:38:55

Premonitie? Nu cred.

Si nu as vrea sa cad in clubul Mafalda al ghicitoarelor si horoscopistelor.
Ieri seara am scris spre sfarsitul forumului la articolul <Remiza prelungeste criza> al lui Adrian Patrusca:
Nu va mai framantati atata.
Pregatiti dictionarele, toate si stati ca vine maine/asta seara dl. Adrian Severin si asa, echidistant cum il stim si de departe, cu termeni, lamureste problemele, toate.

Vad ca de prea multe dictionare nici nu e nevoie, eventual ceva despre Montesquieu, Constitutia americana de la sfarsitul sec 18 (asta ar mai daapa la moara ideilor, prin apartenenta, nu continut), la dorinta poate ceva Platon.
Autorul nu a mangaiat ideile nici chiar asa de departe, cum ma asteptam, a luat direct problema de coarne spre lamurirea tutulor. Continututl este tentant , as zice chiar obligatoriu pentru comentarii,
grabit fiind renunt, nu insa fara a enumera una, doua din idei ce direct imping, mieros, la insusire.
Asta pentru a memoriza, definitiv, ce apa bate in piua.
< In sfarsit, a recunoscut ca socialism-comunismul a implodat, nu a castigat razboiul rece si asta datiruta dictaturii ideologilor asupra masei. Pas mal.
< Nu stiu cum se potriveste treaba cu " Dictatura rasturnata, a majotitatii ", ce ne paste, bibliografie cei citati mai sus.
< " dreapta fascizanta pro basesciana cu risc de extrema dreapta ", cu intelectualii semnatari sa. inclusi dar si cu participarea unor forte din zona democrata (care or fi aceia, oare?), cu risc de trecere la extrema dreapta. Mai-mai, cata grija!
< popor abstract , dar care alege, spre riscul dictaturii majotitatii>, daca-i abstract de unde teama la dictatura? Poate inca semiabstractizat de nedictatura anterioara a minoritatii.
<Finalul, fara comentarii: " Referendumul nu este un skandenberg intre presedinte si Parlament, ci o consultare democratica intre Parlament si cetateni. Ea trebuie ghidata de convingerile elitei politice, iar nu de sondajele de opinie", adica ar fi vorba de vox populi. OK, cu elita nu prea sunt in clar, de cand cu coruptia corectiva (bibliografie A. Severin) A se nota p pentru presedinte (asa e, nu stiu daca depaseste 1,70 m.) si P pentru parlament ( pentru ce este mai multi sau elita?).

elinescu constantin
2007-02-20 16:48:31

dl.Severin

Pe linia ultimelor sale articole,inca unul mizerabil ,al unui comunist obsedat de existenta la conducere a elementelor cu colorit fascist,uitand ca partidul din care se trage era desbracat de orice urma de umanitate.A cauta fascisti pritre fostii comunisti tradeaza o deraiere mintala ingrijoratoare.

alwis46
2007-02-20 17:54:02

Domnule Adrian Severin,

Sa inteleg din scrierea domniei voastre ca in afara celor peste 3.800.000 membri PCR dinainte de 1990, din care peste 508.000 activisti, restul populatiei, ba chiar si unii dintre peceristi, acum, sunt de orientare fascisto-legionara ?
V-am vazut ca veniti singur la adunarile de partid, evident PSD, dar oare nu este bine sa va luati un insotitor ?
Poate ati luat-o cumva pe aratura.

Shadow
2007-02-20 19:08:36

Re: Domnule Adrian Severin, lasa-l pe severinche ca se screme si el

> Sa inteleg din scrierea domniei voastre ca in afara celor peste
> 3.800.000 membri PCR dinainte de 1990, din care peste 508.000
> activisti, restul populatiei, ba chiar si unii dintre peceristi, acum,
> sunt de orientare fascisto-legionara ?
> V-am vazut ca veniti singur la adunarile de partid, evident PSD, dar
> oare nu este bine sa va luati un insotitor ?
> Poate ati luat-o cumva pe aratura.

Ete exemplu:
"Ca odinioara legionarii, ei pun pe prim plan o asa-zisa revolutie (reforma ar fi prea putin) morala".

A uitat ca revolutia ca arma fie ea morala, culturala sau dialectica este apanajul tatucilor sai din internationala proletara. Dar te pui cu te incurci? Asa un politolog mai rar. Mare domne mic pamantul doar.

Cica mai nou:

"Democratia reala asaza lucrurile altfel. Nu presedintele, ci Parlamentul este expresia suprema a puterii populare. "

Pe vremea colegilor sai nu era asa. Expresia suprema a puterii populare era la cotroceni si la palatul victoria. La cotroceni probata de amestecul direct in justitie al fostului presedinte in cererea facuta procurorului general pt recurs in anulare la retricedari. La palatul victoria prin numarul imens de ordonante de urgenta si centralismul extrem (derogarea de responsabilitate nu exista pt orice problema fie ele medicamente compensate sau problemele vacilor la monta, instalarea de centrale, etc decizia era luat doar la guvern).

Sau de ce nu?

"Pana la defilari cu torte, salutul fascist si apelul mortilor nu mai este decat un pas."

Ca doar le cunoastem si am avut parte in istoria "imediata". Defilarile minerilor cu lampase si lanturi, salutul noroc bun, si apelul mortilor si ranitilor rezultat. Si pe vremea aceea severin avea o pozitie clara anti "agenturile legionare" care erau batute din toate pozitiile.

Si il citez din nou
>Daca fortele binelui (adica poporul, acest Demiurg care si-a trimis fiul sa lupte >cu tenebrele) vor triumfa, "tarfa Babilonului" (Parlamentul care l-a suspendat >pe Capitan) va fi alungata in genuni.

Unde "poporul" era simbolizat de "oamenii de bine", tenebrele erau studentii din piata universitatii iar "tarfa babilonului" erau partidele istorice si oricine se opunea fiilor Demiurgului "de bine"(nu ma pot abtine) condusi de capitanul iliescu.

Iar ultima:

"Referendumul nu este un skandenberg intre presedinte si Parlament, ci o consultare democratica intre Parlament si cetateni. "

Asa cum referendumul pt votul uninominal nu este un skandenberg intre parlament si presedinte ci o consultare democratica intre presedinte si cetateni(asa cum presedentia are dreptul sa il exerccite, consultarea parlamentului nesemnificand "validare").

Ca asta este democratia si aplicarea legii "a la lettre".


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Al 13-lea semn zodiacal (7278 afisari)
 Razboiul anti-URSS a fost legitim (5886 afisari)
 Un nou scandal Basescu - Tariceanu (4102 afisari)
 Cacealmaua lui Madalin (3648 afisari)
 Pasalac nemtesc (3351 afisari)
 Urmariti inregistrarea video a ultimelor momente din viata lui John F Kennedy (869 afisari)
 Suspendarea, inaintea votului uninominal (152 afisari)
 BBC: SUA au un plan de atac asupra Iranului (123 afisari)
 Miron Cozma mai ramane in inchisoare (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01805 sec.