Ziua Logo
  Nr. 3858 de sambata, 17 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-02-17

Comentarii: 32, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2007-02-17 03:52:24

E cineva sincer ? sistemul uninominal e un pas INAINTE !!

Si NU unul gresit. Actualul parlament format din "sacii partidelor "unde seful taie si spanzura ,e o colectie de mini-dictaturi adunate si unde cetateanul nu are NICI un control a persoanelor ce apar in sala.

Machiavelli
2007-02-17 05:14:41

Propunere de Amendament la Constitutie pentru Votul Uninominal

gili
2007-02-17 09:41:50

Atentie , putem sa luam o plasa de zile mari ... Si ce-si face omul cu minutza lui ...

Nu cred ca Romanica noastra este in masura sa traga beneficii in urma schimbarii sistemului electoral si a tracerii la votul uninominal .
Trebuie sa stim ca in urma operatiunii o sa se treaca la un sistem bipolar , un sistem cu doua partide deoarece doar primele doua partide clasate vor ocupa locuri in Parlament .
Practic in parlament am gasi numai feseneii pesedei si feseneii pedei .
Cel putin dupa sondajele actuale , n'asa?
Pai in cazul asta nici macar cu un "sistem bipolar" nu putem spune ca ne-am pricopsit .
O sa ne reintoarcem la partidul unic , la FSN , cu doua ramurele , una care-si zice de dreapta si una care-si zice de stinga .
Iote implinit prin vointa populara liber exprimata la urnele de vot , visul de aur al securisto-comunistilor.
Asta vor cei care se inchina votului uninominal ca la sfintele moaste tamaduitoare ?!
Tot partidele vor fi cele care-si vor desemna si aseza pe liste "uninominalii" .
Sa tot alegi , n'asa?
Cei care sustin neconditionat votul uninominal au facut o analiza practica , au inteles bine ce o sa se intimple in urma votului ?
M-as cam mira , se vede treaba ca au preluat-o ca pe o lozinca si aplica principiul ca ie mai usor sa injuri decit sa gindesti .
Votul uninominal presupune cunoasterea perfecta , la amanunt a realitatilor scenei politice de catre spectatori , adica de catre cei care voteaza .
Sunt romanii in situatia asta ?
Atentie , putem sari din lac in put si asa cum noi suntem cei care l-am ales in mod democratic pe Ilici sa ne fericeasca , tot noi ne-o putem face cu propria minutza , n'asa?
De aceea consider ca votul preferential pe liste este mai bine adaptat conditiilor noastre . Basca ca partidele or sa fie nevoite sa ne ofere mai multi candidati din care , ca simpatizanti ai partidului in cauza o sa-l putem vota pe cel care consideram ca ne reprezinta cel mai bine.

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-17 12:02:19

Tre' sa scapam de ciurucuri!

Mai rau ca acum,nu poate fi! Profilul moral al candidatilor va fi criteriul de selectie;e clar ca ochiul electorului,va fi un filtru greu de trecut-daca nu imposibil-pentru infractori !

gili
2007-02-17 12:27:54

De acord , da daca dam de ciurucuri si mai mari ?

Tare am team ca mai bine de jumate dni ochii electorilor de zici sunt atinsi de cataracta ...
Ia zii lui badea Ilie sau lelitei Maritza ce si cum cu "profelu asta moral" si te trezesti injurat de mama .
Adica ininte de a te apuca de ... te speli in prealabil , n'asa?
Si daca n-ai prealabil , poti sa te speli in lighean ?

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-17 14:50:01

Re: De acord , da daca dam de ciurucuri si mai mari ?

Asta sa crezi tu! Si badea Ilie,si lelitza Maritza,au dus in spate 17 ani niste trantori de care ar vrea sa scape ! Si ei traiesc in "democratia originala" si pe ei nu-i scuteste nimeni de taxe si impozite ! Unde mai pui ca si badea Ilie si lelitza Maritza citesc jurnalu' si se uita la teve....


La 2007-02-17 12:27:54, gili a scris:

> Tare am team ca mai bine de jumate dni ochii electorilor
> de zici sunt atinsi de cataracta ...
> Ia zii lui badea Ilie sau lelitei Maritza ce si cum cu
> "profelu asta moral" si te trezesti injurat de mama .
> Adica ininte de a te apuca de ... te speli in prealabil ,
> n'asa?
> Si daca n-ai prealabil , poti sa te speli in lighean ?
>

eugcap
2007-02-17 15:22:56

Schimbarea...

As aborda tema prin prisma fundamentului sau:shimbarea;imi repugna, a considera ca as dispune de suficienta substanta in acest demers scurt,dar cred ca a ne apleca asupra sa ar fi necesar.N-as uza de mecanisme specifice managmentului schimbarii,ci pornesc la drum intrebandu-ma:"-Cand se mai coaguleaza un brand Romania,daca tara se prabuseste sub greutatea polisemantica a shimbarii?!"Logica schimbarii" poate creiona o dubla perspectiva,privita din acceptiunea romanului:una care asigure o configurare limpede a "contururilor" existente,cealalta vizeaza prefigurarea unui "contur" nou;ambele ipostaze, se vor salvatoare: dintr-un punct al materializarilor calitative ale"contururilor".Tema "schimbarii" a capatat un accentuat caracter de "moda"-trend,ar spune altii;pe aceasta remarca,mi-as inscrie si teama mea,posibil neintemeiata,ca moda este trecatoare,iar pasiunea excesiva pentru moda se poate metamorfoza intr-o trapa a inceputurilor fara de sfarsit.Neexistand finaluri de misiuni,poate exista un brand "Romania"?!

Tom Sawyer
2007-02-17 18:00:35

Re: Schimbarea.../sinergia faptelor

Tom Sawyer
2007-02-17 18:05:23

Re: De acord , da daca dam de ciurucuri si mai mari ?

Unde mai pui ca si badea Ilie si lelitza Maritza citesc
> jurnalu' si se uita la teve....
>
We, the ducks are coming from the trucks.

alt citat din acelasi clasic in viata (deocamdata)

Machiavelli
2007-02-17 20:27:04

Votului Uninominal are mai Multe Avantaje decat Dezavantaje

Avantajele sau dezavantajele unei forme de guvernamat (sau proceduri de alegere) se determina dupa o indelungata experienta istorica prin "incercare si eroare" din cauza ca statul este un sistem extrem de complex.

Orice propunere in domeniul organizarii statului, oricat de logica pare sa fie ea, trebuie sa fie experimentata un timp indelungat pana se pot vedea avantajele si dezavantajele acesteia.

Deci, din experienta istorica a ultimilor 200 de ani este clar ca sistemul american este cel mai eficient si eficace. in ultimele doua decenii, europenii s-au inspirat puternic din constitutia americana (vezi constitutia Elvetiei dela 1848).

Americani au adoptat votul uninominal pentru parlament [congres] prin constitutie pentru ca au considerat ca acest lucru este atat de important incat nu l-au lasat la discretia legislativului sa-l modifice prea usor.

Este foarte important de mentionat ca in conformitate cu constitutia federala americana de la 1787 deputatii [reprezentanti] au fost alesi uninominal iar senatori de catre legislativul fiecarui stat (deci nu uninominal).

Dupa mai mult de 100 de ani, americani au ajuns la concluzia ca alegerea senatorilor nu era eficienta si au facut un amendament [numarul 17] in 1913 prin care senatori sunt alesi uninominal.

Alegerile pe liste de partid incalca doctrina fundamentala a sitemului de guvernamat democratic.

Aristotel a scris acum 2500 de ani: " Si in alegerea conducatorilor, a alege dintre candidatii alesi prezinta un pericol: caci daca unii vor sa se coalizeze, fie ei si in numar mediu, intotdeuna alegerile se vor face dupa vointa lor." [Politica,1266a].

Autorii constitutiei americane mentioneaza ca lucrarea "Despre Spiritul Legilor" al francezului Montesquieu a fost una din surselor lor principale de inspiratie. Iata ce scrie Montesquieu: " Poporul care detine puterea suprema trebuie sa faca el insusi tot ceea ce poate indeplini el bine; iar ceea ce nu poate, trebuie sa faca prin reprezentantii imputerniciti de el. Acestia insa nu sunt imputernicitii sai daca nu-i desemneaza el insusi; asa ca un principiu fundamental al democratiei este ca poporul sa-si aleaga el insusi reprezentantii." [p.19]

Pentru cei ce se tem ca alegerile uninominale vor rezulta intr-un un parlament mai ineficient decat cel da acum, tot Montesquieu scrie: " Poporul se pricepe de minune sa aleaga pe cei carora trebuie sa le incredinteze o parte din puterea sa. Pentru aceasata el nu are decat sa se calauzeasaca dupa lucruri care nu le poate ignora si dupa fapte evidente. El stie foarte bine ca cutare barbat a fost adesea in razboi si ca acolo a avut cutare sau cutare izbanzi: el este deci foarte capabil sa aleaga un comandat de oaste. El stie ca un judecator este zelos, ca multi oameni pleaca multumiti de la tribunalul sau si ca nimenu nu l-a dovedit vinovat de coruptie: aceasta ii este de ajuns sa aleaga un bun conducator." [p.20]

Daca Montesquieu ar trai in ziua de azi probabil ca ar propune: dosarele si declaratiile de avere a tuturor candidatilor la parlament sa fie publicate pe internet cu 6 luni inainte de alegeri pentru ca mass-media si poporul sa dezbata meritele fiecarui candidat.

Inchei cu o definitie data de Jefferson: "Un stat este cu atat mai democrat cu cat mai multi dintre conducatorii acestuia sunt alesi direct de catre popor."

Arefu
2007-02-17 21:44:46

UNINOMINAL!!!!

Nu ne-am saturat de sistemul bolshevik cu listele bagate pe gat?! Daca (daca) mai era un omulet mai rasarit in capul listei, dupa el curgeau o liota de lichele turnatoriste si vrai nu vrai votai. Desi io am scris pe buletinele comuniste numai mascari. Da degeaba. Voturile anulate le lua "majoritaru" adica "unicul" De!
Avantaj, dezavantaj, asta este peste tot si in orice.Tre sa vedem unde este insa un avantaj cat de mic mai maricel.Si asta e la votul uninominal. Si de ce sa plang nano-partidele? Ca ele si asa nu prea reprezinta decat...nano-grupuri, nu?. Pai vedetzi....

ConanTheBarbarian
2007-02-17 23:49:15

Re: Votului Uninominal are mai Multe Avantaje decat Dezavantaje

La 2007-02-17 20:27:04, Machiavelli a scris:
> Deci, din experienta istorica a ultimilor 200 de ani este clar ca
> sistemul american este cel mai eficient si eficace. in ultimele doua
> decenii, europenii s-au inspirat puternic din constitutia americana
> (vezi constitutia Elvetiei dela 1848).

Mai tu ori esti beat(a) ori te-a pus vreun umorist din Congres sa ne scrii prostii p'aici. Am vazut ce eficient este sitemul ala, daca l-a dat pe cel mai redus mintal texan ce l-ati gasit beat la marginea drumului ... si l-ati facut presedinte.
Asa va puteati lua unul de la Ambasada Rusiei ca si aia au talente democratice precum trepanatul de la Casa Dalba.

Phil
2007-02-18 00:34:23

treaba este...

la rumin, dilema: schimbarea sistemului electoral, e ca la Hamlet sireacu, to be or not to be, this is the question. voteaza ruminu iliescu si in scurt timp ajunge prostimea, saraca la fel cu prostimea rusa. Basescu nu e bun, Macovei la fel, ceausila era ca aveai bani si nimic sa cumperi cu ei, da aveai apartament rece si bani la cec!

meditare
2007-02-18 00:42:28

Re: Votului Uninominal are mai Multe Avantaje decat Dezavantaje

La 2007-02-17 20:27:04, Machiavelli a scris:

Exemplul SUA nu as numi exemplu, mai mult contraexemplu. Hai sa incerci tu in America sa vii cu idei bune sperand ca populatia va fi interesat de ideile tale superbe... prostii, nu asa merge nici acolo. Daca esti foarte cunoscut (ex, Schwarzi) sau ai bani mult mai multi sau finantatori mult mai banosi ca si concurenta atunci vei fi vazut de mai multe ori decat concurenta, si oamenii se vor obisnui mai mult de mutra ta decat de cea a concurentei. Deci numai vedetele, bogatii si "datornicii" (adica cei care sunt datori celor care au finantat campania) au sanse. Asta ar fi ideal pentru saraca noastra Romanie??? Si inca nu am vorbit de faptul ca romanul de rand se informeaza mai mult din TV, iar in cazul unei circumscriptii cu 50000 de oameni nu prea multi ar ajunge in TV, asa ca populatia nu ar afla nici atat de ideile si programul cat a reusit sa inteleaga cel putin in cazul partidelor mai mari.

De altfel cele mai multe tari europene nu folosesc sistemul uninominal.

> Avantajele sau dezavantajele unei forme de guvernamat (sau proceduri
> de alegere) se determina dupa o indelungata experienta istorica prin
> "incercare si eroare" din cauza ca statul este un sistem extrem de
> complex.
>
> Orice propunere in domeniul organizarii statului, oricat de logica
> pare sa fie ea, trebuie sa fie experimentata un timp indelungat pana
> se pot vedea avantajele si dezavantajele acesteia.
>
> Deci, din experienta istorica a ultimilor 200 de ani este clar ca
> sistemul american este cel mai eficient si eficace. in ultimele doua
> decenii, europenii s-au inspirat puternic din constitutia americana
> (vezi constitutia Elvetiei dela 1848).
>
> Americani au adoptat votul uninominal pentru parlament [congres] prin
> constitutie pentru ca au considerat ca acest lucru este atat de
> important incat nu l-au lasat la discretia legislativului sa-l
> modifice prea usor.
>
> Este foarte important de mentionat ca in conformitate cu constitutia
> federala americana de la 1787 deputatii [reprezentanti] au fost alesi
> uninominal iar senatori de catre legislativul fiecarui stat (deci nu
> uninominal).
>
> Dupa mai mult de 100 de ani, americani au ajuns la concluzia ca
> alegerea senatorilor nu era eficienta si au facut un amendament
> [numarul 17] in 1913 prin care senatori sunt alesi uninominal.
>
> Alegerile pe liste de partid incalca doctrina fundamentala a sitemului
> de guvernamat democratic.
>
> Aristotel a scris acum 2500 de ani: " Si in alegerea
> conducatorilor, a alege dintre candidatii alesi prezinta un pericol:
> caci daca unii vor sa se coalizeze, fie ei si in numar mediu,
> intotdeuna alegerile se vor face dupa vointa lor."
> [Politica,1266a].
>
> Autorii constitutiei americane mentioneaza ca lucrarea "Despre
> Spiritul Legilor" al francezului Montesquieu a fost una din
> surselor lor principale de inspiratie. Iata ce scrie Montesquieu:
> " Poporul care detine puterea suprema trebuie sa faca el insusi
> tot ceea ce poate indeplini el bine; iar ceea ce nu poate, trebuie
> sa faca prin reprezentantii imputerniciti de el. Acestia insa nu sunt
> imputernicitii sai daca nu-i desemneaza el insusi; asa ca un
> principiu fundamental al democratiei este ca poporul sa-si aleaga el
> insusi reprezentantii." [p.19]
>
> Pentru cei ce se tem ca alegerile uninominale vor rezulta intr-un un
> parlament mai ineficient decat cel da acum, tot Montesquieu scrie:
> " Poporul se pricepe de minune sa aleaga pe cei carora trebuie
> sa le incredinteze o parte din puterea sa. Pentru aceasata el nu are
> decat sa se calauzeasaca dupa lucruri care nu le poate ignora si dupa
> fapte evidente. El stie foarte bine ca cutare barbat a fost adesea in
> razboi si ca acolo a avut cutare sau cutare izbanzi: el este deci
> foarte capabil sa aleaga un comandat de oaste. El stie ca un
> judecator este zelos, ca multi oameni pleaca multumiti de la
> tribunalul sau si ca nimenu nu l-a dovedit vinovat de coruptie:
> aceasta ii este de ajuns sa aleaga un bun conducator." [p.20]
>
> Daca Montesquieu ar trai in ziua de azi probabil ca ar propune:
> dosarele si declaratiile de avere a tuturor candidatilor la parlament
> sa fie publicate pe internet cu 6 luni inainte de alegeri pentru ca
> mass-media si poporul sa dezbata meritele fiecarui candidat.
>
> Inchei cu o definitie data de Jefferson: "Un stat este cu atat
> mai democrat cu cat mai multi dintre conducatorii acestuia sunt alesi
> direct de catre popor."
>
>

Arogantu'
2007-02-18 02:23:36

Alegatorul vrea vot uninominal. Cit de informat este ?!

Un studiu Gallup din 2002:

http://www.gallup.ro/romana/poll_ro/releases_ro/pr020318_ro/pr020318_ro.htm

Credeti ca alegatorul roman a mai invatat ceva intre timp ?!
Ce valoare va avea un referendum asupra acestui subiect ?!
Sondaje recente dau peste 80 % in favoarea votului uninominal. De ce mai facem referendum ?!

Problema reala este aceea a alegerii variantei de vot uninominal care sa fie legiferata - iar aici am vazut putine propuneri.

Are cineva textul proiectului de lege depus la Parlament de Asociatia Pro Democratia ?! Un link ?!
Multumesc !Aelectrostivuitoritei
2007-02-18 05:13:44

Re: Alegatorul vrea vot uninominal. Cit de informat este ?!

La 2007-02-18 02:23:36, Arogantu' a scris:

> Un studiu Gallup din 2002:
>
> http://www.gallup.ro/romana/poll_ro/releases_ro/pr020318_ro/pr020318_ro.htm
>
> Credeti ca alegatorul roman a mai invatat ceva intre timp ?!
> Ce valoare va avea un referendum asupra acestui subiect ?!
> Sondaje recente dau peste 80 % in favoarea votului uninominal. De ce
> mai facem referendum ?!
>
> Problema reala este aceea a alegerii variantei de vot uninominal care
> sa fie legiferata - iar aici am vazut putine propuneri.
>
> Are cineva textul proiectului de lege depus la Parlament de Asociatia
> Pro Democratia ?! Un link ?!
> Multumesc !
>

Iata link-ul:
http://www.apd.ro/noutati.php?id=5&PHPSESSID=0da4265ed91291d312b63bcb105c2e98
Lecturi usoare!

gili
2007-02-18 08:44:32

Re: treaba este...

Acuma nu inteleg ce te face sa crezi ca daca am constatat ca Iliescu nu ie bun , trebuie sa cadem lati in fata lui Ba'secu care de fapt ie cam tot acelasi drac ?!

gili
2007-02-18 08:48:33

Re: Alegatorul vrea vot uninominal. Cit de informat este ?!

Cum adicatelea de ce facem referendum pentru votul uninominal ?!
Pai in primul rind ca sa nu mai facem referendum pentru demitera lui Ba'secu , apoi pentru ca la referendum oricum o sa viteze toata lumea si mai la urma pentru ca referendumul aista ie propus de Ba'secu , n'asa?
Acuma distractia ar fi ca sa nu se prezinte la referendum jumate plus unu din votanti ... sau are grije dom menistru Blaga sa se prezinte ?

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-18 09:51:41

Re: We, the ducks are coming from the trucks./nea Nelu,citire.....


Hm ! Mi'aduc aminte ,can'nea Nelu,etalandu-si englezeasca lui,[!!],voind sa zica de daci si traci ca's stramosii nostrii,a zis ca...stramosii nostrii sunt ratze shi camioane,nu ca noi dacii ne tragem din camioane...
Cre'ca'n ruseste,ar fi spus corect.....
La 2007-02-17 18:05:23, Tom Sawyer a scris:

> Unde mai pui ca si badea Ilie si lelitza Maritza citesc
> > jurnalu' si se uita la teve....
> >
> We, the ducks are coming from the trucks.
>
> alt citat din acelasi clasic in viata (deocamdata)
>
>

Vasile Bleaga
2007-02-18 10:13:34

SISTEMUL ELECTORAL ELVETIAN

gili
2007-02-18 10:45:40

Re: SISTEMUL ELECTORAL ELVETIAN

Vasile io zic ca ie prea complicat sistemul cu pricina pentru electorul romanesc . Sa incepem cu votul preferential pe liste si mai tirziu om trai si om vide , n'asa?
Oricum nu vot uninominal pur , macar si pentru faptul ca tot partidele il pune pe lista ( acum inca pune mai multi) si apoi ar ramine un sistem bipolar si tre ma tem ca polarizarea asta ar lasa pe scena politichiei romanesti dopar doi jucatori cum ziceam , fesenelui pesedel si fesenelui pedel.
O sa sarim din lac in putz , n'asa?

Tom Sawyer
2007-02-18 11:32:21

Re: SISTEMUL ELECTORAL ELVETIAN

warry
2007-02-18 11:52:46

Sa mergem pana la capat

Daca tot facem referendum, sa facem si pentru republica parlamentara.
Adica presedintele Romaniei sa fie numai pentru protocol.
Toate statele civilizate europene sunt republica parlamentara. Nu comentez aici de Franta.
Poate pana la urma ar fi mai bine referendum pentru monarhie.
Tarile supercivilizate din Europa au monarhie.

warry
2007-02-18 11:54:33

Cel mai corect

Cel mai corect ar fi la Senat vot uninominal iar la deputati vot pe liste.
S-ar impaca si capra si varza

gili
2007-02-18 12:29:31

Re: Sa mergem pana la capat . Asa DA !

Sa mergem , de ce sa nu mergem , n'asa?

Arogantu'
2007-02-18 13:26:35

Re: Alegatorul vrea vot uninominal. Cit de informat este ?! - Ai dreptate, Gili !

Si multumesc lui Aelectro etc.

La 2007-02-18 08:48:33, gili a scris:

> Cum adicatelea de ce facem referendum pentru votul
> uninominal ?!
> Pai in primul rind ca sa nu mai facem referendum pentru
> demitera lui Ba'secu , apoi pentru ca la referendum oricum o sa viteze
> toata lumea si mai la urma pentru ca referendumul aista ie propus de
> Ba'secu , n'asa?
> Acuma distractia ar fi ca sa nu se prezinte la referendum
> jumate plus unu din votanti ... sau are grije dom menistru Blaga sa se
> prezinte ?
>
>

decan
2007-02-18 14:17:54

Re: Cel mai corect

La 2007-02-18 11:54:33, warry a scris:

> Cel mai corect ar fi la Senat vot uninominal iar la deputati vot pe liste.
> S-ar impaca si capra si varza
>
Adoptand sisteme de vot diferite pentru cele doaua camere, se poate ajunge in situatia ca o camera sa fie cu o majoritate de o culoare politica si cealalta cu majoritate de alta culoare politica, si o sa fie mai rau ca acuma, crizele si blocajele se vor tine lant.

decan
2007-02-18 14:30:57

Votul uninominal altereaza viata politica

Un parlament are nevoie de o majoritate care sa sustina o strategie comuna.
Prin vot uninominal se dinamiteaza autoritatea partidelor si asa destul de precara.
Romania are nevoie de partide care sa functioneze pe principii democrate, in care opiniile membrilor sa fie ascultate, dezbatute si luate in considerare la adoptarea politicilor.
Partidele sunt un sistem cu feed-back ideile importante atrag oameni de calitate, si oameni de calitate produc solutii valoroase, dar fenomenul nu se produce fara o viata de organizatie participativa. Daca organizatia este condusa autoritar prin reprezentanti care decid in numele membrilor viata de organizatie se atrofiaza si organizatia se stinge.
VU nu rezolva cauza fundamentala, respectiv politica de tip oriental bazata pe "lideri providentiali" care iau decizii personale in numel celor care i-au ales.
Despre VU vezi mai multe la adresa
http://www.romanialibera.ro/forum_new/viewtopic.php?t=30

decan
2007-02-18 14:53:11

Re: Votului Uninominal are mai Multe Avantaje decat Dezavantaje

La 2007-02-17 20:27:04, Machiavelli a scris:
>
> Deci, din experienta istorica a ultimilor 200 de ani este clar ca
> sistemul american este cel mai eficient si eficace. in ultimele doua
> decenii, europenii s-au inspirat puternic din constitutia americana
> (vezi constitutia Elvetiei dela 1848).
>
Machiavelli - SUA si Elvetia au organizare de tip federativ respectiv: state si cantoane, si votul uninominal este o forma de reprezentarea teritoriala.
Votul uninominal vine in contradictie cu o reprezentare a curentelor politice.
Cele doua tari incearca sa faca un compromis intre o reprezentare regionala si una doctrinara sa reprezinte si structura politca a electoratului si reprezentarea teritoriala.

Arogantu'
2007-02-18 18:53:18

Aladin
2007-02-18 18:54:46

Drobul de sare si tatzele bocitoare.

Mai ,oameni buni ! dar rataciti si ametiti tare mai sunteti.
Hai sa nu facem nimica , ca o fi si co patzi.
Amestecati pepenii cu fasolea si nu iese la socotela gandul cel luminat.
Unii vin cu exemplu de alegeri de presh. cand e vorba de deputati. Altii ca vor ramane 2 partide ca in america. Un lucru e clar ! Trebuie scapat de plosnitzele cocotate in perlament. Votatul pe liste de partid (cel actual)
va perpetua la INFINIT aceasta prezenta daunatoare.
Va puteti imagina pe senatorul Iliescu intr-o zona (unde locuieste) sa castige in fata oamenilor cunoscuti si iubiti din zona ? Ca la acel scaun vor candida toate partidele si partidul care are om ce merita va avea castig.
Cine il va mai vota pe securistul Vadim? dar pe Vaca roiu?
Si cati senatori va avea Bucurestiul ? Imbulzeala mare .Conditia sa candidezi va trebui sa fie 2 ani minimum de locuit in zona ce vrei sa fii ales. Atunci vom avea o reprezentare a intregii populatii.Atunci fiecare vot va conta. Cei din exil sa voteze pt regiunea de unde au plecat.
Treziti-va ,nu vedeti cine a protestat in parlament? ce comunistii nesimtiti ? va identificati cu ei ? Acum se aleg boabele de neghina, nu stricati operatiunea ca veti manca NEGHINA !!!r

Arogantu'
2007-02-18 20:28:52

Drobul de sare si tatzele bocitoare


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prin Elena (4909 afisari)
 "Da, am facut sex cu Ralph Fiennes" (4788 afisari)
 Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului (3976 afisari)
 Cu poalele in cap (3419 afisari)
 Romania europeana ii atrage pe fratii de peste Prut (3153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00889 sec.