Ziua Logo
  Nr. 3858 de sambata, 17 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-02-17

Comentarii: 38, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2007-02-17 03:47:14

Si astazi ? ce se petrece in ce raport e inclus ?

Sau asta vom citi peste multi ani cand distrugerea democratiei si a natiunii va fi deja realizata. Nu numai Iliescu a jucat cum a dictat Moscova dar si Tzapul,a avut rolul lui prin pasivitate si Basescu prin agitarea situatiei fara sa taie nici o crengutza din ceace trebuie curatat.

niculina
2007-02-17 04:29:12

face sens

articolul ne prezinta o varianta destul de credibila despre evenimentele din decembrie 89. asa se explica faptul ca psd, pmr, pc, inca danseaza pe muzica de cazacioc. sa inteleg ca si srs face parte din aceeasi echipa si inca are aceleasi sarcini? unul din ziarele de azi spune ca pnl ar fi consiliat de anumiti cetateni americani. trebuie deci sa gasim de urgenta cine este in spatele lui base.

ionion
2007-02-17 07:28:10

Iar trecerea de la "socilismul" iliescian la anarhia de astazi a facut-o

Basescu.
Asa ca ...alegeti-va tovarshi !

spaiu'
2007-02-17 08:12:59

iata o noutate proaspata

ca berea de alaltaieri. pai ce va tot spunem noi aicisilea pe forum de fo cativa ani incoace? Abia acu aveti curaj sa publicati?
In alta ordine de idei, chiar nimicutza despre complici?

eugcap
2007-02-17 08:27:57

...Reinnoirea socialismului

Pentru mine au fost si sunt interesante,persoanele sau grupul,greu identificabil datorita circuitului confidential al analizelor pe care acestea le "produc",capabile sa modeleze- practic -lumea prin metamorfozarea cuvintelor, inlantuite de propria lor logica,in decizii,in actiuni.In acest context,intr-un limbaj neeufemistic,pot spune ca este foarte semnificativ sa avem capacitatea de a intelege pt. a intelege,in "gura cui sa ne uitam" pentru a deslusii realitatile,trendul acestora,implicit pe creeatorii de istorie.Societatea romaneasca isi are la randul sau doua categorii-cei drept maniheist le definesc datorita obiectivitatii contextuale a comentariului:timp,spatiu,bun simt,e.t.c.,de personaje "generatoare de idei",care se califica calitativ tocmai datorita logici lor de actiune:unii,care vor cu tot dinadinsul sa intre in istorie,invadand mass-media,oferindu-ne solutii lipsite de vlaga,tocite,care in fond le depreciaza atat pe ele,cat si apetitul auditoriului, care este dat prada plictisului;altii,necunoscuti,meticulosi,inconjurati de tomuri,insemnari,si alte apucaturi , demne de mila in ochii "cotidianului":profesori,maestrii ai previzionarii logicii umane in contextele geopolitice,maestrii:care uneori se intampla sa fie vizibili,dar totusi invizibili,datorita pozitiei lor in administratiile nationale.Un caz particular,dar de o sorginte similara,il reprezinta guvernatorii bancilor nationale,si in acest context:D-l Isarescu;daca doresti sa intelegi "cursul" Romania,este necesar sa-ti apleci urechea la mesajele sale,uneori laconice,alteori corect contestate:a se vedea "cosul" destinului Inflatiei -mistificat prin metodologia de calcul depasita structural,mesaje care,desi aparent lasa loc de optiuni proprii,sunt totusi rezultanta unor strategii predefinite la BNR,institutie care-cu contestarile de rigoare-a creionat traiectoria nemistificata a tarii.Fundamentarea decizilor Kremlinului s-a facut si se face,printr-o permanenta viziune asupra geopoliticii,a impartirii sferelor de influenta,printr-o evidenta acceptare a bipolaritatii:SUA+Rusia,iar de aici incolo: totul este inacceptabil.Asimetriile si alternativele contemporane,sunt susceptibile sa sparga aceasta bipolarite evidenta.Sunt oare in stare "creeatorii de idei" sa depaseasca spatiul conceptual-totusi destul de batran-si sa ne ofere alceva,altceva din perspectiva riscurilor "inodore,incolore",care stau la raspantia civilizatiei umane?!Este un mare avantaj,iclusiv ca ziarist,sa-ti fundamentezi demersurile aplecandu-te asupra arhivelor monotone,neinteresante,dar pline de diamante informationale;este important ce intelegi prin arhiva si cum ii largesti sfera de cuprindere;acest aspect,ma duce cu gandul la departamentele de informatii britanice,si nu numai,care isi intemeiau prognozele privind decesele germanilor in timpul razboiului studiind necrologele din presa germana.

george nemteanu
2007-02-17 08:33:20

REMEMBER

Desi intreaga tara si imensa majoritate a bucurestenilor erau extaziati si stransi uniti in jurul noului lider Iliescu, s-au auzit imediat voci care acuzau deturnarea revolutiei romanilor. Agitatia neobosita a tot mai multi bucuresteni (in special studenti) a starnit vigilenta noilor inscaunati. Vechiul aparat de represiune si diversiune trecut sub cisma noului stapan s-a pus pe treaba. Protestul violent din 12 ian.90 a fost anihilat (s-a irosit cea mai mare sansa ca Iliescu sa fie eliminat), apoi mitingul din 28 ianuarie organizat de catre partidele istorice (comparabil cu miscarea de protest din 21 decembrie). A fost nevoie de organizarea in ziua urmatoare a primei "mineriade" a proletariatului bucurestean pentru a-i anula victoria. PIATA UNIVERSITATII a fost ultima incercare de mare amploare pentru a finaliza posibila revolutie romana, dar noua putere era deja puternica. Am fost martor ocular al acelor episoade si m-am convins ca zeci de mii de romani intuisera atunci ceea ce se dovedeste cu documente acum.

gili
2007-02-17 09:11:09

Re: face sens

La 2007-02-17 04:29:12, niculina a scris:

> articolul ne prezinta o varianta destul de credibila despre
> evenimentele din decembrie 89. asa se explica faptul ca psd, pmr, pc,
> inca danseaza pe muzica de cazacioc. sa inteleg ca si srs face parte
> din aceeasi echipa si inca are aceleasi sarcini? unul din ziarele de
> azi spune ca pnl ar fi consiliat de anumiti cetateni americani.
> trebuie deci sa gasim de urgenta cine este in spatele lui base.
>
Ai uitat de feseneii pedei care zburda si dinsii in draci pe aceeasi partitura , n'asa?

odiseu
2007-02-17 09:39:31

socialismul viitorul luminos al omenirii

Toata lauda pentru sagacitatea cu care autorul se documenteaza si gaseste noi izvoare legate intr-un fel sau altul de acele evenimente.Marele sau pacat este ca face cu prea multa usurinta legaturi nedovedite si leaga efecte de cauze si nu invers.L-am crezut o perioada pina cind am vazut unde s-a inregimentat politic devenind "impartial ca tot romanul" ,Sportul asta national in care evenimente deja petrecute sunt legate inclusiv de efecte atmosferice sau mai stiu eu ce alte manifestari duce la decredibilizarea analistilor si la o si mai mare confuzie.Pai daca Iliscu era asa de bun sforar si hipnotizator in mase,ajungeam si noi un imperiu,o forta mondiala ,ceva. Si roamnii astia asa destepti de se prind e toate,unde erau?Si de ce ar prefera unul ca iliescu "socialismul" in care sa fie cel mult director de editura tehnica? Mare dreptate a avuta ala care a zis ca pina acum am comentat lumea,a venit timpul s-a schimbam. nu cumva D-le stoienescu ar trebui sa facem Romania "mindra ca soarele de pe cer" cum spuneau baietii de la Legiune?Mai atent,mai atent,ca se vad cornitele...

texanu
2007-02-17 10:00:32

BINE.......SI ATUNCI ? CUM A FOST REVOLUTIE

Asa sustine Iliescu....ca a fost revolta populara....au iestit in strada galeriile de fotbal ale Rapidului si Steaua.....si acum poporul il realege pe Basescu.....pentruca vrea sa de-a in totii....defapt tinetii minte ce ia zis Basescu lui Bombonica? ,, CE CAUTAM NOII DOII FOSTII COMUNISTII LA ALEGERILE PREZIDENTIALE,IN LOC SA FIE ALCINEVA.....cine era acel cineva? stie cineva? redactia Ziua sa faca un articol pe tema acestei intrebarii,va rog, avetii declaratia in arhiva cred, sa ne spuna acum cine ar fi trebuit sa fie? in locul acestor fostii comunisti...stie cineva ce a vrut sa zica Basescu atunci?

simiondan
2007-02-17 10:01:49

raport bun pentru anii 90

invatatura de minte pentru toti cei care joaca sah pe hartile lumii. odata cu sfarsitul secolului xx nici o putere din lume nu mai poate deturna un popor. nici o strategie , nici un plan , nici o minte si nici un ban nu va va reusi decat niste victorii temporare. nimeni nu mai poate infrange un popor . un popor nu se poate infrange decat singur . macinarea interna prin distrugerea valorilor comune si permanentizarea -acutizarea starilor conflictuale intre cei de acelasi neam e la moda acum. nici asta nu va tine mult.

ionion
2007-02-17 10:59:54

Da stiu -


Geoana va fi Presedintele interimar al Romaniei dupa ce
Basescu va fi inlaturat si adus in fata instantei de judecata
impreuna cu Udrea si haita...

ionion
2007-02-17 11:01:43

Pe aceasta cale multumim tuturor celor care prin diferite mesaje. telegrame sau telefoane

si-au exprimat adeziunea ca Geoana sa fie numit Presedinte interimar al Romaniei.
Patria nu va va uita .

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-17 11:50:42

Basescu e un pericol pentru rusi !

Atitudinea antiruseasca a lui Basescu,poate fi explicatia circului declansat de pesedei cu acordul liberalilor {?} ,prinsi intr-o cursa periculoasa !

avmr
2007-02-17 12:07:35

domnule Stoenescu

Domnule Stoenescu in slujba cui sunteti?
Cei din Piata Universitatii nu va cred.Aceste scenarii pentru spalarea imaginii Kaghebistului Ilici ca tatuc si salvator al natiunii ,nu tine.
Rusiii si americanii nu au intervenit direct .Romanii au facut revolutia dar structurile securiste si nomenclaturiste au denaturat actiunile fortelor democrate.
Cat despre ,,Mineriada din iunie 1990'' sunt probe si documente la parchetul general.
DAN VOINEA ARE MISIUNEA SA STEARGA URMELE REPRESIUNII SI SA ALBEASCA DOSARELE .
Teroristul Cozma va fi eliberat marti 20.02.2007 ca urmare a coruptiei din justitie.Daca nu stiiti va spunem noi ca acest teroris ecste MARTOR in dosarul Mineriada iunie 1990.
Halal istoric sunteti.

rosa luxemburg
2007-02-17 13:22:44

Evenimentele din '89

Gorbaciov incepuse bine cu perestroika, detensionarea si liberalizarea sistemului. Aceasta ar fi fost calea de iesire spre <viitor> si nu spre <inapoi pe scara evolutiei> cum din pacate s-au petrecut lucrurile prin abandonarea sistemului comunist. Marturia ca lucrurile se prezinta asa si nu altfel o reprezinta succesul exemplar al chinezilor in contrast cu falimentul si catastrofa inregistrate de tarile fostului lagar comunist intre care si Romania.

Nenorocirea a plecat de la lipsa de maturitate si viziune a lui Gorbaciov care n-a stiut cind si unde sa opreasca lucrurile. Cu minte de gradinita Gorbaciov s-a lasat inconjurat de onoruri si promisiuni mincinoase, plimbat, ademenit, imbrobodit si prostit de ciracii propagandei occidentale.

In contextul particular de la noi, ca urmare a revoltei populare din '89 si vidului de putere creat de caderea sistemului comunist, s-a declansat - putem spune in mod natural (homo homini lupus) - shacaliada, lupta pentru putere si pentru cite o ciosvirte din trupul ingenunchiat si inert al Romaniei. Infractorii Iliescu, Roman, etc au participat la aceasta shacaliada si-au ajuns la putere. Iliescu ar fi innodat-o chiar mai departe cu socialismul. Insa in acele momente socialismul chiar ca nu mai era la moda in Romania si multimea histerizata striga 'jos comunismul!'. Asa ca Iliescu care se afla acolo pentru acapararea puterii si nu pentru a oferii tarii un sistem, o alternativa sau un program politic, le-a dat oamenilor ceea ce ei cereau. Cred ca Iliescu si-a zis asa: bine mai romanilor draga, eu m-as fi multumit cu mult mai putin si i-ar mai fi ramas si tarii cite ceva, dar vad ca voi vreti o tzeapa totala... si tzeapa totala veti avea.

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-17 14:19:57

Geoana,urmashulKaghebistului Ilici?!

Incotro ne duci, Doamne ?

gili
2007-02-17 14:21:31

Drept sa-ti spui mie mi se pare a fi un pericol pentru romani ...

Da ce vericule crezi ca-i asa de usor pentru rusii ceia sa gaseasca asa un partener caruia sa-i vinza cel mai scump gaz si de la care sa ia cel mai ieftin corent d'ala electricu ?!
Sau talica casti gura la ce zice Ba'secu asta in loc sa casti ochii la ce face ?

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-17 14:55:39

Re: Drept sa-ti spui mie mi se pare a fi un pericol pentru romani ...

Neicushorule,job-u' lu' Basescu e cu gura,nu cu carca,d'aia casc gura la ce zice,shi'i zice de'i ustura ficatzii p'ai de ash vrea shi eu sa-i usture....shi ca mine mai sant vre-o doua'j'de milioane,care,tot asa,casca gura la Basescu shi baga la cap ce le spune !Ai bai ? Pa', AI MARE BAI!!


La 2007-02-17 14:21:31, gili a scris:

> Da ce vericule crezi ca-i asa de usor pentru rusii ceia sa
> gaseasca asa un partener caruia sa-i vinza cel mai scump gaz si de la
> care sa ia cel mai ieftin corent d'ala electricu ?!
> Sau talica casti gura la ce zice Ba'secu asta in loc sa casti
> ochii la ce face ?
>

elinescu constantin
2007-02-17 17:43:59

Re: Da stiu -

La 2007-02-17 10:59:54, ionion a scris:

> Fereasca Dumnezeu!Asta-i va deschide larg portile sforarului batran.Ceeace se petrece astazi pe scena politica prefigureaza o lovitura de stat,comunistii oculti incercand din nou sa puna mana pe putere.Pacat ca Ziua se comporta ca aliat al
luptei pentru putere alaturi de gunoaiele comuniste.
> Geoana va fi Presedintele interimar al Romaniei dupa ce
> Basescu va fi inlaturat si adus in fata instantei de judecata
> impreuna cu Udrea si haita...
>

ionion
2007-02-17 20:29:33

pt Porojnicu


pe Geoana nu ai dreptul sa-l jignesti, el este
viitorul Romaniei !
Deocamdata va deveni Presedinte interimar .

ConanTheBarbarian
2007-02-17 23:40:22

Re: pt Porojnicu / :-))

La 2007-02-17 20:29:33, ionion a scris:
> pe Geoana nu ai dreptul sa-l jignesti, el este viitorul Romaniei !
> Deocamdata va deveni Presedinte interimar .
>
Si primul lucru care-l face, este sa cumpere Ziua si sa-l puna pe Ionion redactor-sef. Poate ne apar si textele cu ocazia aia...

alwis46
2007-02-17 23:51:17

Re: pt Porojnicu

Bre nea Ioane,

Matale cand iti scrii textele astea cu Geoana stai sub cocotier cand sunt nucile de cocos in perioada de coacere ?
Alege bre alt ipochimen ca ferma e suprapopulata.
Nu-mi cere mie sa-ti dau nume, eu sunt pe partea aia cu coroana pe cap.
Viata lunga Marelui Duce Henri I de Luxembourg !


La 2007-02-17 20:29:33, ionion a scris:

>
> pe Geoana nu ai dreptul sa-l jignesti, el este
> viitorul Romaniei !
> Deocamdata va deveni Presedinte interimar .
>

george nemteanu
2007-02-18 00:11:06

Re: raport bun pentru anii 90

La 2007-02-17 10:01:49, simiondan a scris:
...................................................................................................................................................................................................................................................................................
nimeni nu
> mai poate infrange un popor . un popor nu se poate infrange decat
> singur .............................................................................................................................................................................................................................................................................................Aici ai dreptate. Romanii s-au infrant singuri in primavara lui '90. Au mers la vot si l-au ales pe Iliescu cu acel naucitor procent de peste 90%. Impotrivirea nonstop a celor catorva zeci de mii de golani din piata Universitatii nu a contat pentru acestia, desi ei, golanii, reprezentau spiritul romanesc in acele zile. Nu ma sfiesc sa afirm ca alaturi de minerii lui Cosma care i-au cotonogit pe manifestanti, au fost milioane si milioane de romani, care ar fi procedat identic daca ar fi avut ocazia.Nu strainii au organizat acea fantastica dezinformare (in corturile grevistilor foamei se facea sex si se consumau droguri!!!!!????!!!!!) ci tot romanasi de-ai nostri. Sinistra Sluga prea plecata Razvan Teodorescu si vechea garda din TVR ar trebui pedepsiti exemplar pentru falsurile ce au isterizat o natiune, aducand-o in pragul unui razboi civil. Iliescu cu ai lui, asisderea. Dar cum au putut romani ce se considerau la locul lor sa creada asemenea baliverne ? De aceea din afirmatiile tale am retinut doar ca noi, romanii, suntem capabili doar de a ne infrange singuri.

Tassie
2007-02-18 00:20:39

Mai veniti

si cu ceva nou.Astea sunt "noutati vechi" le stim din 1990.

ionion
2007-02-18 06:17:37

pt Rosa Luxemburg


Tu scrii "...detensionarea si liberalizarea sistemului..." Care sistem ?
sistemul dictatorial care de data asta era de culoarea visinei-putrede ?
Daca erati atat de "comunisti" de ce l-ati lasat pe Iliescu sa va ia halca ?
De ce nu recunosti ca la sedinta avuta in 1989 la care au partidipat un
numar restrans ai membrilor Comitetului Executiv s-a confirmat directivele
sosite de la Mihail Sergheievici de a se instaura in Romania : "SOCIALISMUL CU FATA UMANA" - dar pe baza marxism leninismului ?
Stii prea bine primele reactii salbatice ale lui Ion Iliescu fata de sosirea
Regelui in tara ! Insasi aceste acte de nesabuinta trebuie sa dea de gandit
si voua , dar si poporului cu cine "are onoarea" - in speta Ion Iliescu, "Pierre" si
alti acoliti ai bolsevismului extremist.

ionion
2007-02-18 06:20:39

Re: Mai veniti / pentru Tase


Daca esti tu atat de genial vino tu cu ideia de salvgardare a Romaniei
pentruca de a critica este in stare si tzatza Marghioala a lui nea Fanica
din colt de la "Trei Asini" unde vulpile zic noapte buna.

La 2007-02-18 00:20:39, Tassie a scris:

> si cu ceva nou.Astea sunt "noutati vechi" le stim din 1990.
>

ionion
2007-02-18 06:25:13

Re: domnule Stoenescu/ avmr


ce vorbesti Hamlet ? de ce esti impotriva lui Cozma ca martor in procesul
contra lui Ion Iliescu ?
Ti-a facut Udrea cu ochiul si gata ...esti lesinat si in stare sa sustii orice...
Cerceteaza meticulos cele afirmate si vei ajunge la singura concluzie :
Stoenescu nu sprijina pe nimeni, dar isi face meseria de ziarist.

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-18 07:27:16

Re: pt Porojnicu/ioane


Prostanac i-a zis zambaretzu'.......[cre'ca are shi patent de la OSIM]La 2007-02-17 20:29:33, ionion a scris:

>
> pe Geoana nu ai dreptul sa-l jignesti, el este
> viitorul Romaniei !
> Deocamdata va deveni Presedinte interimar .
>

Flavius
2007-02-18 08:51:15

Articol interesant dar greoi

Christiaan
2007-02-18 11:20:27

Recurs la MEMORIE!

Faptul ca PNTcd era principala primejdie in planurile sovietice privind Romania dupa 1989, e dovedit de vizita intempestiva a unei delegatii sovietice la sediul PNTcd din Rosetti pe la mijlocul lunii ianuarie 1990. Delegatia a fost primita in sediul mic din spate (unde s-a deschis apoi libraria) de catre Prim-Vicepresedintele Ioan Puiu si la convorbiri au participat mai multi tineri ai organizatiei de tineret, printre care si subsemnatul, care eram vicepresedinte al Tineretului National Taranist. A fost invitat special de catre Ioan Puiu si Florentin Scaletchi, care a inregistrat convorbirea pe un reportofon.
Intr-o interventie pe un forum la 7 mai 2005, (http://www.curaj.net/forum/viewtopic.php?t=75&postdays=0&postorder=asc&start=0), Victor Negara confirma partial cele relatate de mine, vorbind de o prima intalnire inca din ultimele zile ale lui decembrie 1989 in sediul provizoriu din Kisseleff. Cred ca-i joaca memoria feste, pentru ca am fost acolo din 26 pana in 30 dec 1989 si nu i-am vazut. Iar in 31 dec au fost evacuati. Nu stiu nici de vizita unei delegatii a PNTcd la Ambasada URSS. Caci zice Victor Negara:
"In lunile ianuarie-aprilie 1990 sediul PNTCD va fi vizitat de delegatii sovietice. Prima vizita a fost imediat dupa impuscarea lui ceausescu, cind PNTCD avea in ca sediul provizoriu in Casa Titulescu de pe sos. Kiseleff. Atuncea a fost inivitati la Ambasada Sovietica: Corneliu Coposu, Ion Puiu, Ioan Alexandru,Liviu Petrina, Iftene Pop, Ion Radoi, si eu Negara Victor. "
Corneliu Coposu si vechea garda taranista au venit in Kisseleff in 28 dec.1989. Au stat trei zile , timp in care eu personal nu i-am vazut pe sovietici. Prima data i-am vazut in ianuarie in Rosetti.
Zice mai departe Victor Negara:
"In cartea sa "Daloguri de Singe" scriitorul Mihai Prepelita consemneaza marturia lui Ion Puiu cu privire la acea intilnire de la Ambasada Sovietica. Rusii ne intrebau care este pozitia PNTCD fata de Basarabia si Bucovina de Nord. Ion Puiu, care era pe vremea aceea vice-presedinte al PNTCD si cu mama omorita de sovietici in 1940 a fost foarte transant cu rusii : "Raminem pe aceeasi pozitie ca lui Iuliu Maniu, care a facut inchisoare si omorit".... teritoriile de peste Prut sunt teritorii romanesti. Insa nu avem ce face si trebuie sa recunostem starea de fapt de dupa razboi."
Discutia asta a avut loc la sediul PNTcd si a fost generata de o harta a Romaniei Intregite, pusa de Ioan Puiu pe perete. Raspunsul lui a fost cel consemnat cu o mica corectura: " teritoriile de peste Prut sunt teritorii romanesti. Insa nu avem ce face si trebuie sa recunostem [momentan] starea de fapt de dupa razboi." I-a mai transmis lui Gorbaciov felicitari pentru "glasnost" si "perestroika". La Ambasada sovietica or fi mers poate, apoi. Dar faptul ca nu i-a primit Corneliu Coposu, ci Ioan Puiu, mai cunoscut la acea vreme ca un opozant acerb al lui Ceausescu, dar in acelasi timp si reprezentantul aripii dure, ca fost legionar si cu mama ucisa de sovietici, nu le-a cazut bine oficialilor sovietici. Dupa acea vizita au inceput atacurile la adresa liderilor PNTcd. Coposu, care facuse 17 ani de puscarie in temnitele comuniste, din care 8 ani la izolare completa la Ramnicu Sarat (la fel ca si Ioan Puiu, Ioan Barbus, Ioan Diaconescu), era prezentat ca un mare mosier care a stat in Franta si n-a mancat salam cu soia, si impreuna cu Ion Ratiu i-au facut copii Doinei Cornea! Asemenea porcarii erau scrise la masina de scris, multiplicate si lipite pe ziduri la Universitate, sau in Pasaj. Pe 7 ianuarie, PNTcd a organizat primul mars anti FSN de la Rosetti la Romana, la care liberalii n-au participat (abia se adunau pe Armeneasca, unde au avut primul sediu provizoriu), iar PSD - Cunescu inca mai stateau la suete la o cafea sau un ceai! Spun in cunostinta de cauza, pentru ca am avut discutii cu dl Sorin Bottez si Nicu Enescu la liberali, care mi-au spus ca inca nu e momentul si cu Sergiu Cunescu, Stanescu si dna Moscovici de la PSD. Culmea e ca la acest prim mars a participat si Dan Iosif, care a venit cu un ARO, a coborat si a intrat in multime, zicand:"Nici nu stiti ce pregatesc astia!" In urmatoarele zile la dat Ilici Iliescu "pe brazda" si a devenit unul dintre cei mai mari dusmani ai PNTCD. (Dupa ce a ajuns senator de Giurgiu, am avut mai multe discutii cu el si i-am dat doua brosuri scrise de Corneliu Coposu si dupa ce le-a citit, mi-a spus ca a gresit si de atunci n-a mai zis nici un cuvant impotriva Seniorului) Pana la sfarsitul lunii au aparut partidele "paralele": Partidul Liberal (al Libertatii) si Partidul Socialist Democratic de la Pucioasa al unuia, parca Carciumaru! Dar pentru Iliescu spaima cea mai mare a tras-o in 28 ianuarie 1990, cand PNTcd, PNL si PSD-Cunescu au organizat o mare demonstratie in fata Palatului Victoria si a adus "minerii" pentru a o inabusi! Mai tarziu a aparut si un PNT zis Lambru, creatie a FSN-Iliescu, dar care n-a avut succes!
Despre asta, poate, alta data!
Christian

Minnoss
2007-02-18 12:08:59

pt. AVMR

Domnule AVMR,
Nu va marginiti la rezumatul de aici din "Ziua", ci cititi cartea d-lui Stoenescu (Istoria loviturilor de stat din Romania - vol 4 - Revolutia din decembrie 1989, o tragedie romaneasca). Sunt convins ca dupa ce veti lua informatia direct de la sursa o sa va schimbati parerea.
Nu stiu cum e cartea urmatoare (cea cu lupta pentru putere in perioada 90-91), dar stiind autorul sunt convins ca nu apara pe nimeni ... si in nici un caz nu pe M. Cozma.

FB
2007-02-18 12:43:14

Si totusi

Iliescu a fost ales si reales de romani.Si nu de rusi. Pe majoritatea romanilor nu i-a deranjat deloc comunistul kg-bist Iliescu.Au considerat perioada comunista ca ceva nu foarte rau ,in comparatie cu schimbarea revolutionara.
Romanii si-au facut rau ani de zile ,s-au terorizat intre ei. S-au crezut cei mai cei si au ajuns ultimii in Europa.
Se vede mentalitatea gresita de ex. in confruntarile sportive ale echipelor romanesti. Cum au un adversar mai de D,ne ajuta ,se fac de mandra minune.
Rusine.

Christiaan
2007-02-18 17:50:42

Re: face sens

La 2007-02-17 09:11:09, gili a scris:

> La 2007-02-17 04:29:12, niculina a scris:
>
> > articolul ne prezinta o varianta destul de credibila despre
> > evenimentele din decembrie 89. asa se explica faptul ca psd, pmr, pc,
> > inca danseaza pe muzica de cazacioc. sa inteleg ca si srs face parte
> > din aceeasi echipa si inca are aceleasi sarcini? unul din ziarele de
> > azi spune ca pnl ar fi consiliat de anumiti cetateni americani.
> > trebuie deci sa gasim de urgenta cine este in spatele lui base.
> >
> Ai uitat de feseneii pedei care zburda si dinsii in draci pe
> aceeasi partitura , n'asa?
>

Vergile, the same
Fixation!

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-18 18:23:00

Re: Si totusi/vaccinarea

Masina de propaganda a functionat in Ro si dupa '89....iar ''vaccinul'' nu si-a facut efectul imediat ! Si mai cred ca'n Ro,rusii au jucat o carte mai speciala:dealtfel,a'nceput sa se vada.....

a 2007-02-18 12:43:14, FB a scris:

> Iliescu a fost ales si reales de romani.Si nu de rusi. Pe majoritatea
> romanilor nu i-a deranjat deloc comunistul kg-bist Iliescu.Au
> considerat perioada comunista ca ceva nu foarte rau ,in comparatie cu
> schimbarea revolutionara.
> Romanii si-au facut rau ani de zile ,s-au terorizat intre ei. S-au
> crezut cei mai cei si au ajuns ultimii in Europa.
> Se vede mentalitatea gresita de ex. in confruntarile sportive ale
> echipelor romanesti. Cum au un adversar mai de D,ne ajuta ,se fac de
> mandra minune.
> Rusine.
>

Santa-Claus
2007-02-18 18:54:05

Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului

Si vreti sa spuneti ca nu i-a reusit pe deplin? Uite ce asemanare exterioara izbitoare are cu capitalismul

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-18 20:56:01

Re: Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului?


Hm! Pai, asta se vede,acum,destul de bine ! Actualul scandal politic,n'ar fi avut loc,dac lui Iliesu'i ieseau cartile! Ce se'ntampla acum,ar trebui mediat de Consiliul Europei,altfel instalarea anarhiei intr-un stat proaspat intrat in uniune,va produce niste consecintze inUE,pe care,eu unul,nu le-as vrea rostite!
Nu clauza de salvgardare poate aplana conflictul[eu consider ca neocomunitii chiar ar dori acest lucru],ci o presiune directa asupra celor antireforma.Va inteege UE, acest lucru ?so see......

-----------
La 2007-02-18 18:54:05, Santa-Claus a scris:

> Si vreti sa spuneti ca nu i-a reusit pe deplin? Uite ce asemanare
> exterioara izbitoare are cu capitalismul
>

Puiutul
2007-02-18 22:02:58

Maine-herr(ing)-sturmba(wmdfulter)n-Stoae-nescu-Katen-caltzami/PNG ...

Esti hilar dle. cu ispitele tale snovoase.
Ca extremistii de stanga voiau schimbare lui NC e clar, dar nu cei de pe afara au avut oarece amestec, ci cei dinlauntru puteau sa se trezeasca daca n-au facut asta la congresul din noiembrie 1989, prin martie '90, dupa ce erau redusi ca in China la 20% din totalul lor, cu tot cu avantajele aferente. Si asta se putea produce abia dupa vreo doua luni, deci prin mai 1990.
Asadar ce s-a petrecut in decembrie '89 este cam la fel cu revolta din '77 a minerilor si cu cea a brasovenilor din '87, si abia dupa dezertarea lui NC, s-a itit un plan ad hoc de concentrare a unora din cei ce puteau actiona in mai '90, si cu ajutorul unor frustrati din DSS, si unii disidenti PCR, la care au fost cooptati si oameni ca Iliescu si Militaru, din diverse considerente, dar si pe "Discovery" Gorbachev aproape ca se jura ca n-a avut amestec practic si nemijlocit GRU si KGB cu revolta din Romania, desi se stie ca o discutie ar fi avut loc la Malta pe vapor cu seful USA si in acest sens, ceea ce a fo' spus prin Franta inca din '90, si revenea asupra unor informatii anterioare ce priveau schimbarea ce se preconizase pentru mai '90 de insusi miscarea comuinista europeana si-l viza pe NC/Romania. Ulterior schimbarile din tara au fost emulate in buna masura de diversele interese ale economiei statelor europene in ce priveste Romania. Devenind intai cosumator prin comptoare econ., si apoi prin piata de desfacere. Asta in paralel cu includerea multor prod. chiar iesite din garantie, sau de slaba calitate dar la pret ridicat, nici macar de dumping decat a celor chineze. Dar tu maine klaine herr(ing) grl. jupanitzel png(initza) dai cu ciupitu' cailor si "hii-ha" si "hii-ha", "hodoronca tronca, hodoronca tronca" te-oi si vedea iar cu concil. bre' ca esti cu alde' gigel becalitzel..... Dar "La Steaua carea a rasarit..." ca' Eminescu taica nu taigalele matale... ca faci confuzii cat roata carului blindat maine herr(ing) grl. si pute rau ca fu' revolutie cu criminali autohtoni din militie, armata, securitate, dss etc.

Christiaan
2007-02-18 23:17:20

Re: Maine-herr(ing)-sturmba(wmdfulter)n-Stoae-nescu-Katen-caltzami/PNG ...

La 2007-02-18 22:02:58, Puiutul a scris:

> Esti hilar dle. cu ispitele tale snovoase.
> Ca extremistii de stanga voiau schimbare lui NC e clar, dar nu cei de
> pe afara au avut oarece amestec, ci cei dinlauntru puteau sa se
> trezeasca daca n-au facut asta la congresul din noiembrie 1989, prin
> martie '90, dupa ce erau redusi ca in China la 20% din totalul lor, cu
> tot cu avantajele aferente. Si asta se putea produce abia dupa vreo
> doua luni, deci prin mai 1990.
> Asadar ce s-a petrecut in decembrie '89 este cam la fel cu revolta din
> '77 a minerilor si cu cea a brasovenilor din '87, si abia dupa
> dezertarea lui NC, s-a itit un plan ad hoc de concentrare a unora din
> cei ce puteau actiona in mai '90, si cu ajutorul unor frustrati din
> DSS, si unii disidenti PCR, la care au fost cooptati si oameni ca
> Iliescu si Militaru, din diverse considerente, dar si pe "Discovery"
> Gorbachev aproape ca se jura ca n-a avut amestec practic si nemijlocit
> GRU si KGB cu revolta din Romania, desi se stie ca o discutie ar fi
> avut loc la Malta pe vapor cu seful USA si in acest sens, ceea ce a
> fo' spus prin Franta inca din '90, si revenea asupra unor informatii
> anterioare ce priveau schimbarea ce se preconizase pentru mai '90 de
> insusi miscarea comuinista europeana si-l viza pe NC/Romania. Ulterior
> schimbarile din tara au fost emulate in buna masura de diversele
> interese ale economiei statelor europene in ce priveste Romania.
> Devenind intai cosumator prin comptoare econ., si apoi prin piata de
> desfacere. Asta in paralel cu includerea multor prod. chiar iesite din
> garantie, sau de slaba calitate dar la pret ridicat, nici macar de
> dumping decat a celor chineze. Dar tu maine klaine herr(ing) grl.
> jupanitzel png(initza) dai cu ciupitu' cailor si "hii-ha" si "hii-ha",
> "hodoronca tronca, hodoronca tronca" te-oi si vedea iar cu concil.
> bre' ca esti cu alde' gigel becalitzel..... Dar "La Steaua carea a
> rasarit..." ca' Eminescu taica nu taigalele matale... ca faci confuzii
> cat roata carului blindat maine herr(ing) grl. si pute rau ca fu'
> revolutie cu criminali autohtoni din militie, armata, securitate, dss
> etc.
>


Flacau,
Poti veni si cu ceva concret? Nu cu generalitati si cu frustrari ca Alex e apropiat de Gigi Becali! Fa si tu, daca ai capacitatea si nu stii ceva ce nu stie el, analiza pe texr, daca vrei sa fii credibil. Daca nu, ramai ceea ce singur te-ai denumit: Un Puiut, adica un pui mai mic. Pana sa ajungi cocos, mai e ceva, asa ca mai draga, mai studiaza, mai cerceteaza.... si apoi scrie! Nu zic ca ceea ce a scris Alex e 100% adevarat, dar e un inceput si daca afli ceva in plus, poti imbunatati istoria acelor vremi! Dar cu fapte, nu vorbe!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prin Elena (4909 afisari)
 "Da, am facut sex cu Ralph Fiennes" (4788 afisari)
 Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului (3976 afisari)
 Cu poalele in cap (3419 afisari)
 Romania europeana ii atrage pe fratii de peste Prut (3153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00859 sec.