Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-02-07

Comentarii: 42, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

padure
2007-02-07 01:25:29

acum ai inteles

atunci intelegi de ce europa nu poate sa nu faca politica americana. si de ce se mai fac razboaie si prin alte parti...

vida clara
2007-02-07 01:29:35

N-are de ce sa-tzi fie frica,bre

Noi i-am batut shi pe rushi si pe nemtzi.
Au dus romanii steagu nemtzesc pana la Moscova,de unde l-au luat pe cel rusesc shi l-au dus pana la Berlin.

ConanTheBarbarian
2007-02-07 01:37:01

Nu vorbi tampenii, ca nu te platesc astia asa de bine pentru asta

Nu-i trimite Rusia pe kazaci, lasa ca-i trimite USA p'ai lor, doar ca la ei le spune USMCisti dar tot kozacii simbriasi, arnautzii platiti ai Tzarului sunt. Ia vezi de numara cate portavioane au acolo.
Pai parca voiai capitalism: acum ori cumperi, ori stai acasa. C-asa-i in piata libera. Vezi ca ailaltzii sunt la furat prin Golf. Ti-a dat mesteru directia de atac cu goarna ioanita si acum ooo tot dai ca la Congresu al IX-lea.
Si cine ti-a zis ca Putinelu VA FI viitorul mare sef de concern? Cum sa comanzi Presedintelui din pozitia aia? Ajungi langa Chodorchowski.
Ori se retrage pe post de sef de partid ce delega un subaltern sa traspuna in practiva ordinele venite de la Sefia Partidului, ori schimba Constitutia, pune un mascarici cu multe medalii de presedinte ca si RFG-ul. Iar el, kaghebistul, este prim-ministru ca Blair. Este democratie la Blair? Eeeste! Sta pe jiltz de peste 15 ani-lumina? Staa! Este ales de bobor ? Eeste!
Da? Atunci mukles.

alex123
2007-02-07 02:07:55

Ai dreptate George

Rusia nu a iesit niciodata din era sovietica, ea si-a perfectionat si adaptat numai stilul la realitatile actuale. Rusia e lupul care nici macar nu se sinchiseste sa isi schimbe parul, daramite naravu'.
Nu e de mirare ca Romania merge rau; proximitatea cu Rusia a fost pentru noi, in 99% din situatii, de foarte rau augur. Daca am fi putut sa mutam Romania undeva mai catre vest, am scapa de cancerul asta care pute a vodca. Romania ar trebui sa masoare bine pericolul asta, daca nu cumva e prea tarziu.

Sobru
2007-02-07 02:08:03

Re: acum ai inteles

Europa nu trebuie sa faca politica americana nicicum. Ia uite si la asta...

alwis46
2007-02-07 02:24:15

Re: Nu vorbi tampenii, ca nu te platesc astia asa de bine pentru asta

Mai Conan Draga,

Unul strange "rubenetul" altul trimite trupe si portavioane.
Primul, face ce face pentru ca toata Europa este legata la tevile lui, al doilea o face pentru ca nu poate sa-si traga o teava din Golf pana pe Coasta de Este sau Coasta de Vest.
Fiecare uzeaza de armele care le are la dispozitie, scopul fiind pentru amandoi acelasi dar pe meridiane diferite. Subordonarea altora.
Sigur, armata mai trage cu tunurile, cu avioanele, cu tot ce are, ca d-aia e armata. Tragedia este ca mor oameni.
Dar daca crezi ca este uman sa inchizi "rubenetii" si astfel sa santajezi aproape tot continentul european inseamna ca abdici cumva de la principiul ascultarii ambelor parti sau, de ce nu, al acuzarii ambelor pentru ca in acest caz dreptatea nu este nici de partea ruseasca nici de cea americana ci de cea a celor care sufera datorita actiunilor lor.
Oricum, noi avem o scapare. Avem atatea grupuri termoelectrice cu puteri de 50 MW care pot functiona alimentate cu aburul livrat de cazane functionand pe lignit d-ala prost oltenesc incat ar trebui cumva ca aceste grupuri sa faca subiectul atentiei sporite a guvernantilor de azi si cei viitori.
Mai bine sa prevezi decat sa te apuci sa vindeci la repezeala.
Tarii cat mai mult carbune !


La 2007-02-07 01:37:01, ConanTheBarbarian a scris:

> Nu-i trimite Rusia pe kazaci, lasa ca-i trimite USA p'ai lor, doar ca
> la ei le spune USMCisti dar tot kozacii simbriasi, arnautzii platiti
> ai Tzarului sunt. Ia vezi de numara cate portavioane au acolo.
> Pai parca voiai capitalism: acum ori cumperi, ori stai acasa. C-asa-i
> in piata libera. Vezi ca ailaltzii sunt la furat prin Golf. Ti-a dat
> mesteru directia de atac cu goarna ioanita si acum ooo tot dai ca la
> Congresu al IX-lea.
> Si cine ti-a zis ca Putinelu VA FI viitorul mare sef de concern? Cum
> sa comanzi Presedintelui din pozitia aia? Ajungi langa Chodorchowski.
>
> Ori se retrage pe post de sef de partid ce delega un subaltern sa
> traspuna in practiva ordinele venite de la Sefia Partidului, ori
> schimba Constitutia, pune un mascarici cu multe medalii de presedinte
> ca si RFG-ul. Iar el, kaghebistul, este prim-ministru ca Blair. Este
> democratie la Blair? Eeeste! Sta pe jiltz de peste 15 ani-lumina?
> Staa! Este ales de bobor ? Eeste!
> Da? Atunci mukles.
>

vida clara
2007-02-07 02:25:15

Paradoxul iertarii

Daca numai oamenii care merita sa fie iertatzi trebuie iertatzi,atunci iertarea este fie nejustificata(in cazul in care cel iertat nu o merita),fie lipsita de sens(in cazul in care cel iertat merita intr-adevar iertarea,atunci nu este nimic de iertat).Prin urmare,iertarea justificata pt fapte realmente rele este imposibila.
Cu toate acestea,iertarea este de multe ori ceruta shi acordata,shi unele sisteme etice chiar ne impun sa-i iertam pe cei care au facut rau."
(citat,din "Dictzionar de filozofie,Oxford)

Adaug eu:Ceea ce reusheshte,afectatul,este nu "sa ierte" ci "sa treaca cu vederea",faptuitorului.
Dar,doar afectatul poate face asta,nu altcineva in numele lui.

griar
2007-02-07 02:29:46

Re: Ai dreptate George

La 2007-02-07 02:07:55, alex123 a scris:

. Daca am fi putut
> sa mutam Romania undeva mai catre vest, am scapa de cancerul asta care
> pute a vodca.

Daca se muta Romania, se muta si Rusia, ca are picioare lungi... Rusia vine cu pasi mari peste Occident - asa arata "flmul" schimbarilor geopolitice din utlmele 2 secole. Din pacate, prea putitni is dau seama, in Romania, de ceea ce se intampla in zona de peste Prut (dar mai ales in cea de peste Nistru). Din cauza vectorului "imperios PROeuropean", care domina la Vest de Prut, sunt prea putini observatori care sa fie foarte atenti la regiunile dn Est... De obicei, lumea se "uita" la Est, cand vine iarana, si tot vad doar "economie", putini isi pu problema miltarismului rusesc sau a politicii imperialiste a Rusiei, care devine din ce in ce mai agresiva.

Solutia e democratizarea Rusiei, prin sustinerea elementelor democratice de acolo (pare paradoxal, dar exista forte mai putin afectate de toxina totalitarismului si a militarismului, decat "clasa generalilor", a KGBistilor si a nomenclaturii "reformate" si imbogatte peste noapte, in Rusia). Sau, daca nu e posibil si nu e posibil, e nevoie de niste politicieni mai putin superficiali, care sa poata da riposta cuvenita Rusiei... Rusia asculta NUMAI de forta.

Mache
2007-02-07 03:14:08

Invatamintele istoriei...

Acum mai bine de 30 de ani, pe cand ostile arabe o mai luau inca pe cocoasa pe fronturile razboiului de Rammadan sau Yom Kippur (depinde din ce parte privesti lucruile), seicii petrolului s-au intrunit la hotelul Sheraton din Kuweit City pentru a amorsa ceea ce un jurnalist al vremii numea "bomba atomica araba". Personajele in cauza au decis sa scada productia de petrol, sa urce in mod solidar pretul petrolului si mai mult, sa stabileasca cote limitate de export in tarile occidentale, cotele fiind invers proportionale cu sprijinul estimat pe care fiecare din tarile vizate l-ar fi dat dat Israelului. Se miza totodata pe cresterea spectaculoasa a veniturilor tarilor arabe, care sa le permita o dezvoltare economica si tehnologica fara egal, in paralel cu decaderea Europei si a SUA deci sa creeze bazele victoriei impotriva Israelului.

In Occident faptul a fost vazut ca un dezastru. Cine e curios sa citeasca din presa vremii, va remarca atmosfera sumbra impanata cu scenarii apocaliptice. Intregul deceniu 8 a fost dominat de criza energetica fara precedent. Cu toate astea azi putem observa ca tarile producatoiare de petrol cu populatie scazuta o duc bine (ca si atunci), in timp ce cele mai populate (deci cu sanse maxime de valorificare a afluxului de bani) au ramas tot asa de sarace cum erau si atunci, ba poate chiar mai rau. Pe de alta parte Occidentul e bine merci, voios si ragaind de preaplinul burtii. Mai mult el impune azi preturi scazute producatorilor de petrol. Daca nu ar fi asa, cum de pretul barilului e jos chiar daca rezervele se epuizeaza?

Explicatia intamplarii e relativ simpla. Consumatorii au invatat sa-si rationalizeze consumul pana intr-atat in cat producatorii au fost atinsi la lingurica: Americanii au descoperit motorul in 4 cilindrii si europenii au descoperit energetica nucleara. Producatorii in schimb, imbatati de succes au dus-o tot intr-un chef, pana cand au realizat ca de fapt la preturile pe care le vor ei consumatorii incep sa descopere alternative si ca de fapt producatorii au dat de fundul pusculitei fara sa fi realizat nimic...

Exact asta va fi si soarta maretei Rusii daca va juca numai pe carte exportatorului monopolist de materii prime. Valul de bani se scurge in consum si i buzunarele vesnic flamande ale noii ciocoimi ruse. Nimic pentru dezvoltare si timpul curge... Dar nu in favoarea Rusiei...

Agentura
2007-02-07 05:01:01

Re: acum ai inteles

Pai de ce sa facem politica americana? Ne da USA gaze la iarna? Ca de mutat, nu ne putem muta cu totii in Hawaii. Vrem nu vrem, trebuie sa invatam sa convietuim cu rusii si sa ne aparam cat putem de bine interesul national. Ce bine era daca si conducatorii nostrii invatau de la Putin si nu vindeau pe te miri ce resursele energetice nationale. Ca noi aveam petrol si gaze, dar le-am dat la altii! Bravo lui Putin. Halal sa ne fie.
>

Vasco da Gama
2007-02-07 05:33:45

Re: Invatamintele istoriei...

Corect. Dar asa cum spuneai si matale, arabii nu au avut o strategie pe termen mai lung, Putin insa are. In plus, pe termen scurt sau chiar mediu tactica robinetului merge, cat sa continue ce a inceput - refacerea in domenii cheie. Par examplu cercetarea militara se pune pe picioare binisor, mai ales de cand au inceput sa vanda in stanga si-n dreapta, au prins ceva tehnologie cu care sa inceapa sa mai exploateze si alte rezerve pana acum greu accesibile - cum ar fi metalele rare, sau chiar chestii cu mai putin "staif" dar care totusi aduc bani, ex. lemnul. Firmele rusesti au inceput sa functioneze pe stil vesteuropean, chiar daca uneori managementul se mai schimba cu pistolul in scara blocului (ceea ce in sine e mai finut decat AKMul in restaurant, cum era in anii 90). Rusii investesc la greu in Europa de vest si in State etc. O sa fie din ce in ce mai greu cu ei, dar pentru ai nostri ca brazii nu conteaza, conteaza care pe care si ne vedem la un sprit la Golden Blitz. Mai trist e ca si vesteuropenii se fac ca ploua, noroc cu polonezii ca mai au ceva minte in cap. Ca Stan Patitu'.

La 2007-02-07 03:14:08, Mache a scris:

> Acum mai bine de 30 de ani, pe cand ostile arabe o mai luau inca pe
> cocoasa pe fronturile razboiului de Rammadan sau Yom Kippur (depinde
> din ce parte privesti lucruile), seicii petrolului s-au intrunit la
> hotelul Sheraton din Kuweit City pentru a amorsa ceea ce un jurnalist
> al vremii numea "bomba atomica araba". Personajele in cauza au decis
> sa scada productia de petrol, sa urce in mod solidar pretul petrolului
> si mai mult, sa stabileasca cote limitate de export in tarile
> occidentale, cotele fiind invers proportionale cu sprijinul estimat pe
> care fiecare din tarile vizate l-ar fi dat dat Israelului. Se miza
> totodata pe cresterea spectaculoasa a veniturilor tarilor arabe, care
> sa le permita o dezvoltare economica si tehnologica fara egal, in
> paralel cu decaderea Europei si a SUA deci sa creeze bazele victoriei
> impotriva Israelului.
>
> In Occident faptul a fost vazut ca un dezastru. Cine e curios sa
> citeasca din presa vremii, va remarca atmosfera sumbra impanata cu
> scenarii apocaliptice. Intregul deceniu 8 a fost dominat de criza
> energetica fara precedent. Cu toate astea azi putem observa ca tarile
> producatoiare de petrol cu populatie scazuta o duc bine (ca si
> atunci), in timp ce cele mai populate (deci cu sanse maxime de
> valorificare a afluxului de bani) au ramas tot asa de sarace cum erau
> si atunci, ba poate chiar mai rau. Pe de alta parte Occidentul e bine
> merci, voios si ragaind de preaplinul burtii. Mai mult el impune azi
> preturi scazute producatorilor de petrol. Daca nu ar fi asa, cum de
> pretul barilului e jos chiar daca rezervele se epuizeaza?
>
> Explicatia intamplarii e relativ simpla. Consumatorii au invatat sa-si
> rationalizeze consumul pana intr-atat in cat producatorii au fost
> atinsi la lingurica: Americanii au descoperit motorul in 4 cilindrii
> si europenii au descoperit energetica nucleara. Producatorii in
> schimb, imbatati de succes au dus-o tot intr-un chef, pana cand au
> realizat ca de fapt la preturile pe care le vor ei consumatorii incep
> sa descopere alternative si ca de fapt producatorii au dat de fundul
> pusculitei fara sa fi realizat nimic...
>
> Exact asta va fi si soarta maretei Rusii daca va juca numai pe carte
> exportatorului monopolist de materii prime. Valul de bani se scurge in
> consum si i buzunarele vesnic flamande ale noii ciocoimi ruse. Nimic
> pentru dezvoltare si timpul curge... Dar nu in favoarea Rusiei...
>

laur
2007-02-07 05:42:41

Re: Nu vorbi tampenii, ca nu te platesc astia asa de bine pentru asta

Amintiri despre trecut si eventuale predictii pentru viitor
De Laur
Solutziile reale si deci interne la problemele energetice ale Romainei sunt partzial in trecut , partzial in viitor.

Cele din trecut sunt cele ce au fost nu doar prevazute in trecut ba chiar si rezolvate in respectivul trecut neguros .
Ma refer la construirea centralelor cu apa grea acolo si cu numarul de reactoare cate au fost ele prevazute in vremea lui Ceasca : Cernavoda 4-5 reactoare , Fagaras 4-5 rectoare , Bicaz - Piatra Neamtz 4-5 recatoare asa cum s-a prevazut in trecut ca unil , necesar si posibil. .

Pentru asta cizmarul a pus banul si a dezvoltat din neant lasand mostenire Romanie la cheie o industrie nuclera capabila se produca urmataorele :
reactoarele la IMGB (cazanele + nercanismulk de schimatr combustibilul)
automatizarea la Automatica
apa grea la Turnu Severin
pastilarea uraniului si decantarea combustibilului ars la Pitesti
Era industria respectiva comaptitiva cu moasa ei Canadiana ? NU
Putea fi facut ? Depinde . Da daca sa baza pe o piatza sigura de desfacere (un mare program natzional + credite pot export) + un mare porgram natzional de suport cercetare si dezvoltare tehnologia aferenta.

Din toaate astea s-a ales praful dupa principiul lui noi nu trebuei sa fim in stare sa facem nimic pentru ca cei ce ne conduc din goarna nu sunt in stare sa faca niumic altceve decat scandal si istericale

Va putezi voi imagina azi ca Basinescu at putea resuscita o industrie (O INDUSTREI CU UNITATZI DE CERCETARE PRODUCTZIE SI CONTROL AL CALITATZII ) ca cea producatoare de centrale si echipamente nuclere anexe el care tot ce a facut in viatza lui dincolo de spaga spertya si contrabanda a fost sa impinga inspre faliment fabricutza de inghetzata a lui frate-su .

Vi-l putezi voi imagina pe fizicianul scolit la Magurele HRP sef peste Proioectul Nuclear Romanesc ?

Nu,pentru ca noi trebuei sa fim indobitocitzi intratat incat sa ne dorim sa nu mai facem nimic altceva decat sa scoatem clabuci prin toate orificiile la comana lui sefu

Atat despre trecut

Despre viitor ... probabail ca solutzia sta si in abandonarea unor ramuri industraile mari consumatoare de energie si re industrialaizare Romaniei spre ramuri cu consum energeric mic si mari producatoare de valoare cum ar fi engineering -ul , industria farmeceutica cu a sa biotehnologie si alte asemnea minuni ca de ex materiale spoeciale .

Dar aici e un mare dar va putetzi voi imagina ca Romania "civica si Europeana " sa concureze cu India si China in relocarea firmelor de engineering din America si Germania . can scolile tehnic romanest scopt pe banda omeni care sunt absolutzi inutili la niuvelul curiculei didactice in orice firma serioasa de engineering.

Dar in a atrage OEM / ODM uri din Austria, Elevetzia si Germania sau in general di UE la concurentza cu China ?

Dar sa concuram cu India in a transforma industria petro - chimica romaneasca care nu poate functziaonm afara petrol si deh noi ne vrem independentzi pe petrolul altuia in industrie farmaceutica ?

Si daca nu si nu de ce va miratzi ca tot ce sunte in stare e sa ne lasam impinsi sa ne facem tandari tzara la in indemnurie hahaite ale unor gasti de imbecili pretentziosi si cu barba .

Apropo daca noi ne-am dat petrolul ca si monopolul telefoniei dupa modernizare , ca si gratis unor firme de stat (de sta de stat dar de stat strain) ca asa ne-au indemnat civicii nostri asa trebuiau sa faca si rusii cu al lor si sunt mari ticalosi ca s-au razgandit si i-au rupt de Hodorovski si restul gastii cu pasaport evreiesc din cascaval n'asa ?

Solutzia reala ? Dincolo de dementaza conspiratzie evreiesti internatzionale sau cripto-comunismului securisto-KGB-ist .

Inlatuarrea de pe esicherul politic si mediatic a actualei gasti a mofluzilor impotentzi a caraor orizont maxim de actioune si intelegere e sa castreze guvernul si firmele cu capital autohton (vezi acuza de petro-liberal adica ba tu esti aservit Capitalului Romanesc , boierimii si baronimii autohtone in loc sa tzucalesti ca si noi ai la firme care fac profituri pentru conturi starine ) ca doar pentru asta sunt intrezinutzi si finanatzati de catre capitalul strain .

Poate ca a sosit momentul ca in Parlamentul , Guvernul si Televiziunea Natzionala Romana sa fie coinsiderat si intresul platitorului romenesc de taxe functzie si proportzional cu volumul de taxe platit ca peste tot altundeva cine plateste lautarii are si un cavant de spus in alegerea muzicii . Numai la noi se considera normal ca altzii trebuie sa fie cei ce trebuei sa selecteze muzica
si iaca d-aia in loc sa fie muzica e fas.

apropos am vazut al expozitie urmataorele :
- Nigeria produce satelitzi de telecomunicatie si ii pune pe porbita cu lansataore chinezesti
- Iranul produce in China / Donguan province chip-uri GPS prt GPS-uri pt masini al un pretz de productie de sub 15 USD/chip alea de sunt printre altele creierul munitziei JDAM lansate din F117sau B2

Nu am vazut Romania ce stie si ce poate voi unde credeti ca este ? Experta noastra in INSTALAREA (instalarea nicidecum producerea ) centralelor termice de apartament
(care tb sa mearga cu gazele rusesti cecea ce ne enreveaza cand ei nu ni le dau pomana moca , n-asa ?)

diana-andreea
2007-02-07 06:33:40

ionion
2007-02-07 07:12:11

Visul unei nopti de vara :

sa-ti critici vecinii si sa crezi ca esti pe o insula in ocean.
Actuala clasa politica din Romania nu mai este interesata de starea situatiei internationale, dar maraie si latra fiecare cum poate pentruca este vorba de os, de osul pricipal, de conducerea
statului. Romania de-a lungul istoriei a constituit o moneda de schimb intre diferitele mari puteri care ne-au sfashiat cum au dorit.
Pentru ce argoganta lui Basescu fata de Moscova iar pe de alta parte nici macar nu-l intereseaza dezgroparea ramasitelor pamantesti din Transnistria ale ostasilor romani pentruca
se bazeaza pe axa X Y Z . Ce axa, care axa, o axa are doua capete sau trei, in afara de Romania
a mai amintit cineva de "axa" cu Bucurestiul ? Nimeni.
De ce nu s-au inceput tratativele pentru inceperea imediata a constructiei unei conducte la Triest ? Starea actuala a instalatiilor din portul Constanta nici pt o treime din teritoriul tarii nu vor satisface in primirea de combustibili ...dar ce parca nu am mai stat la randuri cu "bonuri" ?

Giculica zbanghiul-turbat
2007-02-07 08:44:15

Asa-i jurnalistule, petrolul si gazele rusesti au devenit arme mult mai puternice decit armele NATO!

Trist dar adevarat!

La fel de trist e ca pe cei mari (Germania, Anglia, Franta) din UE nu-i doare in spate de tarile mici!

Giculica zbanghiul-turbat
2007-02-07 08:51:09

Re:Invatamintele istoriei.../ Dea Domnu sa fi cum zici matale se pare ca si da Gama are dreptate din

pacate!La 2007-02-07 03:14:08, Mache a scris:

> Acum mai bine de 30 de ani, pe cand ostile arabe o mai luau inca pe
> cocoasa pe fronturile razboiului de Rammadan sau Yom Kippur (depinde
> din ce parte privesti lucruile), seicii petrolului s-au intrunit la
> hotelul Sheraton din Kuweit City pentru a amorsa ceea ce un jurnalist
> al vremii numea "bomba atomica araba". Personajele in cauza au decis
> sa scada productia de petrol, sa urce in mod solidar pretul petrolului
> si mai mult, sa stabileasca cote limitate de export in tarile
> occidentale, cotele fiind invers proportionale cu sprijinul estimat pe
> care fiecare din tarile vizate l-ar fi dat dat Israelului. Se miza
> totodata pe cresterea spectaculoasa a veniturilor tarilor arabe, care
> sa le permita o dezvoltare economica si tehnologica fara egal, in
> paralel cu decaderea Europei si a SUA deci sa creeze bazele victoriei
> impotriva Israelului.
>
> In Occident faptul a fost vazut ca un dezastru. Cine e curios sa
> citeasca din presa vremii, va remarca atmosfera sumbra impanata cu
> scenarii apocaliptice. Intregul deceniu 8 a fost dominat de criza
> energetica fara precedent. Cu toate astea azi putem observa ca tarile
> producatoiare de petrol cu populatie scazuta o duc bine (ca si
> atunci), in timp ce cele mai populate (deci cu sanse maxime de
> valorificare a afluxului de bani) au ramas tot asa de sarace cum erau
> si atunci, ba poate chiar mai rau. Pe de alta parte Occidentul e bine
> merci, voios si ragaind de preaplinul burtii. Mai mult el impune azi
> preturi scazute producatorilor de petrol. Daca nu ar fi asa, cum de
> pretul barilului e jos chiar daca rezervele se epuizeaza?
>
> Explicatia intamplarii e relativ simpla. Consumatorii au invatat sa-si
> rationalizeze consumul pana intr-atat in cat producatorii au fost
> atinsi la lingurica: Americanii au descoperit motorul in 4 cilindrii
> si europenii au descoperit energetica nucleara. Producatorii in
> schimb, imbatati de succes au dus-o tot intr-un chef, pana cand au
> realizat ca de fapt la preturile pe care le vor ei consumatorii incep
> sa descopere alternative si ca de fapt producatorii au dat de fundul
> pusculitei fara sa fi realizat nimic...
>
> Exact asta va fi si soarta maretei Rusii daca va juca numai pe carte
> exportatorului monopolist de materii prime. Valul de bani se scurge in
> consum si i buzunarele vesnic flamande ale noii ciocoimi ruse. Nimic
> pentru dezvoltare si timpul curge... Dar nu in favoarea Rusiei...
>

Giculica zbanghiul-turbat
2007-02-07 09:01:27

Re: Nu vorbi tampenii, ca nu te platesc astia asa de bine pentru asta / Asa-i bre Alwisica!

La 2007-02-07 02:24:15, alwis46 a scris:

> Mai Conan Draga,
>
> Unul strange "rubenetul" altul trimite trupe si portavioane.
> Primul, face ce face pentru ca toata Europa este legata la tevile lui,
> al doilea o face pentru ca nu poate sa-si traga o teava din Golf pana
> pe Coasta de Este sau Coasta de Vest.
> Fiecare uzeaza de armele care le are la dispozitie, scopul fiind
> pentru amandoi acelasi dar pe meridiane diferite. Subordonarea
> altora.
> Sigur, armata mai trage cu tunurile, cu avioanele, cu tot ce are, ca
> d-aia e armata. Tragedia este ca mor oameni.
> Dar daca crezi ca este uman sa inchizi "rubenetii" si astfel sa
> santajezi aproape tot continentul european inseamna ca abdici cumva de
> la principiul ascultarii ambelor parti sau, de ce nu, al acuzarii
> ambelor pentru ca in acest caz dreptatea nu este nici de partea
> ruseasca nici de cea americana ci de cea a celor care sufera datorita
> actiunilor lor.
> Oricum, noi avem o scapare. Avem atatea grupuri termoelectrice cu
> puteri de 50 MW care pot functiona alimentate cu aburul livrat de
> cazane functionand pe lignit d-ala prost oltenesc incat ar trebui
> cumva ca aceste grupuri sa faca subiectul atentiei sporite a
> guvernantilor de azi si cei viitori.
> Mai bine sa prevezi decat sa te apuci sa vindeci la repezeala.
> Tarii cat mai mult carbune !
>
>

filatelistu
2007-02-07 11:46:28

istoria ne invata

Se pare ca pentru multi istoria nu inseamna nimic. Aproape toti ati uitat de episodul Batumi din anul 1920. Rusii stiau de pe atunci ce inseamna petrolul, dar au inceput sa-l foloseasca ca arma strategica de abia atunci cind s-au convins ca toata lumea a inteles ca geopolitica nu se mai face in cancelarii.

alwis46
2007-02-07 11:50:06

Re: Asa-i jurnalistule, petrolul si gazele rusesti au devenit arme mult mai puternice decit armele N

Colega forumist,

Ai uitat axioma unui fost politician de marca :
"In politica nu exista prietenii ci doar interese".
Ai deci raspunsul la tristetea matale.

La 2007-02-07 08:44:15, Giculica zbanghiul-turbat a scris:

> Trist dar adevarat!
>
> La fel de trist e ca pe cei mari (Germania, Anglia, Franta) din UE
> nu-i doare in spate de tarile mici!
>

Ghita Bizonu'
2007-02-07 13:19:55

O fi si Paturiciu oligarh intrat in conflict cu silovki ?!

Ca daca ne uitam la ALRO, la RAFO ,pai parca avem si pe aici ceva muscali.
Si muscalilor tare bine le-ar prinde rafinaria de la Navodari!

Arogantu'
2007-02-07 13:35:42

Corect, Griar !

"Rusia asculta NUMAI de forta."


La 2007-02-07 02:07:55, alex123 a scris:

> Rusia nu a iesit niciodata din era sovietica, ea si-a perfectionat si
> adaptat numai stilul la realitatile actuale. Rusia e lupul care nici
> macar nu se sinchiseste sa isi schimbe parul, daramite naravu'.
> Nu e de mirare ca Romania merge rau; proximitatea cu Rusia a fost
> pentru noi, in 99% din situatii, de foarte rau augur. Daca am fi putut
> sa mutam Romania undeva mai catre vest, am scapa de cancerul asta care
> pute a vodca. Romania ar trebui sa masoare bine pericolul asta, daca
> nu cumva e prea tarziu.
>

moroianu
2007-02-07 14:28:44

De ce nu precizati si care ar fi solutia?...


Pentru a stopa o data pentru totdeauna tendintele actualului si viitorilor succesori ai lui Petru cel Mare de a supune Occidentul unui santaj energetic cu efect destabiliazator asupra economiei mondiale, ar trebui aplicat modelul doctrinei strategice a SUA in Golful Persic:

1. Siberia sa fie declarata zona de interes economic prioritar pentru UE, iar bazele americane din Caucaz extinse in intreaga Rusie, ca garantie a exploatarii echitabile a rezervelor de hidrocarburi in folosul intregii planete.
2. Cei care au conceput interventia fortei multinationale in Irak sa-si puna experienta lor la dispozitia unui Consiliu al Inteleptilor avandu-i drept copresedinti pe Donald Rumsfeld si, dupa apropiata inchiere a mandatului, Tony Blair.
3. Marea Neagra sa devina o zona-model de stabilitate si cooperare regionala, pusa sub autoritatea unui Consiliu de Coordonare prezidat de Traian Basescu.

ConanTheBarbarian
2007-02-07 15:31:23

Re: Re la Alwis

PANTAGRUEL
2007-02-07 15:42:58

Marele si bunul vecin de la rasarit

numai lucruri bune ne-a facut, ne-a dat comunismul,ne-a tinut in regim alimentar sanatos, ne-a scapat de teritorii dusmanoase gen Basarabia , ne-a luat petrolul dupa 1945 ca sa nu ne poluam tara,ne-a invatat cum sa ne instituim Securitatea, sa fim siguri,ne-a invatat munca patriotica la Canal, Gherla etc.In intelepciunea si bunatatea sa prietenul de la rasarit l-a scolit pe eroul national Ion Iliescu.Prinos de recunostinta avem.Si acum tatarul Basesco - apud Severin - apropos unde este simpaticul si clarvazatorul colaborator? - vrea sa ne rupem de ei si sa ne apropiem de imperialistii razboinici americani. Nu se face.Stalin si poporul rus, noua pacea ne-au adus.

Katty
2007-02-07 16:35:08

Re: De ce nu precizati si care ar fi solutia?...

La 2007-02-07 14:28:44, moroianu a scris:

>
> Pentru a stopa o data pentru totdeauna tendintele actualului si
> viitorilor succesori ai lui Petru cel Mare de a supune Occidentul unui
> santaj energetic cu efect destabiliazator asupra economiei mondiale,
> ar trebui aplicat modelul doctrinei strategice a SUA in Golful
> Persic:
>
> 1. Siberia sa fie declarata zona de interes economic prioritar
> pentru UE, iar bazele americane din Caucaz extinse in intreaga Rusie,
> ca garantie a exploatarii echitabile a rezervelor de hidrocarburi in
> folosul intregii planete.
> 2. Cei care au conceput interventia fortei multinationale in
> Irak sa-si puna experienta lor la dispozitia unui Consiliu al
> Inteleptilor avandu-i drept copresedinti pe Donald Rumsfeld si, dupa
> apropiata inchiere a mandatului, Tony Blair.
> 3. Marea Neagra sa devina o zona-model de stabilitate si
> cooperare regionala, pusa sub autoritatea unui Consiliu de Coordonare
> prezidat de Traian Basescu.
>
>


:-))

moroianu
2007-02-07 17:15:36

Re: Marele si bunul vecin de la rasarit // Atentie, Pantagruel! In conditiile secolului XXI...


... cultivarea prejudecatilor xenofobe si a resentimentelor pe baza etnica nu este suficienta pentru afirmarea dreptului la o existenta nationala demna.
Lasa naibii traumele istoriei si pune mana sa elaborezi un plan concret de utilizare a noilor relatzii de parteneriat strategic pentru instaurarea unei preponderentze romanesti efective la Marea Neagra. Numai asa ne putem plati macar o parte din politzele trecutului.

Altminteri risti sa treci drept negutzator de vorbe goale!...

La 2007-02-07 15:42:58, PANTAGRUEL a scris:

> numai lucruri bune ne-a facut, ne-a dat comunismul,ne-a tinut in regim
> alimentar sanatos, ne-a scapat de teritorii dusmanoase gen Basarabia ,
> ne-a luat petrolul dupa 1945 ca sa nu ne poluam tara,ne-a invatat cum
> sa ne instituim Securitatea, sa fim siguri,ne-a invatat munca
> patriotica la Canal, Gherla etc.In intelepciunea si bunatatea sa
> prietenul de la rasarit l-a scolit pe eroul national Ion
> Iliescu.Prinos de recunostinta avem.Si acum tatarul Basesco - apud
> Severin - apropos unde este simpaticul si clarvazatorul colaborator? -
> vrea sa ne rupem de ei si sa ne apropiem de imperialistii razboinici
> americani. Nu se face.Stalin si poporul rus, noua pacea ne-au adus.
>

Giculica zbanghiul-turbat
2007-02-07 17:30:00

Apropo va amintiti din istorie ca cea mai puternica armata a lumii de atunci, armata lui Napoleon a

fost pentru primadata invinsa, aproape total distrusa de frig in Rusia, cucerise si Moscova!

Ma tem ca nu cimva mindrul Vest, NATO sa nu fie distrus la fel, tot de frig, dupa refuzul Rusiei de a mai livra gaz si petrol dupa ce vor avea aproape monopolul in lume!!!!!!!!!!!!!!!!

Sobru
2007-02-07 17:30:44

desteptului anticomunist alwis

Imi amintesc ca erau niste redusi care argumentau cat de inaltator e sa ucizi ca sa furi, asta ca sa dai petrol ieftin intregii planete. Trebuia sa cadem pe spate vazand o asemenea fapta minunata.

Si-apoi desteptule, asta ai invatat din capitalism? Ca cine strange robinetul e inuman? Nenorocitii astia de patroni si de firme care doar se umplu de bani. Nu-i asa ca e bun comunsismul? Da la toti. Vai de capu tau.

ConanTheBarbarian
2007-02-07 17:39:42

Re: Asa-i jurnalistule, petrolul si gazele rusesti au devenit arme mult mai puternice decit armele N

Mai tu parca ai devenit asistentul lui Napoleon din desenul ala animat

La 2007-02-07 08:44:15, Giculica zbanghiul-turbat a scris:

> Trist dar adevarat!
>
> La fel de trist e ca pe cei mari (Germania, Anglia, Franta) din UE
> nu-i doare in spate de tarile mici!
>

ConanTheBarbarian
2007-02-07 17:42:19

Re: Marele si bunul vecin de la rasarit // Atentie, Pantagruel! In conditiile secolului XXI...

Ma mir ca ti-a aparut textul. Cum scrii ceva destept cum masoara cu ce au scris ei si scurteaza pe Patul lui Procust. O fi fost o clipa cenzuristul la WC si a lasat masina sa mearga singura.

La 2007-02-07 17:15:36, moroianu a scris:

>
> ... cultivarea prejudecatilor xenofobe si a resentimentelor pe
> baza etnica nu este suficienta pentru afirmarea dreptului la o
> existenta nationala demna.
> Lasa naibii traumele istoriei si pune mana sa elaborezi un plan
> concret de utilizare a noilor relatzii de parteneriat strategic
> pentru instaurarea unei preponderentze romanesti efective la Marea
> Neagra. Numai asa ne putem plati macar o parte din politzele
> trecutului.
>
> Altminteri risti sa treci drept negutzator de vorbe goale!...
>
>
> La 2007-02-07 15:42:58, PANTAGRUEL a scris:
>
> > numai lucruri bune ne-a facut, ne-a dat comunismul,ne-a tinut in regim
> > alimentar sanatos, ne-a scapat de teritorii dusmanoase gen Basarabia ,
> > ne-a luat petrolul dupa 1945 ca sa nu ne poluam tara,ne-a invatat cum
> > sa ne instituim Securitatea, sa fim siguri,ne-a invatat munca
> > patriotica la Canal, Gherla etc.In intelepciunea si bunatatea sa
> > prietenul de la rasarit l-a scolit pe eroul national Ion
> > Iliescu.Prinos de recunostinta avem.Si acum tatarul Basesco - apud
> > Severin - apropos unde este simpaticul si clarvazatorul colaborator? -
> > vrea sa ne rupem de ei si sa ne apropiem de imperialistii razboinici
> > americani. Nu se face.Stalin si poporul rus, noua pacea ne-au adus.
> >
>
>

ionion
2007-02-07 18:04:17

Re: De ce nu precizati si care ar fi solutia?.../Moroianu


nobelist te faci ! Hai si la mai mare !

Mache
2007-02-07 18:15:13

Re: Invatamintele istoriei...

E adevarat ca rusii sunt pe alta craca fata de arabi. Insa e la fel de adevarat ca in ultimii 10 ani asta nu a ajutat prea mult. Rusia cu toate resursele si exporturile ei de materie prima are un PIB mai scazut ca Mexicul sau Brazilia. Ritmul actual de dezvoltare a Rusiei i-ar permite sa ajunga din urma tarile dezvoltate in 40-50 de ani (presupunind ca acestea din urma stau pe loc).

In ce priveste cercetarea militara, e adevarat ca si-a revenit in oarcare masura, dar nu indeajuns ca sa concureze pe o piata libera. Pentru a fi cu adevarat competitivi le trebuie niste bani pe care nu-i au. E interesant de vazut de exemplu evolutia noului avion de lupta MIG 1.42 - care de acum cred ca e deja depasit. Avionul asta a facut de toate afara de a deveni vreodata operational. Tot ce au rusii in domeniul aviatiei, blindatelor si rachetelor dateaza de pe vremea lui Gorbaciov cu ceva imbunatatiri - dar nimic fundamental nou. Principalii lor clienti sunt cei din lumea a III-a si contractele au mai mult un caracter politic.

La 2007-02-07 05:33:45, Vasco da Gama a scris:

> Corect. Dar asa cum spuneai si matale, arabii nu au avut o strategie
> pe termen mai lung, Putin insa are. In plus, pe termen scurt sau
> chiar mediu tactica robinetului merge, cat sa continue ce a inceput -
> refacerea in domenii cheie. Par examplu cercetarea militara se pune pe
> picioare binisor, mai ales de cand au inceput sa vanda in stanga si-n
> dreapta, au prins ceva tehnologie cu care sa inceapa sa mai exploateze
> si alte rezerve pana acum greu accesibile - cum ar fi metalele rare,
> sau chiar chestii cu mai putin "staif" dar care totusi aduc bani, ex.
> lemnul. Firmele rusesti au inceput sa functioneze pe stil
> vesteuropean, chiar daca uneori managementul se mai schimba cu
> pistolul in scara blocului (ceea ce in sine e mai finut decat AKMul in
> restaurant, cum era in anii 90). Rusii investesc la greu in Europa
> de vest si in State etc. O sa fie din ce in ce mai greu cu ei, dar
> pentru ai nostri ca brazii nu conteaza, conteaza care pe care si ne
> vedem la un sprit la Golden Blitz. Mai trist e ca si vesteuropenii se
> fac ca ploua, noroc cu polonezii ca mai au ceva minte in cap. Ca Stan
> Patitu'.
>
> La 2007-02-07 03:14:08, Mache a scris:
>
> > Acum mai bine de 30 de ani, pe cand ostile arabe o mai luau inca pe
> > cocoasa pe fronturile razboiului de Rammadan sau Yom Kippur (depinde
> > din ce parte privesti lucruile), seicii petrolului s-au intrunit la
> > hotelul Sheraton din Kuweit City pentru a amorsa ceea ce un jurnalist
> > al vremii numea "bomba atomica araba". Personajele in cauza au decis
> > sa scada productia de petrol, sa urce in mod solidar pretul petrolului
> > si mai mult, sa stabileasca cote limitate de export in tarile
> > occidentale, cotele fiind invers proportionale cu sprijinul estimat pe
> > care fiecare din tarile vizate l-ar fi dat dat Israelului. Se miza
> > totodata pe cresterea spectaculoasa a veniturilor tarilor arabe, care
> > sa le permita o dezvoltare economica si tehnologica fara egal, in
> > paralel cu decaderea Europei si a SUA deci sa creeze bazele victoriei
> > impotriva Israelului.
> >
> > In Occident faptul a fost vazut ca un dezastru. Cine e curios sa
> > citeasca din presa vremii, va remarca atmosfera sumbra impanata cu
> > scenarii apocaliptice. Intregul deceniu 8 a fost dominat de criza
> > energetica fara precedent. Cu toate astea azi putem observa ca tarile
> > producatoiare de petrol cu populatie scazuta o duc bine (ca si
> > atunci), in timp ce cele mai populate (deci cu sanse maxime de
> > valorificare a afluxului de bani) au ramas tot asa de sarace cum erau
> > si atunci, ba poate chiar mai rau. Pe de alta parte Occidentul e bine
> > merci, voios si ragaind de preaplinul burtii. Mai mult el impune azi
> > preturi scazute producatorilor de petrol. Daca nu ar fi asa, cum de
> > pretul barilului e jos chiar daca rezervele se epuizeaza?
> >
> > Explicatia intamplarii e relativ simpla. Consumatorii au invatat sa-si
> > rationalizeze consumul pana intr-atat in cat producatorii au fost
> > atinsi la lingurica: Americanii au descoperit motorul in 4 cilindrii
> > si europenii au descoperit energetica nucleara. Producatorii in
> > schimb, imbatati de succes au dus-o tot intr-un chef, pana cand au
> > realizat ca de fapt la preturile pe care le vor ei consumatorii incep
> > sa descopere alternative si ca de fapt producatorii au dat de fundul
> > pusculitei fara sa fi realizat nimic...
> >
> > Exact asta va fi si soarta maretei Rusii daca va juca numai pe carte
> > exportatorului monopolist de materii prime. Valul de bani se scurge in
> > consum si i buzunarele vesnic flamande ale noii ciocoimi ruse. Nimic
> > pentru dezvoltare si timpul curge... Dar nu in favoarea Rusiei...
> >
>
>

Mache
2007-02-07 18:18:30

Re: Apropo va amintiti din istorie ca cea mai puternica armata a lumii de atunci, armata lui Napoleon a

Mda, rusii l-au batut inainte de asta pe Carol al XII-lea al Suediei (si asta a ajuns tare departe in inima Rusiei, dar l-a terminat iarna), si dupa aceea pe Hitler.

Partea proasta (pentru ei e) ca dupa toate aceste victorii o duc mult mai rau decat, suedezii, francezii sau nemtii. Asta nu-ti spune nimic?

La 2007-02-07 17:30:00, Giculica zbanghiul-turbat a scris:

> fost pentru primadata invinsa, aproape total distrusa de frig in
> Rusia, cucerise si Moscova!
>
> Ma tem ca nu cimva mindrul Vest, NATO sa nu fie distrus la fel, tot de
> frig, dupa refuzul Rusiei de a mai livra gaz si petrol dupa ce vor
> avea aproape monopolul in lume!!!!!!!!!!!!!!!!
>

Solitude
2007-02-07 18:20:59

Diana!

Bombonel s-a dus la Moscova iar seful SIE la Washington si Tel Aviv...

Un comentariu, ceva...?

Giculica zbanghiul-turbat
2007-02-07 18:57:54

Re:Apropo va amintiti din istorie ca cea mai puternica armata a lumii de atunci,armata...? Mache

imi pare sincer foarte rau pentru rusi dar ei au dus-o rau intotdeauna, dar bogatii rusi au rivalizat cu cei americani!

Problema e ca noi europenii si restul lumii civilizate putem fi invinsi iarasi de rusi, cu arma energetica de data asta!

---------------------------------------------------

La 2007-02-07 18:18:30, Mache a scris:

> Mda, rusii l-au batut inainte de asta pe Carol al XII-lea al Suediei
> (si asta a ajuns tare departe in inima Rusiei, dar l-a terminat
> iarna), si dupa aceea pe Hitler.
>
> Partea proasta (pentru ei e) ca dupa toate aceste victorii o duc mult
> mai rau decat, suedezii, francezii sau nemtii. Asta nu-ti spune
> nimic?
>
> La 2007-02-07 17:30:00, Giculica zbanghiul-turbat a scris:
>
> > fost pentru primadata invinsa, aproape total distrusa de frig in
> > Rusia, cucerise si Moscova!
> >
> > Ma tem ca nu cimva mindrul Vest, NATO sa nu fie distrus la fel, tot de
> > frig, dupa refuzul Rusiei de a mai livra gaz si petrol dupa ce vor
> > avea aproape monopolul in lume!!!!!!!!!!!!!!!!
> >
>
>

Mache
2007-02-07 20:17:33

Re: Re:Apropo va amintiti din istorie ca cea mai puternica armata a lumii de atunci,armata...? Mache

La 2007-02-07 18:57:54, Giculica zbanghiul-turbat a scris:

> imi pare sincer foarte rau pentru rusi dar ei au dus-o rau
> intotdeauna, dar bogatii rusi au rivalizat cu cei americani!

Da, nu ma indoiesc de faptul ca bogatanii rusi rivalizeaza cu oricine. Cred ca poti sa fi sigur ca asta nu-i incalzeste cu nimic pe rusii care traiesc cu $100 pe luna. De altfel sunt aproape sigur ca si tari foarte sarace ca Bangeladesh-ul de exemplu au oamenii lor extraordinar de bogati - dar din nou asta nu ajuta la nimic...

> Problema e ca noi europenii si restul lumii civilizate putem fi
> invinsi iarasi de rusi, cu arma energetica de data asta!

Iarasi? Da' cand am invins rusii? Ei au fost vesnicii invinsi. Cazacii lui Alexandru I au ajuns la Paris (de unde au aparaut bistro-urile - de la rusescul bastro (rapid)). Tancurile lui Stalin au ajuns la Berlin - si ce folos? Rusii au pierdut de fiecare data pacea. Mujicii lui Alexandru I se zbateau in cea mai neagra mizerie, iar fii veteranilor lui Jukov cereau "azil politic" in Germania in momentele cand URSS se afla la apogeul puterii sale.

Cred ca paralela pe care am facut-o cu arabii sta in picioare. Rusii nu au forta economica necesara ca sa domine lumea occidentala. Exporturile de petrol si gaze ale Rusiei sunt aproximativ egale cu PIB-url Romaniei. Asta la scara continentului e mai nimic.

Surse de combustiili fosili sunt si in alta parte. In ultima instanta, daca pretul barilului va trece de $100-120$ pe termen mai indelungat (pret stabil) va deveni rentabila trecerea pe hidrogen si implicit independenta energetica. Aceasta nu mai e o problema tehnologica ci una de infrastructura si bani. Producatorii de petrol stiu foarte bine chestia asta si de aceea, in pofida epuizarii rezervelor de petrol tin preturile cat de jos pot. Restul e doar gargara pentru galeria de la peluza.

> ---------------------------------------------------
>
> La 2007-02-07 18:18:30, Mache a scris:
>
> > Mda, rusii l-au batut inainte de asta pe Carol al XII-lea al Suediei
> > (si asta a ajuns tare departe in inima Rusiei, dar l-a terminat
> > iarna), si dupa aceea pe Hitler.
> >
> > Partea proasta (pentru ei e) ca dupa toate aceste victorii o duc mult
> > mai rau decat, suedezii, francezii sau nemtii. Asta nu-ti spune
> > nimic?
> >
> > La 2007-02-07 17:30:00, Giculica zbanghiul-turbat a scris:
> >
> > > fost pentru primadata invinsa, aproape total distrusa de frig in
> > > Rusia, cucerise si Moscova!
> > >
> > > Ma tem ca nu cimva mindrul Vest, NATO sa nu fie distrus la fel, tot de
> > > frig, dupa refuzul Rusiei de a mai livra gaz si petrol dupa ce vor
> > > avea aproape monopolul in lume!!!!!!!!!!!!!!!!
> > >
> >
> >
>
>

cicibebe
2007-02-07 20:27:50

Giculica zbanghiul-turbat
2007-02-07 21:01:37

Re: Apropo va amintiti din istorie ca cea mai puternica armata a lumii de atunci, armata lui Napoleon a

Da, ai dreptate.

La 2007-02-07 17:30:00, Giculica zbanghiul-turbat a scris:

> fost pentru primadata invinsa, aproape total distrusa de frig in
> Rusia, cucerise si Moscova!
>
> Ma tem ca nu cimva mindrul Vest, NATO sa nu fie distrus la fel, tot de
> frig, dupa refuzul Rusiei de a mai livra gaz si petrol dupa ce vor
> avea aproape monopolul in lume!!!!!!!!!!!!!!!!
>

moroianu
2007-02-07 21:22:33

Re: Conan // Ai inteles sper ...


... ca nu incercam decat sa calmez putin potopul de clisee si lozinci a la Rica Venturiano ale strategului Pantagruel.

La 2007-02-07 17:42:19, ConanTheBarbarian a scris:

> Ma mir ca ti-a aparut textul. Cum scrii ceva destept cum masoara cu ce
> au scris ei si scurteaza pe Patul lui Procust. O fi fost o clipa
> cenzuristul la WC si a lasat masina sa mearga singura.
>
> La 2007-02-07 17:15:36, moroianu a scris:
>
> >
> > ... cultivarea prejudecatilor xenofobe si a resentimentelor pe
> > baza etnica nu este suficienta pentru afirmarea dreptului la o
> > existenta nationala demna.
> > Lasa naibii traumele istoriei si pune mana sa elaborezi un plan
> > concret de utilizare a noilor relatzii de parteneriat strategic
> > pentru instaurarea unei preponderentze romanesti efective la Marea
> > Neagra. Numai asa ne putem plati macar o parte din politzele
> > trecutului.
> >
> > Altminteri risti sa treci drept negutzator de vorbe goale!...
> >
> >
> > La 2007-02-07 15:42:58, PANTAGRUEL a scris:
> >
> > > numai lucruri bune ne-a facut, ne-a dat comunismul,ne-a tinut in regim
> > > alimentar sanatos, ne-a scapat de teritorii dusmanoase gen Basarabia ,
> > > ne-a luat petrolul dupa 1945 ca sa nu ne poluam tara,ne-a invatat cum
> > > sa ne instituim Securitatea, sa fim siguri,ne-a invatat munca
> > > patriotica la Canal, Gherla etc.In intelepciunea si bunatatea sa
> > > prietenul de la rasarit l-a scolit pe eroul national Ion
> > > Iliescu.Prinos de recunostinta avem.Si acum tatarul Basesco - apud
> > > Severin - apropos unde este simpaticul si clarvazatorul colaborator? -
> > > vrea sa ne rupem de ei si sa ne apropiem de imperialistii razboinici
> > > americani. Nu se face.Stalin si poporul rus, noua pacea ne-au adus.
> > >
> >
> >
>
>

Paul din Ohio
2007-02-07 21:41:41

Re: Marele si bunul vecin de la rasarit. Acum inteleg eu tactica lui Ba'secu (vorba lui gilica)

El vrea sa le dea pe tava economia Romaniei si energie cit mai ieftina (in timp ce romanii le platesc rusilor din ce in ce mai mult). In felul asta ne vom indeparta de rusi foarte repede si eficient.
P.s. Sigur ca la dat cu gura nu-l intrece nimeni.La 2007-02-07 15:42:58, PANTAGRUEL a scris:

>Si acum Ba'secu
> vrea sa ne rupem de ei si sa ne apropiem de imperialistii razboinici
> americani. Nu se face.Stalin si poporul rus, noua pacea ne-au adus.
>

Europeanul
2007-02-07 21:51:03

Reconfirmarea Lumii - Varianta Germana

griar
2007-02-07 22:43:14

Re: Corect, Griar !

La 2007-02-07 13:35:42, Arogantu' a scris:

> "Rusia asculta NUMAI de forta."

Dintre toti presedintii Romaniei de dupa '89, Traian Basescu a luat pozitia cea mai corecta in relatiile cu Rusia (dar si in chestiunea Basarabiei). Nu spun ca e genial (ar fi loc de mai bine), dar in mod sgur are o intuitie (geo)politica de invidiat. Sau consileri mai bine informati.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.11339 sec.