Ziua Logo
  Nr. 3846 de sambata, 3 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare Ultrasecrete

2007-02-03
Mache din Illinois (...@sbcglobal.net, IP: 70.58.232...)
2007-02-03 15:57
Despre profetii...

Ca sa vezi ce inseamana profetiile. Desigur ca simpaticul italian care a scris cartea era cu totul si cu totul lipsit de orice simt al premonitiei. Hai sa vedem ca se s-a intamplat intre timp cu principali jucatori:

- URSS nu mai exista. Succesoarea sa, CSI - e prea expirata chiar si pentru bancuri. Rusia e moarta/teapana. Ca sa para cat de cat vie taru' Volodea ii mai trage cate un sut in burta si atunci maica Rusie mai misca anemic din coada...

- China a lasat balta ambitiile geostrategice. Astzi slugareste economic pe la curtile occidentalilor si japonezilor. Economia chineza se ridica, dar din cauza sistemului politic rigid e in pragul exploziei sociale. Vizitand de cateva ori China relativ recent (in ultimii 3 ani) am avut ocazia sa vad cu adevarat ce inseamna expoatarea aia de care tot vorbeau Marx si Engels: Muncitorii chinezi intr-o fabrica ce aparatura de masura legati cu o zgarda electronica la picior - de cate ori mergeau la toaleta sau sa fumeze o tigara, mai pierdeau ceva din salariul de $0.65/ora. Pe pereti, lozinci despre intelepciunea PCC si prosperitatea R.P. Chineze. Seara in Beijing, Shanghai sau Xian, vezi nenumarati oameni dormind practic in strada pentru ca nu isi mai pot permite un alt adapost. In acleasi timp pe excelenta retea rutiera chineza gonesc fara nici un fel de reguli destul de multe Maserati, Mercedes-uri, Buick-uri sau BMW-uri. Ca peste tot unde capitalismul salbatic domneste, opulenta cea mai gretoasa se invecineaza cu saracia cea mai mizera...

- Vietnamul (cu viteazul si razboinicul sau popor cu tot) trudeste din greu alaturi de chinezi ca sa umple Wal Mart-urile si Dollar Store-urile din SUA cu marfuri ieftine.

- Iranul la aproape 30 de ani de la revolutia islamica a ramas un soi de Bau Bau international. Economia sa e la pamant: somaj ~30%-40%. Productia de petrol scade an de an, pentru ca rezervele Iranului au scazut - In ritmul actual al productiei, Iran-ul va avea probleme in a-si acoperi necesarul intern de petrol prin 2016-2018. Fara export de petrol economia sa va fi in colaps.

- Algeria - nu conteaza. E doar o sursa de emigranti spre Franta.

- Etiopia nu mai conteaza - e in continuare saraca si lipsita de sperante.

- Somalia - practic nu mai exista.

- Europa si SUA isi disputa primul loc in lume ca forte economice si standard de viata. Japonia are o economie prospera (chiar daca nu mai creste ca pe vremuri) si un standard de viata de invidiat.

- Forta militara americana e necontestata si lipsita de rival. Americii i se contesta legitimitatea pozitiei de "jandarm mondial" dar nu capacitatea de a actiona ca atare.

Cam asta s-a ales din profetiile stimabilului...


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cacealmaua prezidentiala (4145 afisari)
 Razboiul impotriva Iranului a si inceput (3780 afisari)
 Primul cap (3021 afisari)
 Sa cada! (2366 afisari)
 Licurici la licurici nu scoate ochii (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01808 sec.