Ziua Logo
  Nr. 3846 de sambata, 3 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2007-02-03
johnmagus din timisoara (...@yahoo.com, IP: 82.137.12...)
2007-02-03 00:09
Pericol pentru notiunea "stat"

Mergand pe asemenea formule hibride "catari-nici cal nici magar" se creeaza precedente periculoase pentru intreaga Europa,si nu numai,asemenea solutii nu pot da rezultate in timp,doar intaresc inversunarea partilor.O solutie posibila,se pare acceptata de catre partea sarba a fost divizarea acestui teritoriu,chiar si in parti egale.Eventuala impartire intre beligeranti a teritoriilor,cu asistenta organismelor implicate,ar fi condus spre un compromis prin care ambele parti cedeaza si primesc,statalitate-teritorii.Visul albanez se realizeaza partial iar sarbi sufera o infrangere partiala,pastrand partial patrimoniul cultural existent.Sarbi sunt un popor rezistent si pot suferii inca o infrangere avand adversarul in fata,in cazul propunerii ex-presedintelui finlandez nu se aminteste de "independenta" dar integritatea teritoriala a unui stat nu mai inseamna nimic.Nu putem accepta o asemenea abordare,copierea modelul american de administrare a Irakului, destinele lui Slobodan Milosevici sau Sadam Husein au fost poate asemanatoare,finalul asemanator, totusi Serbia nu este in Orientul Mijlociu.Nu trebuie facuta abstractie si de faptul ca in intreaga zona sunt zone si populatii care ar urma cu repeziciune un asemena scenariu,ieftin ca numar victime umane pentru obtinerea unor idealuri de statalitate,avem si noi unul in inima tarii.Nu castiga Romania sau R.Moldova,chiar nimic daca Transnistria ramane sub tutela Moscovei.Tirana nu doreste si nici nu poate sa tina sub tutela provincia Kosovo.Un asemenea experiment a fost si Bosnia si Hertegovina,si azi formatiunile politice nationaliste sunt cele mai reprezentative in organele locale,republicane si federale.Exista si azi in B-H diverse planuri de redistribuirea a teritoriilor catre Serbia si Croatia,sustinute cu vehementa de electorat.Forta nu este solutia,daca vrea Europa evitarea unor noi razboaie balcanice este necesar sa impace si capra(albanezii din Kosovo) si varza(sarbii de pretutindenii). Se repeta scenariu din Orientul Apropiat care de 60 ani nu si-a gasit nici astazi rezolvarea.Kosovo si Metohia a devenit in ultimii 30 ani Palestina Europei.Alegeti dumneavoastra cine sunt palestinienii si cine sunt israelitii in teatrul de operatie din Balcanii.

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 84.152.105...)
2007-02-03 09:20
Re: Pericol ptr "stat"???... ba din contra!

Si sarbi la fel ca oricine trebuie sa inteleaga ca daca intr-o familie nu te intelegi urmeaza divortzul! Si e corect asa.

Faptul ca acum se ajunge la divortz trebuia sa ii nelinisteasca pe sarbii inainte adica atunci cand le-au taiat albanezilor autonomia si toate drepturile ...acum sa traga consecintele.

Cat despre precedent ...e bine asa ...sa invete din asta fiecare stat ...U
Un stat nu are voie sa aibe ca scop oprimarea nimanui si nici uciderea celor care isi cer drepturi, ci asigurarea drepturilor legitime si a bunastarii tuturor cetatenilor ei.

Statele care nu inteleg acest lucru ...TREBUIE ori sa isi schimbe conceptia ...ori sa dispara!

zokibis din timisoara (...@yahoo.com, IP: 86.106.33...)
2007-02-03 12:28
Re: Pericol pentru notiunea "stat" - Harbuzache

Si cum comunitatea internationala, in speta UE care administreaza Bosnia, vrea pe toate caile sa taie autonomia sarbilor si sa desfiinteze Republika Srpska (dar ce-i drept sarbii nu se lasa) probabil ca si UE va trebui sa dispara ca "stat" pentru ca in final va reusi sa calce in picioare RS si o va desfiinta. Iar dupa 10-20 de ani RS va fi independenta, iar UE nu va exista, ca pedeapsa pentru abolirea unei autonomii. In plus Romania a abolit Regiunea Autonoma Maghiara si ar trebui pedepsita cu bombe si cu desprinderea regiunii si apoi cu disparitia statului roman! Cam asta-i rationamentul tau, absurd... Si sa-ti mai zic ceva: Carta ONU si Documentul final de la Helsinki apara integritatea teritoriala a statelor lumii. Daca voua in UE nu va mai pasa de integritatea teritoriala e problema voastra si va doresc sa deveniti o uniune de 7777 statulete, insa Serbia nu este membra UE si nu se supune regulilor din UE si in plus la felul in care se poarta statele occidentale cu ea si la conditionarile continue care i se impun sarbii sunt constienti ca nici in 2220, nu in 2020 nu vor fi membrii ai UE!!!


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cacealmaua prezidentiala (4145 afisari)
 Razboiul impotriva Iranului a si inceput (3780 afisari)
 Primul cap (3021 afisari)
 Sa cada! (2366 afisari)
 Licurici la licurici nu scoate ochii (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.06362 sec.