Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2007-01-20
lucid din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.137.226...)
2007-01-20 12:10
nu te supara asa roy...

.....dar trebuie sa recunosti ca Alexe se inspira din Hersh si ca asta e ziarist serios iar de operatziunea Samson se stie de mult (ma mir ca i-au pus asa nume caci Samson omoara el daramand templul foarte multzi filisteni dar moare si el o data cu ei).
Mai bine poate ne spui ce e in spatele demisiei lui Halutz si a acuzatiilor justitiei contra Olmert. Urmasul lui Halutz nu e generalul care a comandat in ultimele zile ofensiva terestra in sudul Libanului? Nu prea a facut cine stie ce branza...

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 80.201.76...)
2007-01-20 13:33
nu te supara nici tu, lucid ... , insa Hersh (hm, hm ...)

La 2007-01-20 12:10:17, lucid a scris:

> .....dar trebuie sa recunosti ca Alexe se inspira din Hersh si ca asta
> e ziarist serios ....
-----------------------------

... Hersh a fost un mare reporter, ... insa azi nu e decit un ziarist cu o agenda politica. (... ca si Alexe, care insa nu e un mare reporter)

E nascut in 1937 (... deci crede ca le stie pe toate, ... asa cum crezi si tu, cu toate ca pari mai june cu vreo decada).

A avut un mare rasunet in perioada razboiului din Vietnam, cu articolul ``Masacrul Mai Lay`` (... deci, e si imbatat de succes si importantza).

INSA, spre deosebire de perioada Vietnamului, cind reporterii se aflau in prima linia a frontului, in mijlocul actiunii ...

AZI (de vreo peste 10 ani) ... reporterii stau in hotele si mai primesc un video, mai discuta cu publicul stradal etc, etc, (nu zic ca nu`s in pericol, insa nu se compara ...)
Asa ca ocupatia lor esentiala este de a INTERPRETA cele vazute si auzite, in functie de TALENT (pe care Hersh il are), ... in functie de inteligenta (pe care Hersh o are) si, ... in functie de agenda politica (pe care Hersh, valeleu ce-o mai are)...

Un reporter, Scott Armstong explica:
<<Say Hersh writes a story about how an elephant knocked someone down in a dark room. ``If it was a camel or three cows, what difference does it make? It was dark, and it wasn&#8217;t supposed to be there.`` And nobody else had yet described it.`` >>

Unii considera ca <<pentru binele omenirii>>, acest stil de reporting este meritoriu. Eu nu sint de acord.
Pentru mine asta poarta numele rusinos de ``manipulare jurnalistica``, pe care o desconsider, ... indiferent de justificarea lor politica.

Citeste un articol despre profilul lui Hersh, legat de acest aspect.

http://nymag.com/nymetro/news/people/features/11719/index.html


roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 207.232.8...)
2007-01-20 17:47
Re: nu te supara asa roy...

Nu m-am suparat, pur si simplu nu mai imi pasa de gogoashele lui Alexe , Sunday Times sau Hersh.

Halutz a demisionat in primul rand pentru ca si-a pierdut autoritatea. Si-a pierdut-o in fatza publicului israelian si in fatza armatei pe care o conduce.

Halutz a facut anumite greseli printre care cea mai grava a fost abandonarea planurilor de lupta existente care stabileau intrarea masiva de trupe in Liban de la inceputul razboiului - in favoarea conceptziei de a lovi in prin folosirea aviatiei (el fiind un om al aviatziei).

Cand a realizat ca aviatzia nu distruge suficient pe Hizballah care isi creasera adaposturi si tunele ca soarecii intr-o branza, a mobilizat rezervistii, insa a fost prea tarziu, pregatirea lor a durat prea mult si aportul a fost prea mic.

Desi Halutz este un soldat cu un trecut prestigios si un om foarte capapbil, publicul nu i-a iertat ca a scapat victoria prin knockout si a a dus numai o victorie la puncte.

Halutz ar fi putut sa demisioneze imediat dupa razboi, insa a preferat sa intocmeasca programul armatei pe 2007 si mai ales sa creeze o multime de comisii militare care sa studieze in scurt timp toate invatzamintele care se pot trage din razboi. In aceste comisii a numit, fara frica pe cei mai acerbi critici ai lui pentru ca a inteles ca prin asta face un ultim serviciu armatei si natiunii.

Halutz nu a asteptat rezultatul comisiei guvernamentale Vinograd ci a decis sa-si asume singur responsabilitatea. Sant sigur ca prin comportamentul lui, a castigat puncte in fatza publicului israelian.

Printre cei care candideaza sa-l inlocuiasca conduc directorul Ministerului Apararii generalul (rez) Gaby Ashkenazi si generalul Kaplinsky, viceseful Statului Major. Tu te referi la Kaplinsky, care in razboiul a fost numit "delegatul" Statului Major in Nord, in fond ca sa-l supravegheze pe seful comandamentului Nord.

Nu mie clar cat s-a bagat Kaplinsky in conducerea luptelor. Am vazut o data un film despre el, este un tip capabil si mult iubit de soldatzi. El este cel care a condus cu succes armata in Judea si Samaria in timpul intifadei, inainte de a fi numit vice-sef de stat major.

In orice caz, favoritul lui Peretz este Ashkenazi si legea spune ca cel care propune pe Seful de stat major este Ministrul Apararii iar guvernul aproba. Si Ashkenazi este un om capabil, are experientza in Nord (a fost comandantul Comandamentului de Nord) insa are pata ca l-a condus cand a avut loc prima rapire a soldatzilor israelieni in 2001.

Presupun ca in curand evenimentele ii vor face sa demisioneze pe Peretz si deasemeni pe Olmert. Cei doi, lipsitzi totalmente de intzelegere militara, au dat ordine sefului statului major in functzie de schimbarile politice, ordine care se schimbau uneori de doua ori in aceasi ora, dupa cum vorbeau cu Chirac sau cu Rice.

Ei de fapt erau primii care trebuiau sa demisioneze, dar probabil ca pana nu o sa primeasca un sut in fund nu o sa se sature.

Anchetele lui Olmert: Sant cateva anchete care sant pe cale sa inceapa, dupa parerea mea el va demisiona mult inainte ca aceste anchete sa fie terminate (de obicei dureaza ani de zile).

Prima din ele il acuza pe Olmert ca atunci cand era Ministru de Finantze a incercat sa determine vanzarea bancii Leumi in favoarea cuiva (neanuntzand ca este un amic de-al lui).

Cel care il acuza este Contabilul sef al Ministerului de Finantze, care in timpul vanzarii bancii l-a laudat foarte mult pe Olmert tocmai pentru aportul adus la vanzarea bancii!

Atat cat intzeleg eu pana acum, procuratura nu are case serios aici contra lui Olmert, toata conducerea ministerului de finantze sustzine ca Olmert a fost OK si pana si guvernatorul Bancii Centrale prof. Stanley Fisher sustine acelasi lucru.

Olmert este un vulpoi uns cu toate alifiile, avocat care cunoaste legea si stie sa actzioneze in limitele legii. De aceea cred ca plecarea lui de la presedentzia guvernului va fi din alte cauze si nu datorita anchetelor.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2007-01-20 12:10:17, lucid a scris:

> .....dar trebuie sa recunosti ca Alexe se inspira din Hersh si ca asta
> e ziarist serios iar de operatziunea Samson se stie de mult (ma mir ca
> i-au pus asa nume caci Samson omoara el daramand templul foarte multzi
> filisteni dar moare si el o data cu ei).
> Mai bine poate ne spui ce e in spatele demisiei lui Halutz si a
> acuzatiilor justitiei contra Olmert. Urmasul lui Halutz nu e generalul
> care a comandat in ultimele zile ofensiva terestra in sudul Libanului?
> Nu prea a facut cine stie ce branza...
>

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2007-01-20 19:56
Re: nu te supara nici tu, lucid ... , insa Hersh (hm, hm ...)


>
> AZI (de vreo peste 10 ani) ... reporterii stau in hotele si mai
> primesc un video, mai discuta cu publicul stradal etc, etc, (nu zic ca
> nu`s in pericol, insa nu se compara ...)
> Asa ca ocupatia lor esentiala este de a INTERPRETA cele vazute si
> auzite, in functie de TALENT (pe care Hersh il are), ... in functie de
> inteligenta (pe care Hersh o are) si, ... in functie de agenda
> politica (pe care Hersh, valeleu ce-o mai are)...
>Ia spune tu cine este de vina ca reporterii nu mai pot fi de fata la razboi decit in forma enbeded, adica cenzurati de armata ?

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 80.201.76...)
2007-01-20 22:31
Re: Katty ... hm, hm

La 2007-01-20 19:56:54, Katty a scris:

> Ia spune tu cine este de vina ca reporterii nu mai pot fi de fata la
> razboi decit in forma enbeded, adica cenzurati de armata ?
>
------------------
ce are una cu alta ?

raspunsul la intrebarea ta ...,
ar justifica in vreun fel jurnalismul de manipulare al unor reporteri, avansind informatii si detalii nedovedite, doar pentru a-si demonstra agenda ??


Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2007-01-21 01:07
Re: Katty ... hm, hm

La 2007-01-20 22:31:21, Seherezada a scris:

> La 2007-01-20 19:56:54, Katty a scris:
>
> > Ia spune tu cine este de vina ca reporterii nu mai pot fi de fata la
> > razboi decit in forma enbeded, adica cenzurati de armata ?
> >
> ------------------
> ce are una cu alta ?
>
> raspunsul la intrebarea ta ...,
> ar justifica in vreun fel jurnalismul de manipulare al unor reporteri,
> avansind informatii si detalii nedovedite, doar pentru a-si demonstra
> agenda ??
>


Scumpo, are una cu alta, caci pe vremea razboiului din Vietnam reporterii de pe teren, au adus prea multe informatii de pe teren, care in opinia conducatorilor Americii au influientat pierderea razboiului. SInt multi care spun ca razboiul din Vietnam a fost pierdut datorita mediei. Nu spune nu , caci sint multe filme documentare care fac analiza asta. Concluzia, reporterii de acum incolo vor filma ce vrem noi, printre noi, noi vom decide ce sa va da pe ecranele TV din lumea intreaga. Nu nega asta caci este deja prea documentat inca de la primul razboi din Golf.

Conan-the-Barbarian (...@h-mail.us, IP: 87.106.3...)
2007-01-21 01:30
Re: Katty ... hm, hm / Hallo Katty

Tu cum ai ajuns in Suedia? Vrea cineva din RFG sa se duca acolo si poate ai un sfat-doua de dat. Ar fi bun pentru el.
Adresa mea conan2005@h-mail.us
Daca ai ceva timp, 2-3 randuri, sa stie de unde sa-nceapa si ce sa ia cu el cand merge prima data pe la oficiali. Multumesc anticipat.

La 2007-01-21 01:07:40, Katty a scris:

> Scumpo, are una cu alta, caci pe vremea razboiului din Vietnam
> reporterii de pe teren, au adus prea multe informatii de pe teren,
> care in opinia conducatorilor Americii au influientat pierderea
> razboiului. SInt multi care spun ca razboiul din Vietnam a fost
> pierdut datorita mediei. Nu spune nu , caci sint multe filme
> documentare care fac analiza asta. Concluzia, reporterii de acum
> incolo vor filma ce vrem noi, printre noi, noi vom decide ce sa va da
> pe ecranele TV din lumea intreaga. Nu nega asta caci este deja prea
> documentat inca de la primul razboi din Golf.
>

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2007-01-21 02:01
Re: Katty ... hm, hm / Hallo Katty

La 2007-01-21 01:30:09, Conan-the-Barbarian a scris:

> Tu cum ai ajuns in Suedia? Vrea cineva din RFG sa se duca acolo si
> poate ai un sfat-doua de dat. Ar fi bun pentru el.
> Adresa mea conan2005@h-mail.us
> Daca ai ceva timp, 2-3 randuri, sa stie de unde sa-nceapa si ce sa ia
> cu el cand merge prima data pe la oficiali. Multumesc anticipat.
>OK, atunci iti scriu la adresa data , miine , ca acum e prea tirziu, ca pe forum nu e un mediu de discutat in particular. Iti raspund miine pe mail. OK ??

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 80.201.76...)
2007-01-21 02:05
Re: Katty ... hm, hm

La 2007-01-21 01:07:40, Katty a scris:

> Scumpo, are una cu alta, caci pe vremea razboiului din Vietnam
> reporterii de pe teren, au adus prea multe informatii de pe teren,
> care in opinia conducatorilor Americii au influientat pierderea
> razboiului. SInt multi care spun ca razboiul din Vietnam a fost
> pierdut datorita mediei. Nu spune nu , caci sint multe filme
> documentare care fac analiza asta. Concluzia, reporterii de acum
> incolo vor filma ce vrem noi, printre noi, noi vom decide ce sa va da
> pe ecranele TV din lumea intreaga. Nu nega asta caci este deja prea
> documentat inca de la primul razboi din Golf.
> ------------------

Anghel radios ..., sa zicem ca lucrurile ar sta asa simplist cum le vezi tu, ... asta justifica OARE faptul ca un ziarist sa raporteze informatii neverificate, si sa infloreasca diverse detalii, ... doar fiindca are o agenda anti-Bush ?

Eu zic NU !
Tu zici cumva, DA ?

Eu despre asta am postat, in legatura cu Hersh, un ziarist ``serios`` dupa parerea lui Lucid.

Conan-the-Barbarian (...@h-mail.us, IP: 87.106.3...)
2007-01-21 02:14
Re: Katty ... hm, hm

Shekelezada uite draga ce zice Gil Dobrica la mine in raspunsul cu China, USA si basketu' ;-)... Pupat Piatza Independentzei. Cius!

La 2007-01-21 02:05:20, Seherezada a scris:

> Anghel radios ..., sa zicem ca lucrurile ar sta asa simplist cum le
> vezi tu, ... asta justifica OARE faptul ca un ziarist sa raporteze
> informatii neverificate, si sa infloreasca diverse detalii, ... doar
> fiindca are o agenda anti-Bush ?
>
> Eu zic NU !
> Tu zici cumva, DA ?
>
> Eu despre asta am postat, in legatura cu Hersh, un ziarist ``serios``
> dupa parerea lui Lucid.
>

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2007-01-21 02:20
Re: Katty ... hm, hm

La 2007-01-21 02:05:20, Seherezada a scris:

> La 2007-01-21 01:07:40, Katty a scris:
>
> > Scumpo, are una cu alta, caci pe vremea razboiului din Vietnam
> > reporterii de pe teren, au adus prea multe informatii de pe teren,
> > care in opinia conducatorilor Americii au influientat pierderea
> > razboiului. SInt multi care spun ca razboiul din Vietnam a fost
> > pierdut datorita mediei. Nu spune nu , caci sint multe filme
> > documentare care fac analiza asta. Concluzia, reporterii de acum
> > incolo vor filma ce vrem noi, printre noi, noi vom decide ce sa va da
> > pe ecranele TV din lumea intreaga. Nu nega asta caci este deja prea
> > documentat inca de la primul razboi din Golf.
> > ------------------
>
> Anghel radios ..., sa zicem ca lucrurile ar sta asa simplist cum le
> vezi tu, ...

simplist ??? Cind astea sint concluziile specialistilor din USA ????


asta justifica OARE faptul ca un ziarist sa raporteze
> informatii neverificate, si sa infloreasca diverse detalii, ... doar
> fiindca are o agenda anti-Bush ?
>
> Eu zic NU !
> Tu zici cumva, DA ?
>
> Eu despre asta am postat, in legatura cu Hersh, un ziarist ``serios``
> dupa parerea lui Lucid.
>


Da draga , functia creaza organul ?? Dar ceea ce Bush a spus lumii intregi nu au fost minciuni si informatii neverificate, pe baza carora a inceput un razboi ?

Aha te oripilezi de ce spune un reporter, dar nu te oripilezi de minciunile spuse de un presedinte cu putere de decizie ??

Seherezado, las-o balta ca ... nu mai vreau sa comentez ca iar te iei de altceva. Normal bunul simt , in conditiile actuale ar trebui sa iti spuna sa taci.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01835 sec.