Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-01-20
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.117...)
2007-01-20 05:39
Dezinformarea prin omisiune

Este interesant faptul ca carturarul enciclopedic care este Eugen Simion nu sufla o vorba despre alte atribute ale lui Ion Brad.
Sa fiu bine inteles: nu am nimic cu Ion Brad si cu ce s-a ocupat dinsul in timpul vietii sale. Este treaba lui. Problema este ca carturarul analist politic Eugen Simion dezinformeaza prin omisiune. Ce face ca academicianul Eugen Simion, fostul presedinte al celei mai inalte institutii de stiinta si cultura a Romaniei, sa fie lipsit de probitate stiintifica si profesionala si sa nu sufle un cuvint despre faptul ca Ion Brad a fost un stilp politic al regimului comunist din Romania?
De ce Eugen Simion omite cu buna stiinta sa mentioneze ca "Ion Brad, poet, prozator, memorialist cunoscut" a fost si: redactor sef al revistei Cravata rosie, redactor cultural la Scanteia tineretului sub sceptrul si ochiul lui Dumitru Popescu - Dumnezeu, membru supleant, si, mai tirziu, membru plin al CCului pecerist, adjunct al sefului sectiei de cultura de la CCul pecerist, ministru adjunct la cultura, ambasador in Grecia, si ambasador la MAE si colaborator apropiat al vestitului Cornel Pacoste?
Eugen Simion ne anunta emfatic la inceputul analizei sale politice ca a oscilat intre lectia despre "literatura carcerala" si cea despre "literatura documentara".
Evident ca Ion Brad nu a fost un scriitor incarcerat sau un autor de “literatura carcerala. Dar, daca Ion Brad este un scriitor de "literatura documentara", in ce categorie literar-stiintifica-critico-propagandistica se gaseste poemul "Cincisutistul"? Marul de linga drum pazit de Lazar de la Rusca si Mitrea Cocor ca sa nu se usureze pe el incarceratii "reveniti" si "nereveniti" creatori de opere nedemne de a fi grijite de Eugen Simion deoarece sunt fundamentale in intelegerea regimului comunist din Romania ?

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03124 sec.