Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-01-20

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Radu Dragan
2007-01-20 06:01:59

Salata de sezon

Bucataria saptamanala a lui Severin e cand terci batut cu maiul ,cand tocana de legume.
Saptamana acesta e insa, salata de sezon.
Elitele domnului Severin sunt in fapt cunoscunte bande de profitori ale unui regim bolnav si muribund ca rezultat al lenei si dezinteresul general intr-o lume flamanda si infrigurata, dornica de adevar si dreptate.
Trepadusii de partid sunt totalmente componeneti partidului din care domnul Severin face cu mandrie parte si pentru care scrie retetarul saptamanal.
Sa amintesc de relatiile culinare cordiale pe care domnul Severin le are cu inculpatul Iliescu?
Gudurandu-se pe langa inculpat, Severin crede ca e in atingere totala cu oarece elita. De aici porneste gustul amar al zilei care pentru Severin e in miere...............................................si $.

Multumesc pentru atentie.

alwis46
2007-01-20 11:13:09

Asa grait-a trepadusul de partid !

Mare trebuie sa fie supararea acestui trepadus de partid, comesean al grupului de la Trocadero si vanzator de idei cu termenul de garantie expirat.
Indoctrinarea comunista de care pomeneste tovarasul Severin, este mai prezenta ca oricand in capul dansului si acest fapt este refectat de talmes-balmesul pe care ni-l seveste de doua saptamani in serial.
Ce am avut de spus, am spus saptamana trecuta dar se pare ca trebuiesc facute completari, mai ales ca tovarasul cu pricina vad ca citeste si postarile unor forumisti, prteluand de la dansii anumiti termeni cum ar fi acela de revolta populara. Departe de a avea sensibilitate poetica, Adrian Severin bate campii fara nici o gratie datorita se pare tocmai frecventarii excesive a sedintelor de indoctrinare comunista. In fapt, Adrian Severin denatureaza pana si teoria marxist-leninista a revolutiei, modeland in realitate un concept mai degraba apropiat interesului publicistic personal. Daca este sa privim totusi istoria, masele oprimatilor au infaptuit revolutiile iar cazurile in care o elita si-a propagat crezul revolutionar in randul maselor reusind sa conduca aceste mase in revolutie au fost destul de restranse.
De fapt comunismul nu a urmarit decat un scop. La fel ca orice doctrina totalitara, fie ca ea a fost nazista, fascista sau comunista, comunismul nu a cautat decat sa-si jubjuge statul, inlaturand orice alta forma sau manifestare politica si ducand la conditia sclaviei populatiile unde aceste doctrine erau statutate ca singura forta politica conducatoare.
Aceste sisteme totalitare s-au prabusit de cele mai multe ori ca urmare a unei miscari populare, ivita spontan cau un torent de munte. Dramatic este insa ca in spatele acestor miscari s-au furisat nu elitele ci trepadusii de partid care pana atunci se ascunsesera de frica de a nu fi pusi la zid, acesti trepadusi beneficiind de momentele de confuzie inerente unor asemenea miscari sociale si datorita legaturilor lor oculte reusind sa confiste tot ceea ce infaptuisera de fapt altii.
Cel mai simptomatic caz este tocmai Revolta populara din decembrie 1989.
Nu servirea intereselor societatii romanesti a fost punctul principal din planul acestor trepadusi de partid. Ei s-au organizat in primul rand intr-un front comun al supravietuirii si al deturnarii efectelor Revoltei, practic intr-o contra-miscare.
Odata scapati de furia multimii si acaparand parghiile conducerii acesti trepadusi de partid au pus la cale Marele Jaf, furand tot ceea ce se putea fura si mascand acest rapt al economiei nationale sub lozinci imbecile de gen "nu ne vindem tara". Miscarile imediate de raspuns ale societatii civile au fost inabusite cu cruzime, trepadusii de partid asmutind paturi sociale impotriva altor paturi sociale ducand tara in pragul unor razboaie civile.
Ei trepadusii de partid au ajuns marii capitalisti, industriasi si afaceristi ai noii societati romanesti, populatia ramanad in continuare victima acelorasi indivizi fara nici un scrupul care renegandu-si spontan crezul comunist cu care indobitoceau si asupreau masele se proclama acum campioni ai democratiei si ai societatii libere.
Cele mai bune elemente ale societatii civile nu se vor da deoparte pentru ca o doresc trepadusii, nu, aceste elemente sunt inlaturate fara mila, prin mijloace ce tin mai degraba de metode gangsteresti.
Ei, trepadusii de partid sunt cancerul societaii romanesti de astazi iar inlaturarea lor ar fi nu numai practica si echitabila dar si benefica pentru societatea romaneasca de astazi si cea viitoare.
Incercarea lui Adrian Severin de disculpare a acestor trepadusi de partid si de minimalizare a vinii lor este inca o dovada de faptul ca inca acestia sunt constienti de raul semanat si mentinut in cadrul societaii romanesti.
Asanarea acestor trepadusi de partid este garantia insanatosirii si revitalizarii societaii romanesti bolnave, in stadiul de metastaza, in care suntem obligati sa traim.
Ei trepadusii de partid sunt vinovatii principali de toate relele.

P.S.
Pentru corecta intelegere a textului, trepadusii de partid pomeniti aici de Adrian Severin si de mine sunt trepadusii PCR .

sandu
2007-01-20 11:41:03

Activistul de raion


Proletar vine de la cuvantul "proles" care inseamna "urmasi" .Prin definitie, singura avere a proletarului sunt urmasii, plozii.
D-l severin se misca prin economie, politica ,istorie ca un activist de raion.
Ti se strange inima cand citesti ca Istoria ..."merge inainte spre noi sinteze si noi calitati".
Articolul este infestat de orgoliu caraghios, exprimare pretioasa si idei primitive.
Severin presupune,axiomatic, existenta a doua entitati. Elita (d-sa utilizeaza pluralul) si restul poporului. Elitele sunt cele care sunt motorul istoriei . Nu numai elitele dar si cvasi-elitele (!?) . Ele fac revolutiile intrucat detin resursele schimbarii. Dar, cand este vorba de instaurarea comunismului se schimba calimera.Vinovat este poporul roman caracterizat prin paternalism si egalitarism .
Unele afirmatii ale autorului dovedesc, pur si simplu, ticalosie : "rezistenta populara la ofensiva comunismului real a fost slaba ".
Rezistenta in munti, zecile de mii de tarani care s-au opus colectivizarii, preotii martirizati in inchisori, rezultatul (real) al primelor alegeri posbelice n-au fost rezistenta populara ?
Probabil ca d-l severin intelege sa numeasca totalitatea "trepadusilor de partid si te stat" , pseudo-elita. Aici as fi de acord cu el.

Bumerang
2007-01-20 12:53:55

Domnule Severin

Desi imi cade foarte greu sa comentez fara prejudecati acest articol, din mai multe motive care ma privesc personal, dar si trecutul Dumneavoastra, am s-o fac totusi. Pe de-o parte ,pentru ca am impresia caci chiar sunteti convins de ceeace spuneti, si nu faceti (numai) propaganda, pe de alta, pentru a nu lasa un asemenea articol fara comentarii pe forum, lasand cititorilor eventual falsa impresie ca ar putea fi adevarat, din motiv ce lipsesc alte pareri.

Teoria Dumneavoastra, prin care numai elitele, cuvand impropriu pentru toti cei care au alcatuit aparatului comunist, sunt cele care au realizat revolutia din Decembrie '89, este falsa. Asa numitele elite, printre care va numarati si Dumneavoastra, au dorit o lovitura de stat, prin care un sistem totalitar ar fi fost inlocuit cu un altul, probabil mai bland. Si asta nu atat din marinimie fata de proletariatul subjugat, ci mai mult din dorinta de supravietuire, care sub conducerea irationala a lui Ceausescu era serios periclitata. Lovitura de stat a fost insotita de o revolta populara in Bucuresti, pentru a arata ca o revolutie. O revolta provocata de pucisti bineinteles. Nu si cea de la Timisoara insa. Cel putin nu de catre elitele de care vorbiti Dumneavostra, ci de altele, asa numitele agenturi straine, care au profitat de greseala enorma a dusmanului de clasa, care dorea sa implice populatia in puci, din dorinta de avea o legitimitate, si poate si de frica de a fi in linia intai a frontului.
Daca FSN-ul ramanea doar cativa ani la putere, si instaura democratia, aclamata de masele, initial de manevra, mai apoi insa scapate de sub controlul elitelor, afirmatiile Dumneavoastra ar fi fost reale in privinta evenimentelor din 89, si a celor care au urmat. Dar nu a fost asa. Elitele "revolutionare" nu s-au dedat de la crime, ucigand poporul dezlantuit care cerea adevarata revolutie. Revolutie, care tocmai ca nu era dorita de catre elite! Si acest lucru reiese tot din articolul pe care l-ati scris.

Cu toate ca initial spuneti ca,
"Revolutia este actul ruperii radicale de trecut," probabil pentru a da credibilitate celor scrise, afirmati cu putin mai jos, ca:

"Romania de azi fuge de trecutul sau comunist tot atat de mult cat si de trecutul sau pre-comunist"

Pai Domnule Severin, trecutul pre-comunist este DEMOCRATIA, daca excludem perioada razboiului si cei cativa ani premergatori lui! Prin urmare, Dumneavoastra, elitele comuniste, fugiti in continuare de democratie, si nu contenti sa construiti " o ordine sociala noua pe temelii formate din tot ceea ce s-a mostenit si s-a putut pastra din acest trecut" comunist.

Bumerang

Liviu2002j
2007-01-20 20:59:10

Re: Domnule Severin

Si mie imi este greu sa raspund la comentariu d-tra mai ales ca nu impartasesc opiniile d-lui Severin si nu doresc sa-i iau apararea in nici un fel. Dar in toate comentariile si raspunsurile pe care le-am facut pe forum am incercat sa fiu cat mai obiectiv cu putinta. As dori deci sa fac urmatoarele precizari, care pe alocuri va dau dreptate dar vin si in contradictie atat cu d-tra cat si cu d-nul Severin:
1) Faptul ca asteptarile romanilor (si in particular ale celor care au participat efectiv la revolta din 1989) sunt foarte departe de ce a iesit, din toate punctele de vedere, este real si de necontestat. De asemenea faptul ca dintre cei care au fost in primele randuri la "revolutie" putini se regasesc printre cei realizati in ziua de astazi este si acesta un adevar de necontestat. Aceste lucruri demostreaza la nivel simplist ceea ce spun "specialistii" pe care ii citeaza d-nul Severin. Daca ar fi sa mergem mai departe cu rationamentul, tinand cont de faptul ca cei care acum detin puterea economica si politica au avut legaturi mai stranse sau mai putin stranse (dar oricum au avut !) cu fosta Securitate si nu atat cu partidul unic, atunci se poate spune ca nu elita comunista (sau esalonul 2 al comunistilor) este cea care a "furat" revolutia ci mai degraba Securitatea si in continuare SRI-ul. Cei care se poate spune ca fac parte din elita si care ca probabil au fost multumiti in diverse felul (sinecuri, avantaje de tot felul) ca sa poata avea tot smecherii si securistii o imagine buna in popor se pot numara probabil pe degetele de le 1 sau maxim 2 maini. Cu revolutia nu stiu ce sa mai cred si sa mai spun ... Daca ar fi un lucru atat de simplu si ar putea fi facut de cei oprimati si nemultumiti (care la noi sunt probabil ca intr-un precent cel putin egal cu al acelora care aui spus ca ideile comuniste sunt de fapt bune dar au fost aplicate prost !) asa cum a scris-o Marx in ideile sale filozofice, atunci cu siguranta ca pana acum mai aveam cel putin o revolutie daca nu doua-trei ... Realitatea este ca cei fara putere ... nu au nici o putere ! ca in proverbul acela chinezesc "daca e, e, daca nu e, nu e !".
2) Problema este felul in care cei care au profitat de pozitia lor in evenimentele din 1989 si cum si-au asigurat "supravietuierea" asa cum scrie d-nul Severin ! Nu stiu daca mai este nevoie sa scriu ca probabil 99% s-a facut prin furt simplu si clar. S-a furat pur si simplu din bunurile pe care le-am acumulat cu totii (din asa numita "avutie a statului"), asa cum si cat s-a acumulat acolo in comun (dar se pare ca nu a ramas prea putin dupa ce Ceausescu mai platise si datoria externa !), bunuri s-au trecut in proprietate particulara. Motivatiile sunt din cele mai interesante si ar fi foarte interesant ca cineva sa le studieze. Eu ma rezum ca aici si acum sa amintesc cateva care se aud mai des:
a) probabil ca cei mai egoisti si care au batut un cui mare in cosciugul comunismului considera ca ei au contribuit cu mai mult (asa cum de altfel crede oricare atunci cand se face o treaba in comun !) si in consecinta acum cand s-a ivit oportunitatea sa ia inapoi au luat. Nu conteaza ca multi nevinovati sau altii care chiar au contribuit mai mult dar au avut o decenta si un bun simt normale (acum daca asa erau regulile comunismului pe care fiecare le-a acceptat tacit atunci isi accepta soarta) nu au mai apucat mare lucru din bunurile puse in comun ... Nenorocirea este ca in egoismul si avaritia lor au luat chiar prea mult, asta si din cauza ca i-au vazut pe cei din categoria ce urmeaza adica:
b) oportunistii care au "mirosit" slabiciunile sistemului si au inceput sa le exploateze. Aici ar fi foarte multe de scris ... Poate voi mai avea ocazia sa mai scriu despre acest lucru.
Oricare ar fi fost motivatia toti, dar absolut toti imbogatitii din Romania de astazi, au furat intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu ! Au furat in primul rand bani de la bancile de stat (ca asta era cel mai simplu - vezi si cazul lui Videanu din articolul de astazi), si-au insusit bunuri mobile si imobile platindu-le mult sub pretul normal sau cu banii tot furati sau pe care nu ii vor mai da niciodata inapoi, iar acum fac trafic de influenta si fac tot felul de smecherii financiare. Poate pentru d-nul. Severin care s-a gasit intotdeauna in tabara "care trebuie" este usor de spus ca "nu este nici practic nici echitabil" ca "trepadusii" de care vorbeste (eu i-as numi insa mai putin egant, "sobolani") sa fie eliminati. Poate nu este practic dar este foarte sanatos. Si nu eliminati ci judecati dupa legile care au existat dintotdeauna dar pe care ei le-au tot ocolit si interpretat in favoarea lor impreuna cu magistratii care nu isi merita nici denumirea nici respectul.
3) Pe de alta parte, la nivel istoric (ca si cunoastere, intensitate si arie de raspandire a evenimentului), rezistenta romanilor la comunism a fost intr-adevar mica. Si va scrie asta unul care a avut bunic care a rezistat teribil la comunism si nu s-a impacat niciodata cu el. Nici macar greva minerilor din Valea Jiului din 1977 se pare ca nu a fost cine stie ce in comparatie cu cea a muncitorilor polonezi de la santierul naval din Gdansk de exemplu. Departe de mine sa nu le dau dreptate si sa nu ma plec in fata celor care au rezistat cu adevarat si care au avut curajul sa infrunte acel regim dar au fost mult prea putini. Colegii lor de munca, prietenii lor, chiar si rudele sau parintii lor s-au delimitat intr-un fel sau altul de ei, mai devreme sau mai tarziu. Iar in ceea ce priveste "punerea umarului la construirea noii societati capitaliste" in vederea acumularii capitalului "cu orice pret" trebuie sa recunoastem ca si in cazul asta au fost destui fraieri care au pus umarul pur si simplu, nu numai atunci cand au votat fara nici un discernamant, ci de fiecare data cand platesc impozite si nici macar nu se gandesc sa intrebe ce se intampla cu acesti bani, cum se cheltuiesc si cati se intorc inapoi la ei. De smecheriile si furturile care s-au facut au stiut foarte multi dar prea putini au spus ceva. Frica care ne-a intrat in oase in comunism ne-a facut sa tacem iar intoxicarea securitatii a functionat si ea si probabil ca mai functioneaza inca. Viata ne-a oferit sansa ca la momentul oportun sa devenim si noi cetateni de "prima mana" dar se pare ca am ratat aceasta sansa, sau in orice caz cineva de acolo de sus dinspre "elite" ne-a manipulat ca sa nu putem reusi. Cu siguranta nu am fost pregatiti si va trebui sa asteptam sa treaca timpul necesar.
4) Nu stiu ce intelege d-nul Severin prin "trecut pre-comunist" dar banuiesc ca este vroba de dictatura regala a lui Carol al 2-lea. Nu stiu cum a fost atunci cand se spune ca Romania ar fi trait clipele ei cele mai marete dar am auzit mai multe lucruri bune decat rele. Pe de alta parte politicienii erau si ei exact ca acum iar nu este opera care reflecta mai bine acea epoca decat opera lui Caragiale. Nu am fost niciodata ceea ce ar fi trebuit sa fim si ma tem ca nici nu vom fi vreodata.

Ion Caramache
2007-01-20 21:22:52

Speriatul


Se vede de la o posta ca cadrul cu munci de raspundere pe linie de partid si stat Adrian Severin a supt de la mama lui laptele rosu de pur bolsevic in timp ce tatal sau, supraveghiind alaptarea strict stiintifica conform dogmelor PC(b) din URSS si rezolutiilor CC al PMR, isi lumina pruncul citindu-i povestile scrise de toashii Stalin si Ghe.Ghe-Brej pe baza barbilor lui Marx si Engels si a ciocului lui Vladimir Ilici care l-au invatat despre pericolele devierilor de dreapta sau de stinga de la directia " drepti inainte!" si unitatea de monolit a partidului ciobit.
Trebuie sa recunoastem insa ca cunoscatorul profund al practicilor tilharesti ale comunistilor bashtinasi si de pretutindeni are nasul fin si simte ca, putin cite putin, are loc un proces de sanitizare, dezinfectie, dezinsectie si deratizare care consta in despaducherea de "Trepadusii de partid si de stat". Speriat de DDT si soricioaca, analistul Severin striga sus si tare: "A-i elimina acum ca fiind linia a doua comunista nu este nici practic, nici echitabil."
Eu cred ca nu este nici-o paguba intre ciuperci daca se continua eliminarea palariilor rosii cu picatele precum si miceliile lor subterane capabile sa inmulteasca liniile 3,4,5,6,78,9, 10 , samd de fungi otravitori.

PS: Ce se mai aude cu lista lui Severin? Nu era practica si echitabila?

Dan Ottiger Dumitrescu
2007-01-20 22:36:51

"BOLSEVISMUL DE DREAPTA" SAU TRIMFUL ERORILOR

Articolul Dlui Severin (16.01. si 20.01.07) se vrea un "raspuns" la "pamfletul" unui "poet". Din pacate, generalizarile schiopatande ale Dlui Severin sunt plasate si sub un titlu eronat. Bolsevismului - doctrina "majoritarilor" condusi de V.I. Lenin, elaborata in 1903 - i s-ar putea lipi fel de fel de etichete, cu exceptia, evident, a celei de "dreapta" sau de "extrema dreapta" !
Nu reiese insa clar daca Dl Severin apreciaza acel Punct 8 al "Declaratiei de la Timisoara" ca fiind o expresie a "urii si luptei de clasa", deci un embrion al asa-zisului bolsevism de dreapta.
Ceea ce apare surprinzator pentru o personalitate erudita ca Dl Severin este faptul ca D-sa nu este deloc familiarizat cu sintagma EXILUL POLITIC ANTICOMUNIST. O categorie de Romani care, dupa impunerea dictaturii comuniste, au fost siliti sa ia calea exilului si sa denunte in "Lumea libera", prin toate mijloacele ce le aveau la dispozitie, ororile si tragediile din Tara lor. In mod inexplicabil, autorul mentioneaza doar "Romania ceausista" (adica cea de dupa 1965) si pe unii dintre cei cu receptori olfactivi sensibili la "mirosul fripturii occidentale", fara a-i uita pe cei "strecurati in diaspora romaneasca" (nu in EXILUL POLITIC ANTICOMUNIST, nota mea), mai aproape de agenda gen. Plesita decat de ideile lui Saharov, Havel sau Walensa". Dar Romanii care au constituit EXILUL POLITIC ANTICOMUNIST imediat dupa cel de al Doilea Razboi mondial au denuntat "REGIMUL NELEGITIM SI CRIMINAL" impus Tarii lor si aceasta cu cel putin doua decenii INAINTEA celor trei ilustre personalitati citate de Dl Severin.
Complet ne stiintifica este concluzia avansata pe baza UNUI SINGUR SONDAJ (fara precizari privind numarul persoanelor interogate, varsta, sexul, etc.) conform careia "Majoritatea romanilor nu vrea procesul comunismului , ci procesul comunistilor". Altfel spus, NUMAI COMUNISTII romani - in special cei care nu mai sunt in viata (!!!) - merita a face obiectul unui ADEVARAT PROCES.
O logica impecabila...

Dan Ottiger Dumitrescu
2007-01-20 23:18:02

Mesaj nepublicat

Stimata Redactie,
Am postat un comentariu (21h45) despre articolul Dlui Severin. Nu a fost (inca) publicat. Va rog verificati continutul, care este conform eticii jurnalistice.
Multumesc

Conan-the-Barbarian
2007-01-21 01:40:58

Re: Mesaj nepublicat

Lasa bre nu te vaita, cat il balaresti pe Seeverinu te publica, n-ai teama :-)

La 2007-01-20 23:18:02, Dan Ottiger Dumitrescu a scris:

> Stimata Redactie,
> Am postat un comentariu (21h45) despre articolul Dlui Severin. Nu a
> fost (inca) publicat. Va rog verificati continutul, care este conform
> eticii jurnalistice.
> Multumesc
>
>

Conan-the-Barbarian
2007-01-21 02:11:08

Sa vedem cu mine face tot asa ca si cu tine, d-le Dumitrescu?

Ion Caramache
2007-01-21 05:52:20

Re: Sa vedem cu mine face tot asa ca si cu tine, d-le Dumitrescu?

La 2007-01-21 02:11:08, Conan-the-Barbarian a scris:

>
> "Zo, maine Liiben" , acum va zic noapte -buna si va urez o duminica
> placuta. Cine stie ce ne-asteapta LUNI cand vin la slujba Calin
> Montague si Traian Capulet de pe Dambovitza :-)
>
So, mai dir,
Montag, probabil ca Julieta Elena Urda isi va etala din nou balcoanele. Sa vedem cine vor fi Romeii care vor declara amor nebun balcoanelor sagalnice.
Buona notte si nota bene sau, cum se zice pre Dumbovita: bonjur de seara.

Adrian v.D.
2007-01-21 16:04:17

Domnule Adrian Severin,

dupa cum observ ati ajuns sa criticati comunismul,chiar dvs. care,in nici un articol nu criticati pe continuatorii blestematului de comunism.Ca si cum cineva ar critica fascismul,dar niciodata pe reprezentantii sai....
Vorbiti de poporul adept al egalitarismului.Fals!Poporul roman s-a situat cel mai departe de comunism,ca proba sunt datele despre nr.comunistilor din PCR,inainte de 1940,in comparatie cu celelalte tari din Europa.
Poporul roman avea un simt al dreptatii dezvoltat,poate asta ati dorit sa speculati.E cu totul alt ceva.

Mai sustineti ca elitele <propulseaza>revolutiile.Poate doar la inceput! Elitele ,de obicei,analizeaza,nu se implica.Doar elitele corupte,cazute in disgratie,sau pur si simlu frustrate(ce fel de <elite>mai sunt?)precum Castro,sa se implice in revolutii,dupa ce se cunoaste rezultatul celor doua mari revolutii ale lumii(cea franceza si cea ruseasca)

Nu putem critica comunismul fara sa criticam oamenii care au contribuit la <desavarsirea> lui!Mai mult,nu putem sa-i uitam pe cei care,dupa revolutie,nu doreau sa schimbe-decat partial!-fostul sistem criminal si ilegal(Iliescu,fsn &CO!) Nici un cuvant?!
Afirmati ca,comunismul se bucura inca de aprecierea maselor,insa este clar si copiilor,faptul ca totul se datoreaza tocmai nestudierii crimelor comunismului,nestiintei colective in fata abuzurilor fara numar,a suferintei milioanelor de oameni.(o astfel de afirmatie ca a dvs.este o dovada de neserioziotate,daca nu,pur cinism!-restul ramane vointa fostilor comunisti!)

Daca doriti sa faceti o analiza stiintifica,nu puteti sa aduceti argumente de genul <specialistii<,<multi specialisti>.Care specialisti?Cei din Venezuela?!Nu se subintelege...
Nu puteti sa-i eludati nici pe reprezentantii de baza ai comunismului,care inca mai traiesc.Un ajutor:se afla in PSD si PRM(mult mai putini,in toate partidele)

Adrian D.

plongeur.alpin
2007-01-21 18:46:29

... perseverare diabolicum est.

.... si da-i si da-i si, cu elitele, de nici nu mai se stie de care este vorba. Pe la inceputul serialului, bune saptamani in urma, autorul invinuia elitele, decimate de altfel de cei ce ii eticheteaza autorul elite de astazi, pentru lipsa de impotrivire la inaltarea regimului socialist-bolsevic in tara. A spune despre ceilalti ca au ajuns elite ar insemna ca ,iarasi, autorul inoveaza termeni, de genul multora afisati deja. Odata, pentru ca autorul ignora, de o maniera cinica si rusinoasa, sensul lingvistic-moral al notiunii. A doua oara, mai grav inca pentru persoana sa, buna cunoscatoare a ideologiei si eticii comuniste, marii tovarasi comunisti, indrumatori si conducatori ai proletariatului spre victoria finala (a conducatorilor), cei mai apropiati, fii, de popor din cati s-au vazut din istorie, fugeau ca dracul de tamaie de a se da in fata, in chip cosmopolit si reactionar, ca de elitism nici nu putea fi vorba, la propriu, altfel urma critica si procesul. Pentru explicatii din astea, incalcite, serialul a ajuns bisaptamanal. Probabil asteapta sa se adune victimele si sa-i intoarca si celalalt obraz, lui si celorlalti trepadusi, cum defineste el insusi. Lipseste inca sa fixeze locul. Asteptam saptamana viitoare.

plongeur.alpin
2007-01-21 19:15:42

Re: Adrian v.D Domnule Severin

In anul 1947 s-a inregistrat, dupa atata sarg, carnetul de partid nr. 1000 !
Dezvaluire a unui simpatic fost copil, la o discutie despre traditia etc. Era vorba de carnetul mamei sale.

lahovari
2007-01-21 20:26:07

Re: Sa vedem cu mine face tot asa ca si cu tine, d-le Dumitrescu?

Ratza
2007-01-21 21:19:01

Cui apartine Bucovina de Nord, Ucrainei si de ce, cu ce contributie personala a dvs.?

Domnule Severin va inteleg demersul de minimizare a trepadusilor comunisti dar sustinerea lor in momentul cand Romania incearca sa renasca din propria cenusa este o gafa. Apreciez ca prestatia dvs. prin care Romania a cedat de buna voie Ucrainei teritorii istorice romanesti si resurse naturale in Marea Neagra punand in pericol si patrimoniul unic al Deltei este o TRADARE fata de Romania. Sunteti cumva spion KGB?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00854 sec.