Ziua Logo
  Nr. 3824 de marti, 9 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-01-09
weyland (...@yahoo.com, IP: 82.79.215...)
2007-01-09 11:05
supravietuire sub protectia politiei?

autoarea nu crede in tabu-uri , nu crede in supravietuirea unor valori si idei exprimate intr-o religie prin paza politiei. asadar nu crede in legea cultelor.
ma intreb insa daca are aceeasi opinie despre laicizarea fortata tot mai accentuata, daca crede in ucazurile de eliminare a icoanelor sau simbolurilor religioase din scoli, in demersurile spectacular-grotesti ale unor autoritati din occident care ajung pina la a scoate pe pruncul Iisus din scena nativitatii spre menajarea susceptibilitatilor unora in numele corectitudinii politico-religioaso-culturalo-absurde. orice manifestare a credintei ajunge taxata agresiv drept bigotism si exhibare religioasa daunatoare liberului cuget. francezii se scandalizeaza ca musulmanii imigranti merg la scoala sau servici cu simbolurile vestimentare ale credintei lor- se cer masuri ferme de interzicere ; sarbatorile sunt golite de orice continut religios in numele unei comercialitati si consumism laice deserte.
autoarea mai denota si faptul ca vorbeste in gol despre un subiect ce-i ramine necunoscut : o lege pe care n-a citit-o. dac-o citea, observa ca ea nu impune credinta, nu stabileste un anume Dumnezeu; autoarea poate fi cit de necredincioasa doreste sa fie (vorba lui pascal, n-are decit totul de pierdut). un singur lucru i se cere : sa nu scuipe pe credinta altuia.
daca batjocoresti patria sau simbolurile nationale savirsesti o infractiune; daca-ti bati joc de Dumnezeu faci arta si ai libertate de expresie ? este natiunea de exemplu o realitate si divinitatea o fictiune literara?
daca uitam de exemplu ca valorile crestine sunt esenta si izvorul spiritualitatii europene atunci negind originea anulam identitatea. si asa e la moda sa devii budist, yogin, musulman etc in schimb societatea moderna ajunge a se jena cu asumarea identitatii crestine
daca admitem necesitatea edictarii de legi, atunci admitem ca domeniile vizate sunt prioritar cele fundamentale pentru existenta societara si individuala; etica si valorile religioase sunt parte integranta a existentei noastre si ele trebuie protejate prin lege. sa nu mai deplingem atita presupusa soarta ingrata a unor productii ca evanghelistii si mai bine sa ne ingrijoram de usurinta cu care in numele absolut al libertatii de expresie permitem unora sa calce pe ceea ce altii au mai sfant.
iar referitor la condamnarea comunismului : statul roman prin regimul instituit a fost tiranul si calaul cetatenilor sai, le-a limitat si abuzat drepturile le-a curmat viata si frint destinele. pentru asta nu era cazul de asumare a responsabilitatii si de denuntare publica oficiala a regimului terorist? trebuia sa ne facem ca n-a fost, gata, un vis urit, acuma avem alte convingeri, hai la o bere, ce ne tot amintiti de trecut.
Felicitari.

Agentura din Bucuresti (...@yahoo.co.uk, IP: 86.104.97...)
2007-01-09 17:24
Re: Cine a zis sa nu ne amintim de trecut?

Dar e aiurea sa impui prin lege ca toata lumea sa-si aminteasca la fel ca tine. Sa interzici alte opinii decat cele "aprobate" de Parlament.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jos taxele! (7744 afisari)
 Monica Macovei il ataca de la Bruxelles pe premierul Tariceanu si Guvernul sau (2222 afisari)
 Mostenirea Goga, ravnita de Guvernul maghiar (2191 afisari)
 Petrolistul diavolului (2153 afisari)
 Credinte obligatorii si adevaruri impuse de stat (1939 afisari)
 Miron Cozma, eliberat (281 afisari)
 Adrian Nastase si Dan Iosif neaga implicarea in Dosarul "Aurul dacilor" (94 afisari)
 Tariceanu: "Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei" (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01109 sec.