Ziua Logo
  Nr. 3824 de marti, 9 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-01-09
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.129...)
2007-01-09 04:30
Oriana

Oriana,cum poate sa spuna un om,ca un eshti obligat sa citeshti Biblia,cand Biblia este cartea de temelie a lumii,este carte dupa regulile careia s-a creeat(prost) LUMEA.
Este datorie de baza a fiecarui om,sa o citeasca,sa o intzeleaga,sa un se mai lase in baza altora(a popilor,spre ex),ci sa o studieze fiecare,in parte.
S-ar putea sa avem surpriza,ca,citind-o,foarte multzi s-o shi intzeleaga,shi astfel sa treaca cu capul deasupra “tavanului de sticla”asesta de religie intre om shi lumina ADEVARULUI.
S-ar putea sa aiba surpriza sa intzeleaga ca religia a facut dintr-un om,filozof(Isus),un model caruia i s-a aplicat o aura interzisa “muritorului”,asigurandu-si astfel 2007 ani,stabilitatea regulilor asa cum sunt descrise de religie.
S-ar putea sa ajunga sa intzeleaga ca e ciudat,sa-tzi alegi ca model de urmat in viatza,pe care sa-tzi interzici sa-l egalezi,shi sa alergi dupa el cu limba scoasa dar mereu la o distantza considerabila,amintindu-mi mereu de ogarii care alearga,la curse dupa iepurele mecanic.
Pentru ca daca ai vedea tu,cu ochii tai,un cunoscut de-al tau ca ar trai asemeni modelului caruia i te inchini,l-ai categorisi clar drept nebun.
Iar tzie personal,nici un-tzi trece prin cap sa incerci o asa “egalare”pt ca asa ti-a fost indus,incepand cu de la trei zile dupa nasterea ta.
Am sa va fac eu o traducere “din romana in romana”,
Dupa ratarea sansei de a ajunge imediat dupa revolutie o tzara functionand pe principii actzionariale(asemenea singurului stat existent asa:SUA),reintoarcerea la 89(ultim an al inchinarii la ceva) shi purtarea Romaniei(prin religie)spre monarhism in zbor,este un nou autoshut in fund.
Dar,stitzi shi voi ca avetzi mult mai mult timp de citit ca mine,ca Murphi,zicea,ca niciodata un lucru poate sa mearga atat de rau incat sa nu poata merge shi mai rau.
Cat despre avansul spre inainte despre care spui(spune-ti)ca s-a petrecut in timpul religiei,nimeni nu te poate contrazice,pt ca o lume fara religie sau o lume cu religie cu adevarat pt Dumnezeu,nu a existat.
Ea,v-a veni insa,este cea de care ultima data,a vorbit papa Paul,iar aceasta v-a fi religia DRAGOSTEI,religie in care dispar insa popii(doctori ai banului)dar raman preotzii(doctori ai sufletului)pt ca omul,cat v-a exista,nu v-a putea sa traiasca fara Dumnezeu(shi nici n-are cum) shi fara sperantza.
Pt ca Dumnezeu,in felul in care i-l iubim noi oamenii de cand e spitza umana,e vai de capul lui,e tot intr-o zvarcolire si-o chinuiala.
Dar,atat acum,mai vorbim

Oriana din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@hotmail.it, IP: 62.101.126...)
2007-01-09 15:33
"Oriana, cum poate sa spuna un om,ca un eshti obligat sa citeshti Biblia?"

Clara scumpa, am dat acest tip de replica unui ateist, ce sa-i zici unui atesist care tot se ia de crestini, etc, decat asta. Uite, m-am nascut crestina, am fost crescuta de crestina, fara sa-mi citesc Biblia, si nici pana acum n-am citit-o, tot ce stiu e paralel, documentatie, recenzii, slujbe, filme, documentare, etc.- sper ca asta sa nu ma situeze, in opinia ta, printre crestinii de seria B. Crestinul naste, creste, traieste si se comporta cu o suma de valori crestine, invatate de acasa, biblia doar cizeleaza, cred eu, aceste conceptii.
Cand oi avea mai mult timp si rabdare si dispozitie sufleteasca, oi citi si biblia.
Promit solemn, parol de boyscout !

La 2007-01-09 04:30:39, vida clara a scris:

> Oriana,cum poate sa spuna un om,ca un eshti obligat sa citeshti Biblia,cand Biblia este cartea de temelie a lumii,este carte dupa regulile careia s-a creeat (prost) LUMEA.

> Este datorie de baza a fiecarui om,sa o citeasca,sa o intzeleaga,sa un se mai lase in baza altora(a popilor,spre ex),ci sa o studieze fiecare,in parte.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jos taxele! (7744 afisari)
 Monica Macovei il ataca de la Bruxelles pe premierul Tariceanu si Guvernul sau (2222 afisari)
 Mostenirea Goga, ravnita de Guvernul maghiar (2191 afisari)
 Petrolistul diavolului (2153 afisari)
 Credinte obligatorii si adevaruri impuse de stat (1939 afisari)
 Miron Cozma, eliberat (281 afisari)
 Adrian Nastase si Dan Iosif neaga implicarea in Dosarul "Aurul dacilor" (94 afisari)
 Tariceanu: "Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei" (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01802 sec.