Ziua Logo
  Nr. 3818 de sambata, 30 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare Ultrasecrete

2006-12-30

Comentarii: 18, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sanzaiana
2006-12-29 22:48:43

Scurt istoric al abuzului psihiatric in fosta Uniune Sovietica si la noi


este real ca raportul Tismaneanu a omis multe crime ale comunistilor.printre acestea si abuzurile psihiatrice fata de dizidenti.

prezentam mai jos un scurt istoric

Rusia dispune de un temeinic istoric privind abuzul politic in psihiatrie. De fapt, in Rusia, inca din 1836 se citeaza primul caz de abuz politic psihiatric, cnd filozoful rus Piotr Sadaev a fost caracterizat de catre tarul Nicolae I ca sufera de "deranjament si nebunie", motiv pentru care a fost arestat in propria sa casa si vizitat saptamnal de catre un medic. Dar aceasta nu era inca o politica deliberata de stat, ci doar un caz izolat.
Dupa revolutia comunista din 1917, utilizarea psihiatriei, in primii ani, s-a facut sporadic si ad-hoc. Este cunoscut cazul activistei Maria Spiridonova, care isi cstigase o mare popularitate prin criticile aduse conducerii sovietice, Tribunalul revolutionar din Moscova, in 1918, o va condamna la "scoaterea din viata politica, pe timp de un an, si izolarea ei intr-un spital special". Spiridonova isi va da seama ca prin aceasta se incerca discreditarea ideilor sale politice o data cu indepartarea sa fizica. Se pedepseau in acelasi timp att omul, ct si ideile sale, ceea ce insemna o adevarata "moarte sociala". Problema ei va fi rezolvata prin trimiterea in Turkestan, la comanda unui tren de propaganda.
Perioada stalinista ramne destul de obscura, din punctul de vedere al represiunii psihiatrice, izolarea Rusiei fiind atunci completa. In 1931 apare o legislatie clara in care se afirma franc ca psihiatria trebuie sa aiba ca scop contributia la lupta de clasa. Totusi, comparativ cu teroarea stalinista, psihiatria va ramne, asa cum sublinia Bukovski, un teritoriu umanitar.
Un caz similar cu internarea minerilor in Spitalul psihiatric de la Zam s-a petrecut la Moscova in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Astfel, muncitorii unei fabrici din Moscova au refuzat sa presteze munca voluntara. Au fost arestati toti. Toti au primit diagnosticul de schizofrenie si apoi au fost transferati la Spitalul de psihiatrie Kazan. Psihiatrii au fost supusi presiunilor pentru a-i declara bolnavi, considernd ca internarea lor a fost o actiune umanitara, alternativa fiind lagarul de concentrare.
Se considera ca, incepnd din 1956, dupa venirea la putere a lui Hrusciov si dupa lansarea "coexistentei pasnice", psihiatriei i se va conferi un rol mai important. Tinnd celebrul discurs la cel de-al XX-lea congres al P.C.U.S., Hrusciov va denunta ororile staliniste si va promite liberalizarea regimului comunist, dar, in acelasi timp, Armata Rosie distrugea revolutia maghiara.
Uniunea Sovietica hrusciovista, la fel ca si Romnia sau celelalte tari comuniste, se va afla de acum intre doua tendinte contradictorii - afirmatia ca in aceste tari socialismul a invins definitiv si ca nu mai exista detinuti politici si nici nevoia de represiune pentru a mentine sistemul si, in fapt, intensificarea luptei anticomuniste, mai ales din partea noii generatii. In acest context, rolul psihiatriei devine primordial, opozantii devenind automat bolnavi mintali, lucru pe care, asa cum am vazut mai sus, il exprima si Nicolae Ceausescu in 1965.
Acest lucru va face ca din anii ’60 spitalul psihiatric sa devina o alternativa comoda a lagarului de concentrare si a inchisorii. Hrusciov va fi ajutat in acest act de catre academicianul Snejnevski, la fel cum si la noi in aceasta perioada vin de la studii din U.R.S.S. si intra direct in conducerea psihiatriei V. Predescu si St. Milea. Ca si Ceausescu, Hrusciov considera ca in socialism nu mai poate aparea o constiinta antisocialista. Bazndu-se pe dogma marxista care spunea ca existenta determina constiinta, ei considera ca o data comunizata economia si intreaga viata sociala, acestea ar face imposibila aparitia ideilor anticomuniste. Din acest motiv, nici mostenirea trecutului si nici "diversiunea imperialismului mondial" nu puteau explica ideile anticomuniste, dar boala mintala putea oferi o solutie admirabila.
Sarcina psihiatriei in stadiul avansat de construire a comunismului era sa reeduce pe acesti "bolnavi", lucru atribuit de partid unor persoane de incredere si pe care deja le-am numit. Din acest moment, in tarile comuniste incepe o politica sistematica de internare in spitalele de psihiatrie.
Avantajele represiunii bazate pe psihiatrie erau reprezentate in primul rnd de discretia actului (fara procese zgomotoase), chestiune care l-a sedus pe Hrusciov, ca de altfel si pe Ceausescu. Din 1970, folosirea psihiatriei in scopuri politice devine bine documentata, o adevarata institutie in care este implicat statul.
Exista marturii legate de Spitalul din Kazan, dar abia din 1970 acest spital va capata adevarata sa faima funesta. Spitalul din Kazan se afla sub directa supraveghere a NKVD, aici fiind adunati dizidentii politici din intreaga Uniune Sovietica. Multi dintre bolnavi erau deliranti cu tematica politica, dar exista si un mic grup de indivizi sanatosi internati acolo pentru convingerile lor.
Anii ’60 s-au mai caracterizat prin crearea de institutii specializate si prin construirea, in fosta U.R.S.S., ct si la noi, de spitale-inchisoare. Astfel, la Cerniahvsk, Minsk, Dnetropietrovsk, Orel, la noi la Balaceanca, Poiana Mare, Raducaneni, Cula, P. Groza se organizeaza un adevarat gulag de spitale psihiatrice pentru dizidentii politici. Numarul dizidentilor internati este foarte mare, dar Cortina de Fier nu va permite inca a cunoaste amploarea acestui fenomen de catre populatia tarii respective sau de catre Occident. In Uniunea Sovietica apare vestitul Institut Serbsky, iar la noi, prin simetrie, Serviciul VIII al Spitalului Gh. Marinescu. Apar nume de dizidenti cunoscuti datorita notorietatii de care se bucurau: Naum, Pisarev, Volpin, Naritsa, Samsonov, Sultz, Belov, la noi Rosoga, Nestor Popescu etc. Aceste fenomene au determinat reactii internationale de protest care au culminat cu excluderea psihiatrilor sovietici din Organizatia Mondiala de Psihiatrie, in 1982.
In Romnia comunistii nu au gasit o traditie in persecutarea dizidentilor politici prin utilizarea psihiatriei. Primele semne de neliniste au aparut in anii ’70, cnd se acumulasera in diferite spitale de psihiatrie numerosi dizidenti. In 1977 aveam deja primii dizidenti de notorietate interna si internationala si care se aflau sub puterea abuzului psihiatriei politice, fiind luati in adoptiune de organizatiile internationale (dr. Cana, V. Paraschiv, Nestor Popescu etc). In 1978, in mod independent, Amnisty International va confirma existenta abuzului psihiatriei politice in Romnia, publicnd o lista cu 30 de cazuri de abuz psihiatric dovedit.
Dupa aceasta data Romnia va fi prezenta alaturi de Uniunea Sovietica la toate reuniunile internationale, blamata pentru folosirea psihiatriei in actiunea de persecutare a dizidentilor politici. Iau nastere miscari de protest, iar in tara se infiinteaza Liga Anticomunista a Psihiatrilor, care in conditii de ilegalitate isi propunea sa faca presiuni pentru ca psihiatria romneasca sa iasa de sub dominatia grupului comunist si sovietizat. Ca si Hrusciov, Ceausescu va crea o legislatie adecvata despre care deja am mai vorbit.

sorge
2006-12-29 23:10:58

ESTI FOARTE TINAR D LE RONCEA,

CEA CE ESTE FOARTE BINE PT ISTORIE; O SA AI TIMP SA DEZVELESTI TOATE PATURILE OTRAVITE PUSE DE COMINTERNISTI PE TARA.
CEI BATRINI ,CARE MAI TRAIESC ,NU MAI AU PUTERE.
O PARTE DIN ACESTE GROZNICE INTIMPLARI LE AM MAI AUZIT,DAR SCRISE NEGRU PE ALB CAPATA GREUTATE. CHIAR DACA O SA SE MAI SCRIE DESPRE ELE, FARA O CONDAMNARE PUBLICA A COMUNISMULUI
NE INTOARCEM DE UNDE AM PLECAT.
ASTAZI ESTE A DOUA OARA CIND MA INTILNESC CU NUMELE DE VLADIMIR.
A FOST O MODA IN CARTIERUL PRIMAVERII CA LA COPII SA LI SE DEA NUME RUSESTI. OARE VLADIMIR ALEXE ARE ACEIASI VIRSTA CU VLADIMIR TISMANEANU ? VOI LA ZIAR TREBUIE SA STITI.
TREBUIE SA MAI TREACA APA SI PE PRUT SI PE DUNARE, ORICUM LA MULTI ANI SANATOS D LE RONCEA!
ANI

Alex2003
2006-12-29 23:20:05

Pacepa (daca a existat asa cineva)...primeste totul inapoi

De ce primeste totul inapoi ? Fiindca a tacut din gura, si nu a amintit guvernul Nr.2 care a existat in Romania, CIA-ul, VALI West German, si Israelul, care au facut crime in domenii ce nu se pot spune in cuvinte obisnuite.... dar eu spun ! Au carat gaze de nervi impotriva populatiei in Romania, pe ztrazi, in cinematografe, teatre, scoli, etc.
Eu am fost declarat un exemplu, ca toti sa vada ce se intimpla cu cei care vorbesc de asa ceva. Si toti stiu ce mi s-a intimplat mie si parte din familia mea.
Inca si aztazi mi se spune de rude apropiate, "ai vorbit lucruri ingrozitare, nu iti dam inapoi nimic " ! Dar Pacepa nu a vorbit, a participat !!!! Asa ca primeste totul inapoi si chiar mai mult decit a avut.
Daca nu ati fi vrut sa vorbesc, nu ati fi carat gazele impotriva mea atit in Bucuresti cit si in New York, si nu ati fi dat rapoarte secrete "Noi sau altcineva nici macar nu ne-am atins de el, era sub observatie tot timpul " Nu a fost torturat de nimeni tovarasi ! Noi nu ma facut asa ceva nici in New York nici in
Bucuresti ! E un dobitoc mincinos ! Traisaca guvernul Nr. 2, traiasca Reinhart Gehlen ., traiasca Israelul. !
Mda, eu pot dormi bine, constiinta mea e curata, dar voi toti puteti spune asa ceva ? " Never Again " a declarat Reinhard Gehlen, folosind de ceva retorica tip evreiasca, si au facut ! Au gazat, au furat, au torturat, au pornit razboaie fara nici un motiv, si acum ma declara bolnav mintal, si nu imi da inapoi nimic. E clar, nu ??????

roy
2006-12-29 23:36:20

Re: Pacepa (daca a existat asa cineva)...primeste totul inapoi

Ce spui nene, gaze de nervi in Romania peste tot? Probabil ca totzi purtau masca, numai tu ai lasat-o acasa!

Nene, amortizeaza-tzi creierashul cu un pahar de tzuica, face bine la nervi!

Mare e gradina Domnului!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2006-12-29 23:20:05, Alex2003 a scris:

> De ce primeste totul inapoi ? Fiindca a tacut din gura, si nu a
> amintit guvernul Nr.2 care a existat in Romania, CIA-ul, VALI West
> German, si Israelul, care au facut crime in domenii ce nu se pot spune
> in cuvinte obisnuite.... dar eu spun ! Au carat gaze de nervi
> impotriva populatiei in Romania, pe ztrazi, in cinematografe, teatre,
> scoli, etc.
> Eu am fost declarat un exemplu, ca toti sa vada ce se intimpla cu
> cei care vorbesc de asa ceva. Si toti stiu ce mi s-a intimplat mie si
> parte din familia mea.
> Inca si aztazi mi se spune de rude apropiate, "ai vorbit lucruri
> ingrozitare, nu iti dam inapoi nimic " ! Dar Pacepa nu a vorbit, a
> participat !!!! Asa ca primeste totul inapoi si chiar mai mult decit
> a avut.
> Daca nu ati fi vrut sa vorbesc, nu ati fi carat gazele impotriva mea
> atit in Bucuresti cit si in New York, si nu ati fi dat rapoarte
> secrete "Noi sau altcineva nici macar nu ne-am atins de el, era sub
> observatie tot timpul " Nu a fost torturat de nimeni tovarasi ! Noi nu
> ma facut asa ceva nici in New York nici in
> Bucuresti ! E un dobitoc mincinos ! Traisaca guvernul Nr. 2, traiasca
> Reinhart Gehlen ., traiasca Israelul. !
> Mda, eu pot dormi bine, constiinta mea e curata, dar voi toti puteti
> spune asa ceva ? " Never Again " a declarat Reinhard Gehlen, folosind
> de ceva retorica tip evreiasca, si au facut ! Au gazat, au furat, au
> torturat, au pornit razboaie fara nici un motiv, si acum ma declara
> bolnav mintal, si nu imi da inapoi nimic. E clar, nu ??????
>
>
>

lahovari
2006-12-29 23:46:52

Re: Pacepa (daca a existat asa cineva)...primeste totul inapoi

Pai dupa postarea asta iesti bun de legat ,sau nu au bani sa te tina ma-i departe la casa de nebuni.La 2006-12-29 23:20:05, Alex2003 a scris:

> De ce primeste totul inapoi ? Fiindca a tacut din gura, si nu a
> amintit guvernul Nr.2 care a existat in Romania, CIA-ul, VALI West
> German, si Israelul, care au facut crime in domenii ce nu se pot spune
> in cuvinte obisnuite.... dar eu spun ! Au carat gaze de nervi
> impotriva populatiei in Romania, pe ztrazi, in cinematografe, teatre,
> scoli, etc.
> Eu am fost declarat un exemplu, ca toti sa vada ce se intimpla cu
> cei care vorbesc de asa ceva. Si toti stiu ce mi s-a intimplat mie si
> parte din familia mea.
> Inca si aztazi mi se spune de rude apropiate, "ai vorbit lucruri
> ingrozitare, nu iti dam inapoi nimic " ! Dar Pacepa nu a vorbit, a
> participat !!!! Asa ca primeste totul inapoi si chiar mai mult decit
> a avut.
> Daca nu ati fi vrut sa vorbesc, nu ati fi carat gazele impotriva mea
> atit in Bucuresti cit si in New York, si nu ati fi dat rapoarte
> secrete "Noi sau altcineva nici macar nu ne-am atins de el, era sub
> observatie tot timpul " Nu a fost torturat de nimeni tovarasi ! Noi nu
> ma facut asa ceva nici in New York nici in
> Bucuresti ! E un dobitoc mincinos ! Traisaca guvernul Nr. 2, traiasca
> Reinhart Gehlen ., traiasca Israelul. !
> Mda, eu pot dormi bine, constiinta mea e curata, dar voi toti puteti
> spune asa ceva ? " Never Again " a declarat Reinhard Gehlen, folosind
> de ceva retorica tip evreiasca, si au facut ! Au gazat, au furat, au
> torturat, au pornit razboaie fara nici un motiv, si acum ma declara
> bolnav mintal, si nu imi da inapoi nimic. E clar, nu ??????
>
>
>

jan dinu
2006-12-30 00:29:11

O urare - pancarta ... (masonica ) < Toti pentru unu - unu pentru toti >!

--- La Multi Ani --- !
Tuturor romanilor de bine - !
Anul care vine - Libertate si atashament la valorile
noastre crestine pentru care inaintashi nostri s-au
jertfit ca tzara noastra sa fie ...mindra ,ca soarele de pe cer !
Cu noi este bunul Dumnezeu !
JD

katty1
2006-12-30 01:17:57

Acest raport Tismaneanu....


.....trebuie reanalaizat si revizuit complet caci este complet antinational pentru ca:

1. Nu aminteste absolut deloc de crimele regimului comunist sovietic in regiunile ocupate de sovietici ca urmare a pactului criminal Ribbentrop - Molotov, urmat de ultimatumul sovietic din 26 iunie 1940. Oare Romania nu inseamna si teritoriile pierdute ca urmare a acestui pact criminal ?

2. Pune un accent prea mare pe crimele regimului Ceausescu in detrimentul celor din perioada 1944-1965, atunci cind represiunea a fost cea mai cumplita, represiune care ne-a decimat toata elita politica, culturala si militara a tari.

3.Nu prezinta faptele si persoanele implicate la reala lor importanta politica. Oare de taticul de ce nu a spus nimic ?

Tismaneanu nu numai ca accepta tacit acest pact odios, dar ni-l isi mpune cu ajutorul lui Basescu intr-o adunare parlamentara fara ca membri adunarii sa fi primit documentul in prealabil pentru citire si fara dreptul de a fi discutat in mod democratic asa cum ar fi fost normal. Se pare ca pentru romani stafia acestui pact inca nu a murit!! . Nu a murit pentru ca domnul Basescu , in loc de solicita sprijinul istoricilor romani din Romania, rep. Moldova, Ucraina, a angajat pe politrucul de "renume mondial" Tismaneanu. Cine este acest Tismaneanu ? Un tip cu un CV foarte dubios si a carui ascendenta si renume in occident, cind se stie originea sa cu un tata bolsevic si activitatea sa personala din Romania inainte de a pleca, a fost pompata artificial de medii interesate de a propulsa ca "politologi" partizani care sa ne scrie istoria.

Oare au murit toti istoricii din Romania? Oare Romania nu mai are istorici academicieni sau istorici membri ai Academiei Romane capabili de a scrie un document de condamnare reala bazat pe documente? Ce parare aveti domnule Florin Constantinescu, domnule Boia, domnule Buzatu, domnule Giurescu , domnule Coja, domnilor istorici din rep. Moldova si din Bucovina despre acest raport. ? Am amestecat special istorici cu opinii politice diferite caci asa este normal intr-o tara democrata , iar daca sint istorici de valoare, vor trebui sa faca un raport bazat pe documente istorice si nu partinice la fel cum a facut acest Tismaneanu. Nu un Patepievici ( un fizician ratat , la fel ca si Gabriel Andreescu, pompat si devenit cu sprijinul lui Liiceanu si Manolescu de la GDS un mare "filozof", ce ne denigreaza ca popor mai rau decit dusmanii acestei tari) sau Tismaneanu ( un politruc comunist ce smintea mintile tineretului pe la sfirsitul anilor 70) trebuie sa ne scrie istoria ,ci istoria sa fie scrisa conform documentelor istorice . ori cele mai multe documente raman inca ferecate, multe documente fiind inca in arhivele rusesti.

Moderatori va rog sa nu ma cenzurati !!!

Katty
2006-12-30 02:28:04

Oriana


"E tocmai portretul tau, ne-ai ametit cu facultatile si meritele tale... stiintifice !
Iar ti-ai dat cu lopata peste chishioare ! "

1. Iar vorbesti in numele unui grup !! Ce sa-i faci !!! Grea meteahna , sau poate obligatie impusa de grupul ideologic din care faci parte !!!
2. Ia spune tu scumpo cum te laudai pe aici pe forum ca ai fi profa de stiinte politice, merit cu care incercai sa dai in cap tuturor criticilor , ca sa nu mai amintesc comentariile tale degradante la adresa studentilor saraci ce vin cu pantofi de cirpa la cursuri ?? Oare un profesor cu autentica valoare se uita la calitatea pantofilor din picioarele studentilor sau la ce au ei in cap ???
3. Numarul facultatilor mele nu ar trebui sa aiba nici o importanta, caci eu nu m-am laudat cu merite deloc cu merite stiintifice,cum te-ai laudat tu. Iar numarul facultatilor mele oricum nu sint influientate de ce crezi tu sau altul. Ele raman aceleasi indiferent daca tu crezi sau nu. Asta este gaselnita voastra bazata pe metode manipulative bazate pe minciuna.!!

"Ce ai tu de aratat, inca nu s-a vazut, asa ca stai in banca ta si nu mai lua apararea grosolanilor, doar mi-au trimis links peste links cu ce badaranii te-a blagoslovit, inainte ca eu sa vin pe forum."

Da, dar tu ce ai avut tu de aratat ai aratat deja.:mahalagisme si rasism cit cuprinde!!! Faptul ca tu deja aveai descrieri ale forumistilor inca de dinainte de venire ta pe forum , spune multe coana Oriana. Spune ca voi lucrati in sistem de secta si mafie ideologica cu un plan de actiune bine definit, de dinainte stabilit. Diferenta intre cei din gasca voastra si restul forumului este ca noi , cei din restul forumului nu stim nimic despre noi ca persoane. Eu de pilda nu stiu nimic despre sobru, ratacitul, raquel, Pinkie, Roxana , neamtu tiganu, si altii, mai mult decit ei insisi au spus pe forum. Dar tu ? Tu deja ai biografiile si pozele si informatiile despre toti.

PS. Ce inseamna fraza ta : " cu ce badaranii te-a blagoslovit" ??? Cine ? Ei ? Si tu ai luat totul la fel ca la munca de partid cu dusmanul de clasa ce trebuie lichidat ??

Ioan Danila
2006-12-30 02:33:04

RAPORTUL TISMAREANU CONDAMNA ROMANII PENTRU CRIMELE SOVIETICILOR IN BASARABIA

RAPORTUL TISMAREANU CONDAMNA ROMANII PENTRU CRIMELE SOVIETICILOR IN BASARABIA OCUPATA DE RUSI
Mascarada din Parlament in care a fost implicat fara voie si seful statului sa datorat unei acuze nefondate folosite la superlativ, in care tot romanul e incriminat pentru faptele sovieticilor, scosi cu mare greutate din tara de insasi Gheorghe - Gheorghiu Dej si, nu a fost usor.
Moldovenii de peste Prut pot condamna Armata Sovietica si atrocitatile infaptuite dupa ce aceasta a rupt din Patria Mama Basarabia, aceasta parte de teritoriu insa sa condamni ,,la general" pe toti romanii ce au fost membrii de partid sau au ocupat functii importante in sistem, mi se pare o aberatie cu tendinte de destabilizare.
Tismareanu, putea sa condamne crime ale comunismului impotriva romanilor insa nu pe romani si, cred ca n-ar fi fost rau daca acest Tismareanu ,,ca sef de Trib" s-ar fi consultat si cu istoricii nostrii de peste Prut, printre ei aflindu-se si oameni ce au trait acele momente.
Da, daca in Romnania se cunosc atrocitati executate la ordin, d-l Tismareanu putea angaja masuri prin autoritatile de siguranta si ordine publica, identificarea si cercetarea acestora sau a oricare-i informatii obtinute (din arhive sau de la cetateni}
Sovieticii au facut mari ravagii si in interiorul Romaniei pe perioada supravegherii platilor asaziselor pagube de razboi de catre romani rusiei. Si in acest caz Raportul Tismareanu putea condamna cu exactitate atrocitatile comunismului insa, sa condamni romanii pentru faptele sovieticilor - e intr-adevar o aberatie propagandistica si, vorba unor demnitari ,,hai sa ne aflam si noi in treaba" pentru a face pe placul unor presiuni externe.
Personal, am certitudinea ca la noi, minciuna si ipocrizia trebuiesc condamnate insa cum? Cum poti condamna ceva in necunostinta de cauza daca transparenta de care au vorbit toti politicienii nostrii in Campania Electorala a ajuns Secret de Stat. Daca tot am pornit pe linia desecretizarii ororilor, atunci hai sa le dam si un nume.
Avem in Parlamentul Romaniei si in Senat, extrem de multe persoane in virsta, unele dintre ele au detinut functii importante in regimul care a apus si, dece nu sunt scoase la rampa in vederea elucidarii unor situatii in care Romania este acuzata de atrocitati! Care sunt acestea? Cine le-a ordonat si cine le-a executat?
Pe Pacepa, dece-l primim ca pe un erou si nu-i lasam in continuare tinicheaua de coada de TRADATOR. Oare am uitat cita suferinta a provocat acest om si contra-valoarea reorganizarii unui sistem operativ in intreaga lume asa cum au defapt toate tarile? Colegii sa-i si ce-i ce l-au avut in subordine si mai traiesc inca, nu au nimic de spus? Lasam ca si in continuare Istoria sa debiteze minciuni pt. hrana generatiilor de dupa 1989 si cele ce vor venii? Nu mi se pare corect. De fapt, intrebarea mea ar fi ,,cind ce-i pe care i-am desemnat sa ne reprezinte vor tine coloana spinarii dreapta in fata unor tendinte venite de ori unde pentru a ne discredita in fata intregii lumi?
O alta intrebare si ce-a mai arzatoare a mea ar fi si asta ,,Masoneria" mai are inca influenta in politica romaneasca? Unii spun ca nu, altii spun ca da si vin cu argumente ca in toate organismele internationale acestia dicteaza sfidatori existenta unui stat sau altul, mai ales a unor personalitati autohtone incomode.
Pentru a iesi din atmosfera pusa in discutie, urez tuturor UN AN NOU FERICIT si intrarea in UE sa ne aduca intr-adevar o imbunatatire in casele noastre ale romanilor.
LA MULTI ANI

Ioan Danila
2006-12-30 02:45:06

CRIMELE UITATE ALE COMUNISMULUI

RAPORTUL TISMAREANU CONDAMNA ROMANII PENTRU CRIMELE SOVIETICILOR IN BASARABIA OCUPATA ?
Mascarada din Parlament in care a fost implicat fara voie si seful statului sa datorat unei acuze nefondate folosite la superlativ, in care tot romanul e incriminat pentru faptele sovieticilor, scosi cu mare greutate din tara de insasi Gheorghe - Gheorghiu Dej si, nu a fost usor.
Moldovenii de peste Prut pot condamna Armata Sovietica si atrocitatile infaptuite dupa ce aceasta a rupt din Patria Mama Basarabia, aceasta parte de teritoriu insa sa condamni ,,la general" pe toti romanii ce au fost membrii de partid sau au ocupat functii importante in sistem, mi se pare o aberatie cu tendinte de destabilizare.
Tismareanu, putea sa condamne crime ale comunismului impotriva romanilor insa nu pe romani si, cred ca n-ar fi fost rau daca acest Tismareanu ,,ca sef de Trib" s-ar fi consultat si cu istoricii nostrii de peste Prut, printre ei aflindu-se si oameni ce au trait acele momente.
Da, daca in Romnania se cunosc atrocitati executate la ordin, d-l Tismareanu putea angaja masuri prin autoritatile de siguranta si ordine publica, identificarea si cercetarea acestora sau a oricare-i informatii obtinute (din arhive sau de la cetateni}
Sovieticii au facut mari ravagii si in interiorul Romaniei pe perioada supravegherii platilor asaziselor pagube de razboi de catre romani rusiei. Si in acest caz Raportul Tismareanu putea condamna cu exactitate atrocitatile comunismului insa, sa condamni romanii pentru faptele sovieticilor - e intr-adevar o aberatie propagandistica si, vorba unor demnitari ,,hai sa ne aflam si noi in treaba" pentru a face pe placul unor presiuni externe.
Personal, am certitudinea ca la noi, minciuna si ipocrizia trebuiesc condamnate insa cum? Cum poti condamna ceva in necunostinta de cauza daca transparenta de care au vorbit toti politicienii nostrii in Campania Electorala a ajuns Secret de Stat. Daca tot am pornit pe linia desecretizarii ororilor, atunci hai sa le dam si un nume.
Avem in Parlamentul Romaniei si in Senat, extrem de multe persoane in virsta, unele dintre ele au detinut functii importante in regimul care a apus si, dece nu sunt scoase la rampa in vederea elucidarii unor situatii in care Romania este acuzata de atrocitati! Care sunt acestea? Cine le-a ordonat si cine le-a executat?
Pe Pacepa, dece-l primim ca pe un erou si nu-i lasam in continuare tinicheaua de coada de TRADATOR. Oare am uitat cita suferinta a provocat acest om si contra-valoarea reorganizarii unui sistem operativ in intreaga lume asa cum au defapt toate tarile? Colegii sa-i si ce-i ce l-au avut in subordine si mai traiesc inca, nu au nimic de spus? Lasam ca si in continuare Istoria sa debiteze minciuni pt. hrana generatiilor de dupa 1989 si cele ce vor venii? Nu mi se pare corect. De fapt, intrebarea mea ar fi ,,cind ce-i pe care i-am desemnat sa ne reprezinte vor tine coloana spinarii dreapta in fata unor tendinte venite de ori unde pentru a ne discredita in fata intregii lumi?
O alta intrebare si ce-a mai arzatoare a mea ar fi si asta ,,Masoneria" mai are inca influenta in politica romaneasca? Unii spun ca nu, altii spun ca da si vin cu argumente ca in toate organismele internationale acestia dicteaza sfidatori existenta unui stat sau altul, mai ales a unor personalitati autohtone incomode.
Pentru a iesi din atmosfera pusa in discutie, urez tuturor UN AN NOU FERICIT si intrarea in UE sa ne aduca intr-adevar o imbunatatire in casele noastre ale romanilor.
LA MULTI ANI

Ioan Danila
2006-12-30 02:48:15

CRIMELE UITATE ALE COMUNISMULUI

RAPORTUL TISMAREANU CONDAMNA ROMANII PENTRU CRIMELE SOVIETICILOR IN BASARABIA OCUPATA ?
Mascarada din Parlament in care a fost implicat fara voie si seful statului sa datorat unei acuze nefondate folosite la superlativ, in care tot romanul e incriminat pentru faptele sovieticilor, scosi cu mare greutate din tara de insasi Gheorghe - Gheorghiu Dej si, nu a fost usor.
Moldovenii de peste Prut pot condamna Armata Sovietica si atrocitatile infaptuite dupa ce aceasta armata de mercenari au rupt din Patria Mama Romania - Basarabia, aceasta parte de teritoriu insa, sa condamni ,,in general" pe toti romanii ce au fost membrii de partid sau au ocupat functii importante in sistem, mi se pare o aberatie cu tendinte de destabilizare.
Tismareanu, putea sa condamne crime ale comunismului impotriva romanilor insa nu pe romani si, cred ca n-ar fi fost rau daca acest Tismareanu ,,ca sef de Trib" s-ar fi consultat si cu istoricii nostrii de peste Prut, printre ei aflindu-se si oameni ce au trait acele momente.
Da, daca in Romnania se cunosc atrocitati executate la ordin, d-l Tismareanu putea angaja masuri prin autoritatile de siguranta si ordine publica, identificarea si cercetarea acestora sau a oricare-i informatii obtinute (din arhive sau de la cetateni}
Sovieticii au facut mari ravagii si in interiorul Romaniei pe perioada supravegherii platilor asaziselor pagube de razboi de catre romani rusiei. Si in acest caz Raportul Tismareanu putea condamna cu exactitate atrocitatile comunismului insa, sa condamni romanii pentru faptele sovieticilor - e intr-adevar o aberatie propagandistica si, vorba unor demnitari ,,hai sa ne aflam si noi in treaba" pentru a face pe placul unor presiuni externe.
Personal, am certitudinea ca la noi, minciuna si ipocrizia trebuiesc condamnate insa cum? Cum poti condamna ceva in necunostinta de cauza daca transparenta de care au vorbit toti politicienii nostrii in Campania Electorala a ajuns Secret de Stat. Daca tot am pornit pe linia desecretizarii ororilor, atunci hai sa le dam si un nume.
Avem in Parlamentul Romaniei si in Senat, extrem de multe persoane in virsta, unele dintre ele au detinut functii importante in regimul care a apus si, dece nu sunt scoase la rampa in vederea elucidarii unor situatii in care Romania este acuzata de atrocitati! Care sunt acestea? Cine le-a ordonat si cine le-a executat?
Pe Pacepa, dece-l primim ca pe un erou si nu-i lasam in continuare tinicheaua de coada de TRADATOR. Oare am uitat cita suferinta a provocat acest om si contra-valoarea reorganizarii unui sistem operativ in intreaga lume asa cum au defapt toate tarile? Colegii sa-i si ce-i ce l-au avut in subordine si mai traiesc inca, nu au nimic de spus? Lasam ca si in continuare Istoria sa debiteze minciuni pt. hrana generatiilor de dupa 1989 si cele ce vor venii? Nu mi se pare corect. De fapt, intrebarea mea ar fi ,,cind ce-i pe care i-am desemnat sa ne reprezinte vor tine coloana spinarii dreapta in fata unor tendinte venite de ori unde pentru a ne discredita in fata intregii lumi?
O alta intrebare si ce-a mai arzatoare a mea ar fi si asta ,,Masoneria" mai are inca influenta in politica romaneasca? Unii spun ca nu, altii spun ca da si vin cu argumente ca in toate organismele internationale acestia dicteaza sfidatori existenta unui stat sau altul, mai ales a unor personalitati autohtone incomode.
Pentru a iesi din atmosfera pusa in discutie, urez tuturor UN AN NOU FERICIT si intrarea in UE sa ne aduca intr-adevar o imbunatatire in casele noastre ale romanilor.
LA MULTI ANI

Mos Grigore
2006-12-30 03:27:14

EU TE CRED ca prea le zici cu FOC! Vezi ca mai era unu aici (Yoghinul) pe care il

fugareau Martzienii Securitatzii mina'n mina cu ai CIA iar din coada venea KGB-ul mina'n mina cu Mossad-ul. Dar n-aveau decit Gaze Proprii.

FELICITARI, TU ESTI UN ..................GAZ..........SPECIAL!

PS. Pariez ca o sa faci bani buni UNDERCOVER pozind pentru cartzulia aia.....STII TU, cu poze celebre care se arata la pacienti ca sa-si aleaga PEFERATZII. Daca nu stii, iti spun eu: conform cu ce aleg, primesc camere cu sirma la fereastra sau cu bare si.......multe alte PRIVILEGII cum ar fi dushuri NELIMITATE.ETC.
La 2006-12-29 23:20:05, Alex2003 a scris:

> De ce primeste totul inapoi ? Fiindca a tacut din gura, si nu a
> amintit guvernul Nr.2 care a existat in Romania, CIA-ul, VALI West
> German, si Israelul, care au facut crime in domenii ce nu se pot spune
> in cuvinte obisnuite.... dar eu spun ! Au carat gaze de nervi
> impotriva populatiei in Romania, pe ztrazi, in cinematografe, teatre,
> scoli, etc.
> Eu am fost declarat un exemplu, ca toti sa vada ce se intimpla cu
> cei care vorbesc de asa ceva. Si toti stiu ce mi s-a intimplat mie si
> parte din familia mea.
> Inca si aztazi mi se spune de rude apropiate, "ai vorbit lucruri
> ingrozitare, nu iti dam inapoi nimic " ! Dar Pacepa nu a vorbit, a
> participat !!!! Asa ca primeste totul inapoi si chiar mai mult decit
> a avut.
> Daca nu ati fi vrut sa vorbesc, nu ati fi carat gazele impotriva mea
> atit in Bucuresti cit si in New York, si nu ati fi dat rapoarte
> secrete "Noi sau altcineva nici macar nu ne-am atins de el, era sub
> observatie tot timpul " Nu a fost torturat de nimeni tovarasi ! Noi nu
> ma facut asa ceva nici in New York nici in
> Bucuresti ! E un dobitoc mincinos ! Traisaca guvernul Nr. 2, traiasca
> Reinhart Gehlen ., traiasca Israelul. !
> Mda, eu pot dormi bine, constiinta mea e curata, dar voi toti puteti
> spune asa ceva ? " Never Again " a declarat Reinhard Gehlen, folosind
> de ceva retorica tip evreiasca, si au facut ! Au gazat, au furat, au
> torturat, au pornit razboaie fara nici un motiv, si acum ma declara
> bolnav mintal, si nu imi da inapoi nimic. E clar, nu ??????
>
>
>

Mos Grigore
2006-12-30 03:29:58

Re: O urare - pancarta ... (masonica ) < Toti pentru unu - unu pentru toti >!

La 2006-12-30 00:29:11, jan dinu a scris:> Cu noi este bunul Dumnezeu !
> JD
=======================================================

Bai Jenica esti SIGUR, ca mie mi se pare cam NEGRU si mai si plesneshte din COADA.

Sobru
2006-12-30 04:18:26

Re: EU TE CRED ca prea le zici cu FOC! Vezi ca mai era unu aici (Yoghinul) pe care il

Mos grasime saponificata ce te mai agiti bre p-aici, il ai acum alaturi si pe lahovari. Mai deunazi era cu vata in nas, acuma e langa matale. Cei drept, nici mirosu de formol nu-i prea placut, dar voi nu mirositi bine oricum. Stati acolo, faceti o tabla, radeti unul de altul, va trageti de piele. Mai lasati oamenii in pace. Vorba aia, mortii cu mortii si vii cu vii.

Aladin
2006-12-30 05:25:21

Un lucru e CLAR !!

Tismaneanu nu avea ce cauta in aceasta comisie !
Dar..... daca-i ordin nu-i tocmeala.
Asa ca avem un raport ce vine ca o manusa celui ce a dat ordinul. Bineinteles ca plin de omisiuni . Adevarul spus pe jumatate ( si aici e spus doar 2-3 %) E O MARE MINCIUNA.
Coudat cum mercenarii cu toate ca citesc (oare?) titlul articolului nu au deloc comentarii pe marginea lui. Preocuparea lor de mercenari e de a ataca pe cei ,ce eventual nu sunt de parerea puterii ,in slujba careia activeaza ei ca mercenari. Mai sunt topoare ? ca de cozi nu ducem lipsa.
La Multi Ani ! celor cinstiti . (tismaneanu si ai lui sunt exclusi de la aceasta urare)

Alex Anderson
2006-12-30 05:53:47

Vrem nume nu generalitati

bravo ZIUA!

va IUBESC chiar daca ma cenzurati si de data asta.

vreau doar cateva observatii sa fac la acest articol bun dealtfel.

de ce generalizati si condamnati numai nkvd-ul ca organizatie
responsabila de crime impotriva poporului roman ? unde sunt numele criminalilor?

Paul Goma, roman refugiat din Basarabia, a scris numele celor responsabili de crime impotriva romanilor din Basarabia incepand cu 28 iunie 1940.

de ce lipsesc numele respective din acest articol?

de ce nu scrieti clar cu nume ? de ce generalizati ? de cine va este frica ?

ps: pentru viitor, va sugerez sa scrieti un articol din care sa reiasa clar cine sunt tartorii tartorilor, CAUZA, care au infiintat nkvd-ul in Romania postbelica, adica securitatea, fara de care comunismul ca (de)EFECT, nu ar fi existat vreodata si nici condamnat azi cu mare neobrazare ca...."ilegal si criminal" chiar de cei mai mari profitori ai lui!

roy
2006-12-30 06:32:19

Re: Sobru

Aha... esti si specialist in sapunuri... Unde ai invatzat asta, la Gestapo?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2006-12-30 04:18:26, Sobru a scris:

> Mos grasime saponificata ce te mai agiti bre p-aici, il ai acum
> alaturi si pe lahovari. Mai deunazi era cu vata in nas, acuma e langa
> matale. Cei drept, nici mirosu de formol nu-i prea placut, dar voi nu
> mirositi bine oricum. Stati acolo, faceti o tabla, radeti unul de
> altul, va trageti de piele. Mai lasati oamenii in pace. Vorba aia,
> mortii cu mortii si vii cu vii.
>

Un Agricultor
2006-12-30 06:45:17

Despre una, despre alta

Dumnezeu mai poate sa inteleaga ceva! Dupa Raportul prezentat in Parlament s-a facut mare tevatura ca a fost condamnat comunismul la scara mondiala si sa vezi mare belea pe capul nostru suparandu-i pe chinezi. Aceeasi presari sustineau ca referintele, chiar concretizate, sa fie facute numai la romani si teritoriul Romaniei. Mai mult, se "uita" mania proletara, tot a presarilor, cu care s-a condamnat "amestecul in treburile interne" ale Moldovei de peste Prut cand, cineva, nu spun cine, vorbea despre reintregire prin integrare europeana. Fratilor, una-i una si alta-i alta, presa si forumistii au dreptul sa puna in discutie orice tema legata de comunism si nemerniciiile acestuia la nivel mondial, iar documente ale statului roman pe tema comunismului trebuie sa se refere numai la ce s-a intamplat pe teritoriul actual al Romaniei.
La multi ani si sa dezbateti bine!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vadim la PNT-CD (4957 afisari)
 Crimele uitate ale comunismului (4770 afisari)
 Fenomene paranormale (3716 afisari)
 Irakul, rascruce in politica americana (2866 afisari)
 Capcana CORIS (2354 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01860 sec.