Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-12-21
toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.50.7...)
2006-12-21 09:15
Declaratia IPS Bartolomeu Anania

Din Ziua de Cluj :

http://www.ziuadecj.ro/modules.php?name=News&file=article&sid=3438Cea mai dura pozitie a apartinut ieri Mitropolitului Bartolomeu Anania, care a atacat in termeni fara precedent pe cei care solicita eliminarea religiei din invatamant si a icoanelor din scoli. ...In toamna acestui an s-au produs in Romania si doua atentate morale la adresa copiilor si tinerilor nostri. E vorba de o campanie a unei minoritati agresive pentru eliminarea religiei din invatamantul public, tocmai intr-o vreme cand scolile noastre sunt asaltate de tabagism, alcoolism, droguri, sexualitate, golanie argotica si dezmat comportamental... vreau sa le reamintesc zelosilor nostri atei ca religia, ca materie a trunchiului comun, este prevazuta in Legea Invatamantului, fara ca prin aceasta sa i se rapeasca elevului libertatea de a o refuza... Mai nou, se agita o seama de proteste impotriva prezentei icoanelor in scoli, fara ca vreun elev sau parinte sa se fi plans... Protestele liber-cugetatorilor nostri sunt, de fapt, o incriminare in numele discriminarii, asa cum comunismul experimenta dezumanizarea sub lozinca umanismului... Icoana e mai mult decat un material didactic, decat o opera de arta, decat un simbol; prin sfintire, ea devine sfanta. Alungi sfintenia, se casca vidul... icoanele si colindele s-au nascut odata cu poporul roman, fac parte din fiinta noastra nationala, sunt componente ale sufletului romanesc, marturii ale identitatii cu care intram in Uniunea Europeana. Ca atare, ele nu pot fi obiectul unor decizii statale. Il invit, insa, pe iconoclastul cu certificat de sanatate mintala ca, in virtutea libertatii cavaleresti pe care i-o respectam, sa intre ziua intr-o sala de clasa si, in prezenta elevilor, sa smulga icoana de pe perete, el, cu mainile lui. Ne vom ruga pentru el, se arata in declaratia mitropolitului Anania.

catani (...@yahoo.com, IP: 84.232.214...)
2006-12-21 13:17
Re: Declaratia IPS Bartolomeu Anania

Nu cred ca acest dovedit slujitor al celor lumesti (si nu a celor sfinte) are caderea morala sa faca afirmatii incendiare, chiar daca sunt pe langa subiect. Ce logica poate afirma ca scoaterea icoanelor de pe peritii claselor este echivant cu scoaterea religiei din scoli? Mai sunt preoti cu mintea limpede sau extremismul le-a intunecat logica?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16224 sec.