Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-21

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

doctorul
2006-12-20 22:44:28

Pt.Raquel

Am ramas de ieri dator cu raspunsul : da,si ma flatezi

Vasco da Gama
2006-12-21 00:09:06

Corect!

Ramane un gest cu valoare simbolica de netagaduit, dar ca fundament pentru politici publice sau legislatie e slabut. Dimensiunea normativ-politica trebuia data de la stabilirea termenilor de referinta si misiuniii comisiei. Daca a fost amatorism cu bune intentii, sau presedintele a preferat o forma simplificata, care sa-i dea spatiu de manevra sa mentina toata intiativa intr-un plan simbolic, bun de ceremonii si reflectii dar inadecvat concretizarii in politici sau legislatie, ramane de stabilit. In ce priveste scandalul din parlament, s-a facut asa o <varza> din independenta parlamentului ca ramura a puterii, atributiile presedintelui camerei si cele ale justitiei si agentiilor executivului (in principal SPP), incat dintr-un defect de sistem (mutumim iorgovanilor de serviciu) n-o sa se poata scoate nimic bun, indiferent ce urmari va avea carnavalul in cauza.

Vrancean
2006-12-21 06:22:17

Spalatura de vase

Spalatura de vase
Ce spune raportul era cunoscut de mult.
Era de asteptat o luare de positie oficiala legala impotriva celor care au beneficiat inaint si beneficiaza si acum in Romania de pe urma comunismului.
Raportul a fost o manifestare de imagine care a costat foarte mult Romania.
Organizata bine (ca si alegerea lui Basescu) in "laboratoare" speciale in US (dar si alte parti), condamnarea declamativa a comunimului a iesit bine in stil
hollywood.
Chiar precedata de articole pregatitoare in ziare din US: The NewYork Times, dec,12, "Eastern Europe struggle to purge Security Services", de Craig S. Smith.
Lobiul se plateste bine in US, oare cit o fi costat si cine a platit.
Intre timp a mai aparut un Vladimir, Socor (specialist in chestiuni east europene) care trebuie si el sa traiasca, nu??. Mai intii in Romania, laudator al regimului comunist, apoi la Europa Libera si acum in US. O evolutie identica cu a lui Volodea Tismenitchi. Este doar o banala asemanare, sau este un plan bine gindit?

Gigi Hamar
2006-12-21 06:53:44

PROVOCARE...?

Adevar spui mata...Maistrul Patapevici a fost amenintat...Totusi, cum ramine cu provocarea...? Fluieratul cu degetele in gura a ramas ultima "resursa intelectuala" a numitului...? Sau, se spera sa nu se bage de seama...?

Nituc
2006-12-21 14:09:31

LUPTA ANTICOMUNISTA CONTINUA

Editura Humanitas a scos pe piata cea mai cunoscuta poveste a lui Ion Creanga din categoria <<lupta anticomunista a filosofilor>>
<<Povestea povestilor>>, <<o capodopera a erotismului comic>>, am zice noi si anticomunist, dupa cum apreciaza Gabriel Liiceanu, a aparut ieri in editie trilingva, romana, franceza si engleza, insotita de desenele sugestive ale pictorului Ioan Iacob.
Textul lui Creanga a fost tradus in engleza de Alistair Ian Blyth, absolvent de Cambridge, excelent cunoscator al limbii romane, iar in franceza de Marie-France Ionesco, fiica lui Eugne Ionesco, <<minutioasa ca un bijutier in a slefui fiecare cuvint>>, dupa cum au declarat editorii. Pictorul Ioan Iacob, stabilit in Germania, a reusit sa <<repovesteasca>> opera cu imagini diferite pentru fiecare dintre cele trei variante: romana, engleza si franceza, concluzionand el ca si caracteristicile madularelor celor trei natii sunt diferite. .
Potrivit editorilor de manuale alternative de la Editura Politica, Alistair Ian Blyth nu a utilizat in traducerea sa nici un cuvant din engleza moderna, ci din cea shakesperiana, iar Marie-France Ionesco a optat si ea pentru <<franceza lui La Fontaine.>>
Nu e pentru pudibonzi
<<Baciul Boccaccio insusi ar fi palit de invidie daca ar fi putut sa ceteasca aceasta poveste>>, e de parere Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Politice Humanitas.
<<Am crezut intotdeauna ca, dintr-o pudoare gresit inteleasa, noi n-am stiut sa ne bucuram de una dintre capodoperele prozei noastre comico-erotice. Iata de ce am socotit ca a readuce in atentia lumii aceasta Poveste a povestilor, pe care Creanga n-a indraznit sa o ceteasca sau sa o lireze, ci sa delireze la Junimea decat in absenta lui Titu Maiorescu, va fi un prilej de incantare. Adaugind editiei romanesti versiunile franceza, Marie-France Ionesco, si engleza, Alistair Ian Blyth, si insotind fiecare pagina de ilustratiile madularului vanjos ale unui pictor de origine romana extrem de dotst si bine cotat in Occident, Ioan Iacob, am dorit sa cream un obiect-cadou care sa faca cunoscuta Povestea lui Creanga, ca manual obligatoriu, nu alternativ, in cat mai multe tari, ca sa se bucure si P. Lesu, Medinescu si Patzakinevitch>>, a mai declarat cunoscutul filosof anticomunist.
Cartea se gaseste deja in librariile Humanitas, vanduta de dame bine, fete tinere, imbracate in Craciunite, la pretul de 75 RON, o pensie de ceapist sau o juma de pensie de revoltat, iar pe 17 ianuarie va fi lansata la Carturesti, o data cu vernisajul expozitiei de desene ale scarbavnicului madulariu ale (nu al) pictorului Ioan Iacob. Volumul va participa la Targul de carte ilustrata de la Casablanca, ca sa ne reafurmam si noi cu oarece in EU, traditii narionale.
Si ca sa vedeti ca lupta anticomunista a romanilor patrunde in Europa, iata cateva fragmente din Povestea lui Creanga traduse in franceza si engleza:
* <<Apai la vremea prasitului, a venit de a prasit papusoii dupa randuiala (&#8230;), dar cind vine la cules, ce sa vada? In loc de papusoi, de fiecare strunjan erau cite trei-patru dragalete de pu.., care-de-care mai imbojorate, mai darze si mai rasbelite!>>
* "Hai la pu.., hai la pu..! Pu.. zdravene si tari pentru jupanese mari!"
* <<Les semailles acheves, le paysan rentre au logis (&#8230;) Vient la moisson et que voit-il? Point de ma&iuml;s sur chaque tige, trois ou quatre pis de vite plus joufflus, plus vigoureux et plus dcalotts qu&#8217;il n&#8217;y en eut jamais.>>
* <<Des vits, des vits pour qui en veut! Beaux et vigoureux pour dames bien nes!>>
* <<Then, when it was time to hoe, he came and hoed the corn in good season (&#8230;) But when he came back to reap, what should he see? Instead of corncobs, on each stalk there were three or four comely cocks, each ruddier, pluckier and bulgier than the other!>>
* <<Cocks for sale! Cocks for sale! Sturdy hard cocks for the grown-up housewives!>>
Asa ca stati npe metereze! Lupta antivomunista continua!

Sa traiti bine!
Copist de serviciu Adi de Vitriol, var cu comunistul cominternist Tismaneanu Vit Cocq
Nitu Rodica
2006-12-21 15:05:42

Cine o putea spune mai bine?

,,Adam Michnik, celebrul fost disident, militant al sindicatului independent "Solidaritatea", astazi director al "Gazetei Wyborcza", adversar al actualei guvernari poloneze, ne-a spus ca a fost invitat la sesiunea Parlamentului roman de condamnare a comunismului, dar a refuzat, fiindca nu-i plac momentele festiviste, formaliste. '' Nu cred ca e nevoie de comentarii.

VALIN
2006-12-21 15:43:49

Re: Corect!

La 2006-12-21 00:09:06, Vasco da Gama a scris:

> Ramane un gest cu valoare simbolica de netagaduit, dar ca fundament
> pentru politici publice sau legislatie e slabut. Dimensiunea
> normativ-politica trebuia data de la stabilirea termenilor de
> referinta si misiuniii comisiei. Daca a fost amatorism cu bune
> intentii, sau presedintele a preferat o forma simplificata, care sa-i
> dea spatiu de manevra sa mentina toata intiativa intr-un plan
> simbolic, bun de ceremonii si reflectii dar inadecvat concretizarii in
> politici sau legislatie, ramane de stabilit. In ce priveste scandalul
> din parlament, s-a facut asa o <varza> din independenta parlamentului
> ca ramura a puterii, atributiile presedintelui camerei si cele ale
> justitiei si agentiilor executivului (in principal SPP), incat
> dintr-un defect de sistem (mutumim iorgovanilor de serviciu) n-o sa se
> poata scoate nimic bun, indiferent ce urmari va avea carnavalul in
> cauza.
>
Sa fim seriosi Comuninsmul GORBACIOVIST a castigat !!!! Rusia si China vor fi peste 20 de ani PUTERILE LUMII !!! AM GRESIT DIN NOU ROATA ISTORIEI !!! SARACUL MARESAL ANTONESCU E MIC COPIL PE LINGA GOOGELISTII DE BASESCU >PATAPIEVICI SI VOSGANIAN !!! Pentru utopiiile lor licuriciste vor muri mai multi romani in viitori 20 de ani decat a omorat ANTONESCU LA COTU" DONULUI !!!!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00729 sec.