Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-21

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Nocturnus
2006-12-21 09:49:08

Mai documentati-va, d-le Vosganian,

masura respectiva se aplica de multi ani de zile in Republica Federala Germania, unde TVA la alimente si ziare este de 7% fata de 17% cit este TVA la toate celelalte produse sau servicii. Iar masura in cauza a fost luata imediat dupa infiintarea statului democrat in Germania (Occidentala), urmind unei perioade de dictatura cu toate consecintele ei nefaste, ideea de baza a acestei masuri fiind ca "nimeni sa nu mai sufere de foame in noul stat asezat pe principii democratice". Nu vi se pare ca ar exista intr-un fel o oarecare paralela cu situatia din Romania?

filatelistu
2006-12-21 14:18:57

D-le Vosganian

Orice este posibil daca exista vointa politica. Ceea ce lipseste este insa un sistem informatic integrat la MF. Asa ca TVA-ul redus la o serie de produse este doar o chestiune de vointa politica asezata pe un suport informatic modern. Dar cum la noi politica de informatizare nationala 'exista dar lipseste cu desavirsire' nu ma mira teama d-voastra de nou in materie de fiscalitate. Informatizarea fiscalitatii atrage cu sine si reducerea in procente consistente a economiei gri.

mirapo
2006-12-21 21:24:23

Biruri

Imi vine greu sa urmaresc judecata domnului Vosganian-ca aproape ntotdeauna.Dupa a mea parere,o reducere a TVA ar rezulta ntr'o stimulare a economiei prin augmentarea volumului de produse achizitionate de populatie ca urmare a nivelului scazut de preturi.TVA este,de altfel,un impozit care umple doar vistieria statului si acest fenomen e bine a fi vazut n relatie cu situatia n care influxul de capital n tara noastra va creste marcant prin investitii din exterior ,ceea ce va rezulta automat ntr'o crestere a inflatiei.Intr'o astfel de situatie,Banca Nationala poate apela n mod legitim la o ridicare a dobnzii ,ceea ce,la rndul ei va face bancile romnesti atractive pentru investitorii din tarile cu un nivel mai scazut al dobnzii.O rata crescuta a TVA stimuleaza ,de altfel si economia la negru,asa cum bine e cunoscut ntarile scandinave unde TVA este de 25 procente.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00637 sec.