Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-12-20

Comentarii: 36, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

daniel
2006-12-20 00:25:41

La Timisoara

Domnule Tudoran, la Timisoara a fost revolutie anticomunista !!!
Ca la Bucuresti, nomenclaturistii au transformat lucrurile in altceva,
ramane de discutat...

George-Felix
2006-12-20 00:38:03

:))))))Ideea ca orice revolutie, de la cea franceza la cea cubaneza, este opera elitei sistemului ce trebuie sa moara, e de Guiness Book, sectia "Sinucigasi fara moarte".


Senzationala formulare:))))))))))


Felix


DORIN TUDORAN
2006-12-20 00:52:18

TIMISOARA

Daniel,

Stiu foarte bine ce a fost la Timisoara. Stiu si ce ar fi trebuit sa se intample "maine, in toata tara". Nu s-a intamplat. Revolta a fost impiedicata sa se transforme in revolutie. Ce a fost, hai sa acceptam, o "revolutie locala", a fost impiedicat sa devina revolutie la nivel national.

Analiza la care ma refer spune multe si vorbeste edificasor despre aroganta celor care ne spun azi, ce? "Copiii, va place, nu va place, numai noi puteam trage sforile. Le-am tras. Acum, hai sa ne impacam, ca fara noi, sforarii, nu primeste nimeni Romania nici in Europa, nici in lume."

Impiedicarea revoltei de a deveni revolutie e un adevar dur, tragic -- mai ales prin perspectiva celor ucisi --, dar daca nu vrem sa-l acceptam, nu vom reusi niciodata sa discutam cum trebuie despre ce a urmat dupa acel jaf istoric.

Numai bine,

DT

gili
2006-12-20 01:16:44

Re: La Timisoara , dar nu numai la ...

La 2006-12-20 00:25:41, daniel a scris:

> Domnule Tudoran, la Timisoara a fost revolutie anticomunista !!!
> Ca la Bucuresti, nomenclaturistii au transformat lucrurile in
> altceva,
> ramane de discutat...
>
La 2006-12-20 00:25:41, daniel a scris:

> Domnule Tudoran, la Timisoara a fost revolutie anticomunista !!!
> Ca la Bucuresti, nomenclaturistii au transformat lucrurile in
> altceva,
> ramane de discutat...
>
Si asta nu numa la Timisoara .
Iote la Vascauti de un par ezamplu au iesit oamenii in strada , pardon in ulita ca strada nu-i nici acum si au pus de un miniparlament local care a decretat :
1. Sa fie prins si adus in fata poporului tovarasu primar Limba Vrabete .
2. Sa fie dezarmat , legt si adus in fata obstii tovarasul plutomier major Ieftene Ion seful de post cit si sergentul major Costica Avadanei adjunctul acestuia.
3.Sa fie pus sub paza in sala de consiliu de la ceapeu tovarasul Radacina Victor , presedintele de la ceapeu.
4.Sa se ia masuri asiguratorii cu tovarasul Vaslica Condei , contabilul de la ceapeu.
5.Mintenas si pe loc sa fie adus in fata obstii tovarasu Mitica Zvirluga circiumarul de la MAT caruia sa i se dea cu catran si sa i se sparga o perna de fulgi in cap sa se invete minte sa mai puie apa in rachiul cinstitilor consumatori .
6.Sa se dea telefon la Bucuresti si sa anunte pe tovarasul , pardon domnul Iliescu ca si la noi in comuna Vascaauti revolutia a reusit , oamenii muncii stapinesc situatia , tilharii care au supt zaibarul satenilor , grinele satenilor , care au supt la sinul unora din nevestele si fetele mai mari ale satenilor , sunt pusi la sicret si urmeaza sa dea scoteala .

Iata la saispice anisori de le cele evenimente revolutionare daca ie sa facem un bilant constatam ca :

1.Domnul Limba Vrabete indeplineste actualmente fonctia de primar , fiind la al cincilea mandat daca il punem la socoata si pe cel de la comunisti.
Putem spune ca dinsul a reusit sa schimbe toate partidele , dar niciun partid nu a reusit sa-l schimbe pe dinsul.

2. Tovarasul plutonier major Ieftene Ion ie pensionar si lucreaza cele trei hectare de pamint primite ca ranit in revolutie.
Ie drept ca a ramas cu oarece betesug la destu aratator de la mina dreapta , dest infipt in gitul unei sticle cu rachiu care s-a spart nu se stie cum in viltoarea evenimenteleor revolutionare.

3. Domnul comisar sef Costica Avadanei ie noul sef al militiei , pardon politiei judetene.

4. Domnul presedinte de ceapeu Radacina Victor ie tot presedinte la noul ceapeu de ii zice acuma asociatie.

5. Domnul Vasilica Condei socotitoru de la ceapeu ie baritai doctoru in stiintele cele de socotit , ecomomice cum ar vani , prezident de comitii si comitete si mare senator .

6.Domnul Mitica Zvirluga ie tot senator si desface in regim de circiuma de cinci stele beuturi fine si fetite frumoase pentru domnii senatori si deputati , colegii dinsului , n'asa?

7.Cu domnul Iliescu nu prea stiu ce s-a intimplat mai ales ca ieri pe seara baba Marita aflata in trecere prin magazinul satesc si uitindu-se la stirile care alaturi de domnii Iliescu si Basescu il prezenta si pe domnu senator Mitica consateanul nostru a prorocit ..."Aleges-ar prafu maica de toti hotii astia cu revulutia lor cu tot !"

Nota 10 la purtare
2006-12-20 01:19:57

Criminalii de razboi Churchill si Roosevelt ne-au adus comunismul

ne-au adus comunismul prin Yalta, unde au batut laba cu Stalin sa ne faca si sa ne dreaga, s asa incepu aberatia, crima si decaderea in tara.

Daniel Ionescu
2006-12-20 01:39:07

Poate un amestec din toate...

Bulibaseala, cu alte cuvinte. Totusi, s-a auzit tipatul: "Jos Comunismul" pe tot mapamondul n ziua de pomina, 22 decembrie. Nu suna a revolutie?
Am revazut de curnd ceva film de atunci. In graba, din pacate. Daca aveti timp, cred ca ar merita revazut . Bubuieli, si acel militar: "nimeni nu trage n noi" (cine a fost?-pe ce baza a dat informatia?). Iar balconul, era plin de lume.
De ce nu au aparut n frunte cei care ar fi putut pregati revolutia? Pentru ca erau rusi? Pentru ca trebuia continuat sistemul cu oamenii dinainte alesi?
De la mare distanta, continui sa-mi pun ntrebari.
In ciuda articolului.

P.S. Sincere condoleante, Dorine.
Milford, dec. 19, 2006

ingineru
2006-12-20 01:46:11

Re: Criminalii de razboi Churchill si Roosevelt ne-au adus comunismul... sa mori tu ?

Te pomenesti ca ai fi vrut ca Churchill si Roosevelt sa-si trimita oamenii sa se bata cu rusii si sa moara de dragul romanilor, dupa ce aceeasi romani n-au gasit nimic mai bun de facut decat sa declare razboi Angliei si SUA la ordinul "eroului national" Antonescu.

Ce umor mai au unii... :-))


La 2006-12-20 01:19:57, Nota 10 la purtare a scris:

> ne-au adus comunismul prin Yalta, unde au batut laba cu Stalin sa ne
> faca si sa ne dreaga, s asa incepu aberatia, crima si decaderea in
> tara.
>

C.D.
2006-12-20 03:06:46

Depinde cine este potrivit sa lupte si cu ce mijloace

Domnule Tudoran,
Ce este atat de greu de inteles? Cunosc si cunoasteti, comunistii au fost si sunt uniti si opereaza cu instrumentele ipocriziei, demagogiei, minciunii, agresivitatii si dezinformarii.
Partea care se opune este dezorganizata, manipulata, dezbinata, urmareste DOAR interese de grup/etnie si ce este foarte grav, opereaza cu aceleasi mijloace pe care le folosesc si comunistii. Singura arma care ii poate paraliza pe comunisti este ADEVARUL. Sunt sigur ca ati citit si analizat Raportul Tismaneanu pentru Condamnarea Comunismului. Ce credeti despre acel Raport? Este el echilibrat, stiintific, nepartinitor si ADEVARAT? Eu cred ca NU este. Rezumandu-ma doar la relatarile despre Greva minerilor din Valea Jiului 1977, pot sa va spun sincer ca totul este MINCIUNA, dela-cap-la-coada. Asa de idignat si revoltat m-am simtit, incat am luat hotararea de a trimite un protest, via e-mail, dlui V. Tismaneanu.
Pana acum s-a operat si s-a condamnat NUMAI pe baza adevarurilor POLITICE si partinitoare.
Cand vom decide sa ne opunem comunistilor si implicit bolsevicilor DOAR cu adevarurile istorice, fundamentate stiintific, vom si invinge.
Pana atunci, Dumnezeu cu mila.

Constantin Dobre
fost lider al Grevei minerilor din Valea Jiului 1977

Petre S
2006-12-20 05:01:19

Felicitari, domnule Tudoran

Ai pus punctul pe "i". Dar, totusi, nici un cuvant deespre Fanarul nostru neaos si indigen? Ai participat sau macar vazut cu ochii dumitale mineriada FSN-ista? Nu poate fi ignorata. A zamislit 2 presedinti, (Iliescu si Basescu, dupa chipul si asemanarea celor care continua in Romania nici sa nu munceasca, nici sa gandeasca si sa-i protejeze pe securisti).

micutu204
2006-12-20 05:38:19

Re: Criminalii de razboi Churchill si Roosevelt ne-au adus comunismul... sa mori tu ?

La 2006-12-20 01:46:11, ingineru a scris:

> Te pomenesti ca ai fi vrut ca Churchill si Roosevelt sa-si trimita
> oamenii sa se bata cu rusii si sa moara de dragul romanilor, dupa ce
> aceeasi romani n-au gasit nimic mai bun de facut decat sa declare
> razboi Angliei si SUA la ordinul "eroului national" Antonescu.
>
> Ce umor mai au unii... :-))
>
>
> La 2006-12-20 01:19:57, Nota 10 la purtare a scris:
>
> > ne-au adus comunismul prin Yalta, unde au batut laba cu Stalin sa ne
> > faca si sa ne dreaga, s asa incepu aberatia, crima si decaderea in
> > tara.
> >
> Nimeni dintre cei care ne-au vindut in procente pe servetele la Ialta , si niciodata urmasii lor politici , anglo - americani , NU vor recunoaste VINA lor infinita , ca au finantat stalinismul-comunist in razboiul cu Hitler . Au vindut ESTul pentru ECONOMIE de vieti occidentale !
Daca nu era carnea de tun ruseasca ( impinsa de politruci ) , cite milioane de anglo-americani ar fi murit in razboi ?????????????
Concesionati pe 50 de ani ! Acum sunt sfinti si morali nevoie mare (KK ) .
Am facut aceste afirmatii in fata occidentalilor si inainte si dupa ..., nu a vrut nimeni sa ma contrazica argumentat ,era final de discutie .!
Acei mari scriitori de pe net ,care au cica domiciliul actual dincolo de hotarele tzarii , indraznesc acolo in noile lor tzari (de adoptie) ,la servici si in societate sa faca asemenea afirmatii denigratoare , la adresa complicitatii VODKA-COLA ? Ehei multi viteji vor aparea acusica cu anonime reactii si indicatii moraliste . De ,intetnetul suporta ! /01 32 /03 10

>

laur
2006-12-20 06:05:47

2 propozitii care spun totul

"NUMAI O ROMANIE IMPACATA CU SINE INSASI ISI POATE CONSTRUI UN VIITOR MAI BUN ."

"VITORUL ROMANIEI NU SE CONSTRUESTE NICI CU VICTIMELE DE LA CANAL SI NICI CU CALAI ACESTORA."

Comapartzi aceste propozitiii cu fasaiala labartzata si ofticata alui Hosganian si ve-tzi afla de ce Patapievici & co sunt ceea ce este si Vadim & co niste "limbrici civici" sau ca sa folosesc vocabularul patapieviecian "aderente maligne ale unui regim depasit" .

Care din cei doi pot raspune articulat la intrebarea "Romania incotro ?"
Si cand zic incotro ma refer la la incotro prin ce mijloace si cu ce programe.
Si cand zi incotro ma refer la la incotro pentru 80% din acesta tzara din care elimin primii si ultimii 10% 80% din acesta tzara si nu 30% din Bucuresti si 5 % din "provincie".

Nici unul si nici lelalalt nu au proiecte structuri si organizatii pentru Romanai majoritara de maine si ca atare sunyt irelevantzi pentru ea.
Si unul si altul reprezina o bashiuca vezicata intersata , o urticare ofuscat shi sacaitaore interesata sa faca circ recte discursuri de cafenea literara shi manata inainte de fundamentalisme verbale cu suport media .

Shi unul si celalalt ca institutzii reprezinta o "distractzie" si o pierdere inutile de timp intrucat nu construiesc viitorul majoritatzii acestei tzari.

Pacat pt ca intelectual vorbind amandoi au anvergura (Vadim a luat premii al tineretze lui pre Saptamana si sa nu-mi zicetzi ca s-a prostit doar pentru ca s-a porcit iar patapievici e "lucefarul" generatziei sale ) si capacitatea de a o face, intrucat dupa cum bine se stie in Romania nu prostia ne omoara ci curvasareala si leprosenia talibanismului gregar.

jan dinu
2006-12-20 06:17:30

Re: TIMISOARA

La 2006-12-20 00:52:18, DORIN TUDORAN a scris:

> Daniel,
>
> Stiu foarte bine ce a fost la Timisoara. Stiu si ce ar fi trebuit sa
> se intample "maine, in toata tara". Nu s-a intamplat. Revolta a fost
> impiedicata sa se transforme in revolutie. Ce a fost, hai sa acceptam,
> o "revolutie locala", a fost impiedicat sa devina revolutie la nivel
> national.
>
> Analiza la care ma refer spune multe si vorbeste edificasor despre
> aroganta celor care ne spun azi, ce? "Copiii, va place, nu va place,
> numai noi puteam trage sforile. Le-am tras. Acum, hai sa ne impacam,
> ca fara noi, sforarii, nu primeste nimeni Romania nici in Europa, nici
> in lume."
>
> Impiedicarea revoltei de a deveni revolutie e un adevar dur, tragic --
> mai ales prin perspectiva celor ucisi --, dar daca nu vrem sa-l
> acceptam, nu vom reusi niciodata sa discutam cum trebuie despre ce a
> urmat dupa acel jaf istoric.
>
> Numai bine,
>
> DT
>
====================================================
Asha -mi plac --"frantzuzi "--- astia care inca si astazi
defileaza cu "humanite - egalite - fraternite " (neintrerupt i) ...
dar mai ales ---RUSHII--- cu revolutzia lor (prima ) ...
si secunda perestroika ..reactivata de..Gorby & Andropov !!
Noi de ce sa nu ne bucuram ...de-a noastra mai ales ca-i
recunoscuta la ONU ..unde-i zamislita de fratzii care
aveau cheia misterelor exxxoterice !
Totul E bine ..pin-la cadere cind urmeza ...doar ..lucifere...!
JD

graph
2006-12-20 08:29:03

Respect '89!

TRANSMITE MAI DEPARTE:

Joi la ora 17:30 se implinesc 17 ani de cand primii revolutionari bucuresteni au fost asasinati de fortele de represiune comunista. Unii dintre acei nebuni curajosi – ca Mihai Gatlan "Rockerul", 19 ani – au murit strigandu-le "Libertate!" soldatilor care ii impuscau cu sange rece.

Pentru cei care au visat libertate si au murit indeplinindu-si visul, pentru Mihai Gatlan si ceilalti 40 de martiri din seara lui 21 decembrie 1989, ne intalnim joi la 17:30 la Fantana de la Universitate sa le aprindem o lumanare si sa le punem o floare.
Departe de parlamentarii care urla impotriva condamnarii comunismului, vom fi noi – cei care nu ne-am uitat eroii.

Joi, 17:30, Fantana de la Universitate
Respect ’89!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-20 09:53:53

Dmle.,Tudorane frate imi scot palaria, ai dreptate, ai scris adevarul! Bravo!

Imi scot palaria, bravo!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-20 09:56:36

Re: TIMISOARA / Asa-i!

La 2006-12-20 00:52:18, DORIN TUDORAN a scris:

> Daniel,
>
> Stiu foarte bine ce a fost la Timisoara. Stiu si ce ar fi trebuit sa
> se intample "maine, in toata tara". Nu s-a intamplat. Revolta a fost
> impiedicata sa se transforme in revolutie. Ce a fost, hai sa acceptam,
> o "revolutie locala", a fost impiedicat sa devina revolutie la nivel
> national.
>
> Analiza la care ma refer spune multe si vorbeste edificasor despre
> aroganta celor care ne spun azi, ce? "Copiii, va place, nu va place,
> numai noi puteam trage sforile. Le-am tras. Acum, hai sa ne impacam,
> ca fara noi, sforarii, nu primeste nimeni Romania nici in Europa, nici
> in lume."
>
> Impiedicarea revoltei de a deveni revolutie e un adevar dur, tragic --
> mai ales prin perspectiva celor ucisi --, dar daca nu vrem sa-l
> acceptam, nu vom reusi niciodata sa discutam cum trebuie despre ce a
> urmat dupa acel jaf istoric.
>
> Numai bine,
>
> DT
>

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-20 10:02:12

Re:La Timisoara, dar nu numai la.../ Brava Gillii imi placu, deci la vremuri noi tot noi, comunistii

La 2006-12-20 01:16:44, gili a scris:

> La 2006-12-20 00:25:41, daniel a scris:
>
> > Domnule Tudoran, la Timisoara a fost revolutie anticomunista !!!
> > Ca la Bucuresti, nomenclaturistii au transformat lucrurile in
> > altceva,
> > ramane de discutat...
> >
> La 2006-12-20 00:25:41, daniel a scris:
>
> > Domnule Tudoran, la Timisoara a fost revolutie anticomunista !!!
> > Ca la Bucuresti, nomenclaturistii au transformat lucrurile in
> > altceva,
> > ramane de discutat...
> >
> Si asta nu numa la Timisoara .
> Iote la Vascauti de un par ezamplu au iesit oamenii in
> strada , pardon in ulita ca strada nu-i nici acum si au pus de un
> miniparlament local care a decretat :
> 1. Sa fie prins si adus in fata poporului tovarasu primar
> Limba Vrabete .
> 2. Sa fie dezarmat , legt si adus in fata obstii
> tovarasul plutomier major Ieftene Ion seful de post cit si sergentul
> major Costica Avadanei adjunctul acestuia.
> 3.Sa fie pus sub paza in sala de consiliu de la ceapeu
> tovarasul Radacina Victor , presedintele de la ceapeu.
> 4.Sa se ia masuri asiguratorii cu tovarasul Vaslica
> Condei , contabilul de la ceapeu.
> 5.Mintenas si pe loc sa fie adus in fata obstii tovarasu
> Mitica Zvirluga circiumarul de la MAT caruia sa i se dea cu catran si
> sa i se sparga o perna de fulgi in cap sa se invete minte sa mai puie
> apa in rachiul cinstitilor consumatori .
> 6.Sa se dea telefon la Bucuresti si sa anunte pe
> tovarasul , pardon domnul Iliescu ca si la noi in comuna Vascaauti
> revolutia a reusit , oamenii muncii stapinesc situatia , tilharii care
> au supt zaibarul satenilor , grinele satenilor , care au supt la sinul
> unora din nevestele si fetele mai mari ale satenilor , sunt pusi la
> sicret si urmeaza sa dea scoteala .
>
> Iata la saispice anisori de le cele evenimente
> revolutionare daca ie sa facem un bilant constatam ca :
>
> 1.Domnul Limba Vrabete indeplineste actualmente
> fonctia de primar , fiind la al cincilea mandat daca il punem la
> socoata si pe cel de la comunisti.
> Putem spune ca dinsul a reusit sa schimbe toate
> partidele , dar niciun partid nu a reusit sa-l schimbe pe dinsul.
>
> 2. Tovarasul plutonier major Ieftene Ion ie pensionar
> si lucreaza cele trei hectare de pamint primite ca ranit in
> revolutie.
> Ie drept ca a ramas cu oarece betesug la destu
> aratator de la mina dreapta , dest infipt in gitul unei sticle cu
> rachiu care s-a spart nu se stie cum in viltoarea evenimenteleor
> revolutionare.
>
> 3. Domnul comisar sef Costica Avadanei ie noul sef al
> militiei , pardon politiei judetene.
>
> 4. Domnul presedinte de ceapeu Radacina Victor ie tot
> presedinte la noul ceapeu de ii zice acuma asociatie.
>
> 5. Domnul Vasilica Condei socotitoru de la ceapeu ie
> baritai doctoru in stiintele cele de socotit , ecomomice cum ar vani ,
> prezident de comitii si comitete si mare senator .
>
> 6.Domnul Mitica Zvirluga ie tot senator si desface in
> regim de circiuma de cinci stele beuturi fine si fetite frumoase
> pentru domnii senatori si deputati , colegii dinsului , n'asa?
>
> 7.Cu domnul Iliescu nu prea stiu ce s-a intimplat mai
> ales ca ieri pe seara baba Marita aflata in trecere prin magazinul
> satesc si uitindu-se la stirile care alaturi de domnii Iliescu si
> Basescu il prezenta si pe domnu senator Mitica consateanul nostru a
> prorocit ..."Aleges-ar prafu maica de toti hotii astia cu revulutia
> lor cu tot !"
>

Tony
2006-12-20 11:55:24

Mi-e frica de tradare

D-le D.Tudoran ma bucur ca v-ati intors si in ziar si pe forum. Incepuse sa cred ca Ralu Filip a ramas singurul `inconstient` care-si permite luxul si riscul dialogului direct cu cititori. Sper ca incercarea d-voastra de acum va avea mai mult succes si o viata mai lunga decat a avut precedenta.
Cred ca mai sunt multe de aflat pentru a afirma fara teama ca la Timisoara a fost altceva decat la Bucuresti si ca nu a fost doar preludiul jafului istoric de care vorbiti. Cred ca aveti dreptate in ceea ce spuneti despre revolutia furata. Poate pentru ca tineti sa aveti dreptate va limitati sa comentati faptele petrecute pe falia istorica a realitatii. Poate ca ar fi mai interesant cateva speculatii despre alternativele istorice ratate. Sau ca sa fiu mai explicit: Ce a-ti raspunde daca v-as intreba:
1) Cine ar fi putut sa-i impiedice pe hoti sa fure revolutia?
2) Daca (prin absurd) hotii s-ar fi poicait inainte de jaf si n-ar fi incercat sa fure nimic, asteptand curiosi sa vada ce o sa se intample, cine ar fi luat puterea in Romanaia? Cine ar fi trebuit sa o ia?
3) Se putea evita epoca Iliescu?

PANTAGRUEL
2006-12-20 14:09:50

Gresesti dle Tudoran

revolutionarii au existat,cei care au avut curajul in 22 sa huiduie si apoi sa manifesteze,salopetistii ce au pornit in convoi de la uzine .Nivelul lor organizatoric nul, constiinta politica nula.Pai nu era firesc sa vina nea Iliescu cu puloverul Roman, care stia ca lucrurile scirtiie si sa inceapa sa organizeze.Dn Tudoran, de naiv nu va stiu.Cine vroiati sa subordoneze maharii din armata si militie, Dan Iosif?Doina Cornea?Poetul Dinescu.Cine putea da ordinul executii Ceuasestilor, Rebengiuc cu sulul de hirtie.Desi pare complet revoltator, Iliescu a fost omul potrivit in acele momente.Omul avea experienta, la Iasi, la Timisoara,La UTC, stia smenurile.E suficient sa vezi cum TV libera l-a aparat.Stiti dvs ca o faceau din convingere? Stiti dvs ca majoritatea bucurestenilor s-au bucurat cind au venit minerii? ETC.53% din romani zic ca e bun comunismul.Chiar nu puteti pricepe.In Romania lucrurile nu se puteau face in graba.Vedeti doar cum comunistoidul securist VC Tudor poate face rau acum dupa 16 ani.Fara frica.Fara teama de consecinte.Pentru ca stie sistemul.Ar mai fi multe de spus dn Tudoran.Un sfat totusi, reveniti in realitate

CALUGARUL
2006-12-20 15:16:29

Torcatorul din fus

<<Concluzia unei analize dedicate dizarmoniei sociale ce ravaseste tara suna fara nici un echivoc: "Destinul european al Romaniei nu poate fi construit nici de fostele victime si nici de fostii calai, nici de nepriceputi si nici de nenascuti. Sarcina constructiei trebuie si poate fi asumata doar de o societate romaneasca impacata cu sine.">>


+++++++++


Cuvinte de cafenea. Fr nici un impact n realitatea rii. Aceste cuvinte ar mai fi avut niscai sori de izbnd dac erau spuse n perimetrul Golaniadei. Azi ?, acum ?, sunt doar mici baini stilistice de cafengiu ratat.

Deteul e ca zna din povestea cu ara adormit. ,,Prinul" faimei a trecut prin ara adormit de un blestem, iar el, plictisit i ignorat, gsete pe ,,zna" (a se privi poza editorialului) i-o srut ntre ochi (nu pe buze, pentru c ,,zna" nu mai vorbise de mult i nu se ,,splase" pe dini !). Iar el, ,,znoiul" a srit ca fript, i, aa cum i st bine unei poveti s-a trezit din somn eZact n aceeai zi n care a i adormit. Adic ?, eZact acu' eptepe ani. Mnca-i-a !

Diferena dintre poveste i Romnia creia deteul i scrie pamflete iuliceti, este c ntre nepatul n fus i vomele lui Vadim au trecut EPTEPE ani, timp n care problema restauraiei, a pedepsirii torctorilor din fuse, a condamnrii urisotarelor blestemate, etc., a fost dezbtut i btut ca pe un cal-gloab pn cnd gloaba a czut de-ampicioarele i-acum nici mcar potcoavele nu le mai gsim. Adic ? Romnia a lsat-o bleag, spre bucuria ursitoarelor, iar curtenii s-au resemnat i i-au dat seama c nu se mai pot trezi din somn nici mcar cu prinul Faima. Foamea e mai a naibii dect lehamitea.

Istoria e tragedia amintirilor din care nimeni nu poate tri, doar nite Faimoi i mai pun de-o tiin. Nimeni nu poate nainta dac se uit ndrt. Ce schior nainteaz cu ochii n spate ? Cine poate conduce o main cu ochii n oglinda retrovizoare ?

Scopul Romniei ? Neic deteule ?, scopul Romniei este ca o cpi n care st ascuns un ac, iar matale nu faci altceva dect s-o pozezi ca s le-ari celor din uainton disi ce mito i-ai petrecut tu uechendu&#8217;, mnca-i-a. Tu, pardon, matale, n-ai s gseti niciodat acel ac. N-ai fler. Eti doar un torctor din fus. Att i nimic mai mult !

Nu tiu de ce, dar de cte ori vd poza acestui e-e-e-----hapciuuu-----ditorialist, mi vine n minte excelentul rap romnesc : Lasneeee !

p.s. - ashtept felicitarile shi ,,darul" de la ecsrei ! Datzi-i parola, domnu' dete ca sa se logheze pe foaie ! Hi, hi, hi !

al doilea pese, ca un puseu : mai ashtept pe cineva care o sa vina precum michi maus : here she comes to save the daaaaay ! Is .... ioossssiiiiiiiff ! (hai, curaj. e tiNpul. nu ?)

roy
2006-12-20 15:32:22

Re: Criminalii de razboi Churchill si Roosevelt ne-au adus comunismul... sa mori tu ?

Deh...

Asa-i moda la astia care se considera cu "10" !!! la purtare. Intotdeauna altzii sant de vina. Cum se zice? "Eu sant mic, nu stiu nimic, tata-n pod beleste capra".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


La 2006-12-20 01:46:11, ingineru a scris:

> Te pomenesti ca ai fi vrut ca Churchill si Roosevelt sa-si trimita
> oamenii sa se bata cu rusii si sa moara de dragul romanilor, dupa ce
> aceeasi romani n-au gasit nimic mai bun de facut decat sa declare
> razboi Angliei si SUA la ordinul "eroului national" Antonescu.
>
> Ce umor mai au unii... :-))
>
>
> La 2006-12-20 01:19:57, Nota 10 la purtare a scris:
>
> > ne-au adus comunismul prin Yalta, unde au batut laba cu Stalin sa ne
> > faca si sa ne dreaga, s asa incepu aberatia, crima si decaderea in
> > tara.
> >
>
>

Golanul
2006-12-20 16:35:20

Re: Torcatorul din fus - ?????

La 2006-12-20 15:16:29, CALUGARUL a scris:

> <<Concluzia unei analize dedicate dizarmoniei sociale ce ravaseste
> tara suna fara nici un echivoc: "Destinul european al Romaniei nu
> poate fi construit nici de fostele victime si nici de fostii calai,
> nici de nepriceputi si nici de nenascuti. Sarcina constructiei trebuie
> si poate fi asumata doar de o societate romaneasca impacata cu
> sine.">>
>
>


Eu nu te ntzelesei don Calugarul. Zici ca-l iei in tarbaca pe Tudoran, dar de fapt citezi pasajul pe care Tudoran il comenteaza si care ii apartine lui Severin. Deci, daca afli ca de fapt combatzi cu Severin, ramii la fel de incisiv?>
> Cuvinte de cafenea. Fr nici un impact n realitatea rii. Aceste
> cuvinte ar mai fi avut niscai sori de izbnd dac erau spuse n
> perimetrul Golaniadei. Azi ?, acum ?, sunt doar mici baini stilistice
> de cafengiu ratat.
>
> Deteul e ca zna din povestea cu ara adormit. ,,Prinul"
> faimei a trecut prin ara adormit de un blestem, iar el, plictisit i
> ignorat, gsete pe ,,zna" (a se privi poza editorialului) i-o
> srut ntre ochi (nu pe buze, pentru c ,,zna" nu mai vorbise de
> mult i nu se ,,splase" pe dini !). Iar el, ,,znoiul" a srit ca
> fript, i, aa cum i st bine unei poveti s-a trezit din somn eZact
> n aceeai zi n care a i adormit. Adic ?, eZact acu' eptepe ani.
> Mnca-i-a !
>
> Diferena dintre poveste i Romnia creia deteul i scrie pamflete
> iuliceti, este c ntre nepatul n fus i vomele lui Vadim au
> trecut EPTEPE ani, timp n care problema restauraiei, a pedepsirii
> torctorilor din fuse, a condamnrii urisotarelor blestemate, etc., a
> fost dezbtut i btut ca pe un cal-gloab pn cnd gloaba a czut
> de-ampicioarele i-acum nici mcar potcoavele nu le mai gsim. Adic ?
> Romnia a lsat-o bleag, spre bucuria ursitoarelor, iar curtenii s-au
> resemnat i i-au dat seama c nu se mai pot trezi din somn nici mcar
> cu prinul Faima. Foamea e mai a naibii dect lehamitea.
>
> Istoria e tragedia amintirilor din care nimeni nu poate tri, doar
> nite Faimoi i mai pun de-o tiin. Nimeni nu poate nainta dac
> se uit ndrt. Ce schior nainteaz cu ochii n spate ? Cine poate
> conduce o main cu ochii n oglinda retrovizoare ?
>
> Scopul Romniei ? Neic deteule ?, scopul Romniei este ca o cpi n
> care st ascuns un ac, iar matale nu faci altceva dect s-o pozezi ca
> s le-ari celor din uainton disi ce mito i-ai petrecut tu
> uechendu&#8217;, mnca-i-a. Tu, pardon, matale, n-ai s gseti
> niciodat acel ac. N-ai fler. Eti doar un torctor din fus. Att i
> nimic mai mult !
>
> Nu tiu de ce, dar de cte ori vd poza acestui
> e-e-e-----hapciuuu-----ditorialist, mi vine n minte excelentul rap
> romnesc : Lasneeee !
>
> p.s. - ashtept felicitarile shi ,,darul" de la ecsrei ! Datzi-i
> parola, domnu' dete ca sa se logheze pe foaie ! Hi, hi, hi !
>
> al doilea pese, ca un puseu : mai ashtept pe cineva care o sa vina
> precum michi maus : here she comes to save the daaaaay ! Is ....
> ioossssiiiiiiiff ! (hai, curaj. e tiNpul. nu ?)
>
>

AVP
2006-12-20 16:35:37

N-are cine, dear Dorine... :(

Lamureste-ma tu, dom Dorine, caci de departe se vede - ...precis, dupa cum se observa si din editorialu-ti cu skepsis la fix... - muult mai bine :

1) Cum se face deci, nash-fine, ca desi actul tau de dizidentza - conform Comitziei Prezidentiale Antico - a fost al doilea dupa al lui dom Go, domnia ta lipsisi tontusi dintre cei carora dl Presedinte tzinu sa le exprime in mod special, in Declaratia-i parlamentara si-n fatza intregii taaale tzerisoare, n-asa...? (carele o parte din ea latra prin eternu Hamaush, caine de circ ;), ingrozind societatea tzivila precum Reactiunea pe coana Natalitza d-anta, n-asa...? ;)) recunostintza-i omagioasa pt lupta lor f. grea...?

2) Cum se face ca lupta mea, desi remarcata in extremis si ea prin 12 litere cognomice de mucava, undeva prin coclaurile, pardon, concluziile Raportului p-acolosha, nu se regaseste tontusi deloc si la capitolu Dizidentzi (mai) cu noroc la papadoc, unde despre "Apelul catre Europa" se pomeneste floc :shock:, pardon, ioc, desi, intre noi fie vba si avand in vedere faptu ca amicus Plato, sed magis amica Veritas, aloo..., Apelu-mi din 1980-81 si samizdatu-mi "NU!" au fost anterioare chiar si protestului matapu, frate-miu...? Intreb si io, my friend, atata tot, auzi tu...?

3) Si cum se face - ei dreace, leace, varcolace, pitulat in Raport ca next generation in parintestile cojonace - ca desi Ivan Ilici urmeaza sa fie condamnat, cum ne tot promite voiniku procoror care si pe-mpuscat l-a acuzat (si tot) pt sangele dechembrist varsat (y compris, antico nevinavat...), tontusi Verolutia-i de palat (cu vba magistrului din Cajvana, de pe moldovinesc nat) fu batuta-n cuie de Raportu Volo, ca de altfel si de alte eminente studii ale savantului chiar si de mine multlaudat (pe bune!), ca fiind cica o Revolutie in spume, demna de legendarizat, iar nu "o minciuna mare cat vacu" si-un supershow tembelizat, cum rezulta si din editorialu-ti rasat...?

Ar mai fi si alte chestii de kiki & cry, dar ma opresc aci...

Your friend,
dupa cum bine stii...

ps. Presupunand ca pe mine nu m-oi mai ceti, intrucat tocmai iti devenii, helas :(, rival pt locu din dreapta Gomii :-), iata tontusi ce-i scrisei intr-o zi lu Nash So, asadar eminentzei cenusii mai taricenii, cum ar veni... ;)

http://www.ziua.ro/f.php?data=2006-12-20&zyear=2006&thread=212636&id=173913

Liviu2002j
2006-12-20 16:40:19

Re: Depinde cine este potrivit sa lupte si cu ce mijloace

Oameni buni, romani,

stiti ce vrea de fapt sa spuna omul asta ? Ca dansul nu a fost consultat in privinta episodului cu greva din 1977 a minerilor din Valea Jiului. Ba mai mult afirma ca lucrurile scrise acolo ar fi intentionat eronate ! Nu stiu ce scrie in acel raport si nici daca este adevarat sau nu dar mi se pare de un minim bun simt ca sa i se fi cerut parerea cu atat mai mult cu cat nu a fost un simplu martor ci chiar un lider. Iar relativ la subiectul raportului, adica acela de condamnare a comunismului, raportul insusi prin evocarea grevei din 1977 recunoaste importanta acestei actiuni cu atat mai mult cu cat a avut loc intr-o vreme cand comunismul era cam "pe val" cum se spune, dupa ce fusesera inabusite revoltele din Cehia si Ungaria, dupa episodul cu Cuba din care URSS a iesit mai mult decat rezonabil, cand Ceausescu era vazut excelent in Occident si inainte de aparitia miscarii "Solidarnost" a lui Lech Walesa in Polonia (dar la noi ca la noi: avem idei novatoare insa nu putem sa ne tinem de ele !). Includerea intr-o forma sau alta a opiniei d-lui DOBRE cu privire la greva din 1977 se impunea cu atat mai mult cu cat voci din ce in ce mai multe spun ca raportul Tismaneanu nu ar fi atat de profesionist cum se spune ci ca ar fi fost facut la comanda, partinic. Feed-back-uri de genul mesajului d-lui Dobre ne fac din ce in ce mai tare sa punem la indoiala tocmai profesionalismul intocmirii acestui raport.
Pe de alta parte este posibil ca d-nul DOBRE chiar sa nu fi putut sa fie contactat (inteleg ca acum traieste undeva in Anglia ?!) insa rapiditatea cu care a obtinut o copie a raportului si faptul ca a avut deja timp sa-l citeasca (este posibil insa sa fi avut numai episodul cu greva minerilor din 1977) ne face sa credem ca dansul are posibilitatea sa tina legatura strans cu cineva de aici din Romania, cineva care este de asemenea in legatura cu politicieni sau alti oameni interesati in astfel de probleme.

octaaa
2006-12-20 16:48:05

Re: Criminalii de razboi Churchill si Roosevelt ne-au adus comunismul

Vhurchil si Rosvelt, cei mai democrati si buni la suflet politicieni(caci de mult timp e tendinta asta) au facut mai mult rau omenirii decat Saddam de 1000 de ori. Cum sa poti sa faci asemena trocuri? Iti dau Romania si tu imi dai Grecia. Si tot felul de anomalii de genul asta. O politica ticaloasa din partea celor 3 victoriosi Stalin, Churchil si Rosvelt. Cum putem noi glorifica aceste persoane? Acum pe cei 2 "democrati" iar inainte pe cel ce impreuna cu poporul rus "libertate ne-a adus".
Mereu ne-au privit de sus si englezii si germanii si rusii. Mai mult unii ne-au fost ostili tot timpul. Iar acum incercam sa le facem gratuit mereu pe plac. Dupa mine, singura mare putere care ne-a tot sprijinit ramane doar...Franta. Tara cu care, din cauza lui Basescu nu mai acum aceleasi relatii diplomatice.

Costescu
2006-12-20 17:27:50

Lovitura de stat din dec.89

Sint inca multi oameni de buna credinta in Romania si in strainatate care cred ca in dec.89 a avut loc o revolutie.
Sarcina primordiala a adevaratei intelectualitati romane este sa explice acestora cum s-a desfasurat lovitura de stat sub conducerea Moscovei si interesele cui a servit aceasta lovitura de stat.
Poate ca o data ce aceste lucruri vor fi mai clare in spiritul romanilor, se vor putea manifesta cu tarie pentru judecarea si condamnarea lui Iliescu & Co care au facut atita rau Romaniei de dupa dec.89.
Nu este posibila adevarata democratizare a tarii fara eliminarea si pedepsirea tuturor fostilor securisti si activisti de frunte care inca conduc tara!
Basescu poate sa demonstreze buna credinta ,numai daca va avea curajul sa grabeasca procesele celor care au masacrat atitia oameni in evenimentele din dec.89 si autorilor mineriadelor in frunte cu Iliescu.
Curaj dle. Basescu !!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-20 17:48:02

Re: :)))))) / Asa-i :))))))))), da bre:))))))), ihi:)))))))))))

.La 2006-12-20 00:38:03, George-Felix a scris:

>
>
> Ideea ca orice revolutie, de la cea franceza la cea cubaneza, este
> opera elitei sistemului ce trebuie sa moara, e de Guiness Book, sectia
> "Sinucigasi fara moarte".
>
>
> Senzationala formulare:))))))))))
>
>
> Felix
>
>
>
>

neamtu tiganu
2006-12-20 18:07:36

Re: Dorinel si Viorel

Dorinel si Viorel
Laudati de Tismanel
fura taman bagabonti
si acuma dizidenti

George-Felix
2006-12-20 19:06:37

Re: Torcatorul din fus

La 2006-12-20 15:16:29, CALUGARUL a scris:
>
>
> Cuvinte de cafenea. Fr nici un impact n realitatea rii. Aceste
> cuvinte ar mai fi avut niscai sori de izbnd dac erau spuse n
> perimetrul Golaniadei. Azi ?, acum ?, sunt doar mici baini stilistice
> de cafengiu ratat.


Mai Calugare,

Nici mie nu imi este simpatic dl. Tudoran, si cand scrie despre vechea lui dragoste "conservatoare" antipatia imi creste.

Da' hai sa ne razboim cu ideile nu cu oamenii:)) De data asta a nimerit-o, zau ca in articolul asta are dreptate. Si unele fraze i-au intrat in mod GENIAL.

E bine ca Base a condamnat comunismul. Dar raportul lui Tismaneanu e o mizerie de fapt, o mare mizerie.


Felix

ingineru
2006-12-20 19:44:21

Re: Mereu ne-au privit de sus si englezii si germanii si rusii... pai au si motive.

De exemplu, dupa tigania de ieri din parlament pana si Walesa cu polonezii lui or sa-i priveasca pe romani de sus si vor avea perfecta dreptate.

In orice caz, indivizi ca Vadim par sa fie perfect reprezentativi pt. cei care prefera sa dea vina pe Churchill, Roosevelt, Stalin si chiar pe Mos Craciun pt. toate necazurile lor, in loc sa-si asume raspunderea prostiilor proprii. Nu-i de mirare, fuga de raspundere a devenit sport national in tara aia de multa vreme (cu mult inainte de aparitia comunistilor).

In doua vorbe, ca sa priceapa si cei cu educatia facuta la scoala ajutatoare:
Romania a declarat din proprie initiativa razboi Angliei, SUA si URSS-ului (in timp ce tari ca Polonia, Cehoslovacia ori Grecia au "omis" sa faca miscarea asta extrem de inteligenta). Trupele romanesti au ajuns tocmai pana la Stalingrad (probabil in cautarea "spatiului vital"). Romania a pierdut razboiul, fenomen perfect previzibil inca de la bun inceput pt. orice fiinta umana dotata cu juma' de creier. Dupa aia Romania a trebuit sa suporte consecintele deciziilor anterioare. End of story.

O situatie mai clara decat asta cu greu se poate gasi in intreaga istorie a WWII. Poti sa dai vina pe altii cat doresti, dar asta nu-i decat un semn de infantilism si lipsa de responsabilitate. Plus ca oricum nu te baga nimeni in seama...


La 2006-12-20 05:38:19, micutu204 a scris:

> La 2006-12-20 01:46:11, ingineru a scris:
>
> > Te pomenesti ca ai fi vrut ca Churchill si Roosevelt sa-si trimita
> > oamenii sa se bata cu rusii si sa moara de dragul romanilor, dupa ce
> > aceeasi romani n-au gasit nimic mai bun de facut decat sa declare
> > razboi Angliei si SUA la ordinul "eroului national" Antonescu.
> >
> > Ce umor mai au unii... :-))
> >
> >
> > La 2006-12-20 01:19:57, Nota 10 la purtare a scris:
> >
> > > ne-au adus comunismul prin Yalta, unde au batut laba cu Stalin sa ne
> > > faca si sa ne dreaga, s asa incepu aberatia, crima si decaderea in
> > > tara.
> > >
> > Nimeni dintre cei care ne-au vindut in procente pe servetele la Ialta , si niciodata urmasii lor politici , anglo - americani , NU vor recunoaste VINA lor infinita , ca au finantat stalinismul-comunist in razboiul cu Hitler . Au vindut ESTul pentru ECONOMIE de vieti occidentale !
> Daca nu era carnea de tun ruseasca ( impinsa de politruci ) , cite
> milioane de anglo-americani ar fi murit in razboi ?????????????
> Concesionati pe 50 de ani ! Acum sunt sfinti si morali nevoie mare
> (KK ) .
> Am facut aceste afirmatii in fata occidentalilor si inainte si
> dupa ..., nu a vrut nimeni sa ma contrazica argumentat ,era final de
> discutie .!
> Acei mari scriitori de pe net ,care au cica domiciliul actual
> dincolo de hotarele tzarii , indraznesc acolo in noile lor tzari (de
> adoptie) ,la servici si in societate sa faca asemenea afirmatii
> denigratoare , la adresa complicitatii VODKA-COLA ? Ehei multi
> viteji vor aparea acusica cu anonime reactii si indicatii moraliste
> . De ,intetnetul suporta ! /01 32 /03 10
>
> >
>
>

Golanul
2006-12-20 20:58:14

Re: Ingineru

In ce priveste faptele istorice ai perfecta dreptate. Romania a scapat bine dupa razboi, cel putin ca teritoriu, fatza de ce i s-ar fi putut intimpla. Iar de tradarea anglo-americana cei mai indreptatiti sa se plinga erau polonezii, care luptasera pina la capat alaturi de aliati, doar ca sa se vada subjugati de rusi.

In conterxtul istoric de atunci, nu era loc de intors. Chiar daca Churchill ne-ar fi iubit ca pe polonezi. Dar el se numara printre multi ce considerau cistigurile Romaniei dupa primul razboi exagerate si fusesera ofensati de comportamentul intransingent al lui Bratianu sau cel patetic-frivol al reginei Maria. Cu atit mai importanta vioctoria acestora din urma la 1918-20. Dar ma opresc aici fiindca divaghez.

Circul din Parlament arata doar adevarata fatza a bolnavului mintal wc-t. Si in alte parlamente democratice au loc incaierari, huiduieli, etc. Singurul care putea opri circul era Vacaroiu, legea nu poate face nimic.

CALUGARUL
2006-12-20 21:11:37

Re: Torcatorul din fus

La 2006-12-20 19:06:37, George-Felix a scris:

<<Nici mie nu imi este simpatic dl. Tudoran, si cand scrie despre vechea lui dragoste "conservatoare" antipatia imi creste. >>


Nu vreau sa ma intelegi greshit nene Felix. Nu ma pot exprima defel in sensul ca deteul nu-mi este simpatic. Nuuu. Ash dori sa-mi fie simpatic. I-o doresc din tot sufletul, dar nu reusheshte. Sunt nemaipomenit de curios sa cetesc de la 'mnealui citeva ,,amanunte" despre zilele petrecute alaturi de mamaie Lovinescu. De ce ? Ca sa vad, sa despletesc acest ciltz din ceea ce a lasat mneaei in jurnal despre momentul dete. Se pare ca mamaie l-a ,,cetit" pe mnealui shi nu i-a dat prea mare credit. Mai ales cind spunea despre el (n-am cartea de fatza) ca se ashtepta mai mult de la el dar el a ales sa devina shofer de taxi, sau nu mai shtiu ce munca ,,de jos". Am sa revad cartea shi pasagiul respectiv. Nu nene Felix. Tipul imi este absolut indeferent shi mdagascar. Ma enerveaza putzin aerul asta a lui de ,,burjui gentilom" care ashteapta reverentze doar pentru ca-l cheama dete. Altfel ? Mi-e total indeferent. Pentru mine e doar un neica nimeni.

_____________


<<Da' hai sa ne razboim cu ideile nu cu oamenii:)) De data asta a nimerit-o, zau ca in articolul asta are dreptate. Si unele fraze i-au intrat in mod GENIAL.>>

I-au intrat in mod genial ? Cred ca-tzi lipseshte din tex cuvintul NU. Corect ?

Eu, nene Felix am vrut sa scot in relief alt aspect, shi anume, faptul ca cele spuse de el n-au prea mai multa relevantza acum cind, din pacate, Romaniei a inceput sa i se cam filfiie de revolutzie, de lustratie shi alte nastrushnicii. Zarurile au fost aruncate. Pozitziile sociale au fost ocupate shi nu vad cum mai pot fi debarcatzi cei care le-au ocupat. Din pacate romanilor nu le-a ieshit dupa cum visau. Trebuie, o repet spunind, din pacate sa ne obicinuim cu acest aspect shi sa incercam sa indreptam lucrurile mergind pe urma lor cind se confrunta cu problemele care rasar in fatza lor shi a noastra in fiecare zi.

Ieri m-am grabit sa laud raportul lui Volodea, dar azi imi retrag cuvintele shi-tzi dau mare dreptate. Raportul e cea mai mare porcarie care nu va avea nici un ecou in realitatea romaneasca decit ca va fi bifata in sensul ca : vedetzi ba ?, am facut-o shi pe-asta. Cine mai poate sa ne faca comunishti imputzitzi deacum, cind tomnai noi i-am dat in shut in c...e comuniZmului ? Nici vorba de-asha ceva. Numele s-a schimbat dar jigodiile ramin aceleashi. Si ce-i frumos ? De ce sa nu asistam la crearea unui capitalism cu mintzile comunishtilor ? Shi democratzia la fel. Vom avea o democratzie pitrocita de comunishti. Big dil. Alt circ aceleashi scamatorii.

Tot respectul nene Felixe.

CALUGARUL
2006-12-20 21:15:42

Re: Torcatorul din fus - ?????

La 2006-12-20 16:35:20, Golanul a scris:

Eu nu te ntzelesei don Calugarul. Zici ca-l iei in tarbaca pe Tudoran, dar de fapt citezi pasajul pe care Tudoran il comenteaza si care ii apartine lui Severin. Deci, daca afli ca de fapt combatzi cu Severin, ramii la fel de incisiv?

__________


Da, nene Golanule, ai dreptate. Din gresheala am uitat textul acela ca leit-motiv pentru postarea mea, deshi la inceput am avut, de fapt, acest text al lui dete :

<<Cum este posibil ca revolta victimelor unei dictaturi sa nu joace chiar nici un rol intr-o revolutie ramane de inteles numai fostilor activisti UASCR, lectorilor de la Stefan Gheorghiu si ganditorilor de la CEPECA. In opinia analistului, "revolta victimelor" si "vigoarea contestarii" nu au determinat in nici un fel sfarsitul dictaturii.>>

Numai ca din cauza cenzurii care l-a rejectat de trei ori, a trebuit sa-l refac shi atunci am facut gresheala.

CALUGARUL
2006-12-20 21:22:20

Re: N-are cine, dear Dorine... :(

La 2006-12-20 16:35:37, AVP a scris:

Lamureste-ma tu, dom Dorine, caci de departe se vede - ...precis, dupa cum se observa si din editorialu-ti cu skepsis la fix... - muult mai bine :


___________


Lehamitea shi nerecunoshtintza romanilor fatza de dizidentzi se explica shi prin faptul ca sacrificiul ADEVARATZILOR dizidentzi nu a rezolvat cu nimic problemele romanilor shi a Romaniei, iar schimbarea nu le-a adus nimic nou. Singurii care ar trebui sa le multzumeasca sunt reimproprietaritzii shi eshaloanele doi, trei, patru, cinci shi shase ale comunishtilor. In rest ?, multimea muta a romanilor ? Au scapat de dracu' shi au dat de tac-su ! Din saraci ce erau acum sunt muritori de foame.

Katty
2006-12-20 21:51:43

Re: Mi-e frica de tradare toni

La 2006-12-20 11:55:24, Tony a scris:

> D-le D.Tudoran ma bucur ca v-ati intors si in ziar si pe forum.
> Incepuse sa cred ca Ralu Filip a ramas singurul `inconstient` care-si
> permite luxul si riscul dialogului direct cu cititori. Sper ca
> incercarea d-voastra de acum va avea mai mult succes si o viata mai
> lunga decat a avut precedenta.
> Cred ca mai sunt multe de aflat pentru a afirma fara teama ca la
> Timisoara a fost altceva decat la Bucuresti si ca nu a fost doar
> preludiul jafului istoric de care vorbiti. Cred ca aveti dreptate in
> ceea ce spuneti despre revolutia furata. Poate pentru ca tineti sa
> aveti dreptate va limitati sa comentati faptele petrecute pe falia
> istorica a realitatii. Poate ca ar fi mai interesant cateva speculatii
> despre alternativele istorice ratate. Sau ca sa fiu mai explicit: Ce
> a-ti raspunde daca v-as intreba:
> 1) Cine ar fi putut sa-i impiedice pe hoti sa fure revolutia?
> 2) Daca (prin absurd) hotii s-ar fi poicait inainte de jaf si n-ar
> fi incercat sa fure nimic, asteptand curiosi sa vada ce o sa se
> intample, cine ar fi luat puterea in Romanaia? Cine ar fi trebuit sa o
> ia?
> 3) Se putea evita epoca Iliescu?
>
>


Toni, s-ar fi putut evita epoca Iliescu daca:

1. FSN se tinea de cuvint si nu devenea partid, asa cum promisese in timpul revolutiei
2. Daca s-ar fi adoptat declaratia de la Timisoara cu acel punct 8 care interzicea participarea la alegeri a fostilor comunisti si securisti
3. Daca partidele din opozitie ar fi ales drept candidati la presedentie dizidenti din tara si nu din starinatate.

ingineru
2006-12-20 22:00:01

Re: Si in alte parlamente democratice au loc incaierari, huiduieli, etc... foarte adevarat.

Dar asta nu inseamna decat faptul ca si alte parlamente democratice sunt in stare sa se faca de ras la o adica. Totusi n-am observat foarte multe parlamente in care un astfel de circ ieftin sa se desfasoare in cazul unei sedinte festive (cu ambele camere reunite, cu presedintele tarii invitat sa prezinte un document important, si invitati straini care sa fie martorii evenimentului) si, de ce nu, chiar istorice.

Faptul ca si altii o fac ocazional, nu inseamna ca ai nostri au avut dreptate s-o faca de data asta.

Cat despre Vadim, toate parlamentele de dupa 89 au avut posibilitatea sa-l sanctioneze pe individ pt. comportomentul sau mizerabil. Toate parlamentele au decis sa n-o faca. Ceea ce inseamna ca, intr-un fel sau altul, majoritatea parlamentarilor (indiferent de culoare) l-au aprobat si continua sa-l aprobe.
Cam asta-i nivelul de seriozitate al parlamentului Romaniei... :-)

La 2006-12-20 20:58:14, Golanul a scris:

> In ce priveste faptele istorice ai perfecta dreptate. Romania a scapat
> bine dupa razboi, cel putin ca teritoriu, fatza de ce i s-ar fi putut
> intimpla. Iar de tradarea anglo-americana cei mai indreptatiti sa se
> plinga erau polonezii, care luptasera pina la capat alaturi de aliati,
> doar ca sa se vada subjugati de rusi.
>
> In conterxtul istoric de atunci, nu era loc de intors. Chiar daca
> Churchill ne-ar fi iubit ca pe polonezi. Dar el se numara printre
> multi ce considerau cistigurile Romaniei dupa primul razboi exagerate
> si fusesera ofensati de comportamentul intransingent al lui Bratianu
> sau cel patetic-frivol al reginei Maria. Cu atit mai importanta
> vioctoria acestora din urma la 1918-20. Dar ma opresc aici fiindca
> divaghez.
>
> Circul din Parlament arata doar adevarata fatza a bolnavului mintal
> wc-t. Si in alte parlamente democratice au loc incaierari, huiduieli,
> etc. Singurul care putea opri circul era Vacaroiu, legea nu poate face
> nimic.
>
>
>

Robin
2006-12-20 22:09:35

Re: Ingineru

La 2006-12-20 20:58:14, Golanul a scris:

> intimpla. Iar de tradarea anglo-americana cei mai indreptatiti sa se
> plinga erau polonezii, care luptasera pina la capat alaturi de aliati,
> doar ca sa se vada subjugati de rusi.

Am citit undeva o povestioara, nu mai tin minte exact personajele, citez din memorie:

Cica imediat dupa razboi, in Londra, la o petrecere pentru sarbatorirea victoriei, lume buna, MPs, militari, corp diplomatic, lords & ladies... Unul arunca o privire peste adunare si-i zice celui cu care se conversa:

"Isn't this worderful? After all, this is what we fought for!"

"Why, are they all Poles?" - a venit raspunsul... :-)))


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01917 sec.