Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2006-12-20

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2006-12-20 00:22:43

Petrodolarii incep sa devina rentabili

Petrodolarii incep sa devina rentabili
Se stie ca dl.Patriciu a sponsorizat in campania electorala PSD,mizand pe victoria in alegeri a socialistilor si a Dlui.Nastase,sub a caror putere si obladuire,de fapt, si-a pus bazele imperiului sau petrolifer.

In plina campanie electorala din 2004,Dl.Patriciu spunea ca mai da doua saptamani dlui Basescu(cat mai erau,de fapt pana la turul doi al alegerilor prezidentiale) si apoi va schimba foaia.

Realitatea nu a confirmat cele prevazute de dl.Patriciu si PNL sub impulsul victoriei lui dlui Basescu a preluat puterea ,dl.Tariceanu devenind primul ministru.
Si intr-adevar gruparea Tariceanu-Patriciu a schimbat foia declansand scandalul fara sfarsit dintre palate,dar si in propriul partid,pana la divizarea lui.

Si totusi magnatul are o logica de fier,investitia trebuie sa dea roade,doar suntem in capitalismul oligarh.

O serie de intalniri secrete ale dlui Geoana si a altor lideri PSD cu petroliberalii(Olteanu,Patriciu etc) au pus in practica un plan de contrabalansare a dizidentei liberale,care se baza in mare parte pe pierderea majoritatii parlamentare a PNL,detronarea dlui Tariceanu. Numai ca aici a intervenit taticutzu,cel cu sponsorizarea si pe baza unui PSD criptocomunist si a PC fara doctrina,dl.Tariceanu se simte iar puternic.
Spunea o caricatura a timpului despre Zaroni,cine ma va putea misca de aici(statea pe un fotoliu),cat unchilu meu(P.Groza) este prim-ministru.Parafrazna,cine il va putea urni de aici pe dl.Tariceanu cat taticutzul lui poate face PSD sa joace cum ii canta el.

Asa cum a declarat dl.Diaconescu la TV, intentia de a depune din partea PSD a unei motiouni de cenzura nu mai este la ordinea zilei si fara sprijinul PSD nici nu ar avea sorti de izbanda.
Gratie intelegerii cu acest partid socialist,care in mod evident si,mai ales ca urmare a sponsorizarilor primite,acesta nu mai are interes sa contribue la demolarea PNL Tariceanu.

Argumentul, decisiv este,deci, solidaritatea dintre Dinu Patriciu si corifeii pesedisti. Este limpede ca acum banii dati de catre magnatul petrolului, partidului dlui Mircea Geoana dau roade si arata ca investitia a meritat.

Gruparea Stolojan nu are forta financiara a gruparii Patriciu, pentru ca nu s-au cartelat transpartinic. Nu au facut-o deoarece nu au bani si nici nu vor sa cada sub presiunea altor grupari oligarhice sau de interese.

La bani multi, solidaritati mari. O victorie a gruparii Stoica-Stolojan ar putea slabi aceasta solidaritate transpartinica in care PNL merge alaturi de PSD si PC printr-o fratietate ascunsa.PC nu face nici un secret de a initia o alianta PNL,PC,PSD,numita demagogic Polul social.
Ce o sa spuneti,ca le-ar fi rusine? Slabe sperante,gasesc ei omul sa ideologizeze aceasta alianta(abia asteapta Orban, Atanasiu, Antonescu etc).

Sa nu uitam de alte grupurile de interese transpartinice,de profitori si afaceristi care isi folosesc pozitia si influenta politica pentru a dobindi avantaje economice.

Prin slabirea PNL Tariceanu,marii rechini care au aparut in timpul guvernarii Nastase ar pierde in mod sigur avantajele si interesele, acum protejate de gruparea petroliberala.

Deci in ciuda mimarii opozitiei fata de PSD,partide ca PC,PSD si PNL- Tariceanu se pot uni in momente de criza ,pot evita caderea guvernului sau declansarea de alegeri anticipate.

Se pare ca sub scutul PSD si PC ,gruparea Stolojan nu va putea sa foloseasca avantajul gruparii consistente de deputati liberali care au aderat la platforma,aceasta explicand si cele cateva cedari ale unor deputati care aderasera la platforma.

De asemenea o opozitie in interiorul PNL,inclusiv prin Congresul extraordinar, nu va aduce avantaje platformistilor, grupul oligarh promovand in judete fideli,impartind posturi si recompense la persoane care daca ar schimba macazul le-ar pierde cu siguranta,daca ne gandim doar la cati fosti salariati ai petrolului formeaza astazi structura de conducere centrata si teritotiala a PNL.

Logica si forta evenimentelor a dus pe platformisti la singura solutie valabila si sa formeze PLD si in asociere cu PD sa dea o lovitura electorala grupului oligarh.
Aceasta este insa calea grea si anevoioasa dar singura care ar putea duce la victorie.

octaaa
2006-12-20 11:39:15

Presedintle jucator

Rolul uni presedinte este de a media conflicte politice, de a uni si nu de a dezbina. Basescu ne anuntase de altfel ca va fi un presedinte jucator; insa jocul sau pare a fi unul ilegal si parsiv. Care cred ca dauneaza clasei politice romanesti. Si zic asta pentru ca nu am nicio indoiala ca in spatele grulului lui Stolojan se afla Basescu. Niste oportunisti de altfel...
In tot cazul, PNL-ul are mult de pierdut in urma acestor desprinderi. De altfel putem vedea in sondajele de opinie, care arata ca PNL-ul nu mai este un partid de prim rang, din punct de vedere electoral.
Cred insa ca un partid mare este unul de oportunisti. Cum este PD-ul, cum a fost si este inca PSD-ul si de ce nu PCR la sfarsitul anilor '80. Asa ca de preferat sunt uneori parttidele mici, dar cu o doctrina bine definita si care chiar sa faca legea in partid. Nu oportunismul de 2 lei.

octaaa
2006-12-20 11:53:57

Re: Petrodolarii incep sa devina rentabili

Vasile, poate ca Olteanu si Patriciu s-au intalnit cu Geoana. Probabil ca Patriciu isi dorea ca Nastase sa castige alegerile. Este foarte cunoscuta sponsorizarea lui Patriciu. Si de vina este si el si PNL(pentru ca nu a luat masuri transante), dar si PSD-ul pentru ca a acceptat.
Dar oare Basescu este la cutite cu Geoana? SIncer sa fiu, actualul PSD se afla in relatii de prieteie cu Basescu si PD-ul. Si cu umbra acestora - platformistii. Numirea lui George Maior a fost oare intamplatoare? Rus si Blaga se inteleg rau si isi critica proiectele? Sau Ilie Sarbu si Flutur?
In tot cazul, Basescu si ai lui(democratii si platformistii) se afla in relatii mult mai bune cu actuala conducere a PSD-ului. De asta nici nu ma mai mira lupta impotriva coruptiei de la PSD.Sau cel putin impotriva celor ce il conduc acum.

PS : Unul dintre liberalii cu principii doctrinare si care se ia la cearta cu fiecare ocazie cu Geoana si ai sai este Crin Antonescu.


Si as vrea sa va trimit ceva super haios : http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.video si dati sa vedeti sedinta din 28 iunie 2006. Dati la discursul lui Crin Antonescu ca nu veti regreta. Eu am murit de ras, mai mult decat alaltaieri.

Nixon
2006-12-20 12:01:04

Mici amanunte doctrinare

Un amanunt vital e ca Flutur e un fost membru al PD, inscris in 2000 la PNL. Nu stiu daca nu cumva miscarea a fost planuita dinainte... Ar trebui un articol in care sa aflam pe la ce partide au trecut platformistii inainte de a ajunge in PNL ..

Parerea mea sincera e ca e necesar votul uninominal, sa terminam cu listele acestea infernale prin care ajung in Parlament toti mafiotii... Noi suntem cetateni ai Romaniei si avem dreptul de a ne alege parlamentarii individual, nu liste....

Flutur foloseste prea mult cuvantul "liberalism" pentru un membru al PLD a carui intentie declarata e de a se afilia la Partidul Popular European. Orice doctrina si-ar asuma prea-liberalii lui Stolojan, ei nu merg chiar spre "valorile liberalismului" ci mai curand pe ale altor doctrine.... adera la PPE si recunosc deschis ca nu au nici o legatura cu ALDE etc...

Importat e ca Platformistii sa plece din PNL... Parca plecasera deja.... In fine...

Acum PNL si PLD sunt 2 partide care au doctrine separate... Au alti membri, alt electorat... Eu cred ca trebuie respectat fiecare partid in unitatea proprie... Fiecare partid reprezinta o unitate politica...

PNL-ul e un partid care merita un respect macar pentru apartenenta la guvernarea CDR care a implementat reformele cele mai dure si mai impopulare..... Acum avem crestere de +8% dar in 1996 aveam ceva gen -5%... Atunci era mai greu sa guvernezi.... Unde erau Stolojan si Flutur atunci ? Unde le era liberalismul? Nu era... Ei erau la PSD respectiv la PD....

Si ei critica acum conducerea unui partid la care au aderat ulterior, doar ca sa aiba de unde sa plece cu scandal...

Davidescu vasile
2006-12-20 12:02:39

Re: Presedintle jucator

La 2006-12-20 11:39:15, octaaa a scris:
Poate aveti dreptate,poate nu sunt opiniile dv.
In politica si footbal cam asa stau lucrurile,

Nu spuneam ca Rapidul e echipa mare sau Nu e peste ca stavridul sau echipa ca rapidul.

oricum eu va felicit pentru decenta cu care v-ati prezentat opiniile,ceea ce in anonimatul forumuirilor este o exceptie.

Si spun asta ca in curand apare raquel si prietenii ei care au invatat de la GURU-ul vadim cum se face politica.

octaaa
2006-12-20 12:21:47

Re: Presedintle jucator

Multumesc si eu pentru raspuns. Este o discutie contructiva.

Nixon
2006-12-20 12:23:24

Votul uninominal

In Romania functioneaza votul pe liste... Eu zic ca e o sursa de probleme.... Ar trebui introdus votul uninominal.... Sa votam om cu om.... Eu nici nu stiu cine e deputat de Bucuresti din partea fiecarui partid... (daca sunteti de alta parere, ziceti, nu ma supar)...

Faptul ca parlamentari de la PNL pleaca la PLD nu e ABSOLUT DE LOC acelasi lucru ca si cum PNL ar pierde sustinerea electoratului.... Parlamentarii nu au o relatie directa cu circumscriptia pe care o reprezinta.... Faptul ca ei pleaca nu are un impact direct asupra electoratului PNL.... S-ar putea sa aiba un impact indirect prin impresia oamenilor si mediatizarea agresiva.... Dar nu sunt sigur... (fara injurii, pls) Eu cred ca nu... Dar cel mai bine se va vedea la alegeri....

Oricum votul uniniminal ar rezolva debandada asta... Nu poti sa votezi numai liste... Cand ma uit cine e in PD sau in PSD ma sperii.... Mai auzi ca unul a dat un tun de 50mld euro, pe urma pe unul il cheama Bivolau, pe urma constati ca pe liste se gasesc oameni precum Mitrea pe care nu-l simpatizeaza nimeni, probabil nici PSD-istii... Listele sunt pline de securisti etc...


octaaa
2006-12-20 12:24:43

Re: Presedintle jucator

Davidescu Vasile, si eu va felicit pentru decenta comentarilor.

octaaa
2006-12-20 12:33:08

Re: Petrodolarii incep sa devina rentabili

Cat despre grupurile de interese economic, si despre grupurile de putere politice(care se intersecteaza de multe ori) bantuie si PNL-ul si PSD-ul.
SI serios, am uneori impresia ca politica o fac aceste grupuri. SI ca certurile si fratiile politice sunt dirijate de interesele acestora.
Gandind retroactiv observ ca Patricu facea mai cu seama jocurile lui Nastase in timpul campaniei electorale.
La fel, observ ca si Basescu nu critica coruptia la nivel general ci ca tunurile sale justitiare aveau doar anumite tinte. Nu PSD-ul era dusmanul sau. Nu "sistemul ticalosit" al PSD. Ci Nastase si unii apropiati de-ai lui Iliescu.

Shadow
2006-12-20 15:51:38

Re: Petrodolarii incep sa devina rentabili

> Petrodolarii incep sa devina rentabili
> Se stie ca dl.Patriciu a sponsorizat in campania electorala PSD,mizand
> petrolifer.

Asa cum a sponsorizat si pd-ul la primaria bucurestiului tot pt a-si proteja "interesele".

> In plina campanie electorala din 2004,Dl.Patriciu spunea ca mai da

E chiar "paralel" ce spunea un simplu "membru" de partid si nu un "lider". Nici macar nu tin minte ce spunea patriciu ca nu il "urmaream". Nu exista si nu exista pt electorat. In schimb nu pot sa nu uit ce promiteau unii si altii "din prima liga". Exemple:
- spaga eads
- spaga bechtell
- furtul alegerilor
etc
Chestii care au "disparut ca magarii in ceata" din "suma de argumente" utilizate la acea vreme.

> Realitatea nu a confirmat cele prevazute de dl.Patriciu si PNL sub
> divizarea lui.

Gruparea "tariceanu -patriciu" fara argumente si/sau probe ca asa se poarta la ss la pld. Aveti date si probe ca tariceanu este "platit" de patriciu? Aveti probe ca guvernul i-a oferit lui patriciu ceva? Comparativ "suportului" firmulitelor" capusa de la energie sau de la transporturi, mapn, interne si mediu?

> Si totusi magnatul are o logica de fier,investitia trebuie sa dea
> roade,doar suntem in capitalismul oligarh.

Asta e unul din stilurile de "argumente" pe care le foloseste nea vasile. Oricine "investeste" in ceva fie acel ceva afacere, politic, social, etc se asteapta sa si castige. Nu apartine "oligarhismului" numai.

> O serie de intalniri secrete ale dlui Geoana si a altor lideri PSD cu
> petroliberalii(Olteanu,Patriciu etc) au pus in practica un plan de

Asa cum o serie de intalniri secrete pd-psd sau 3 coceni-psd la "crasma" au dat deja seful la sri. Aveti probe de "intalnirile" alea nea vasile si eventual ce s-a discutat la ele daca tot sunt "secrete"? Nope "probele" nu tin de "argument".

> Numai ca aici a intervenit taticutzu,cel cu sponsorizarea si pe baza
> unui PSD criptocomunist si a PC fara doctrina,dl.Tariceanu se simte
> iar puternic.

PC ca si PLD sunt fara doctrina. Intamplator PC a trecut printr-un "ciur" electoral in care au stiut cu cine sa se alieze ca sa poata sa intre in parlament, din cate stiu pld nu a trecut inca "proba electorala" dar "democratic" ei au "reprezentare" in parlament. Sa nu uit ca din grupul de pld-isti din parlament unul singur are "reprezentare" acolo si ala e cel care a fost independent restul sunt veniti "pe liste" ale unui alt partid/alianta(migratie politica). Stiu nu se poate "face politica" decat cand esti "la bucate".

> Spunea o caricatura a timpului despre Zaroni,cine ma va putea misca de
> cat taticutzul lui poate face PSD sa joace cum ii canta el.

Nu prea cunosti psd-ul in "lupta matale" de a-l dovedi pe tariceanu. Aia nu prea "joaca" dupa cum li se canta ci e cam "invers". PSD la putere inseamna 0 grade de libertate de "joaca" pt "tatuca" de la 3 coceni. E drept ca "la pld" unde "stalpul" de baza este admirator psd declarat de ani de zile nu le "trece prin tartacuta".

> Asa cum a declarat dl.Diaconescu la TV, intentia de a depune din
> partea PSD a unei motiouni de cenzura nu mai este la ordinea zilei si
> Gratie intelegerii cu acest partid socialist,care in mod evident
> interes sa contribue la demolarea PNL Tariceanu.

Exista deja o motiune de cenzura depusa de psd pt CEC. Orice "logica" ar spune ca partidul care "conduce dansul" este cel "mai mare" intr-o relatie "in doi" sau chiar in "trei". Ori intre pnl si psd psd-ul e mai mare si inca bine. Deci "demolarea lui Tariceanu" nu este "interesul imediat" cat interesul de a "prelua guvernarea" care sa-i puna "zabala" presedintelui jucator.
E drept ca nu am de ce sa cer "logica" de unde nu e.

> Argumentul, decisiv este,deci, solidaritatea dintre Dinu Patriciu si
> corifeii pesedisti. Este limpede ca acum banii dati de catre magnatul
> petrolului, partidului dlui Mircea Geoana dau roade si arata ca

Argumentul decisiv al matale "cade" imediat. Nu exista "bogatan" in lume in stare sa cumpere "nucleul dur" al psd constituit din baroni si baronei. Singura "moneda" de interes pt ei este "puterea". Nu ar da-o pt tot petrolul lui patriciu.

> Gruparea Stolojan nu are forta financiara a gruparii Patriciu, pentru
> ca nu s-au cartelat transpartinic. Nu au facut-o deoarece nu au bani
> si nici nu vor sa cada sub presiunea altor grupari oligarhice sau de
> interese.

PLD e "cartelat" transpartinic de nu se poate. Stolo e amestecat la greu in tot ce tine de afacerile tofan cu armata si nu numai. Este amestecat si in rafo, energetica, etc. Stoica este "uns" cu toate "alifiile" banilor murdari asa cum le sta "bine" politicienilor romani. Stolo este sub presiunea directa a intereselor tofan si a baronilor din mapn. Deci "argumentul" potrivit caruia "nu au forta financiara", nu sunt "cartelati" transpartinic si ca "nu vor" sa cada sub presiunea "loby-urilor"(ce dragutzi) dar vor "puterea cu orice pret" nu e argument doar patetism.

> La bani multi, solidaritati mari. O victorie a gruparii
> Stoica-Stolojan ar putea slabi aceasta solidaritate transpartinica in
> care PNL merge alaturi de PSD si PC printr-o fratietate ascunsa.PC nu
> face nici un secret de a initia o alianta PNL,PC,PSD,numita demagogic
> Polul social.

Vezi ca "polul social" este al lui ilici + forta democrata a lui roman si a ramas la stadiul de "proiect". Ori cu "polul social" merg perfect explicatiile lui stolo din "fituica" referitoare la pensii. Alea in care se contrazice singur.

> Ce o sa spuneti,ca le-ar fi rusine? Slabe sperante,gasesc ei omul sa
> dobindi avantaje economice.

Normal sa nu ii uitam pe cei mai "puternici" si "intangibili" de catre justitie. Loby-ul de la 3 coceni cu interese in rafo, autostrazi, energie, armata, interne, mediu.

> Prin slabirea PNL Tariceanu,marii rechini care au aparut in timpul
> guvernarii Nastase ar pierde in mod sigur avantajele si interesele,
> sau declansarea de alegeri anticipate.

Exemple de "avantaje" protejate de tariceanu ai? Ca daca nu. Se cheama minciuna.

> Se pare ca sub scutul PSD si PC ,gruparea Stolojan nu va putea sa
> deputati care aderasera la platforma.

Vai de mine ce "esplicatiune" savanta. Pierderea de 20% din "gruparea" semnatoare e datorata lipsei de "masini" si secretare necedate de vacaroiu. Ca doar activitatea "marelui grup" e conditionata de asa ceva. Sa fim seriosi. Activitatea noului grup ar trebui conditionata de "competente" (sa intreb care????).

> De asemenea o opozitie in interiorul PNL,inclusiv prin Congresul
> doar la cati fosti salariati ai petrolului formeaza astazi structura
> de conducere centrata si teritotiala a PNL.

Pe cat pariezi nea vasile ca numarul de angajati din ministerele pd, presedentie si anexe pd depaseste numarul de angajati ai lui patriciu? Asta asa ca sa vezi ce "greutate" are "non argumentul" matale(cf caruia toti angajatii lui patriciu sunt cumparati de acesta).

> Logica si forta evenimentelor a dus pe platformisti la singura solutie
> duce la victorie.

Abia astept sa-i vad uniti poate descopera si ceva "doctrine", daca nu nu e bai ca peste un an doi schimba iar "stanga dreapta" dupa cum cere legea "oportunismului" pd. Si sa nu uit "grupul oligarh" de la 3 coceni-pd este "benign".

octaaa
2006-12-20 16:40:56

Re: Mici amanunte doctrinare

Nu, nu era nimic planificat din 2000. Nu avea cum sa fie. Cat despre moralitatea lor am inca suspiciuni.
Despre faptul ca nu au fost si ei la CDR nu mi se pare ciudat. Acum ce, trebuie sa ii aducem pe Patriciu si Catarama in prim plan, caci din cate imi amintesc erau vicepresedinti PNL pe vremea aia. Iar daca ar fi sa gandesc pe rationamentul tau, si Valeriu Stoica are merite marete(ca ministru a fost mai longeviv decat Tariceanu sau Pantis).

mikele durul
2006-12-20 21:25:00

Re: Aceasta este insa calea grea si anevoioasa dar singura care ar putea duce la victorie."

La 2006-12-20 00:22:43, Davidescu vasile a scris:

> Petrodolarii incep sa devina rentabili
> Se stie ca dl.Patriciu a sponsorizat in campania electorala PSD,mizand
> pe victoria in alegeri a socialistilor si a Dlui.Nastase,sub a caror
> putere si obladuire,de fapt, si-a pus bazele imperiului sau
> petrolifer.
>
> In plina campanie electorala din 2004,Dl.Patriciu spunea ca mai da
> doua saptamani dlui Basescu(cat mai erau,de fapt pana la turul doi al
> alegerilor prezidentiale) si apoi va schimba foaia.
>
> Realitatea nu a confirmat cele prevazute de dl.Patriciu si PNL sub
> impulsul victoriei lui dlui Basescu a preluat puterea ,dl.Tariceanu
> devenind primul ministru.
> Si intr-adevar gruparea Tariceanu-Patriciu a schimbat foia declansand
> scandalul fara sfarsit dintre palate,dar si in propriul partid,pana la
> divizarea lui.
>
> Si totusi magnatul are o logica de fier,investitia trebuie sa dea
> roade,doar suntem in capitalismul oligarh.
>
> O serie de intalniri secrete ale dlui Geoana si a altor lideri PSD cu
> petroliberalii(Olteanu,Patriciu etc) au pus in practica un plan de
> contrabalansare a dizidentei liberale,care se baza in mare parte pe
> pierderea majoritatii parlamentare a PNL,detronarea dlui Tariceanu.
> Numai ca aici a intervenit taticutzu,cel cu sponsorizarea si pe baza
> unui PSD criptocomunist si a PC fara doctrina,dl.Tariceanu se simte
> iar puternic.
> Spunea o caricatura a timpului despre Zaroni,cine ma va putea misca de
> aici(statea pe un fotoliu),cat unchilu meu(P.Groza) este
> prim-ministru.Parafrazna,cine il va putea urni de aici pe dl.Tariceanu
> cat taticutzul lui poate face PSD sa joace cum ii canta el.
>
> Asa cum a declarat dl.Diaconescu la TV, intentia de a depune din
> partea PSD a unei motiouni de cenzura nu mai este la ordinea zilei si
> fara sprijinul PSD nici nu ar avea sorti de izbanda.
> Gratie intelegerii cu acest partid socialist,care in mod evident
> si,mai ales ca urmare a sponsorizarilor primite,acesta nu mai are
> interes sa contribue la demolarea PNL Tariceanu.
>
> Argumentul, decisiv este,deci, solidaritatea dintre Dinu Patriciu si
> corifeii pesedisti. Este limpede ca acum banii dati de catre magnatul
> petrolului, partidului dlui Mircea Geoana dau roade si arata ca
> investitia a meritat.
>
> Gruparea Stolojan nu are forta financiara a gruparii Patriciu, pentru
> ca nu s-au cartelat transpartinic. Nu au facut-o deoarece nu au bani
> si nici nu vor sa cada sub presiunea altor grupari oligarhice sau de
> interese.
>
> La bani multi, solidaritati mari. O victorie a gruparii
> Stoica-Stolojan ar putea slabi aceasta solidaritate transpartinica in
> care PNL merge alaturi de PSD si PC printr-o fratietate ascunsa.PC nu
> face nici un secret de a initia o alianta PNL,PC,PSD,numita demagogic
> Polul social.
> Ce o sa spuneti,ca le-ar fi rusine? Slabe sperante,gasesc ei omul sa
> ideologizeze aceasta alianta(abia asteapta Orban, Atanasiu, Antonescu
> etc).
>
> Sa nu uitam de alte grupurile de interese transpartinice,de profitori
> si afaceristi care isi folosesc pozitia si influenta politica pentru a
> dobindi avantaje economice.
>
> Prin slabirea PNL Tariceanu,marii rechini care au aparut in timpul
> guvernarii Nastase ar pierde in mod sigur avantajele si interesele,
> acum protejate de gruparea petroliberala.
>
> Deci in ciuda mimarii opozitiei fata de PSD,partide ca PC,PSD si PNL-
> Tariceanu se pot uni in momente de criza ,pot evita caderea guvernului
> sau declansarea de alegeri anticipate.
>
> Se pare ca sub scutul PSD si PC ,gruparea Stolojan nu va putea sa
> foloseasca avantajul gruparii consistente de deputati liberali care au
> aderat la platforma,aceasta explicand si cele cateva cedari ale unor
> deputati care aderasera la platforma.
>
> De asemenea o opozitie in interiorul PNL,inclusiv prin Congresul
> extraordinar, nu va aduce avantaje platformistilor, grupul oligarh
> promovand in judete fideli,impartind posturi si recompense la persoane
> care daca ar schimba macazul le-ar pierde cu siguranta,daca ne gandim
> doar la cati fosti salariati ai petrolului formeaza astazi structura
> de conducere centrata si teritotiala a PNL.
>
> Logica si forta evenimentelor a dus pe platformisti la singura solutie
> valabila si sa formeze PLD si in asociere cu PD sa dea o lovitura
> electorala grupului oligarh.
> Aceasta este insa calea grea si anevoioasa dar singura care ar putea
> duce la victorie.
>
>
> Victoria frustratilor din PNL care vor functii de conducere si un partid PERSONAL al Marinelului prin unirea cu PD. Eu zic ca Platformistii sa nu spuna Hop pana nu sar parleazul. Sa vedem daca se pot infiinta in mod legal.

mikele durul
2006-12-20 21:38:05

Proverb pentru Platformisti : Capra raioasa tine coada in sus.

Dupa ce ca sunt niste veleitari si frustrati mai au si pretentia ca fac parte din alianta DA , uitand ca exista un protocol care prevede clar doua partide , PNL si PD .Vor sa inceapa activitatea printr-o ilegalitate atat ei cat si fratiorii din PD. Vor fi taxati foarte dur atat de electorat cat si de Lege.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01725 sec.