Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-20

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

alex123
2006-12-20 01:17:46

M-a uns la inima articolul asta.

Ana si Boborul il dau gata pe Ionita "chioru' ".

Vasco da Gama
2006-12-20 02:05:02

Sorin Ionita cred ca greseste.

Greseste cand spune <nivelul de trai a crescut peste tot, veniturile per capita sunt la maximum istoric, protectia sociala e decenta>. Daca scade personajele gen Top 300, renunta la indragitul benchmark '89, si reface analiza, s-ar putea sa-i dea un rezultat diferit ( doar n-o sa-i sugerez ceva empiric de genul sa caste ochii in jur, un pic de respect pentru un absolvent al Georgetwon, unde s-au mai scolit si oaresce romani care trebuiau sa se scoleasca...).

Asa ca de-aici si <sloganele redistributive>, dom' Ionita, care in alte ordine de idei nu lipsesc si din alte tari mai dezvoltate ca Romania. Stiu destui de catre cine si pentru cine a fost facut SNSPAul, si inteleg destui obligatiile care decurg, dar mai usor cu ditirambii, totusi...

Revenind la ce spune autorul, nu neg valoarea de adevar a tezei ca poporul nu traieste doar material, spun doar ca materialul acela se vede bine numai de la SNSPA si in statisticile acelea facute pe servetele ca sa dea cum trebuie.

Turambar
2006-12-20 06:51:35

He he... :)

Intr-adevar, articolul este bine frazat, gustos, zemos, convingator, si da seama de o logica a inimii ce de multe ori este ignorata de politicienii noshtri lemnoshi.

Insa nici Sorin nu e departe de adevar, stimabililor. Si nu ma sprijin in afirmatia mea pe statisticile seci, poate masluite, poate prost culese, ci vin cu acelasi tip de argumente ca ale lui Dan Ciachir: corasonul. La mine, corasonul ochiului.

Duceti-va in orice supermarket din Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Iasi etc (un oras mare - you name it) si veti vedea o viermuiala constanta de zeci de mii de oameni zilnic - repet: zeci de mii ZILNIC - care cheltuie intr-o veselie apocaliptica.

Mai mult: dati-va un pic cu masina pe meleagurile patriei si uitati-va la cat se construieste. Din nou: zeci de mii, poate sute de mii de romani care au bani pentru asa ceva. Si aici nu mai aveti puterea argumentului "personajele gen Top 300". Ar trebui sa ziceti "personajele gen Top 300 de mii".

Daca nici asta nu e crestere a nivelului de trai, inseamna ca aveti ochi (si ochelari) de cal, stimabililor si poate vreti sa stati cu tot dinadinsul in retorica catastrofica (cu cacofonia voit facuta, ca sa nu cream confuzii). Sau poate va place catastrofa. Sau poate aveti nevoie de catastrofa mediatica.

Sau - who knows? - poate aveti o sarcina in a propavadui catastrofa nationala, la fel cum poate si Sorin are o sarcina in a arata maretzele realizari ale patriei noastre post-socialiste Republica Capitalista Romania (cacofonie din nou voit asumata).

Cu aplecare spre corasonul retoric (si spre cele 3 miliarde de euro care au intrat in tara in ultimele trei luni de zile, ca sa ma folosesc totusi si de statistici)

Al Dvs.
Turambar
aka
Mirel Palada

Raquel
2006-12-20 10:08:08

Sorin Ionita, omniprezentul "analist" de serviciu de la Realitatea TV, bate campii !

Unde naiba a vazut el protectia aia sociala decenta si cresterea nivelului de trai ?! Poate la slujbasii lui Soros, pe ale carui statele de plata semneaza !
Cat priveste "populismul panicard" ar trebui sa se uite in ograda Cotrocenilor, de unde sunt lansate cele mai agresive teme populiste chiar de catre idolul dlui Ionita, cel pe care il lauda tot timpul.

the
2006-12-20 16:53:58

haina si intelectul

" ...este un tanar cu aspect de intelectual occidental, corect imbracat, bine crescut, prompt in reactii fara sa fie agresiv..."

... aspectul asta de intelectual si cel de buna crestere, il au cateva sute de mii de voiajori comerciali care vand fotocopiatoare, piramidoane sau suruburi.
Bine ca nu se apuca toti de analize socio-financiare ...

Raquel
2006-12-20 19:10:46

Re: haina si intelectul

nu stiu cand l-a vazut dl.Ciachir pe Sorin Ionita "corect imbracat", caci apare tot timpul la Realitatea TV intr-o camasa(se pare ca aceeasi) cadrilata.
Niciodata nu l-am vazut cu un scaou pe el, si credeti-ma ca apare mai des decat as vrea sa-l vad.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00702 sec.