Ziua Logo
  Nr. 3808 de sambata, 16 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2006-12-16
M_D_L (...@email.ro, IP: 86.124.214...)
2006-12-16 23:29
Domnule Adrian v.D.

Ati uitat sa va referiti si la economiile capitaliste din coloniile din America de Sud, unde domnesc cele mai crunte dictaturi si unde se intalneste cea mai crasa inegalitate sociala. Sa nu uitam ca acele regimuri sunt mentinute la putere tocmai de marea democratie SUA, pe care o aparati cu strasnicie. Exemplul cu fotbalistii este cel mai prost pe care puteati sa mi-l dati. Stim cu totii, ca cei de la putere au interesul sa mentina prostimea cu atentia indreptata spre circ si tot felul de spectacole si de asta se acorda si sume mari de bani dar si un mare interes sportivilor, cantaretilor, actorilor, etc. Trebuie ca salariatul simplu sa nu se gandeasca la problemele fundamentale, care ar putea afecta pozitia dominanta in societate, a paturii bogate. Cat despre averile facute prin sacrificii, prin eforturi deosebite, astea sunt in povestile frumoase despre capitalism. Nici in tarile occidentale nu s-au facut averi cinstit, decat in cazuri extrem de rare si in faza de inceput. La noi nici atat. Eu locuiesc aici si stiu mai bine cum au ajuns cei mai multi milionari. Majoritatea sunt fosti gestionari de magazine, sefi de sala la restaurante, benzinari, fosti directori sau persoane cu functii de raspundere, securisti, informatori, spioni si sabotori, tot soiul de smecheri, care au furat din greu pe timpul comunistilor, ba unii au primit si fonduri nerambursabile la inceputul anilor '90. Cunosc cazuri concrete (numeroase), de indivizi care au devenit milionari si care nu stiu ce este munca. Stiti proverbul: Daca muncesc n-am timp sa mai si castig. Cei care erau invatati cu munca, in primul rand nu au avut bani ca sa-si deschida firme, pentru ca traiau din salariu, care era calculat sa-ti ajunga fix pentru chirie, imbracaminte si mancare. Si pe timpul lui Ceausescu erau milionari (din categoriile enumerate anterior), dar nu puteau iesi cu banii la vedere. Puterile care au pregatit si realizat loviturile de stat din Europa de Est, aveau nevoie de o patura de paraziti, care sa apere noul regim instalat.
N-au fost create conditiile pentru ca indivizii cinstiti, bine pregatiti sa poata sa deschida firme in domeniul productiv. Dimpotriva, s-au pus tot felul de piedici, impozite si nu s-au creat facilitati pentru dezvoltarea productiei. Firmele care exista, majoritatea capuseaza sectorul de stat, furand impreuna cu cei care organizeaza licitatiile pentru atribuirea contractelor, sau se ocupa cu specula in diverse forme. Puterile coloniale n-au interesul sa ne dezvoltam noi. Ganditi-va cum ar fi aratat acum agricultura, daca uzinele constructoare de masini ar fi fost puse sa sprijine micii producatori cu tot felul de utilaje, la preturi mici, putin peste cel de fabricatie, si nu ar fi fost distruse. Se puteau da si credite pe termen lung, cu dobanzi mici, asa cum au facut sarbii pe vremea lui Tito, ca sa dezvolte fermele agricole. Interesul celor de la conducere este sa-i falimenteze pe tarani, ca sa-i deposedeze de terenuri. Stiti ca exista un mare interes din partea conationalilor dumneavoastra pentru terenurile agricole din Romania.
Vorbiti despre Internet, de parca toate inventiile tehnice s-au facut in Vest si de catre un anumit popor. Uitati ca si rusii erau destul de tari in multe domenii, ca, chinezii erau foarte avansati cand europenii traiau in paduri, ca algebra au inventat-o indienii, etc.
Va este necaz ca nu ne puteti supune total si mai exista unii care nu va iau in seama.
In privinta integrarii in UE (Uniunea Coloniala), singurul lucru bun este ca din cauza saraciei de la noi (rezultata ca urmare a distrugerii economiei, dupa anul 1990), romanii vor pleca masiv la lucru in tarile Vest-Europene, vor invata limbi straine si poate vor deveni mai smecheri. Nimeni nu crede ca UE va rezista pe termen lung, din cauza numeroaselor contradictii initiale.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nistorescu si-a gasit a patra jumatate (3333 afisari)
 Fusereala (2996 afisari)
 CIA si asasinarea lui Robert Kennedy (2955 afisari)
 Romania in cumpana istoriei (2410 afisari)
 De ce nu avem nevoie de raportul Tismaneanu (2331 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00823 sec.