Ziua Logo
  Nr. 3803 de luni, 11 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2006-12-11

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Suca Moromete
2006-12-11 00:57:03

Poate va mor ambidoi Carmacii, ramane Varujan Boss la PNL si va arde pe totzi

Nu-i corect. Sa se calce-n Mobre, ca la cutite n-are Tariceanu nicio sansa.

bibi Ionescu
2006-12-11 02:20:09

sa stii ca ai dreptate Tovarase Moromete.

Ca matale sunt multi in Romania. Daca ma gindesc bine cam de prin 1965. Oricum seful matale Stolojan o sa iti traga teapa. Nu e la prima actiune de acest gen.
Si pe urma Stolojan, Basescu si partidul lui sunt partide de centru dreapta cum sunt eu popa tuns.
Sa traiti bine domn Moromete!

Nixon
2006-12-11 09:03:32

Ce vor platformistii?

Intai, vreau sa va rog: fara injurii, am obosit de comentariile stupide ale unora de pe forum, adolescenti sau ce or fi ei, care sar imediat cu injurii, glume proaste, fac jocuri de cuvinte, imi dau sfaturi sarcastice, fac bascalie.... Si toate astea fara a urma vreun argument oarecare... Daca vreti sa imi dati o astfel de replica, mai bine nu cititi ce e mai jos...

Eu nu inteleg care sunt acuzele lui Stolojan care l-au determinat sa provoace criza. Platformistii au acuzat orice, inclusiv operatia la picior a lui Tariceanu. Mie mi se pare ca nu revendicari clare. Nu au spus niciodata de exemplu ca guvernul Tariceanu e un guvern neperformant.. E chiar ciudat… Nu au formulat nici o critica serioasa. Cert e insa ca de dat cu pietre dau fara nici o economie.

Platformistii sunt mult pera vehementi pentru niste oameni care nu au nimic de reprosat guvernului.. Chiar i-as fi inteles, daca de exemplu guvernul ar fi facut greseli serioase, sau daca ar fi dus politici gresite...

IL VALACHO
2006-12-11 10:14:31

EXISTA GARANTII.........NU, NU EXISTA!

CINE POATE GARANTA CA , IN CAZUL ALEGERILOR ANTICIPATE,NOUA COALITIE GUVERNAMENTALA,FARA PNL, VA FI MAI BUNA DECIT PRECEDENTELE COALITII? NIMENI.
SI ASTA PTR. CA EU(NU SINT SINGURUL) NU AM INCREDERE NICI IN STOLOJAN SI NICI IN CEI CARE AU PROVOCAT FRACTURA PNL. NU POT AVE INCREDERE IN NICI O PERSOANA POLITICA ACTUALA DIN ROMANIA,DIN INDIFERENT CE PARTID SAU GRUPARE POLITICA FACE PARTE. SI SA VA EXPLIC DE CE.
NIMENI PINA ACUM,NU S-A REFERIT VREODATA LA NEVOILE POPULATIEI D RIND SI LA FELUL IN CARE TREBUIE LUCRAT PTR. A AMELIORA SITUATIA MILIOANELOR DE ROMANI. NIMENI NU S-A REFERIT PINA ACUM LA CUM TREBUIE LUCRAT,LA CE AVEM DE FACUT PTR. A PASTRA INDEPENDENTA ECONOMICA ATARII,IN RELATIILE CU INVESTITORII STRAINI.NIMENI NU CONSIDERA CA CEI CARE AU DAT INDUSTRIA ENERGETICA A ROMANIEI PE MIINI STRAINE SI IN MARE DEZAVANTAJ FINANCIAR , AR TREBUI ANCHETATI SI DEFERITI JUSTITIEI,IAR CONTRACTELE DE PRIVATIZARE A ACESTOR INDUSTRII SA FIE RENEGOCIATE IN INTERESUL ROMANIEI.
CREDETI CA STOLOJAN & COMPANIA VA FACE CEVA IN PLUS FATA DE CEILALTI? SINT SIGUR CA NU. CA SI CELORLALTI, NU LE PASA NICI DE POPULATIE SI NICI DE INTERESELE TARII. CA SI CELORLALTI, LE VA FRICA SA ATACE FONDUL PTOBLEMELOR,LE VA FI TEAMA SA NU "DERANJEZE" ORGANIZATIILE EUROPENE, COMPANII AUSTRIECE,GERMANE,FRANCEZE, ENGLEZE SAU SPANILOE CARE AU INVESTIT IN ROMANIA,CARE AU ACAPARAT O SERIE DE INTREPRINDERI ROMANESTI PE NIMIC,UNELE DE IMPORTANTA STRATEGICA PTR. TARA.
PTR. CA DACA II DERANJEAZA PE ASTIA,INFLUENTA LOR LA UE ESTE MARE SI POATE FI EXTREM DE NEPLACUTA PTR. ROMANIA, CARE NICI MACAR NU A INTRAT IN UE.
DACA AU LUAT PUTEREA(SINT LA GUVERNARE) ESTE APROAPE SIGUR CA NU LE VA MAI PASA DE NIMENI SI DE NIMIC(MA REFER LA STOLOJAN SI GRUPUL LUI).RAMINE CA VIITORUL APROPIAT SA CONFIRME SAU NU PAREREA ME.

Nixon
2006-12-11 12:20:47

Re: EXISTA GARANTII.........NU, NU EXISTA!

Corect, indiferent cine vine la guvernare are interese proprii, care nu coincid niciodata cu nevoile populatiei. Parlamentarii si politicienii in general sunt in majoritate corupti. Sunt numerosi parlamentari care au fost la CDR, pe urma au trecut la PSD, iar acum au ajuns prin Alianta DA la fel de usor. Politicienii trec de la PSD la PD pe urma la PNL pe urma iar la PSD iar apoi la PC ( ca DIP). Ceea ce poate schimba ceva e poate votul uninominal. Asa, pe liste poate sa fie oricine, ca doar asa au ajuns parlamentari Bivolaru sau altii ca el.

Shadow
2006-12-11 12:28:10

Re: Ce vor platformistii? eh vrei si tu acuma sa afli ce vor

Puterea asta vor.

Fara injurii. E "public" omule. Deci te poti astepta la orice.

> Eu nu inteleg care sunt acuzele lui Stolojan care l-au determinat sa
> provoace criza. Platformistii au acuzat orice, inclusiv operatia la
> picior a lui Tariceanu. Mie mi se pare ca nu revendicari clare. Nu au
> spus niciodata de exemplu ca guvernul Tariceanu e un guvern
> neperformant.. E chiar ciudat… Nu au formulat nici o critica
> serioasa. Cert e insa ca de dat cu pietre dau fara nici o economie.

Astea ar fi in "linii mari" reprosurile platformiste:
1. Nefuzionarea pnl in partidul "popular" prezidential
2. Audienta PNL la doar 5-10% din electorat
3. Confuzie doctrinara
4. Management "altfel" decat cel al "fituicarilor"
5. Pierdere de initiativa in elaborarea de strategii economice si sociale.
6. Pierderea democratiei in partid
7. Ratarea reformei administrative

Sa le iau pe rand
1. Mare suparare mare ca a ramas "vehiculul" prezidential (pardon al fortelor de dreapta) fara "motor" si doar cu "vaslele" de la pd nu "merge" ci "sta"(puturosenie mare la vaslele alea).
2. Audienta falsa demonstrata chiar de constructia "bugetara" as spune poate chiar prea darnica. Ce are insa stolo cu asta cand nu exista nici un merit al cabinetului actual ci doar o "conjunctura economica favorabila".
3. Asta e "colosala". Cei care nu au "constructie doctrinara" ii acuza pe ceilalti ca "refuza" sa si-o piarda in marea "dreapta inventata" populara a PD. Sa nu uit ca ceilalalt aliat ai acestei "drepte" este doar partidul lui becali. "Dreapta de dreapta dar simpla sora a lui stanga"(intelegi ce vrei din asta :pp).
4. Management "organizational" al fostului lider "dat bolnav" inlocuit cu managementul "arbitrar" al actualului vezi Doamne. Ultimul isi propunea "proprii" sai oameni asa cum o face actualul, la unii e "de bine" la alti "de rau". Ca nu au idee ce e aia management nici unii din "semnatarii fituicii" nu ma mira. In fond cuvantul "da bine in fraza"(modern) si asta "conteaza". Mai bagam "implementare" sau "sinergie" si suntem "docti".

5. Nu ma prind care e pierderea de "initiativa". Sau cand au "avut initiativa". Nu de alta dar ambele "domenii" si economicul si socialul trece mai devreme sau mai tarziu tot prin parlament. Sa nu uit ca asa "stramb" cum este fondul proprietatea de exemplu este prima data cand un guvern incearca sa gaseasca o modalitate de "retrocedare" fara sa apeleze direct la "recursul in anulare"(ori asta inseamna initiativa).
Sa nu uit ca este pt prima data cand un guvern incearca sa "organizeze" un sistem de pensii privat pe langa cele "de stat". Nu neaparat "perfect" explicate sau "gandite" dar o incercare de a schimba ceva acolo unde nu se schimba nimic de aproape 50 de ani(si asta e tot initiativa).

6. Pierdere democratiei in partid pt ca pe "dansii" i-au exclus organizatiile din care faceau parte si nu au fost considerati "VIP-uri". Curat "nedemocratic" nu-i asa? Mai ales ca au "probat" atat stolo cat si stoica o "prezenta" NULA la sedintele organizatiilor din care faceau parte(unul nu gasea nici usa deh).

7. S-a "ratat" reforma adminsitrativa pt ca a fost "temporizata". E pt prima data cand aflu ca s-a "ratat" pt ca e "mai lenta". E drept ca nu se face reforma adminsitrativa nici cand ai calamitati in tara, nici cand e vara si vacanta parlamentara, si nicidecum cand "colegul aliat" se grabeste sa "cumpere" cati primari poate de la alte partide(doar autonomia aia locala "inseamna in primul rand" bani pt partid nu). Sa zic ca nici "migrarea politica " nu era "acceptata" in protocolul DA dar "stolo nu gaseste" anormal ca este incalcat acest punc? E bine totusi ca si "incercarea" lui tariceanu de a reduce nr de secretari de stat cu 30% este "aiurea" si "birocratic" si "neliberal" ca nu este "analizata" de un specialist ca stolo.

Imi plac explicatiile "istorice" ale "fituicarilor" in care in "guvernarea CDR" nu se face nici cea mai mica "referire" la aliatul pd si rolul sau "de aliat" chit ca nu era de dreapta. Ai zice ca "lipsa de unitate si de coerenta a guvernarii CDR" li se imputa doar PNT, PNL, UDMR si USD, crizele PD erau "normale". Astia fiind cei in care pnl-ul "adevarat" si "doctrinar" urma sa se "dizolve". Ciudata lipsa de logica.

Exemple de "doctrina" a la stolojan:

1. Un prim ministru trebuie sa accepte "orice" fuziune in "orice conditii"(chit ca ele se "schimba" precum "chiloteii". Adica pd in loc sa "treaca la fuziune" cu pnl pe "curentul liberal" trece "scurt intr-o buna dimneata" pana in pranz in curentul popular de la social democratie. Sa nu uit ca nu exista nici macar o "intrebare" la nivelul membrilor pd, un vot, ceva care sa "probeze" democratia "aliatului" in care trebuie "musai" sa se "dizolve".
2. Un prim ministru trebuie musai sa se deplaseze personal in zonele calamitate ca "nu-i asa" romanilor le place sa fie "mintiti frumos". Nu scapam de "populismul" asta gaunos nici de frica cu asa "specimene" de "politicieni". Nici macar cand "cad podurile" construite populist in "hei rupism" original nu "produce valuri".
3. Neimplicarea in "rezolvarea de greve" a "primului ministru. In mod clar si mie acasa daca mi se sparge o teava astept sa se deplaseze "primul" sa mi-o repare sau macar sa ma mangaie pe crestet si sa-mi spuna cum sa o repar. Sa nu uit ca "evazionismul" profesorilor se referea la "impozitarea" lor. Adica "unii muma" altii "ciuma". Ca asa e in tenis. Tipic discurs socalist al lui stolo si nicidecum "liberal".
4. Neimplicarea in "aviara" ca "coordonator". Buna "scuza" doar ca a fost cam pe "dos". Presedintele "plangadu-se" de proasta "coordonare"(deci exista "oarece"). Deh daca nu ii apartinea lui "coordonarea asta".

Sa vedem demonstratia cu "pensiile" si aberatiile pe care le poate "sustine" unul care "cica" este economist.

Spune ca cotele de asigurare sociala sunt mari si trebuie reduse dar in acelasi timp sustine ca pensionarii care nu se incadreaza in varsta pt pensii private sunt condamnati la saracie din cauza ca resursele asigurarilor sociale sunt "insuficiente". E tare nu?

Adauga la asta:
- un bla bla ca sunt multi romani care lucreaza in strainatate si un alt
- bla bla ca sunt cateva categorii cu "pensii privilegiate"(adevarat). E cazul celor din MAPN si MI + MJ. Sa vad si eu cum ii "trage in banda" pe acestia stolo la un loc cu muritorii de rand.

Si mai sunt o gramada de "tampenii" in "fituica" lui stolo. Sunt prea multe pt a le scrie pe toate.

> Platformistii sunt mult pera vehementi pentru niste oameni care nu au
> nimic de reprosat guvernului.. Chiar i-as fi inteles, daca de exemplu
> guvernul ar fi facut greseli serioase, sau daca ar fi dus politici
> gresite...

Vehementa asta nu este altceva decat masura "lipsei de argumente". Cand pozitia "aleasa" nu este "tocmai" stabila e normal sa faci "gat" si "scandal" ca oamenii sa nu care cumva sa-si puna "intrebari" ci sa asiste la "circul national". Ia "micul neamule" micul "dreptei" romanesti de data asta asezonat la "3 coceni" de "bucatari de renume". Berea e "pe vine".

PS. Sper ca nu te-am "injuriat prea tare" :ppp


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un Fluture penal (5906 afisari)
 Cum vrea Mos Gerila Soros sa ne fure Craciunul (4111 afisari)
 Daca nu Basescu, atunci cine? (3015 afisari)
 Cazul Litvinenko relanseaza Razboiul Rece (2878 afisari)
 Confesiunile unui spargator (2804 afisari)
 Sorin Oprescu renunta la sefia PSD Bucuresti (362 afisari)
 Un bilet de autobuz, dovada ca Litvinenko a fost otravit la hotel (88 afisari)
 Luminita Gheorghiu, cea mai buna actrita in rol secundar (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01400 sec.