Ziua Logo
  Nr. 3797 de luni, 4 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-04
^spock^ (...@yahoo.de, IP: 87.162.226...)
2006-12-04 01:57
Chestiune umflata

Problema icoanelor s-a umflat la nivel de ministere, parlament, etc., treaba exagerata. CNCD, strans cu usa a urmat modelul european (nu neaparat intelept) si a facut recomandarea. Din pacate nu a fost o recomandare inspirata.
Unele voci spun, ca fiecare poarta sa nu in el credinta, iar ca elevul merge la scoala sa invete iar de rugat sa mearga la biserica daca vrea. E si in acest mod de a vedea treaba o logica. Insa e destul de tampit, ca daca o clasa doreste sa-si puna in sala de case o icoana/cruce/semiluna/steaua lui david sau mai stiu eu ce, sa-i fie interzis acest lucru. Din acest motiv, trebuia lasata decizia la nivelul scolilor sau claselor, impunand eventual doar procentul cu care trebuie luata o asemenea decizie.
Sau recomandata (in caz ca se decide instalarea in clasa a simbolurilor) instalarea tuturor acelor simboluri religioase a caror adepti invata in acea clasa.

Pe Domnul Moise, l-am vazut atacat, facut idiot si mai stiu ce. O fi, nu-l cunos. Insa demersul dansului este absolut normal pt. un stat democratic. Omul a fost nemultutmit si a cerut ceva. A urmat calea normala: a depus actele la institutia abilitata si a asteptat un raspuns. E bunul lui drept, daca ne place sau ba. A ataca demersul in sine este gresit ba mai mult, prin acest demers, dansul a pus pe tapet (banuiesc fara voia dansului) o tema de amploare si de o actualitate fantastica in zilele noastre: religia.

Eu sper, ca Romania sa reuseasca, acolo unde Europa (in care ne indreptam) a dat chix: apararea crestinismului fara asuprirea altor confesiuni.

Cu stima

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2006-12-04 02:39
Re: Chestiune umflata

Pretentia lui Moise e antidemocratica. Vrei sa spui doar ca in democratie orice tampenie poate fi ceruta. Insa lucrurile nu trebuie sa stea asa atunci cand de fapt sint atacate libertatile fundamentale. Grav este nu ca Moise a cerut, ci ca exista institutii legale care iau in considerare asa ceva, cand de fapt el ar trebui sa intre in colimator.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sorin ROSCA STANESCU: Presedinte in ofsaid (4312 afisari)
 Sabotarea PD (3713 afisari)
 Otrava perfecta din Rusia (2811 afisari)
 Flutur s-a transformat in Vultur (2626 afisari)
 "Caracatita Bold-Bucur" (2211 afisari)
 Dupa ABN Amro, si Leo Burnett se gandeste sa intre in lumea virtuala din Second Life (523 afisari)
 Doar sapte conservatori au demisionat dintr-o lovitura! (151 afisari)
 Cazul Litvinenko, in dezbaterea ministrilor Uniunii Europene (145 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00807 sec.