Ziua Logo
  Nr. 3797 de luni, 4 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-04

Comentarii: 17, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Atanasie Tony Popescu
2006-12-04 03:06:12

va multumim

Stimate Domnule Roncea,

Va multumim pentru ceea ce faceti pentru tara noastra. Stiu ca nu va este usor, dar sunt convins ca tot mai multi vi se vor alatura, satui de lichelele ce cauta sa ne puna la zid.
Dumnezeu sa va dea sanatate si putere de a strabate atatea greutati tipice celor ce doresc sa-si pastreze verticalitatea coloanei vertebrale.
Toate cele bune.

Dr. Atanasie Popescu,
Isanti, MN, SUA.

didi
2006-12-04 05:02:28

Re: va multumim

Nu pot adauga decat: Amin.

Cristian Hudici, Ottawa, ON, Canada.

La 2006-12-04 03:06:12, Atanasie Tony Popescu a scris:

> Stimate Domnule Roncea,
>
> Va multumim pentru ceea ce faceti pentru tara noastra. Stiu ca nu va
> este usor, dar sunt convins ca tot mai multi vi se vor alatura, satui
> de lichelele ce cauta sa ne puna la zid.
> Dumnezeu sa va dea sanatate si putere de a strabate atatea greutati
> tipice celor ce doresc sa-si pastreze verticalitatea coloanei
> vertebrale.
> Toate cele bune.
>
> Dr. Atanasie Popescu,
> Isanti, MN, SUA.
>

Perry
2006-12-04 05:50:57

Roman,patriot


Stimate Domnule Roncea,

Sinte-ti un adevarat roman si va multumesc pentru tot ce scriti.
I-mi bate inima plina de emotii cind constat ca mai exista inca cineva care gindeste la unitatea noastra nationala si la ROMANIA.
Dumnezeu sa va dea sanatate!

Numai bine,
Irina Scobici
Montreal, Canada

Mache
2006-12-04 06:21:44

Comentariu

E un articol bun si echilibrat.

Nimic altceva de spus.

CALUGARUL
2006-12-04 06:47:48

Nevoia de discursuri patriotice shi patriotarde

Ma bucur ca mai exista aceasta pofta a discursului patriotic shi patriotard.

Discursul patriotic este un risc. Noi romanii, care avem un Caragiale absolut genial, avem moshtenire aceast al shaptelea simtz al catzavencismuluiu. De aceea, cine se aventureaza a tzine discursuri patriotice risca desuetul, bashcalia, mishtoul, luatul peste picior, tarbaca, pentru ca noi romanii ne-am sofisticat pina la refuz acest simtz al paranoicului catzavencist. Nu putem fi smintitzi de nimeni care pe baza patriotismului sa se infoaie ca un curcan shi sa ne spuna cit de mult ishi iubeshte ,,tza-a-rishoara mea".

Discursul domnului Roncea iese din shablonul catzavencismului shi merge direct la inima auditorului. E simplu, direct, nesofisticat, fara nici o urma de exagerare shi are un mare avantaj : e unanim recunoscut pentru ca este simtzit de majoritatea. In asta shi consta succesul unui discurs patriotic, acela de a ghici shi de a exprima aceleashi ginduri care ,,ard" in sufletul majoritatzii.

De aceea este iubit Hristos. Pentru ca El intra in inimile tuturor prin scoaterea din sufletul fiecaruia a ceea ce este mai valoros din el, formand o relatzie personala cu fiecare, dar terminind in a acapara generalul. Domnul Roncea are ca model pe Hristos shi de aceea ii si reushesc discursurile.

Nu pot decit sa ma alatur shi eu romanilor ontarioneni de mai jos in a-l felicita pe Domnul Roncea pentru acest discurs cu caracter personal, el catre mine, shi general, el catre noi.

Domnule Roncea, problemele dumitale de-acum vor incepe. Cei ca dumneata atrag ingerii negri. Vor veni shi te vor jumuli. Cum shi cit vei rezista arderii, vom vedea. Dar pina atunci ?, te felicit din nou pentru acest gest prometeic al redarii demnitatzii de a ne simtzi romani, pentru ca uitam din ce in ce mai des gustul tzarinii Romaniei din care-am fost plamaditzi.

demetrius
2006-12-04 07:18:12

"Apostolii Unirii"

Stimate Dle Roncea
Cred ca "Apostolii Unirii" trebuie socotiti cei din Ardeal, Basarabia si Bucovina care au militat si realizat Unirea. Cei de la Bucuresti doar au "primit-o" de-a gata. In cele trei regiuni amintite "Apostolii Unirii" au trebuit sa lupte cu adversari. Ar fi fost culmea ca in Regatul Romaniei sa fi fost cineva impotriva Unirii. Aceia sunt apostolii Unirii si felul in care le-a fost tratat patriotismul dupa Unire si mai tarziu sub comunisti, merita scos in evidenta. Pentru ca ne-am unit de buna voie, avand incredere deplina in "fratii nostri", pentru ca mai tarziu sa fim tratati ca niste provincii cucerite. Bucurestiul si politicienii lui ar trebui sa-si analizeze comportamentul fata de aceste provincii in toti acesti 88 de ani. Daca Basarabia n-a vrut sa se uneasca dupa 1990 cu Romania, si Bucurestiul isi are aici "meritul" lui. Ce-ar fi sa publice "Ziua" memoriul lui Maniu din 1938 si sa se discute pe marginea lui ?

Citrus
2006-12-04 09:34:30

gresiti dle Roncea

Din pacate BOR nu numai ca nu ajuta la unirea romanilor, in ciuda a ce afirma, dar prin ce face dezbina romanii. Romanii ortodocsi din Basarabia sunt nemultumiti ca chiar BOR ii obliga sa tina sarbatorile pe "stil vechi", impreuna cu ocupantii rusi! BOR si patriarhul Teoctist si-au facut calcule gresite cand au impus membrilor basarabeni ai BOR sa tina sarbatorile pe "vechi". Asa zisul "sfant" sinod credea (si gandul asta sigur nu le-a venit de la Dumnezeu) ca daca ii lasa pe basarabenii care se considera romani pe stil vechi, acestia se vor inghesui sa adere la Mitropolia Basarabiei, din BOR, in dauna Mitropoliei Moldovei, care tine de Moscova. Ca orice gand care vine din iad si acest gand al "sfintilor" parinti sefi ai BOR se dovedeste un mare esec. Prin impunerea "stilului vechi" de catre BOR, romanii basarabeni sunt obligati sa tina sarbatorile cu 13 zile mai tarziu decat romanii "romani"!!! Aceasta masura are un efect catastrofal asupra unitatii nationale a romanilor. Cu o zi inainte de 1 decembrie a fost sarbatoarea "Sfantului Andrei", protectorul Romaniei, dar nu pentru toti romanii, deoarece Teoctist Arapasu si ceilalti sefi ai BOR ii obliga pe romanii basarabeni sa sarbatoreasca Sfantul Andrei pe 13 noiembrie, cand rusii sarbatoresc pe "Sfantul Andrei - protectorul Rusiei"!!!!

La sarbatoarea "Sfantului Dumitru Basarabov" de la Bucuresti erau romani din toate colturle Romaniei: Oltenia, Transilvania, Banat, Dobrogea, Moldova. Dar nu erau basarabeni, caci aceasta sarbatoare a BOR nu le spune nimic lor, ei fiind obligati chiar de catre BOR sa tina calendarul rusesc.

Decizia BOR de a impune romanilor basarabeni stilul vechi ii rupe pe acestia de trunchiul poporului roman si distruge unitatea romanilor mai mult decat 100 de voronini, 100 de kaghebeuri si 100 de regimuri de la Tiraspol la un loc. De astazi in 4 saptamani vom sarbatori Craciunul, dar nu toti romanii, caci BOR a creat romanii de mana a doua, pe care ii obliga sa sarbatoreasca Craciunul pe 7 ianuarie, impreuna cu "fratii" rusi...

Mai grav este ca niciun preot nu indrazneste sa atraga atentia "Sfantului Sinod" al BOR asupra masurii aberante impuse romanilor basarabeni, ca niciun episcop nu se sesizeaza, desi se pretind inspirati de Duhul Sfant. Iar intelectualii care canta in struna BOR si il lauda pe "parintele" Teoctist nu sufla nici ei vreo critica, ei preferand cultul personalitatii a liderilor BOR, care exclude orice critica.

Nimeni nu aude strigatul romanilor basarabeni, care doresc din toata inima sa sarbatoreasca impreuna cu ceilalti romani Craciunul, Sfantul Andrei, Schimbararea la Fata, etc. Sefii BOR au urechile infundate. Nici faptul ca adeziunea la Mitropolia Basarabiei a BOR este foarte redusa (exact din acest motiv, ca nu aduce nimic nou si bun pentru romanii basarabeni fata de Mitropolia Moldovei subordonata Moscovei) nu ii pune pe ganduri pe sefii BOR....teddy bear
2006-12-04 10:17:56

Bravo dle.Roncea.

Admirabil articol.Va felicit !

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-04 10:38:36

Fiule cetind aticoliul matalie ma apuca jalea si tristetea cea mare caci stiu ce ''podoabe''

sa afla in parlamientele ciele doua ale scupei noastre patrii Rumania cea ciuntita, lipsita die Basatrabiia si Bucovina, fiule!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-04 10:39:38

Re: Bravo dle.Roncea. / Bravo zic asi io firtatie ursulie!

La 2006-12-04 10:17:56, teddy bear a scris:

> Admirabil articol.Va felicit !
>

sorge
2006-12-04 11:13:56

Dle Roncea meritati mai mult,

decit toate aprecierile pozitive ;este scris cu lacrimi,singe si sudoare.Este singurul articol real din ZIUA de azi.
CITRUS a facut o complectare pertinenta asupra careia mai trebuie batut fierul .

bazileus
2006-12-04 11:19:40

Re: gresiti dle Roncea

La 2006-12-04 09:34:30, Citrus a scris:

> Din pacate BOR nu numai ca nu ajuta la unirea romanilor, in ciuda a ce
> afirma, dar prin ce face dezbina romanii. Romanii ortodocsi din
> Basarabia sunt nemultumiti ca chiar BOR ii obliga sa tina sarbatorile
> pe "stil vechi", impreuna cu ocupantii rusi! BOR si patriarhul
> Teoctist si-au facut calcule gresite cand au impus membrilor
> basarabeni ai BOR sa tina sarbatorile pe "vechi". Asa zisul "sfant"
> sinod credea (si gandul asta sigur nu le-a venit de la Dumnezeu) ca
> daca ii lasa pe basarabenii care se considera romani pe stil vechi,
> acestia se vor inghesui sa adere la Mitropolia Basarabiei, din BOR, in
> dauna Mitropoliei Moldovei, care tine de Moscova. Ca orice gand care
> vine din iad si acest gand al "sfintilor" parinti sefi ai BOR se
> dovedeste un mare esec. Prin impunerea "stilului vechi" de catre BOR,
> romanii basarabeni sunt obligati sa tina sarbatorile cu 13 zile mai
> tarziu decat romanii "romani"!!! Aceasta masura are un efect
> catastrofal asupra unitatii nationale a romanilor. Cu o zi inainte de
> 1 decembrie a fost sarbatoarea "Sfantului Andrei", protectorul
> Romaniei, dar nu pentru toti romanii, deoarece Teoctist Arapasu si
> ceilalti sefi ai BOR ii obliga pe romanii basarabeni sa sarbatoreasca
> Sfantul Andrei pe 13 noiembrie, cand rusii sarbatoresc pe "Sfantul
> Andrei - protectorul Rusiei"!!!!
>
> La sarbatoarea "Sfantului Dumitru Basarabov" de la Bucuresti erau
> romani din toate colturle Romaniei: Oltenia, Transilvania, Banat,
> Dobrogea, Moldova. Dar nu erau basarabeni, caci aceasta sarbatoare a
> BOR nu le spune nimic lor, ei fiind obligati chiar de catre BOR sa
> tina calendarul rusesc.
>
> Decizia BOR de a impune romanilor basarabeni stilul vechi ii rupe pe
> acestia de trunchiul poporului roman si distruge unitatea romanilor
> mai mult decat 100 de voronini, 100 de kaghebeuri si 100 de regimuri
> de la Tiraspol la un loc. De astazi in 4 saptamani vom sarbatori
> Craciunul, dar nu toti romanii, caci BOR a creat romanii de mana a
> doua, pe care ii obliga sa sarbatoreasca Craciunul pe 7 ianuarie,
> impreuna cu "fratii" rusi...
>
> Mai grav este ca niciun preot nu indrazneste sa atraga atentia
> "Sfantului Sinod" al BOR asupra masurii aberante impuse romanilor
> basarabeni, ca niciun episcop nu se sesizeaza, desi se pretind
> inspirati de Duhul Sfant. Iar intelectualii care canta in struna BOR
> si il lauda pe "parintele" Teoctist nu sufla nici ei vreo critica, ei
> preferand cultul personalitatii a liderilor BOR, care exclude orice
> critica.
>
> Nimeni nu aude strigatul romanilor basarabeni, care doresc din toata
> inima sa sarbatoreasca impreuna cu ceilalti romani Craciunul, Sfantul
> Andrei, Schimbararea la Fata, etc. Sefii BOR au urechile infundate.
> Nici faptul ca adeziunea la Mitropolia Basarabiei a BOR este foarte
> redusa (exact din acest motiv, ca nu aduce nimic nou si bun pentru
> romanii basarabeni fata de Mitropolia Moldovei subordonata Moscovei)
> nu ii pune pe ganduri pe sefii BOR....
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
> Citrus graga !.. nu ai observat ca nu ai voie sa critici BOR -ul ?.daca mai faci greseala sa aduci vorba de Bis.gr.catolica potzi fi sigur ca esti cenzurat 100%.Sambata 2 dec.2006 am fost "eliminat" de trei ori....ffff "corectzi" cnzorii de la Ziua.
>

Incult
2006-12-04 11:48:12

Re: gresiti dle Roncea

daca "doresc din toata inima...", atunci de ce l-au votat pe Voronin?

La 2006-12-04 09:34:30, Citrus a scris:

> Nimeni nu aude strigatul romanilor basarabeni, care doresc din toata
> inima sa sarbatoreasca impreuna cu ceilalti romani Craciunul, Sfantul
> Andrei, Schimbararea la Fata, etc. Sefii BOR au urechile infundate.
> Nici faptul ca adeziunea la Mitropolia Basarabiei a BOR este foarte
> redusa (exact din acest motiv, ca nu aduce nimic nou si bun pentru
> romanii basarabeni fata de Mitropolia Moldovei subordonata Moscovei)
> nu ii pune pe ganduri pe sefii BOR....

Ghita Bizonu'
2006-12-04 14:37:27

Re: "Schust very Schust tovule

Sa se publice zisul memoriu. ca io nu am dat de el.
Si n-ar fi rau daca s-ar publica si rezolutia cominternista care a dus la interzicerea PC din R. Multi ar fi foarte surprinsi sa vaza de unde provin ideiile lor anticeausiste.
Si iar ar fi bine sa se publice Dusmanul natural al lui Take Gura-de-Aur.
Dar cestia cu "Basarabia n-a vrut sa se uneasca dupa 1990 cu Romania" las-o mai moale. Cunosc situatia. DIn pacate multi din cei care au fost bucurosi sa scape de sub ciubolta aveau idei vagi despre cum o sa ajunga ei o Sviterie a estului....
Dar te rog, ai indrazneala si zi dde prin ce zona oropsita de bucurestenii vii matale?!
Si oricum mai pune mana pe carte. Regtenii si-au adus si ei mica lor contributie la unirea. Mica de tot. Parca 800.000 de morti, raniti si disparuti. Si o p[arada militara la Budapesta plus o invitare politicoasa a bandelor bolsevizate (sau pretins bolsevizate) dincolo de Nistru .....

La 2006-12-04 07:18:12, demetrius a scris:

> Stimate Dle Roncea
> Cred ca "Apostolii Unirii" trebuie socotiti cei din Ardeal, Basarabia
> si Bucovina care au militat si realizat Unirea. Cei de la Bucuresti
> doar au "primit-o" de-a gata. In cele trei regiuni amintite "Apostolii
> Unirii" au trebuit sa lupte cu adversari. Ar fi fost culmea ca in
> Regatul Romaniei sa fi fost cineva impotriva Unirii. Aceia sunt
> apostolii Unirii si felul in care le-a fost tratat patriotismul dupa
> Unire si mai tarziu sub comunisti, merita scos in evidenta. Pentru ca
> ne-am unit de buna voie, avand incredere deplina in "fratii nostri",
> pentru ca mai tarziu sa fim tratati ca niste provincii cucerite.
> Bucurestiul si politicienii lui ar trebui sa-si analizeze
> comportamentul fata de aceste provincii in toti acesti 88 de ani. Daca
> Basarabia n-a vrut sa se uneasca dupa 1990 cu Romania, si Bucurestiul
> isi are aici "meritul" lui. Ce-ar fi sa publice "Ziua" memoriul lui
> Maniu din 1938 si sa se discute pe marginea lui ?
>

Ghita Bizonu'
2006-12-04 14:42:04

Guzganii dezunirii

misuna printre noi in mod civic, intelectual si uneori portoclalii.
Is aia de ne trateaza de mitici. Aia de le e scarba de Romania.
Aia de se plang ca cica dau prea mult si primesc prea putin de la buget (totusi, cat da Capitala? Dar Constanta?). Asat mai merge dar care injura "miticii" hoti .
Aia care toata ziua bunaziua facand pre ioropenii nu mai stiu ce discriminari sa inventeze.
Aia ptr care marea majoritate a populatiei de origine etnica romana e compusa din bizoni, badarani si mai rau.
Esti cam bland Roncea fiule ....

PANTAGRUEL
2006-12-04 15:44:28

Dle Roncea, toate frumoase dar ce facem efectiv

Cu discursuri sforaitoare nu rezolvam nimic.Va intreb, de ce voteaza "moldovenii" comunistii?De ce isi zic "moldoveni"? care este reactia unionista acolo, procente din polulatie, va rog.La ultimul recensamint nu prea earu romani pe acolo, ca le era rusine, sau teama? sa-si zica asa!Nu cu forta cuceresti aceasta nurlie fetiscana basarabeana si nici cu imprumuturi CTPesti.Astept solutii concrete, nu numai sticluta cu vitriol.

Ghita Bizonu'
2006-12-04 17:06:46

Re: Dle Roncea, toate frumoase dar ce facem efectiv

PANTAGRUEL dragul meu,
nasoala intrebare ai pus. Auzi efectiv ?! mai injuram niste comunisti ce altaceva?!
Ca sa-ti dau exemplu de azi. Tanar, mai stie catesceva , nu prost si cu scoala (cam multa parca ptr intrebarile ce si le pune - 12+4+3) compara populatia Romaniei si a Australiei (tot pe acolo) si ritos proclama ce l-au invatat profii sai: falimentu poporului roman! (nu si al (b)"elitei"!).
Sa ne intoarcem la Basarabia. Am unele motive familiare sa fiu sensibol la ea. Si nu ma refer la bunri materiale . Marea problema (de neinteles ptr dastepti) este fluxul economic. Cat timp nu depind de noi dpv economic ca de Rusia ,,, miicand. Nu te gandi la relatii economice coloniale , exploatare si alte mocofanii stangiste. Este vorba de piata de desfacere, nu de altceva. Daca si cand produsele lor se vor vinde in Romania atunci vom fi pe calea reunificarii.
Si de ce isi zic moldoveni? Partial fiindca sunt. Asa cum io-s muntean. Apoi fiindca asa li s-a bagat in cap ( a se vedea satulul de Romania Sabin Gherman si cum mitic a devenit un peiorativ comun). Si in final fiincda "tata rus, mama rus si Ivan moldovean!".
Sunt multe de zis. Si multe de inteles. Enorm de facut.


La 2006-12-04 15:44:28, PANTAGRUEL a scris:

> Cu discursuri sforaitoare nu rezolvam nimic.Va intreb, de ce voteaza
> "moldovenii" comunistii?De ce isi zic "moldoveni"? care este reactia
> unionista acolo, procente din polulatie, va rog.La ultimul recensamint
> nu prea earu romani pe acolo, ca le era rusine, sau teama? sa-si zica
> asa!Nu cu forta cuceresti aceasta nurlie fetiscana basarabeana si nici
> cu imprumuturi CTPesti.Astept solutii concrete, nu numai sticluta cu
> vitriol.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sorin ROSCA STANESCU: Presedinte in ofsaid (4312 afisari)
 Sabotarea PD (3713 afisari)
 Otrava perfecta din Rusia (2811 afisari)
 Flutur s-a transformat in Vultur (2626 afisari)
 "Caracatita Bold-Bucur" (2211 afisari)
 Dupa ABN Amro, si Leo Burnett se gandeste sa intre in lumea virtuala din Second Life (523 afisari)
 Doar sapte conservatori au demisionat dintr-o lovitura! (151 afisari)
 Cazul Litvinenko, in dezbaterea ministrilor Uniunii Europene (145 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00775 sec.